Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Η Ουκρανία στο δρόμο της Εθνικής

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
Την Ουκρανία καλείται να αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα Ελλάδας αν θέλει να πάει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.
Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης και είναι γεγονός ότι προέκυψε αντίπαλος που τα περισσότερα στελέχη της Εθνικής δεν ήθελαν.
Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στην Ελλάδα ....στις 14 Νοεμβρίου και η ρεβάνς θα γίνει στην Ουκρανία στις 18 του ίδιου μήνα.
Τα άλλα ζευγάρια των αγώνων μπαράζ:
Ιρλανδία - Γαλλία
Πορτογαλία -Βοσνία / Ερζεγοβίνη
Ρωσία -Σλοβενία
Μεγάλο αστέρι των Ουκρανών είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο, ενώ ξεχωρίζουν και οι Βορονίν, Τίμοστσουκ.
Η Ουκρανία μόνο στα τελικά της Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2006, κατάφερε να προκριθεί. Ούτε το '98, ούτε το 2002 έδωσε το παρών.
Προπονητής της Ουκρανίας είναι ο Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο.
O Οτο Ρεχάγκελ, ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, υποστήριξε για το αποτέλεσμα της κλήρωσης: «Η Ουκρανία είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Εκτιμώ, όμως, ότι η υπόθεση πρόκριση είναι 50-50. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και τη δική μας παρουσία στο γήπεδο. Ευελπιστώ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τα παιχνίδια, όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα με απουσίες. Το σημαντικότερο για τη θετική έκβαση είναι το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στα ραντεβού με την Ουκρανία. Εφόσον μειώσουμε στο ελάχιστο τα λάθη που κάναμε το τελευταίο διάστημα και παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, τότε θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Την Ουκρανία τη γνωρίζουμε καλά, γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές».ΠΗΓΗ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Παπανδρέου: Είμαστε δίπλα στην Κύπρο

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
Με τον Δ. Χριστόφια συναντάται στην Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός (φωτό αρχείου).
«Η Ελλάδα είναι και πάλι ενεργή, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη δίπλα στην Κύπρο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στο Δ. Χριστόφια λίγο πριν από την έναρξη της κατ΄ιδίαν συνάντησής τους στη Λευκωσία.

«Είμαι στο πλευρό σας, δίπλα στις επίμονες και άοκνες προσπάθειές σας και από εδώ και πέρα θα δουλέψουμε πολύ στενά μαζί και εδώ και στην Ευρώπη, για να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί ο λαός της Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας δεν ....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009


Αγαπητοί φίλοι,
είμαι ένας πολίτης, δημότης Κατερίνης και θέλω να εκφράσω απλά την αγωνία μου και την υποστήριξη στον αγώνα σας, σχετικά με την κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο.
Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει η προοπτική ακύρωσης των διοδίων Αιγινίου απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Μέχρι που μια ωραία πρωία ο καθένας μας θα βρεθεί να ψάχνει (αν δεν θα τα έχει ήδη έτοιμα) κέρματα για να πληρώσει την διέλευσή του από τα διόδια Αιγινίου.
Μπράβο μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λαός ανύπαρκτος, πλαδαρός, κοιμισμένος, απολίτικος, μαλθακός, μοιρολάτρης. Χωρίς ...

"Πονοκέφαλος" τα διόδια για την κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)
Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των νέων οδικών αξόνων της χώρας, με στόχο τον περιορισμό της τιμής των διοδίων με την αφαίρεση των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου, θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως από καιρό έχει δεσμευθεί το ΠαΣοΚ.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο αντιμετωπίζει ζήτημα με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα για τους σταθμούς διοδίων με τα υψηλά τέλη.
Ήδη δέχθηκε στο γραφείο του τους βουλευτές .....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)




83% λέει, του πληθυσμού εκτιμούν ότι ο Γιώργος και η κυβέρνησή του ξεκίνησαν καλά.
***
Απλά πράγματα. Δεν θέλει και πολλά αυτός ο λαός, αρκείται στα αυτονόητα.
***
Αν δηλαδή ο Καραμανλής άφηνε τη Μερσεντές κι έμπαινε σ’ένα υβριδικό 1300άρι θα’παιρνε τα εύσημα του κόσμου.
***
Αν η Φάνη Πάλλη άφηνε τα ψιλοτάκουνα κι έβαζε δερμάτινα adidas ή κάτι τέτοιο, όπως η Μπιρμπίλη θα μας είχε πάρει με το μέρος της.
***
Αν ο Μαρκογιαννάκης .....

Να δοθεί άμεσα εντολή παύσης εργασιών

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ζητά η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου



Το πάγωμα των εργασιών του νέου σταθμού των διοδίων ζητά η επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου με επιστολή του όπου επισημαίνουν ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η σύμβαση.
Στην επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι εργασίες για την κατασκευή Διοδίων Αιγινίου συνεχίζονται, το αρμόδιο Υπουργείο δηλώνει ότι επανεξετάζει το ζήτημα όμως το έργο προχωράει με επιδίωξη της εταιρίας για δημιουργία τετελεσμένου γεγονότος.
Καλούμε την νέα κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεση εντολή για παύση εργασιών μέχρι την λήψη οριστικής απόφασης.  Και η απόφαση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την τροποποίηση της σύμβασης με την μη κατασκευή των Διοδίων Αιγινίου.
Είμαστε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε και πάλι ότι αυτά τα διόδια που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την Πιερία δεν θα γίνουν.

..

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Και ο πεζόδρομος έγινε… αυτοκινητόδρομος!


Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ


 

Καθημερινό πλέον το φαινόμενο της διέλευσης οχημάτων και μηχανών στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου και στην πλ. Ελευθερίας

Και ο πεζόδρομος έγινε… αυτοκινητόδρομος!
Δεκάδες ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα και τζιπ προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα σε πεζούς και μικρά παιδιά

Καταγγέλλεται ότι υπάρχουν και φορτηγά για φορτοεκφορτώσεις που δεν τηρούν το ωράριο διέλευσης

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να προκαλεί η παράνομη διέλευση δικύκλων και οχημάτων στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου και στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.
Καταρχήν, οι διερχόμενοι πεζοί, κυρίως....

Πήρε ψήφο

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009
Ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης
Πήρε ψήφο
Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση
με 160 ΝΑΙ - 140 ΟΧΙ
Με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με την οποία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνουν 160 βουλευτές, ενώ οι άλλοι 140 ψήφισαν όχι. Από αυτούς την εμπιστοσύνη τους στην νέα κυβέρνηση έδωσαν οι ….. βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τους βουλευτές των υπολοίπων παρατάξεων.
Από την διαδικασία απείχε λόγω υποχρεώσεων της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή που με επιστολή της την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ψηφίζει "ναι".
Από το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, η πορεία των οποίων θα δρομολογηθούν με τις καθοριστικής σημασίας επαφές του υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες, τόσο ....

Οι καλοί Σαμαρείτες εκπαιδεύονται



Προγράμματα μαθημάτων ξεκινά η Σχολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών της Κατερίνης και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να ενσωματωθούν στη δύναμη του Σώματος.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών κ΄ Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος κινητοποιείται άμεσα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Στήριγμα...

Δήλωση Κάρολου Παπούλια: Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα παραμείνει στο προεδρικό αξίωμα για μια δεύτερη προεδρική θητεία. Ο κ. Παπούλιας δήλωσε σήμερα ότι "αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας". Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την Παρασκευή, κατά την ανάγνωστη των προγραμματικών δηλώσεων, ότι θα προτείνει τον Κάρολο Παπούλια για μια δεύτερη προεδρική θητεία εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί και πρόσθεσε ότι με την θέση που έχει πάρει και η ΝΔ, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να επανεκλέξει για μια δεύτερη θητεία Πρόεδρο που..

"ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Κ. Καραμανλής: «Ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη»

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»
Την πεποίθησή του ότι η παράταξή του θα δικαιωθεί λόγω της υπευθυνότητας που επέδειξε στην περίοδο της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε ως στόχο στο κόμμα του να κεφαλαιοποιήσει αυτή την αξιοπιστία και τόνισε ότι θα στηρίξει, όπως όλοι, το νέο αρχηγό που θα εκλεγεί στο συνέδριο. Χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντική την εκλογή του από τη βάση.
Στη συνέχεια θα γίνει η εκλογή του γραμματέα .....

Εντοπίστηκε αγνοούμενη ορειβάτισσα

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Η 45χρονη εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ορεινή περιοχή του Ολύμπου

Εντοπίστηκε αγνοούμενη ορειβάτισσα
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μίας ορειβάτισσας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Θεσσαλονίκης, η οποία αγνοείτο απο το απόγευμα της Κυριακής, όταν αποκόπηκε από την υπόλοιπη ομάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κατερίνης, η 45χρονη εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας σε ορεινή περιοχή του Ολύμπου.

Το κλιμάκιο των πυροσβεστών που συμμετείχαν στη διάσωση επιστρέφει στη βάση του. ..

Θανατηφόρο τροχαίο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων, που έγινε το βράδυ της Κυριακής, στο 27ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος της Κριθιάς, κοντά στη ΒΙΟΜΕΡ.

Νεκρός είναι ο 78χρονος οδηγός ..

Κανονικά οι πτήσεις στο "Μακεδονία"

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009



Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται προσεχτικά και με χαμηλές ταχύτητες, για την αποφυγή ατυχημάτων

Κανονικά διεξάγονται μέχρι στιγμής οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» παρά την ομίχλη που επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας, τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όσο και στην περιφερειακή οδό.
Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν.....

Ιδρύεται δικαστική αστυνομία

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009


Σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, την εγκαθίδρυση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή αλλά και ενδυνάμωση του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη, είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στη Βουλή ο Χ. Καστανίδης αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου εκλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με συμμετοχή της Βουλής,....

Τα γκόλντεν μπόις τελειώνουν εδώ!

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
 



Καταιγίδα αλλαγών από την κυβέρνηση

Καταιγίδα αλλαγών σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής, της οικονομίας, αλλά και του κρατικού μηχανισμού εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεών της, που ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Επανεκκίνηση» παντού με κύμα αλλαγών

Οι υπουργοί έβαλαν..

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Αθλητικά

Γ' ΕΠΣ (1ος Όμιλος) (3η Αγωνιστική)
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009
Πρωτάθλημα Γ' Κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας (1ος Όμιλος)
Τα Αποτελέσματα της 3ης Αγωνιστικής
Η Βαθμολογία
-

Δ’ Εθνική - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΕ Ποντίων-Βατερό 2-1

AE_PONTION

Μεγάλη νίκη στο γήπεδο της πέτυχε η ομάδα της ΑΕ Ποντίων επί του μέχρι χθες πρωτοπόρου Βατερου και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Δ ΄Εθνικής.
Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι από δυο ομάδες που βρίσκονται δίκαια ψηλά στην βαθμολογία.
Οι φιλοξενούμενοι ..

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 

-

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Στην ΝΔ μάλλον κάποιοι πολιτικοί και φίλα προσεκείμενοι δημοσιογράφοι δέν έχουν βάλλει μυαλό.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Κώστα Καραμανλής χθές στη βουλή και έπεσαν να τον "φάνε".Γιατί;
Μεταξύ άλλων είπε λοιπόν ο Καραμανλής:"ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει εποικοδομητική στάση και θα στηρίξει «ακόμη και τις δυσάρεστες αποφάσεις της κυβέρνησης που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», "ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ολισθήσει σε «μηδενιστική αντιπολίτευση»,
αλλά θα κρίνει «δίκαι και χωρίς υπερβολές και ακρότητες» τις αποφάσεις της κυβέρνησης,
"«Εμείς, ως παράταξη, θα αναγνωρίσουμε τα σωστά βήματα που θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Και η νέα κυβέρνηση να αναγνωρίσει όσα σωστά κάναμε εμείς τα έξι τελευταία χρόνια, και να χτίσει πάνω σε αυτά»,
"«Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, περιέχουν, σε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος τους, κοινά αποδεκτές αρχές.." ,"«Δεν είναι ώρα για την αναζήτηση κομματικού οφέλους. Είναι ώρα να στηριχθεί κάθε πολιτική που ωφελεί τον τόπο», "«Υπερασπιζόμενος ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης τις εθνικές μας θέσεις, υπερασπιζόμενη η Κυβέρνησητα δίκαια και τα δικαιώματα της Πατρίδας μας, θα έχει την υποστήριξη όλων. Προσωπικά θα είμαι στην πρώτη γραμμή, απέναντι σε κάθε δυσκολία που μπορεί να συναντήσει.
Θα είμαι απέναντι σε όποιες πιέσεις αποτολμηθούν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Ηλθε λοιπόν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και δήλωνε...την πλήρη αντίθεσή του προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Καραμανλή, καταλογίζοντάς του «αβάντα» στην κυβέρνηση και τον πρόεδρό της.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, παρότι το κόμμα του δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο «για το καλό της πατρίδας». Παρομοίασε δε, τον Γιώργο Παπανδρέου με «ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος» και τον Κ. Καραμανλή με «τη νεράιδα, που τον μεταμόρφωσε».
Είπε ότι ο ίδιος «δεν θα είναι τόσο γλυκός, όσο ο κ. Καραμανλής» και θα ασκήσει σκληρή κριτική, όχι γιατί το απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά γιατί το απαιτεί η κατάσταση
.. Με όλα τα παραπάνω ο Κώστας Καραμανλής, παρουσίασε όντως ένα συναινετικό προφίλ,(είτε το ήθελε είτε ήταν αναγκασμένος να το κάνει), ένα προφίλ  που ενόχλησε πολλούς στη Νέα Δημοκρατία.Υποκριτικά, μετά το τέλος της ομιλίας του, κάποιοι.....

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

BYTHIZOMENOI_KADOI

Ορίστε! Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση (εμείς) μας πρόλαβε ο δήμος Θέρμης, για να ’χει να καυχιέται πως είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που εφάρμοσε και λειτουργεί σήμερα βυθιζόμενους κάδους για σκουπίδια.
Αν τους είχαμε βάλει στη Κατερίνη, όταν το ανακοίνωνε ο δήμαρχος (τον Φλεβάρη του 2008) θα την είχαμε φάει λάχανο τη Θέρμη.
Έτσι όμως που το πάμε, μας βλέπω να φτάνουμε ..

Καποδίστριας ΙΙ: Όλα ανοιχτά


BASIKO_-_OLA_ANOIXTA
Θα εφαρμοστεί στις εκλογές του Οκτώβρη του 2010 ο Καποδίστριας ΙΙ, ή θα πάρουν παράταση οι σημερινές θητείες, έως ότου γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση;

Μπορεί οι υποψήφιοι για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης να καταθέτουν ήδη αιτήσεις ενδιαφέροντος (είτε σε κομματικά γραφεία, είτε στον τύπο, μέσω διαρροών), κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν και σε ποιο δήμο θα είναι υποψήφιοι. Κι αυτό γιατί, σε περίπτωση που εφαρμοστεί στις επερχόμενες εκλογές ο Καποδίστριας ΙΙ, οι δημαρχιακοί θώκοι στο νομό θα μειωθούν...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2019-10-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)