Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 11-2-2010 - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ!!

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010


Ο Ολυμπος, το μυθικό βουνο.Ο θρόνος του Δία.Το οροπέδιο των Μουσών.Οι εθελοντικές ομάδες.Η πανέμορφη φύση.Οι ορειβάτες.Ο ορεινός τουρισμός.Το Λιτόχωρο, το Δϊον.





Δείτε απόσπασμα ενός ενδιαφέροντος ρεπορτάζ στο βίντεο:

"Κατέβηκε" το βουνό στο... δρόμο! Μεγάλη κατολίσθηση στα Πιέρια Όρη




ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010

Μεγάλη κατολίσθηση προκλήθηκε σήμερα στο δρόμο Φωτεινών - Κοζάνης στα Πιέρια Όρη κοντά στα διυλιστήρια του φράγματος της Μόρνας, όπου στην κυριολεξία "κατέβηκε" το βουνό στο δρόμο! Ευτυχώς κατά την ώρα της φοβερής κατολίσθησης δεν διερχόταν από το σημείο κάποιο αυτοκίνητο, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα.
Στον τόπο της κατολίσθησης έσπευσε ο   δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος δήλωσε : "Όπως βλέπετε η κατολίσθηση είναι καθολική και έχει κλείσει παντελώς ο δρόμος. Υπάρχει ένα μηχάνημα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, διότι φοβάται ο χειριστής του, μήπως προκληθεί νέα κατολίσθηση και υπάρξουν θύματα.
Το δάσος αυτό ανήκει στο δασικό συνεταιρισμό Λόφου και εδώ είναι και ο πρόεδρος κ. Ευαγγελόπουλος, στον οποίο προτείνω με ένα έγγραφο να ενημερώσουμε και τον κύριο εισαγγελέα, ώστε να πιέσει τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και τον εργολάβο, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η περιοχή κατά μήκους 250 μέτρων, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε αργότερα και ανθρώπινες ζωές.
Είναι έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας , η οποία φέρει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη και πρέπει έστω και αυτήν ώρα να παρέμβει άμεσα και να το δούμε το θέμα σοβαρά. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι αυτή τη στιγμή συντελείται μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και αυτό πρέπει να ληφθεί ιδιαιτέρως υπόψιν".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΕ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 11-2-2010 - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010



ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...





Αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ 
ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ


«Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα» δήλωσαν Σαρκοζί, Μέρκελ, τόνισαν όμως ότι και η Ελλάδα πρέπει να δράσει-Ευρωπαϊκή στήριξη με τριπλή εποπτεία

Σαφή πολιτική στήριξη δίνουν στην Ελλάδα Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες, χωρίς να προσφέρεται -στην παρούσα φάση- από τους «27» πακέτο οικονομικής βοήθειας.
Γαλλία και Γερμανία στέλνουν μήνυμα στις αγορές ότι «στέκονται δίπλα» στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα από... «πάνω» της παρακολουθώντας στενά τα δημοσιονομικά της. «Στέλνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα για την Ελλάδα» δήλωσαν ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από τις Βρυξέλλες, μετά τη συμφωνία στους κόλπους των «27» για την παροχή στήριξης στη χώρα, η οποία μένει να λάβει συγκεκριμένη μορφή.
Η κοινοτική στήριξη προς την Ελλάδα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών έλαβε πολιτική μορφή, αλλά κατέστη σαφής η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμει εφόσον υπάρξει ανάγκη -εάν εκδηλωθεί νέο κύμα κερδοσκοπικών πιέσεων ή εάν η Ελλάδα αποκλίνει από τους στόχους της, γεγονός το οποίο επιχειρεί να αποτρέψει η ΕΕ μέσω των μηχανισμών επιτήρησης.
Τριμερής επιτροπή θα ελέγχει την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης: το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του Προγράμματος.
Η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του Προγράμματος Σταθερότητας αναμένεται να γίνει στις 15 Μαρτίου.
Το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) αναμένεται να προχωρήσει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στην υιοθέτηση ενός μηχανισμού δράσης για την αντιμετώπιση κρίσεων της ευρωζώνης -μηχανισμός ο οποίος αναμένεται να ενεργοποιηθεί εν προκειμένω για την Ελλάδα «εφόσον υπάρξει ανάγκη» -κατά δήλωση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Η εξειδίκευση των μέτρων που θα περιλαμβάνει ο μηχανισμός στήριξης θα γίνει τη Δευτέρα στο Eurogroup και η ανακοίνωσή τους θα γίνει την Τρίτη μετά τη συνάντηση των υπουργών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin). Οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνοδεύεται πιθανώς από αίτημα για πρόσθετα μέτρα, πέραν αυτών που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Όπως επισημαίνεται στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, τα κράτη-μέλη «καλούν το Ecofin στη συνεδρίασή του την προσεχή Τρίτη να υιοθετήσει συμπεράσματα για την Ελλάδα με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής και τα πρόσθετα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι στη δήλωσή τους οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ υπογραμμμίζουν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν ζήτησε καμία οικονομική στήριξη», γεγονός το οποίο τόνισε και ο Χερμαν βαν Ρομπάι. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσθέτουν ότι «έχουμε μια κοινή ευθύνη για την οικονομική και νομισματική σταθερότητα στην ευρωζώνη».
Στηρίζουν Σαρκοζί-Μέρκελ
Η πολιτική στήριξη προς την Αθήνα ήλθε την Πέμπτη διά στόματος του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και ακολούθησαν δηλώσεις των Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ που κινήθηκαν σε διπλό άξονα -πρώτον εστάλη μήνυμα στις αγορές ότι Παρίσι και Βερολίνο στέκονται δίπλα στην Ελλάδα και δεύτερο εστάλη μήνυμα στην ίδια ότι «πρέπει να δράσει».
«Έχουμε στείλει ένα πολύ σαφές πολιτικό μήνυμα σήμερα, αλλά είναι και στο χέρι της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Θα είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει και η ίδια να δράσει» τόνισαν οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας, καθιστώντας σαφές ότι η ευρωπαϊκή στήριξη συνοδεύεται από αυστηρή εποπτεία.
Η δέσμευση που ανέλαβε η Ελλάδα να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της από το 2010 θα παρακολουθείται κάθε μήνα από την ΕΕ, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. Η Ανγκελα Μέρκελ από την πλευρά της επισήμανε ότι επιθυμεί «αξιόπιστες πληροφορίες για το τι ακριβώς κάνει η Ελλάδα».(ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ)

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ


ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010




ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ Γ ΠΙΤΑΡΑ.. 





ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!!

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ - ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010





Δόθηκαν στη δημοσιότητα σπάνιες αεροφωτογραφίες της 11 Νοεμβρίου απο την πτώση των δίδυμων πύργων.. 









δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο!!

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Την Τετάρτη στις 5 μ.μ. - Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη στις 5 μ.μ.
              
Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς
Χορηγός ο Ιωσήφ Τσάλης - Και οι διαιτητές έκοψαν την πίτα

*Λόγω του εορταστικού τριημέρου οι αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη, όπου ο Πιερικός Αρχέλαος, στις 5 μ.μ, θα αντιμετωπίσει στην Κατερίνη τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Όπως όλα τα παιγνίδια, έτσι και αυτό έχει τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας. Επομένως, τόσο ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, όσο και οι καλαθοσφαιριστές δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν κανονικά το προπονητικό τους πρόγραμμα.
* Με ανθοδέσμη περίμενε στην πλατεία το βράδυ της Κυριακής την αποστολή από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου κ. Γιάννης Πόδας. Μια κίνηση χαράς και ευγνωμοσύνης προς τους νικητές που έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό για το πολυπόθητο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα. 
* Και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο χορηγός ο Ιωσήφ Τσάλης -Mens & Womens- Ιωάννου Κοσμά 1, Κατερίνη.
* Ο νεαρός διαιτητής Βασίλης Σιαμάτρας ήταν ο τυχερός στην εκδήλωση κοπής της πίτας που διοργάνωσε με κάθε επισημότητα και επιτυχία ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην αρχή ο πρόεδρός του διεθνής διαιτητής κ. Πέτρος Παπαπέτρου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της συνδέσμου που σε αυτά είναι και η ανάδειξη πολλών νέων διαιτητών και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους που πήραν μέρος στην όμορφη γιορτή.
Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι: Μαριάννα Καβουνίδου – εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου της κας Μαρίας Μίχου, Τάκης Πόδας – ταμίας της ΟΔΚΕ, Πάνος Αθανασιάδης – μέλος του δ.σ. του ΣΕΠΚ, Γιώργος Σαμαλής – Κομισάριος, Γιώργος Τανατζής – διεθνής διαιτητής και Γιάννης Πόδας – αντιπρόεδρος ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, από τον οποίο παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Απόστολος Πόδας – πρόεδρος, Μάκης Γιαλένιος – γεν. γραμματέας, Δημήτρης Πόδας – υπεύθυνος μάρκετινγκ και Λάκης Χαρακλιάς – έφορος.
Παραβρέθηκαν ακόμη πολλοί διαιτητές, παράγοντες, προπονητές και αθλητές και ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κιλκίς κ. Πλούταρχος Ελευθεριάδης.
Τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στη διαιτησία δόθηκε στους κ.κ. Σιδέρη Βουλτσίδη, Νίκο Βάτσιο και Λάζαρο Παπαπέτρου.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος έχει 28 χρόνια ζωή και σε 2 χρόνια θα γιορτασθεί με πανηγυρικές εκδηλώσεις η 30ετία του.
* Για το ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ο ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ νίκησε στην Κατερίνη το Μ. Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς, ενώ η εφηβική του ομάδα, για τη δεύτερη φάση, έχασε σε ένα δυνατό και ωραίο παιγνίδι από το Φ.Ο. Αριδαίας.
* Και από τον απόηχο της κοπής πίτας της γυναικείας ομάδας του Πιερικού Αρχελάου στο «Μπουγιουρντί». Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η ιδιαίτερη περιποίηση στην ομάδα από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη Δέσποινα Βαβατσιούλα, αφού και αυτή σαν παλιά αθλήτρια του μπάσκετ του Πιερικού είχε να θυμηθεί πολλά από τις καλές μέρες που όπου νάνε ξανάρχονται, κι΄ αυτό χάρη στην ηθική και υλική συμπαράσταση μιας ολόκληρης πόλης.
* Καλό θα είναι εκεί στο κλειστό γυμναστήριο να δίνουν παραπάνω σημασία στους ηλεκτρονικούς πίνακες και το φωτισμό. Κάθε φορά όλο και κάτι είναι χαλασμένο και έτσι οι αγώνες, μικροί και μεγάλοι, γίνονται κάθε φορά με δυσκολία.
* Σε παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου, η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου αντιμετώπισε τη μικτή ομάδα παίδων και εφήβων του τοπικού συλλόγου και ηττήθηκε με σκορ 47-56. Η αποστολή απαρτίστηκε από τους: Σαμαρά, Ταγλή, Ζωγράφο. Σαββίδη, Κωνσταντινίδη, Καραγάτσογλου, Μαρινόπουλο, Τσιμήτρη, Βαρδάκα, Μπούσμπουρα, Γαρατσίδη και Θεοδωράκη.
Την ίδια μέρα  η προπαιδική ομάδα έπαιξε σε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη του Βατανιακού Σάρισσα.
*Τέλος, με την ευκαιρία του εορταστικού τριημέρου ευχόμαστε Χρόνια πολλά,Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα και την Τετάρτη, πρώτα ο Θεός, με υγεία και …νίκη. 

ΦΩΤΟ: 

28ο Βροντινό Καρναβάλ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28ο Βροντινό Καρναβάλι
 Ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί στους ξέφρενους ρυθμούς του Βροντινού Καρναβαλιού
•   Στις 14/2 η παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού
•   Με εκατοντάδες καρναβαλιστές
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 28ου Βροντινού Καρναβαλιού.
Η  αυλαία ανοίγει το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στις 6 το απόγευμα με το Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς για να συνεχίσει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού στις 3 το μεσημέρι. Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των κατοίκων του Δήμου Δίου θα κυριαρχήσει ξανά το κέφι, η ζωντάνια και η παράδοση.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το βράδυ της Κυριακής στις 10 με το κάψιμο του Φανού στο Δίον και θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου με τα Κούλουμα στον Όλυμπο, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας από τις 11 το πρωί με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια. Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα κλείσει με το πέταγμα του Αερόστατου στην πλατεία του Δίου στις 6 το απόγευμα.
Οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βροντού και όλα τα Δ.Δ. του Δήμου Δίου. Ο Δήμος Δίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 28ου Βροντινού Καρναβαλιού. Ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε. Ελάτε να ξεφαντώσουμε και να γλεντήσουμε! Ελάτε να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και κάθε ηλικίας!    
Το αναλυτικό πρόγραμμα:
    Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
18:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι (διαγωνισμός τραγουδιού, κλόουν και πολλές εκπλήξεις),– Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς
    Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010
28ο ΒΡΟΝΤΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
15:00     Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού. Στη συνέχεια παραδοσιακός γάμος -σάτιρα- αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία της Βροντούς.
22:00     Το κάψιμο του Φανού στο Δίον (απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο)
Κάψιμο κέδρων – παραδοσιακό εδέσματα– αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια.
    Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010
11:00 π.μ. Κούλουμα στον Όλυμπο, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
18:00 Πέταγμα Αερόστατου στην πλατεία του Δίου
Οι Αποκριές στην Πιερία έχουν ταυτότητα
Με σφραγίδα του Δήμου Δίου.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!! ΦΑΡΣΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ!!!

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Δείτε το βίντεο και ξεκαρδιστείτε.. έχει πολύ πλάκα...

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Οριστική αποβολή μαθήτριας λόγω Facebook


facebook_logΓια πρώτη φορά στην Ελλάδα, τιμωρείται μαθήτρια και αναγκάζεται να αλλάξει σχολείο, επειδή είχε δημιουργήσει γκρουπ στο Facebook, που αναφερόταν στη διευθύντρια του γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων. Η 14χρονη είχε κατασκευάσει στο facebook σελίδα με τίτλο "μισώ την διευθύντρια της Χρυσοπηγής" και στην οποία έγιναν μέλη περίπου 100 παιδιά του ίδιου σχολείου. Το θέμα έγινε γνωστό, όταν την ύπαρξη της συγκεκριμένης σελίδας αντιλήφθηκε μια μητέρα άλλης μαθήτριας και το ανέφερε στην διευθύντρια του σχολείου. Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη, στο νομό Χανίων έχουν αποβληθεί για λίγες ημέρες από το σχολείο τους τρεις μαθητές για .....

Ειδήσεις με μιά ματιά

Πεμπτη 11-2-2010

  • Στη διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας που αναρτήθηκε σε blog στο διαδίκτυο, για καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας που χρηματίζεται, προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος. Ο φέρεται να καθηγητής ζητούσε χρήματα από τους σπουδαστές για να τους περάσει τα μαθήματα.
    (11/02/2010 11:51)
  • Στις οκτώ ανέρχονται μέχρις στιγμής, οι σοροί λαθρομεταναστών (6 άνδρες , 1 γυναίκα και ένα κοριτσάκι) που περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου Σάμου, οι άνδρες του Λιμεναρχείου του νησιού. Οι έρευνες συνεχίζονται.
    (11/02/2010 11:18)
  • Σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Μαυροβούνιο, στα σύνορα με την Αλβανία. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Μαυροβουνίου, ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή 21 χλμ ΝΑ της πρωτεύουσας, Ποντγκόριτσας, σε εστιακό βάθος 18 χλμ.
    (11/02/2010 09:58)
  • Παγώνουν προσωρινά, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα έργα εκτροπής του Αχελώου για οικολογικούς λόγους.
    (11/02/2010 09:36)
  • Άγνωστοι διέρρηξαν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), το οποίο βρισκόταν στο ΚΑΠΗ Φιλύρου. Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο ΑΤΜ, ενώ την ώρα αυτή διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν έχουν αφαιρεθεί χρήματα.
    (11/02/2010 08:45) (ΕΡΤ)

Συνάντηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά με τον νέο Επίτροπο Ενέργειας κο Günther Oettinger

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 11 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά
με τον νέο Επίτροπο Ενέργειας κο Günther Oettinger

Ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία για την προώθηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στον τομέα της ενέργειας  ζήτησε από την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας, κα Άννυ Ποδηματά, ο νέος (Γερμανός) Επίτροπος Ενέργειας κος Günther Oettinger , κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί της στο γραφείο της ευρωβουλευτού του......

"Εθνικοί Κανόνες για τη Ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Τυχερών Παιχνιδιών αλλά και Αποτελεσματική Συνεργασία για την Καταπολέμηση της Απάτης" ζητα η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Γραφείο Σ. Ράπτη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο,  11 Φεβρουαρίου 2010
"Εθνικοί Κανόνες για τη Ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Τυχερών Παιχνιδιών  αλλά και Αποτελεσματική Συνεργασία για την Καταπολέμηση της Απάτης" ζητα η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη,
στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.


Την ισορροπία μεταξύ εθνικών κανόνων και ευρωπαϊκής συνεργασίας στο ζήτημα της αντιμετώπισης της απάτης και της προστασίας των πολιτών από τα παράνομα ηλεκτρονικά παιχνίδια ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη. Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επί Προφορικής Ερώτησης που έθεσε η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον ιδιαίτερα λεπτό τρόπο ....

ΠΙΝΑΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
(ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ)

Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στον Προμαχώνα Κλειστός για όλα τα οχήματα

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους στο μπλόκο του Προμαχώνα 

 Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Ένταση επικράτησε τα μεσάνυχτα μεταξύ αγροτών και ανδρών της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Αιτία στάθηκε η απόφαση των αγροτών να αποκλείσουν και τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων από και προς τον Προμαχώνα, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες τους για άνοιγμα των συνόρων και για τα φορτηγά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Στέργιο Λίτο, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ενεπλάκησαν με τους αγρότες, εισβάλλοντας στις πλαστικές υποτυπώδεις παράγκες τους.
Εξάλλου και ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς, ενώ δήλωσε ότι στο περιστατικό ήταν παρών και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Νίκος Ρίζος, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αραμπατζής, προσπάθησε να επιβάλει την τάξη και να αποτρέψει την εμπλοκή.
Από τη μεριά του, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Νίκος Ρίζος, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς στον Προμαχώνα, διέψευσε το περιστατικό της εμπλοκής.
Τα σύνορα τελικά παραμένουν κλειστά, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων ούτε και των φορτηγών, ενώ από το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες αναμένται να σκληρύνουν τη στάση τους στο συγκεκριμένο μπλόκο.(NEA)

Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Σταδιακά, εντός επταετίας
Έως το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών, μετά τη γνωστή καταδίκη της χώρας μας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Όσες συμπλήρωσαν
Όσες γυναίκες έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα με βάση το ισχύον καθεστώς χρόνια υπηρεσίας (20 ή 25, κατά περίπτωση) και βρίσκονται κοντά στην προβλεπόμενη ηλικία καταβολής της σύνταξης (55 για μειωμένη σύνταξη ή 60 για πλήρη οι έγγαμες), δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έτη υποχρεωτικής παραμονής στην εργασία.


Σε εφτά χρόνια
Το κυβερνητικό σχέδιο για την εξίσωση των ορίων ......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Πρωτοσέλιδο 11.2.2010


































ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

ΝΤΕΛΑΛΗΣ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ - Ανακοινώσεις


ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010

Ανακοίνωση
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΥ ΤΣ΄ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΣΙ ΦΟΥΤΙΕΣ
Ανακοίνωση
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ»
Ανακοίνωση
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(ΤΟΠΙΚΗ)

«Και μη έχοντας πιο κάτω άλλο σκαλί…»

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Του Παναγιώτη Ν. Κρητικού

Όταν μου προτάθηκε αρμοδίως στις τελευταίες εκλογές ότι, «αν επιθυμώ να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο, η θέση είναι ανοιχτή», απάντησα αρνητικά με τα εξής επιχειρήματα:
Πρώτον, είπα, «δεν έχω λεφτά για να χαλάσω, ούτε δέχομαι λεφτά που θα με χαλάσουν”. Πρόσθεσα επίσης ένα δεύτερο σημαντικότεροo λόγο, ότι, δηλαδή, δεν μπορώ να υποσχεθώ από το μπαλκόνι πράγματα τα οποία γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι δεν μπορούν να γίνουν. Σε ανταπάντηση του συνομιλητή μου ότι μπορούν να γίνουν, η απάντησή μου ήταν κατηγορηματική: «θα θεωρήσω, απόλυτα επιτυχημένη την κυβέρνηση αν καταφέρει να σταματήσει τον κατήφορο της οικονομίας ως εδώ που βρίσκεται τώρα. Φοβάμαι όμως πως δεν θα μπορέσει».
Δεν τα επικαλούμαι αυτά ως δικαίωση. Τα αναφέρω για.....

Ήταν μόνο η αρχή

poreies-thumb-large
Οι συνδικαλιστές της βόρειας Ελλάδας, θυροκόλλησαν ψήφισμα στην είσοδο του πρώην ΥΜΑΘ, αρνούμενοι να δεχθούν συνάντηση με τον (διορισμένο από την προηγούμενη κυβέρνηση) Γραμματέα του πρ. υπουργείου, αφού οι δύο υφυπουργοί (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) απουσίαζαν!
Την αντίδρασή τους μπροστά στην επιδρομή που δέχεται το εισόδημά τους, εξεδήλωσαν χθες οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα του νομού μας. Τα ποσοστά συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε για χθες η ΑΔΕΔΥ μπορεί να μην κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μαζικότερη σε σχέση με προηγούμενες κινητοποιήσεις.  «Οι χθεσινές κινητοποιήσεις, είναι μόνο η αρχή του αγώνα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των Πιεριέων δημοσίων υπαλλήλων στη μαζική ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Ματιαξα και τον καιρό. Δεν ξαναγράφω τίποτα. Με ήλιο γράφω με βροχή με διαβάζουν.
Ανακοινώθηκαν τα φορολογικά μέτρα, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, το πρόγραμμα σταθερότητας, τα μέτρα και το κακό συναπάντημα. Και άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει κεφτέδες και όχι χιλιάρικα δυστυχώς.
Μέσα στο ζοφερό οικονομικό περιβάλλον προστίθεται και η ακινησία στην αγορά. Δεν κινείται τίποτα και είμαστε και σε εκπτωτική περίοδο υποτίθεται.
Οι έμποροι δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι φέτος ......

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Αναγνώστης μας λέει ότι πήγε να εξαγοράσει από το ΤΕΒΕ τη στρατιωτική του θητεία και του ζήτησαν 8.000 ευρώ, την ίδια ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι την εξαγοράζουν με 3.000 ευρώ.
Είναι προφανές ότι και οι υπηρεσίες προς την πατρίδα έχουν διαβαθμίσεις.
Αίσχος ρε φίλε, εκτός κι αν αυτοί χτυπούσαν γερμανικά νούμερα κι εμείς ήμασταν στη λούφα.
***
Εντάξει Γιάννη Αμοιρίδη, όλη η Πιερία ένας .....

Δώστε και σώστε!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
 Το φημολογούμενο σχέδιο στήριξης προς την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Δώστε
και σώστε!
Το φημολογούμενο σχέδιο στήριξης προς την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, των μελών της Ευρωζώνης -κυρίως της Γαλλίας και της Γερμανίας- και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής το σχέδιο για τη βοήθεια της Ελλάδας που συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ορίστηκε άλλη μία τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με αντικείμενο το «ελληνικό πρόβλημα» και τις επιπτώσεις του στη ζώνη του ευρώ.
Στη σειρά επαφών τηρείται «σιγή ιχθύος», με..