Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

"Πονοκέφαλος" τα διόδια για την κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 (ΔΙΟΝ)
Την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης των νέων οδικών αξόνων της χώρας, με στόχο τον περιορισμό της τιμής των διοδίων με την αφαίρεση των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου, θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως από καιρό έχει δεσμευθεί το ΠαΣοΚ.
Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο υπουργείο αντιμετωπίζει ζήτημα με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ανά την Ελλάδα για τους σταθμούς διοδίων με τα υψηλά τέλη.
Ήδη δέχθηκε στο γραφείο του τους βουλευτές .....και άλλους παράγοντες του Νομού Φθιώτιδας και στη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της Τραγάνας που τον επισκέφθηκαν, Ειδικότερα οι φορείς της περιοχής του Νομού Φθιώτιδας έθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία των νέων διοδίων στην περιοχή, όπως και τις ελλείψεις και τα προβλήματα του παράπλευρου Οδικού Δικτύου του ΠΑΘΕ, στο τμήμα Αθήνα- Λαμία.
Τα προβλήματα είναι αντίστοιχα και στην Πιερία και οι πιέσεις έχουν ήδη αρχίσει να ασκούνται, αντιστοίχως έντονες όπως κι όταν στη διακυβέρνηση της χώρας βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία.
Ήδη η επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου έχει ζητήσει την παύση των εργασιών στο σημείο όπου κατασκευάζονται τα διόδια. Εξάλλου και ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου απέστειλε επιστολή τόσο στον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, όσο και στον υφυπουργό, Γιάννη Μαγκριώτη, με την οποία ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων των συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρία η οποία θα οδηγήσει στην μείωση των υψηλών φόρων των τιμών των διοδίων, καιθώς και τη μη κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο. Εξάλλου, με δηλώσεις του στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ο πολιτευτής, Ηλίας Τσιτλακίδης, ξεκαθάρισε ότι ουδείς από εκείνους που έχουν κινηθεί στο πλαίσιο της επιτροπής αγώνα θα σταματήσει τον αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου.
Ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης, τα οποία το ΠαΣοΚ είχε επισημάνει κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σύμβασης στη Βουλή το 2007. Κ αι πρόσθεσε ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του παραχωρησιούχου, τις επόμενες ημέρες, ώστε να διερευνήσουν λύσεις για μερικά από τα ειδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
Αυτό που αναμένεται πάντως είναι οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Παρά τις πολιτικές εξελίξεις όμως η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προχωρά κανονικά σε όλα όσα περιλαμβάνονται στη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα μέσω ανακοίνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας φτάνουν πληροφορίες για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν κατά μήκος της εθνικής οδού, με απόφαση της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας, λόγω των εργασιών κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων Κλειδίου, στο ύψος του Αιγινίου. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, σε αμφότερες τις κατευθύνσεις κυκλοφορίας που αφορούν την εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων έξω από το εύρος κατάληψης του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου, με αποκλεισμό της ταχείας- αριστερής λωρίδας του αυτοκινητόδρομου και κίνηση σε δύο λωρίδες πλέτους 3,5 μέτρα και 3 μέτρα αντίστοιχα ανά κατεύθυνση σε όλο το μήκος του έργου, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Τούτο σημαίνει ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς, ανεξάρτητα από τις εκκλήσεις που διατυπώνονται για τερματισμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ .. ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: