Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Βασίλη μου, αγόρι μου,μ' ακούς; ... Εδώ είμαστε. Δώσε μας στίγμα...

ΔΕΥΤΕΡΑ 6.4.09

Συγκλονιστική η μάνα στα ερείπια κάτω από τα οποία είναι εγκλωβισμένος ο γιος της...
Η αγωνία της μάνας συγκλονίζει. Μπροστά στα ερείπια φωνάζει στο γιο της με φωνή γεμάτη αγωνία να μιλήσει, να δώσει ένα στίγμα. Συγκλονιστικό ήταν το ρεπορτάζ του...

Νικόλα Βαφειάδη στον ΑΝΤ-1. Η κάμερα παρακολουθούσε τη γυναίκα σε όλη της την αγωνιώδη προσπάθεια. "Βασίλη αγόρι μου, μ' ακούς; Δώσε στίγμα Βασίλη. Η Διονυσία είναι καλά. Βασίλη μου! ... Αγόρι μου! ... Εδώ είμαστε... " .
Πραγματικό ντοκουμέντο...

Νύχτα θρίλερ στη Βουλή για την <Πολυκατοικία!>

Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2009

Εν Αθήναις 6 Απριλίου! : Η <πολυκατοικία> σε δύσκολη κατάσταση! Ο κ. Παυλίδης κρατά τα κλειδιά των εξελίξεων αντί να τα έχει ο Καπετάνιος! Και το ερώτημα που πλανάται μεταξυ των ενοίκων, είναι πότε και αν θα δώσει τα <κλειδιά> στον διαχειριστή του ΧΑΟΥΣ μετά την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής ? ή όταν θα συσταθεί το ειδικό δικαστήριο??. ..πολλά τα λεφτά πούχουν συσσωρευτεί στα θεμέλεια της <Πολυκατοικίας> όπως βλέπετε στην φωτό δίπλα.. πολλά τα λεφτά και λίγα τα λεφτά που μένουν πριν καταρρεύσει..και οι σεισμολόγοι δυστυχώς είναι.. by diaporon-bl/

Στον αέρα 3.700 συνταξιούχοι...

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Από την Μαρία Αμανατίδου

Ξεκρέμαστοι 3.700 συνταξιουχοι του ΤΕΒΕ στην Πιερία.
Αγονται και φέρονται απο ταμειο σε ταμειο, χωρις να ξέρουν τι τους ξημερώνει!!!
Δειτε το δημοσιευμα απο την τοπική εφημερίδα ΕΠΤΑ για να καταλάβετε μέχρι πιο σημείο φτάνει η αδιαφορία της πολιτείας!
http://www.eptanews.gr/?aid=2328
Με οδυνηρό τρόπο βίωσε συνταξιούχος του ΤΕΒΕ την πιλοτική εφαρμογή (μόνο στην Πιερία από όλους τους νομούς της χώρας) του νέου καθεστώτος περίθαλψής του, όταν, μετά από συνεχείς, δωρεάν εξετάσεις και θεραπείες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, τον πληροφόρησαν, σε πρόσφατη επίσκεψή του για...
μια αξονική τομογραφία, ότι έπρεπε να πληρώσει συμμετοχή 25%.Το τραγικότερο; Του έλειπαν 20 ευρώ, από τα 281 που του ζητήθηκαν και το νοσοκομείο, όπου βρίσκονται οι θεράποντες γιατροί του, του αρνήθηκε την εξέταση! «Με έκαναν ζήτουλα για 20 ευρώ!», λέει έμπλεος οργής κι αγανάκτησης ο συνταξιούχος, που αναγκάστηκε να δανειστεί από πλήρωμα ασθενοφόρου του νοσοκομείου της Κατερίνης που για καλή (!) του τύχη βρέθηκε στην είσοδο του «Παπαγεωργίου». Η απίστευτα ανάλγητη αυτή αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς συνταξιούχου του ΤΕΒΕ, φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την αγωνία των 3.700 συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών του νομού, που επιλέχθηκαν να γίνουν τα «πειραματόζωα» της δοκιμαστικής, από τις αρχές του 2009, εφαρμογής ενός νόμου, που προβλέπει την επαναφορά τους από τον κλάδο υγείας του ΙΚΑ στον κλάδο υγείας του ΟΑΕΕ.Και, όπως φαίνεται, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων Τ.Α.Ε -Ο.Α.Ε.Ε Πιερίας προς τα μέλη του ότι από φέτος θα έχουν πια ελεύθερη επιλογή του γιατρού, χωρίς να στερηθούν τις δωρεάν παντός είδους εξετάσεις.
(http://www.eptanews.gr

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΟΥΤΕ... ΚΟΥΝΟΥΠΙ!

Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2009

Αυτή είναι η πολιτική. Μέχρι προχθές, όταν ήταν υπουργός υπήρχε συνωστισμός για μια χειραψία μαζί του. Βουλευτές και υπουργοί συνωστίζονταν έξω από το γραφείο του για ένα ρουσφέτι. Η εικόνα που βλέπετε αποτύπωνε την μοναξιά του πριν από λίγο στη Βουλή. Σωστά το αποτύπωσε το πολιτικό σχόλιο του Γιώργου Βλάχου. Τώρα κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν. Έτσι είναι η πολιτική. Σιχαμερή και απογοητευτική...pressmme

Αλλη γκάφα της Αστυνομίας - Εφεραν στο δικαστήριο λάθος πρόσωπο.


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 Μεγάλη γκάφα των αστυνομικών στην Αθήνα.Εφεραν στο δικαστήριο λάθος πρόσωπο.Δικάστηκε στη θέση του απλού χρήστη,ένας άλλος, έμπορος ναρκωτικών και φέθη ελεύθερος, αφού θεωρήθηκε ότι είναι ο χρήστης και σύμφωνα με τον νόμο, έπρεπε να κριθεί έτσι απο το δικαστήριο, που έκανε σωστά τη δουλειά του, αλλά σε λάθος πρόσωπο.Ευθύνες θα αναζητηθούν;
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
- kraxtis-gr.blogspot.com

Επιδιενώθηκε η υγεία του Αστυνομικού


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Δραματική τροπή στην υγεία του τραυματισμένου αστυνομικού, που επιδεινώθηκε πρίν λίγο.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
- kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΓΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Με πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι κτηνοτρόφοι, μοιράζοντας γάλα στους κατοίκους της Αθήνας.Διαμαρτυρήθηκαν γαι τις τιμές.Προτιμάμε είπαν να το δώσουμε τζάμπα στον κόσμος παρά να μας κοροιδεύουν με τις παράδεκτες τιμές.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Ελαμψε το άστρο του ΟΜΠΑΜΑ



ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ελαμψε το άστρο του ΟΜΠΑΜΑ-
Χαρισματικός ηγέτης σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που τον έζησαν για λίγο ασπο κοντά.Παρέμβαση θα ασκήσει για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

.....¨Βόμβα" στη Βουλή....

Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2009


Κάντε κλικ εδώ να ανοίξει η εικόνα - από kafeneio

Απόφαση ΣτΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απεφάνθη ότι οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οφείλουν να καταβάλουν τα νοσήλια σε ασφαλισμένους, σε περίπτωση που αυτοί εισαχθούν, λόγω επείγουσας ανάγκης, σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή ιδιωτικές κλινικές μη συμβεβλημένες με τους φορείς.


Το ΣτΕ έκρινε ( με τις υπ΄ αριθμ. 1187 και 1188/2009 αποφάσεις) ότι από τις συνταγματικές επιταγές προκύπτει ότι «το κράτος και οι οργανισμοί κοινωνικής ασφαλίσεως υποχρεούνται να παρέχουν στα ασφαλιζόμενα πρόσωπα υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, οι οποίες πρέπει να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες διαγνώσεως και θεραπείας των σχετικών παθήσεων, τις χειρουργικές επεμβάσεις, εφόσον απαιτούνται, ως και γενικώς τις ανάγκες νοσηλείας των εν λόγω προσώπων».

Και συνεχίζει ότι εάν ασθενείς ασφαλισμένοι εισαχθούν αυτοβούλως σε ιδιωτική κλινική, για τον λόγο ότι «εκ της αναβολής απειλείται κίνδυνος δια τη ζωή ή την υγεία του ασθενή, οι φορείς αυτοί καταβάλλουν τα νοσήλια των ασφαλισμένων, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει σύμβαση μεταξύ των εν λόγω θεραπευτηρίων και των ασφαλιστικών φορέων».
Το ΣτΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι ασθενείς εισάγονται μεν σε συμβεβλημένα με τους ασφαλιστικούς φορείς θεραπευτήρια, τα θεραπευτήρια όμως αυτά αδυνατούν να παράσχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, είτε διότι υστερούν, ως προς τις σύγχρονες μεθόδους διαγνώσεως και θεραπείας, είτε λόγω ανεπάρκειας των αναγκαίων υποδομών για να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες νοσηλείας, είτε τέλος λόγω ελλείψεως του απαραίτητου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και για τους λόγους αυτούς οι ασθενείς καταφύγουν αναγκαίως σε μη συμβεβλημένα με οργανισμούς κοινωνικής ασφαλίσεως, όπως το ΙΚΑ, θεραπευτήρια προκειμένου να αποφύγουν κίνδυνο της ζωής τους ή της υγείας τους, στην περίπτωση αυτή και για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο νοσηλείας του ασθενούς σε τέτοιο θεραπευτήριο, το ΙΚΑ όπως και κάθε ασφαλιστικός φορέας υποχρεούται να αποδώσει στους ενδιαφερόμενους το σύνολο της δαπάνης νοσηλείας τους».
Με την πρώτη απόφαση το ΣτΕ δικαίωσε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ και μάλιστα της επιδίκασε και αποζημίωση για ηθική βλάβη, καθώς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν της κατέβαλε όλα τα νοσήλια που είχε πληρώσει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στο οποίο κατέφυγε καθώς τα δημόσια νοσοκομεία δεν είχαν κρεβάτι σε μονάδα εντατικής νοσηλείας. Με την δεύτερη απόφαση το ΣτΕ δικαίωσε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ (χρειάστηκε θεραπεία εμβολισμού και εμφράξεως, μετά από πέντε ανευρύσματα εγκεφάλου) από το Ηράκλειο Κρήτης καθώς το ΙΚΑ αρνήθηκε να της καταβάλει τα νοσήλια σε ιδιωτική κλινική μη συμβεβλημένη με το ΙΚΑ.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Μπράβο στην AEGEAN

Η Aegean στέλνει αεροπλάνο για να επιστρέψουν οι Έλληνες φοιτητές στην Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Μπράβο στην AEGEAN


H aegean στέλνει αεροπλάνο στην Ιταλία για να παραλάβει τους Έλληνες φοιτητές οι οποίοι δεν έχουν πλέον που να μείνουν και θέλουν να επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους και στην οικογένειά τους.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Τσελέντης: "Δεν επηρεάζει την Ελλάδα ο σεισμός στην Ιταλία"



Επειδή είναι λογικό να ρωτάτε και να υπάρχει άγχος για το αν ο σεισμός (5.9 ρίχτερ με 28 νεκρούς μέχρι τώρα)στην Ιταλία θα επηρεάσει την Ελλάδα, ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης με δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο είπε ότι δεν...

μπορεί να επηρεάσει σε καμία περίπτωση την χώρα μας. Χαρακτηριστικά είπε στην ΝΕΤ και την Πόπη Τσαπανίδου ότι: "Δεν συνδέεται ο σεισμός με την περιοχή μας και δεν μπορεί να επηρεάσει τα Ελληνικά ρήγματα. Ο σεισμός ήταν καταστροφικός λόγω της κακής υποδομής που είχε η ιταλική πόλη" (troktiko)
.''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com. .

Φορολογικές δηλώσεις: Τα 16 πιο συνηθισμένα λάθη


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΤΑ ΝΕΑ

Τα 16 πιο συνηθισμένα λάθη που διαπιστώνονται κάθε χρόνο στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων θα ελέγχουν οι εφοριακοί κατά την παραλαβή των δηλώσεων και, όπου υπάρχει η δυνατότητα, θα ζητούν επί τόπου από τους φορολογουμένους να τα διορθώσουν για να προχωρήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, τα συχνότερα λάθη, όπως εντοπίστηκαν από τις υποβληθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2008, είναι τα εξής:

1) Συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα ΤΑΧΙS με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

2) Ο φόρος που αναλογεί σε εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες συμπληρώνεται στον κωδικό 917 που αφορά φόρο εισοδήματος Ζ΄ ψηφίσματος, αντί στον κωδικό 313.

3) Υπάρχει ένδειξη για υποβολή δήλωσης που αφορά αποβιώσαντα και δεν υπάρχει δηλωμένη σχέση στο Μητρώο μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου.

4) Έχουν συμπληρωθεί τόκοι για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας, τα οποία έχουν συναφθεί από 1ης.1.2003 και μετά, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το συνολικό ποσόν των δανείων στους κωδικούς 069-070 του πίνακα δαπανών.

5) Η επιφάνεια της κύριας κατοικίας είναι μεγαλύτερη από 200 τ.μ. και δεν έχουν συμπληρωθεί η Τιμή Ζώνης και το Έτος Έκδοσης Οικοδομικής Αδείας.

6) Οι επιφάνειες των δευτερευουσών κατοικιών (μη εξοχικής και εξοχικής) είναι μεγαλύτερες των 150 τ.μ. και δεν έχουν συμπληρωθεί οι Τιμές Ζώνης και το Έτος Έκδοσης Οικοδομικής Αδείας.

7) Έχουν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης.

8) Όταν τα τ.μ. της πρώτης κατοικίας είναι μεγαλύτερα των 120, οι κωδικοί 727-728 δεν συμπληρώνονται μόνο με τα ποσά των τόκων, αλλά και με το ποσόν που αντιστοιχεί στην αποπληρωμή του κεφαλαίου για τα πάνω από τα 120 τ.μ. της κατοικίας.

9) Δεν υπάρχει σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

10) Έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.

11) Οι παρακρατηθέντες φόροι, που συμπληρώνονται στους κωδικούς 601-602, 603-604 και 605-606 και αφορούν εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα, είναι μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.

12) Δε συμπληρώνονται τα τ.μ. των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ έχουν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

13) Δηλώσεις εν διαστάσει συζύγων στις οποίες δεν διαγράφεται ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου. Η υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων γίνεται μόνο με τα σταθερά στοιχεία καθενός.

14) Υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου στη δήλωση χωρίς να έχει καταχωριστεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

15) Υπάρχει ένδειξη στους κωδικούς 911-912 και δεν έχει συμπληρωθεί το Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο.

16) Έχουν συμπληρωθεί καθαρά κέρδη από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα αντίστοιχα ακαθάριστα έσοδα.

Τα παραπάνω σημεία θα ελέγχονται τη στιγμή της παραλαβής της δήλωσης, ώστε να διορθώνονται αμέσως και να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τον φορολογούμενο και αργοπορία στην αποστολή των δηλώσεων. Ωστόσο ο έλεγχος και η διόρθωση των συνήθων λαθών θα γίνεται μόνο όταν δεν υφίσταται μεγάλη αναμονή για την παραλαβή της δήλωσης.

'ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Εγκρίνονται νέα στεγαστικά δάνεια;


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Στα ταμεία των τραπεζών παραμένουν ένα στα δύο στεγαστικά δάνεια που παίρνουν σφραγίδα έγκρισης τραπεζικής χρηματοδότησης, με τους δανειολήπτες να εξετάζουν εξονυχιστικά πιθανές ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων προσδοκώντας μεγαλύτερη αποκλιμάκωση τιμών τους επόμενους μήνες.

Είναι ένα νέο φαινόμενο, λένε τραπεζικά στελέχηκαι συμπληρώνουν: «Τα νοικοκυριά θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να λάβουν δάνειο και αφού πάρουν την έγκριση της τράπεζας, παγώνουν την εκταμίευση έως ότου βρουν την κατάλληλη ευκαιρία».
Το πάγωμα της ζήτησης στην αγορά ακινήτων και η πτώση των τιμών σε ποσοστό 10%-15%, που καταγράφεται ήδη, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη αβεβαιότητα για το βάθος της κρίσης και την έναρξη του ανοδικού κύκλου στην πραγματική οικονομία αναμένεται πως θα οδηγήσουν σε επίταση του φαινομένου τους επόμενους μήνες και τραπεζίτες δεν αποκλείουν στο τέλος του έτους τα υπόλοιπα των δανείων να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Στο τέλος του 2008, επιχειρήσεις και νοικοκυριά χρωστούσαν στις τράπεζες 249,661 δισ. ευρώ με τον ρυθμό αύξησης στο 16,4%. Δύο μήνες αργότερα, στο τέλος Φεβρουαρίου, ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης είχε καθηλωθεί στο 12,9% με τα υπόλοιπα να έχουν αυξηθεί κατά λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, στα 250,549 δισ. ευρώ.

Οι εισροές
«Μην εκπλαγείτε αν δείτε στο τέλος του έτους οι συνολικές οφειλές προς τις τράπεζες να έχουν μειωθεί», λέει σε μεσημεριανή εφημερίδα» κορυφαίος τραπεζίτης που παρατηρεί πως ήδη οι εισροές αποπληρωμών στεγαστικών δανείων σε μηνιαία βάση είναι υψηλότερες από τις νέες εκταμιεύσεις δανείων. Τον Φεβρουάριο, οπότε και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά μόλις 190 εκατ. ευρώ. Έναν χρόνο νωρίτερα, η αύξηση ήταν 1,772 δισ. ευρώ! Οι επιδόσεις αυτές οφείλονται στην πτώση της ζήτησης, τα αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης από πλευράς τραπεζών, αλλά και το πάγωμα εγκεκριμένων δανείων.

Σε επίπεδο ζήτησης, σε μέσα ημερήσια επίπεδα, οι τράπεζες υποδέχονταν ένα χρόνο νωρίτερα 150 αιτήσεις στεγαστικών δανείων. Τον περασμένο Ιανουάριο οι αιτήσεις έπεσαν στο ένα τρίτο και τώρα αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά σε περίπου 70 με 80. Από αυτές, δύο στις τρεις απορρίπτονται καθώς τα κριτήρια χρηματοδότησης έχουν σφίξει τα μέγιστα από πλευράς τραπεζών υπό τον φόβο των επισφαλειών, και από όσες εγκρίνονται περίπου οι μισές τελούν σε εκκρεμότητα μέχρι δανειολήπτης να δώσει το δικό του πράσινο φως για την εκταμίευση του δανείου και να αρχίσει την αποπληρωμή του.


Πιστωτική ασφυξία

Παρα τη σταδιακή αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας από πλευράς τραπεζών και την πτώση των επιτοκίων, οι τραπεζίτες βλέπουν μεγαλύτερη κάμψη της πιστωτικής επέκτασης τους επόμενους μήνες εξαιτίας της προβλεπόμενης επιδείνωσης της πραγματικής οικονομίας. Ήδη με την ετήσια έκθεσή του, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για μηδενική ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία το 2009, όταν δύο μήνες νωρίτερα έθετε τον πήχυ της προβλεπόμενης ανάπτυξης στο 0,5%.

Ο ρυθμός επέκτασης
Η επιδείνωση αυτή μεταφράζεται σε υψηλότερη ανεργία και φρένο στην παραγωγική διαδικασία, που θα μετουσιωθεί και σε καθίζηση της πιστωτικής ανάπτυξης. Ο στόχος για διατήρηση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης σε ποσοστό άνω του 10% φέτος, έχει ήδη παραχωρήσει τη θέση του σε εκτιμήσεις για αύξηση της τάξεως του 5%-8%, η οποία κατά ορισμένους τραπεζίτες ίσως αποδειχθεί αισιόδοξη. «Αν υποθέσουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μηδενικός φέτος και ο πληθωρισμός σε μέσα επίπεδα κινηθεί μεταξύ 1,5% και 2%, μην περιμένετε πιστωτική επέκταση πάνω από 3%-4%», εξηγεί τραπεζίτης με πολλά χρόνια εμπειρίας στην ελληνική αγορά. Αν πράγματι ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης συγκρατηθεί στο 4% φέτος, από 16,4% πέρυσι, αυτό σημαίνει ότι τα φρέσκα δάνεια στην αγορά δεν θα υπερβούν τα 10 δισ. ευρώ από 34,2 δισ. ευρώ το 2008, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επενδύσεις, κατανάλωση, ανεργία και συνολικά για την πραγματική οικονομία.

Εγκρίνονται στεγαστικά αλλά δεν τα εισπράττουν οι δανειολήπτες

Ματσενστερ Γιουνάιτεντ - Φεντερίκο Ματσέντα - ένας 17χρονος "διάβολος"

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Φεντερίκο Ματσέντα - ένας 17χρονος "διάβολος"



Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι, κατάφερε να κερδίσει την Αστον Βίλα (3-2), στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier League χάρη στο γκολ του νεαρού, Φεντερίκο Ματσέντα. Ο 17χρονος, που πήρε τη θέση του Νάνι στο 61ο λεπτό, σκόραρε στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας στην ομάδα ένα πολύτιμο τρίποντο.

«Πρόκειται για την καλύτερη μέρα της ζωής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γεννημένος στη Ρώμη, Ματσέντα, που ανήκει στους «κόκκινους διαβόλους» από τον Σεπτέμβριο του 2007. Έξι μέρες πριν ο «Κίκο», όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε σημειώσει χατ τρικ στην ισοπαλία των «ρεζερβών» της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νιούκασλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (3-3).

Με τον ερχομό του στο Μάντσεστερ, τοποθετήθηκε στην ομάδα κάτω των 18 ετών, στην οποία είναι υπεύθυνος ο Πολ ΜακΓκίνες. Ωστόσο το πλούσιο ταλέντο του τον έστειλε αμέσως στην δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ, στην οποία είναι υπεύθυνος ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον για τον νεαρό άσο και ο Σκοτσέζος δεν δυσκολεύθηκε να του εμπιστευθεί μία θέση στην πρώτη ομάδα. Αλλωστε ο σερ Αλεξ είναι υπέρμαχος στο να δίνονται ευκαιρίες στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Δείτε τον να σκοράρει:

Το χατ τρικ κόντρα στις "ρεζέρβες" της Νιούκασλ

Νίκος Κουβαράς

Αντιδρούν στις χαμηλές τιμές Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στην Πλατεία Συντάγματος


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, κτηνοτρόφοι, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και του κρέατος.
Σε μία συμβολική ενέργεια, οι κτηνοτρόφοι σχεδιάζουν να διανείμουν στους πολίτες 20.000 δωρεάν μπουκάλια φρέσκου παστεριωμένου συνεταιριστικού γάλακτος.

Newsroom ΔΟΛ

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Ισχυρός σεισμός στην Κεντρική Ιταλία

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

ktiria3Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος και επίκεντρο στην επαρχία Αμπρούτσο, συγκλόνισε τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία. Η καταστροφή στην πρωτεύουσα Λ’ Ακουίλα, αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλη, με τον απολογισμό μέχρι στιγμής να φτάνει τους 20 νεκρούς, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά. Σε 30 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής επιχειρούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα συντρίμμια σπιτιών στο ιστορικό κέντρο της Λ’ Ακουίλα αλλά και σε κοντινές κωμοπόλεις. Στη Λ’ Ακουίλα είναι γνωστό πως υπάρχουν περί τους 300 Έλληνες φοιτητές. Οι περισσότεροι έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειες τους και είναι καλά στην υγεία τους. Όπως δήλωσαν στη ΝΕΤ 105.8 ο υφυπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Κασίμης και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταξύ των τραυματιών είναι και μία Ελληνίδα φοιτήτρια η οποία διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Ο αδερφός της είναι μεταξύ των αγνοουμένων.
Σε εγρήγορση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ των επικεφαλής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας Ελλάδας και Ιταλίας, ώστε να υπάρχει ταχύς και ευέλικτος δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Βοήθεια παρέχουν και οι διπλωματικές μας αρχές στην Ιταλία.

Η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογάννη, η οποία βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη σύνοδο κορυφής της “Συμμαχίας Πολιτισμών”, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιταλό ομόλογό της κ. Φράνκο Φρατίνι στον οποίο εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να παράσχει βοήθεια, με ειδικές σωστικές μονάδες, εφόσον της ζητηθεί.

Μια ομάδα διασωστών είναι έτοιμη να αναχωρήσει με C-130 για την Λ’Άκουϊλα, προκειμένου να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης.(apnews)

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Στα χνάρια του Έλληνα στρατηλάτη


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Με στόχο να ταξιδέψει μαζί με το κοινό στο δρόμο του Αλέξανδρου μέσα από την αφήγηση και τις εντυπωσιακές εικόνες ο αρχιτέκτονας-σκηνοθέτης Νίκος Σοφιανός παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα, στις 8.00 το απόγευμα στον ιστορικό Δήμο Δίου, το έργο του, «Ζει ο Αλέξανδρος;». Η παρουσίαση, με κεντρικό πρόσωπο τον μεγάλο Μακεδόνα Στρατηλάτη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δίου, στην Κονταριώτισσα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος, μια προσωπικότητα που γοήτευσε τον Νίκο Σοφιανό από τα εφηβικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για να περπατήσει κάθε χιλιόμετρο της ιστορίας. Ο ίδιος περιγράφει: «Ακολούθησα πιστά την διαδρομή και συνεπαρμένος από αυτό το αληθινό παραμύθι μιας κορυφαίας ελληνικής στιγμής, πήρα μαζί μου το προαιώνιο ερώτημα της γοργόνας. Περνώντας από κάθε σημείο που πέρασε ο Αλέξανδρος, ανάμεσα σε εμφυλίους και έρημο, ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς και φιλοσοφίες, κάθε φορά υπήρχε ένα κοινό σημείο. Όλες οι πόρτες άνοιγαν μόλις άκουγαν ότι είμαι Έλληνας» λέει συγκινημένος.

Σε εκείνη τη γη ο Αλέξανδρος είναι ο ήρωας τους και ο «Γιουνάν» ο φίλος τους.

Η σημαντική συλλογή ιστορικών στοιχείων που συνθέτουν το έργο του Νίκου Σοφιανού, το κάνει μοναδικό ενώ παράλληλα, επισημαίνεται η σημασία των γεγονότων και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που όλα αμφισβητούνται. Οι σημαντικές στιγμές του ταξιδιού του, στο Αφγανιστάν, το Ιράν, την Ινδία θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τις εικόνες της κινηματογραφικής του κάμερας, παρουσιάζοντας το μακρινό ταξίδι του Αλέξανδρου. Ένα ταξίδι γεμάτο προσωπικές εμπειρίες και μοναδικές εικόνες. Ένα ταξίδι που αποτυπώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ και στις σελίδες ενός εντυπωσιακού βιβλίου που διηγείται την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και επισημαίνει πως εκεί κάτω, γι’ αυτούς τους λαούς, η απάντηση στην ερώτηση της γοργόνας είναι: «Ναι, ο Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει».
''ΚΡΑΧΤΗΣ''
- kraxtis-gr.blogspot.com
. .

Ιταλία: 5,8 Ρίχτερ ήταν η δόνηση που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία.


ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 04.30, ώρα Ελλάδος, στην κεντρική Ιταλία, η οποία έγινε αισθητή έως και την πρωτεύουσα Ρώμη, ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το επίκεντρο εντοπίζεται σ' εστιακόλ βάθος μόλις 5 χλμ στην πόλη Λ' ’κουϊλα στο κέντρο της οροσειράς των Αμπρούτσι. Προηγουμένως το Ansa, επικαλούμενο τις υπηρεσίες της πυροσβεστικής είχε μεταδώσει πως η ένταση της δόνησης ήταν 6,7 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε αισθητή επίσης και στην Πεσκάρα, στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο με τη Ρώμη, στις όχθες της Αδριατικής και σ�όλην την οροσειρά των Αμπρούτσι.

Μάλιστα στην μεγαλούπολη των Αμπρούτσι Λ� ’κουϊλα υπέστησαν ζημιές αρκετές κατοικίες, κι ο πληθυσμός κατέβηκε στους δρόμους, εν αναμονή μετασεισμικών δονήσεων, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa. Από τη δόνηση δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Πάρτε μέτρα για τη διευκόλυνση της εισόδου των τουριστών μας



ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης των προξενείων και των συνοριακών σταθμών της χώρας μας με προσωπικό, την ανάγκη ελαχιστοποίησης του χρόνου έκδοσης βίζας, αλλά και τη βελτίωση των χώρων υγιεινής στις εισόδους των συνόρων επισημαίνει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου με επιστολές του στους αρμόδιους υπουργούς.
Όπως τονίζει ο Νομάρχης, σε επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη και στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο «πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης βίζας, ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός και καθυστερήσεις, όπως στο παρελθόν, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχαν στην εικόνα όσο και ως αποτέλεσμα για τον τουρισμό και την οικονομία μας» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό οι συνοριακοί σταθμοί εισόδου στη χώρας μας, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ουρές στα σύνορα».
Ο κ. Παπαστεργίου σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική βαθμιαία αύξηση των τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω του Οδικού Άξονα 10, ο κύριος όγκος των οποίων έχει προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και την Πιερία ειδικότερα. Ειδικά εφέτος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, σε συνάρτηση με την παγκόσμια διαμορφωμένη αρνητική οικονομική συγκυρία, θεωρεί ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας οδικά, ειδικά από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τη Βαλκανική Χερσόνησο.
«Σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει, «ζητούμε άμεσα την ενίσχυση με το απαιτούμενο προσωπικό και με τη διαδικασία του επείγοντος τόσο των συνοριακών σταθμών όσο και των προξενείων μας. Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας προς όφελος του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας». Χώροι … ανθυγιεινής Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο ο Νομάρχης Πιερίας επισημαίνει το πρόβλημα που παρατηρείται στις εισόδους της χώρας σε σχέση με την κατάσταση των χώρων υγιεινής. «Πρόκειται για μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου τη χώρα μας και δημιουργεί τη χειρότερη εντύπωση στους τουρίστες, που επιλέγουν ως προορισμό για τις διακοπές τους τη χώρα μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε η πρώτη εικόνα των επισκεπτών της χώρας μας «να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και τις προδιαγραφές που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

.