Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΙΕΡΙΑ - ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ



ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.Τα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων ιδίως των δύο μεγάλων κομμάτων είναι εκείνα που έχουν πάρει στις πλάτες τους τον εκλογικό αγώνα στην Πιερία, επι τη ευκαιρία της "συλλογής σταυρού προτίμησης".Αγώνας με ανηφόρα, σκέτος γολγοθάς.Ιδιαίτερα για τους υποψηφίους της ΝΔ.Να δούμε πρώτα τί συμβαίνει στο κυβερνητικό στρατόπεδο..
Τις προηγούμενες εκλογές στο νομό μας εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής , τρείς βουλευτές της ΝΔ, οι κ Κωσταντόπουλος,Κουκοδήμος και Καρπούζας.Ευνοήθηκαν απο το αποτέλεσμα των εκλογών και εξελέγησαν τρείς.Τώρα απο ότι δείχνουν τα πράγματα και έδειξαν και οι δημοσκοπήσεις, το πίο πιθανον είναι οι βουλευτές της ΝΔ στον νομό μας θα είναι " μάλλον" ένας. Και όπως είναι ευνόητο η μάχη μεταξύ των συνυποψηφίων είναι σκληρή.Σκληρή και με χτυπήματα κάτω απο το τραπέζι... Το τί λέγεται σε πηγαδάκια υποστηρικτών των υποψηφίων, έναντίον άλλων υποψηφίων.. δέν μπορούμε ούτε να τα γράψουμε..Αν ηχογραφούσαμε αυτά που λέγονται και ακούνε τα αυτιά μας.. θα φρικάρετε!! Ιδιαίτερα αυτό συμβαίνει μεταξύ των επιτελείων των τριών βουλευτών!!! Ο ένας κοιτάει να ροκανίσει τον άλλον, φυσικά για την πρωτιά... ¨ολοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τα " μικρά"¨ έργα στο Νομό ώς δικά τους έργα, δηλαδή ¨δια δικών των ενεργειών"... Ο τέως υφυπουργός κ Κωσταντόπουλος, βέβαια ώς καθύλην αρμόδιος προσπαθεί με κινήσεις του να χρεωθεί υπέρ του την "παράδοση -παραλαβή" του νέου Νοσοκομείου Κατερίνης, ξεχνώντας ότι ώς αρμόδιος υφυπουργός ίσως έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση επι έξη χρόνια της περάτωσής του. Ο κ Κουκοδήμος, προσπαθεί να έχει στα σύν του, τις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του αθλητισμού ιδιαίτερα, αλλά και με τη νέα γενιά.. Ο κ Καρπούζας, στην θητεία του, κατά κόρον είχε μία δραστηριότητα και πρωτοβουλία εναντίωσης σε όλα τα θέματα που προκάλεσαν τον πολίτη της Πιερίας και που αφορούσαν πιθανά σκάνδαλα, αυτή του η στάση του ίσως εκτιμηθεί και κάνει το επιτελείο του να πιστεύει βάσιμα ότι θα την εισπράξει εκλογικά. Για του άλλους τρείς υποψηφίους τον κ Τόκα, τον κ Δημόπουλο και την κ Τσιντικίδου, εκείνο που μπορύμε να πούμε είναι ότι προβάλλουν την υποψηφιότητά τους, ώς νέα πρόσωπα με φρεσκάδα και χωρίς να έχουν κάτι να του ςκαταλογίσει κανείς, είτε θετικό είτε αρνητικό απο την πολιτική τους διαδρομή, εκτός απο την αξιολόγηση των πολιτών της υποψηφιότητάς τους, με γνώμονα την προσωπικότητά τους και την κοινωνική, επιστημονική και επαγγελματική τους διαδρομή.
Στο ΠΑΣΟΚ τώρα πολλά τείνουν να κάνουν τις εκλογές θρίλερ, όχι τόσο για την εκλογή των δύο παλαιών, όσο για την πρωτιά και για την τρίτη θέση, που πιθανόν να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία...
Στο επιτελείο του Γιάννη Αμοιρίδη, του μοναδικού βουλευτού της πορηγούμενης βουλής για το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, γίνεται ένας νύν υπέρ πάντων αγώνας για να διατηρήσει την πρώτη θέση όπως και στις πορηγούμενες εκλογές. Στα "μείον του", σύμφωνα με τους επικριτές του,η στάση του στις προηγούμενες εκλογές που εκμεταλευόμενος τη δισταυρία, αφού κατά πολλούς εξαπάτησε ψηφοφόρους του κ Παπαγεωργίου, παριστάνοντας τον υποστηρικτή του και έτσι έκλεψε τον "λεγόμενο δεύτερο σταυρό που έγινε πρώτος" ενώ ο ίδιος τήρησε γραμμή μονοσταυριών (να θυμίσω ότι ο κ Αμοιρίδης είχε περίπου οκτώ χιλιάδες μονοσταυρίες) και έγινε η βασική αιτία να καταλάβει την πρώτη και εκλόγιμη θέση.Βέβαια τώρα η δεύτερη θέση δέν θα θέσει εκτός κοινοβουλίου κανέναν, αλλά η πρωτιά είναι το ζητούμενο για τον κ Αμοιρίδη.Επίσης τον κατηγορούν ακόμη και άνθρωποι που τον ψήφισαν τις προηγούμενες εκλογές, οτι η στάση του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, οι αλλαγές στρατοπέδων, οι αλλαγές συμμαχιών και οι παρασκηνιακές ομαδοποιήσεις με "παράγοντες" του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και οι εκπεμπόμενες απο κύκλους του "φήμες" εις βάρος της ηθικής του Θανάση Παπαγεωργίου για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας (όπου ο Κ Παπαγεωργίου αθωώθηκε ομόφωνα), έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη αρκετών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπό του. Τώρα στο στρατόπεδο του Θανάση Παπαγεωργίου, η στάση που κρατούν είναι στάση ευθύνης,δέν μπαίνουν στη διαδικασία εσωτερικών ανταγωνισμών, όπως δέν έπραξαν και τις προηγούμενες, και ώς απόδειξη αυτής της στάσης είναι οι μόνο χίλιοι πεντακόσιες μονοσταυρίες, σε εντίθεση με τον κ Αμοιρίδη που είχε οκτώ χιλιάδες μονοσταυρίες. Τώρα για τους άλλους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, τον κ Τσιτλακίδη,τον κ Γκελντή, το κ Παυλίδη και την κ Μίχου, οι φήμες λένε ότι παλεύουν επι ίσοις όροις για την τρίτη θέση, που θα έιναι μάλλον εκλόγιμη, χωρίς να αποκλείονται και κάποιοες εκπλήξεις.
Μετά απο όλα αυτά σε αναμονή να δούμε άν και κατά πόσο θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που συλλέξαμε......
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: