Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ: ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ «Οχι διεύρυνση ανισοτήτων»

Παρ' ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε χθες ότι η οικονομία της χώρας οδηγείται σε αυστηρότερη από κάθε άλλη φορά επιτήρηση από την Ε.Ε., εντούτοις επέμεινε, τουλάχιστον ρητορικά, στην άρνησή του να αποδεχθεί τις συνταγές των Βρυξελλών για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επικριτικός, για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, κατά της Ε.Ε. και των Τραπεζών, ήταν ο Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Επικριτικός, για μια ακόμη φορά τις τελευταίες μέρες, κατά της Ε.Ε. και των Τραπεζών, ήταν ο Γ. Παπανδρέου στη χθεσινή ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό ΕπιμελητήριοΟ Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν θα γίνει εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων και με συνταγές που διευρύνουν τις ανισότητες, ενώ υπεραμύνθηκε την πολιτική του που έχει, όπως είπε, τετραπλό στόχο: Τόνωση - αναθέρμανση της οικονομίας και προστασία των αδύναμων στρωμάτων. Νοικοκύρεμα του κράτους και των δημόσιων οικονομικών. Αναδιανομή στα εισοδήματα. Νέο μοντέλο ανάπτυξης (πράσινη ανάπτυξη).
Είναι η τρίτη φορά από το Σάββατο που ο κ. Παπανδρέου μιλάει με καταγγελτικό τρόπο κατά της Ε.Ε και των τραπεζών. Κι όλα αυτά ενώ σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δίνει μάχη για ....να πείσει τους εταίρους να δώσουν την πολυπόθητη παράταση για τη μείωση τους ελλείμματος.
Ο πρωθυπουργός:
- Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους θεσμικούς οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποστήριξε ότι αυτοί που επί τόσα χρόνια ανέχθηκαν και συγκάλυψαν τις αλχημείες, την αδράνεια, τις σπατάλες της προηγούμενης κυβέρνησης που τόσο ζημίωσαν τους Ελληνες πολίτες, ζητούν τώρα από αυτούς να πληρώσουν το κόστος της δικής τους συνενοχής.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν θα υιοθετήσουμε κοντόθωρες λογικές που εκπορεύονται από αυτούς που βύθισαν την παγκόσμια οικονομία σε κρίση χωρίς να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος, διότι το μετακύλησαν σε εκατομμύρια πολίτες και φορολογούμενους που ουδεμία ευθύνη φέρουν.
Δεν θα υιοθετήσουμε συνταγές που το μόνο αποτέλεσμα που θα είχαν θα ήταν να βυθίσουν την οικονομία μας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και κρίση, να διευρύνουν τις ανισότητες και τα κοινωνικά προβλήματα» είπε.
- Υπογράμμισε ότι τα βαθιά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν λύνονται ούτε σε 50 ούτε σε 100 μέρες με κινήσεις εντυπωσιασμού και πυροτεχνήματα, αλλά θα λυθούν μεσοπρόθεσμα, με δουλειά, συλλογική προσπάθεια, μακρόπνοο, σοβαρό αλλά και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο.
- Κατήγγειλε τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες ότι δεν επενδύουν στην ανάπτυξη για να βοηθήσουν να βγει η παγκόσμια οικονομία από την κρίση. Είπε ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δοκιμασίας με την οικονομία στην εντατική. Τόνισε ότι η ελληνική οικονομική κρίση είναι αποσυνδεδεμένη από τη διεθνή, και οφείλεται στην διαχείριση των οικονομικών του κράτους από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
- Τόνισε ότι σε 50 μέρες η κυβέρνησή του άνοιξε όλα τα μεγάλα θέματα και τόνισε ότι οι αλλαγές που θέλει να κάνει θα πάρουν χρόνο.
- Αρνήθηκε την κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί πρόγραμμα λιτότητας. «Οσοι το λένε αυτό δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα της χώρας ούτε τις δικές μας λύσεις» είπε. *(www.enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: