Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Επειδή ορισμένοι με προκαλούν...

Δευτέρα 23 Μαρ 2009 - απο Γ.Κρόγιας

Και επειδή κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ, άλλες φορές ότι δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...
ή άλλες φορές, θέλουν δεν θέλουν αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι έχουμε προτάσεις, αλλά αρχίζουν την γνωστή τακτική της λοιδορίας και της απαξίωσης...

για να δούμε, είχε ειδικό πρόγραμμα η Ν.Δ. για την ΑΝΕΡΓΙΑ; Είχε θέσεις; Είχε προτάσεις;

Στο Κυβερνητικό Πρόγραμμά της, δεν υπάρχει καν ειδικό κεφάλαιο με προγραμματικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Υπάρχει μόνο ένα μικρό υποκεφάλαιο 3 παραγράφων.... στο κεφάλαιο "οικονομία"
Καμιά 200αριά λέξεις όλες κι όλες!

Διαβάστε και πείτε μου αν αυτό είναι "Κυβερνητικό πρόγραμμα" ή μια απλή έκθεση ιδεών - διαπιστώσεων, φορώντας μάλιστα και "γαλάζια γυαλιά".

Και θέλω κάποιος να μου εξηγήσει... σε αυτό το κείμενο βασίστηκαν και κατέβασαν τόσο πολύ την ανεργία....; Θα μας εξηγήσει κάποιος πως κατάφεραν να την μειώσουν τόσο πολύ;

2.1. Aνεργiα

Όλες οι έρευνες δείχνουν πως οι ίδιοι οι πολίτες θεωρούν την ανεργία το σπουδαιότερο πρόβλημα της οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που δέχονται άμεσα τις συνέπειες, αλλά και μεγάλα τμήματα του λαού που ζουν με το φόβο της μελλοντικής ανεργίας, αφού βλέπουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν, η μια μετά την άλλη, χωρίς να δημιουργούνται με τον ίδιο ρυθμό νέες.

Tο ποσοστό ανεργίας είναι 9,5%, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην E.E. Σύμφωνα με τον OAEΔ, το ποσοστό των ανέργων είναι ακόμη υψηλότερο. Περισσότεροι από 50% των ανέργων ζητούν εργασία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Θλιβερές επιδόσεις σημειώνει η ανεργία στους νέους, ιδίως στις νέες γυναίκες. Ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος, ενώ στις νέες γυναίκες μία στις τρεις είναι άνεργη. Aκόμη το ποσοστό απασχόλησης επί του συνολικού πληθυσμού είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο στην E.E., γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης.

H πραγματική ανεργία είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη η υποαπασχόληση σε πολλές αγροτικές περιοχές, σε πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλματα, καθώς και η κρυμμένη ανεργία των υπεράριθμων και αργόμισθων υπαλλήλων σε υπηρεσίες του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προσελήφθησαν στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος.

Το μόνο που λένε και λένε συνέχεια είναι "καταφέραμε να κατεβάσουμε την ανεργία".
Και όμως, όλα συνηγορούν στο ότι το μόνο που κατάφεραν είναι να μας κοροϊδέψουν για ακόμη μια φορά...

Οπότε, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία...

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ απο την ΣΕΚΑΠ!...

Τρίτη 24.3.09 - πηγή nonews-NEWS

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ απο την ΣΕΚΑΠ!...



Ο πρόεδρός της, φίλος του συμβούλου του πρωθυπουργού Αγγέλου, και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ...
Αποκάλυψη του nonews-News.
Η ΣΕΚΑΠ όπως δείχνει και το site της, κάνει εξαγωγές τσιγάρων σε πολλές βαλκανικές χώρες, την Αίγυπτο και Ιταλία. Μόνο που σε κάποιες γειτονικές χώρες όπως την Βουλγαρία, οι εξαγωγές είναι εικονικές. Τα φορτηγά μπαίνουν στη Βουλγαρία και ξαναγυρνάνε χωρίς στα πακέτα να υπάρχει η σφραγισμένη ταινία της εφορίας, και τα τσιγάρα (εκατομμύρια πακέτα) καταλήγουν να πουλιούνται λαθραία, σε χώρες με υψηλούς δασμούς όπως στη Γερμανία. Μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, ίσως το μεγαλύτερο μετά το Βατοπέδι. Ο εμπορικός αντιπρόσωπος μάλιστα της ΣΕΚΑΠ, ξέρετε ποιος είναι?
Ένα άτομο (Α.Κ. τα αρχικά του)που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά!...
Το λαθρεμπόριο έγινε αντιληπτό στην Γερμανία. Ήδη η ΙΝΤΕΡΠΟΛ έχει...
στείλει και σχετικό σήμα. Ο πρόεδρος της εταιρείας Ν.Παππάς, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Είναι φίλος και μιλάει καθημερινά με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού τον κύριο Αγγέλου.
Μετά το σήμα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Ελληνικές διωκτικές αρχές (ΥΠΕΕ). Μέχρι στιγμής κρατούσαν την υπόθεση με τα δόντια κρυφή, γιατί όπως καταλαβαίνετε η δημοσιοποίησή της θα προκαλέσει σεισμό, αναταραχή, και νέα μεγάλα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Θα επανέλθουμε με νεώτερα στοιχεία...

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δηλώσεις Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες

Ημ. Δημοσίευσης : 23/03/2009 20:01

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες.

Τα blue golden boys !!!

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009


Ιδού, λοιπόν, οι υπέρογκες αμοιβές των γαλάζιων golden boys, στις οποίες ο Πρωθυπουργός θέλει τη συναίνεσή μας

Στην εποχή της κρίσης για τους πολλούς, να και κάποιοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα μιας και αμείβονται υπέρογκα με δημόσιο χρήμα, τη στιγμή που ο λαός καλείται να σφίξει και πάλι το ζωνάρι για να βγούμε ( πότε άραγε;) από την κρίση. Δεν είναι άλλοι από τους Διοικητές Τραπεζών και άλλων Δημοσίων Οργανισμών.Οι παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι «μάγοι» της αγοράς, αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.
indy.gr

Διαβάστε τη συνέχεια...

Είπε ώρα, ημέρα και χρόνο συνάντησης

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009 - απο troktiko



Είπε και ώρα και μέρα(11/3) ο Νίκος Χ. για το ραντεβού του με τον Καραμανλή. Συνολικά κάθισαν 65 λεπτά στο Μαξίμου. Οπότε όλα τα άλλα είναι τα...αναγκαία που πρέπει να κάνει το Μαξίμου. Άντε δεν του άρεσε η λέξη κουρασμένος του Καραμανλή. Μπορεί να...

να την αλλάξει. Να πει κόπωση, δεν κάνει να είμαι αρχηγός τόσα χρόνια, κουράστηκα να κερδίζω κτλ. Αυτό ήταν το νόημα. Στην λέξη θα κολλήσουμε; Ο Χατζηνικολάου έκανε την δουλειά του και δεν διαψεύστηκε. Ο Καραμανλής πέρασε το μήνυμα του και μετά έκανε ότι έπρεπε να πει (με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο) και το ΠΑΣΟΚ πήγε να πιαστεί από μια λέξη. Αυτό είναι όλο. Την ουσία μόνο η Ντόρα και ο Σαμαράς την βλέπει;

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ





ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009' - ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
- kraxtis-gr.blogspot.com


ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 -

pressmme

Έχει μια πολύ διαφορετική πολιτική Παιδεία από την κοινή συνισταμένη των βουλευτών και αυτό φαίνεται από την ανάλυση την οποία επεξεργάζεται. Ο Κ. Καραμανλής δεν είπε όσα είπε στον Ν. Χατζηνικολάου για να εκβιάσει στο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η πιο επιφανειακή ανάλυση. Ο Κ. Καραμανλής είπε όσα είπε για να προετοιμάσει το έδαφος της αποχώρησής του. Σε ανάρτηση που ανέβασε πριν από λίγο στο http://tatoulis.blogspot.com, ο Πέτρος Τατούλης καλεί "τον κ. Καραμανλή να αναλογιστεί το μέγεθος της τεράστιας ευθύνης που του αναλογεί, να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες που του εμπιστεύθηκαν τα όνειρα τους, να τιμήσει τους θεσμούς που επί των ημερών του εξαχρειώθηκαν και είτε να πάψει να πολιτεύεται με μόνα όπλα τέτοιες ιλαρές διαρροές, είτε να παραιτηθεί εκ του θώκου του σήμερα κιόλας. Ο τόπος είναι πολύ κουρασμένος από τις ανίκανες, αναποτελεσματικές και διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες της μεταπολίτευσης για να υφίσταται έναν «κουρασμένο» σύμφωνα με τις διαρροές πρωθυπουργό. Ο τόπος είναι πολύ κουρασμένος για επικοινωνισμούς, διαρροές, διαψεύσεις και κακόγουστες παραπολιτικές".

''ΚΡΑΧΤ
ΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

"Καταπάτηση δημόσιας έκτασης στο Δίον Πιερίας"

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009



"Αυθαίρετη καταπάτηση δημόσιας έκτασης στο Δίον κατήγγειλαν σήμερα το μεσημέρι κτηνοτρόφοι της περιοχής στο γραφείο πολιτικής και γεωργικής γης της Νομαρχίας Πιερίας, γιατί ένας κάτοικος του Δίου καταπάτησε περίπου 7 στρέμματα δίπλα στην κτηνοτροφική περιοχή, μετατρέποντας την έκταση σε αμπέλι...
Ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συλλόγου "Όλυμπος" Δίου Γρηγόρης Μακρής μετέβη πρώτα στο γραφείο του αντινομάρχη Νίκου Μπουρονίκου, όπου τον ενημέρωσε αναλυτικά και του ανέφερε με πάσα λεπτομέρεια την νέα αυτή προκλητική και αυθαίρετη καταπάτηση της δημόσιας έκτασης και κατόπιν έκανε έγγραφη καταγγελία προς το γραφείο πολιτικής και αγροτικής γης της Νομαρχίας που είναι αρμόδιο για αυτά τα ζητήματα. Όπως μάθαμε για την παράνομη ενέργεια έχει ενημερωθεί και ο δήμος Δίου και απέστειλε σχετικό έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία, το οποίο πάντως ως χτες το μεσημέρι δεν είχε φθάσει στο γραφείο της Νομαρχίας. Η υπόθεση θα ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες, "ώστε να σταματήσουν κάποιοι καταπατητές να θεωρούν ότι μπορούν με αυτές τις παράνομες αυθαιρεσίες τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ουγκάντα" τόνισε ο κ. Μακρής."
Α.Λ. - ΑΠΟ LEFTERIA

'ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Έδιωξαν τον Βαξεβάνη - Χαμός με τον Βαξεβάνη στον ALPHA

Χαμός με τον Βαξεβάνη στον ALPHA


Πανικός έγινε πριν από λίγο στον ALPHA με τον Β.Παπαδρόσο να ανακοινώνει στον Κώστα Βαξεβάνη το κόψιμο της εκπομπής του! Σε ποιον και ποιος; Στον Βαξεβάνη που απάντησε σε σκληρή γλώσσα και σύμφωνα με...


πληροφορίες είπε: "Κάτι Κυπατζήδες τους έχω αντιμετωπίσει δεν κολλάω σε τέτοια"

Μια σοβαρή εκπομπή και κόπηκε! Και ο δημοσιογράφος Β.Παπαδρόσος ενημερώνει τους ρεπόρτερ ότι κόβονται. Και μάλλον είναι ο διευθυντής του big in Japan. Τεράστια αναβάθμιση για τον Παπαδρόσο. Ποιο θέμα έχει βγάλει ο Παπαδρόσος για να μπορεί να μιλάει στον κάθε Βαξεβάνη;

Άντε και εις ανώτερα. Δ.ντης και στο "κάτι ψήνεται"!

Αλλά στον Βαξεβάνη λες τέτοιο πράγμα; Τον στέλνεις στους Γερμανούς κατευθείαν. Να βγάλουν άκρη. Και όχι ο άνθρωπος που συνεργάστηκε μαζί του.


Έδιωξαν τον Βαξεβάνη


Αυτό το μήνυμα αναρτήθηκε στην σελίδα της εκπομπής Κουτί της Πανδώρας του Βαξεβάνη:

"ΤΕΛΟΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ"

Σίγουρα μιλάμε για λήξη της συνεργασίας με τον ALPHA.



Ποιος είναι ψεύτης; Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή ο Υπουργός Οικονομίας;

23 Μαρ 2009

Δεν είναι προϊόν μοντάζ. Όποιος το αμφισβητεί, ας ανατρέξει στις σημερινές δηλώσεις τους
Και οι δύο μίλησαν την ίδια ημέρα, με διαφορά ωρών.
Υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η ανεργία στην Ελλάδα δραματικά ναι ή όχι;
Ο ένας προσπαθεί να τρομοκρατήσει, ο άλλος να καθησυχάσει...
Δεν μπορεί... ο ένας λέει ψέματα!!!!



Ή μήπως τελικά, δύο ψέματα μας κάνουν μια αλήθεια;


Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική! Η ανεργία είναι εδώ και μας χτύπησε την πόρτα πολύ πριν την διεθνή κρίση! Το ζούμε καθημερινά. Βλέπουμε εργοστάσια να κλείνουν, επιχειρήσεις να μειώνουν προσωπικό. Συγγενείς, φίλους και γνωστούς να κάνουν 1 ή 2 μεροκάματα τον μήνα πλέον. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή εργατολόγος για να καταλάβεις ότι μας δουλεύουν!!!

Με απλά λόγια: κοροϊδεύουν τον κόσμο παίζοντας με το δείκτη της ανεργίας.
Εμπαίζουν τους ανέργους τάζοντας θέσεις στο δημόσιο. Προσπαθούν να διαχειριστούν το φόβο και την ανησυχία των πολιτών με κούφιες διαβεβαιώσεις και ρουσφετολογικές ενισχύσεις προς άγρα ψήφων.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα στοιχεία που δίνει η ΕΣΥΕ για τη μείωση του δείκτη της ανεργίας δεν ταυτίζονται με τα δεδομένα και τα στατιστικά της ανεργίας που δίνουν τα Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, και τα οποία μιλούν για 20-25% και περισσότερο ποσοστό ανεργίας ανά νομό. Και όμως, την ίδια ώρα η ΕΣΥΕ εκτιμά την ανεργία στο 7%. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχει εξήγηση: Αντί να γίνουν οι έρευνες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, όπως το να επιλέγονται μικρότερα στατιστικά δείγματα από τους νομούς εκείνους που έχουν υψηλότερη ανεργία και μεγαλύτερα στατιστικά δείγματα από τους νομούς εκείνους που έχουν λιγότερη ανεργία. Έτσι εξάγονται ευνοϊκότερα συμπεράσματα για το συνολικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Όμως αυτή η μεθόδευση δείχνει ακριβώς την εικονική πραγματικότητα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
Ο δεύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο υπολογισμός της εγγεγραμμένης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Υπάρχουν πάρα πολλές μεθοδεύσεις για να εμφανίζονται μειωμένοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ. Ενώ ως το 2004 επιτρεπόταν η εγγραφή ενός ανέργου στο Μητρώο εάν είχε πραγματοποιήσει έως 12 ημερομίσθια το μήνα, τώρα φτάνει να πραγματοποιήσει ένας άνεργος ακόμη και 1 ημερομίσθιο το μήνα – να δουλέψει δηλαδή μόλις μια μέρα από τις τριάντα!- για να θεωρηθεί ως εργαζόμενος και όχι ως άνεργος.
Από το 2004 και μετά, ένας πολίτης που έχει ένα περιορισμένο εισόδημα από την αγροτική εκμετάλλευση, δε δικαιούται πλέον να εγγράφεται στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργος. Οι πολίτες της υπαίθρου έχουν δοκιμαστεί πολύ απ’ αυτό το μέτρο. Πάρα πολλοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να απασχοληθούν ή και να λάβουν κάποιο επίδομα ανεργίας απολυόμενοι...


Ακούστε (κλικ εδώ) περισσότερα για τα μαγειρέματα και τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας και τις επιλογές της κυβέρνησης, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εισηγητής ΚΤΕ Απασχόλησης του Κινήματος, Χρήστος Χάιδος.

Η απομαγνητοφώνηση εδώ

, Σ
ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΟΓΙΑΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Καλεί τον διευθυντή του γραφείου του Αρ. Παυλίδη

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Κλήση προκειμένου να απολογηθεί αύριο για κακουργηματική εκβίαση έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παν. Ζαχαρίου, διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, για την υπόθεση του φερόμενου «γαλάζιου εκβιασμού», την οποία έχει καταγγείλει ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης, προκειμένου -όπως υποστηρίζει- να του ανατεθούν τα δρομολόγια της άγονης γραμμής στο Αιγαίο.

Ο κ. Ζαχαρίου -κατά τις ίδιες πληροφορίες- θα ζητήσει προθεσμία από τον ανακριτή της υπόθεσης (τον κ. Α. Ζαβιτσάνο), προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, ο προσανατολισμός είναι ότι η σχετική δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στη Βουλή.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η αποστολή της σχετικής δικογραφίας, τότε κατά μία άποψη αυτό θα πρέπει να γίνει στο μέρος εκείνο που αφορά αποκλειστικά τον Αρ. Παυλίδη, οπότε η ανάκριση θα πρέπει να συνεχιστεί όσον αφορά τους ιδιώτες.

Αν η Βουλή αποφασίσει την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών (με Προανακριτική Επιτροπή), τότε θα πρέπει να διαβιβαστεί το σύνολο της δικογραφίας, για να κριθεί ποιοι πρέπει να απαλλαγούν και ποιοι να παραπεμφθούν (στην περίπτωση αυτή, εάν δεν προκύψουν στοιχεία ενοχής για υπουργό, τότε η τακτική Δικαιοσύνη συνεχίζει για τους ιδιώτες).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Π. Ζαχαρίου έχει καταγγελθεί από τον εφοπλιστή Φ. Μανούση ότι κατά την περίοδο 2006-2007 πήρε σειρά επιταγών και μετρητών, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια της άγονης γραμμής.

ΓΚ. ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ - ΕΘΝΟΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Επιτέθηκαν με πέτρες σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Μαρτίου 2009, 13:07 - ZOUGLA.GR

Μετά τους πυροβολισμούς σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αεροβόλο όπλο την προηγούμενη εβδομάδα, ένα νέο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον λεωφορείου του ΟΑΣΘ που κινούνταν στο ύψος του Πανεπιστημίου "Μακεδονία".

Αποτέλεσμα ήταν να σπάσει το παρμπρίζ του οχήματος, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από τους επιβάτες.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.gr

ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009


Στους βραχυπρόθεσμους στόχους της μελ-λοντικής του κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ έχει συμπεριλάβει, μια δραστική και αποφα-σιστική παρέμβαση στο χώρο των Τραπε-ζών, προκειμένου ν΄ ανατρέψει, τόσο την υπάρχουσα κατάσταση, που έχει διαμορ-φωθεί, όσο και τις εξελίξεις, που υπήρξαν και που διαφαίνονται, ως απόρροια αυτής της κατάστασης.
Η ασύδοτη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η οποία διαμορφώθηκε στα πλαίσια της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που εφαρμόστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, η κύρια αιτία της κρίσης που επήλθε και ταλανίζει τη διεθνή Οικονομία.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά φαινόμενα διαστρεβλωτικής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Από τη μια, η πολιτική της πλήρους και άκρατης ιδιωτικοποίησής του, που εφαρμόστηκε, (όχι μόνο μετά το 2004), και από την άλλη ο παροπλισμός των θεσμικών οργάνων ελέγχου και παρέμβασης, επέτρεψαν στις Τράπεζες, επωφελούμενες της κατάστασης, να οργιάσουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα και το χειρότερο, να δημιουργήσουν, σ΄ ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, συνθήκες ασφυκτικής υπερχρέωσης.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ως κυβέρνηση, θα ενισχύσει αποφασιστικά τη συμμετοχή και την παρουσία του Κράτους στο τραπεζικό σύστημα, με συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις :
Αποκατάσταση του ελέγχου στην Εθνική Τράπεζα, με την απόκτηση, σε πρώτη φάση, ενός πακέτου μετοχών της τάξης του 12-13%, έτσι ώστε, μαζί με το 21,5%, που ελέγχουν τα διάφορα Ταμεία, να φτάσει, σε πρώτη φάση, στο κρίσιμο ποσοστό του 33+ %.
Αντιστροφή της πορείας ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, (Post Bank), και απόκτηση του καθαρού ελέγχου του, με το Κράτος στο +51%, (σήμερα ελέγχει άμεσα το 34% και έμμεσα - δια των ΕΛΤΑ - άλλο ένα 10%)…
Ματαίωση κάθε διαδικασίας, ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και διατήρηση του πλήρους ελέγχου του Κράτους επ΄ αυτής.

Ο κρατικός πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, θ΄ αποκτήσει, κατ΄ αρχήν, κεντρικό συντονισμό, σ΄ ό, τι αφορά τη λειτουργία και τις παρεμβάσεις του, ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία, να υπάρξουν και αλλαγές στις δομές και τα σχήματα, π.χ. ενοποιήσεις, κύρια του ΤΤ με την ΑΤΕ.
Το κύριο ζητούμενο, πάντως, είναι ο περιορισμός της ασυδοσίας, της κερδοσκοπίας και της εκμετάλλευσης, όχι μόνο σε βάρος των πολιτών, αλλά και ολόκληρων τάξεων, π.χ. μικρομεσαίων…

kraxtis-gr.blogspot.com

H KATANTIA ΤΩΝ SILVER BOYS THS ΝΔ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009



Το ανθρωπάκι που βλέπετε στην φωτό είναι ο Αλεκάκης Κυριακίδης, ένα από τα αργυρά παιδιά των νεοδημοκρατών της επαρχίας.

Τί έκανε αυτός ο άξιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δεξί χέρι του Αλέκου Κοντού, του Βατοπεδινού, στην Ξάνθη;
Αφού ρήμαξε την ΣΕΠΕΚ, μια απο τις συνεταιριστικές βιομηχανίες που κλείνουν στην Ξάνθη (ό,τι φάγανε - φάγανε τα Πασόκια και οι δεξιοί), τώρα θέλει να διοριστεί στο δημόσιο μέχρι να συμπληρώσει τα συντάξιμά του. Ο, επίσης δεξιός, δήμος της Ξάνθης να είναι καλά. Λεπτομέρεια: Ο Κυριακίδης στην ΣΕΠΕΚ δεν ήταν διορισμένος υπάλληλος αλλά... αιρετός (υποτίθεται βέβαια καθώς ήταν επιλογή του Κοντού και της Αγροτικής τράπεζας που είχε την πλειοψηφία των μετοχών) και κατείχε δυο θέσεις. Αυτή του προέδρου και αυτή του διευθύνοντος συμβούλου.
Ήταν δε, τόση η ανικανότητα του ανθρώπου ώστε η ΣΕΠΕΚ (βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων) έφτασε στο σημείο λίγο πριν βάλει λουκέτο να μην έχει τροφή για τα ζώα της (άρχισαν να τρώνε το ένα τ΄άλλο από την πείνα) και να σφάζει τις μάνες - γουρούνες για να μειώσει τεχνητά την παραγωγή.
Αυτός ο τύπος λοιπόν που θα έπρεπε να πάει είτε στην φυλακή για σωρεία ευθυνών επί της κατάντιας του εργοστασίου, είτε στο σπίτι του ως άνεργος - ανίκανος, απαίτησε και κατάφερε να βάλει το όνομά του στις καταστάσεις των... υπαλλήλων της ΣΕΠΕΚ που θα απορροφηθούν υποχρεωτικά από το ηλίθιο, όπως πάντα, Δημόσιο. Για την... φουκαριάρα την σύνταξή του έβαλε στην άκρη κάθε ίχνος τσίπας ή ντροπής!
Προσέξτε και μια μικρή λεπτομέρεια: Στην λίστα ο Κυριακίδης φαίνεται να είναι απόφοιτος λυκείου. Στις ανακοινώσεις, όμως, της ΣΕΠΕΚ όλα αυτά τα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος και δνων σύμβουλος, υπέγραφε ως... οικονομολόγος!

Ιδού τί λένε στην ανακοίνωσή τους οι πραγματικοί εργαζόμενοι της ΣΕΠΕΚ για την κατάντια αυτουνού του... σίλβερ αγοριού της κυβέρνησης και του Δημήτρη Μηλιάκου, του κουμπάρου του ιπποπόταμου της Ραφήνας που, νομίζει ότι, κυβερνά την χώρα:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝ/ΚΗΣ ΣΕΠΕΚ Α.Ε. ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΥ
Κύριοι,
Μιλάμε σήμερα για εξυγίανση των ΔΕΚΟ και για πλαφόν στις αμοιβές των στελεχών, για περιστολή δαπανών. Στην ουσία όμως φαίνεται, ότι τα προβλήματα φυτρώνουν όχι μόνο στις κορυφαίες περιπτώσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά και στις καταφρονημένες.
Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Με τον ερχομό της Ν.Δ. στην εξουσία το 2004, με παρέμβαση της ΑΤΕ άλλαξαν οι διοικήσεις στα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, τα οποία σήμερα [πλην ΣΕΚΑΠ προς το παρόν] λόγω της “καλής” τους διαχείρισης ή πουλήθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το ποιοι διορίσθηκαν στα Δ.Σ. είναι μια πονεμένη ιστορία που κινείται μεταξύ τραγέλαφου και εισαγγελέα.
Στην ΣΕΠΕΚ (συνεταιριστική εταιρία παραγωγής-εμπορίας κρέατος) πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Αλέκος Κυριακίδης, οπαδός και φίλος του Κοντού Αλέκου.
Σημειωτέον ότι ο εν λόγω κύριος είχε ξαναδιορισθεί το 1990 στην ίδια εταιρία, αλλά εκδιώχθηκε έπειτα από καταγγελίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ για διαχειριστικές “επιδεξιότητες”.
Αυτή τη φορά όμως είχε κεκτημένη τεχνογνωσία. Έτσι, εκτός από πρόεδρος χρίσθηκε και διευθύνων σύμβουλος αλλά και… κρατηθείτε... εργαζόμενος (!), προσλαμβάνοντας τον εαυτό του και τοποθετώντας τον στις μισθολογικές καταστάσεις της εταιρίας, διαπιστώνοντας ότι οι μέτοχοι βρίσκονται εν ύπνω.
Βέβαια, για κάθε ιδιότητα του όριζε και μια αμοιβή, τουτέστιν συνολικά 5.000 ευρώ μηνιαίως. Όλα αυτά σε μια επιχείρηση, που το ίδιο διάστημα, δεν είχε την δυνατότητα να προμηθευτεί ούτε ζωοτροφές, με αποτέλεσμα τα ζώα να κανιβαλίζονται.
Η επιλογή του να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εργαζομένων, του παρείχε τη δυνατότητα να δικαιολογεί επιπρόσθετες παροχές, όπως επιδόματα αδείας, δώρα, αποζημιώσεις κτλ. Το θράσος συνεχίσθηκε, με αποτέλεσμα όλη η Ξάνθη να καγχάζει για τις αθλιότητες κάποιων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Συγκεκριμένα, όταν η βουλή πέρασε το Δεκέμβριο νόμο για τους εργαζόμενους της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ (άλλη πιο αμαρτωλή περίπτωση), δηλαδή αφού απολυθούν αυτοί και αποζημιωθούν να συνεχίσουν την εργασία τους -αναλόγως της προϋπηρεσίας τους- σε Δήμο του νομού ή την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ο κύριος αυτός δεν επικαλέστηκε την ιδιότητα του ως αιρετού αλλά ως εργάτη και απαιτούσε αποζημιώσεις και τοποθέτηση στη λίστα των προς αποκατάσταση εργαζομένων.
Απειλούσε δε, επιπλέον, με εξώδικα τους διορισμένους από την ΑΤΕ του κ. Μηλιάκου εκκαθαριστές, οι οποίοι αντί να τον στείλουν κατηγορούμενο για απιστία, υπεξαίρεση, πλαστογραφία κτλ. αδικήματα, που οι ίδιοι κατ’ ιδίαν ομολογούσαν ότι έκανε, όπως φαίνεται με άνωθεν επιστολές και παρεμβάσεις ο Κυριακίδης δικαιώθηκε!
Το ρεζουμέ όμως της ιστορίας είναι ότι κόντρα στην κοινή γνώμη της Ξάνθης, την ηθική και τις αντιδράσεις των υγιών στελεχών της Ν.Δ, ο κύριος αυτός θα συνεχίσει το έργο του… ως υπάλληλος της Περιφέρειας! Και ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
Και όλοι χειροκροτούν... τη Νέα Διακυβέρνηση, γιατί κατόρθωσε σε όλα τα επίπεδα –χαμηλά και υψηλά- να πετύχει τόσες αμαρτωλές «πρωτοπορίες» σε λαθροχειρική τεχνογνωσία στο συνεταιριστικό χώρο της Ξάνθης, που το ΠΑΣΟΚ μάλλον ωχριά μπροστά τους!
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΠΕΚ
Το λάβαμε με E- mail και το δημοσιεύουμε



Ανακοινώθηκε νέα αύξηση στις αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων !!!

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009

EKTAKTO
Μετά από την κατακραυγή για την «έκτακτη εισφορά» και τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέες αυξήσεις στις αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων !!!
Δείτε το ακριβές ποσό που θα λάβουν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και παρουσιάστηκε από τον κ. Καραμανλή !!!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΝΕΑ



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΕΛΤΙΟ!!







kraxtis-gr.blogspot.com

Οι «άθλιοι» της Νέας Διακυβέρνησης

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009

Φέσωσαν τη χώρα, ΕΚΟΨΑΝ και τους μισθούς.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληρώσουν τις «αστοχίες» της Νέας Διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, κάτω από τον πανικό της δημοσιονομικής κατάρρευσης στέλνει τον λογαριασμό της αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής σε 2.500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, τους οποίους σπρώχνει στην ανέχεια.

Από το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων και την επιβολή κεφαλικού φόρου στους ειλικρινείς φορολογούμενους που δηλώνουν πάνω από 60.000 ευρώ, το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα εξοικονομήσει περίπου 350 εκατ.ευρώ ποσό που είναι σταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος, δεν αρκεί ούτε να καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που αγγίζει τα 600 εκατ.ευρώ.

Την ίδια ώρα... εξαιτίας της παράλυσης του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, οργιάζει η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και δεν εισπράτονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη και βεβαιωμένους φόρους.

Παράλληλα, έχουν προσφέρει απλόχερα φοροελαφρύνσεις στους έχοντες και έχουν διαγράψει πρόστιμα και προσαυξήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή.

Ορίστε οι «ΑΘΛΟΙ» της Νέας Διακυβέρνησης:

1. Ληξιπρόθεσμα χρέη. Το Δημόσιο αδυνατεί να εισπράξει ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους από τους ελέγχους της εφορίας, σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για καταλογισθέντα ποσά φόρων, τελών και λοιπών δημοσίων εσόδων την περίοδο 2003-2007.
35 δις ευρώ η μαύρη τρύπα

2. Φόροι που δεν εισπράχθηκαν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, το Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει ούτε τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Τώρα γίνεται προσπάθεια με τη συνδρομή συμβούλων ιδιωτών να εισπραχθεί κλάσμα του ποσού (1.8 δις. ευρώ).
20 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

3. Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Ο φοροελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός είναι παράλυτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο να οργιάζουν.
10 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

4. Φορορουσφιέτα στο κεφάλαιο. Από την μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 35% στο 25% που υλοποίησε ο Γ. Αλογοσκούφης, το Δημόσιο είχε απώλειες 5.1 δις. ευρώ. Άλλα 3.5 δις. ευρώ υπολογίζεται το «δώρο» από τις δύο περαιώσεις εκκρεμών υποθέσεων 40.000 εταιριών με τζίρο από 1-9 εκατ. ευρώ.
8,6 δις. ευρώ η μαύρη τρύπα

5. Δώρα στους μεγαλοϊδιοκτήτες. Η κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που απάλλαξε από την φορολογία περίπου 50.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων και από την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για μεγάλες περιουσίες.
400 εκατ. ευρώ η μαύρη τρύπα

Αυτά είναι ένα μικρό μέρος της «επανίδρυσης» του κράτους…

αναρτήθηκε από apneagr

kraxtis-gr.blogspot.com

O Μανώλης Κοττάκης αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος... πασαδόρος της κρατικής τηλεόρασης

Η Showbitch μιξάρει...

Ο Μανώλης Κοττάκης αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος... πασαδόρος της κρατικής τηλεόρασης. Κατά το "γλείψε, γλείψε μικρούλη" μόνο συνεντεύξεις δεν κάνει. Το αγαπημένο γαλάζιο παιδί δίνει πάσες για αβανταδόρικες απαντήσεις, χωρίς καν να κρατάει τα προσχήματα. Είναι προκλητικός σε βαθμό... κακουργήματος.
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει ότι κάνει σεξ δυο φορές τη βδομάδα. Έχει πρόγραμμα η κοπέλα, αλλά εμάς τι μας νοιάζει;

Η Έλλη Κοκκίνου υποστηρίζει ότι της είχαν κάνει πρόταση για την Eurovision, αλλά δεν τη δέχτηκε. Κι ο Ρακιτζής που τη δέχτηκε τι κατάλαβε; Ακόμα αυτομαστιγώνεται δις εβδομαδιαίως, την ώρα που κάνει σεξ η Βίκυ.

Η Πόπη Χατζηβασιλείου περιμένει τον μεγάλο- πόσο μετά συγχωρήσεως;- έρωτα να της χτυπήσει την πόρτα. Παρακαλούνται οι ταχυδρόμοι και οι ντιλιβεράδες να μπαίνουν απ' το παράθυρο- δεξιά δίπλα στο μπάρμπεκιου για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Η Νανά Παλαιτσάκη θέλει ένα παιδί από τον άντρα της ζωής της, Άλεξ. Ε... καλά, μη βιάζεσαι κιόλας. Έχεις καιρό, μέχρι τα 40 λένε οι γιατροί...

Ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι ο Νομπελίστας Π. Κρούγκμαν- που ειρήσθω εν παρόδω η κυβέρνηση του... άλλαξε φύλο και τα φώτα μαζί μέσω του υφυπουργού Θανάση Μπούρα που τον αποκάλεσε "κυρία νομπελίστρια Κρούγκμαν" - είναι ο Μικ Τζάγκερ της οικονομίας. Ναι κι εγώ η Γκρέις Κέλι του Μονακό...

Η Δέσποινα Βανδή πετάγεται για μια αρπαχτή στην Κύπρο και τραγουδάει και το "Δώδεκα" ποιας; Ναι, ναι μη φοβάστε να το πείτε, της Άννας Βίσση (φτου κακά). Που μπορεί να καταντήσει την τραγουδίστρια η κρίση... Τσουλοκατάσταση...

Ο μπουτουνοφόρος Σιανίδης, μετά τις αποκαλυπτικές, καταγγελτικές, σαρωτικές εκπομπές του Μάκη και αφού μάζεψε τα κομμάτια του (κλαψ, κλαψ, λυγμ) παίρνει το δρόμο το στρατί στρατί το μονοπάτι και σέρνεται πάλι σαν το σαλιγκάρι (αφήνοντας πίσω του σάλια) τα πρωτοβρόχια, προς τις τηλεοπτικές κάμερες. Τα μούτρα κρέας του έκανες Μάκη. Προσέχτε τα σάλια αμφότερων... γλιστράνε...

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

«Νερό: Αγαθό εν ανεπαρκεία»



Το άρθρο έχει συνταχθεί την Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2009

Η ανάγκη για ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και η ανάδειξη του προβλήματος του νερού σε διεθνές θέμα ήταν τα ζήτημα που κυριάρχησαν στη χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε η Νομαρχία Αθηνών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και θέμα «Νερό: Αγαθό εν ανεπαρκεία».

Αναφερόμενος στο έργο της Νομαρχίας Αθηνών ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός τόνισε πως το θέμα της διαχείρισης του νερού, που στις σημερινές συνθήκες γίνεται όλο και πιο σύνθετο, είναι εδώ και έξι χρόνια στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της.

«Πρώτη προτεραιότητα στους σχεδιασμούς μας θέσαμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της νομαρχίας με τη δημιουργία εκτεταμένων υποδομών, με σκοπό την προστασία των πολιτών και των περιουσιών. Μέχρι σήμερα η Νομαρχία Αθηνών έχει υλοποιήσει αντιπλημμυρικά έργα και στους 48 δήμους της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Μεγάλη σημασία δίνουμε στην ανακύκλωση και μεγάλη σημασία δίνουμε στην παιδεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρός.

Ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, πρόεδρος ΠΑΚΟΕ, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα βαρέα μέταλλα στο νερό, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η ύπαρξη μετάλλων στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης, σε συγκεντρώσεις ανώτερες των φυσιολογικών, συνιστά έναν ιδιαιτέρως σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία».

Σχολιάζοντας την κατάσταση των υδατικών πόρων την τελευταία 25ετία στην Ελλάδα ο υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ δρ Π. Σαμπατακάκης σημείωσε: «Οι υδατικοί πόροι όλης της χώρας υφίστανται μια μεγάλη ανθρωπογενή και κλιματική πίεση, παράγοντες που τους καθιστούν ολοένα και λιγότερο διαθέσιμους. Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου, για παράδειγμα, η ζήτηση για νερό διαφοροποιήθηκε σε περίπου μια 10ετία από 45 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως σε 54 εκατομμύρια κυβικά μέτρα περίπου».

Ο δρ Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτος» στην ομιλία του ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι το νερό είναι ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας είδος εν ανεπάρκεια, συγχρόνως σπαταλιέται αλόγιστα. Σε πολλούς δήμους το δίκτυο υπερχλωριώνεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι για απολύμανση του νερού, όμως έτσι σχηματίζονται οργανοχλωριομένες ενώσεις που έχουν θεωρηθεί ύποπτες για καρκινογενέσεις».

Χαιρετισμό, επίσης, απεύθυναν ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, η κ. Δήμητρα Αράπογλου, βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Ευάγγελος Μπαλτάς, γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Νικόλαος Τσούκας, γενικός διευθυντής της ΕΥΔΑΠ, ο Κώστας Βολιώτης, μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, και η Bασιλική Δημητροπούλου, εκπροσωπώντας το υπουργείο Παιδείας.

kraxtis-gr.blogspot.com

Εμείς, οι Τούρκοι και ο Ομπάμα

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009


Γράφει ο Αλέξης Παπαχελάς

Αραγε, δικαιολογημένα ενοχληθήκαμε τόσο πολύ που ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να επισκεφθεί την Τουρκία χωρίς να περάσει από την Ελλάδα; Για να απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μπούμε στη θέση των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, οι οποίοι προφανώς πήραν αυτήν την απόφαση. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως, όσο και να τον συμπαθούμε, ο Ομπάμα δεν είναι «δικός μας» αλλά πρόεδρος μιας υπερδύναμης, η οποία φροντίζει τα συμφέροντά της και δεν λειτουργεί συναισθηματικά απέναντι σε χώρες και κυβερνήσεις.

Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, η οποία προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει τη γεωπολιτική της επιρροή. Οι Αμερικανοί «καίγονται» για τρία μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα, στα οποία καλώς ή κακώς η Τουρκία παίζει ρόλο: τη στρατηγική εξόδου από το Ιράκ, τον περιορισμό της δύναμης του Ιράν στον ισλαμικό κόσμο και την προσέγγιση του Ισραήλ με τη Συρία. Παράλληλα η Τουρκία θεωρείται ένας σημαντικός προορισμός για επενδύσεις, αλλά και η σημαντικότερη δίοδος ενέργειας για την Ευρώπη που δεν ελέγχεται από τη Μόσχα. Τα δεδομένα αυτά, σε συνδυασμό με τη γενική προσπάθεια του κ. Ομπάμα να κάνει ανοίγματα στον μουσουλμανικό κόσμο, καθιστούν την Τουρκία σοβαρό «παίκτη» στην περιοχή.

Η Ελλάδα, από την άλλη, είναι μία χώρα με......
περιορισμένη στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ, είτε εκ των πραγμάτων είτε γιατί η εσωτερική πολιτική συγκυρία δεν αφήνει περιθώρια μεγαλύτερης συνεργασίας με την Ουάσιγκτον. Ανήκουμε πια στην Ευρώπη, παίζουμε πολύ μικρό ρόλο στη Μέση Ανατολή, γιατί εγκαταλείψαμε τα ανοίγματα προηγούμενων δεκαετιών, και οι Αμερικανοί επενδυτές μόνο ως αστείο αντιμετωπίζουν την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα. Τα θέματα που εμείς αποκαλούμε «εθνικά» οι Αμερικανοί δυστυχώς τα θεωρούν εντελώς περιφερειακά για τα δικά τους συμφέροντα.

Αντιαμερικανισμός, τέλος, και μάλιστα εντονότατος υπάρχει και στην Τουρκία. Αλλά η στρατηγική της θέση την καθιστά βασικό και αναπόφευκτο συνομιλητή του νέου Αμερικανού προέδρου. Και θα πρέπει να προσθέσουμε πως στη θεσμική μνήμη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η τελευταία επίσκεψη Αμερικανού προέδρου (Κλίντον) κατεγράφη ως «καταστροφή» λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Η εμπειρία αυτή έχει σφραγίσει τους Αμερικανούς γραφειοκράτες και όπως συχνά δήλωνε την εποχή εκείνη ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, «θα χρειαστεί να περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξαναέρθει Αμερικανός πρόεδρος στην Αθήνα».

Σε κάθε περίπτωση, είναι λυπηρή η εικόνα μιας χώρας η οποία στέλνει τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον να κάνει επίσημο διάβημα επειδή ο κ. Μπαράκ Ομπάμα δεν θα περάσει από την Ελλάδα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική θα έπρεπε να προβάλλει μια εικόνα αυτοπεποίθησης, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα πραγματικά δεδομένα για τον ρόλο της Τουρκίας.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να αισθάνεται αλλά και να συμπεριφέρεται σαν μια ισχυρή χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αντιμετωπίζει ακομπλεξάριστα τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εικόνα μιας χώρας-επαίτη για μια συνάντηση, φωτογραφία ή προεδρική επίσκεψη σίγουρα δεν μας τιμά και, πέραν των άλλων, δεν φέρνει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Αλέξης Παπαχελάς

Προπηλακισμοί σε βάρος αμερικανού δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη


ΔΕΥΤΕΡΑ 23 Μαρ 2009

Ένας αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το φεστιβάλ Ντοκυμαντερ, προπηλακίστηκε από ομάδα αγνώστων νεαρών στην Πλ.Αγίας Σοφίας. Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας του ΛΑ.Ο.Σ για τους αγνοούμενους στην Κύπρο, όταν ο αμερικανός σήκωσε τη φωτογραφική του μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει μία παρέα ατόμων. Όταν αυτοί του ζήτησαν να σταματήσει να τους.. φωτογραφίζει, ο αμερικανός δημοσιογράφος - επειδή ίσως δεν αντιλαμβανόταν και τί του έλεγαν - συνέχισε να τραβά φωτογραφίες με αποτέλεσμα να προπηλακιστεί από την ομάδα των νεαρών. Το επεισόδιο έληξε σχεδόν αμέσως με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Newsblog

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε οδηγό ταξί


Πηγή: Express.gr 23/03/09-08:17


Ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη ταξί έγινε στις 3:20 το πρωί, όταν δύο άτομα με την απειλή μαχαιριού του απέσπασαν 150 ευρω και το κινητό του τηλέφωνο, στο τέρμα των αστικών λεωφορείων των 40 Εκκλησιών. Στη συνέχεια, οι δύο άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.

''ΚΡΑΧΤΗΣ΄΄ kraxtis-gr.blogspot.com

«Ενοχα» τα μέτρα Δένδια

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Ο νομικός κόσμος είναι αντίθετος στις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, τόνισε ο καθηγητής Ι. Μανωλεδάκης. Δ. Παξινός: Οι νόμοι επαρκούν, αρκεί να εφαρμόζονται

Την αντίθεσή της στις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, για την ποινικοποίηση της περιύβρισης αρχής και της χρήσης κουκούλας από διαδηλωτές, εξέφρασε η ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη διάρκεια έκτακτης σύγκλησης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «η αυστηροποίηση των ποινών εξυπηρετεί επικοινωνιακούς λόγους και μόνο».

«Χρειάζεται πολλή προσοχή. Πρέπει να καταστεί σαφές στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ο νομικός κόσμος είναι αντίθετος», είπε μεταξύ άλλων από το βήμα της εκδήλωσης ο ομότιμος καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ, Ιωάννης Μανωλεδάκης.

«Ενοχα» τα μέτρα Δένδια

Ο πρόεδρος της ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, είπε ότι η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι επαρκής και εξέφρασε την άποψη ότι δεν χρειάζονται επιπλέον νόμοι και διατάξεις.

«Οι νόμοι επαρκούν, αρκεί να εφαρμόζονται. Και το ζητούμενο είναι αυτοί που παρανομούν προκαλώντας καταστροφές να συλλαμβάνονται και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Παξινός.

Λάθος
Και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο θέσπισης νέων νόμων και επεσήμανε ότι «κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με ένταση της καταστολής ή με ανατροφοδότηση της έντασης».

Ο κ. Μανωλεδάκης δήλωσε ότι από το 1951 που άρχισε να ισχύει ο κώδικας ποινικής δικονομίας μέχρι σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις έγινε καταχρηστική εφαρμογή του αδικήματος της περιύβρισης αρχής, κυρίως με παραπομπές δικηγόρων σε δίκες. Χαρακτήρισε επαρκές το ισχύον νομικό καθεστώς για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε από τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας να αντιδράσουν στη θεσμική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Την αντίθεσή του στη θεσμοθέτηση χρήσης της κουκούλας ως ιδιαίτερα επιβαρυντικής περίπτωσης και στην αυτεπάγγελτη δίωξη για περιύβριση αρχής εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

«Σωστή η κατεύθυνση»
Σε σωστή κατεύθυνση βρίσκει την πολιτική στον τομέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης. Ερωτηθείς χθες στη Θεσσαλονίκης είπε ότι «θα πρέπει να διαλέξουμε όλοι αν είμαστε με τους κουκουλοφόρους που παρανομούν, που τα σπάνε, που τραυματίζουν, που καταστρέφουν ή όχι. Αν είμαστε με τη νομιμότητα ή όχι».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, γιατί ο κόσμος θέλει την εφαρμογή του νόμου, θέλει αποτελεσματικότητα, θέλει αυστηρή τιμωρία», ενώ για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου σημείωσε ότι «υπάρχει νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο, ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται».

Από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε για το θέμα της κουκούλας πως όσοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουν το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τα Γιάννενα είπε ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών πλήττεται από την τυφλή βία κάποιων ελάχιστων μειοψηφιών που θεωρούν ότι μπορούν ατιμώρητα να κλείνουν δρόμους, να καίνε και να ρημάζουν περιουσίες, να βάζουν βόμβες, να προκαλούν τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας και στη διεθνή κοινότητα.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Αναστάτωση επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα σχετικά με το θέμα του ασύλου μετά και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε ν απομακρυνθούν από όλα τα ακίνητα του Δημοσίου και τα ΑΕΙ διάφοροι καταληψίες.

Το επόμενο διάστημα οι εισαγγελείς, στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης, αναμένεται να ελέγξουν κτίρια και χώρους δημόσιων οργανισμών αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (όπως του ΕΜΠ), προκειμένου να εντοπιστούν καταληψίες και ν' απομακρυνθούν με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το ζήτημα αυτό προβληματίζει σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα και κυρίως τα κεντρικά ιδρύματα και γι αυτό θα συζητηθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ αλλά και από τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ - ΕΘΝΟΣ

ΦΕΥΓΕΙ...

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Γράφει ο Πάνος Θ. Τουμάσης
(ο ποιητής, όχι ο δημοσιογράφος!)
http://versemonkey.blogspot.com/
http://poetry-greek.webs.com/

Θα φύγει, αμάν! Θα φύγει, αμάν!
Δεν κάθεται να σκάσει! Θα φύγει!
Κι απ' το Μέγαρο Μαξίμου θα το σκάσει!
Έχεσεν, αποπάτησεν και τώραν εσκουπίστη!
Θα φύγει, αμάν! Θα φύγει, αμάν!
Μας έβγαλε την πίστη!
Είναι και χοντροκέφαλος και τούτο επηρεάζει!
Αργός εις την αντίδρασιν!
Σαν το καρπούζι σκάζει!
Προσδίδει κύρος στην φωνήν,
βαρύτητα στο σώμα!
"Πού μας αφήνεις, μάγκα μου;
Δε μένεις λίγο ακόμα";
"Εγώ, καλά σας γ...μισα,
ας έρθει κάνας άλλος!
Έφαγα κι ήπια του σκασμού!
Φέρτε τη Ντόρα, ειδάλλως,
φέρτε τον βάτραχο Σουφλιά,
περήφανον στα ώτα,
να σας αλλάξει τη Δ.Ε.Η.
και όλα σας τα φώτα"!...
pressmme

Σοκ! Παρακολουθούσε ζωντανά μέσω Internet βιασμούς παιδιών!


Σοκ! Παρακολουθούσε ζωντανά μέσω Internet βιασμούς παιδιών!

Ένας υπήκοος Σκωτίας, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Ηράκλειο της Κρήτης, εντοπίστηκε και συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο παρακολουθούσε live βιασμούς παιδιών.

Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του Σκωτσέζου και σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, εκατοντάδες βίντεο στα οποία απεικονίζονταν μικρά παιδιά να βιάζονται, είτε σε studio είτε σε σπίτια.

Επίσης, δικογραφία για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε και σε βάρος ενός ζαχαροπλάστη από τους Αμπελόκηπους Αττικής, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, καθώς πρόλαβε και έσβησε το υλικό από τον υπολογιστή του.

Οι δύο συλληφθέντες πλήρωναν μέσω πιστωτικής κάρτας από 3000 ευρώ έως 10000 ευρώ για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις του, ενώ στα βίντεο τα οποία παρακολουθούσαν απεικονίζονταν βιασμοί παιδιών ηλικίας ενός έως 14 ετών. Zougla.gr

kraxtis-gr.blogspot.com

Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο πακέτο μέτρων


Ρενάτα Γρυπάρη -Δετέρα 23 Μαρτίου 2009 - cosmo.gr

Ενόψει των συστάσεων της Κομισιόν την Τρίτη (24/3) για την άμεση μείωση του ελλείμματος κάτω από 3% το 2010 - και όχι το 2011, όπως ζητούσε η Ελλάδα -, και σχεδόν μια εβδομάδα μετά τις ανακοινώσεις για πάγωμα των μισθών του δημοσίου και την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα, το ελληνικό οικονομικό επιτελείο έχει μπει στη διαδικασία αναζήτησης δεύτερου πακέτου μέτρων. Την Τρίτη εκδίδεται η απόφαση για τις διαδικασίες της δημοσιονομικής επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας.

Είναι δεδομένο πλέον ότι στην απόφαση της Τρίτης - όπως προκύπτει από το κείμενο των συστάσεων της Κομισιόν προς το Ecofin - , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητά μόνιμα και διαρθρωτικά μέτρα,, τα οποία θα διασφαλίζουν ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2010, δηλαδή θα δίνεται διετή - και όχι τριετή όπως ζητεί η ελληνική κυβέρνηση – προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ασκείται για μια ακόμη φορά έντονη κριτική για την αναποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος αλλά και την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να ελέγχει και στην συνέχεια να περιορίσει την σπατάλη του δημοσίου τομέα. Θα υπάρχει επίσης η απαίτηση για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Τα υπό εξέταση μέτρα

Το δεύτερο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής - που θα ισχύσουν από τις αρχές φθινοπώρου -, θα περιέχουν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα όπως ένα «κλιμακωτό» ΕΤΑΚ, την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και την αύξηση του ΕΦΚ των καυσίμων. Η κυβέρνηση αναζητά μέτρα τα οποία θα αποφέρουν σίγουρα έσοδα, θα είναι μόνιμα και θα εμπεριέχουν το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι, δεν αποκλείεται να τεθούν τελικά εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Η κυβέρνηση, λοιπόν, προσανατολίζεται στην επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας είτε μέσω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και της θέσπισης αυξημένου συντελεστή φορολογίας για τις μεγάλες ιδιοκτησίες.

Εξετάζεται επίσης η αύξηση του συντελεστή στις μεταβιβάσεις ακινήτων από 1% σήμερα σε 5% και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που είναι ο χαμηλότερος στην ευρωζώνη. Τέλος η κυβέρνηση αναζητά επιπλέον έσοδα από την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων, καθώς και από την επαναλειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών -τα γνωστά «φρουτάκια»- σε πιστοποιημένα από το ΥΠΟΙΟ καταστήματα.

Παπαθανασίου: «Πρωτοφανής κρίση»

Για πρωτοφανή κρίση έκανε λόγο ο λόγος ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας τη Δευτέρα (23/3) στην τηλεόραση της ΝΕΤ, και προανήγγειλε ουσιαστικά τη δεύτερη δέσμη μέτρων, λέγοντας ότι «αν οι συνθήκες αλλάξουν και δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε βεβαίως και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα μέτρα».

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε ότι τα μέτρα του περιορισμού των δαπανών είναι μόνιμα και ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Όπως δήλωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στα δημόσια οικονομικά και παράλληλα η ενίσχυση των ασθενέστερων και της επιχειρηματικότητας.

«Στη σημερινή κρίση δεν επιτρέπεται η φορολόγηση των επιχειρήσεων, για να αποφευχθούν τα λουκέτα. Κάθε φόρος στις επιχειρήσεις θα ήταν δυναμίτης στην ανεργία και την απασχόληση (…) Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη ρευστότητα, γι' αυτό δεν φορολογήσαμε τις τράπεζες. Ο φόρος στις τράπεζες θα σήμαινε λιγότερο δανεισμό στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» είπε.

kraxtis-gr.blogspot.com

Μαζική ανάκληση αποστράτων στην ενεργό υπηρεσία

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2009

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης «Γαλάζιων» Αποστράτων, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε δημιουργία αριθμητικά ισοδύναμων επετηρίδων των εν ενεργεία και των Μονίμων από την Εφεδρεία (ανακληθέντων) ανώτατων Αξιωματικών, καταγγέλλουν στη Βουλή με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
ΓΡΕΚΙ

"Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ"...


ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
"Οι διάλογοι που διαβάσατε στην Real News ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό σε εμένα. Τα ίδια είχε πει και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Τα είχε δημοσιεύει και ο Τύπος της Κυριακής πριν από μερικές ημέρες. Όπως επίσης ένα ανάλογο ρεπορτάζ είχε και το Ποντίκι. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η έκπληξη γι΄αυτά που έγραψε η εφημερίδα μας. Η διαφορά όλων αυτών που είπε στους άλλους και σε εμένα, είναι η λέξη "κουρασμένος", με την οποία εννοεί ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του". Αυτά είπε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Real fm, δίνοντας διευκρινήσεις για όλα όσα ακούστηκαν από χθες το πρωί. Ο δημοσιογράφος είπε επίσης ότι δεν υπήρξε διάψευση. "Αν θέλει η κυβέρνηση να διαψεύσει μπορεί να το κάνει. Αλλά δεν θα το κάνει γιατί ο Καραμανλής έχει αποφασίσει εάν χάσει να φύγει".
pressmme

Φλας στην επικαιρότητα με την Κατερίνα Τσαλού



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Γαλάζια επικαιρότητα το Σαββατοκύριακο. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ομιλητής ο Κώστας Γκιουλέκας. Επικοινωνιακός, συνοπτικός, ουσιαστικός, ευγενικός και καθόλου....υπουργός με την κακή έννοια βεβαίως.

Χαμογελαστός και ευδιάθετος. Με την ομιλία του κατάφερε να ξεσηκώσει πολλές φορές τον κόσμο που μάλλον μουδιασμένος αρχικά περίμενε “μια από τα ίδια” αλλά διαψεύσθηκε.

Τελικά η επικοινωνία είναι χάρισμα. Ή το έχεις ή δεν παλεύεται με τίποτα. Δεν το “κερδίζεις” ούτε με τερτίπια ούτε με σπρώξιμο ούτε με βοήθεια κοινού που λέμε στην αργκό.

Στη συνέντευξη τύπου ο Κ.Γκιουλέκας δήλωσε πως θα επισκεφθεί και πάλι το νομό, αυτή τη φορά για να επισκεφθεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι καλό ή κακό που δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο για τον Τύπο, είπε. Προς το παρόν κακό...αλλά να σημειώσουμε ότι είναι τελείως διαφορετικό να δημοσιογραφεί κάποιος στην Αθήνα και τελείως διαφορετικό στην TV100.

Είναι το μόνο υπέρ προς το παρόν. Διότι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τον επαρχιακό τύπο για συναισθηματικούς και μόνο λόγους θα θέλει να τον βοηθήσει.

Ενώ ο άλλος θα ...ακούει μόνο τα αθηναϊκά κελεύσματα.

Μεγάλη διαφορά λοιπόν και περιμένουμε.

Καυστικός ο Αντώνης Καρπούζας στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους λίγο πριν την έλευση του υπουργού στη ΝΟΔΕ.

Με τα κίτρινα μπαλόνια, δεν λύνονται τα προβλήματα...αναφερόμενος στις συμβολικές κινητοποιήσεις για τα διόδια.

Πάρε ένα μπαλόνι και πέρνα από τα διόδια. Ε, και....

Καλά, δεν είναι ίσως ακριβώς έτσι. Οι συμβολικές διαμαρτυρίες πολιτών βοηθούν και υποβοηθούν πολλές φορές στο να λυθούν προβλήματα.

Σάμπως οι πολιτικοί...χωρίς μπαλόνια έλυσαν κανένα;

Πάλι κατσούφηδες είδα το διήμερο. Ρε τι πάθαμε. Ξύδι ρε παιδιά, ξύδι. Κι αν δεν αντέχετε; Πάτε αλλού, μη μας χαλάτε τη διάθεση.

Ο Κώστας Γκιουλέκας είπε πως η καρδιά του Κ.Καραμανλή σκιρτά όταν ακούει για Μακεδονία.

Συμφωνώ. Όταν ακούει για Μακεδονία και βλέπει και τα γαλάζια κάστρα της Μακεδονίας το ένα μετά το άλλο να πέφτουν.

Άστα να πάνε.

Παλμό στην συνεστίαση έδωσε όπως πάντα η δυναμική ΟΝΝΕΔ.

Εντυπωσιακές Οννεδίτισες έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση.

Δήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, εν δυνάμει πολιτευτές, πρώην και νυν όλοι ήταν εκεί.

Λες και θα μοίραζαν χρίσματα ένα πράγμα.

Ίσα παιδιά. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας. Εκλογές δεν θα γίνουν τώρα. Το είπε κι ο Γκιουλέκας.

Το πιστεύω. Αλλά μην το ξαναπείτε, γιατί αρχίζω να πιστεύω το αντίθετο.

Άψογη η οργάνωση από τη ΝΟΔΕ Ν.Δ.

Πολύ λιτή, σύντομη και περιεκτική όλη η διαδικασία. Δεν έδωσαν το μικρόφωνο για χαιρετισμούς και εύγε.

Θα ακούγαμε πάλι μια ώρα από ευχές και δάκρυα. Γιουροβίζιον και άλλα κουλά και θα μας έπιαναν μεσάνυχτα.

Οικοδεσπότης των ΜΜΕ ο συνάδελφος Λευτέρης Μωυσιάδης, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων.

Αυτά τα καλά έχω για σήμερα. Από αύριο...ξέρετε πάλι.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

kraxtis-gr.blogspot.com