Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τααλού

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009
Πάει κι αυτό…και επιτέλους τέλειωσε και θα ησυχάσουμε από τις κόντρες και τις γκρίνιες.
Μεγάλη κουβέντα είπα αλλά απ’οσο δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχουμε μεγάλες αναταράξεις.
Αναμενόμενο πάντως το εκλογικό αποτέλεσμα και μόνον όσοι εθελοτυφλούσαν ή ήταν λάτρεις του μότο «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» πίστευαν ότι θα συμβεί κάτι διαφορετικό.  Ειδικά τις τελευταίες ημέρες που πια το κλίμα ήταν πιο ξεκάθαρο από ο,τι όταν ξεκίνησε η διαδικασία.
Η Πιερία ήταν από τους νομούς που έστειλαν το ....πιο ηχηρό μήνυμα, μετά την Πελοπόννησο στον Σαμαρά. Και είναι πολλοί αυτοί που ακόμη τρίβουν τα μάτια τους.  Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά.
Και δεν ομιλώ βεβαίως με μόνο δεδομένο τους αριθμούς αλλά και τα πρόσωπα που συσπειρώθηκαν γύρω από τη μια ή την άλλη υποψηφιότητα.
Μπορεί οι γαλάζιοι να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην πολιτική  αυτή στιγμή και θα συμφωνήσω εν μέρει αλλά εγώ θα υποστηρίξω ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι ….στην παραπολιτική.
Διότι αυτή ήταν που καταδικάστηκε όπως επίσης και οι φανατικές προσεγγίσεις, οι μηδενισμοί και οι αφορισμοί. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και όλα όσα κάποιοι θεωρούσαν ως μείζονα.
Ηττήθηκε λοιπόν η παραπολιτική, το παρασκήνιο και σίγουρα ο φανατισμός που δηλητηρίασε το κλίμα μιας διαδικασίας που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ήταν γιορτή πραγματική.
Κατά την ταπεινή μου άποψη εκείνο που δεν υπολόγισαν σωστά οι υποστηρικτές της Ντόρας τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν ότι ο κόσμος της Ν.Δ. προέρχονταν από μια οδυνηρή ήττα και οποιαδήποτε «πληγή» στο ήδη πληγωμένο «σώμα» της παράταξης δεν ήταν ανεκτή.
Και η πληγή αυτή ήταν η «κατά μέτωπο επίθεση», η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική που επέλεξε το επιτελείο της Ντόρας για να κερδίσει το χαμένο έδαφος μετά τις δυο πρώτες εβδομάδες όπου το κλίμα φάνηκε να αντιστρέφεται.
Οι λέξεις «προδότης» και άλλα τινά που κυριάρχησαν πάντα στην παραπολιτική και όχι στην πολιτική δεν βοήθησαν στην κατεύθυνση αυτή.
Αντιθέτως η βάση της Ν.Δ. τα εισέπραξε ως μια «νέα απειλή» για την ενότητα ενός κόμματος που μόλις είχε βγει από μια οδυνηρή ήττα.
Από την άλλη πλευρά, οι χαμηλοί τόνοι που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για την πολιτική του καμπάνια ως φαίνεται δικαιώθηκαν για ακόμη μια φορά. Το είδαμε το «σενάριο» σε πολλές περιπτώσεις να εκτυλίσσεται.
Και σε τοπικό επίπεδο μάλιστα.
Πάμε τώρα και σ’αυτούς που μάλλον αισθάνονται δικαιωμένοι. Ένας εξ αυτών ο Κώστας Κουκοδήμος που βρέθηκε και στο επίκεντρο των πυρών της πλευράς της Ντόρας Μπακογιάννη στην Πιερία, ιδιαίτερα μετά τη δημόσια δήλωσή του.
Χρεώθηκε την επιτυχία ήδη από τα χθεσινά ρεπορτάζ του αθηναϊκού τύπου.
Φυσικά και δικαιωμένα αισθάνονται και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, πρώην βουλευτές όπως ο Αντώνης Καρπούζας και ο Βαγγέλης Πολύζος, ο Στέργιος Τόκας πολιτευτής και άλλα στελέχη που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υποστήριξης του Αντώνη Σαμαρά.
Οι ίδιοι επιλέγουν και πάλι τους χαμηλούς τόνους και αποφεύγουν να δυναμιτίσουν με δηλώσεις τους το κλίμα.
Δεν ξέρω αν θα συνέβαινε κάτι αντίστοιχο σε περίπτωση άλλου αποτελέσματος. Και αυτό σημειώστε το.
Η μέρα κλείνει με ένα σχόλιο αναγνώστη μου που με ρωτά, αν για όλα αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στις προχθεσινές διαδικασίες της Ν.Δ. κόπηκαν αποδείξεις….
Χα,χα,χα….καλό το ανέκδοτο και πάμε για μια καλημέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: