Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010
Τι άλλο θ’ακούσουμε. Εξαντλήθηκε η ανοχή του λαού προς την κυβέρνηση, λέει η Ν.Δ. Τι τους λες τώρα; Οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι.
***
Βρε Αντώνη, μάζεψέ τους, ίχνος σοβαρότητας δεν έχουν. Για γέλια και για κλάματα καταντήσαμε.
***
Τόσο εύκολα ξεχνάμε ότι για όλο το χάλι μας φταίει ο μικρός Εθνάρχης που το’βαλε στα πόδια;
***
Δε λέω ότι και οι 100 μέρες ΠΑΣΟΚ ήταν μέρες «μέλιτος» αλλά τουλάχιστον ο Γιώργος δουλεύει, ενώ ο Καραμανλής μας δούλευε.
***
Υπομονή κι όπου να’ναι τελειώνει η διαβούλευση. Τα σαΐνια του Χάρβαρντ κόλλησαν αλλά ήρθε η ώρα των περιπτεράδων. Επιτέλους θα μάθουμε πόσος είναι ο φόρος στα τσιγάρα.
***
Επιτέλους θα μάθουμε ποιος θα είναι κι ο φόρος γονικών παροχών. Το’παν οι μάγισσες, το’παν κι οι χαρτορίχτρες. Θα είναι δίκαιος και αναλογικός.
***
Κι άντε πέστε μας και για τη φορολογική μεταρρύθμιση, για να ξέρουμε πόσο σάλιο θα χρειαστεί, γιατί κλονίστηκαν τα νεύρα μας.
***
Και ασφαλώς η κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση. Το ξέρετε το δίλημμα «του φιδιού και του γάιδαρου»; Απ’αυτό διακατέχεται. Και προς το παρόν προτιμάει το γάιδαρο απ’το τσίμπημα του φιδιού.
***
Εκεί όμως που η κυβέρνηση πατάει καλά και σταθερά είναι ο Καλλικράτης. Εκεί δεν έχει ούτε κοινοτικούς ούτε  επιτρόπους. Με απλούς κοινοτάρχες και δημάρχους έχει να κάνει.
***
Εκεί μπορούμε να το παίξουμε και κυβέρνηση, να φανεί ο τσαμπουκάς μας. Εσείς διαβουλευθείτε κι εμείς το χάρτη τον έχουμε έτοιμο.
***
Άρχισε και η διαβούλευση για την Πιερία. Ο Προκόπης είχε ετοιμάσει τρεις δήμους μπλε για να διαιωνισθεί το είδος. Οι Πασόκοι που δεν ήρθαν για να γκρεμίσουν αλλά για να χτίσουν λένε ναι στο σχέδιο Προκόπη. Κούνια που σας κούναγε.
***
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε στους 4 δήμους, σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία και αναμένεται και η πρόταση των τοπικών βουλευτών.
***
Δεν ξέρω, αν αυτή η διαβούλευση είναι αρκετή και διερωτώμαι σε τι διαφέρει από τις ζυμώσεις για τον Καποδίστρια. Είναι δυνατόν να συζητάμε για το αν ο Άγιος Δημήτριος θα ενταχθεί στο δήμο Κατερίνης και να αδιαφορούμε για το πού θα καταλήξουν Κεραμίδι και Ν.Εφεσος, φυσικές προεκτάσεις του δήμου Κατερίνης;
***
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Καλλικράτη, αν μας προκύψει κανένα έκτρωμα. Ας έχουν υπόψη τους οι συμμετέχοντες στη διαβούλευση ότι γράφουν ιστορία και θα είναι υπόλογοι για κάθε παράλειψή τους απέναντι στις επερχόμενες γενιές.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/   

Δεν υπάρχουν σχόλια: