Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Καλεί τον διευθυντή του γραφείου του Αρ. Παυλίδη

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Κλήση προκειμένου να απολογηθεί αύριο για κακουργηματική εκβίαση έχει λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παν. Ζαχαρίου, διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, για την υπόθεση του φερόμενου «γαλάζιου εκβιασμού», την οποία έχει καταγγείλει ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης, προκειμένου -όπως υποστηρίζει- να του ανατεθούν τα δρομολόγια της άγονης γραμμής στο Αιγαίο.

Ο κ. Ζαχαρίου -κατά τις ίδιες πληροφορίες- θα ζητήσει προθεσμία από τον ανακριτή της υπόθεσης (τον κ. Α. Ζαβιτσάνο), προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα, ο προσανατολισμός είναι ότι η σχετική δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στη Βουλή.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η αποστολή της σχετικής δικογραφίας, τότε κατά μία άποψη αυτό θα πρέπει να γίνει στο μέρος εκείνο που αφορά αποκλειστικά τον Αρ. Παυλίδη, οπότε η ανάκριση θα πρέπει να συνεχιστεί όσον αφορά τους ιδιώτες.

Αν η Βουλή αποφασίσει την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών (με Προανακριτική Επιτροπή), τότε θα πρέπει να διαβιβαστεί το σύνολο της δικογραφίας, για να κριθεί ποιοι πρέπει να απαλλαγούν και ποιοι να παραπεμφθούν (στην περίπτωση αυτή, εάν δεν προκύψουν στοιχεία ενοχής για υπουργό, τότε η τακτική Δικαιοσύνη συνεχίζει για τους ιδιώτες).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Π. Ζαχαρίου έχει καταγγελθεί από τον εφοπλιστή Φ. Μανούση ότι κατά την περίοδο 2006-2007 πήρε σειρά επιταγών και μετρητών, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια της άγονης γραμμής.

ΓΚ. ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ - ΕΘΝΟΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: