Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ματσενστερ Γιουνάιτεντ - Φεντερίκο Ματσέντα - ένας 17χρονος "διάβολος"

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Φεντερίκο Ματσέντα - ένας 17χρονος "διάβολος"



Ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι, κατάφερε να κερδίσει την Αστον Βίλα (3-2), στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier League χάρη στο γκολ του νεαρού, Φεντερίκο Ματσέντα. Ο 17χρονος, που πήρε τη θέση του Νάνι στο 61ο λεπτό, σκόραρε στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας στην ομάδα ένα πολύτιμο τρίποντο.

«Πρόκειται για την καλύτερη μέρα της ζωής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γεννημένος στη Ρώμη, Ματσέντα, που ανήκει στους «κόκκινους διαβόλους» από τον Σεπτέμβριο του 2007. Έξι μέρες πριν ο «Κίκο», όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε σημειώσει χατ τρικ στην ισοπαλία των «ρεζερβών» της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νιούκασλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (3-3).

Με τον ερχομό του στο Μάντσεστερ, τοποθετήθηκε στην ομάδα κάτω των 18 ετών, στην οποία είναι υπεύθυνος ο Πολ ΜακΓκίνες. Ωστόσο το πλούσιο ταλέντο του τον έστειλε αμέσως στην δεύτερη ομάδα της Γιουνάιτεντ, στην οποία είναι υπεύθυνος ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Νορβηγός μίλησε με τα καλύτερα λόγια στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον για τον νεαρό άσο και ο Σκοτσέζος δεν δυσκολεύθηκε να του εμπιστευθεί μία θέση στην πρώτη ομάδα. Αλλωστε ο σερ Αλεξ είναι υπέρμαχος στο να δίνονται ευκαιρίες στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Δείτε τον να σκοράρει:

Το χατ τρικ κόντρα στις "ρεζέρβες" της Νιούκασλ

Νίκος Κουβαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: