Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

7η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων


& Αγροτικής Τεχνολογίας
4 – 6 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Στάδιο Καρίτσας

Πολυεπίπεδη έκθεση – ρεκόρ συμμετοχών – πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα


Εγκαινιάζεται, το απόγευμα της Παρασκευής, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικου η 7η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας, που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Δίου και το Επιμελητήριο Πιερίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 4,5, και 6 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Καρίτσας. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 5μ.μ. έως τις 12μ.μ. και η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Δίου και το Επιμελητήριο Πιερίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια πολυεπίπεδη έκθεση, με τη συμμετοχή πολλών εκθετών αλλά και με πλούσιο πρόγραμμα με αναφορές στην τοπική και πολιτιστική παράδοση. Φέτος, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά τους 70 εκθέτες. Ιδιαίτερα πλούσιο θα είναι το πολιτιστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πλαισιώνει την έκθεση με τη συμμετοχή πολλών παραδοσιακών συλλόγων και συγκροτημάτων.
Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός γευσιγνωσίας τοπικών εδεσμάτων καθώς και τοπικών κρασιών και ποτών.

Ανοιχτό κάλεσμα προς το Πιερικό κοινό να αγκαλιάσει την έκθεση με την παρουσία του απηύθυναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Οι δύο φορείς τόνισαν ότι πρόκειται για «μια μοναδική έκθεση, τη δική μας γιορτή του αγρότη, που αξίζει να επισκεφθούμε για να γνωρίσουμε από κοντά τα προϊόντα της πιερικής γης, να παρακολουθήσουμε τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και να συμμετέχουμε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις».

Οι εκθέτες
Η έκθεση αποτελεί ταυτόχρονα μια επιχειρηματική και πολιτιστική πρόταση αφού θέλει να προωθήσει στις συνειδήσεις των Πιεριέων την αξία της δικής μας παράδοσης ως στάση ζωής αλλά και διατροφής.

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αγροτικής και κτηνοτροφικής τεχνολογίας, συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, εταιρείες προώθησης γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, γυναικείοι συνεταιρισμοί, πρατήρια/εκθετήρια αγροτουριστικών προϊόντων, βιολογικά προϊόντα, επιχειρηματίες από τον τομέα της μεταποίησης τοπικών προϊόντων, παραγωγοί λαδιού επεξεργασίας και τυποποίησης της ελιάς, οινοπαραγωγοί με πιστοποίηση εμφιάλωσης κρασιού, παραγωγοί καρποφόρων δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών, φορείς πολιτισμού και εργαστήρια λαϊκής τέχνης δίνουν το παρών στη φετινή έκθεση.



Το Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα της έκθεσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
7 μ.μ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
8.30 μ.μ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
9.30 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΗ ΑΗΔΟΝΙΔΗ, ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΡΑΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
8 μ.μ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
9 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ:
ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ¨ΟΙ ΠΙΕΡΕΣ¨ & ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ¨

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
5 μ.μ. ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
8 μ.μ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
9 μ.μ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΒΑΓΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ:
ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν. ΕΦΕΣΟΥ ¨ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ¨, ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ¨Ο ΟΛΥΜΠΟΣ¨

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: