Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Στη βουλή ο πρωθυπουργός.Τί είπε για το επίδομα αληλλεγγύης - βίντεο

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009
Πρίν απο λίγο στη βουλή.Δείτε τί είπε ο πρωθυπουργός για το επίδομα αλληλεγγύης.


Πιτ - μπούλ κατασπάραξε 4χρονο αγοράκι


Τριτη 1-12-2009

Ένα τετράχρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο στα δόντια ενός σκύλου από παράνομο εκτροφείο.
Το περιστατικό έγινε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ο 4χρονος Τζον Πωλ Μασέι ήταν μαζί με την 63χρονή γιαγιά του. Ενώ το παιδί έπαιζε στην αυλή του επιτέθηκε το σκυλί που ανήκει στον θείο του. Η γιαγιά προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί όμως την δάγκωσε άσχημα και αυτή.
Το παιδί και η γιαγιά μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα το άτυχο αγοράκι πέθανε.
Τον σκύλο πυροβόλησε μετά μέσα στην αυλή η αστυνομία . Από τον Φεβρουάριο μετά από καταγγελίες γειτόνων του ιδιοκτήτη του σκύλου για επιθετική συμπεριφορά η αστυνομία τον είχε προειδοποιήσει. Ο θείος του παιδιού συνελήφθη.

 

Ολιγωρία του ΕΚΑΒ καταγγέλλουν γονείς 17χρονου Δεκαεπτάχρονος τραυματίας διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στη Ρόδο μετά από παρέμβαση του ΣΚΑΪ

01/12/2009 |
Ολιγωρία του ΕΚΑΒ στη Ρόδο καταγγέλλουν οι γονείς ανηλίκου απο την Τήλο που χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο.
Ο 17χρονος τραυματίστηκε το πρωί σοβαρά στο κεφάλι και στους πνεύμονες από πτώση, και οι γονείς κάλεσαν ελικόπτερο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ρόδου.
Τελικά, αν και το νησί απέχει μόλις δέκα λεπτά πτήσης απο τη Ρόδο, το ελικόπτερο έφθασε με καθυστέρηση 2 ωρών και μετά απο παρέμβαση του ΣΚΑΪ!
Πάντως, το ΕΚΑΒ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση. 

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Από 2 Δεκεμβρίου τα δικαιολογητικά για την απόσυρση Στις Διευθύνσεις Μεταφορών των κατά τόπους νομαρχιών


Τριτη 01/12/2009 |
Αρχίζουν από αύριο Τετάρτη οι καταθέσεις δικαιολογητικών στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχίας Αθηνών για όσους είχαν αποσύρει το όχημά τους, προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα της απόσυρσης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση στην οποία εκτός των άλλων θα αναγράφουν και τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης, ώστε να πιστωθεί με το ανάλογο ποσό από τη ΔΟΥ. Παράλληλα θα πρέπει να καταθέτουν τη βεβαίωση για την απόσυρση του οχήματος.
Τέλος, για την καταβολή του οικονομικού κινήτρου οι ενδιαφερόμενοι, εκτός από τα παραπάνω δύο έγγραφα, θα πρέπει να προσκομίσουν και επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου αυτοκινήτου.
Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθείται και στις υπόλοιπες νομαρχίες της χώρας.

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο εκπαιδευτικός για παιδική πορνογραφία

Τριτη 1-12-2009


Το τριμελές πλημμελειοδικείο τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες.
Ο 44χρονος μετά την απολογία του δήλωσε ανακουφισμένος. Το τριμελές πλημμελειοδικείο έκρινε ότι δεν υπήρχαν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία και απάλλαξε τον διευθυντή δημοτικού σχολείου της Καβάλας, από όλες τις κατηγορίες. Είχε συλληφθεί στις 28 Νοεμβρίου επειδή σπίτι του είχε βρεθεί υλικό παιδικής πορνογραφίας και 15 γραμμάρια χασίς.Ετσι , επειδή υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, καλό είναι ορισμένοι να μήν βιάζονται και να "καταδικάζουν" στα παράθυρα τέτοιες περιπτώσεις με μόνη τη σύλληψή τους, άνα δέν αποδειχθεί η ενοχή τους.Γιατί αυτούς τους ανώμαλους πρέπει να τους γνωρίζουμε και να τους παραδίδουμε στν χλευασμό της κοινής γνώμης, αλλά αφού αποδειχθεί η ενοχή του γιατί διαφορετικά θα μπορούσε ένα αθώος να υποστεί, πραγματική ξεφτίλα και να στιγματιστεί για πάντα η ζωή του.Και ώς γνωστόν το "προτιμότερον ένας ένοχος ελεύθερος, παρά ένας αθώος στη φυλακή" είναι μία βασική φιλοσοφία του δικαίου μας.Βέβαια με μόνη την σύληψη είναι άλλο το άν η αρμόδια υπουργός κ Διαμαντοπούλου έδωσε εντολή να γίνει ΕΔΕ, αυτό δέν σημαίνει τίποτε γιατί  ούτως ή άλλως μία τέτοια διαδικασί αργεί και υπάρχει χρόνος να μήν διωχθεί πειθαρχικά, άν δέν αποδειχθεί ενοχή....

ΣΟΥΔΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ ΜΩΡΟ ΤΟΥ!!

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009


Βουλευτίνα μητέρα μαζί με το μωρό της είχαμε δεί σε κοινοβούλιο άλλα πατέρα όχι. Το είδαμε και αυτό.Δείτε τον Σουηδό Ευρωβουλευτή κ Μπίστρομ, που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο με το μωρό του μόλις οκτώ μηνών, που έγινε αμέσως η αττραξιόν της Ευρωβουλής και τράβηξε τα βλέμματα όλων των συναδέλφων του.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΓΙΩΡΓΟΣ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ «Οχι διεύρυνση ανισοτήτων»

Παρ' ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε χθες ότι η οικονομία της χώρας οδηγείται σε αυστηρότερη από κάθε άλλη φορά επιτήρηση από την Ε.Ε., εντούτοις επέμεινε, τουλάχιστον ρητορικά, στην άρνησή του να αποδεχθεί τις συνταγές των Βρυξελλών για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επικριτικός, για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, κατά της Ε.Ε. και των Τραπεζών, ήταν ο Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Επικριτικός, για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, κατά της Ε.Ε. και των Τραπεζών, ήταν ο Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό ΕπιμελητήριοΟ Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν θα γίνει εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων και με συνταγές που διευρύνουν τις ανισότητες, ενώ υπεραμύνθηκε την πολιτική του που έχει, όπως είπε, τετραπλό στόχο: Τόνωση - αναθέρμανση της οικονομίας και προστασία των αδύναμων στρωμάτων. Νοικοκύρεμα του κράτους και των δημόσιων οικονομικών. Αναδιανομή στα εισοδήματα. Νέο μοντέλο ανάπτυξης (πράσινη ανάπτυξη).
Είναι η τρίτη φορά από το Σάββατο που ο κ. Παπανδρέου μιλάει με καταγγελτικό τρόπο κατά της Ε.Ε και των τραπεζών. Κι όλα αυτά ενώ σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δίνει μάχη για ....

Και του λιμανιού και του σαλονιού ο Αντώνης Σαμαράς

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009




Και του λιμανιού και του σαλονιού ο Αντώνης Σαμαράς, όπως δηλώνει ο φίλος και κουμπαρος του Μανώλης Μητσιάς..

ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Τέλος ο Ιωαννίδης - Επικρατέστερος ο Κωνσταντινίδης

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009 

(ΦΩΤΟ ΑΠΟ GAZZETA)

Παρελθόν αποτελεί από τον Βατανιακό ο Τάσος Ιωαννίδης. Ο έμπειρος τεχνικός, υπέβαλλε την παραίτηση μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα από τη Νίκη Αγκαθιάς (2-1) και από σήμερα η ομάδα είναι ακέφαλη. Αρχικά, ο πρόεδρος της ομάδας, Γεράσιμος Πουτουρίδης δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Ιωαννίδη, προσπαθώντας να τον μεταπείσει για την απόφαση του. Ωστόσο, οι προσπάθειες του «έπεσαν» στον… γκρεμό και έτσι ο σύλλογος του Βατανιακού αναζητά τον αντικαταστάτη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος είναι ο πρώην τεχνικός του Εθνικού Κατερίνης, Γιάννης Κωνσταντινίδης.
** Να πούμε πως ο Τάσος Ιωαννίδης βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία 4 χρόνια!
(http://www.periferiako.com -Ανταπόκριση: Δημήτρης Δερμίσης)
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Αιματηρή ληστεία στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

 

Αιματηρή ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην τράπεζα, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και την ώρα που διέφευγαν πυροβόλησαν τον διευθυντή στο πόδι.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας του
Οι δράστες αναζητούνται.

Θεσσαλονίκη-Δελτίο ειδήσεων στην αρχαία ελληνική, στο διαδίκτυο, από Ισπανό καθηγητή


της Διαμαντένιας Ριμπά



Λένε πως ο Ρωμαίος ρήτορας Κικέρων είχε πει πως, αν μιλούσαν οι Θεοί, θα χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα. Η γλώσσα μας και γραφή μας, άλλωστε, ήταν το μέσο έκφρασης του ανθρώπινου πνεύματος στις πρώτες μεγάλες στιγμές της δημιουργίας του, όπως μαρτυρούν οι επιστημονικές πηγές, αλλά και η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι όλοι οι λαοί θαύμαζαν τους αρχαίους Έλληνες και προπαντός εξυμνούσαν τη γλώσσα τους. Και για όσους ισχυρίζονται ότι η αρχαία ελληνική είναι μία νεκρή γλώσσα, ο Ισπανός Χουάν Κοντέρχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Andrews της Σκοτίας δίνει την καλύτερη απάντηση, με την ιστοσελίδα http://www.akwn.net (Akropolis World News).

Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορεί κάποιος να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις, απ΄ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ..

Ο Μέσι τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2009

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα είναι ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» για το 2009. Το γαλλικό περιοδικό «France Football», ανακοίνωσε τα σχετικά αποτελέσματα, που προέκυψαν από την ψηφοφορία 96 δημοσιογράφων απ΄όλον τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να αναδείξουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Ευρώπη.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δίκαια κατέκτησε το βραβείο, καθώς πέρσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην ιστορική κατάκτηση τριών τροπαίων, του τσάμπιονς λιγκ, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου Ισπανίας. Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός σάρωσε στην σχετική ψηφοφορία, καθώς πήρε 473 από τους 480 βαθμούς που μπορούσε να πάρει!
Ο Μέσι έγινε έτσι ο πρώτος Αργεντινός που κατακτά την «Xρυσή Mπάλα» και ο δεύτερος νεότερος μετά τον Μάικλ Όουεν, οποίος πήρε το βραβείο στα 21 του χρόνια το 2001. Πέρσι ο νεαρός άσος ήταν δεύτερος, καθώς τον είχε περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Φέτος ο Πορτογάλος ήταν δεύτερος με 233 βαθμούς και τρίτος ήταν ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι, με 170.
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της φετινής ψηφοφορίας:
1. Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή/Μπαρτσελόνα) 473 βαθμοί
2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 233
3. Τσάβι (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 170
4. Ινιέστα (Ισπανία/Μπαρτσελόνα) 149
5. Σάμουελ Ετό (Καμερούν/Ιντερ) 75
6. Κακά (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης) 58
7. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Σουηδία/Μπαρτσελόνα) 50
8. Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία/Μάντσεστερ Γιουν.) 35
9. Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού/Τσέλσι) 33
10. Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία/Λίβερπουλ) 32

Μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, το AIDS



 ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

Μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, το AIDS
   Περισσότερα από 50.000 νέα περιστατικά AIDS εμφανίζονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, ενώ 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.

    Σημαντική αύξηση των νέων φορέων του ιού HIV (AIDS) στη χώρα μας καταγράφουν, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης του υπουργείου Υγείας. Στους δέκα πρώτους μήνες του 2009, έγιναν 462 νέες διαγνώσεις του ιού του AIDS.
    Το συντριπτικό ποσοστό αφορά άνδρες (83,3%) που μολύνθηκαν, κατά δήλωσή τους, μέσω ομοφυλοφιλικής κυρίως αλλά και ετεροφυλικής επαφής. Οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 25 και 44 ετών. Οι νέες διαγνώσεις αφορούν κυρίως άνδρες 30 με 34 ετών και γυναίκες 25 με 29 ετών.
    Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο του χαμηλού αριθμού νέων φορέων του AIDS, οι οποίοι κάνουν χρήση ενδοφλεβίων ναρκωτικών.
    'Όπως τόνισαν....

Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ EUROGROUP ΚΑΙ ECOFIN



   Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2009
  

    Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, σήμερα, Τρίτη 1, και αύριο, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.
    Ακολουθεί η ημερήσια διάταξη του Ecofin:
    Α. ΠΡΟΓΕΥΜΑ: Τρέχουσα οικονομική κατάσταση


    Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας (Παρίσι, 19 Νοεμβρίου 2009), σημειώνονται τα εξής:
    Η ανάκαμψη που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες σε οικονομίες εκτός ΟΟΣΑ έχει πλέον επεκταθεί και στις χώρες του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, στις περισσότερες οικονομίες του ΟΟΣΑ η ανάπτυξη αναμένεται να κυμανθεί σε πιο μέτρια επίπεδα για το επόμενο διάστημα, καθώς τα νοικοκυριά, οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις πρέπει να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους. Επίσης, η ανεργία θα αυξηθεί περαιτέρω, σε αντίθεση με τον ήδη χαμηλό πληθωρισμό, στον οποίο ασκούνται περαιτέρω καθοδικές πιέσεις. Χρειάζεται ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα ως ότου η ανάκαμψη γίνει αρκετά ισχυρή για να μπορέσει να μειωθεί η ανεργία.
    Β. ECOFIN
    1. Κανονισμοί για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής....

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ!!

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009
http://engine.feed.gr/?catid=11500&imgid=7363262&srcid=420&type=11495
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ!! Σωστός ο υπότιλος της φωτογραφίας στο ΕΘΝΟΣ.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

/

ΑΛΛΟ ΗΘΟΣ - ΑΛΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?m=1044139&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=450&h=


ΤΡΙΤΗ 1-12-2009
(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ)

Αλλο ήθος, άλλη πολιτική κουλτούρα απο τον Γιώργο Παπανδρέου.Αμέσως μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά,τον κάλεσε σε συνάντηση, τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και είχαν συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.Εκείνο που όμως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαινιάζει νέα ήθη στην πολιτική ζωή.Το έκανε με την εκλογή του απο τη βάση του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που ακολούθησε και το κόμμα της ΝΔ και σωστά έπραξε.Στην κυβερνηιτκή πρακτική ξεκίνησε μία διαδικασία, συναίνεσης, διαφάνειας και πολιτικού πολιτισμού με τους κοινωνικούς εταίρους.Μπράβο και στον Σαμαρά που απεδέχθη την πρόταση του πρωθυπουργού και χίλια μπράβο θα πρέπει να πούμε και στο μέλλον, άν όλοι συμβάλλουν να βγεί η Ελλάδα απο την κρίση που την μαστίζει..Ας ελπίσουμε ότι, θα υπάρξει συνεργασία και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης εν γένει.Αν κάτι τέτοιο γίνει θα είναι πρωτόγνωρο για τα πολιτικά μας πράγματα και θα πρέπει αυτό να πιστωθεί ώς θετικό στοιχείο σε όλους.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΧΕΙΣ ΓΑΙΔΑΡΟ; ΔΗΛΩΣΕ ΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009












 



(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Για το ποτάμι της Μόρνας Δήμου Πέτρας Πιερίας

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

Μήπως το ποτάμι της Μόρνας περιέχει χρυσό; Και για αυτό το χρώμα του έγινε κίτρινο;

Καινούργιος κίνδυνος απειλεί τα Πιέρια

Γιατί όλοι τα τελευταία χρόνια βάλθηκαν να εξαφανίσουν το βουνό των Πιερίδων Μουσών;

Μήπως δεν ξέρουν ότι θα πάθουν ότι ο Ορφέας όταν θύμωσαν οι Πιερίδες Μούσες;


Κύμα αποχωρήσεων μελών από το ψευδεπίγραφο Σαβραμοπουλόκομμα! Στο τέλος θα τους μείνει η... ΠΟΛΑ και το ΚΕΠ!

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

" Δείτε τι λέει το  http://defrejus.blogspot.com/2009/11/blog-post_9213.html για του φανατιούς της Ντόρας..

{ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ... ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΑ...

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ... ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙ\


Η Οργή και η Αγανάκτηση της Προδομένης Βάσης από το χθεσινό ΚΑΛΠΙΚΟ αποτέλεσμα που ανέδειξε αρχηγό της Μεγάλης Παράταξης τον Αποστάτη και Πολέμιό της Σαμαρά μετασχηματίζεται αυθόρμητα και με γεωμετρική πρόοδο σε κύμα αποχωρήσεων μελών από το ψευδεπίγραφο αυτό απόκομμα, που με πρόεδρο τον Προδότη ουσιαστικά αποποιείται την Ιστορία του, τη συνέπεια και τις αρχές του! Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση κοινοποιήθηκε στη σελίδα της Ντόρας μας στο Facebook επώνυμα και θαρραλέα και την παραθέτουμε ως επαινετό παράδειγμα προς μίμηση:

"Αίτηση διαγραφής από τη ΝΔ
Κοινοποίηση
Σήμερα στις 12:56 μ.μ.

Το έστειλα πριν λίγο μέσω......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 1 12 2009

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009


ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Τομές και αλλαγές σε φορολογικό, ασφαλιστικό, δαπάνες ( 01/12/2009 )

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009


 Δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών
«Τις τελευταίες ημέρες έγιναν και κερδοσκοπικά παιχνίδια και αναλύσεις που αδικούν τη χώρα. Αδικούν τον παραγωγικό τομέα, τον χρηματο-πιστωτικό τομέα αλλά και μία κυβέρνηση 50 ημερών που έχει διάθεση για μεγάλες τομές», επισήμανε χθες Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».
"Στο σταυροδρόμι"
Ο υπουργός είπε ότι η χώρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι και χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις και δεν πρόκειται να είναι ανεκτές οι «περίεργες σχέσεις Πολιτείας, οικονομίας και Μέσων».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει πολύ μεγάλα μέτωπα τομών και αλλαγών και σε αυτά συμπεριέλαβε:
Το φορολογικό
Την εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος με ένα νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή. Χαρακτήρισε απαράδεκτο τα δημόσια έσοδα να είναι στην Ελλάδα κατά 5%ς χαμηλότερα από το μέσο όρο της ΕΕ και είπε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές τομές και στον τρόπο ελέγχου διασταυρώσεων και αντιμετώπισης ....

Από μια άλλη οπτική γωνία 1.12.2009

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009 

 

- Εντυπωσιακά στοιχεία προέκυψαν από τις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας, για την εκλογή νέου προέδρου.
Κατ' αρχήν φάνηκε ότι η δεξιά στην Ελλάδα παραμένει ισχυρή.
Η μεγάλη συμμετοχή στις διαδικασίες, μετά από μια τόσο βαριά ήττα, ήταν κάτι το εντυπωσιακό.
Ένα άλλο στοιχείο, που δείχνει τη νοοτροπία των ανθρώπων της δεξιάς, είναι η ψήφος στον κ. Σαμαρά.
Είχαμε στην ουσία δύο υποψηφιότητες. Η μια πιστή στη Νέα Δημοκρατία και η άλλη με εμφανείς ενέργειες διάλυσης του κόμματος.
Όλα αγνοήθηκαν από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.
Αγνοήθηκαν αξίες. Αγνοήθηκε η συνέπεια. Αγνοήθηκε η ....

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψει κανείς ό,τι ζήσανε όσοι παρευρέθηκαν στη βραδιά τιμής στη θρυλική ομάδα του Πιερικού του 1961-63 που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Παλαιμάχων Πιερικού, εκδήλωση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Αικατερινίων 2009. Ο ιστορικός Πιερικός δε θα μπορούσε να είναι απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, "πόλη δεν είναι τα κτήρια, είναι οι άνθρωποι που χτίσανε αυτή την πόλη. Δόξα για την πόλη μας αποτέλεσε το πιερικό ποδόσφαιρο, ο Πιερικός μας". Το katerinisport ήταν εκεί για να σας μεταφέρει στιγμές από το ένδοξο παρελθόν...

Οι...παππούδες του Πιερικού...
Το "ταξίδι" στις αναμνήσεις του παρελθόντος ήταν γλυκό, και ο .....

ΣΑΤΥΡΙΚΟ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Α. ΤΖΟΡΒΑ ΤΟΥ ΠΑΟ

ΤΡΙΤΗ 1-12-2009

ΣΑΤΥΡΙΚΟ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Α. ΤΖΟΡΒΑ ΤΟΥ ΠΑΟ (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A2_30-11
Τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης δεξιώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Ηλίας Τσιτλακίδης. Ο πολιτευτής του Πα.Σο.Κ., ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση των θέσεων του κατά την προεκλογική περίοδο. Όσον αφορά την υπόθεση της εκλογής του, απέφυγε τους σχολιασμούς, κάνοντας αναφορά μόνο.....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τααλού

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Πάει κι αυτό…και επιτέλους τέλειωσε και θα ησυχάσουμε από τις κόντρες και τις γκρίνιες.
Μεγάλη κουβέντα είπα αλλά απ’οσο δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχουμε μεγάλες αναταράξεις.
Αναμενόμενο πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα και μόνον όσοι εθελοτυφλούσαν ή ήταν λάτρεις του μότο «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» πίστευαν ότι θα συμβεί κάτι διαφορετικό.  Ειδικά τις τελευταίες ημέρες που πια το κλίμα ήταν πιο ξεκάθαρο από ο,τι όταν ξεκίνησε η διαδικασία.
Η Πιερία ήταν από τους νομούς που έστειλαν το ....

Διάθεση για συνεργασία


DIATHESH_GIA_SYNERGASIA_1
Πολύ πιο σύνθετο, από όσο αρχικά φαινόταν, αναδεικνύεται το πρόβλημα λειτουργίας επιχειρήσεων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην περιοχή μας. Αυτό προέκυψε και από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, υπό την προεδρία του κ. Παπαστεργίου, με τη συμμετοχή των προέδρων του ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και εκπροσώπων δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται στον έλεγχο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι εκπρόσωποι της Α και Β ΔΟΥ Κατερίνης, οι οποίοι αν και προσκλήθηκαν δήλωσαν ότι δεν υποχρεούνται αφού δεν είναι υπάλληλοι της Νομαρχίας.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η εξάπλωση των αλλοδαπών καταστημάτων στο νομό μας, καθώς και η δρομολόγηση των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν προκειμένου «να διασφαλιστούν οι ίσοι όροι ανταγωνισμού στην αγορά και να θωρακιστεί το τοπικό εμπόριο», όπως .....ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή των εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών του νομού που είναι υπεύθυνοι για τους ελέγχους των καταστημάτων, οι οποίοι μετέφεραν την εμπειρία τους και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις.
Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Νομάρχης κατόπιν αιτήματος των παραγωγικών φορέων, συμμετείχαν επίσης ο Αντινομάρχης Νίκος Μπουρονίκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Πιερίας, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΙΚΑ Κατερίνης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου της Νομαρχίας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης, η εκπρόσωπος του Τμήματος αστικής κατάστασης αλλοδαπών και μεταναστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας-τμήμα Κατερίνης, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΒΕ κ. Στέφανος Βαρδάκας.
Η συζήτηση ήταν ουσιαστική, αφού όσοι από τους εκπροσώπους των φορέων συμμετείχαν, έδειξαν διάθεση συνεργασίας καθώς και ότι γνωρίζουν πολύ καλά το τι αποτέλεσμα έχει για την τοπική οικονομία η λειτουργία επιχειρήσεων που δεν τηρεί τους κανονισμούς ή λειτουργεί ακόμη και παράνομα. Ίσως τα αποτελέσματα στη συνεργασία μεταξύ των φορέων, να ήταν ουσιαστικότερα, αν δεν απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των δύο ΔΟΥ του νομού, αφού πολλά από τα ζητήματα που προέκυψαν είχαν να κάνουν με τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργούνται (ή δεν διενεργούνται) στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις με προέλευση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
DIATHESH_GIA_SYNERGASIA_2
Μετά την αναλυτική ενημέρωση των παραγωγικών τάξεων του νομού μας από τους φορείς, αποφασίστηκε η αποστολή εγγράφου στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο θα ζητείται η διενέργεια ελέγχων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα λειτουργίας των υποκαταστημάτων. «Το πνεύμα του νόμου δεν επιτρέπει την λειτουργία υποκαταστημάτων», υποστήριξε ο νομικός Σύμβουλος του ΕΒΕ, Στέφανος Βαρδάκας, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε ότι δεν γίνεται σαφή απαγορευτική αναφορά, στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Το ΕΒΕ Πιερίας, ζητά επίσης την πλήρη εφαρμογή του νόμου 3386/2005, καθώς και γνωμοδότηση του Υπουργείου, κατά πόσο είναι εφικτή η ίδρυση υποκαταστημάτων και σε άλλους νομούς εκτός από εκείνον στον οποίον δικαιούνται, από υπηκόους τρίτης χώρας που έχουν άδεια εξάσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.
Στην ίδια επιστολή θα ζητείται η διενέργεια εξονυχιστικών ελέγχων στις αποθήκες των συγκεκριμένων καταστημάτων για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο δημιουργούνται ή όχι φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα ζητούν έλεγχο  τιμολογίων, νομίμων παραστατικών των εμπορευμάτων, τυχόν ανασφάλιστου προσωπικού και γενικά έλεγχος όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων του φερόμενου ως ιδιοκτήτη, όπως ακριβώς γίνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις.   
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προέκυψε και ένα επιπλέον πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ πιο σύνθετο από εκείνα που σχετίζονται με του Ελληνικούς Ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όπως ειπώθηκε πολλοί αλλοδαποί που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. έχουν στην κατοχή τους διαβατήρια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ασκώντας χωρίς περιορισμούς επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας. Αποφασίστηκε λοιπόν, να ζητηθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές να υπάρξει αυστηρός έλεγχος της νομιμότητας αυτών των διαβατηρίων αλλά και της διαδικασίας με την οποία εκδίδονται.
Πάντως οι παραγωγικοί φορείς παραδέχθηκαν ότι η αδυναμία του ελέγχου, δεν έχει να κάνει με τυχόν απροθυμία των υπηρεσιών (όσων τουλάχιστον έστειλαν εκπροσώπους στη σύσκεψη), αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, ώστε να πραγματοποιούνται συχνοί και εξονυχιστικοί έλεγχοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή σύσκεψη ακολούθησε εκείνης που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στο ΕΒΕ Πιερίας με τη συμμετοχή ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, καθώς και της Γ.Σ. των ΕΒΕ η οποία έγινε στη Βέροια την περασμένη Κυριακή, όπου κι εκεί το ζήτημα των «Κινέζικων» καταστημάτων, μονοπώλησε το ενδιαφέρον.
(Πολιτεία/Β.Ζ.)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Παναγιώτη Π. Κεραηλίδη

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Μαρία Μίχου: φτάσαμε σήμερα να έχουμε τρεις σταθμούς διοδίων και να ετοιμάζεται και τέταρτος στο Αιγίνιο, κάτι που δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει. ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΑΜΠΟΥΚΑΑΑ
* Εσύ Λου θα πρέπει να είσαι υπερήφανη, όπως και όλες οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ της Πιερίας μου, γιατί μας εκπροσωπεί μια Κυρία στην Βουλή των Ελλήνων…
* ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ…
* Η Μαρία λοιπόν στην πρώτη της ουσιαστικά αγόρευση, μεταξύ άλλων που διάβασα, είπε και κάτι που θέλω να της πω, πως με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο, γιατί δεν τα άκουγα τα τελευταία χρόνια από στόματα Κυβερνητικών βουλευτών και τώρα που ξεκίνησε, γουστάρω απεριόριστα!
* Δεν σε κουράζω άλλο ρε συ ΛΟΥ.
Απόσπασμα από την ομιλία της Μαρίας Μίχου, βουλευτού Πιερίας...
"...η Πιερία είναι ένας κατεξοχήν τουριστικός νομός φτάσαμε σήμερα να έχουμε τρεις σταθμούς διοδίων και να ετοιμάζεται και....

Μείζον πρόβλημα η ανεργία λίγο πριν την συνταξιοδότηση



MEIZON_PROBLHMA
Χθες, εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα του Αιγινίου, όπου και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου, πρώην εργαζόμενοι του εργοστασίου ΤΙΝ ΦΙΛ, ζήτησαν και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί του, κυρίως για να τον ευχαριστήσουν για το ενδιαφέρον που έδειξε για το πρόβλημά τους με την πρόσφατη επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εργασίας κ. Αν. Λοβέρδο.
Ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως θεώρησε υποχρέωσή του να ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να δρομολογήσει ανάλογη λύση στο πρόβλημα των απολυμένων των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας της Πιερίας (ΚΟΡΤΑΓΚ και ΤΙΝ ΦΙΛ) όπως έγινε με άλλους απολυμένους από αντίστοιχα εργοστάσια σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Νάουσα την Πρέβεζα και αλλού.
Τους ενημέρωσε επίσης πως το πρόβλημα το συζήτησε και κατ’ ιδίαν με τον κ. Λοβέρδο και θα υπάρξει και άλλη συνάντηση, πιθανώς όλων των κυβερνητικών βουλευτών του νομού και αντιπροσωπείας των απολυμένων με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι αναγνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα που έχουν, τη δύσκολη κατάσταση της ανεργίας λίγο πριν την συνταξιοδότηση και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί η προσφορότερη λύση στο πρόβλημά τους.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Ελλάς-Ελλάς Αντώνης Σαμαράς. Το σύνθημα δονεί τη Ρηγίλλης. Όπως τότε, με τον Οτο Ρεχάγκελ.
***
Σήκω Αβέρωφ να τον δεις. Το έθνος στηρίζει πάνω του την ελπίδα. Η Μεγάλη Ελλάς προ των θυρών.
***
Χανιώτισσες και Χανιώτες χάσαμε. Πάμε τώρα για μια νέα σύμβαση της Χαλέπας μπας και αποκτήσουμε ημιαυτονομία.
***
Ποιος το είπε Ντόρα μου ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς; Τρίχες κατσαρές.
***
Συννεφιασμένη Κυριακή για τον πρόεδρο. Έχασε.....

Με γεια μας!

ME_GEIA_MAS



Χριστουγεννιάτικος μποναμάς, από τη σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού
Για την έναρξη κατασκευής των κόμβων Αιγινίου και Κορινού: άλλα λέει το δημόσιο, άλλα η εταιρεία
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες στελέχη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο και αιτία τις «ανακρίβειες», όπως είπαν, που γράφονται στον τοπικό τύπο αναφορικά με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης.
Με μια λεπτομερή παρουσίαση (με τη βοήθεια προτζέκτορα), τα στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν ότι τα έσοδα από τα διόδια δεν πάνε στις τσέπες του παραχωρησιούχου, αλλά στο δημόσιο (το 40-45%), στον Φ.Π.Α (το 19%) και στο συνδικάτο των τραπεζών (ελληνικών και ξένων) που έχουν χορηγήσει δάνειο 750 εκ. ευρώ και αποτελούν στην ουσία τον μεγαλομέτοχο της ...

Εποχή Σαμαρά

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ μετά τη συνάντησή του με τον απερχομενο πρόεδρο Κ. Καραμανλή
Εποχή
Σαμαρά
«Σφουγγάρι στο παρελθόν» και «καμία ανοχή σε φαινόμενα υπονόμευσης», ήταν το διπλό μήνυμα που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές με ποσοστό περίπου 50,3%, ενώ η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φθάνοντας τις 662.000. Χθες ο νέος αρχηγός του κόμματος παρέλαβε και επισήμως το «τιμόνι» της Ρηγίλλης από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποχώρησε συγκινημένος από το γραφείο του.
Ο Αντώνης Σαμαράς έφθασε στη Ρηγίλλης με βήμα γοργό και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι -δώρο ενός υποστηρικτή του- λίγα λεπτά πριν από τη 01:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Μεσσήνιος πολιτικός ήταν «Εγγλέζος» στο ραντεβού του με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας του «συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη, για την μεγάλη επιτυχία. Σε μια διαδικασία με μια πρωτοφανή συμμετοχή και αυτό είναι πολύ σημαντικό...». Ο νέος πρόεδρος στάθηκε στη συμμετοχή του κόσμου λέγοντας ότι «φαίνεται, ότι ξεπεράσαμε -μου λένε- πιθανώς .....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

TRITH 1-12-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2001-12-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)