Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr          

Κατερίνη:  15/ 01/ 2010
Δωρεάν προσκλήσεις για τον αγώνα του πρωταθλήματος με την Κέρκυρα την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου μοίρασε η ΠΑΕ Πιερικός το πρωί της Παρασκευής σε μαθητές της Κατερίνης. Αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών της ομάδας, με το γενικό αρχηγό Παναγιώτη Κωνσταντινίδη και τον έφορο Αχιλλέα Ιωακειμίδη, επισκέφτηκαν το 4ο Γυμνάσιο και το 2ο και 4ο Λύκειο Κατερίνης. Τους ποδοσφαιριστές υποδέχτηκαν ενθουσιασμένοι οι μαθητές των σχολείων της. Την αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών αποτέλεσαν οι: Μαρτσέλο Πέντα, Ντιέγκο Μαρτίνεζ, Λουτσιάνο Όλγκουιν, Στάντον Φρέντερικς, Σάββας Εξουζίδης, Γιώργος Γκουγκουλιάς, Γιώργος Χατζηζήσης, Σάκης Παντελιάδης, Τάσος Παστός, Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Γιώργος Τασίδης. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στα πλαίσια της επίσκεψής τους στα σχολεία είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τους μαθητές καθώς επίσης και να μοιράσουν αυτόγραφα.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ να βρεθεί κοντά στη νέα γενιά των φιλάθλων της ομάδας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ - ΒΙΝΤΕΟ - 15 1 2010


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010
Εφ όλης της ύλης συνέντευξη του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στον ΑΛΦΑ και στον Αντώνη Σρόιτερ..Δείτε τη συνέντευξη:
Α ΜΕΡΟΣ:
 
Β ΜΕΡΟΣ:

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

ΕΔΩ ΠΑΠΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΑΣ!!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010

Εδώ παπάς εκεί παππάς που είναι ο παππάς;Πάνω σε εντούρο μηχανή, με καλάσνικοφ και πιστόλια σε τράπεζα στη Ζάκυνθο.Τα ράσα δέν κάνουν τον παππά, αλλά μπορεί και να τον κάνουν ληστή.Ληστεία λοιπόν απο κυρίους ντυμένους παππάδες, σε τράπεζα στη Ζάκυνθο.Μετά τη ληστεία η αστυνομία έψαχνε τους ληστές, αλλά χωρίς ράσσα δύσκολο να τους ενοτπίσουν.Πήραν τα χρήματα και έγιναν άφαντοι.Οχι παίζουμε..

ΛΕΟΦΩΡΕΙΟ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010 

 

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Λαμίας με 45 επιβάτες, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λαμία - Αθήνα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη μεταξύ των χωριών Δαμάστα και Ηράκλεια.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα ελαφρά τραυματισμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.
Το λεωφορείο ακολουθούσε παρακαμπτήριο δρόμο, καθώς η εθνική οδός είναι αποκλεισμένη από τρακτέρ. Στην πορεία του προς Αθήνα διασταυρώθηκε με άλλο μεγάλο όχημα. Ο οδηγός, στην προσπάθειά του να χωρέσουν και τα δύο οχήματα, έριξε το λεωφορείο σε παρακείμενο χωράφι.

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010
Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να ακούσει έστω ένας υπουργός και να αντιληφθεί ότι σ’αυτόν τον τόπο δεν κατοικούν χαχόλοι.
Αυτό ήταν το μήνυμα της βραδινής κινητοποίησης στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαριάς.
Δυναμική η παρουσία και πολυπληθής συγκέντρωση παρακαλώ πολύ με δημάρχους, δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους, πολίτες και φορείς να δηλώνουν ανυποχώρητοι.
Δεν θα πληρώσουμε έως ότου μας παραδώσετε σύγχρονο και ασφαλή δρόμο.
Αν τελειώσουμε ρε παιδιά με το καλό με αυτά τα διόδια, έτσι όπως πήραμε λίγο τα επάνω μας σαν νομός αυτές τις μέρες και βγαίνουμε στους δρόμους….δεν κάνουμε και καμιά κινητοποίηση για το νέο νοσοκομείο;
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση δεν έχουμε για το πότε τελικά θα γίνει η μεταφορά.
Υποτίθεται ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν κάνω λάθος. Κι εκείνα τα παράλληλα έργα που απαιτούνταν ρε παιδιά. Καμία ενημέρωση ακόμη; Άντε περιμένω. Είμαι στις καλές μου αυτές τις μέρες.
Από βδομάδα όμως……
Δεν ησυχάσουμε σ’αυτόν τον τόπο από τις καταγγελίες. Κι από τότε που ανακάλυψαν ορισμένοι και την τεχνολογία, ο,τι τους έρθει…..το κάνουν καταγγελία.
Ο ένας το μακρύ του ο άλλος το κοντό του. Και φωνασκούν κιόλας, όταν τους λες ότι οι επιστολές αναγνωστών αν μη τι άλλο θα πρέπει να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας και σε κάθε περίπτωση να μην προχωρούν σε χαρακτηρισμούς επί δικαίω και αδίκω.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Τα 100 μερόνυχτα του Παπανδρέου πέρασαν και ο ίδιος δεν μου φάνηκε και πολύ ανεβασμένος.
Μέσα σε δυο μήνες αγαπητέ πρωθυπουργέ, πήρες πίσω δυο νομοσχέδια και είπες δυο φορές «συγνώμη λάθος».
Μη σου τα θυμίσω και σου χαλάσω και τη διάθεση πρωί-πρωί αλλά έτσι ακριβώς όπως στα λέω είναι.
Ελπίζω να σταματήσουν τα «συγνώμη λάθος» και τα πισωγυρίσματα, γιατί αυτός ο τόπος από δαύτα χόρτασε.
Από άλλα έχει ανάγκη. Και αν δεν τα ανακαλύψατε σε 100 μερόνυχτα….είστε όλοι σας μάλλον πολύ μακριά νυχτωμένοι.
Τον πιο απλό πολίτη να πάρεις τηλέφωνο, θα σου αραδιάσει τα πρώτα μείζονα, σοβαρά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Ε, από εκεί να αρχίσεις.
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και όποιος δεν τον έχει….τον τρώει το μαύρο σκοτάδι. Παραδείγματα δεν λέμε.
Έρχεται και ο Καποδίστριας 2 που όσο και να προσπαθούν να με πείσουν δεν θα τον πω Καλλικράτη.
Είναι ο νούμερο 2 και τελειώσαμε.
Και μαζεύονται τη Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη οι δήμαρχοι όλης της χώρας στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν και να συναποφασίσουν.
Έχουμε να δούμε πάλι μαύρες σημαίες ανά την Ελλάδα. Άντε παιδιά, πάτε κι εσείς να κλείσετε τους όποιους δρόμους, να βγουν κι οι αγρότες, εμείς εδώ να ανοιγοκλείνουμε τα διόδια.
Μπάχαλον κύριε πρόεδρε που σας λέω. Και να έχουμε και τις δημοτικές εκλογές στο νου….
Μας πρήξατεεεε!!!!
Πάμε να δούμε τώρα λίγο και τι σόι άνθρωπος ήταν αυτός Καλλικράτης, με τον οποίο θα ασχοληθούμε το επόμενο διάστημα πολύ;
Ο Καλλικράτης, το όνομα του οποίου δανείζεται η νέα διοικητική αρχιτεκτονική της χώρας, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της αρχαιότητας.
Σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου, συμμετείχε ενεργά στην ανέγερση των τεσσάρων μεγαλύτερων έργων της αρχαίας Αθήνας.
Εργάστηκε στην κατασκευή των Μακρών Τειχών της πόλης την περίοδο 460-450 π.Χ, στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών της Αθήνας και στην ανοικοδόμηση του ναού αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκο στην Ακρόπολη.
Ο Καλλικράτης συμμετείχε μαζί με τον αρχιτέκτονα Ικτίνο, υπό τη γενική επίβλεψη του γλύπτη Φειδία, στην κατασκευή του Παρθενώνα, του μεγαλύτερου και διαχρονικού μνημείου της Ακρόπολης.(ΤΟΠΙΚΗ)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010
Τι άλλο θ’ακούσουμε. Εξαντλήθηκε η ανοχή του λαού προς την κυβέρνηση, λέει η Ν.Δ. Τι τους λες τώρα; Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.
***
Βρε Αντώνη, μάζεψέ τους, ίχνος σοβαρότητας δεν έχουν. Για γέλια και για κλάματα καταντήσαμε.
***
Τόσο εύκολα ξεχνάμε ότι για όλο το χάλι μας φταίει ο μικρός Εθνάρχης που το’βαλε στα πόδια;
***
Δε λέω ότι και οι 100 μέρες ΠΑΣΟΚ ήταν μέρες «μέλιτος» αλλά τουλάχιστον ο Γιώργος δουλεύει, ενώ ο Καραμανλής μας δούλευε.
***
Υπομονή κι όπου να’ναι τελειώνει η διαβούλευση. Τα σαΐνια του Χάρβαρντ κόλλησαν αλλά ήρθε η ώρα των περιπτεράδων. Επιτέλους θα μάθουμε πόσος είναι ο φόρος στα τσιγάρα.
***
Επιτέλους θα μάθουμε ποιος θα είναι κι ο φόρος γονικών παροχών. Το’παν οι μάγισσες, το’παν κι οι χαρτορίχτρες. Θα είναι δίκαιος και αναλογικός.
***
Κι άντε πέστε μας και για τη φορολογική μεταρρύθμιση, για να ξέρουμε πόσο σάλιο θα χρειαστεί, γιατί κλονίστηκαν τα νεύρα μας.
***
Και ασφαλώς η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση. Το ξέρετε το δίλημμα «του φιδιού και του γάιδαρου»; Απ’αυτό διακατέχεται. Και προς το παρόν προτιμάει το γάιδαρο απ’το τσίμπημα του φιδιού.
***
Εκεί όμως που η κυβέρνηση πατάει καλά και σταθερά είναι ο Καλλικράτης. Εκεί δεν έχει ούτε κοινοτικούς ούτε  επιτρόπους. Με απλούς κοινοτάρχες και δημάρχους έχει να κάνει.
***
Εκεί μπορούμε να το παίξουμε και κυβέρνηση, να φανεί ο τσαμπουκάς μας. Εσείς διαβουλευθείτε κι εμείς το χάρτη τον έχουμε έτοιμο.
***
Άρχισε και η διαβούλευση για την Πιερία. Ο Προκόπης είχε ετοιμάσει τρεις δήμους μπλε για να διαιωνισθεί το είδος. Οι Πασόκοι που δεν ήρθαν για να γκρεμίσουν αλλά για να χτίσουν λένε ναι στο σχέδιο Προκόπη. Κούνια που σας κούναγε.
***
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στους 4 δήμους, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία και αναμένεται και η πρόταση των τοπικών βουλευτών.
***
Δεν ξέρω, αν αυτή η διαβούλευση είναι αρκετή και διερωτώμαι σε τι διαφέρει από τις ζυμώσεις για τον Καποδίστρια. Είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν ο Άγιος Δημήτριος θα ενταχθεί στο δήμο Κατερίνης και να αδιαφορούμε για το πού θα καταλήξουν Κεραμίδι και Ν.Εφεσος, φυσικές προεκτάσεις του δήμου Κατερίνης;
***
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Καλλικράτη, αν μας προκύψει κανένα έκτρωμα. Ας έχουν υπόψη τους οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση ότι γράφουν ιστορία και θα είναι υπόλογοι για κάθε παράλειψή τους απέναντι στις επερχόμενες γενιές.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/   

Ενώνουμε τις φωνές μας και στηρίζουμε την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010 

 Συνεχίζεται ο μαραθώνιος ενημέρωσης πολιτών "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Το Σάββατο 16.01.2010 με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός είναι βροχερός, όμως αύριο θα έχει μόνο συννεφιά και θερμοκρασίες γύρω στους 10 °
C. Δηλαδή, ιδανικές συνθήκες για μια ακόμη δράση ενημέρωσης «Δεν πληρώνουμε» στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας. Τα μέλη της ομάδας μας θα μοιράσουν αύριο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, από τις 11:00 – 12:00 άλλα 2.000 αυτοκόλλητα με το σήμα της δράσης και πληροφορίες για τις πιθανές επιπτώσεις από την άρνηση πληρωμής των διοδίων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της πόλης της Κατερίνης, να είναι και πάλι εκεί, στην Κεντρική Πλατεία. Ο μαραθώνιος ενημέρωσης των πολιτών συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Πιερίας, το οποίο έχει διαθέσει το ενημερωτικό υλικό της δράσης. 


Μετά τη λήξη της δράσης, στις 12:00 η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων θα συνεδριάσει με στόχο το συντονισμό των ενεργειών των αμέσως επόμενων ημερών.
Για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Φιλικά
Ηλίας Τσολακίδης


ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 



Τριετής λιτότητα ( 15/01/2010 )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010


Το Πρόγραμμα Σταθερότητας σήμερα στις Βρυξέλλες
Βασικός στόχος: έλλειμα 2,8% το 2012
Θεσμικές κινήσεις - Χρονοδιάγραμμα - Κλειστά επαγγέλματα

Η μείωση του ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012, είναι ο βασικός στόχος του τριετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο  κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή και σήμερα Παρασκευή θα αποσταλεί στην Κομισιόν.
Οι βασικοί στόχοι
Τους βασικούς στόχους του Προγράμματος και το περίγραμμα των αλλαγών που σχεδιάζονται στην ελληνική οικονομία, παρουσίασε χθες στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου  ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός είπε ότι στόχος για το 2010 είναι να υπάρξει μία σταθεροποίηση στο -0,3%, με προοπτική το 2012 ο ρυθμός ανάπτυξης να ανέλθει στο 1,9% και να επιταχυνθεί περαιτέρω στο 2,5% το 2013.

Το έλλειμμα
Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται η μείωση κατά 4% του ΑΕΠ το 2010, 3,1% το 2011 και 2,8% το 2012, ώστε στο τέλος του 2012 να έχει υποχωρήσει στο 2,8% του ....

Παράλογα σενάρια

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010
 «Εξωπραγματικό» σενάριο η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη λέει ο Τρισέ
Παράλογα σενάρια
Βροχή ερωτήσεων για την Ελλάδα δέχθηκε ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και την απόφαση διατήρησης του ύψους του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 1%.
«Παράλογη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Ζ.Κ.Τρισέ τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας ή άλλου κράτους-μέλους από την ευρωζώνη, καθώς και όσα μιλούν για διάλυσή της.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανή θεωρεί ενδεχόμενη αναγκαστική αποχώρηση της Ελλάδας ή άλλου κράτους-μέλους από τη ζώνη του ευρώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν σχολιάζω παράλογες υποθέσεις, και αυτή θα είναι η απάντησή μου».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι καμία χώρα δεν θα έχει ειδική μεταχείριση, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει προς την ελληνική κυβέρνηση τις συστάσεις για λήψη αποφασιστικών μέτρων.
Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και .....

"Μας απειλούν με “αργό θάνατο”" του Γιάννη Κορομήλη ( 15/01/2010 )

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010





«Καμπανάκι για πιθανή νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας χτύπησε χθες ο οίκος αξιολόγησης (ένας από τους τρεις) Moody’s. Σε έκθεση του τονίζει ότι «η ελληνική οικονομία οδηγείται σε αργό θάνατο από τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα σε συνδυασμό με το υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα».
Καλεί δε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Μείωση του ελλείματος
Με «αργό θάνατο» λοιπόν, κατά την Moody’s – όπως εξάλλου και κατά τους  Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς πριν μερικές μέρες – απειλείται η οικονομία άρα και η χώρα μας.
Εκτός εάν, κατά τη γνώμη τους πάντα, ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας και μειώσουμε το δημοσιονομικό μας έλλειμμα.
Αλλά μείωση του ελλείμματος, άμεση μάλιστα, σημαίνει άμεσα εισπρακτικά μέτρα. Δηλαδή νέους φόρους, έκτακτες εισφορές, μεγαλύτερη ακρίβεια, περισσότερη φτώχεια. Όλα αυτά όμως θα αποτελέσουν βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Μ’ άλλα λόγια θα αποτελέσουν την αιτία κοινωνικών αντιδράσεων και λαϊκών εξεγέρσεων.
Κατά συνέπεια μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο σε μικρή κλίμακα, ακριβοδίκαια, με μεγάλη προσοχή και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των κοινωνικών τάξεων και ομάδων.
Από μόνα τους λοιπόν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Πρέπει απαραιτήτως να συνδυασθούν με την μεγίστη δυνατή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, την αύξηση της παραγωγής μας, την ανάπτυξη της χώρας.
Ανταγωνιστηκότητα
Για να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα τους και να μειωθεί η τιμή τους. Μείωση τιμής επιτυγχάνεται είτε με τη μείωση του κόστους παραγωγής είτε με υποτίμηση του νομίσματος. Αν είχαμε τη δραχμή ήταν εύκολο να την υποτιμήσουμε. Το έκαναν άλλωστε στο παρελθόν πολλές κυβερνήσεις (Ανδρ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη κ.ά).
Έχουμε όμως το ευρώ και η από μέρους μας υποτίμηση του ούτε κατά διάνοια μπορεί να επιχειρηθεί. Τι μας μένει λοιπόν; Μας μένει:
- Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων μας, των εξαγομένων κυρίως. Αυτό σημαίνει πρωτίστως υπευθυνότητα, μεράκι, επιμόρφωση των παραγωγών. Κι ακόμα επιλογή των κατάλληλων προϊόντων, αυτών δηλαδή με την μεγαλύτερη ζήτηση και ουσιαστική συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία των ειδικών επιστημόνων.
Στους επιμέρους τομείς τουρισμός π.χ. ή γεωργία, βιοτεχνία κλπ., χρειάζονται οι καλύτερες δυνατές υποδομές και η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας.
- Αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ηλιακή ενέργεια, αιολική κ.ά.
- Παραγωγή σπάνιων προϊόντων, αγροτικών π.χ. (κρόκος, ροδέλαιο κ.α.), ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες κ.λ.π.
- Έμφαση στα βιολογικά προϊόντα.
- Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον. Όχι μόνο για καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και για «καθαρά» γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Συναίνεση - συμμετοχή - αλληλεγγύη
Όλα όσα προαναφέρθηκαν και πολλά ακόμα, μπορούν να γίνουν, μπορούν να προχωρήσουν μόνο με κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Μόνες τους οι παραγωγικές τάξεις (όπως και οι άλλες κοινωνικές τάξεις) δεν μπορούν να κάνουν όσα οι συνθήκες επιβάλλουν. Και εξάλλου μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας σημαίνει ότι, ενώ τώρα είμαστε μεν στο χείλος του γκρεμού αλλά πετάμε σε στέρεο έδαφος με τα δυο μας πόδια, θα βρεθούμε με το ένα πόδι στο έδαφος και το άλλο στον αέρα, στο κενό.
Πόσο άραγε θα αντέξουμε; Επιβάλλεται λοιπόν και μάλιστα επειγόντως, υπευθυνότητα απ’ όλους, πολιτικούς και λαό, συνεργασία, συμμετοχή και κοινωνική αλληλεγγύη.
Η Κυβέρνηση, που φέρει και την κύρια ευθύνη, πρέπει να εγκαταλείψει το ταχύτερο τους πειραματισμούς, το λαϊκισμό και τα επικοινωνιακά τρικ. Να προωθήσει σωστά και κοινωνικά δίκαια μέτρα και θεσμούς. Να δείξει την ειλικρινή διάθεση ότι επιθυμεί τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.
Να καθιερώσει την πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή των τμημάτων του λαού στις αποφάσεις που τα αφορούν. Να στηρίξει τον αγώνα των παραγωγικών τάξεων, των εξαγωγικών φορέων και επιχειρήσεων, του τουριστικού κλάδου, των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας.
Δεν αρκούν τα συνθήματα του τύπου «όλοι μαζί μπορούμε». Αυτονόητο ότι όλοι μαζί μπορούμε πραγματικά, όμως η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει με όλα τα πρόσφορα μέσα την ομόνοια και τη συνεργασία.
Προπάντος ομόνοια
Πολλοί υποστηρίζουν πως στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία τα σκληρά οικονομικά μέτρα, όταν εφαρμοσθούν, θα προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή, διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις. Είναι πιθανόν. Αρκεί βέβαια όλα αυτά να κινούνται στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας. Να μην διαρρήξουν δηλ. τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες ζημιογόνες συνέπειες και για την οικονομία και για όλους μας.
Ο Πλάτων ταυτίζει την ομόνοια με τη σωφροσύνη και επισημαίνει ότι η ομόνοια ενώνει όλα τα στοιχεία της πόλης και τα κάνει να «συνάδουν». Το να ζούμε με πολιτική ομόνοια σημαίνει τρία πράγματα: Υπακοή στην αρχή της νομιμότητας, αποδοχή των μεταξύ μας διαφορών και ομαδική δουλειά για την επίτευξη κοινών στόχων.
Δυστυχώς σ’ αυτό το τελευταίο πάσχουμε ως λαός.(Γιάννης Κορομήλης)

Δήλωση του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη Θα διεκδικήσει και πάλι το Δήμο ο Συνδυασμός «Πολίτες Σε Δράση»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.01.2010

Τη διεκδίκηση εκ νέου της Δημοτικής Αρχής στο διευρυμένο Δήμο που θα προκύψει εν όψει Καλλικράτη ανακοίνωσε χθες επίσημα ο Δήμαρχος Κατερίνης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες Σε Δράση» κ. Σάββας Χιονίδης.

"Θα ζητήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας που μας στήριξαν και μας βοήθησαν να είμαστε εδώ για να προσπαθούμε όλοι μαζί. Εφόσον προκύψουν οι συνενώσεις θα ζητήσουμε την ψήφο και των υπολοίπων μελλοντικών συνδημοτών μας,  ώστε να δώσουμε στην  περιοχή μας περισσότερα ανταγωνιστικά  χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλες περιοχές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χιονίδης
Κληθείς να σχολιάσει το πώς ο ίδιος βλέπει τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό βήμα αυτό που υλοποιεί οι κυβέρνηση» συμπληρώνοντας παράλληλα πως οι τοπικές κοινωνίες είναι πλέον ώριμες για κάτι τέτοιο, αρκεί ωστόσο οι συνενώσεις που θα προκύψουν να γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια και όχι για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.(Π.Α)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15 1 2010

ΠΑΡΑΣΕΚΥΗ 15-1-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/  

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά πρωταθλήματα


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΠΙΚΕΣ 
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θράκη Μακεδονία Θεσσαλία Ήπειρος Επτάνησα Στερεά Ελλάδα Β.Α. Αιγαίο Πελοπόννησος Αττική Κυκλάδες Δωδεκάνησα Κρήτη


ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ - δειτε το βιντεο


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010

Οι απαράδεκτοι.. έφεραν την ανεργία στα ύψη. και άφησαν τρία δις ΕΥΡΩ να μήν τα εισπράττουν και να γυρίζουν πίσω στην ΕΕ και να δίνονται στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες.. και όλα αυτά απο ασχετοσύνη και τεμπελιά.Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ ντράπηκε, απο τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη χώρα μας οι Ευρωπαίοι, αφού έιπαν.. "σε τέτοια περίοδο κρίσης δέν σας χρειαζονται τα 3 δίς";Ντράπηκε ο άνθρωπος τί να τους έλεγε.. απλά υπεσχέθη ότι θα αλλάξουν τα πράγαμτα και θα γίνει απορόφηση κονδυλίων..Μα τόσο άχρηστοι ήταν; ή δέν τους ενδιέφερε και ενδιαφέρονταν μόνο για τη δική τους τσέπη.. και να ξεζουμίσουν τον Ελληνικό λαό, αφού τον χρεωκόπησαν με τα "ομόλογα, τα βατοπέδια και τα άλλα σκάνδαλα ...Τί να πεί κανείς..Δείτε το βίντεο:


Μήπως τελικά, το έχετε χάσει τελείως;


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2010


Κυρίες και κύριοι,
Ονομάζομαι 'Αννα Χ, είμαι μόνιμος κάτοικος Πλαταμώνα και διέρχομαι καθημερινά δύο φορές από το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Μέχρι πρόσφατα, ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, χρησιμοποιώντας την κάρτα ελευθέρας διέλευσης περνούσα από το σταθμό χωρίς να πληρώνω.
Όμως, πριν λίγες μέρες η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε." επικαλούμενη τη σύμβασή της με το Ελληνικό Δημόσιο, έπαψε την ισχύ των καρτών αυτών. Αποτέλεσμα της απόφασης της εταιρίας είναι να πληρώνω πλέον καθημερινά 4,60 € για να πάω στη δουλειά μου (2,30 € προς κάθε κατεύθυνση). Υπολόγισα το αντίτιμο των διοδίων το οποίο πρέπει να πληρώνω ετησίως στο συγκεκριμένο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και σας καταθέτω το αποτέλεσμα των υπολογισμών μου:
2,3 € Χ 2 ημερησίως = 4,6 € X 6 ημέρες την εβδομάδα = 27,6 € Χ 4 εβδομάδες το μήνα = 110,4 € Χ 12 μήνες = 1.324,8 € το χρόνο
Καλούμαι λοιπόν, από εδώ και εμπρός να δίνω κάθε μήνα το 10,9% του εισοδήματός μου, δηλαδή ενάμιση περίπου από τους 12 μισθούς μου, στο Ελληνικό Δημόσιο και την Παραχωρησιούχο εταιρία, μόνο για τα διόδια του σταθμού της Λεπτοκαρυάς!
Πραγματικά, είστε με τα καλά σας; Μήπως τελικά, το έχετε χάσει τελείως;
Ελπίζω, πως δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω γιατί "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ".
Φιλικά
Άννα Χ.
Από χθές, νέο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας