Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτά τα ολίγα για όσους και όσες υποτίμησαν έναν Παπανδρέου!!!

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/09/blog-post_2356.html


Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κυβερνητική εξουσία και η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αντιπολίτευση και ίσως εξ ων συνετέθει…
Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων συνίσταται στο ότι το ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει κατορθώσει να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού στερεώματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε, όχι μόνον μεγάλος πολιτικός αρχηγός, αλλά και μεγάλος πολιτικός “σκακιστής” που έχει σχέδιο και ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα και πολύ περισσότερο το οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα της Ελλάδας.
Η μεγάλη του επιτυχία δεν είναι η εσωκομματική νίκη απέναντι στους εκσυγχρονιστές του κ. Σημίτη και του κ. Βενιζέλου.
Η επιτυχία είναι ότι αναζήτησε με πολιτικά κριτήρια, που έχουν βάση στον πολιτικό οραματισμό και σχεδιασμό, εκείνους τους ανθρώπους που κατανοούν τις ιδέες και τα δικά του οράματα.
Η εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου θα είναι ιστορική για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνον γιατί θ’ αναλάβει από τη θέση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού τα ηνία της χώρας, αλλά και γιατί έλυσε οριστικά το ζήτημα των "δελφίνων", που αφθονούν σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
Ένας νέος πολιτικός ηγέτης ανέτειλε πλάι του και με την έγκρισή του, ο Γιάννης Ραγκούσης!
Η σοφή επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και η οποία τον αναδεικνύει σε μεγάλο πολιτικό ηγέτη, είναι το πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση!
Ο Γιάννης Ραγκούσης ήρθε "αλεξιπτωτιστής" στο ΠΑΣΟΚ και όταν ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κανείς μα κανείς από τους πρωτοκλασάτους δεν "ανησύχησε".
Μια φούσκα έλεγαν και ψιθύριζαν…
Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δει το μέλλον με απόλυτη διαύγεια και προετοίμασε μεθοδικά τον διάδοχό του.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, αφανής και χωρίς κανένα συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ και σκέψη, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Σιγά σιγά, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη, υλοποίησε την εσωκομματική πολιτική του Γ.Α.Π.
Γραμματέας του κόμματος, βουλευτής, ο άνθρωπος του προέδρου, που είχε πλέον την "ταυτότητα" ελεύθερης πρόσβασης στα πάντα.
Η ευφυΐα επιβεβαίωσε τον Γιώργο Παπανδρέου. Μεθοδικά έγινε η φωνή και η απόφαση του προέδρου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα ο αντ’ αυτού.
Σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου. Ετοίμασε προσωπικά τα ψηφοδέλτια, τοποθέτησε σε λίστες εκλογής τους δικούς του ανθρώπους και ταυτόχρονα σ’ αυτές τις λίστες απόκλεισε πιθανούς "ανταγωνιστές" των εκλεκτών του, τέθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κι όλοι έλαβαν το μήνυμα. Μετά τον πρόεδρο Γιάννης Ραγκούσης!
Στις 4 Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μια ισχυρή και συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, χωρίς προβλήματα και πιστή στον Γιάννη Ραγκούση, συνεπώς στον Γ. Παπανδρέου. Θα μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα απερίσπαστος από όλους όσους ράβουν κοστούμια και ταγιέρ, γιατί ο έλεγχος κόμματος και κυβέρνησης θα είναι υπό τον Γιάννη Ραγκούση.
Ο πολιτικός οραματισμός και η στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την αντίστοιχη του κ. Καραμανλή με τον κ. Ρουσόπουλο. Γιατί ο Γιάννης Ραγκούσης έλαβε το χρίσμα και είναι πραγματικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου.
Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου να δώσει ο ίδιος και με σωστή πολιτική διαδικασία το προβάδισμα, το δαχτυλίδι του πρώτου τη τάξη στελέχους, του "δελφίνου" με επιλογή του αρχηγού, δικαιώθηκε!
Αυτά τα ολίγα για όσους και όσες υποτίμησαν έναν Παπανδρέου!!! Νάσος

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στον αγώνα κι η Μαρίνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Σεπ 2009

http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_4032.html


Ωραία ατμόσφαιρα στην Πιερία !
Όλοι οι υποψήφιοι του ...ΠΑΣΟΚ στάζουν μέλι για τη γλυκύτατη υποψήφια της Ν.Δ. Μαρίνα Τσιντικίδου.
Σε λίγο θα μας πουν ότι θα την ψηφίσουν κιόλας.
Κι όλα αυτά για να κόψουν ψήφους, από τον Αντώνη Καρπούζα και κυρίως από τον Κώστας Κουκοδήμο (ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, δεν παίζεται έτσι κι αλλιώς, θα είναι πρώτος).
Για την ιστορία, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στο νομό είναι:
Γιώργος Κωνσταντόπουλος (με 24.347 σταυρούς)
Κώστας Κουκοδήμος με (17.893 σταυρούς )
Αντώνης Καρπούζας με (14.641 σταυρούς )
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πάρτι Νεολαίας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Κατερίνης


Η Νέα Γενιά έχει δικαίωμα στο όνειρο
Υπάρχει η εντύπωση πως η Νέα Γενιά είναι αδιάφορη πολιτικά, δεν έχει διάθεση να διεκδικήσει συλλογικά. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα και μια άποψη όσων δεν μιλούν με τη Νέα Γενιά, με τους μαθητές, τους φοιτητές τους νέους επιστήμονές τους άνεργους.
Οι νέοι άνθρωποι και ιδέες έχουν και πολλές ανησυχίες έχουν και αγωνία για το μέλλον τους έχουν. Κι όταν βλέπουν την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας όχι απλά απογοητεύονται, αλλά αγανακτούν κι αποστρέφονται από τους πολιτικούς που εκφράζουν, διαμορφώνουν και είναι υπεύθυνοι για την σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Σήμερα που για να βρεις δουλειά ακόμη και σε ένα Σουπερ Μάρκετ ακόμη και σε μια καφετέρια πρέπει να περάσεις από το βουλευτικό γραφείο.
Σήμερα που νέοι συνωστίζονται για μερικές ώρες δουλειάς μέσω προγραμμάτων stage, μερικής απασχόλησης και για να τις εξασφαλίσουν θα πρέπει να μπουν κάτω από την κομματική σημαία του κυβερνώντος κόμματος.
Στους νέους μας δεν ταιριάζει τόσο μικρός ουρανός. Οι νέοι μας έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται, να διεκδικούν ισότιμα, να κρίνονται αξιοκρατικά να έχουν εφόδια για να πετύχουν τους ευγενείς στόχους τους. Θέλουν την πολιτεία αρωγό στο δρόμο τους κι όχι δεσμοφύλακα των οραμάτων τους.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, έχει μια ιδιαίτερα ζεστή σχέση με τους νέους. Υπάρχει αμοιβαία, φιλική και καθαρή σχέση εμπιστοσύνης. Μιλάει με τη νέα γενιά, μα κυρίως ακούσει τους νέους και τις νέες.
Σ αυτό τον προεκλογικό αγώνα ο Θανάσης Παπαγεωργίου συναντά και συζητά με τους νέους. Ακούει τις αγωνίες τους, τις ιδέες τους και τονίζει πως η μάχη δίνεται για να ανατραπούν όσα στερούν από τη νέα γενιά την δυνατότητα να οραματιστεί και να σχεδιάσει το μέλλον της όπως το επιθυμεί
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ, στο Καφέ «ΑΣΤΡΑ», στον πεζόδρομο Κατερίνης οργανώνεται το πάρτι για τη νεολαία. Τους νέους και τις νέες της Πιερίας που πιστεύουν στην ανάγκη αλλαγής της σημερινής μίζερης καθημερινότητας, που πιστεύουν στην ελπίδα που φέρνει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Πάρτι ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο που έρχεται. Μια νέα αρχή που ξεκινά με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη. Μια νέα πορεία που κανείς δεν λέει πως θα είναι εύκολη αλλά σίγουρα θα είναι πιο ξεκάθαρη, με καλύτερους και ίσους όρους για όλους, πιο αξιοκρατική πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στις προσδοκίες και τα όνειρα της νέας γενιάς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Και 60 ντιμπέιτς (sic) να κάνει, δεν αλλάζει τίποτα...

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
  • Σε μάχη εντυπώσεων εξελίχθηκε η χθεσινή -πολυδιαφημισμένη- τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου, η οποία μάλλον δεν κατέστησε σοφότερους τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και σίγουρα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες του πρωθυπουργού για μείωση της ψαλίδας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • Ο κ. Καραμανλής δεν κατόρθωσε να βελτιώσει ουσιαστικά τις επιδόσεις του, σε σύγκριση με το ντιμπέιτ της Δευτέρας, με συνέπεια να καεί το τελευταίο «χαρτί» που είχε στα χέρια του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου
  • Για ακόμη μία φορά απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγική κατάσταση της οικονομίας, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν κυβερνούσε ο ίδιος τη χώρα τα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, ενώ επανέλαβε τις γνωστές... αντιπολιτευτικές κορώνες εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ανατρέχοντας μάλιστα μέχρι το 1981!
  • Ατόπημα αποτελεί και η (ανακριβής, όπως αποδεικνύεται) κατηγορία που εξαπέλυσε εναντίον του Γ. Παπανδρέου ότι στο παρελθόν, ως υπουργός, είχε συμβάλει στον αποχαρακτηρισμό δασών στην Ανατολική Αττική
  • Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι το σχέδιό του για έξοδο της χώρας από την κρίση είναι εφικτό, ενώ κέρδισε πόντους με τα όσα είπε για τα «πεπραγμένα» του Κ. Καραμανλή στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς...

Τους έφαγε η αγωνία
Υποθέτουμε ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, της G.A. Ferries και των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών που έβαλαν λουκέτο, οι οποίοι βρίσκονται (ή κινδυνεύουν να βρεθούν) στον δρόμο, θα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ. Θα είχαν, αναμφίβολα, μεγάλη αγωνία να δουν ποιος από τους επίδοξους σωτήρες τους κόμπιαζε λιγότερο, ποιος ήταν πιο άνετος μπροστά στην κάμερα και ποιος (όπως έλεγαν χθες στις τηλεοράσεις οι ντιμπεϊτολόγοι) είχε την «καλύτερη σκηνική παρουσία»...

Απέφυγε τα χειρότερα
Πάλι καλά, πάντως, που κατά τη διάρκεια των ντιμπέιτ οι πολιτικοί αρχηγοί υποβάλλονται μόνο στη βάσανο (τρόπος του λέγειν) των δημοσιογραφικών ερωτήσεων και δεν είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από... ανιχνευτή ψεύδους. Ειδάλλως, είναι βέβαιο ότι τη στιγμή που ο Κ. Καραμανλής δήλωνε ότι «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου» για θέματα διαφθοράς, το μηχάνημα θα τιναζόταν στον αέρα!

«Προσευχηθείτε για μας»!
Χάρης Καστανίδης, χθες, στον City 99,5: «Εγώ θα παρακαλέσω όλους τους πολίτες να κάνουν μια προσευχή για μας... Ερχόμαστε όχι για να διαχειριστούμε απλώς τις δημόσιες υποθέσεις, αλλά για να αλλάξουμε ξανά τη ζωή σ' αυτήν τη χώρα και είναι δύσκολο εγχείρημα, εν μέσω επίσης πολύ μεγάλων δυσκολιών, γι αυτό είπα, ας κάνουν όλοι μια προσευχή για μας». Προσευχές να κάνουμε όσες θέλει. Τη... νηστεία δεν αντέχουμε άλλο!

Γιουρούσι
«Πρέπει να κατασταλεί η αίσθηση που έχουν μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι θα κάνουμε γιουρούσι στην εξουσία», είπε (στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96) o Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν πρόκειται μόνο για «μεσαία» στελέχη, κάτι γίνεται. Το πρόβλημα είναι μήπως υπάρχουν και «μεγάλοι» που ετοιμάζονται για γιουρούσι.

Ο... αισιόδοξος
«Η αυτοπεποίθηση, το ηθικό και η ψυχολογία του νεοδημοκράτη πρέπει ν ανέβει, μπορεί πράγματι ν ανέβει αυτές τις τελευταίες μέρες... Δεν είναι ακατόρθωτο, είναι όμως δύσκολο και όσο θα περνάνε οι μέρες θα δυσκολεύει». Θα συμφωνήσετε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντιμετωπίζει με απαράμιλλη... αισιοδοξία την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου.

Η δήλωση
«Ο πρωθυπουργός έκανε αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το μοναδικό του μέλημα. Σε όλες τις ερωτήσεις σε αυτό επανερχόταν, λέγοντας δε, λυπάμαι που θα το πω, και μία σειρά από ανακρίβειες, για να μη χρησιμοποιήσω τη βαρύτερη έκφραση "ψέματα". Είναι δυνατόν να λέει στον κόσμο ότι μειώθηκε η φορολογία της μέσης ελληνικής οικογένειας κατά 50%; Το ακούει ο κόσμος αυτό και βγαίνει από τα ρούχα του. Και επανέλαβε τα διάφορα περί 10 δισ., που κοστίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όταν ξέρει πάρα πολύ καλά ότι παίρνει έναν υπολογισμό τετραετίας και τον βάζει μέσα σε έναν χρόνο. Δεν είναι τρόπος αυτός να επιχειρείς να αποδομήσεις μία επιχειρηματολογία και νομίζω το κατάλαβε αυτό ο κόσμος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, για την εμφάνιση του Κ. Καραμανλή στο ντιμπέιτ της Δευτέρας

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επιχείρηση εξαπάτησης από Καραμανλή: Δάσος η Ανθούσα

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι, ενώ στη ΔΕΘ (6 Σεπτεμβρίου) o Κ. Καραμανλής ανακοίνωνε πάγωμα μισθών και συντάξεων, 4 ημέρες αργότερα, με ΦΕΚ της κυβέρνησης (υπογραφές Παυλόπουλου, Λέγκα, Χατζηγάκη), δίνονταν αυξήσεις σε υπαλλήλους  του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ κατέφυγε ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: βάφτισε την αναγνώριση της Κοινότητας Ανθούσας και την ένταξή της στο σχέδιο πόλης- την οποία είχε υπερψηφίσει και η Ν.Δ.- ως πράξη αποχαρακτηρισμού αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική!
Κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένη ρύθμιση και επιδεικνύοντας το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στο οποίο είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2002, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι είχε συμβάλει στην εξαίρεση «σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων».
Όπως, ωστόσο, προκύπτει από τον συγκεκριμένο νόμο η ρύθμιση αφορούσε την περιοχή της... Ανθούσαςκαι δεν επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, αλλά για μία ολόκληρη κοινότητα με πάνω από 5.000 κατοίκους και 1.700 κατοικίες, που είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν να θεωρείται όλη παράνομη, ακόμη και το κτίριο που στέγαζε την κοινότητα!
Επί σειρά ετών γίνονταν προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το λάθος αυτό και μάλιστα ο τότε κοινοτάρχης Ανθούσας Θωμάς Μπακαλάκος είχε ζητήσει σχετική γνωμοδότηση από τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, Η Βάσω Παπανδρέου
που είναι σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών. Στη γνωμάτευσή του είχε υποστηρίξει πως κακώς η περιοχή είχε ενταχθεί στις αναδασωτέες εκτάσεις!
Η απόπειρα παραπλάνησης στην οποία προέβη ο κ. Καραμανλής αποδεικνύεται εξάλλου και από τη δεύτερη παράγραφο της επίμαχης τροπολογίας. «Από τη ρύθμιση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρείται η υπό στοιχεία... περιοχή, ως αποτελούμενη από δάση και δασικές εκτάσεις».
Δηλαδή, όπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων η οποία ήταν πραγματικά δασική δεν αποχαρακτηρίστηκε αλλά παρέμεινε ως δάσος. «Ήταν πολύ φτηνό το επιχείρημα του κ. Καραμανλή» σχολίασε η κ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θανάσης Κατσιγιάννης είχε πει στην ομιλία του ότι «το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί από δεκαετίες»! Ενδεικτικό επίσης είναι πως το ΥΠΕΧΩΔΕ σε ανακοίνωσή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κοινότητας Ανθούσας αναγνώριζε πως ο νόμος του 2002 είχε εξαιρέσει από οποιαδήποτε πολεοδόμηση τις πραγματικές δασικές εκτάσεις! ● Ένα ακόμη ψέμα είπε ο κ. Καραμανλής στο χθεσινό ντιμπέιτ. Αφορούσε τη στάση της Ν.Δ. στο σχέδιο Ανάν. Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. κράτησε σθεναρή στάση στο σχέδιο, κάτι που βοήθησε τους Κύπριους αδελφούς να ψηφίσουν όπως ήθελαν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής τάχτηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν- γνωστές είναι οι εντολές που δόθηκαν στους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. υπέρ του σχεδίου με τις οποίες διαφώνησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Χρ. Ζαχαράκης. Ψέμα που αποκάλυψε και ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ: «Εσείς στο Συμβούλιο Αρχηγών είπατε το "ναι". Εκτός, μασήσατε τα λόγια σας. Και τα στελέχη σας έλεγαν το "όχι"».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΡΙΑ - ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ



ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.Τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων είναι εκείνα που έχουν πάρει στις πλάτες τους τον εκλογικό αγώνα στην Πιερία, επι τη ευκαιρία της "συλλογής σταυρού προτίμησης".Αγώνας με ανηφόρα, σκέτος γολγοθάς.Ιδιαίτερα για τους υποψηφίους της ΝΔ.Να δούμε πρώτα τί συμβαίνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο..
Τις προηγούμενες εκλογές στο νομό μας εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής , τρείς βουλευτές της ΝΔ, οι κ Κωσταντόπουλος,Κουκοδήμος και Καρπούζας.Ευνοήθηκαν απο το αποτέλεσμα των εκλογών και εξελέγησαν τρείς.Τώρα απο ότι δείχνουν τα πράγματα και έδειξαν και οι δημοσκοπήσεις, το πίο πιθανον είναι οι βουλευτές της ΝΔ στον νομό μας θα είναι " μάλλον" ένας. Και όπως είναι ευνόητο η μάχη μεταξύ των συνυποψηφίων είναι σκληρή.Σκληρή και με χτυπήματα κάτω απο το τραπέζι... Το τί λέγεται σε πηγαδάκια υποστηρικτών των υποψηφίων, έναντίον άλλων υποψηφίων.. δέν μπορούμε ούτε να τα γράψουμε..Αν ηχογραφούσαμε αυτά που λέγονται και ακούνε τα αυτιά μας.. θα φρικάρετε!! Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει μεταξύ των επιτελείων των τριών βουλευτών!!! Ο ένας κοιτάει να ροκανίσει τον άλλον, φυσικά για την πρωτιά... ¨ολοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τα " μικρά"¨ έργα στο Νομό ώς δικά τους έργα, δηλαδή ¨δια δικών των ενεργειών"... Ο τέως υφυπουργός κ Κωσταντόπουλος, βέβαια ώς καθύλην αρμόδιος προσπαθεί με κινήσεις του να χρεωθεί υπέρ του την "παράδοση -παραλαβή" του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης, ξεχνώντας ότι ώς αρμόδιος υφυπουργός ίσως έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση επι έξη χρόνια της περάτωσής του. Ο κ Κουκοδήμος, προσπαθεί να έχει στα σύν του, τις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του αθλητισμού ιδιαίτερα, αλλά και με τη νέα γενιά.. Ο κ Καρπούζας, στην θητεία του, κατά κόρον είχε μία δραστηριότητα και πρωτοβουλία εναντίωσης σε όλα τα θέματα που προκάλεσαν τον πολίτη της Πιερίας και που αφορούσαν πιθανά σκάνδαλα, αυτή του η στάση του ίσως εκτιμηθεί και κάνει το επιτελείο του να πιστεύει βάσιμα ότι θα την εισπράξει εκλογικά. Για του άλλους τρείς υποψηφίους τον κ Τόκα, τον κ Δημόπουλο και την κ Τσιντικίδου, εκείνο που μπορύμε να πούμε είναι ότι προβάλλουν την υποψηφιότητά τους, ώς νέα πρόσωπα με φρεσκάδα και χωρίς να έχουν κάτι να του ςκαταλογίσει κανείς, είτε θετικό είτε αρνητικό απο την πολιτική τους διαδρομή, εκτός απο την αξιολόγηση των πολιτών της υποψηφιότητάς τους, με γνώμονα την προσωπικότητά τους και την κοινωνική, επιστημονική και επαγγελματική τους διαδρομή.
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα πολλά τείνουν να κάνουν τις εκλογές θρίλερ, όχι τόσο για την εκλογή των δύο παλαιών, όσο για την πρωτιά και για την τρίτη θέση, που πιθανόν να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία...
Στο επιτελείο του Γιάννη Αμοιρίδη, του μοναδικού βουλευτού της πορηγούμενης βουλής για το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, γίνεται ένας νύν υπέρ πάντων αγώνας για να διατηρήσει την πρώτη θέση όπως και στις πορηγούμενες εκλογές. Στα "μείον του", σύμφωνα με τους επικριτές του,η στάση του στις προηγούμενες εκλογές που εκμεταλευόμενος τη δισταυρία, αφού κατά πολλούς εξαπάτησε ψηφοφόρους του κ Παπαγεωργίου, παριστάνοντας τον υποστηρικτή του και έτσι έκλεψε τον "λεγόμενο δεύτερο σταυρό που έγινε πρώτος" ενώ ο ίδιος τήρησε γραμμή μονοσταυριών (να θυμίσω ότι ο κ Αμοιρίδης είχε περίπου οκτώ χιλιάδες μονοσταυρίες) και έγινε η βασική αιτία να καταλάβει την πρώτη και εκλόγιμη θέση.Βέβαια τώρα η δεύτερη θέση δέν θα θέσει εκτός κοινοβουλίου κανέναν, αλλά η πρωτιά είναι το ζητούμενο για τον κ Αμοιρίδη.Επίσης τον κατηγορούν ακόμη και άνθρωποι που τον ψήφισαν τις προηγούμενες εκλογές, οτι η στάση του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, οι αλλαγές στρατοπέδων, οι αλλαγές συμμαχιών και οι παρασκηνιακές ομαδοποιήσεις με "παράγοντες" του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και οι εκπεμπόμενες απο κύκλους του "φήμες" εις βάρος της ηθικής του Θανάση Παπαγεωργίου για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας (όπου ο Κ Παπαγεωργίου αθωώθηκε ομόφωνα), έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη αρκετών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του. Τώρα στο στρατόπεδο του Θανάση Παπαγεωργίου, η στάση που κρατούν είναι στάση ευθύνης,δέν μπαίνουν στη διαδικασία εσωτερικών ανταγωνισμών, όπως δέν έπραξαν και τις προηγούμενες, και ώς απόδειξη αυτής της στάσης είναι οι μόνο χίλιοι πεντακόσιες μονοσταυρίες, σε εντίθεση με τον κ Αμοιρίδη που είχε οκτώ χιλιάδες μονοσταυρίες. Τώρα για τους άλλους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, τον κ Τσιτλακίδη,τον κ Γκελντή, το κ Παυλίδη και την κ Μίχου, οι φήμες λένε ότι παλεύουν επι ίσοις όροις για την τρίτη θέση, που θα έιναι μάλλον εκλόγιμη, χωρίς να αποκλείονται και κάποιοες εκπλήξεις.
Μετά απο όλα αυτά σε αναμονή να δούμε άν και κατά πόσο θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που συλλέξαμε......
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΠΙΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ!!!! ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ - ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!!!


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Απο τα κωμικά της προεκλογικής περιόδου!! Απο το γραφείο του πρ΄ώην υφυπουργού Γιώργου Κωσταντόπουλου, πήραν τηλέφωνο σε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία και ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να στηρίξει τον κ Κωσταντόπουλο!! Ούτε που παίρνουν τηλέφωνο δέν ελέγχουν!! Ετσι γίνεται!!Τόση πρεμούρα!!Οπου νάναι, αρκεί να δώσουμε το παρόν... Η εφημερία ΠΟΛΙΤΕΙΑ της Πιερίας δημοσίευσε το ακριβές περιεχόμενο της επιστολή του "παθόντα" υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ κ Νταγλιούδη... διαβάστε και γελάστε!!.......

{Μας το έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Πιερία Αντώνης Νταγλιούδης και το δημοσιεύουμε, ως έχει. Έτσι … για χαλάρωμα. Επιθυμούνε να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε «- Παρακαλώ; - Ναι γεια σας. Είστε ο κύριος Αντώνης Νταγλιούδης; (Γυναικεία συμπαθητική η φωνή). - Ναι, ο ίδιος. - Τηλεφωνώ εκ μέρους του κυρίου Κωνσταντόπουλου του βουλευτή. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα στήριξή σας και σας δηλώνει ότι επιθυμεί να τον στηρίξετε και πάλι στις εκλογές. - Συγνώμη αλλά … είμαι υποψήφιος βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ και… δυσκολεύομαι να ... συνεχίσω να τον στηρίζω. - Αχ ναι; Μα πώς; Αφού έχω εδώ αυτό το τηλέφωνο .. Συγνώμη. Καλή επιτυχία. - Επίσης καλή επιτυχία, ευχαριστώ… Είναι από τα λιγότερο αστεία και ευτράπελα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Το ίδιο βεβαίως με τον ένα ή άλλο τρόπο κάνουν όλοι οι υποψήφιοι του δικομματισμού. Τηλέφωνα, επιμονή στους παππούδες και γιαγιάδες, λίστες για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, μεταξωτές γραβάτες, εκατομμύρια χειραψίες, υποσχέσεις αγώνα για την Πιερία κ.λ.π. Θυμάμαι τώρα μάλιστα ότι, λίγες μέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές, ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Σφενδάμης, με ανακοίνωση στις εφημερίδες, ευχαριστούσε τον κ. Κωνσταντόπουλο για την οικονομική ενίσχυσή του. Τέτοια θα γίνουν και τώρα κατά κόρον. Εξ άλλου, λόγω των δημοσκοπήσεων, ανακοινώθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να εγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός ίσως από ελάχιστους, όλοι τους σχεδόν προσδοκούν βόλεμα, ‘βοήθεια’ και ρουσφέτια. Δυστυχώς λοιπόν ξαναγυρνάμε δεκαετίες πριν. Πλήρης έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικής ευθύνης, σύγχρονοι κοτσαμπάσιδες. Για γέλια και για κλάματα συγχρόνως. Και για την ουσία, για τον Νομό μας κουβέντα. Για το ξεπούλημα των Αλυκών, για τα Διόδια, για το Νοσοκομείο και για τόσα άλλα, ησυχία και σιωπή… - Ασ’ τα αυτά τώρα, εδώ έχουμε εκλογές!»(ΠΗΓΗ http://www.eptanews.gr)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μίμης ταπώνει Φλέσσα...

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Σεπ 2009

http://krogias.blogspot.com/2009/09/blog-post_9180.html

Ξέρετε για ποιον Φλέσσα μιλάω. Τον γνωστό ντε. Τον "επικοινωνιολόγο του Καραμανλή" που έβγαζε αναξιόπιστες τις δημοσκοπήσεις παραμονές των Ευρωεκλογών ντε... και ιδιοκτήτη των εταιριών "CIVITAS" και "FOCUS"...

Μπράβο ρε Μίμη! Καιρός ήταν να τον ταπώσει κάποιος!


That's all folks. Πάω για DVD. Καληνύχτα!

ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ…

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2009

http://logoplokies.blogspot.com/2009/09/blog-post_23.html
Το να υποστηρίζεις ψευδώς πως ο αντίπαλός σου δεν έχει πρόγραμμα, στηριζόμενος στο γεγονός πως σε 1 και σε 3 λεπτά, αυτός, δεν μπορεί να το αναπτύξει κι αναγκαστι-κά το περιγράφει, πάει στο διάολο, ας το θεωρήσουμε ως πολιτική ντρίμπλα…
Το να διαστρεβλώνεις, όμως, με ωμότατο τρόπο, τα λεγόμενα του αντιπάλου σου και να του βάζεις στο στόμα του, λόγια που ουδέποτε είπε, είναι μια καραμπινάτη περίπτωση ψεύδους και απάτης…

Ο Καραμανλής ζάλισε τον κόσμο, λέγοντας, συνέχεια, στον Παπανδρέου «…δεν έχεις Πρόγραμμα… λες γενικότητες…».
Κι ο ήρεμος Γιώργος, γνωρίζοντας πως ο πολίτης ακούει, ξέρει και κρίνει, αφού επισήμανε το αυτονόητο «…τι πρόγραμμα ν΄ αναπτύξω σε 3 λεπτά…», αποστόμωσε τον απερχόμενο λέγοντάς του : «…το Πρόγραμμα υπάρχει και το ανέπτυξα στη ΔΕΘ… Θα σου το στείλω να το δεις και να το διαβάσεις…».

Με απύθμενο θράσος, σε άλλη στιγμή του Ντιμπέϊτ ο πρωθυπουργός της συμφοράς, εμφάνισε τον Γ. Παπανδρέου, να έχει πει, μόλις την προηγούμενη, πως «…θα σταματήσει το έργο της εκτροπής του Αχελώου…», κατηγορώντας τον, μάλιστα, πως αλλάζει θέση, μετά από πολλά χρόνια.
Επρόκειτο για απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, στο θεσσαλικό κάμπο…
Κατάπιε τα λόγια του, όμως, όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε με αυστηρό ύφος να μην παραπιεί τα λεγόμενά του και του επεσήμανε, πως δεν μίλησε για σταμάτημα του έργου, αλλά για επαναξιολόγηση ορισμένων πτυχών του, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων και σε τεχνολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο προσανατολισμού της αγροτικής παραγωγής…

Η αγωνιώδης, όμως, αγκίστρωση, του καταρρέοντος Καραμανλή, στο ψέμα και την απάτη και μάλιστα από τηλεοράσεως και σε ζωντανή σύνδεση, τρίτωσε, με το χειρότερο : «…εσείς κύριε Παπανδρέου, που το παίζετε ευαίσθητος στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα, ιδού !... ΄Εχετε προσυπογράψει τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης, το 2002, στην ανατολική Αττική !...».
Ένα χαρτί κουνιέται επιδεικτικά και μια υπόσχεση πετιέται για να δώσει εγκυρότητα στην αποκάλυψη : «…εδώ είναι… θα σας δώσω το ΦΕΚ, αμέσως μετά…».

Ο Καραμανλής, φυσικά, το χαρτί δεν τόδωσε, μετά, κι ούτε θα το δώσει ποτέ ! ΄Ηδη αποκαλύφθηκε, πως δεν επρόκειτο για δασική έκταση, αλλά για συνηθισμένη έκταση της Κοινότητας Ανθούσας !!!…

Βεβαιωμένος για την επερχόμενη καταστροφή, ο τέως, έχει μετατραπεί σ΄ έναν πανικόβλητο πολιτικάντη, που δεν διστάζει σε τίποτα και για τίποτα, περιφέρεται δε, από πόλη σε πόλη και από κανάλι σε κανάλι κι αραδιάζει αρλούμπες, βλακείες και ψέματα, πολλά, πάρα πολλά ψέματα !

Το βίντεο από τον Γ. Κρόγια

DEBATE ΚΑΡΜΑΝΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

TETARTH 23 SEPTMEBRIOY 2009
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ DEBATE ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Σε πόσα χρόνια η απόφαση;


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

Τέτοιες μέρες, πριν δέκα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1999 έσκαγε "η φούσκα του χρηματιστηρίου". Με θύματα έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας, που είχαν προσβληθεί από τον πυρετό της Σοφοκλέους.
Χθες ανακοινώθηκε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε, με βούλευμα του, την παραπομπή 67 προσώπων, μεταξύ των οποίων χρηματιστές, τραπεζικοί υπάλληλοι αλλά και "παίκτες" της Σοφοκλέους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η παραπομπή γίνεται για κακουργηματικές πράξεις, όπως απάτη, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κοινώς "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" μέσω του Χρηματιστηρίου.
Για σκεφτείτε. Χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια από την τέλεση των αδικημάτων και οκτώ χρόνια από τον σχηματισμό της πρώτης δικογραφίας, το 2001, για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Αναρωτιέμαι, όπως ασφαλώς και κάθε απλός πολίτης, πόσο ακόμη θα τραβήξει η διαδικασία ως που να φτάσουμε σε τελεσιδικία.
Προσθέστε σε αυτή την περίπτωση και την πορεία του σκανδάλου της Siemens και πολλών άλλων για να συνειδητοποιήσουμε, για μια ακόμη φορά, πόσο "δίκαιο" είναι το σύστημα δικαίου στον τόπο μας. Όπου έχει καταστεί πια κανόνας, όταν κάποιος δικάζεται, να έχει περάσει τόσος χρόνος από την τέλεση της πράξης του, η από την διατύπωση της κατηγορίας σε βάρος του, ώστε οι μεν πράγματι εγκληματίσαντες να "πέφτουν στα μαλακά" επειδή η υπόθεση "έχει ξεθυμάνει" οι δε αδίκως κατηγορηθέντες να έχουν επί χρόνια υποστεί ταλαιπωρίες, τεράστια ηθική ζημία, η ακόμη και παρατεταμένη προφυλάκιση, που δεν "σβήνεται" με καμιά "αποκατάσταση".
Δυστυχώς, στα θέματα της προεκλογικής περιόδου δεν περιλαμβάνεται ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης στη χώρα μας. Λες και δεν είναι ένα από τα θέματα που μπορούν να κάνουν "μαύρη" την καθημερινότητα ενός πολίτη που διεκδικεί το δίκιο του.
Το περισσότερο που απασχολεί τα κόμματα εξουσίας γύρω από την Δικαιοσύνη είναι απλώς πως οι κατηγορίες που εκτοξεύουν το ένα προς το άλλο, για το αν έχουν προωθήσει στην ιεραρχική κορυφή της πότε τους φίλα προσκείμενους του ενός και πότε του άλλου.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση, για όσα διαμορφώνουν την καθημερινότητα μας. Απλώς τηλεμαχίες και λογομαχίες εντυπώσεων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Πρωτοσέλιδο 23.9.2009
Κλείσιμο Παραθύρου
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης - Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009


Τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης σας προσκαλεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 14:00, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου.(ΤΟΠΙΚΗ)


Υ.Γ Βέβαια έτσι το ονάσαμε "τελετή παρ΄δοσης", γιατί που να ειπωθειη λέξη "εγκαίνια"; οποιος τολμήσει να την εκστομίσει θα τον πάρουν με τις ντομάτες.Εδώ ρίχτηκαν στη δουλειά, όλοι Δήμος Νομαρχία για τον δρόμο δίπλα για να μήν περάσουν οι υπουργικές λιμουζίνες του Αβραμόπουλου μέσα απο τα χώματα... "Πάτησαν κα λίγο ποδαράκι "στα παρεκείμενα χωράφια.Ξεσηκώθηκαν οι ιδικοτήτες και έτσι σταμάτησαν οι αυαθιρεσίες, γιατί αλλοιώς θα σταματούσαν την τελετή παράδοσης, ξέρετε με τα ασφαλιστικά ότνα έχει δίκαιο ο ιδιοκτήτης ακινήτου!!!Αλλά να μήν κάνουμε και λίγο προεκλογικό εφέ;Αμ δέν τα τρώει αυτό ο λαός θυμάται τί είπε ο Καρμαναλής το 2004 στην κεντρική πλατεία της Κατε΄ρινης...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΔΩ!!

ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΣΗΣ - Τα τρωκτικά - Ως αναγνωστικό επιδόρπιο



Τα νέα πρόσωπα και οι απουσίες της Bουλής

Ανακοινώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Νέα σελίδα με κυβέρνηση 15 υπουργών

ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ 7 10 2009

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ - ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΙΕΡΙΑ -ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠ ΥΓΕΙΑΣ Γ.ΚΩΣΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ- Η ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ - ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ... ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

Νοσοκομείο Κατερίνης - ΔΕΙΤΕ ΞΕΦΤΙΛΑ!! "Ηταν παράδοση παραλαβή"- Εβαλαν όμως νταμπέλα εγκανίων και το όνομα του ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ!!

DEBATE ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ DEBATE MΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΤΟΣ Ο ΕΒΕΡΤ - Ο ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ!!

Ο "ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Ενίσχυση Επιστημόνων

ΤΑ 45 ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΝΔ - Που τα θυμήθηκε όλα αυτά τα σκάνδαλα;

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ - ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δήλωση Γιώργου Παπακωσταντίνου, σχετικά με την ομιλία του Κ. Καραμανλή, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΠΡΤΑΘΛΗΜΑ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;

*** Βάσεις 2009-ΑΕΙ- Bάσεις 2009-ΤΕΙ- (ΤΕΕ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - AΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ! "Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πήρε με χρησικτησία το δίπλα οικόπεδο στην Ραφήνα"

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ - ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΙΟΛΙΑ

Ο COSMOS 103,8 FM στο ΑΛΜΥΡΑ παρεα με τους djs της Πιερίας

Ο Γιάννης Τάσιος στο στούντιο του cosmos 103,8 fm

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΡΙΑ - ΓΑΜΟΣ - ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΗΠΑ

ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ 2009

Η ΛΑΣΥ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑΡΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ -ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

kalpi


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Την ώρα που οι υποψήφιοι βουλευτές (των δυο μεγάλων κομμάτων κυρίως) αλωνίζουν το νομό, πραγματοποιώντας καθ’ εκάστην πολλές δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις και ομιλίες, οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων επιμερίζονται τη διοργάνωση των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων και της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας της παράταξής τους.


Έτσι, η νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ Πιερίας.Δ προγραμμάτισε για αύριο Πέμπτη (δέκα μόλις μέρες πριν από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου) τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Κατερίνη, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.
Επίσημος προσκεκλημένος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα αναλάβει το βάρος της πολιτικής ομιλίας, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο νομό.
Αμέσως μετά, στις 10.00 το βράδυ, η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στα γραφεία της (Βάρναλη 2), στην οποία καλεί να παραβρεθούν «όλες οι οννεδίτισσεςκαι οι οννεδίτες, όλες οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες και όχι μόνο».
«Επίσημοι προσκεκλημένοι της συνέλευσης μας» αναφέρει ανακοίνωση του το Δ.Σ της ΟΝΝΕΔ Κέντρου, «είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι με μεγάλη μας τιμή αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και το γεγονός αυτό αποτελεί το βήμα για μια ουσιαστική γνωριμία και συζήτηση με τους υποψηφίους».

Την αυριανή μέρα έχει επιλέξει και η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ για τη διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος.
Καλεσμένος ομιλητής ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γιώργος Μαργαρίτης.
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο της οδού Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης.

Για μεθαύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τώρα καταλαμβάνει τη δωδέκατη τιμητική θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Βότση, όπου βρίσκεται το στέκι-εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 8.30 το βράδυ.

Η Ν.Ε Πιερίας του ΛΑΟΣ, σκοπεύσει να πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση με ομιλητές τους έξι υποψηφίους της στο νομό, εκκρεμεί ωστόσο (όπως μας πληροφόρησαν) η οριστική απόφαση, για να μάθουμε μέρα και ώρα.

Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε ήδη, την περασμένη Κυριακή, το εκλογικό του κέντρο στην Κατερίνη, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποιος θα είναι ομιλητής είναι ακόμη άγνωστο, οι πιθανότητες πάντως να είναι ο Πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, είναι μηδαμινές.

Χωρίς «μεγάλο όνομα» θα είναι και η κεντρική συγκέντρωση της Ν.Δ, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία προεκλογική μέρα, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία. Το βάρος της τελευταίας, πριν την κάλπη, πολιτικής εμφάνισης της Ν.Δ θα αναλάβουν οι έξι υποψήφιοι βουλευτές της στο νομό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτα, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Μας το έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Πιερία Αντώνης Νταγλιούδης και το δημοσιεύουμε, ως έχει. Έτσι … για χαλάρωμα.

Επιθυμούνε να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε

«- Παρακαλώ;
- Ναι γεια σας. Είστε ο κύριος Αντώνης Νταγλιούδης; (Γυναικεία συμπαθητική η φωνή).
- Ναι, ο ίδιος.
- Τηλεφωνώ εκ μέρους του κυρίου Κωνσταντόπουλου του βουλευτή. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα στήριξή σας και σας δηλώνει ότι επιθυμεί να τον στηρίξετε και πάλι στις εκλογές.
- Συγνώμη αλλά … είμαι υποψήφιος βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ και… δυσκολεύομαι να ... συνεχίσω να τον στηρίζω.
- Αχ ναι; Μα πώς; Αφού έχω εδώ αυτό το τηλέφωνο .. Συγνώμη. Καλή επιτυχία.
- Επίσης καλή επιτυχία, ευχαριστώ…
Είναι από τα λιγότερο αστεία και ευτράπελα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Το ίδιο βεβαίως με τον ένα ή άλλο τρόπο κάνουν όλοι οι υποψήφιοι του δικομματισμού. Τηλέφωνα, επιμονή στους παππούδες και γιαγιάδες, λίστες για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, μεταξωτές γραβάτες, εκατομμύρια χειραψίες, υποσχέσεις αγώνα για την Πιερία κ.λ.π.
Θυμάμαι τώρα μάλιστα ότι, λίγες μέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές, ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Σφενδάμης, με ανακοίνωση στις εφημερίδες, ευχαριστούσε τον κ. Κωνσταντόπουλο για την οικονομική ενίσχυσή του. Τέτοια θα γίνουν και τώρα κατά κόρον. Εξ άλλου, λόγω των δημοσκοπήσεων, ανακοινώθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να εγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός ίσως από ελάχιστους, όλοι τους σχεδόν προσδοκούν βόλεμα, ‘βοήθεια’ και ρουσφέτια.
Δυστυχώς λοιπόν ξαναγυρνάμε δεκαετίες πριν. Πλήρης έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικής ευθύνης, σύγχρονοι κοτσαμπάσιδες. Για γέλια και για κλάματα συγχρόνως.
Και για την ουσία, για τον Νομό μας κουβέντα. Για το ξεπούλημα των Αλυκών, για τα Διόδια, για το Νοσοκομείο και για τόσα άλλα, ησυχία και σιωπή…
- Ασ’ τα αυτά τώρα, εδώ έχουμε εκλογές!»



TSINTIKIDOYΣτις «Ωραίες των ψηφοδελτίων» ήταν αφιερωμένο το ρεπορτάζ του Ν. Χασαπόπουλου στο ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής.
Με υπέρτιτλο «Υποψήφιες βουλευτίνες διεκδικούν την ψήφο μας με όπλα την εμφάνισή τους, τη θηλυκότητά τους, τα γαλάζια ή πράσινα μάτια τους, τα πλούσια ξανθά μαλλιά τους», το ρεπορτάζ παρουσίαζε (πώς θα μπορούσε να μην) και την υποψήφια στο νομό Πιερίας βουλευτίνα της Ν.Δ «Μις Ελλάς» και εν συνεχεία «Μις Ευρώπη» Μαρίνα Τσιντικίδου.
Από κει πληροφορηθήκαμε κι εμείς ότι επιθυμία της, αν εκλεγεί, είναι να ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά και με διάφορες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
Το μεταφέρουμε για να γνωρίζετε (οι ψηφοφόροι) κατά πού (σε ποιους τομείς) ρέπουν οι υποψήφιοι να μας εκπροσωπήσουν πολιτικά στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο.
Κι επειδή είστε άσχετοι, σας ενημερώνουμε ότι, πολιτισμός (εν γένει) και φιλανθρωπία, αντάμα, ως ντουέτο, είναι πολύ της μοδός σήμερα στο χώρο της πολιτικής.

Υ.Σ: Κύριε διευθυντά, αν θεωρείτε το σχόλιο γκρίζα διαφήμιση, προθύμως να το πληρώσω απ’ την τσέπη μου.



A1Και σ’ αυτές τις εκλογές, το δίλημμα σώνει και καλά που προσπαθούν να περάσουν οι δύο διεκδικητές της εξουσίας είναι ότι οι πολίτες επιλέγουν πρωθυπουργό όπερ σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουν τον ικανότερο, τον ελληνικότερο, τον ομορφότερο, τον ψηλότερο, εντιμότερο και ούτω καθ’ εξής…
Μια ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδο δεν αφήσανε γκάφα για γκάφα, που να μην έχουν κάνει, μια μισή και κάτι προεκλογική περίοδο δεν έχουν απαντήσει αρκούντως ούτε σε μια ερώτηση και επιμένουν να διαλέξουμε τον καλύτερο…
Κι ύστερα λένε ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν από μαγικά…



Δηλώνουμε δημόσια, ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νοσοκομείου Κατερίνης, δεν είναι προεκλογική φιέστα και ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μας αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως καλόν είναι να γνωρίζουν όσοι θα παραβρεθούν στην τελετή, ότι εάν νιώσουν κάποια αδιαθεσία (μικρή έστω) θα διακομιστούν στο… παλιό. (για να μην ψάχνονται και οι συγγενείς, όχι τίποτα άλλο)
Όσο για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, επίσης δεν χρειάζονται να διαμαρτύρονται… θα έχουν την ευκαιρία να εγκαινιάσουν τα παράλληλα έργα (αν και εφόσον αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας)



Και αφού τους είδαμε (και τους κρίναμε) ως «ερωτηθέντες», τους Καραμανλή και Παπανδρέου, τους είδαμε και ως «δημοσιογράφους»…
Αυτά δεν ήταν ερωτήματα, ήταν χαλί για να περάσει ο επόμενος! Χίλιες φορές τον Κακαουνάκη και τον Χίο, δηλαδή!



A4«Να αναλαμβάνει την υποχρέωση η πολιτεία, μιας πενταετούς θητείας για κάθε άνεργο, σε κάποια ακριτική περιοχή της χώρας», ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Είναι αυτό που λένε «και κλαμένος και δαρμένος», καθότι και άνεργος να ήμουν στο Στρατό δεν ξαναγύριζα για να κάνω το σκαπανέα!



Κρίμα που επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης ή Εσωτερικών.
Αν έκανε αντίστοιχο έργο με εκείνο που λέει ότι έκανε ως Υπουργός Εξωτερικών, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και στην πολιτική ζωή του τόπου.



A6Ο καλύτερος ψεύτης, δεν είναι εκείνος που λέει «ωραία ή μεγάλα ψέματα», αλλά εκείνος που έχει την ικανότητα να τα θυμάται…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Είδα κι εγώ όπως πολλοί Έλληνες το «ντιμπέϊτ» των πολιτικών αρχηγών. Τι το’θελα; Βάλε Νova χριστιανέ μου!

***

Ο Καραμανλής όπως πάντα προσπαθούσε με το σώμα του να συμπληρώσει το λόγο του λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί μύγα στο σπαθί του.

***

Ο Παπανδρέου όπου κολλούσε έριχνε και μια πράσινη ανάπτυξη, έτσι για το γούρι.

***

Η Αλέκα έριξε και λίγο ιμπεριαλισμό, έτσι για να μη ξεχνιόμαστε.

***

Ο Καρατζαφέρης στιγμές-στιγμές μου θύμιζε Βάσια Λόη για να μην πω Νίκο Ξανθόπουλο, το αυτοδημιούργητο φτωχόπαιδο.

***

Ο Τσίπρας πήγε να πάρει τις εντυπώσεις με μια έκθεση ιδεών αλλά επί του πρακτέου έμεινε μεταξεταστέος.

***

Όσο για τον οικολόγο θα ήταν καλύτερος, αν μαζί με το μολυσμένο νερό έφερνε και κανένα σακουλάκι γαριδάκια.

***

Τώρα, όσο για το ντιμπέϊτ των δυο μου θύμισε ένα ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού που οι φίλαθλοι μπήκαν μέσα και τα’καναν λίμπα.

***

Ποιος είναι κερδισμένος; Πρώτα-πρώτα τα κανάλια, μετά οι δημοσιογράφοι και φυσικά πάντα η NOVA.

***

Η πιο έξυπνη ερώτηση. Πού θα βρείτε τα λεφτά.

Και η πιο έξυπνη απάντηση. Με την πράσινη ανάπτυξη.

***

Ντιμπέϊτ ήταν και πέρασε. Όλο και πιο καλά πάμε. Ελπίζω την άλλη φορά να μην τους βγάλουν με μαγιό.

***

Πώς μου φάνηκε ο Καραμανλής; Παλαίμαχος της άρσης βαρών πριν το αρασέ.

***

Πώς μου φάνηκε ο Γιώργος; Βελτιωμένος, δεν μου θύμισε καθόλου Μπάγιεβιτς.

***

Γαλάζια Πιερία. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Μετά την εμποροπανήγυρη Κατερίνης με το τέλος της εμποροπανήγυρης Αιγινίου ετοιμαστείτε για τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου.

Αυτή την κορδέλα ποιος θα την κόψει;

***

Έλεος. Έτσι πως πάνε αυτοί κύριε νομάρχη θα εγκαινιάσουν για δικό τους έργο και το φράγμα της Μόρνας.

***

Η είδηση είναι αποκλειστική. Στη Ρηγίλλης δεν ασχολούνται πλέον με τις εκλογές αλλά μετράνε τα κουκιά της Ντόρας και του Σαμαρά. Οι γαλάζιοι της Πιερίας πριν ψηφίσουν λαμβάνουν υπόψη τους και το που αναφέρεται ο καθένας.

***

Στο ΠΑΣΟΚ βέβαια όλοι συντάσσονται με τον αρχηγό αλλά δεν λείπουν κι εκείνοι που παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις έραψαν κοστούμια καθότι τα παλιά τα’φαγε ο σκόρος.

***

Ευτυχώς τελείωσαν και τα ντιμπέϊτ και από αύριο θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το Λάκη τον Γλυκούλη
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/new/images/stories/protoselido/politeia%2023-9-09.jpg

Τίποτε δεν άλλαξε

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ενώπιος ενωπίω βρέθηκαν χθες κατά την πολυσυζητημένη τηλεοπτική «μονομαχία» τους ο Κ.Καραμανλής και ο Γ.Παπανδρέου

Τίποτε

δεν άλλαξε

Ενώπιος ενωπίω βρέθηκαν χθες κατά την πολυσυζητημένη τηλεοπτική «μονομαχία» τους ο Κ.Καραμανλής και ο Γ.Παπανδρέου. Οι δύο αρχηγοί τοποθετήθηκαν στα κοινωνικά θέματα, τα ζητήματα του κράτους, του περιβάλλοντος, της εξωτερικής πολιτικής και, τέλος, της οικονομίας που βρέθηκε στο επίκεντρο.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εμφάνιση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Οι πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να απαντήσουν ο ένας στον άλλο. Στην τετ-α-τετ τηλεμαχία, που είχε διάρκεια λίγο περισσότερο από 75 λεπτά.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στέκονταν όρθιοι σε πόντιουμ, απέναντι ο ένας στον άλλο, ενώ η δημοσιογράφος-συντονίστρια στεκόταν μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Οικονομία - Ανάπτυξη

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολύ σοβαρή διεθνή κρίση η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες. Πρόσθεσε όμως ότι στην οικονομία μας βιώνουμε την κρίση λιγότερο βαριά από άλλες οικονομίες. Εντούτοις, η κρίση αυτή ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα της χώρας: το διαρθρωτικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και κυρίως, το υπέρογκο δημόσιο χρέος το οποίο το χαρακτήρισε «κληρονομιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» και το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα. «Αφού έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις συνέπειες -ως αποτέλεσμα μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών- πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να χτυπηθούμε μετωπικά με τις αδυναμίες» είπε ο κ. Καραμανλής και επανέλαβε ότι έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια. Από την άλλη, είπε μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εύκολες συνταγές και ακάλυπτες επιταγές.

Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ή θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει να σπαταλά το χρήμα με πελατειακές εξυπηρετήσεις, ή θα έχουμε μία κυβέρνηση που θα νοικοκυρέψει τον τόπο, με δίκιο φορολογικό σύστημα και να δώσει ανάσα στην αγορά. Ή θα έχουμε μία κυβέρνηση, πρόσθεσε, που θα παγώσει και θα γονατίσει την οικογένεια, ή μία που θα της δώσει ελπίδα και ευμάρεια. Τα λεφτά δεν λείπουν, είπ ο κ. Παπανδρέου. «Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τη χώρα» και κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι τα λεφτά πήγαν σε ημετέρους, σε κομματικές προσλήψεις, σε συμβάσεις κάτω από το τραπέζι, σε διαφθορά. «Αυτήν την πολιτική, λέει η ΝΔ, θα πρέπει να την πληρώσει ο λαός. Εμείς ξέρουμε που θα βρούμε τα λεφτά» είπε ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίςο υπολόγσε το κόστος των μέτρων που έχει εξαγγείλει σε 2,5-3 δισ. ευρώ τα οποία θα βρεθούν στους ανείσπρακτους φόρους, στη φοροδιαφυγή, την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. «Εσείς προτείνεται μία ίδια πολιτική» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι γνωστό πως δημιουργήθηκε το δημοσιονομικό πρόβλημα στη χώρα: Παραλάβαμε έλλειμμα και χρέος από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει αύξηση των αριθμών, εξήγησε, γιατί 65% είναι οι τόκοι της εξυπηρέτησης των δανείων του ΠΑΣΟΚ, των εξοπλιστικών του προγραμμάτων, καθώς και από διευθετήσεις σε ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ. «Το δημόσιο χρέος το δημιούργησε και το διόγκωσε το ΠΑΣΟΚ. Πώς θα κάνει νοικοκύρεμα μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές;» αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ το κόστος των μέτρων του ΠΑΣΟΚ. Ως προς τα φορολογικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε ποιοι θα είναι οι συντελεστές, ποια τα εισοδήματα, ποιοι θα φορολογηθούν. «Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν» και σε ό,τι αφορά τις ανείσπρακτες οφειλές σημείωσε ότι η κυβέρνησή του το προσπαθεί ήδη αλλά «δεν διορθώνεται έτσι το πρόβλημα της χώρας».

Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι δεν είναι αξιόπιστος ο κ. Καραμανλής για υπολογισμούς. «Ας μας πει γιατί οι πέντε προϋπολογισμοί του πέσανε έξω. Και μετά μας μιλά για αξιοπιστία». Ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι κατέθεσε σχέδιο 100 ημερών στη ΔΕΘ και τόνισε ότι αν δεν ξεκινήσει η οικονομία «ούτε φόρους δεν θα εισπράξουμε». Οι προτάσεις μου, είπε, δεν είναι δικό μου εφεύρημα, γίνεται σε όλο τον κόσμο. «Εσείς μιλάτε για πάγωμα μισθών συντάξεων. Πόσα θα βγάλετε; 500 εκατομμύρια; Δεν μπορείτε να τα βρείτε από τους ανείσπρακτους φόρους, ή από τη φορολόγηση του πλούτου και ζητάτε από τον μέσο Έλληνα να πληρώσει αυτήν την πολιτική;» Εμείς, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος, με αύξηση πάνω από τον πληθωρισμό και μέτρα αναθέρμανσης της αγοράς. Όσο για το χρέος, ο Γ.Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά ότι 50 δισ. ευρώ κληρονόμησε το κόμμα του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και άλλα 100 δισ. ευρώ εσείς. «Αντί να έχουμε ανάπτυξη σήμερα έχουμε μία ουσιαστική συρρίκνωση της οικονομίας» κατέληξε.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν μπορεί να λέει το ΠΑΣΟΚ για προϋπολογισμούς που πέσανε έξω. «Επί των ημερών σας έγινε πρωτάθλημα η δημιουργική λογιστική» είπε και επανέλαβε ότι το έλλειμμα και το χρέος αυξήθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και «το πληρώνουμε ακόμα». «Δεν έχετε ούτε σχέδιο ούτε αντίληψη της πραγματικότητας» κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου.

Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι το «ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν για τη χώρα το ξέρει ο ελληνικός λαός». Εμείς, είπε έχουμε μιλήσει για δίκαιο φορολογικό σύστημα, μιλάμε για αναδιανομή του πλούτου, για ένεση στην οικονομία, για ανάπτυξη. «Από την άλλη έχουμε έξι χρόνια σπατάλης που τώρα μας λέει ότι πρέπει να την πληρώσει ο λαός» αντέτεινε.

Κοινωνικά θέματα – Παιδεία

Γιώργος Παπανδρέου
Περνώντας στη θεματική ενότητα Κοινωνικά Θέματα -Παιδεία ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι απέναντι στη φιλοσοφία που βλέπει το κοινωνικό κράτος ως φιλοδώρημα, συμπιέζει κοινωνικές παροχές και μισθούς και η οποία αποτελεί συνταγή καταστροφής, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι για να μπορέσει να προχωρήσει η χώρα πρέπει να επενδύσουμε στο εργατικό δυναμικό, το ανθρώπινο δυναμικό.

Και αυτό σημαίνει να αισθάνεται σιγουριά ο πολίτης, να μην έχει φόβο ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει για την υγεία, την Παιδεία ή ότι δεν θα μπορέσει να πάρει σύνταξη, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων εργαζομένων, για την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων με συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι έχει δεσμευθεί για συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την Παιδεία -ένα δισ. ευρώ στον πρώτο προϋπολογισμό και 5% (που όπως είπε άκουσε από τον Κώστα Καραμανλή το 2004, αλλά ουδέποτε έκτοτε ) μέσα στο διάστημα της τετραετίας. Μίλησε επίσης για το ηλεκτρονικό βιλβίο ως απόδειξη της άλλης νοοτροπίας που θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία. Για την Υγεία υπογράμμισε ότι πρέπει να προσληφθεί προσωπικό για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και οι μονάδες που δεν λειτουργούν γιατί δεν προσλαμβάνουμε νοσηλευτές, αλλά προσλαμβάνουμε αγροφύλακες, όπως σημείωσε. Μίλησε επίσης για την πρόνοια, για τη βοήθεια στο σπίτι και το ολοήμερο σχολείο, σημειώνοντας ότι χωρίς κοινωνική συνοχή δεν μπορούμε να πάμε σε ουσιαστική ανάπτυξη.

Κώστα Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός χρέωσε στον Γιώργο Παπανδρέου ασαφείς εκθέσεις ιδεών, τονίζοντας ότι εδώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η ανεργία μειώθηκε γιατί ακολουθήθηκε συγκροτημένη πολιτική, επισήμανε προσθέτοντας ότι εφαρμόζεται ένα ευρύτατο πρόγραμμα στήριξης των ανέργων, των εισοδηματικά ασθενέστερων, των εργαζομένων την ώρα της κρίσης. Χωρίς εξυγίανση της οικονομίας, χωρίς να γίνουμε κοινωνία που να προσελκύει επενδύσεις δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, είπε.

Για το Ασφαλιστικό ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έκανε ουσιαστική μεταρρύθμιση μειώνοντας τους ασφαλιστικούς φορείς από 133 σε 13, αλλά σημείωσε ότι χρειάζονται και άλλα βήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάγκη εκσυγχρονισμού του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών, την ανάγκη να δούμε πιο προσεκτικά και αυστηρά τα κριτήρια που χορηγούνται οι συντάξεις αναπηρίας. Πρέπει να γίνουν βήματα που είναι δύσκολες αποφάσεις, αλλά είναι πραγματική πολιτική για το καλό της κοινωνίας, δήλωσε.

Για την Παιδεία ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έγινε ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναφέροντας ενέργειες της κυβέρνησης, αλά σημείωσε ότι χρειάζονται και άλλα βήματα. Ήδη προχωρούμε με το διάλογο για ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ένα πρόγραμμα ισχυροποίησης του λυκείου και λυκειακής εκπαίδευσης, σημείωσε. Έκανε επίσης αναφορά στην καίρια σημασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, λέγοντας ότι γι' αυτό εντάχθηκε σε κοινοτικό πρόγραμμα η διανομή τους στα παιδιά στην πρώτη γυμνασίου.

Γιώργος Παπανδρέου
Στη δευτερολογία του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το σύστημα των stage, καταγγέλλοντας ότι εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο ΟΑΕΔ προωθεί 10.000 θέσεις μέσα από δουλευτικά γραφεία. Εείναι ένα αίσχος, μια απαξίωση του νέου ανθρώπου ακριβώς η αντίληψη αυτής της κυβέρνησης που θέλει τον πολίτη σε ομηρία και όχι να γεύεται τα δικαιώματά του, τόνισε.

Για εμάς είναι δικαίωμα η δουλειά, η υγεία, η παιδεία, η σωστή σύνταξη, σημείωσε. Αμφισβήτησε στα στοιχεία για μείωση της ανεργίας στα οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας ότι αυτές οι στατιστικές δεν πείθουν κανέναν. Για το Ασφαλιστικό είπε το ΠΑΣΟΚ μιλά για βασική σύνταξη δίκαιη για όλους ως αφετηρία πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε και περαιτέρω συντάξεις ανάλογα με τα χρόνια.

Λέμε ότι δεν είναι εύκολο το Ασφαλιστικό, αλλά θέλει σωστή διαχείριση, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι δεν μπορεί τα λεφτά των ταμείων να τα χειρίζεται κυβέρνηση μέσα από τα δομημένα ομόλογα. Συνέχισε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ μιλά για περαιτέρω συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων. Για την υγεία είπε ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια, σημειώνοντας θα βρούμε λεφτά μέσα από τη σωστή διαχείριση των ήδη υπαρχουσών δομών σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφθορά στα νοσοκομεία., Και τόνισε ότι όλα αυτά δεν είναι θέμα μιας υπόσχεσης, αλλά ουσιαστικής πίστης ότι αν δεν έχουμε πολίτη που αισθάνεται σίγουρος δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη.

Κώστας Καραμανλής
Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι ούτε και σε αυτή την παρέμβαση άκουσε κάτι χειροπιαστό, μια πραγματική πολιτική από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν μόνο ότι δεν έχει θέσεις η πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αλλά μονίμως απεσυρόταν, έβρισκε προσχήματα για να φύγει από το διάλογο και στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ασφαλιστικό. Έχουν ληφθεί σοβαρές αποφάσεις χρειάζονται και άλλες για να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ελληνική κοινωνία, είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η Παιδεία είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και σε αυτό συμφωνούν όλοι και έθεσε το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, αναφέροντας ότι το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να παραμένει κέντρο από το οποίο πηγάζει τροφοδοετείται ανεξέλεγκτη βία και καταστροφική μανία. Κάναμε πιο ευέλικτο τον υπάρχοντα νόμο, βλέπουμε ότι αν συνεχιστεί έτσι πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, είπε. Αναφέρθηκε και στα μη κρατικά πανεπιστήμια, μιλώντας για τραγικές παλινωδίες του Γ.Παπανδρέου, ο οποίος κατά τον πρωθυπουργό για λόγους εσωκομματικών ανισορροπιών σαμποτάρησε, υπονόμευσε τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Αποτελεί τουλάχιστον προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών ότι σήμερα ερχόμαστε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και υποσχόμαστε τα πάντα ζωγραφισμένα σε ένα ταμπλό της απόλυτης αοριστίας και ασφάλειας, είπε για να επαναλάβει ότι χρειάζονται πραγματικές πολιτικές και υπεύθυνες αποφάσεις.

Γιώργος Παπανδρέου
«Δεν λέμε ωραίες κουβέντες λέμε υπεύθυνες που δεν σας αρέσουν» απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τη συζήτηση λόγω νοθείας για το άρθρο 24 για τα δάση. «Έτσι χειρίζεστε τους θεσμούς» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι η αναξιοκρατία που επέφερε η κυβέρνηση Καρμαανλή είναι η βασική αιτία της υποβάθμισης του ελληνικού πτυχίου. Για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, είπε για να καταλήξει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Ως προς το πρόγραμμά μας, να σας το στείλω, είναι λεπτομερέστατο. Να το διαβάσετε, αλλά να ξέρετε εμείς βάζουμε στο επίκεντρο τον πολίτη».

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός στο τελευταίο λεπτό της ενότητας επανήλθε στο stage σημειώνοντας ότι πράγματι δεν είναι μόνιμη δουλειά, αλλά προσφέρει εμπειρία και έχει κάποια πλεονεκτήματα. Πράσινοι συνδιακαλιστές σας τροφοδοτούν με στοιχεία ανεπίτρεπτα, είπε στον Γ.Παπανδρέου και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει πολιτικές και στις θεωρίες όλοι λένε τα ίδια. «Το ζήτημα είναι να μας πείτε ένα πραγματικό υπαρκτό μέτρο, ένα δυσάρεστο μέτρο για να αποκτήσετε στοιχειώδη αξιοπιστία. Δεν το κάνετε ποτέ. Δεν είπατε τίποτα ούτε για φορολογικά» σημείωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κράτος- Δημόσια Διοίκηση

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο μεγάλος ασθενής είναι ο δημόσιος τομέας, τόσο σχετικά με το μέγεθος, όσο και με την αποτελεσματικότητα. Τόνισε ότι αυτό το πρόβλημα χρειάζεται διαρκή αγώνα και προσπάθεια ετών. Είπε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες και ανέφερε ως παράδειγμα την προώθηση της μηχανογράφησης, τη διόγκωση του θεσμού των ΚΕΠ, λέγοντας ότι έγινε επί προηγούμενης κυβέρνησης, την ενίσχυση των ΟΤΑ και στον έλεγχό τους, ενώ τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την κωδικοποίηση της δαιδαλώδους νομοθεσίας. «Μένουν πολλά να γίνουν» πρόσθεσε, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα την ανάγκη συνένωσης δήμων σε λιγότερες και ισχυρότερες μονάδες (περίπου 350). Επισήμανε επίσης την ανάγκη να δημιουργηθεί σύντομα Συνταγματικό Δικαστήριο, να αντιμετωπιστεί η δημοσιοϋπαλληλική μονιμότητα, έτσι ώστε να μπορούν να εργαστούν και να ανελιχθούν σε αυτόν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάζουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που κρίνουν το εάν θα ανελιχθεί η διωχθεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος.

Γιώργος Παπανδρέου
«Φοβάμαι ότι ο κ. Καραμανλής ζει σε άλλη χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το θέμα είναι εάν θα έχουμε ένα κράτος που θα προστατεύει το πολίτη ή ένα κράτος-φέουδο που ζητά να το υπηρετεί ο πολίτης. Ένα κράτος που όπως τόνισε, θα κυριαρχεί η γραφειοκρατία, οι υπουργοί-φεουδάρχες, η διαφθορά, η αδιαφάνεια. «Ρωτάω: έξι χρόνια τι έκανε αυτή η κυβέρνηση για να βελτιωθεί η δημόσια διοίκηση;» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η ΝΔ ότι έδωσε το χειρότερο παράδειγμα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως τις υποκλοπές, την Cosmote, το ΥΠΠΟ, το Βατοπαιδίου, τις άγονες γραμμές, το ασφαλιστικό και τα ομόλογα. Είπε ότι πολλά δεν έχουν εξιχνιαστεί και κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι τα παρέγραψε εν μία νυκτί με το κλείσιμο της Βουλής. Είπε ότι πως να πιστέψουν τον πρωθυπουργό οι πολίτες για αξιοπιστία «όταν ο ίδιος του ο υπουργός έχει off shore για να κρύβει το εισόδημά του», ενώ τον κατηγόρησε ότι αποσκοπεί να βοηθήσει τους δικούς του.

Κώστας Καραμανλής
«Από που κι ως που κάθε ρύθμιση ανάγεται στη σφαίρα αδιαφάνειας;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός. Είπε ότι όποια υπόθεση εμφανίστηκε εστάλη στη Δικαιοσύνη και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μην ξανααναφερθεί σε «ανακρίβειες περί παραγραφής», λέγοντας ότι από τότε που η Βουλή ξεκίνησε πάλι τις εργασίες της (εδώ και τέσσερις μήνες) δεν εστάλη καμία υπόθεση στη Βουλή. Είπε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να ολισθαίνει σε μια σκανδαλολογία. Αναφέρθηκε στην υπόθεση του κ. Ζαχόπουλου και του ΥΠΠΟ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια τραγική προσωπική ιστορία και ότι τίποτα δεν απεκαλύφθη. Είπε ότι ο ίδιος υποστηρίζει να πηγαίνουν οι υποθέσεις αυτές στη Δικαιοσύνη και αργότερα και στη Βουλή, εάν παραμένει κάποιο ανοιχτό ερώτημα. Στη συνέχεια δήλωσε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν αυτό στο χρηματιστήριο το 1999-2000. «Εκεί ανερυθρίαστα η τότε κυβέρνηση παρότρυνε, πίεζε τους πολίτες να βάλουν τα χρήματά τους στις φούσκες. Και τι έγινε μετά; Τίποτα» είπε ο κύριος Καραμανλής, προσθέτοντας ότι δεν διενεργήθηκε έρευνα με απόφαση της τότε κυβέρνησης και η υπόθεση δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. «Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανείς να κάνει αυτοκριτική; Όλα τα κάνατε τόσο τέλεια;» αναρωτήθηκε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας μήπως πρόκειται για αλαζονική συμπεριφορά. Είπε μάλιστα ότι κρίνει επικίνδυνη τη στάση που εμμένει στο ότι δεν έχει γίνει κανένα ατόπημα

Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι θέλει να βγουν όλα στο φως. «Ψεύδεστε και το ξέρει ο ελληνικός λαός» τον κατηγόρησε. Είπε ότι η κυβέρνηση δεν άφησε δύο φορές βουλευτές της να ψηφίσουν για το Βατοπαίδι, αποσύροντάς τους. Τον κατηγόρησε ότι δεν προχώρησε σε αυτή την υπόθεση όπως και σε εκείνη της Siemens. Πρόσθεσε ότι δεν αρκεί η γενικόλογη κριτική και δήλωσε ότι θα τον είχε στηρίξε σε αυτές τις υποθέσεις για να προχωρήσουν μπροστά. «Γι’ αυτό μας βλέπει ο κόσμος αναξιόπιστους» δήλωσε. Είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αναφέρεται στο θέμα του Χρηματιστηρίου γιατί εκείνος πρότεινε να γίνει εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για αυτό το θέμα. Πρόσθεσε ότι εάν εκλεγεί θα ζητήσει συνάντηση αρχηγών των κομμάτων για τα θέματα της διαφάνειας. Τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος «στην άθλια κατάσταση» που ταλανίζει τους πολίτες και ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς. Απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή είπε ότι ορισμένες πολιτικές αποφάσεις θέλουν βούληση που εκείνος δεν είχε ποτέ.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανακρίβεια ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να συνεργαστούν και έφερε ως παράδειγμα το θέμα του βασικού μετόχου, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «λυσσωδώς αντιτάχθη».

Γιώργος Παπανδρέου
Δήλωσε ότι αυτά τα ακούει ως δικαιολογία για έλλειψη πολιτικής βούλησης να χτυπήσει η κυβέρνηση τις πρακτικές και τις αντιλήψεις που ταλαιπωρούν τους πολίτες και τη δημόσια διοίκηση. Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί ελπίδα για το αυτονόητο, ότι δηλαδή το κράτος υπάρχει για να προστατεύει τον πολίτη, τονίζοντας ότι αυτό έχει γκρεμιστεί τα τελευταία χρόνια. Υποσχέθηκε ότι πρώτο του μέλημα θα είναι να δημιουργηθεί ξανά
εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Περιβάλλον - Υποδομές

Γιώργος Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου σήμερα υπάρχει μία παγκόσμια δικαίωση των θέσεών του για πράσινη ανάπτυξη, η οποία δεν είναι απλώς να προστατέψουμε τον φυσικό μας πλούτο. Είναι και αυτό, αλλά είναι και να πάμε σε μία διαφορετική παραγωγική βάση, μία διαφορετική τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να δημιουργήσουμε δουλειές. Η πράσινη ανάπτυξη, πρόσθεσε, σημαίνει να σταματήσουμε το «οικολογικό απαρτχάιντ» όπου η ρύπανση μεταφέρεται στους φτωχούς και στους αδύναμους, όπως συμβαίνει στη Δυτική Αττική. Τρίτο, είπε, χρειάζεται να προστατέψουμε τον πλούτο μας, όπως τις δασικές εκτάσεις. Εδώ επανέλαβε την πρόθεσή του να αποσύρει το χωροταξικό σχέδιο για το τουρισμό.

Κώστας Καραμανλής
Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι «αυτά ηχούν ευχάριστα», αλλά το ζήτημα είναι ποιος έχει κάνει έργο. Ειδικά για το χωροταξικό, το χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση» όπως και τα ειδικά χωροταξικά, προσθέτοντας: «Κάνετε λάθος στην εκτίμηση σας» για το χωροταξικό για το τουρισμό και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να το διαβάσει και να μην ακούει όπως είπε συμβούλους του. Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε μέτρα όπως η ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών που αφορούν στο περιβάλλον, τον τετραπλασιασμό της ανακύκλωσης, τη διπλή ανάπλαση της Αθήνας, την προώθηση περιβαλλοντικά φιλικών μέσων μεταφοράς, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αναφέρθηκε τέλος στο ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που καλύπτουν το Κιότο και έκλεισε με το θέμα των παράνομων χωματερών, όπου, όπως είπε, επί των ημερών της ΝΔ έκλεισαν οι περισσότερες.

Γιώργος Παπανδρέου
Για μας, είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι ιστορική στροφή να βάλουμε στο επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη. «Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως είναι περήφανος για το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς πάμε μπροστά» είπε και μίλησε για ανάγκη άλλης αντίλήψης για την ανάπτυξη της χώρας, που θα αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό, την παράδοση κλπ. Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό για τα νησιά, σημείωσε ότι όλοι οι φορείς το έχουν καταγγείλει ότι θα επιφέρει περισσότερο τσιμέντο και ξεπούλημα των παραλιών και των δασών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε εισηγήσεις από διεθνείς προσωπικότητες να μην ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο για τον τουρισμό και κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι δεν βλέπει την πραγματικότητα.

Κώστας Καραμανλής
Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι γίνεται κατ εξακολούθηση ένας λάθος: Το ισπανικό μοντέλο δεν έχει σχέση με το δικό μας. Θα σας ζητούσε να μην λέτε ανακρίβειες, είπε. Η ρύθμιση κατά τον πρωθυπουργό είναι απαραίτητη και αυτοί που την καταπολεμούν δεν θέλουν την ανάπτυξη σε σύγχρονες μορφές τουρισμού. Κανένας δεν είπε ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, πρόσθεσε, αλλά έγινε δουλειά. Κατηγόρησε επίσης τον αντίπαλό του για ασαφείς και αόριστες κουβέντες που περιγράφουν έναν κόσμο «αγγελικά πλασμένο». Κάλεσε επίσης τον κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη στάση του στο θέμα του Αχελώου, υποστηρίζοντας ότι στο ντιμπέιτ των έξι «είπατε ότι θα το σταματήστε».

Γιώργος Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε έντονα λέγοντας «Δεν δέχομαι να βάζετε στο στόμα μου πράγματα που δεν έχω πει». Δεν αρκεί, είπε, να χτυπάμε απλώς το χέρι στο έδρανο βαρύγδουπα». Χρειάζονται, όπως πρόσθεσε, υπηρεσίες, να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, να προσλάβουμε εποχιακούς κ.λπ, «κάτι που δεν κάνατε» και γιαυτό, εκτίμησε, είχαμε τεράστιες καταστροφές.

Κώστας Καραμανλής
Ο Κ.Καραμανλής είπε ότι «δεν ακούστηκε λέξη για τα ερωτήματα που έθεσα» και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «τον Αχελώο τον ξέχασε. Οφείλει να πάρει μία ξεκάθαρη θέση». Δεν έβαλα τίποτα στο στόμα σας, απευθύνθηκε στον κ. Παπανδρέου και επικαλέστηκε ΦΕΚ από το 2002 όπου «υπογράφετε αποχαρακτηρισμό εκτάσεων στην Αττική». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εννοεί απλώς «να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν καταδικάζουμε τους πάντες».

Εξωτερική πολιτική

Κώστας Καραμανλής
Δύο βασικούς άξονες στην εξωτερική πολιτική περιέγραψε ο Κώστας Καραμανλής: την ανάγκη και στρατηγική επιλογή να είναι η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα, κάτι που όπως είπε κάνει η κυβέρνησή του, αλλά χρειάζεται να καταβάλει και την προσπάθεια για την πλήρη εξισορρόπηση στα δημόσια οικονομικά για να είμαστε πρωταγωνιστές και στην ΕΕ.

Το δεύτερο, είπε ο Κώστας Καραμανλής, είναι η πολιτική στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της γειτονιάς μας (αναφέρθηκε σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία). Ως προς το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι έχουμε μία πολύ ξεκάθαρη πολιτική που επεβλήθη στο Βουκουρέστι και στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι υπάρχει μία απόλυτα καθαρή κόκκινη γραμμή και δεν πάμε πίσω, καθώς πρέπει να καταλάβει η ηγεσία των Σκοπίων ότι πρέπει να βρεθεί στο δρόμο της συννενόησης.

Σχετικά με την Τουρκία ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι την αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο αφενός διαρκούς στήριξης των θέσεων μάς στο διεθνές δίκαιο, και αυτό είναι επιτυχές είπε, και το δεύτερο ενθαρρύνουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική εφόσον εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα. Μίλησε για δύο σημαντικές επιτυχίες έναντι της Τουρκίας: το γεγονός ότι συμπεριελήφθη για πρώτη φορά σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση ο Αγιος Ευστράτιος και το δεύτερο την ονομαστική αναφορά στην Τουρκία στα συμπεράσματα της ΕΕ τον Ιούνιο για τις ευθύνες της να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής και να έλθει σε συμφωνία με την ΕΕ για την παράνομη μετανάστευση. Μίλησε επίσης για της ενεργειακές συμφωνίες για τους αγωγούς South-Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία που δεν επιτρέπουν αμφισβητήσεις από κανέναν.

Γιώργος Παπανδρέου
Ξεκινώντας από τα Σκόπια ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι στήριξε τον πρωθυπουργό σε μία δύσκολη στιγμή θέτοντας την κόκκινη γραμμή για σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση. Αυτό συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να πετύχει σημαντική ομοφωνία στο εξωτερικό για την πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, επισήμανε για να συμπληρώσει ότι αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει σταθερά έως ότου υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ως προς την Τουρκία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Κ.Καραμανλής έχασε ιστορικές ευκαιρίες, μίλησε για ασυνέπεια και αλαλούμ στις ελληνικές θέσεις και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του στο CNN ότι δεν θα θέσει βέτο έναντι της Τουρκίας. Στην επόμενη αξιολόγηση το Δεκέμβριο εκείνος δεν θα καταθέσει τα όπλα, είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει επιτέλους να λύσουμε προβλήματα διαχρονικά, τα οποία ενοχλούν τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν έχουμε επιτυχία τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου αναφερόμενος τις διαρκείς παραβιάσεις και παραβάσεις εκ μέρους της Τουρκίας και την προκλητική της συμπεριφορά.

Κώστας Καραμανλής:
Ο πρωθυπουργός μίλησε για εντελώς εσφαλμένη περιγραφή του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι προσπάθεια της δικής του κυβέρνησης ήταν να ενισχυθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της Τουρκίας από την ΕΕ. Καμία ευκαιρία δεν χάθηκε, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής τονίζοντας ότι το πλαίσιο αναφοράς, στάθμισης και αξιολόγησης της Τουρκίας έχει γίνει πιο σύνθετο.

Έδωσε έμφαση στους αγωγούς λέγοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε τίποτα επ' αυτού και ζήτησε ξεκάθαρη τοποθέτηση ειδικά για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έχουμε μία τέτοια εξέλιξη, να γίνεται η χώρα ενεργειακός κόμβος, είπε και χαρακτήρισε επικίνδυνα και ανεύθυνα αυτά που ακούγονται για επαναδιαπραγμάτευση του ζητήματος. Πάνω από 14 χρόνια είχε κολλήσει, η δική μας κυβέρνηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το προώθησε, το υπέγραψε και η υπογραφή δεσμεύει τη χώρα, η χώρα έχει συνέχεια, δήλωσε. Επίσης ανέφερε ότι διέκρινε στα λόγια του Γ.Παπανδρέου έμμεση προσπάθεια να του αποδώσει υποχωρητικότητα ή ενδοτικότητα, σημειώνοντας ότι επανειλημμένα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει δύσκολες αποφάσεις που στεναχωρούν άλλους. Και αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει, όπως είπε, το δικαίωμα στους Κυπρίους να ψηφίσουν όπως ήθελαν, στην ουσία να καταψηφίσουν, το σχέδιο Ανάν που δεν τους πήγαινε. «Και το αντιπαραβάλω με δική σας στάση που επιμένατε, πιέζατε τους Κυπρίους να ψηφίσουν υπέρ» δήλωσε.

Γιώργος Παπανδρέου
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με μία «ιστορική διόρθωση» αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός «λέει ψέματα» και ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κατάφερε ώστε να μπει όχι μόνο η Κύπρος στην ΕΕ, αλλά να έχουν το δικαίωμα Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν είπε ότι εκείνος πήρε μία θέση, εκείνος πήρε μία δύσκολη απόφαση. «Εσείς στο συμβούλιο αρχηγών είπατε ναι [...] εσείς μετά τα μασήσατε τα λόγια σας. Αυτή είναι η αξιόπιστη πολιτική σας; Εγώ πήρα το πολιτικό κόσμος, έπρεπε να πάρω θέση» είπε συμπληρώνοντας ότι αύριο θα παλέψει με την ηγεσία της Κύπρου για μία δικαιότερη λύση.

Ως προς το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι εμείς το ξεκινήσαμε, ελπίζω εμείς θα το τελειώσουμε. Ακόμη δήλωσε ότι οι συνθήκες της διαπραγμάτευσης για την Τουρκία ήταν πάνια σύνθετες, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διασφάλισε στο Ελσίνκι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να μπει στην ΕΕ ανεξαρτήτως λύσης. «Ξέρω από διαπραγματεύσεις» είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας στον Κ.Καραμανλή είπε ότι δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του, αλλά είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν διαπραγματεύθηκε όταν μπορούσαν να λυθούν ζητήματα, όταν η χώρα είχε μεγαλύτερο κύρος και ισχύ.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε εσφαλμένη στάση σχετικά με το σχέδιο Ανάν, ως προς την Τουρκία μίλησε ξανά για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον Αη-Στράτη, αλλά και τη δύναμη Frontex, ενώ τόνισε ότι δεν ήταν εκείνος στην κυβέρνηση όταν έγιναν οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί στα Ίμια, όταν υπεγράφη το σύμφωνο της Μαδρίτης, ούτε όταν έγινε το φιάσκο με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν. Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές και από αυτές δεν πάμε πίσω, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Γιώργος Παπανδρέου
Στόχος μου είναι να αποκτήσει ξανά η Ελλάδα κύρος, δύναμη και διαπραγματευτική ισχύ, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να έχει φωνή ο ελληνικός λαός, να έχει η χώρα ουσιαστική θέση στον κόσμο. «Εγώ τόσα χρόνια ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικούς Διεθνούς συνεχίζω την προώθηση της Ελλάδας, αύριο ως πρωθυπουργός θα είμαι μπροστάρης για να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στο προσκήνιο» δήλωσε.

Τελικές Τοποθετήσεις

Γιώργος Παπανδρέου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Τόνισε ότι υπάρχουν δυο επιλογές. Από τη μία να συνεχιστεί μια πολιτική παρακμής, αδιαφάνειας, έλλειψης αποτελεσμάτων και εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων που ρίχνει τα βάρη στο μέσο Έλληνα. Από την άλλη, τόνισε, υπάρχει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ως χώρα. Μια πολιτική που θέλει κυβέρνηση με βούληση να πραγματοποιήσει αλλαγές, που θέλει να τονώσει την αγορά τις 100 πρώτες μέρες με σχέδιο, με 3 δισ. ευρώ, που θα είναι η βάση για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες. «Αν θέλετε να συνεχίσουμε το τέλμα, το δρόμο που έζησε η Ελλάδα τα έξι τελευταία χρόνια, τότε ψηφίστε ξανά τον κ. Καραμανλή» είπε. Τόνισε ότι δεν λέει ότι η πολιτική είναι εύκολη, αλλά ότι είναί εφικτή. Κλείνοντας απευθύνθηκε στους πολίτες που θέλουν αυτή την επιλογή, ζητώντας ψήφο αυτοδυναμίας.

Κώστας Καραμανλής
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετά από δύο ντιμπέιτ αυτό που έγινε φανερό ήταν ότι ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα ζητήματα που τέθηκαν, προσθέτοντας ότι αυτό δεν αποτελεί κατηγορία, αλλά δείχνει διαφορά αισθήματος ευθύνης. Επανέλαβε ότι ακολουθούν δύο δύσκολα χρόνια, με δύσκολες αποφάσεις και χαρακτήρισε «ανεύθυνο» να αναδειχθεί μια κυβέρνηση «τάζοντας λαγούς και πετραχήλια, μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές». Είπε ότι εκείνος είναι υπέρ μιας χώρας όπου θα μπορούν να θεραπευτούν χρόνιες παθογένειες, αναφερόμενος στα δημόσια οικονομικά. Τόνισε ότι αυτό δεν επιτυγχάνεται με αοριστίες, αλλά με καθαρές κουβέντες και δύσκολες αποφάσεις. Αναφέρθηκε και εκείνος σε δύο δρόμους: τον ένα ανηφορικό, δύσκολο, που, όπως είπε, βγάζει στο ξέφωτο, και εκείνον που ηχεί ευχάριστα που περιλαμβάνει αοριστολογίες, αλλά που οδηγεί σε διόγκωση των προβλημάτων. «Ζητώ νωπή λαϊκή εντολή στη βάση μιας υπεύθυνης και δύσκολης πολιτικής» που θα οδηγεί τη χώρα μπροστά, είπε. Δήλωσε επίσης ότι είναι διαθέσιμος να συνεχίσουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τη συζήτηση σε ένα επόμενο ντιμπέιτ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)