Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτα, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Μας το έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Πιερία Αντώνης Νταγλιούδης και το δημοσιεύουμε, ως έχει. Έτσι … για χαλάρωμα.

Επιθυμούνε να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε

«- Παρακαλώ;
- Ναι γεια σας. Είστε ο κύριος Αντώνης Νταγλιούδης; (Γυναικεία συμπαθητική η φωνή).
- Ναι, ο ίδιος.
- Τηλεφωνώ εκ μέρους του κυρίου Κωνσταντόπουλου του βουλευτή. Ο κ. Κωνσταντόπουλος σας ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα στήριξή σας και σας δηλώνει ότι επιθυμεί να τον στηρίξετε και πάλι στις εκλογές.
- Συγνώμη αλλά … είμαι υποψήφιος βουλευτής στον ΣΥΡΙΖΑ και… δυσκολεύομαι να ... συνεχίσω να τον στηρίζω.
- Αχ ναι; Μα πώς; Αφού έχω εδώ αυτό το τηλέφωνο .. Συγνώμη. Καλή επιτυχία.
- Επίσης καλή επιτυχία, ευχαριστώ…
Είναι από τα λιγότερο αστεία και ευτράπελα που συμβαίνουν στις μέρες μας. Το ίδιο βεβαίως με τον ένα ή άλλο τρόπο κάνουν όλοι οι υποψήφιοι του δικομματισμού. Τηλέφωνα, επιμονή στους παππούδες και γιαγιάδες, λίστες για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, μεταξωτές γραβάτες, εκατομμύρια χειραψίες, υποσχέσεις αγώνα για την Πιερία κ.λ.π.
Θυμάμαι τώρα μάλιστα ότι, λίγες μέρες πριν από τις προηγούμενες εκλογές, ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Σφενδάμης, με ανακοίνωση στις εφημερίδες, ευχαριστούσε τον κ. Κωνσταντόπουλο για την οικονομική ενίσχυσή του. Τέτοια θα γίνουν και τώρα κατά κόρον. Εξ άλλου, λόγω των δημοσκοπήσεων, ανακοινώθηκε ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να εγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός ίσως από ελάχιστους, όλοι τους σχεδόν προσδοκούν βόλεμα, ‘βοήθεια’ και ρουσφέτια.
Δυστυχώς λοιπόν ξαναγυρνάμε δεκαετίες πριν. Πλήρης έλλειψη σοβαρότητας και πολιτικής ευθύνης, σύγχρονοι κοτσαμπάσιδες. Για γέλια και για κλάματα συγχρόνως.
Και για την ουσία, για τον Νομό μας κουβέντα. Για το ξεπούλημα των Αλυκών, για τα Διόδια, για το Νοσοκομείο και για τόσα άλλα, ησυχία και σιωπή…
- Ασ’ τα αυτά τώρα, εδώ έχουμε εκλογές!»



TSINTIKIDOYΣτις «Ωραίες των ψηφοδελτίων» ήταν αφιερωμένο το ρεπορτάζ του Ν. Χασαπόπουλου στο ΒΗΜΑ της περασμένης Κυριακής.
Με υπέρτιτλο «Υποψήφιες βουλευτίνες διεκδικούν την ψήφο μας με όπλα την εμφάνισή τους, τη θηλυκότητά τους, τα γαλάζια ή πράσινα μάτια τους, τα πλούσια ξανθά μαλλιά τους», το ρεπορτάζ παρουσίαζε (πώς θα μπορούσε να μην) και την υποψήφια στο νομό Πιερίας βουλευτίνα της Ν.Δ «Μις Ελλάς» και εν συνεχεία «Μις Ευρώπη» Μαρίνα Τσιντικίδου.
Από κει πληροφορηθήκαμε κι εμείς ότι επιθυμία της, αν εκλεγεί, είναι να ασχοληθεί με τα πολιτιστικά, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τα παιδιά και με διάφορες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
Το μεταφέρουμε για να γνωρίζετε (οι ψηφοφόροι) κατά πού (σε ποιους τομείς) ρέπουν οι υποψήφιοι να μας εκπροσωπήσουν πολιτικά στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο.
Κι επειδή είστε άσχετοι, σας ενημερώνουμε ότι, πολιτισμός (εν γένει) και φιλανθρωπία, αντάμα, ως ντουέτο, είναι πολύ της μοδός σήμερα στο χώρο της πολιτικής.

Υ.Σ: Κύριε διευθυντά, αν θεωρείτε το σχόλιο γκρίζα διαφήμιση, προθύμως να το πληρώσω απ’ την τσέπη μου.



A1Και σ’ αυτές τις εκλογές, το δίλημμα σώνει και καλά που προσπαθούν να περάσουν οι δύο διεκδικητές της εξουσίας είναι ότι οι πολίτες επιλέγουν πρωθυπουργό όπερ σημαίνει ότι πρέπει να ψηφίσουν τον ικανότερο, τον ελληνικότερο, τον ομορφότερο, τον ψηλότερο, εντιμότερο και ούτω καθ’ εξής…
Μια ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδο δεν αφήσανε γκάφα για γκάφα, που να μην έχουν κάνει, μια μισή και κάτι προεκλογική περίοδο δεν έχουν απαντήσει αρκούντως ούτε σε μια ερώτηση και επιμένουν να διαλέξουμε τον καλύτερο…
Κι ύστερα λένε ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν από μαγικά…



Δηλώνουμε δημόσια, ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νοσοκομείου Κατερίνης, δεν είναι προεκλογική φιέστα και ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μας αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως καλόν είναι να γνωρίζουν όσοι θα παραβρεθούν στην τελετή, ότι εάν νιώσουν κάποια αδιαθεσία (μικρή έστω) θα διακομιστούν στο… παλιό. (για να μην ψάχνονται και οι συγγενείς, όχι τίποτα άλλο)
Όσο για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, επίσης δεν χρειάζονται να διαμαρτύρονται… θα έχουν την ευκαιρία να εγκαινιάσουν τα παράλληλα έργα (αν και εφόσον αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας)



Και αφού τους είδαμε (και τους κρίναμε) ως «ερωτηθέντες», τους Καραμανλή και Παπανδρέου, τους είδαμε και ως «δημοσιογράφους»…
Αυτά δεν ήταν ερωτήματα, ήταν χαλί για να περάσει ο επόμενος! Χίλιες φορές τον Κακαουνάκη και τον Χίο, δηλαδή!



A4«Να αναλαμβάνει την υποχρέωση η πολιτεία, μιας πενταετούς θητείας για κάθε άνεργο, σε κάποια ακριτική περιοχή της χώρας», ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Είναι αυτό που λένε «και κλαμένος και δαρμένος», καθότι και άνεργος να ήμουν στο Στρατό δεν ξαναγύριζα για να κάνω το σκαπανέα!



Κρίμα που επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης ή Εσωτερικών.
Αν έκανε αντίστοιχο έργο με εκείνο που λέει ότι έκανε ως Υπουργός Εξωτερικών, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και στην πολιτική ζωή του τόπου.



A6Ο καλύτερος ψεύτης, δεν είναι εκείνος που λέει «ωραία ή μεγάλα ψέματα», αλλά εκείνος που έχει την ικανότητα να τα θυμάται…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: