Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

kalpi


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Την ώρα που οι υποψήφιοι βουλευτές (των δυο μεγάλων κομμάτων κυρίως) αλωνίζουν το νομό, πραγματοποιώντας καθ’ εκάστην πολλές δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις και ομιλίες, οι Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων επιμερίζονται τη διοργάνωση των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων και της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας της παράταξής τους.


Έτσι, η νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ Πιερίας.Δ προγραμμάτισε για αύριο Πέμπτη (δέκα μόλις μέρες πριν από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου) τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στην Κατερίνη, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.
Επίσημος προσκεκλημένος ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα αναλάβει το βάρος της πολιτικής ομιλίας, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στο νομό.
Αμέσως μετά, στις 10.00 το βράδυ, η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στα γραφεία της (Βάρναλη 2), στην οποία καλεί να παραβρεθούν «όλες οι οννεδίτισσεςκαι οι οννεδίτες, όλες οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες και όχι μόνο».
«Επίσημοι προσκεκλημένοι της συνέλευσης μας» αναφέρει ανακοίνωση του το Δ.Σ της ΟΝΝΕΔ Κέντρου, «είναι όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας, οι οποίοι με μεγάλη μας τιμή αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και το γεγονός αυτό αποτελεί το βήμα για μια ουσιαστική γνωριμία και συζήτηση με τους υποψηφίους».

Την αυριανή μέρα έχει επιλέξει και η Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ για τη διοργάνωση της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος.
Καλεσμένος ομιλητής ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γιώργος Μαργαρίτης.
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο της οδού Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του 4ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης.

Για μεθαύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Μπανιάς, ο οποίος στις εκλογές του 2007 εξελέγη βουλευτής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τώρα καταλαμβάνει τη δωδέκατη τιμητική θέση στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Βότση, όπου βρίσκεται το στέκι-εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 8.30 το βράδυ.

Η Ν.Ε Πιερίας του ΛΑΟΣ, σκοπεύσει να πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση με ομιλητές τους έξι υποψηφίους της στο νομό, εκκρεμεί ωστόσο (όπως μας πληροφόρησαν) η οριστική απόφαση, για να μάθουμε μέρα και ώρα.

Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε ήδη, την περασμένη Κυριακή, το εκλογικό του κέντρο στην Κατερίνη, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στη πλατεία Ελευθερίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποιος θα είναι ομιλητής είναι ακόμη άγνωστο, οι πιθανότητες πάντως να είναι ο Πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, είναι μηδαμινές.

Χωρίς «μεγάλο όνομα» θα είναι και η κεντρική συγκέντρωση της Ν.Δ, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία προεκλογική μέρα, την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία. Το βάρος της τελευταίας, πριν την κάλπη, πολιτικής εμφάνισης της Ν.Δ θα αναλάβουν οι έξι υποψήφιοι βουλευτές της στο νομό.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: