Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

BYTHIZOMENOI_KADOI

Ορίστε! Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση (εμείς) μας πρόλαβε ο δήμος Θέρμης, για να ’χει να καυχιέται πως είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που εφάρμοσε και λειτουργεί σήμερα βυθιζόμενους κάδους για σκουπίδια.
Αν τους είχαμε βάλει στη Κατερίνη, όταν το ανακοίνωνε ο δήμαρχος (τον Φλεβάρη του 2008) θα την είχαμε φάει λάχανο τη Θέρμη.
Έτσι όμως που το πάμε, μας βλέπω να φτάνουμε ..τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.




Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, από τους 13 δήμους της Πιερίας, οι 7 ήταν μπλε  και οι  5 πράσινοι.
Με τον Καποδίστρια ΙΙ θα μείνουν 3 όλοι κι όλοι και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι χρώμα θα ‘χουν.
Καθότι, θα αλλάξει κι ο εκλογικός νόμος, θα πλακώσουν κι οι διάφορες οι συνεργασίες ….άντε να βγάλεις άκρη.

Πάντως, αν δεν μας προλάβει σ’ αυτές τις εκλογές ο Καποδίτριας ο βού, και γίνουν οι εκλογές με τους δήμους ως έχουν, αλλά αν καταργηθεί το πλαφόν 42% και για να βγει ένας δήμαρχος θέλει το 50% συν 1, η Ν.Δ (σύμφωνα με τα ποσοστά των τελευταίων εθνικών εκλογών), εκλέγει 4 δημάρχους (σε Δίον, Κολινδρό, Πέτρα και Πιέρια έχει πάνω από το 50%), ενώ το ΠΑΣΟΚ κανέναν, αφού σε κανέναν δήμο δε συγκέντρωσε ποσοστά άνω του 50%.
Εννοείται πως δε χρειάζεται να δέσετε κόμπο κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, αφού στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμματα και όλα είναι ανοιχτά.


Επίσης, ελπίζω να μη δέσατε κόμπο όσα γράφαμε περί της αύξησης των συντάξεων του ΟΓΑ από τα 330 στα 550.
Σύμφωνα με νέες διευκρινίσεις της νέας κυβέρνησης, οι ξωμάχοι θα πάρουν τώρα τα 30 ευρώ (αύξηση) και σταδιακά (όσοι επιζήσουν) θα φτάσουν και τα 550.


Στους Αβραμοπουλικούς χρεώνει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τον τέως βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα.
Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει. Αυτό που μετά βεβαιότητος μπορούμε να πούμε είναι ότι η μη επανεκλογή του τέως βουλευτή δεν πρόκειται να τον απομακρυνθεί από την ενασχόλησή του με τα κοινά.
«Πολιτικά», μας είπε, «θα είμαι πίσω, ή μπροστά αν θέλετε, απ’ τα γεγονότα. Θα λειτουργώ επικουρικά στα θεσμικά όργανα του νομού, θα συνδράμω στα εκλεγμένα όργανα, είτε ασκώντας κριτική, είτε καταθέτοντας προτάσεις».


18-10_A1
Μόνο που δεν τον ευχαρίστησε ο Καραμανλής τον Παπανδρέου για την ήττα στην οποία τον υποχρέωσε ο δεύτερος στις πρόσφατες εκλογές. Ο τέως πρωθυπουργός απέφυγε να κάνει κριτική επί των προγραμματικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης, ακόμη και για θέματα που είχε το περιθώριο να το κάνει…
Να δείτε που ο Καραμανλής είναι ένας από αυτούς που δεν ανήκουν στο Πα.Σο.Κ., που ψήφισε ακόμη και τον Πετσάλνικο για την Προεδρία της Βουλής!



Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά ένας εκ των Πιεριέων συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας, που έβαλε την τζίφρα του για την Ντόρα, έχει ψηφίσει και σε εσωκομματικές εκλογές άλλου κόμματος.
Αυτό θα πει «ενωτική πρόταση» για την αρχηγία του κόμματος!


18-10_A3
Την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Νικολάου, όρισαν ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ως γνωστό ο Αϊ Νικόλας, είναι ο προστάτης των ναυτικών και ο νέος καπετάνιος της Νέας Δημοκρατίας, σίγουρα θα τον χρειαστεί καθότι το καράβι μπάζει νερά (αντί για ψηφοφόρους)



Σύμφωνα με νέα έρευνα η απότομη και πλήρης συνταξιοδότηση μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία.
Και για τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης.

Πάντως αν παίρνεις 1200 ευρώ (λέμε τώρα) και θες κάποια στιγμή να βγεις  στη σύνταξη,  υπολογίζονται τα 5 καλύτερα χρόνια μισθών, οπότε λαμβάνεις περίπου 900 ευρώ.
Με τα πρόσφατα δεδομένα  για τους  30άρηδες υπολογίζονται όλα τα χρόνια εργασίας με αποτέλεσμα η σύνταξη να είναι πολύ κάτω των 700 ευρώ
Συμπερασμα: Οι τριαντάρηδες εκτός από εργαζόμενοι των 600 ευρώ, θα είναι και συνταξιούχοι των 600 ευρώ, έτσι για να μην κακομαθαίνουν…


Ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν κατά τις πρόσφατες εκλογές οι Μ. Μίχου και ο Ηλ. Τσιτλακίδης.
Παρότι λεπτομέρειες ως προς την τελικό αποτέλεσμα δεν έχουν γίνει γνωστές, θεωρείται μάλλον απίθανο να μην υπάρξει συνέχεια στο «σήριαλ». 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: