Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ..ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ....Turk soldiers murdered handicapped children in Cyprus

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 11, 2009

Above is a piece, with English subtitles, from last night’s Cyprus TV news reporting that the remains of a family of four killed by Turkish soldiers during Turkey’s invasion of the island in 1974 have been identified. The father, mother and their two handicapped children, from the occupied village of Lapithos, were buried under a lemon tree in the grounds of the home and their remains discovered and handed over to occupation authorities in 2002 by the Turkish settlers occupying the property as they were building an extension to the house.

Not only are we shocked by the bloodthirsty cowardice of Turkish soldiers; but we also wonder about the Turkish settlers in this story, who shamelessly and without, apparently, any disturbance to their consciences, reside in and enjoy the property of a family so brutally murdered.

Lapithos is also the town where a good proportion of the 8,000 Britons who have settled in occupied Cyprus now reside, including the notorious criminals David and Linda Orams, who were ordered earlier this year by the European Court of Justice to return the land they have usurped to its rightful owner, Meletios Apostolides, a judgment awaiting ratification or otherwise by the English Court of Appeal in November.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Χαζομάρες γονέων παιδεύουσι τέκνα..

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Έβαλε τον 7χρονο γιο του στο τιμόνι του οικογενειακού SUV, άρχισε να τον βιντεοσκοπεί και αφού ενθουσιάστηκε με τις επιδόσεις του μικρού στην οδήγηση, ανέβασε το βίντεο στο YouTube.

Mόνο που το εν λόγω βίντεο, έτυχε να το δούν και οι αξιωματικοί αστυνομικού τμήματος στο Κεμπέκ (όπου συνέβη το περιστατικό), οι οποίοι μόλις ξεπέρασαν την απορία τους άσκησαν αμέσως διώξεις.

Το βίντεο εικονίζει τον 7χρονο Σάμιουελ να οδηγεί το SUV (μασώντας μάλιστα τσίχλα!) ενώ στις πίσω θέσεις του αυτοκινήτου βρίσκονται η μητέρα του και τα δύο αδέρφια του. Ενα κοριτσάκι που κάθεται στα πόδια της γυναίκας χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας και ακόμη ένα αγοράκι που βρίσκεται στη διπλανή θέση.

Για την τοπική αστυνομία, ο εντοπισμός της οικογένειας δεν ήταν δύσκολος αφού ο πατέρας του παιδιού, και καθ΄ όλη τη διάρκεια του βίντεο, δεν βάζει γλώσσα μέσα. Συνοδεύει τη μαγνητοσκόπηση με ...ζωντανή περιγραφή στην οποία αναφέρει την και την ακριβή τοποθεσία αλλά και το όνομα του μικρού.

Οσο για τη μητέρα, εκείνη ακούγεται να φωνάζει διαρκώς το όνομα του συζύγου της (που ζητά από τον μικρό να κοιτάξει την κάμερα και να χαμογελάσει λιγάκι) ζητώντας του να μην αποσπά με την κάμερα την προσοχή του... οδηγού.ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο Οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου άρπαξαν άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας κοσμήματα.


ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο κατάστημα, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν οι δύο ιδιοκτήτες του, και με την απειλή όπλου άρπαξαν άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας κοσμήματα.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες που οδηγούσαν δύο συνεργοί τους και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θάνατος σκακιστή πάνω στη σκακιέρα

Τρίτη, 11 Αύγουστος 2009

Ο ισχυρός σκακιστής Νίκος Καραπάνος, 41 χρόνων, κατά τον πρώτο γύρο του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις 2009» υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέληξε, χθες.

Σκακιστής που συμμετείχε σε πολλά πρωταθλήματα και διοργανώσεις και ήταν αθλητής της ΕΣΚΑμφισσας δεν άντεξε χθες το στρες της παρτίδας και προδώθηκε από την καρδιά του.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις 2009» θρηνεί την αιφνίδια απώλεια του σκακιστή Νίκου Καραπάνου, που συμμετείχε στο τουρνουά, και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Λόγω του θλιβερού αυτού συμβάντος, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε την αναβολή του δεύτερου (2ου) γύρου, που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη 11 Αυγούστου (17:30) και τροποποίησε το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων.

Φίλοι σκακιστές του Ακτιβιστή συντετριμμένοι από τον θάνατο του νεαρού σκακιστή είπαν: "Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά τον άνθρωπο και σκακιστή Καραπάνο και να μοιραστούμε ως ακροατές μερικές από τις ατελείωτες σκακιστικές περιπέτειες του.Τελευταία φορά τον είδα στο final four του κυπέλλου ΤΕΣΣΑΣ και ήταν σε άριστη κατάσταση.Εξαίρετος άνθρωπος και ταλαντούχος σκακιστής πέθανε πάνω στη σκακιέρα που τόσο αγάπησε!Το σκάκι ήταν το πάθος του,η δουλειά του,η ζωή του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει... "ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εκτός σχολείων λόγω θητείας Χάνουν την προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, καθώς απολύονται μία ημέρα αργότερα. Απραγο παραμένει το υπουργείο Παιδε

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Αδικία εις βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων αλλά χάνουν -για μία ημέρα- τη σχετική προθεσμία εξαιτίας της στρατιωτικής τους θητείας, συντελείται τις τελευταίες ημέρες, με το υπουργείο να μένει με σταυρωμένα τα χέρια και να μη δίνει λύση στο πρόβλημα.


Την παράταση της προθεσμίας ζητούν οι στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων (φωτογραφία αρχείου)
Την παράταση της προθεσμίας ζητούν οι στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων (φωτογραφία αρχείου)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για διορισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λήγει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στις 11 Αυγούστου, όμως, υπάρχουν ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι απολύονται την επομένη, δηλαδή στις 12 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να χάνουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση διορισμού, καθώς χρειάζονται να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- και το απολυτήριο στρατού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βασίλειου Κατσιαούνη, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο της Λάρισας και παίρνει το πολυπόθητο απολυτήριο στις 12 Αυγούστου.

«Εχω μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εδώ και μέρες, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ αλλά και αρκετοί ακόμη συνάδελφοι, αλλά μου έχουν διαβιβάσει ότι είναι δύσκολο να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων», δηλώνει στο «Εθνος» ο κ. Κατσιαούνης και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο και άδικο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Κρίνεται το μέλλον μου και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί εμένα αλλά και άλλους συναδέλφους».

Το υπουργείο Παιδείας μέχρι χθες, πάντως, δεν έχει δώσει έστω και μία μικρή παράταση 2-3 ημερών για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, ένα πρόβλημα για το οποίο βέβαια δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Χθες παρενέβη για το θέμα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί το υπουργείο Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνιμου διορισμού μέχρι τις 14 Αυγούστου. «Με τη σχετική εγκύκλιο καθορίζεται ως ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων για μόνιμο διορισμό στην ΠΕ η 11η Αυγούστου 2009.

Ομως, η ημερομηνία αυτή δημιουργεί πρόβλημα σε στρατευμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απολύονται στις 12 και 13 Αυγούστου 2009 και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής δήλωσης, σε αντίθεση με άλλους που απολύονται στις 11 Αυγούστου και έχουν αυτό το δικαίωμα», αναφέρει η ΔΟΕ και καταλήγει.

«Για να μη δημιουργούνται αδικίες, το ΔΣ της ΔΟΕ ζητεί να παρατείνετε την προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνιμου διορισμού μέχρι τις 14.8.09».(ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ) ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρώτη συγκομιδή...ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Πρώτη συγκομιδή...

Τα φώτα του τρακτέρ πέφτουν πάνω σε εργάτη ο οποίος περπατά σε αμπελώνα με μαύρα σταφύλια στις φάρμες Hunter, που είναι οι πρώτοι αμπελώνες που θα μαζέψουν τα πρώτα σταφύλια της φετινής χρονιάς στην Καλιφόρνια.(ΕΘΝΟΣ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πιθανά κρούσματα γρίπης Α σε κρουαζιερόπλοιο Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Μεσίνα της Ιταλ


ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Εξι πιθανά κρούσματα γρίπης Α εντοπίστηκαν σε αλλοδαπούς επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου "Navigator of Seas" σημαιας Μπαχάμες.

Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Μεσίνα της Ιταλίας.

Έχουν ενημερωθεί καταλλήλως οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και η Υγειονομική Υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίες ήδη διαχειρίζονται το εν λόγω περιστατικό.

Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει απογευματινές ώρες της Τετάρτης με προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ξέρεις να του ξυπνάς το πάθος;

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Τι παθιάρα γυναίκα έχω εγώ!

Κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει δίπλα της έναν φλογερό άντρα, γεμάτο ενθουσιασμό και ερωτικό πάθος. Έλα όμως, που ο δικός σου άντρας, κοιμάται όρθιος (και αυτός και το πέος του). Ξέρεις πώς να του ξυπνάς του πάθος ή χρειάζεσαι βελτίωση και σε αυτό τον τομέα; Απάντησε στις ερωτήσεις και ανακάλυψέ το.

1. Κάθεσαι στην παραλία και λίγο πιο πέρα εμφανίζεται ένας καλοβαλμένος νέος:

Α. Ρίχνεις κάθε τόσο μια ματιά και μετά απομακρύνεσαι ελπίζοντας ότι θα κάνει το πρώτο βήμα.

Β. Τον παρατηρείς προσεκτικά και με την πρώτη ευκαιρία πιάνετε κουβέντα

Γ. Ξεκινάς μια συζήτηση με δική σου πρωτοβουλία

2. Πώς εκφράζεις το θυμό σου;

Α. Παρορμητικά

Β. Απότομα

Γ. Ψυχρά

3. Τι βρίσκεις ακαταμάχητο σε έναν άντρα;

Α. Τον τρόπο που σε κοιτάζει

Β. Το μυαλό του

Γ. Τα σωματικά του προσόντα

4. Όταν εκείνος σε αγκαλιάζει, νιώθεις:

Α. Σαν το κερασάκι στην τούρτα

Β. Σαν ένα παγωτό χωνάκι

Γ. Σαν ένα γλειφιτζούρι

5. Αν τύχει να πιείτε λίγο παραπάνω:

Α. του κάνεις στριπτίζ

Β. Δέχεσαι τις προτάσεις ενός αγνώστου

Γ. Λες την ιστορία της ζωής σου σε όποιον βρίσκεται δίπλα σου

6. Μόλις γνωριστήκατε και σου αρέσει, αλλά σου εξομολογείται ότι του αρέσουν οι σέξι ταινίες:

Α. Δεν σου κάνει εντύπωση και μάλιστα σου κινεί την περιέργεια

Β. Σκέφτεσαι ότι είναι διεστραμμένος και ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια

Γ. Σκέφτεσαι ότι είναι ανώριμος, αλλά δεν σε επηρεάζει καθόλου

7. Σε ένα κλαμπ γεμάτο κόσμο, κοιτάζεις:

Α. Έναν επιβλητικό δυναμικό άντρα με εξωστρεφή συμπεριφορά...

Β. Έναν άντρα που δείχνει ψύχραιμος και απόμακρος

Γ. Έναν άντρα που δείχνει να νιώθει αμηχανία

8. Στο πρώτο σας ραντεβού εκείνος δείχνει ντροπαλός και συνεσταλμένος. Τι σκέφτεσαι;

Α. Νιώθεις απογοήτευση, αλλά θέλεις να γνωριστείτε καλύτερα

Β. Οτι η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη

Γ. Οτι εκείνος θα νιώθει αμηχανία και πρέπει να τον ενθαρρύνεις

9. Προτιμάς:

Α. Ενα ποτάμι

Β. Τη θάλασσα

Γ. Μια λίμνη

10. Η φωτιά είναι:

Α. Μια πυρκαγιά

Β. Ενα τζάκι

Γ. Η φλόγα ενός κεριού.

Αν απάντησες περισσότερα Α = ξυπνάς έντονα πάθη
Σε ελκύουν οι δυνατοί άντρες που σου προσφέρουν ασφάλεια και προστασία. Σου αρέσουν οι λίγο πρωτόγονοι άντρες και κατανοείς απόλυτα τις εναλλαγές της διάθεσης που τους χαρακτηρίζουν. Έχεις καταλάβει ότι για να είσαι ευτυχισμένη μαζί του δεν πρέπει να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις, έστω και αν μερικές φορές διαφωνείς. Πιθανόν να καταλήξατε αυτό το συμπέρασμα ύστερα από μια σχέση όπου η τρυφερότητα ταυτιζόταν με την ανία.

Αν απάντησες περισσότερα Β = κερδίζεις τις εντυπώσεις
Δείχνεις μια καθ' όλα σοβαρή και μετρημένη γυναίκα και σπάνια παραβιάζεις τους κανόνες της ηθικής. Γενικά, σου αρέσουν οι λογικοί και συντηρητικοί άντρες, που μπορείς εύκολα να ελέγξεις. Αν θέλεις να ξυπνήσεις το πάθος σε έναν τέτοιο άντρα, θα χρειαστεί να δείξεις περισσότερο τη θηλυκή σου πλευρά. Τόλμησε ένα ερωτικό πείραμα, ντύσου λίγο αποκαλυπτικά και προκάλεσέ τον με κομψό τρόπο.

Αν απάντησες περισσότερα Γ = ποντάρεις στην τρυφερότητα
Είσαι η κλασική γυναίκα μητέρα, ευαίσθητη και προστατευτική, που σπεύδει να βοηθήσει τους ντροπαλούς και τους συγκρατημένους. Προτιμάς έναν σύντροφο που να βασίζεται πάνω σου και που ικανοποιεί κάθε σου επιθυμία. Σου αρέσει να μοιράζεσαι τις καθημερινές στιγμές με τον σύντροφό σου και να καλλιεργείς κοινά ενδιαφέροντα. Ίσως θα έπρεπε να δώσεις την ευκαιρία στον σύντροφο σου, να εκφράσει τα πραγματικά του συναισθήματα, χωρίς να φοβάται μήπως φανεί επιθετικός.(Νέλλη Παρασκευοπούλου). ΠΗΓΗ

«Μακιγιάζ» με αλλαγές στις ΔΕΚΟ

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Τις τελικές αποφάσεις για ανασχηματισμό σε κυβέρνηση - κόμμα και ΔΕΚΟ παίρνει ο πρωθυπουργός και μετά τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινά κύκλο επαφών με κορυφαία στελέχη

Υπό την πίεση του καθεστώτος ακυβερνησίας που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να επισπεύδει την ανακοίνωση των αποφάσεών του για ανασχηματισμό - εκλογές.


Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή του Ευ. Αντώναρου και η μετακίνηση του Λ. Ζαγορίτη από τη Ρηγίλλης
Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή του Ευ. Αντώναρου και η μετακίνηση του Λ. Ζαγορίτη από τη Ρηγίλλης

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Καραμανλής προγραμματίζει «κύκλο» συναντήσεων με τους κορυφαίους υπουργούς στους οποίους και θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις. Η εικόνα που έχουν αποκομίσει τακτικοί του συνομιλητές είναι ότι θα προχωρήσει άμεσα -και σίγουρα πριν από το τέλος του μηνός- σε ανασχηματισμό, στο πλαίσιο του οποίου θα εντάξει και σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

«Μακιγιάζ» με αλλαγές στις ΔΕΚΟ

Ο κ. Καραμανλής, επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι δεν έχει πολλά περιθώρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, θα επιδιώξει να δώσει την εικόνα της ανανέωσης στο κράτος. Η λίστα του περιλαμβάνει αλλαγές στις γενικές γραμματείες, τις διοικήσεις ΔΕΚΟ αλλά και τους περιφερειάρχες.

Με τις κινήσεις αυτές θα επιχειρήσει, δε, να ικανοποιήσει και τα αιτήματα πολλών βουλευτών και κομματικών στελεχών που έχουν στείλει επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης με τις οποίες καταγγέλλουν συγκεκριμένα πρόσωπα της «κρατικής μηχανής» για αλαζονική συμπεριφορά και για εμπλοκή σε υποθέσεις αδιαφάνειας.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές. Θεωρούνται βέβαια η αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου και η τοποθέτηση νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, η μετακίνηση του κ. Λ. Ζαγορίτη από το κόμμα καθώς επίσης και ο περιορισμός των αρμοδιοτήτων του υπουργού Εσωτερικών. Επίσης, ο κ. Καραμανλής δέχεται εισηγήσεις να δημιουργήσει θέση υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των υπουργών.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός κάθε άλλο παρά απορρίπτει τις εισηγήσεις σημαντικών στελεχών της κυβέρνησής του για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Το επιχείρημα των εισηγητών της σχετικής πρότασης είναι αφενός η ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει η ΝΔ και αφετέρου η έλλειψη συνοχής που παρατηρείται στο εσωτερικό της. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί υπουργοί εκφράζουν αμφιβολίες για το εάν έχουν τη δυνατότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα στο εσωκομματικό πεδίο να «περάσουν» από τη Βουλή (και ειδικότερα από την ολομέλεια) δύσκολα νομοσχέδια.

Οι ίδιοι οι βουλευτές πάντως αναμένουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Χθες, στη λίστα των προσώπων που ζητούν αλλαγές προσετέθη ο κ. Μ. Χαρακόπουλος. Σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο κύκλος της φθοράς για την κυβέρνηση ξεκίνησε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να κλείσει στη φετινή ΔΕΘ». «Ο πρωθυπουργός έχει στη φαρέτρα του όλα τα όπλα για μια επανεκκίνηση της κυβέρνησης που θα διασφαλίσει νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές», κατέληξε.

Την αντικατάσταση του κ. Β. Αντώναρου ζήτησε από την πλευρά του ο κ. Γ. Σαλαγκούδης, ο οποίος επεσήμανε (ρ/ς 9,84): «Πιστεύω ότι υπήρχε μια κακή επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ από την αρχή της τετραετίας, από την αρχή του 2004 μέχρι σήμερα. Και φυσικά επιμένω ότι χρειάζεται -και δεν πρέπει να χάνεται ούτε δευτερόλεπτο- αλλαγή όλης της επικοινωνιακής πολιτικής και φυσικά και των προσώπων που ασκούν την επικοινωνιακή πολιτική».

Τέλος, δύο υφυπουργοί, οι κ. Κοντογιάννης και Τασούλας, εξαπέλυσαν χθες βολές κατά του κ. Γ. Μανώλη με αφορμή τη δήλωσή του ότι δέχθηκε πιέσεις για να αθωώσει τους Βατοπεδινούς και τον κ. Παυλίδη. Ο υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε (ρ/ς ΝΕΤ) ότι «ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει, τα οποία οφείλει να αποδεικνύει», ενώ ο υφυπουργός Αμυνας εξέφρασε την άποψη ότι ο βουλευτής «δεν εννοούσε αυτά που είπε». (ΕΘΝΟΣ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
saradakos@pegasus.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ανάθεση χωρίς διαγωνισμό

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Πλήρης η επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του «Εθνους» για την προμήθεια-εξπρές των 160 εκατ. ευρώ. Καμία επίσημη αναφορά μέχρι χθες από το υπουργείο Αμυνας

Πλήρης επιβεβαίωση της αποκάλυψης του «Εθνους» ότι το υπουργείο Αμυνας αποφάσισε εν κρυπτώ την αγορά από τις ΗΠΑ ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη, ύψους 160 εκατ. ευρώ!


Ανάθεση χωρίς διαγωνισμό

Θορυβημένο το Πεντάγωνο από τη χθεσινή αποκάλυψη του «Εθνους», επιχειρεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη προμήθεια δεν έγινε «ούτε εν κρυπτώ ούτε με απευθείας ανάθεση. Υλοποιείται με διακρατική σύμβαση με αντισυμβαλλόμενη την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ χωρίς ενδιάμεσες εταιρείες, εμπορικούς αντιπροσώπους και μεσάζοντες». Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία «Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...».

Σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και χωρίς να έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής υπεγράφη από τον Β. Μεϊμαράκη η απόφαση για προμήθεια ανταλλακτικών για την Πολεμική Αεροπορία,
Σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και χωρίς να έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής υπεγράφη από τον Β. Μεϊμαράκη η απόφαση για προμήθεια ανταλλακτικών για την Πολεμική Αεροπορία, ύψους 160 εκατ. ευρώ

Φυσικά και η συγκεκριμένη αγορά ανταλλακτικών γίνεται εν κρυπτώ, καθώς ούτε μία ανακοίνωση ή επίσημη αναφορά είχε γίνει έως τη χθεσινή αποκάλυψη του «Εθνους».

Οσο για το επιχείρημα περί «διακρατικής συμφωνία χωρίς μεσάζοντες», έχει γίνει πια το άλλοθι της κυβέρνησης της ΝΔ για να προχωρεί όλες τις αμυντικές προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμούς για διαφανείς διαδικασίες.

Είναι σαφές ότι η αγορά ανταλλακτικών για την Πολεμική Αεροπορία ύψους 160 εκατ. ευρώ γίνεται:

- Χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού.

- Σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, χωρίς να έχει ενημερωθεί η αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και χωρίς να έχει ανακοινωθεί στα ΜΜΕ.

Ο Β. Μεϊμαράκης ακολουθεί ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία του προκατόχου του κ. Σπηλιωτόπουλου για την αγορά των 30 F16 το καλοκαίρι του 2005. Και τότε η ΝΔ υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη αγορά δεν γίνεται με απευθείας ανάθεση, όπως την κατηγορούσε σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά με διακρατική συμφωνία χωρίς μεσάζοντες.

Μάχη αντιπροσώπων
Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη αγορά των F16 έγινε εν μια νυκτί χωρίς διαγωνισμό και οι μεσάζοντες μπήκαν από την πίσω πόρτα μέσω της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη.

- Ποιον κοροϊδεύει το υπουργείο Αμυνας όταν υποστηρίζει ότι η εν εξελίξει προμήθεια των ανταλλακτικών δεν έχει μεσάζοντες;

Η κάθε αμερικανική πηγή ανταλλακτικών σε μαχητικά αεροσκάφη έχει εδώ στην Ελλάδα τους δικούς της αντιπροσώπους και οι οποίοι έχουν ήδη λάβει... θέσεις μάχης, με στόχο ο καθένας να επιτύχει όσο το δυνατό μεγαλύτερη παραγγελία των ανταλλακτικών που εκείνος αντιπροσωπεύει. Η δε τελική τιμή διαμορφώνεται πάντα σύμφωνα με τις «υποχρεώσεις» που αναφέρει ότι έχει ο εδώ αντιπρόσωπος για να επιτύχει τον στόχο του.

Επιπλέον, με μεγάλη άνεση το υπουργείο Αμυνας επικαλείται εμμέσως πλην σαφώς τις ΗΠΑ ως εγγυήτρια δύναμη για την απρόσκοπτη παραγγελία των ανταλλακτικών, παραγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη χώρα δεν παρέχει στην Ελλάδα τα όπλα που επιθυμεί να αγοράσει για τα F16, ενώ έχει βαλτώσει η παράδοση του συστήματος αυτοπροστασίας «Ασπίς» για τα F16 που πετούν απροστάτευτα στο Αιγαίο.

Χωρίς περιστροφές: ο Β. Μεϊμαράκης, που με ελαφρά τη καρδία εν μέσω οικονομικής κρίσης έδωσε το πράσινο φως για την αγορά ενός «κουβά» ανταλλακτικών ύψους 160 εκατ. ευρώ, μπορεί να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τη Βουλή, τον Ελληνα φορολογούμενο με τη διάθεση αυτών των χρημάτων πώς ακριβώς θα αυξηθεί το ποσοστό διαθεσιμότητας των αεροσκαφών και για πόσο χρονικό διάστημα;

Δυστυχώς δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στο καίριο αυτό ερώτημα, για τον απλό λόγο ότι δεν έχει προηγηθεί η αναγκαία οικονομοτεχνική μελέτη.(ΕΘΝΟΣ)

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Γκονζάλες

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Γκονζάλες gonzalez_betis.jpgΠαίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι και με τη βούλα ο Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός άσος ο οποίος ήταν ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του αριστερού χαφ, συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Ζίκο με την Μπέτις να βάζει στα ταμεία της το ποσό των 6.5 εκατ. ευρώ.
http://www.gazzetta.gr/
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οριστική η διάλυση του Απόλλωνα Καλαμαριάς

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Το σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Με ομόφωνη απόφαση την οποία στηρίζουν παραγόντες του ΑΣ, και οι εκπρόσωποι του Δήμου,το Δ.Σ. της ΠΑΕ Απόλλωνα Καλαμαριάς, αποφάσισε σήμερα την απόσυρση της ποδοσφαιρικής ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Β' Εθνικής, και Γ' εθνικής.

Στη συγκέντρωση που έγινε τη Δευτέρα για το θέμα αυτό αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί το σημερινό ΑΦΜ της ΠΑΕ και από την Τρίτη, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απορρόφηση της ομάδας του Θερμαϊκού Θέρμης και την μετονομασία της νέας που σχηματισθεί σε "Νέος Απόλλων Καλαμαριάς Πόντου», ο οποίος θα συμμετάσχει στο βόρειο όμιλο της Γ' Εθνικής στη νέα σεζόν με βάση το κεκτημένο δικαίωμα του Θερμαϊκού Θέρμης. Αυτομάτως, τη θέση του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής παίρνει η Ρόδος, ως πρώτη επιλαχούσα από τη Γ' εθνική. ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φαντασμαγορική βροχή από αστέρια θα φωτίσει και πάλι τον ουρανό Λάβετε θέσεις

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Το φαντασμαγορικό θέαμα που προσφέρει η βροχή των διαττόντων αστέρων, γνωστοί ως Περσείδες επειδή η περιοχή του ουρανού από την οποία φαίνεται να ξεκινούν είναι ο βόρειος αστερισμός του Περσέα, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι κάτοικοι της Γης, απόψε και το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, οι Περσείδες οφείλονται στον κομήτη 109P/Swift-Tuttle που κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον ήλιο κάθε 130 χρόνια.

Οι διάττοντες που παρατηρούμε (κάτι που πιθανότατα συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 2.000 χρόνια), είναι τα σωματίδια σκόνης και βράχων που άφησε πίσω του ο κομήτης αυτός κατά την πορεία του μέσα από το ηλιακό σύστημα.

Καθώς η Γη περνά μέσα από το νέφος σωματιδίων που άφησε ο κομήτης, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, στο νυχτερινό ουρανό μπορεί να λάβει χώρα ένα πραγματικό θέαμα.

Το μέγιστο της «βροχής» συνήθως γίνεται αντιληπτό στις 11-13 Αυγούστου κάθε χρόνου, ενώ Περσείδες παρατηρούνται περίπου από τις 23 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, με μέσο ωριαίο ρυθμό περίπου 60-80 μετεώρων ανά ώρα.

Το φαινόμενο γίνεται βασικά αντιληπτό στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο μπορούν να το δουν λίγοι μόνο τυχεροί που βρίσκονται οριακά νότια του ισημερινού.
Πολλοί από τους διάττοντες (πεφταστέρια) των Περσείδων είναι ιδιαίτερα φωτεινοί και αφήνουν ένα έντονο «ίχνος» πίσω τους, καθώς συγκρούονται με την γήινη ατμόσφαιρα και υπερθερμαίνονται, για αυτό η συγκεκριμένη «βροχή» έχει αποκτήσει τη φήμη ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα θεαματική -κάτι που εξαρτάται άμεσα από τα αν θα υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό, καθώς και από το κατά πόσον το σημείο παρατήρησης θα βρίσκεται μακριά από τη φωτορύπανση των πόλεων και θα επιτρέπει την θέαση σε έναν όσο γίνεται πιο σκοτεινό ουρανό.
Ο αριθμός πάντως των διαττόντων αστέρων που παρατηρούνται, μειώνεται πλέον διαχρονικά, καθώς ο κομήτης απομακρύνεται προς το εξωτερικό ηλιακό σύστημα μετά το πέρασμά του από το περιήλιο το 1992 (η δραστηριότητα αυξάνεται όταν ο κομήτης βρίσκεται κοντά στο περιήλιο, καθώς η περιοχή κοντά στον κομήτη είναι πιο πυκνή σε σωματίδια).
Σύμφωνα με τους αστρονόμους - επαγγελματίες και ερασιτέχνες- οι καλύτερες ώρες παρατήρησης για τις Περσείδες είναι λίγο πριν το ξημέρωμα, κάτι που μπορεί να γίνει και με γυμνό οφθαλμό.

Το φαινόμενο γενικά καλύπτει όλο τον ουρανό, οπότε αν κανείς είναι ξαπλωμένος, μπορεί να έχει στο οπτικό πεδίο του ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι του ουρανού. Συνίσταται επίσης να μην κοιτάζει κανείς το φεγγάρι, γιατί αυτό μειώνει τη νυχτερινή όρασή του.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ρύθμιση του τομέα των νανο-υλικών ζητούν οι ειδικοί

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Περισσότερες δοκιμές και ρύθμιση στον τομέα των νανο-υλικών θεωρούν αναγκαίες οι ειδικοί, καθώς τα πρωτοποριακά αυτά υλικά αξιοποιούνται σε ολοένα και περισσότερα προϊόντα. «Έχοντας αναλύσει τις πιθανές υγειονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νανο-υλικών, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες κατηγορίες τους χρειάζονται περαιτέρω μελέτη», αναφέρει η Βασιλική Επιτροπή σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα μικροσκοπικά μόρια άνθρακα, που μοιάζουν με μπάλες ποδοσφαίρου και ονομάζονται buckyballs, αν και μπορεί να έχουν σημαντικές εφαρμογές ως καινοτόμα συστήματα διοχέτευσης φαρμακευτικών ουσιών ή κίνησης μπαταριών στοιχείου καυσίμου, μπορεί επίσης να απειλήσουν την υγεία συσσωρεύοντας λίπος και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα. «Συνειδητοποιούμε ότι τα στοιχεία για ενδεχόμενους κινδύνους των νανο-υλικλών για την ανθρώπινη υγεία είναι ακόμη ατελή, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει με την πρόοδο των ερευνών», αναφέρει η έκθεση της Βασιλικής Επιτροπής, που αποτελείται από εκπροσώπους του επιστημονικού, νομικού, επιχειρηματικού και ιατρικού κόσμου.

Η νανο-τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η κατασκευή υλικών χιλιάδες φορές μικρότερων από το πάχος μίας ανθρώπινης τρίχας, θεωρείται ως ο καλύτερος τρόπος δημιουργίας ισχυρών ελαφρών υλικών, καλύτερων καλλυντικών και ακόμη πιο γευστικών τροφών. Μεγάλες επιχειρήσεις και νέες εταιρίες από κάθε τομέα της οικονομίας επενδύουν στη νανο-τεχνολογία. Οι επιστήμονες, όμως, μόλις άρχισαν να μελετούν τις επιπτώσεις των μικροσκοπικών αυτών αντικειμένων, ενώ η έκθεση της βρετανικής επιτροπής προειδοποιεί ότι η υπάρχουσα νομοθεσία ίσως αποδειχθεί ανίσχυρη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. «Ανησυχούμε επίσης ότι η ανάπτυξη επόμενης γενιάς προηγμένων νανο-υλικών μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα, τα οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπισθούν εφόσον τα νανο-υλικά αντιμετωπίζονται ως χημικά ή ενώσεις χημικών ουσιών», λέει ο πρόεδρος της επιτροπής Τζον Λότον.

Η έκθεση, όμως, στην οποία η βρετανική κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει, εκτιμά όμως ότι δεν υπάρχει λόγος για συνολική απαγόρευση ή μορατόριουμ για να τα νανο-υλικά.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από Reuters

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Προβληματίζει η επαναλειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) του CERN ξεκινούσε τη λειτουργία του, πολλοί είχαν εκφράσει το φόβο ότι θα δημιουργούσε μια μαύρη τρύπα που θα καταβρόχθιζε τον πλανήτη. Όπως επισημαίνουν κάποιοι σήμερα, ο ίδιος ο επιταχυντής μπορεί να είναι μια μαύρη τρύπα.

Το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου έχει μέχρι στιγμής κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει λειτουργήσει εννέα συνολικά ημέ3ρες και δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει κανένα πείραμα. Το μήκους 27 χιλιομέτρων υπόγειο τούνελ του επιταχυντή στα σύνορα της Γαλλίας και της Ελβετίας κατασκευάστηκε με τη συμμετοχή επιστημόνων από πολλές χώρες, ενώ χιλιάδες φυσικοί περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CERN, ο επιταχυντής θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του τον Νοέμβριο, χρησιμοποιώντας τη μισή του ενέργεια, παρά τις πιέσεις επιστημόνων για πλήρη ισχύ που θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση πειραμάτων με την ελπίδα να ξεκλειδώσουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά του σύμπαντος.

Ακόμη και στη μισή ισχύ όμως, ο επιταχυντής θα κλείσει και πάλι στις αρχές του 2010 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές, ώστε τελικά, κάποια στιγμή, να λειτουργήσει σε πλήρη ισχύ 7 τρισεκατομμυρίων ηλεκτροβόλτ, επτά φορές υψηλότερα από κάθε άλλο αντίστοιχο μηχάνημα στον κόσμο. Λόγω της βλάβης, 53 συνολικά ηλεκτρικοί μαγνήτες έπρεπε να καθαριστούν και να επιδιορθωθούν, ενώ μια σειρά από χρονοβόρες εργασίες έπρεπε να επαναληφθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η πορεία των υποατομικών σωματιδίων μέσα στον επιταχυντή, σε ταχύτητες που πλησιάζουν αυτή του φωτός και σε θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Ο Μίτσιο Κάκου, καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει τον επιταχυντή του CERN, ως μια κρίσιμη επένδυση. «Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δεν θα επένδυαν δέκα δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα κύλινδρο για τίποτα», δήλωσε. «Εξερευνούμε τις απαρχές της φυσικής και της κοσμολογίας με τον επιταχυντή γιατί θέλουμε να έχουμε ένα παράθυρο στη δημιουργία, να αναπαράγουμε ένα μικρό κομμάτι της Γέννησης για να ξεκλειδώσουμε μερικά από τα μεγαλύτερα μυστικά του σύμπαντος».

Οι ειδικοί στο CERN υπολογίζουν το κόστος για τις επισκευές και τα επιπρόσθετα συστήματα ασφαλείας να φτάσει τα 37 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα καλυφθούν από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο CERN.

Ο LHC είναι ο μεγαλύτερος επιταχυντής του κόσμου, μετά την ακύρωση του Υπεραγώγιμου Μεγάλου Επιταχυντή του Τέξας, λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής και τα αυξανόμενα ερωτηματικά σχετικά με την αξία της συμβολής του στην επιστήμη.

Κατά την επανεκκίνηση του επιταχυντή τον Νοέμβριο, οι ακτίνες υποατομικών σωματιδίων θα τρέχουν σε ισχύ 3,5 τρισεκατομμυρίων ηλεκτροβόλτ (TeV). Είναι η μισή ισχύς σε σχέση με τις δυνατότητες του επιταχυντή, αλλά και πάλι κατά πολύ ισχυρότερα απ' οποιοδήποτε άλλο επιταχυντή στον κόσμο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις συγκρούσεις μέσα στον επιταχυντή θα δείξουν τις συνθήκες που επικρατούσαν ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Κάποιοι έχουν εκφράσει φόβους ότι οι υψηλής ενέργειας συγκρούσεις θα προκαλέσουν μικρές μαύρες τρύπες, υποατομικές εκδόσεις άστρων που καταρρέουν και που είναι τόσο ισχυρές που «καταπίνουν» άλλους πλανήτες και αστέρια.

Η σημασία λειτουργίας του επιταχυντή αναδεικνύεται σε παράγοντα εξέλιξης της επιστήμης μοριακής φυσικής. «Αν υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις, καθυστερήσεις και αποτυχία ικανοποίησης των προδιαγραφών σχεδιασμού, το πεδίο μοριακής φυσικής μπορεί να μην εξελιχθεί για περισσότερο από μία δεκαετία», τονίζει ο Νιλ Λέιν, πρώην επιστημονικός σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Υγείας Το πρωί της Τρίτης.



ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο θα έχει ο πρωθυπουργός στις 11.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση Τύπου από τον υπουργό.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ατλέτικο Μαδρίτης και ανανεώσεις

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009
Ο Σαλπιγγίδης πανηγυρίζει το γκολ στην Πράγα Ο Χενκ Τεν Κάτε είχε τη δυνατότητα να κάνει αρκετές δοκιμές στο φιλικό με τη Χόνβεντ και να βγάλει συμπεράσματα για την αξία αρκετών παικτών που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τώρα πλέον οι "πράσινοι" συγκεντρώνονται στα ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ολλανδός δεν πείστηκε για την αξία του Σεντρίκ Καντέ και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Γάλλος δεν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα στο ματς κόντρα στην ισπανική ομάδα για τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο Μπίερσμιρ είχε καλή παρουσία, αλλά η λογική λέει ότι κεντρικό αμυντικό δίδυμο κόντρα στους Αγκουέρο και Φορλάν θα είναι οι Βύντρα και Σαριέγκι.

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά νέα δεν δεν έχει υπάρξει εξέλιξη. Στο "στρατόπεδο" του Παναθηναϊκού δηλώνουν ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές, η αλήθεια όμως είναι ότι εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, τόσο κεντρικών αμυντικών, όσο και δεξιών μπακ. Μάλιστα οι φήμες θέλουν τους "πράσινους" να ψάχνουν και παίκτες που αγωνίζονται ως δεύτεροι επιθετικοί.

Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν αν έρθουν οι περιβόητες προτάσεις για τους Μάντζιο και Τζιόλη για τους οποίους φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες...

Ραντεβού με Σαλπιγγίδη
Στο μεταξύ, μετά τον Γιώργο Καραγκούνη (ο οποίος ενδέχεται σήμερα να συναντηθεί ξανά με τον Κώστα Αντωνίου), ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ή ο εκπρόσωπός του Βαγγέλης Αγγελής, αναμένεται την Τρίτη να συναντηθεί με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για μία πρώτη συζήτηση αναφορικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους. Το κλίμα είναι θετικό και από τις δύο πλευρές και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ευχάριστα νέα.

Προτάθηκε ο Ρικέλμε
Αξίζει τέλος να αναφέρουμε τις φήμες που κυκλοφόρησαν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τις οποίες στους "πράσινους" προτάθηκε ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε. Η Μπόκα φέρεται να ζητάει περίπου 5 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό μέσο, το κασέ του οποίο ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ...ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

.

Αγριο έγκλημα στα Τρίκαλα


Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Άγριο έγκλημα τα ξημερώματα στα Τρίκαλα. Δράστης ένας 58χρονος ημεδαπός, κάτοικος Τρικάλων, ο οποίος σκότωσε την αλλοδαπή σύζυγό του, 41 ετών, καταφέροντάς της πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο με σκαπτικό εργαλείο.

Ο δράστης προσήλθε αυθόρμητα στο Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων, όπου και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.NAFTEMPORIKI.GR

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

"Ο Σκορπιός δεν πουλιέται" δήλωσε η Αθηνά Ωνάση "γιατί σέβομαι τη μνήμη του παππού μου"

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Παγκόσμια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του Press-gr!

"Ο Σκορπιός δεν πουλιέται" δήλωσε η Αθηνά Ωνάση "γιατί σέβομαι τη μνήμη του παππού μου"

Γράφει
ο Δημήτρης Λιμπερόπουλος

.

Σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009 και ώρα 1.10 το μεσημέρι, εξουσιοδοτήθηκα τηλεφωνικά από τον κ. Κωνσταντίνο Κοτρωνάκη, οικογενειακό φίλο και κουμπάρο της Αθηνάς και του Αλβάρο Μιράντα, ότι το νησί Σκορπιός δεν πουλιέται γιατί η εγγονή του Ωνάση σέβεται τη μνήμη του παππού της.
Ο κ. Κοτρωνάκης, που βρίσκεται στη Βραζιλία, μίλησε χθες με την Αθηνά, η οποία είναι αγανακτισμένη που κάθε καλοκαίρι τα διεθνή ΜΜΕ επαναφέρουν το θέμα της πώλησης του Σκορπιού, που γι΄αυτήν, την ιδιοκτήτριά του, δεν υπάρχει...
«Μπορεί να μη πηγαίνω στο νησί του παππού μου, αλλά συχνά φυλλομετράω τα άλμπουμ της μητέρας μου και προσπαθώ να ταξιδέψω σε μιά εποχή που έχει τη σφραγίδα του αλλά δεν την έζησα και που με εμπόδισαν να την μάθω...»
Με την ευκαιρία, ξενάγηση στον Σκορπιό ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κίνα: Επτά πολυκατοικίες θάφτηκαν από λάσπη

ΤΡΙΤΗ 11 Αυγούστου 2009,
Το avatar του χρήστη Mariflowers

Τουλάχιστον επτά πολυκατοικίες θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπη, μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στην πόλη Πενγκσί της ανατολικής Κίνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "Νέα Κίνα", τόνοι λάσπης και βράχοι από το βουνό, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένη η πόλη, κάλυψαν έξι ή επτά τετραόροφες πολυκατοικίες.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής έξι ενοίκους από τα κτήρια. Ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Παραμένει ωστόσο άγνωστος ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων.

Το τηλεοπτικό κανάλι Phoenix του Χονγκ Κονγκ έδειξε εικόνες στις οποίες διακρίνονται αστυνομικοί και διασώστες στο σημείο της καταστροφής, που έχει καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στην περιοχή εξαιτίας του τυφώνα Μορακότ. (ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μία ακόμα δολοφονία ακτιβίστριας συγκλονίζει τη ρωσική κοινωνία Απαγωγή και εκτέλεση

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Στο Γκρόζνι εντοπίστηκαν οι σοροί της επικεφαλής ΜΚΟ για τη νέα γενιά και του συζύγου της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. H Ζαρέμα Σαντουλάγιεβα και ο σύζυγός της είχαν πέσει θύματα απαγωγής ένα 24ωρο νωρίτερα.

Η Σαντουλάγιεβα ήταν επικεφαλής της οργάνωσης «Ας Σώσουμε τη Γενιά», η οποία βοηθά τους νέους που ζουν στην Τσετσενία να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία για να αποφύγουν την ένταξη σε ένοπλες ομάδες.

Η δολοφονία του ζεύγους έρχεται ένα μήνα μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της Νατάλια Εστεμίροβα, η οποία εργαζόταν για την οργάνωση Memorial στην Τσετσενία.

Η Νατάλια Εστεμίροβα απήχθη στο Γκρόζνι και δολοφονήθηκε. Το πτώμα της βρέθηκε στις 15 Ιουλίου στη γειτονική Ινγκουσετία.

Στέλεχος της οργάνωσης Memorial, ο Όλεγκ Ορλόφ, είχε κατηγορήσει τότε τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νύχτα επεισοδίων στο Παρίσι με αφορμή το θάνατο 18χρονου σε τροχαίο Ένα ακόμα περιστατικό

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Επεισόδια σημειώθηκαν στο παρισινό προάστιο του Μπανιολέ με αφορμή το θάνατο 18χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε ύστερα από πτώση με τη μοτοσικλέτα του σε μια προσπάθεια να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο.

Δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν αυθόρμητη διαδήλωση κατά της αστυνομίας, σπάζοντας στάσεις και καίγοντας αυτοκίνητα.

Πάντως, αστυνομικές και δικαστικές πηγές δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν υπήρξε καμία επαφή του περιπολικού της αστυνομίας με τη μηχανή του νεαρού. Αυτό προέκυψε από την νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα του άτυχου νεαρού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 18χρονος διανομέας πίτσας οδηγούσε τη μηχανή του κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και αρκετό θόρυβο, με αποτέλεσμα αρκετοί να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Λίγο αργότερα, ένα περιπολικό τον πλησίασε για τον τυπικό έλεγχο. Εκείνος -σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία- δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προς το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε τοίχο και να βρει το θάνατο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Figaro, νέοι της γειτονίας υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο: «Το περιπολικό της αστυνομίας τον έσπρωξε. Φταίνε οι αστυνομικοί. Τον σκότωσαν. Είναι υπεύθυνοι».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ ανήγγειλε σύσκεψη στα τέλη Αυγούστου για τις σχέσεις των αστυνομικών με τους νέους, ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων προαστίων της γαλλικής πρωτεύουσας.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Το «τρίγωνο» που θα κρίνει τις εκλογές Η εισήγηση του κ. Αλμούνια για την οικονομία, οι αποκαλύψεις Χριστοφοράκου και οι «απρόβλεπτοι» βουλευτές

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, στην έναρξη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο κ. Κ. Καραμανλής θα προσπαθήσει να ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα της πολιτικής δύναμης που απώλεσε με την τραγική περυσινή εμφάνισή του εκεί (ΑΠΕ)
Με το σύνδρομο του περιώνυμου «τριγώνου των Βερμούδων» πορεύεται η κυβέρνηση, τα μέλη της οποίας στροβιλίζονται γύρω από την ακατάσχετη εκλογολογία. Το «τρίγωνο των Βερμούδων» για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή αποτελείται από τον κοινοτικό επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas κ. Μ. Χριστοφοράκο, με τις αποκαλύψεις του στη Γερμανία, και τους απρόβλεπτους βουλευτές, όπως προχθές ο κ. Ι. Μανώλης, με τις νέες «ρουκέτες» του. Στην πορεία για τις τελικές αποφάσεις του Πρωθυπουργού, υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και ημερομηνίες-«κλειδιά» που θα επηρεάσουν τα κυβερνητικά σχέδια σχετικά με το αν η χώρα θα οδηγηθεί ή όχι σε πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν τα περισσότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ημέρες με τον κ. Καραμανλή, ο Πρωθυπουργός έχει πλήρη επίγνωση των πολιτικών συνθηκών και των δεδομένων που υπάρχουν και σταθμίζει με πολλή προσοχή τα υπέρ και τα κατά μιας εκλογικής αναμέτρησης. Ο Σεπτέμβριος έχει απορριφθεί ως μήνας μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά η πλειονότητα των κυβερνητικών στελεχών την οριοθετεί εντός του φθινοπώρου και αφού γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις, όπως κάποιες διορθωτικές αλλαγές περιορισμένης εμβέλειας.

Ολα όμως τα στελέχη, ανεξαρτήτως της επιχειρηματολογίας τους και της οπτικής γωνίας με την οποία αναλύουν τα πολιτικά δεδομένα, θεωρούν ότι οι εκλογές εξαρτώνται πλήρως από τη στάση του κ. Αλμούνια έναντι της ελληνικής οικονομίας, του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος απειλεί το πολιτικό σύστημα με τις αποκαλύψεις για μίζες στα πολιτικά κόμματα (και στη ΝΔ) μετά το 2004, αλλά και των «γαλάζιων» ανταρτών βουλευτών της ΝΔ που «πυροβολούν» αδιακρίτως, με γνώμονα την πολιτική πελατεία τους.

Η πρόσφατη έκρηξη του κ. Μανώλη, ο οποίος υποστήριξε δημόσια ότι οι βουλευτές της ΝΔ «υποχρεώθηκαν να αθωώσουν» όσους εμπλέκονται στα μεγάλα «γαλάζια» σκάνδαλα, επιβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι πλέον καθίσταται ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο επίσπευσης των πρόωρων εκλογών. «Δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας ξημερώσει» σχολίαζε χθες κεντρικός υπουργός που παρατηρεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργήσει ξανά σε Ολομέλεια τον Οκτώβριο.

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί αναγκάζουν τον κ. Καραμανλή, όπως έλεγαν συνομιλητές του, να μην μπορεί πια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, λόγω των ανεξέλεγκτων βουλευτών του που ουσιαστικά τον κρατάνε όμηρο. Ουσιαστικά ενισχύεται το σενάριο που θέλει μια «καθαρή σύνθεση» της ΚΟ της ΝΔ, που προοιωνίζεται και «καθαρά ψηφοδέλτια», δηλαδή αποκλεισμό από τις λίστες ορισμένων «ανεπιθύμητων». Oπρώτος κρίσιμος σταθμός του Πρωθυπουργού είναι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής με την παρουσία του εκεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα προσπαθήσει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση και για τη ΝΔ, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί και αρκετά αυτοκριτικός. Ευελπιστεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να ανακτήσει ένα σημαντικό τμήμα της πολιτικής δύναμης που απώλεσε με την τραγική εμφάνισή του στην περυσινή ΔΕΘ και ουσιαστικά να ξεκινήσει από εκεί την αντεπίθεσή του.

Ε πόμενος σταθμός είναι η 15η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου αναμένεται να έχει σαφή εικόνα για την πορεία των εσόδων και γενικά για την κατάσταση της οικονομίας. Θα έχει προηγηθεί και η παρουσία του στις Βρυξέλλες στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο του Εco/Fin.

Η επόμενη ημερομηνία για την κυβέρνηση είναι η Δευτέρα 5η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της η Ολομέλεια της Βουλής και ο υπουργός Οικονομίας είναι υποχρεωμένος να καταθέσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο. Η πιο κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η 26η Οκτωβρίου, οπότε η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες και στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο κ. Αλμούνια το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που θα καταρτιστεί τον Σεπτέμβριο. Τότε θα κριθεί το αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνοντας τη διατήρηση του υψηλού ελλείμματος δώσει τελικά την ετήσια παράταση που επιζητεί διακαώς η ελληνική κυβέρνηση. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠαΣοΚ: Αποκαλύπτεται το κυβερνητικό σχέδιο συσκότισης


Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Αποκαλυπτική για το γεγονός ότι η υπόθεση της Siemens αφορά (και) τη ΝΔ θεωρούν στο ΠαΣοΚ τη νέα τροπή που παίρνει η διερεύνηση του σκανδάλου από τη γερμανική Δικαιοσύνη σχετικά με τις μετά το 2004 διακινήσεις ποσών της εταιρείας στην Ελλάδα.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η εξέλιξη αυτή θέτει ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική Δικαιοσύνη την υπόθεση- και ειδικότερα για τις έρευνες που περιορίστηκαν στην περίοδο ως το 2003- και προκαλεί εκ νέου ερωτήματα για το πώς κατέστη δυνατή η διαφυγή του κατηγορουμένου, πρώην στελέχους της Siemens, κ. Μ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία.

Πέραν τούτου όμως στην Ιπποκράτους βλέπουν ότι η επίδραση του σκανδάλου στο πολιτικό σκηνικό πιθανώς να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας- έστω και αν είναι δυσδιάκριτο προς ποια ακριβώς κατεύθυνση. «Νομίζω ότι εύλογα ο πολίτης αναρωτιέται αν παίχθηκε ένα πολιτικό παιχνίδι, το οποίο τώρα αποκαλύπτεται:ότι η ιστορία αυτή αφορά τη ΝΔ. Είναι σαφές αυτό» υπογράμμισε ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου (από τη συχνότητα του Καναλιού 1).

Για την Ιπποκράτους καθίσταται πλέον σαφές ότι έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα είναι μάλλον απίθανη. «Φαίνεται ότι ολοκληρώνεται επιτυχώς το κυβερνητικό σχέδιο για τη συσκότιση της υπόθεσης Siemens της περιόδου 2004-2007, η οποία βέβαια αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ» υπογράμμισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Ρόβλιας και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, για το αν προκύπτει εμπόδιο ως προς την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, αν αφαιρείται η δυνατότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει την περίοδο 2004-2007 και αν κάποιος «ωφελείται» από τα κωλύματα που προέκυψαν, ειδικώς σε σχέση με το συγκεκριμένο διάστημα.

Η έρευνα συνεχίζεται, λέει ο Ν. Δένδιας
«Αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης» στην υπόθεση της Siemens είναι το ΠαΣοΚ για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια. Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στη δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Ρόβλια έκανε λόγο για «εν εξελίξει δικαστική έρευνα» στην οποία, όπως αναφέρει, το ΠαΣοΚ «για μία ακόμη φορά επιχειρεί να παρέμβει μη αντιλαμβανόμενο ότι, εξαιτίας τουλάχιστον της συμπεριφοράς ορισμένων στελεχώντου, είναι αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης».

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι το ΠαΣοΚ «είναι φρόνιμο να εξηγεί και όχι να εντέλλεταικαι όχι να ερωτά» και κατέληξε λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία αναμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση «να συνεργαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας». (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο Σκορπιός πωλείται σε τιμή «ευκαιρίας» Η Αθηνά Ωνάση ζητεί 120 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από τρία χρόνια η τιμή αγοράς είχε οριστεί στα 300 εκατ. ευρώ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
Η απόφαση της Αθηνάς Ωνάση να πουλήσει τον Σκορπιό ίσως σχετίζεται και με την άρνηση των ελληνικών αρχών να επιτρέψουν στον σύζυγό της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα να αγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στο αγώνισμα της ιππασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (RΕUΤΕRS/ΡΑULΟ WΗΙΤΑΚΕR)

Η είδηση αγγλικής εφημερίδας ότι η Αθηνά Ωνάση έχει αναθέσει σε μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο στο Λονδίνο να βρει αγοραστή για τον Σκορπιό δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Πριν από περίπου τρία χρόνια υπήρξαν ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν. Αυτό όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι πριν από τρία χρόνια η χρυσή κληρονόμος ζητούσε 300 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το τωρινό δημοσίευμα με 100 εκατ. στερλίνες (120 εκατ. ευρώ) το νησί που έχει συνδεθεί με την οικογένεια Ωνάση αλλάζει ιδιοκτήτη. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων από την κληρονομιά, όπως πίνακες του ιμπρεσιονιστή γάλλου ζωγράφου Μονέ και μια βίλα στην Ελβετία, εγείρονται ερωτηματικά αν η 23χρονη Αθηνά αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Ο προφανής λόγος πάντως που η Αθηνά βάζει πωλητήριο στον Σκορπιό- από το Ιδρυμα Ωνάση γνωρίζουν ότι έχει ανατεθεί σε κτηματομεσιτικό γραφείο η εξεύρεση αγοραστή- είναι οι ανύπαρκτοι δεσμοί της με την Ελλάδα. Δεν γνωρίζει ελληνικά, σπανίως έρχεται στη χώρα της μητέρας της και μοιράζει τη ζωή της μεταξύ της Ελβετίας, όπου και έχει μεγαλώσει, και της Βραζιλίας, χώρας καταγωγής του συζύγου της Αλβάρο Αλφόνσο Ντε Μιράντα.

Σε συνδυασμό με το υψηλό ετήσιο κόστος συντήρησης του νησιού- εκτιμάται στο 1,5 εκατ. ευρώ, αν και ύστερα από γενναίες περικοπές έχει περιοριστεί στις 800.000 ευρώ- η απόφαση της Αθηνάς να πωλήσει τον Σκορπιό μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής κίνησης, ανεξαρτήτως αν για τους περισσότερους Ελληνες ο Σκορπιός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την οικογένεια Ωνάση.

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που ενδεχομένως έπαιξε ρόλο στην απόφαση της Αθηνάς να πουλήσει τον Σκορπιό και ουσιαστικά να κόψει κάθε δεσμό με την Ελλάδα. Οταν ο σύζυγός της, αθλητής με περγαμηνές στο άθλημα της ιππασίας, ζήτησε το 2004 να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα προκειμένου να αγωνιστεί με τα χρώματα της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η απάντηση ήταν αρνητική. Το γεγονός, όπως ισχυρίζονται κύκλοι πολύ κοντά στο ζευγάρι, πλήγωσε και τους δύο, με αποτέλεσμα να αλλάξει η στάση τους προς την Ελλάδα.

Η πώληση του Σκορπιού αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς κροίσους, αφού το τίμημα πλέον θεωρείται «χαμηλό» σε σχέση με την τρέχουσα αξία του νησιού, τις υποδομές που παρέχει (πολυτελείς κατοικίες, δρόμοι, μαρίνα, ελικοδρόμιο) αλλά κυρίως για την ιστορία που το συνοδεύει. Ηδη κυκλοφόρησαν φήμες ότι ένας από τους ενδιαφερομένους θα είναι ο ιδιοκτήτης της Μicrosoft κ. Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έκανε πριν από λίγες ημέρες κρουαζιέρα στο Ιόνιο, με αποτέλεσμα να έχει «βαφτιστεί» φαβορί για τον Σκορπιό, ανεξάρτητα αν η παρουσία του στην περιοχή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Υ πενθυμίζεται ότι ο Σκορπιός είχε αγοραστεί από τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1963 αντί τιμήματος 3 εκατ. δρχ. και απέχει 3 ναυτικά μίλια από το Νυδρί της Λευκάδας. Η Αθηνά κληρονόμησε στα 18 της χρόνια το νησί μαζί με σειρά άλλων περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές, ομόλογα, κοσμήματα και έργα τέχνης), η αξία των οποίων ξεπερνούσε τα 2,5 δισ. ευρώ.

Σήμερα περίπου 60 νησιά και βραχονησίδες σε όλη τη χώρα ανήκουν σε ιδιώτες.

Στο σφυρί και το νησί του Τίτο

Ο Σκορπιός έχει έκταση περίπου 800 στρεμμάτων και απέχει 3 ναυτικά μίλια από το Νυδρί της Λευκάδας. Είχε αγοραστεί από τον Αριστοτέλη Ωνάση το 1963 αντί τιμήματος 3 εκατ. δραχμών
Το γνωστό νησί Μπριόνι που βρίσκεται στην Αδριατική και αποτελούσε αγαπημένο μέρος διακοπών του ηγέτη της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας Γιόσιπ Μπροζ Τίτο έβγαλε στο σφυρί η κροατική κυβέρνηση. Στο νησί αυτό είχαν φιλοξενηθεί πολλές μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο αιγύπτιος πρόεδρος Γκαμάλ Νάσερ, ο ινδός πρωθυπουργός Παντίτ Νεχρού, ο αιθίοπας μονάρχης Χαϊλέ Σελασιέ, ο αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούζβελτ, η Σοφία Λόρεν και ο συγγραφέας Τζέιμς Τζόις.

Ειδικότερα, το νησί, γνωστό και ως Μεγάλο Μπριόνι (Βrioni Grande), τιμάται 1,2 δισ. ευρώ, ενώ αν κάποιος πιο ανοιχτοχέρης επιθυμεί να αποκτήσει όλο το αρχιπέλαγος με τα μικρότερα νησάκια θα πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο της Κροατίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Με το ποσό αυτό ο υποψήφιος αγοραστής θα αγοράσει άλλα 14 νησιά και ένα εθνικό πάρκο με πλούσια άγρια φύση, αλλά και τον ιστορικό, κατάλευκο παπαγάλο του Τίτο, ο οποίος είναι σήμερα 52 ετών και χαίρει άκρας υγείας.

Η ΔΙΑΘΗΚΗ
Εξαιρούνται οι τάφοι της οικογένειας
Σ τη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση αναφέρεται ρητώς ότι σε περίπτωση πώλησης του νησιού από τους κληρονόμους του δεν θα περάσουν στον νέο ιδιοκτήτη τα περίπου 30 στρέμματα του οικογενειακού τάφου (σήμερα βρίσκονται στη συγκεκριμένη έκταση ο τάφος του ίδιου και τα μνήματα των παιδιών του Αλέξανδρου και Χριστίνας ). Η εξαίρεση αυτή λογικά δεν θα προβληματίσει τον επίδοξο αγοραστή, αφού η έκταση του Σκορπιού είναι περίπου 800 στρέμματα. Στη διαθήκη μάλιστα του έλληνα μεγιστάνα ορίζεται ότι αν οι κληρονόμοι του αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα του νησιού, τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ως κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ Στοπ στην ανοικοδόμηση στον Υμηττό



Τρίτη 11 Αυγούστου 2009
Εργασίες στοπ! Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε χθες ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την ακύρωση της απόφασης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) με την οποία κατασκευάζει οικισμό μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΠΑΥ, η νομική ομάδα του κατέθεσε χθες στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης κατά της εγκριτικής πράξης του ΓΕΑ, καθώς και αίτηση αναστολής εκτέλεσης και έκδοσης προσωρινής διαταγής, δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα. Ετσι σήμερα το πρωί, όταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων επιδοθεί στο ΓΕΑ, οι εργασίες θα πρέπει να σταματήσουν, σύμφωνα με τον νόμο.
«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι μόνο η αρχή. Καλούμε τους ενεργούς πολίτες σε επαγρύπνηση και αγώνα και ξεκαθαρίζουμε προς άπαντες ότι νέα αντιπυρική περίοδος δεν θα ξεκινήσει χωρίς να έχουν λυθεί τα χρόνια θεσμικά ζητήματα που αφορούν την προστασία του Υμηττού» δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Ν. Χαρδαλιάς. Αυτό συνεπάγεται ότι από τον Σεπτέμβριο ο ΣΠΑΥ θα σταματήσει κάθε αντιπυρική δραστηριότητα στο βουνό, ώσπου η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των αιτημάτων του Συνδέσμου, όπως η μετατροπή του Υμηττού σε εθνικό δρυμό, η ίδρυση αυτόνομου δασαρχείου, η απομάκρυνση των οχλουσών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων και η κατάργηση και μετατροπή της Β΄ Ζώνης σε Α΄. (πηγή)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)