Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A2_30-11
Τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης δεξιώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Ηλίας Τσιτλακίδης. Ο πολιτευτής του Πα.Σο.Κ., ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση των θέσεων του κατά την προεκλογική περίοδο. Όσον αφορά την υπόθεση της εκλογής του, απέφυγε τους σχολιασμούς, κάνοντας αναφορά μόνο..... στα γεγονότα.
Η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε το δρόμο του Εκλογοδικείου και ως εκ τούτου, ότι κι αν ειπωθεί, είναι μάλλον περιττό.

Καλύτερο συντονισμό της Κυβέρνησης ζήτησαν οι Υπουργοί, κατά το «άτυπο» Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες.
Το οποίο σημαίνει, ότι τα «βέλη» στρέφονται κατά του Θ. Πάγκαλου, καθότι από τις 55 μέρες που είναι στη Κυβέρνηση το Πα.Σο.Κ., τις 30 ο Γ.Π. ήταν εκτός Ελλάδος αφήνοντας το «σκάφος» στα χέρια του Θόδωρου.
Όσο για τις απαντήσεις του κ. Πάγκαλου, θα τις δούμε στον Κυριακάτικο τύπο, αν αντέξει τόσες μέρες να μην απαντήσει.

A3_30-11
Η απουσία εκπροσώπων των δύο ΔΟΥ της Κατερίνης από τη σύσκεψη στη Νομαρχία για τους ελέγχους που διενεργούνται σε επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο νομό μας και ανήκουν σε επιχειρηματίες χωρών εκτός Ε.Ε., σχολιάστηκε αναλόγως από τους συμμετέχοντες.
Ένα σημαντικό κομμάτι του «παζλ» έλειπε και αυτό αν μη τι άλλο προβλημάτισε τις παραγωγικές τάξεις. Όπως ειπώθηκε, οι ΔΟΥ δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα της Ν.Α. Πιερίας (όπως άλλωστε και οι άλλες υπηρεσίες οι οποίες όμως εκπροσωπήθηκαν).
Έτσι οι όποιες σχετικές απαντήσεις, αναμένονται να δοθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, αφού αποφασίστηκε να σταλεί σχετική επιστολή.
Το ζήτημα είναι πότε θα δοθεί απάντηση: Πριν τη συμφωνία με την Κίνα για αγορά Ελληνικών Ομολόγων Δημοσίου ύψους 28 δις Ευρώ ή… μετά;

A4_30-11
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά στους Δήμους που πήγε καλά κατά τις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές ο ΛΑΟΣ, πήγε πολύ καλά και ο Π. Ψωμιάδης.
Το μήνυμα που έστειλαν και οι Πιεριείς που προσήλθαν στις κάλπες, είναι για στροφή προς τα δεξιά και αυτό γίνεται ηλίου φαεινότερων αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά του νικητή των εκλογών με εκείνα του Αντ. Σαμαρά.
Μεγάλος κερδισμένος στο νομό και ο βουλευτής Κ. Κουκοδήμος, ο οποίος δικαιώθηκε για την επιλογή του να στηρίξει τον Αντ. Σαμαρά. Το εντυπωσιακό όμως είναι, ότι (έστω και με μικρή διαφορά) στο δήμο από τον οποίο κατάγεται ο βουλευτής της Ν.Δ., πρώτη σε ψήφους βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η παρουσία του Μάκη Παπαδημητρίου (δημάρχου Πέτρας και πρώην προέδρου ΝΟΔΕ), ήταν καταλυτική όπως φαίνεται υπέρ της Κυρίας, όπως την αποκαλεί και ο ίδιος. Βέβαια, από την περιοχή κατάγεται και ο αντινομάρχης Π. Παπανικολάου, επίσης με σημαντική επιρροή στον αγροτικό κόσμο.
Κατά τ’ άλλα ο Πολύζος έδειξε το δρόμο Σαμαρά στον Κολινδρό και ο… Κάκκαλος το δρόμο Ντόρας στο Λιτόχωρο.

Ευτυχώς που το Μέγαρο Παπαγεωργίου είναι απέναντι ακριβώς από τη ΝΟΔΕ και η αλλαγή δεν θα φανεί μεγάλη… (σ’ αυτούς που τουλάχιστον θα έρθουν, γιατί σ’ αυτούς που ήταν εκεί ανέκαθεν και ετοιμάζονται να απέλθουν θα φανεί… βουνό)

Ε, όχι και να μας κλαίγεται η ΑΙΓΑΙΟ!
Σε αντίθεση με το δημόσιο, που δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία της Πιερίας τα πώς και τα γιατί της σύμβασης παραχώρησης της εθνικής οδού, οι ιδιώτες της ΑΙΓΑΙΟ μας κάλεσαν χθες για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.
Μπράβο τους, ως προς αυτό το σκέλος. Καθότι εμείς ποσώς περιμένουμε από αυτούς να απολογηθούν σε μας, διότι δεν μας έχουν και καμιά υποχρέωση.
Υποχρέωση μας έχουν οι κυβερνήσεις (και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ) που επέλεξαν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες τον εθνικό μας δρόμο και οι βουλευτές μας, που επικύρωσαν στη Βουλή τη σύμβαση εν λευκώ.
Αυτοί έπρεπε, πρώτα να μας ρωτήσουν κι αφού δεν μας ρώτησαν, να μας εξηγήσουν κι αφού δεν μας εξήγησαν, να απολογηθούν.
Από κει και πέρα όμως, μη μας κλαίγονται κιόλας τα στελέχη της ΑΙΓΑΙΟ ότι οι μέτοχοι παίρνουν ρίσκα και δεν έχουν κέρδος! Σιγά μη ζημιωθούνε κιόλας!
Σε ένα πράγμα πάντως είχαν δίκιο: οι Τράπεζες δεν παίζονται! Ιδίως όταν έχουν
βάλει (σε δάνεια) τα 750 εκ. ευρώ, από το 1,1 δισ που θα κοστίσει το έργο.
Όσο για την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης που υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ,  είναι περισσότερο από βέβαιον ότι εμάς θα ζημιώσει και κανέναν άλλον. Εδώ το δημόσιο (βλέπε κυβερνήσεις) δεν μας έκανε τους παράπλευρους δρόμους όταν είχε έσοδα απ’ τα διόδια, θα μας τους κάνει τώρα που θα αποποηθεί το μερτικό του;

Σε 15 μέρες ξεκινά τη λειτουργία του ο νέος σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο. Οι συνοδοιπόροι της νέας κυβέρνησης που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, συνεχίζουν να ελπίζουν στις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις;

Όσοι σταθμοί διοδίων και  να γίνουν, λέει η ΑΙΓΑΙΟ, δεν πρόκειται να αλλάξει το συνολικό διόδιο, που μετριέται με τη χιλιομετρική απόσταση.
Εκείνο που θα αλλάξει και θα αλλάζει κάθε χρόνο, θα είναι το επιμέρους τέλος των διοδίων.
Το οποίο είναι σήμερα 25 λεπτά/χλμ, θα γίνει 30, μετά 40 και μετά 50 λεπτά/χλμ, άμα τη λειτουργία των σηράγγων των Τεμπών.
Και παρακαλώ οδηγοί, σταματήστε να παρακάμπτετε τα υπάρχοντα μετωπικά διόδια, διότι αναγκάζετε την ΑΙΓΑΙΟ να ξοδεύεται, σε πλευρικούς σταθμούς, για να σας τσακώσει.

Η απότομη αύξηση των διοδίων, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του παραχωρησιούχου στην εθνική οδό, οφείλεται, μας είπαν χθες τα στελέχη της ΑΙΓΑΙΟ, σε κάτι που γράφτηκε κατά λάθος στη σύμβαση.
Δεν το πιστεύω! Είναι δυνατόν να μην το είχαν πάρει χαμπάρι το λάθος οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή, που έκαναν φύλλο-φτερό τη σύμβαση πριν την κυρώσουν! (
Πολιτεία )
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: