Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

H KATANTIA ΤΩΝ SILVER BOYS THS ΝΔ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009



Το ανθρωπάκι που βλέπετε στην φωτό είναι ο Αλεκάκης Κυριακίδης, ένα από τα αργυρά παιδιά των νεοδημοκρατών της επαρχίας.

Τί έκανε αυτός ο άξιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης και δεξί χέρι του Αλέκου Κοντού, του Βατοπεδινού, στην Ξάνθη;
Αφού ρήμαξε την ΣΕΠΕΚ, μια απο τις συνεταιριστικές βιομηχανίες που κλείνουν στην Ξάνθη (ό,τι φάγανε - φάγανε τα Πασόκια και οι δεξιοί), τώρα θέλει να διοριστεί στο δημόσιο μέχρι να συμπληρώσει τα συντάξιμά του. Ο, επίσης δεξιός, δήμος της Ξάνθης να είναι καλά. Λεπτομέρεια: Ο Κυριακίδης στην ΣΕΠΕΚ δεν ήταν διορισμένος υπάλληλος αλλά... αιρετός (υποτίθεται βέβαια καθώς ήταν επιλογή του Κοντού και της Αγροτικής τράπεζας που είχε την πλειοψηφία των μετοχών) και κατείχε δυο θέσεις. Αυτή του προέδρου και αυτή του διευθύνοντος συμβούλου.
Ήταν δε, τόση η ανικανότητα του ανθρώπου ώστε η ΣΕΠΕΚ (βιομηχανία επεξεργασίας κρεάτων) έφτασε στο σημείο λίγο πριν βάλει λουκέτο να μην έχει τροφή για τα ζώα της (άρχισαν να τρώνε το ένα τ΄άλλο από την πείνα) και να σφάζει τις μάνες - γουρούνες για να μειώσει τεχνητά την παραγωγή.
Αυτός ο τύπος λοιπόν που θα έπρεπε να πάει είτε στην φυλακή για σωρεία ευθυνών επί της κατάντιας του εργοστασίου, είτε στο σπίτι του ως άνεργος - ανίκανος, απαίτησε και κατάφερε να βάλει το όνομά του στις καταστάσεις των... υπαλλήλων της ΣΕΠΕΚ που θα απορροφηθούν υποχρεωτικά από το ηλίθιο, όπως πάντα, Δημόσιο. Για την... φουκαριάρα την σύνταξή του έβαλε στην άκρη κάθε ίχνος τσίπας ή ντροπής!
Προσέξτε και μια μικρή λεπτομέρεια: Στην λίστα ο Κυριακίδης φαίνεται να είναι απόφοιτος λυκείου. Στις ανακοινώσεις, όμως, της ΣΕΠΕΚ όλα αυτά τα χρόνια που διετέλεσε πρόεδρος και δνων σύμβουλος, υπέγραφε ως... οικονομολόγος!

Ιδού τί λένε στην ανακοίνωσή τους οι πραγματικοί εργαζόμενοι της ΣΕΠΕΚ για την κατάντια αυτουνού του... σίλβερ αγοριού της κυβέρνησης και του Δημήτρη Μηλιάκου, του κουμπάρου του ιπποπόταμου της Ραφήνας που, νομίζει ότι, κυβερνά την χώρα:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝ/ΚΗΣ ΣΕΠΕΚ Α.Ε. ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΤΕ Δ. ΜΗΛΙΑΚΟΥ
Κύριοι,
Μιλάμε σήμερα για εξυγίανση των ΔΕΚΟ και για πλαφόν στις αμοιβές των στελεχών, για περιστολή δαπανών. Στην ουσία όμως φαίνεται, ότι τα προβλήματα φυτρώνουν όχι μόνο στις κορυφαίες περιπτώσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά και στις καταφρονημένες.
Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Με τον ερχομό της Ν.Δ. στην εξουσία το 2004, με παρέμβαση της ΑΤΕ άλλαξαν οι διοικήσεις στα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, τα οποία σήμερα [πλην ΣΕΚΑΠ προς το παρόν] λόγω της “καλής” τους διαχείρισης ή πουλήθηκαν ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το ποιοι διορίσθηκαν στα Δ.Σ. είναι μια πονεμένη ιστορία που κινείται μεταξύ τραγέλαφου και εισαγγελέα.
Στην ΣΕΠΕΚ (συνεταιριστική εταιρία παραγωγής-εμπορίας κρέατος) πρόεδρος τοποθετήθηκε ο Αλέκος Κυριακίδης, οπαδός και φίλος του Κοντού Αλέκου.
Σημειωτέον ότι ο εν λόγω κύριος είχε ξαναδιορισθεί το 1990 στην ίδια εταιρία, αλλά εκδιώχθηκε έπειτα από καταγγελίες της ΝΟΔΕ Ξάνθης και συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ για διαχειριστικές “επιδεξιότητες”.
Αυτή τη φορά όμως είχε κεκτημένη τεχνογνωσία. Έτσι, εκτός από πρόεδρος χρίσθηκε και διευθύνων σύμβουλος αλλά και… κρατηθείτε... εργαζόμενος (!), προσλαμβάνοντας τον εαυτό του και τοποθετώντας τον στις μισθολογικές καταστάσεις της εταιρίας, διαπιστώνοντας ότι οι μέτοχοι βρίσκονται εν ύπνω.
Βέβαια, για κάθε ιδιότητα του όριζε και μια αμοιβή, τουτέστιν συνολικά 5.000 ευρώ μηνιαίως. Όλα αυτά σε μια επιχείρηση, που το ίδιο διάστημα, δεν είχε την δυνατότητα να προμηθευτεί ούτε ζωοτροφές, με αποτέλεσμα τα ζώα να κανιβαλίζονται.
Η επιλογή του να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εργαζομένων, του παρείχε τη δυνατότητα να δικαιολογεί επιπρόσθετες παροχές, όπως επιδόματα αδείας, δώρα, αποζημιώσεις κτλ. Το θράσος συνεχίσθηκε, με αποτέλεσμα όλη η Ξάνθη να καγχάζει για τις αθλιότητες κάποιων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Συγκεκριμένα, όταν η βουλή πέρασε το Δεκέμβριο νόμο για τους εργαζόμενους της ΣΕΠΕΚ και της ΣΕΒΑΘ (άλλη πιο αμαρτωλή περίπτωση), δηλαδή αφού απολυθούν αυτοί και αποζημιωθούν να συνεχίσουν την εργασία τους -αναλόγως της προϋπηρεσίας τους- σε Δήμο του νομού ή την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ο κύριος αυτός δεν επικαλέστηκε την ιδιότητα του ως αιρετού αλλά ως εργάτη και απαιτούσε αποζημιώσεις και τοποθέτηση στη λίστα των προς αποκατάσταση εργαζομένων.
Απειλούσε δε, επιπλέον, με εξώδικα τους διορισμένους από την ΑΤΕ του κ. Μηλιάκου εκκαθαριστές, οι οποίοι αντί να τον στείλουν κατηγορούμενο για απιστία, υπεξαίρεση, πλαστογραφία κτλ. αδικήματα, που οι ίδιοι κατ’ ιδίαν ομολογούσαν ότι έκανε, όπως φαίνεται με άνωθεν επιστολές και παρεμβάσεις ο Κυριακίδης δικαιώθηκε!
Το ρεζουμέ όμως της ιστορίας είναι ότι κόντρα στην κοινή γνώμη της Ξάνθης, την ηθική και τις αντιδράσεις των υγιών στελεχών της Ν.Δ, ο κύριος αυτός θα συνεχίσει το έργο του… ως υπάλληλος της Περιφέρειας! Και ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!
Και όλοι χειροκροτούν... τη Νέα Διακυβέρνηση, γιατί κατόρθωσε σε όλα τα επίπεδα –χαμηλά και υψηλά- να πετύχει τόσες αμαρτωλές «πρωτοπορίες» σε λαθροχειρική τεχνογνωσία στο συνεταιριστικό χώρο της Ξάνθης, που το ΠΑΣΟΚ μάλλον ωχριά μπροστά τους!
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΠΕΚ
Το λάβαμε με E- mail και το δημοσιεύουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια: