Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΦΥΤΕΥΟΥΝ...ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010
Με νέο πρόσωπο τον Νίκο Πλάτανο διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Πιερικού. Ο 25χρονος αριστερός αμυντικός που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τον Εθνικό Αστέρα, συμμετείχε στο προπονητικό πρόγραμμα των "μελανολεύκων" και βρίσκεται μια ανάσα από τη συμφωνία με την κατερινιώτικη ομάδα. Ο Πλάτανος που έχει περάσει επίσης από Καλαμάτα και Προοδευτική, αποτελεί προσωπική επιλογή του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά τον ανέδειξε στους "βυσσινί" του Κορυδαλλού. Ο ποδοσφαιριστής θα συμμετάσχει και στο αυριανό πρόγραμμα και, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πιερικό, προσθέτοντας έτσι μια ακόμη λύση για τα μετόπισθεν στην τεχνική ηγεσία.
Από κει και πέρα, σε χαλαρούς ρυθμούς γυμνάστηκαν σήμερα οι παίκτες του Πιερικού καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν ήθελε να τους επιβαρύνει πολύ λόγω της συσσωρευμένης κούρασης από τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Κέρκυρα. Μετά το καλό ζέσταμα οι παίκτες επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής. Από το πρόγραμμα απουσίαζε ο Γκουγκουλιάς ο οποίος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί ο λόγος ενός πρηξίματος στο κουντεπιέ, ενώ επέστρεψε από την Γερμανία ο Σάββας Εξουζίδης, όπου είχε μεταβεί για να δει τη σύζυγό και το νεογέννητο παιδί του. Πάντως, αμφότεροι οι παίκτες όπως και ο Μαρτίνεζ δεν υπολογίζονται από τον Σούλη Παπαδόπουλο για το ματς με τους Αγρινιώτες λόγω καρτών. Επιστρέφει όμως ο Πέντα που εξέτισε την ποινή του στο προηγούμενο παιχνίδι.
Η αυριανή προπόνηση, η οποία θα είναι ουσιαστικά η τελευταία πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό την Κυριακή (το Σαββάτο θα γίνει χαλάρωμα) είναι προγραμματισμένη για τις 13.30.(από katerinisport)
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010


Την Κυριακή στις 6 μ.μ. 



 Πιερικός Αρχέλαος – AEK Άργους

Πιερικός Αρχέλαος = Η χαρά τις Κυριακές στην Κατερίνη
Νέοι χορηγοί οι ACS - courier, PieriaFire, Μήτσαλας Χαρίλαος και «Σ΄ αναμμένα κάρβουνα»                                                                     

● Μία αγωνιστική πριν τη λήξη του πρώτου γύρου και ο Πιερικός Αρχέλαος και αυτή την Κυριακή αγωνίζεται στην Κατερίνη. Φιλοξενεί την ΑΕΚ Άργους, μια ομάδα που διεκδικεί και αυτή με αξιώσεις την ανόδό της στην Α2 εθνική κατηγορία. Όλα τα βλέμματα των φιλάθλων είναι στραμμένα στον κυριακάτικο αγώνα και, όπως είναι φυσικό, μεσούντος   του πρωταθλήματος, η αγωνία -όπως και η χαρά- είναι στο αποκορύφωμά της. Πάντως την κατερινιώτικη ομάδα που δίνει χαρά τις Κυριακές στην Κατερίνη, από ότι φαίνεται δεν την πτοεί τίποτε.

Για τον παραπάνω αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη δύσκολο παιγνίδι. Αγωνιζόμαστε με μια ομάδα που παίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, με πολύ γρήγορο ρυθμό και η πορεία της είναι όχι μόνο αξιοπρόσεκτη, αλλά και θαυμαστή. Εμείς θα κοιτάξουμε πάλι να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να ανταπεξέλθουμε  στις δυσκολίες του παιγνιδιού. Καλούμε, όπως πάντα, τον κόσμο να είναι κοντά μας για να γίνει ένα πολύ ωραίο παιγνίδι».

Ακόμη τέσσερις χορηγοί προστέθηκαν σ΄ αυτή την αγωνιστική περίοδο. Είναι οι: ACS courier – Μπαρέκας Δημήτρης - Θεσσαλονίκης 80, PieriaFire – Συστήματα ασφαλείας -  ΠΕΟ Κατερίνης Θεσσαλονίκης, Μήτσαλας Χαρίλαος – Ιατρικά Ορθοπεδικά Φαρμακευτικά – Ολύμπου 11 και «Σ΄ αναμμένα κάρβουνα» - Ελλήνων γεύσεις και εδέσματα – Ν. Πλαστήρα 85.

● Σύσσωμος ο Δήμος Κατερίνης παρακολουθεί τους αγώνες μπάσκετ του πρωταθλήματος. Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος έχει αναμφισβήτητα την θερμή υποστήριξη του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Θανάσης Λιακόπουλος συμμετέχει στο δ.σ. της ομάδας και από τις κερκίδες δεν λείπει και ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Ζήνων Σατραζέμης.

Άοκνες βέβαια είναι  και οι προσπάθειες του προέδρου του ΟΑΚΑ κ. Γιώργου Γκοτζαμανίδη.
 ● Το Σάββατο στις 1,30 μ.μ. στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Πανελληνίων Αγώνων Μικτών Ομάδων Αγοριών Ενώσεων, η ΕΣΚΑ Θεσσαλίας αγωνίζεται με την ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Από τη θυγατρική Κατερίνη 2008 επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στη σύνθεση της ΕΚΑΣΚΕΜ οι καλαθοσφαιριστές: Γιώργος Φακοπουλίδης, Κώστας Χερβατίδης, Θανάσης Κοντσές, Τάσος Πρισκομάτης και Γιώργος Τσαλμπούρης.

● Οι πρωταθλήτριες ομάδες των εφήβων και των κορασίδων του Πιερικού Αρχελάου, καθώς και η παιδική ομάδα του θυγατρικής Κατερίνη 2008, θα τιμηθούν από την ΕΚΑΣΚΕΜ κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας της ΕΚΑΣΚΕΜ. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2009 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.

● Και αφού ο λόγος για την ΕΚΑΣΚΕΜ, είναι πραγματικά παράλειψή μας που τόσο καιρό δεν αναφερθήκαμε στην «ψυχή» της ‘Ένωσης. Αυτή είναι η κα Μιμή Χατζηχαρίση που εργάζεται εδώ και μια εικοσαετία ως γραμματέας και προσφέρει αθόρυβα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της.

Το γραφείο τύπου και το τμήμα οργάνωσης του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, την ευχαριστούν θερμά για την άψογη συνεργασία.

● Σε τέσσερα, πάλι, πρωταθλήματα συμμετέχουν οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του θυγατρικού ΣΦΚ Κατερίνη 2008 αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά:

-                     Ανδρικό / Β΄ κατηγορία - Α΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Σάββατο 23.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 16,00 / Μακεδονικός Ν. Εφέσσου - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
-                     Εφηβικό - Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 24.1.2010, γυμναστήριο Λιτοχώρου, ώρα 14,00 / Αναγέννηση Λιτοχώρου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
-                     Γυναικών / Α΄ κατηγορία - Α΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 24.1.2010, γυμναστήριο Αριδαίας, ώρα 14,00 / Φ.Ο.Αριδίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και
-                     Νεανίδων - Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 23.1.2010, γυμναστήριο Σκύδρας, ώρα 14,00 / ΑΣ Σκυδραϊκός - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

● Τέλος, υπό την αιγίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ και της ΚΕΔ/ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα,  η συνάντηση των αξιολογημένων διαιτητών της Α1 εθνικής κατηγορίας. Από το Σύνδεσμο Κεντρικής Μακεδονίαςπήραν μέρος οι διεθνείς διαιτητές κ.κ. Τανατζής Γεώργιος και Παπαπέτρου Πέτρος, καθώς και ο διαιτητής Α1 κ. Ταρενίδης Σταύρος. Μετά το πέρας της ενημέρωσης οι διαιτητές υποβλήθηκαν σε γραπτές εξετάσεις και σε τεστ φυσικής κατάστασης. □ Επιτυχιών συνέχεια για τον τοπικό μας σύνδεσμο, καθώς το μέλος του και Α’ αντιπρόεδρος Ταρενίδης Σταύρος μετά την επιτυχημένη του παρουσία στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΠΑΟ – ΗΡΑΚΛΗ,  ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ στην διαιτητική τριάδα του αγώνα Α1 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ που θα γίνει το προσεχές Σάββατο, παιχνίδι που αποτελεί την παρθενική παρουσία του κατερινιώτη ρέφερι στην μεγάλη κατηγορία. Του ευχόμαστε ολόψυχα πολλά και επιτυχημένα παιχνίδια στην Α1 στο μέλλον. □ Για πρώτη φορά ο Σύνδεσμος από την ίδρυσή του θα εκπροσωπηθεί ταυτόχρονα με 3 διαιτητές στην Α1 εθνική κατηγορία, στην ίδια αγωνιστική ημέρα. □ Σχολή για την ανάδειξη νέων διαιτητών πρόκειται να διοργανώσει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κεντρικής Μακεδονίας στο άμεσο χρονικό διάστημα. Ήδη έχουν κατατεθεί στο σύνδεσμο αρκετές δηλώσεις συμμετοχής. Το Δ.Σ. καλεί όσους ενδιαφέρονται για την καλαθοσφαιρική διαιτησία να δηλώσουν συμμετοχή. Για πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους κ. Παπαπέτρου Πέτρο 6977482476 και κ. Ευφραιμίδη Σταύρο 6932115259. □ Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ οι  διαιτητές του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Αναλυτικά οι συμμετοχές των τοπικών ρέφερι στα εθνικά πρωταθλήματα: Α1 - Σάββατο 23/1 ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λάρ. Ταρενίδης Στ., Τρίκαλα-Περιστέρι  Τανατζής, Ολυμπιακός-Πανελλήνιος Παπαπέτρου. Α1 Γυναικών – Κυριακή 24/1  Απόλλων Πτ.-ΔΑΣ Άνω Λιοσίων Γιαμούζης-Ευφραιμίδης και Γ’ Εθνική 24/1 Μεταμόρφωση Β.-Βελβεντός Ταρενίδης Κ.


ΦΩΤΟ:...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΕΟΤ - 869.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΥΒΟΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ "ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ"!!!


ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010
Δέν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τα κατορθώματα του κ Μαρκόπουλου ... παρά ταύτα εκείνος περί άλλων τυρβάζει...
κάντε κλικ στα έγγραφα για μεγένθυση και δείτε!!











Σ.Φ.Κ. <<Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ>> ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
4 ΣΤΑ 4 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ



Ιδανικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες βόλεϊ του Πιερικού όπου και στους 4 αγώνες που συμμετείχαν οι ομάδες είχαν αντίστοιχες νίκες. Οι 3 ήταν με σκορ 3-0 σετ και η μια με 3-1 σετ. Η σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά που γίνεται στο τμήμα βόλεϊ του Πιερικού τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε διοικητικό, αποδίδουν καρπούς. Οι στόχοι που έχουν μπει από την διοίκηση και το προπονητικό τιμ είναι πολύ υψηλοί, όμως η υλοποίηση τους είναι πολύ κοντά. Οι αγώνες ήταν οι εξείς:
  • Ανδρών: ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-0
  • Κορασίδων: ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3
  • Παγκορασίδων: ΠΑΝΘΕΟΝ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3
  • Γυναικών: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 3-0
(25-22, 25-19, 25-11)
Νικηφόρα συνεχίζουν την πορεία τους οι άντρες του Πιερικού όπου κέρδισαν και τον 4ο στην βαθμολογία με 3-0 σετ μέσα στην Κατερίνη και παραμένουν στην 1η θέση της βαθμολογίας όπου περιμένουν το ντέρμπι της χρονιάς το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην Πτολεμαΐδα όπου θα κρίνει και την 1η θέση του πρωταθλήματος.
Οι παίκτες του Πιερικού μπήκαν νωχελικά στο 1ο σετ με αρκετά λάθη στην υποδοχή καθώς οι παίκτες του Κιλκίς αγωνίζονταν με ιδιαίτερα αποφασιστικό τρόπο. Τελικά η υπεροχή των παικτών του Πιερικού σε ατομικό επίπεδο ήταν αυτή που έδωσε το 1ο σετ στην ομάδα του Πιερικού με 25-22. Στο 2ο σετ η ομάδα του Πιερικού ήταν λίγο καλύτερη από το 1ο σετ και το κέρδισε με 25-19. στο 3ο σετ οι φωνές του προπονητή Κ. Σαρρή προς τους παίκτες της ομάδας για την μέτρια μέχρι εκείνο το σημείο εμφάνιση, είχε ως αποτέλεσμα να δείξουν οι παίκτες ένα μέρος του πλούσιου ταλέντου τους, κερδίζοντας πολύ εύκολα το σετ με 25-11 δικαιολογώντας και την 1η θέση που βρίσκονται στο πρωτάθλημα.
Η σύνθεση: Σαμαλής, Πάπας, Χρυσικός, Γρηγοριάδης, Κρομύδας, Σουλής Κ., Καλιακός, Σαρρής, Στεφανίδης, Γεωργόπουλος, Αλεξίου, Ξενίδης.
Τα άλλα αποτελέσματα
ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
0-3
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
0-3
ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΦΣ ΑΡΙΩΝ
0-3
Η βαθμολογία
α/α
ΟΜΑΔΑ
ΣΕΤ
ΒΑΘΜΟΙ


1
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
33-5
31

2
ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
32-6
31

3
ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ
26-13
22

4
ΑΣ ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
15-23
13

5
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
19-23
13

6
ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
15-25
11

7
ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
12-28
9

8
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
3-32
2

Η διοίκηση και οι προπονητές του τμήματος βόλεϊ του Πιερικού ευχαριστούν θερμά τους αδερφούς Κουτσιμάνη και τις εταιρείες “NISSAN” “FORD” “SUBARU” & “CHINA MOTOR” για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.
Εάν και εσείς θέλετε να εγγράψετε το παιδί σας στο ομαδικό αυτό άθλημα που ασκεί το σώμα και καλλιεργεί το πνεύμα, με προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο βόλεϊ, δοκιμασμένους παιδαγωγούς με αθλητική προσφορά στην πόλη μας, μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες στους υπεύθυνους προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή πείρα στο βόλεϊ, Σαρρή Κών/νο κιν.6944995697 και Παναγιωτίδου Αικατερίνη κιν.6948724752.

ΜΗΤΣΙΑΣ - ΠΙΡΟΓΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010



















Μητσιάς και Μπήλιω σήμερα και γλύκανε η ατμοσφαιρα.. πάρτε μιά γεύση με την "Πιρόγα": 



ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ-ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ

ΠΕΜΠΤΗ 21.1.10

http://fimotro.blogspot.com/2010/01/blog-post_4703.html

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ...

Και ο πρώην υπεύθυνος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Καραχάλιος έχει καταθέσει μήνυση κατά του "Naxios". Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, τον κατηγορεί ότι τον εξύβριζε χυδαία. Ήταν η περίοδος που ο Ρουσόπουλος έβαζε τα παπαγαλάκια του να χτυπάνε τους εσωκομματικούς του... αντιπάλους. Τώρα, όσον αφορά την μήνυση του Γ. Ραγκούση, ο υπουργός δεν κάνει με τίποτα πίσω. Το γαλάζιο "μπούμπούκι" αναζητείται και όποτε βρεθεί θα συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία γιατί το αδίκημα είναι αδίκημα του Τύπου, άρα είναι διαρκές. Ο Ραγκούσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει βρει τα πάντα. Ποιοι είναι από πίσω. Ποιοι του έστελναν e-mail και με ποιους συνεργαζόταν. Έχει συνέχεια το ρεπορτάζ....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Έχουμε και Καλλικράτη, έχουμε και τρακτέρ, έχουμε και προβλήματα, έχουμε και χιόνιαααα!!!
Η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για κύμα χιονιά …στην Πιερία. Δίνει και οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μου έκανε εντύπωση ότι ζητά τη λήψη μέτρων και …την ενημέρωση των πολιτών. Εγώ πάντως…οδηγίες δεν είδα. Ελπίζω να πήραν αλάτι τουλάχιστον.
Επέστρεψαν οι δήμαρχοι με μια τσάντα χαρτουρα και όνειρα τρελά για το αρχιτεκτονικό σχέδιο Καλλικράτης.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει ο ενθουσιασμός. Μάλλον μέχρι να ανακοινωθεί και ο χωροταξικός χάρτης.
Στην Ελλάδα όλα τα θαύματα κρατούν λίγο. Έως ελάχιστα θα έλεγα. Μετά θα αρχίσουν οι γκρίνιες πάλι.
Όχι μου πήρες το χωριό, όχι το όνομα, όχι την έδρα.
Υψηλού επιπέδου παρέμβαση από έναν βαθύ γνώστη της Αυτοδιοίκησης.
Όταν όλοι οι άλλοι έψαχναν στο κείμενο του Καλλικράτη να ....

Προτεραιότητα στη δημιουργία, την παιδεία, τον πολιτισμό" του Γιάννη Κορομήλη

" (ΠΕΜΠΤΗ  21/01/2010 )



Παλίμψηστο χαρακτήρα έχουν αποκτήσει, τις τελευταίες δεκαετίες, οι σχέσεις μεταξύ δημιουργίας και ανούσιας παραγωγής, ουσιαστικής απόλαυσης και ανιαρής κατανάλωσης, ανάπτυξης και παρακμής. Μικρές φωτεινές περίοδοι δημιουργίας, ουσιαστικών απολαύσεων και ανάπτυξης διακόπτονται από ασυγκρίτως μεγαλύτερα γκρίζα διαστήματα τυποποιημένης παραγωγής, ανιαρής κατανάλωσης και παρακμής.
Λες και το έργο γράφεται και ξαναγράφεται στην ίδια περγαμηνή ή στον ίδιο πάπυρο. Και επειδή οι πάπυροι και οι περγαμηνές είναι δυσεύρετες στην εποχή μας, εκτός του ότι απαιτούν και καλλιγραφία, το έργο μπορεί να γράφεται στον υπολογιστή με ομοιόμορφα και καλαίσθητα γράμματα αλλά παραμένει το ίδιο.

Μειώσεις μισθών, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, για «να μην αφανίσει το χρέος τη χώρα», όπως είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου, κάποιες αυξήσεις μόλις ήρθε στα ίσα του, ξανά μειώσεις ύστερα από λίγο, πανηγύρια για την είσοδο στη ζώνη του Ευρώ από τον Κώστα Σημίτη το 2002, εκτίναξη της ακρίβειας με τη στρογγυλοποίηση  στη μετατροπή της δραχμής σε Ευρώ - ποια στρογγυλοποίηση δηλαδή, αληθινό κλάδεμα των δεκαδικών ψηφίων των τιμών και μεταφορά προς τα πάνω - και η ανάσταση της .....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Έτυχε να παρακολουθήσω τα τελευταία δέκα χρόνια όλα σχεδόν τα ετήσια συνέδρια της ΚΕΔΚΕ. Παραβρέθηκα και στο φετινό τριήμερο συνέδριο με τη δημοσιογραφική ιδιότητα, προσκεκλημένος από την ΤΕΔΚ Πιερίας.
***
Ήταν ίσως το πιο κρίσιμο συνέδριο αλλά και το πιο πολιτισμένο παρότι υπήρχε έδαφος για αντεγκλήσεις και σκληρές αντιπαραθέσεις.
***
Ο Καλλικράτης είναι μια νέα πραγματικότητα και οι συνενώσεις των δήμων μετά από τη διαβούλευση τίθενται επί χάρτου.
***
Παρά τις επιμέρους διαφωνίες είναι βέβαιο ότι τη δεύτερη ...

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Πιερίας

 ΠΕΜΠΤΗ ( 21/01/2010 )



* Παρέταξαν τα τρακτέρ τους σε Αιγίνιο, Κορινό και 13η εθνική οδό.
* Τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών που συνεδρίασε χθες σε ξενοδοχείο της Βέροιας, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από χθες  και οι αγρότες της Πιερίας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην 13η εθνική οδό, στους κόμβους Αιγινίου και Κορινού.

 
Συνέχιση κλιμακώσεων των κινητοποιήσεων
 


Το Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών αποφάσισε μεγαλύτερη κινητοποίηση για μαζικότερη συμμετοχή τρακτέρ στα μπλόκα, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αγρότες να κλείνουν και παράπλευρους δρόμους της Εθνικής Οδού, ώστε να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση.  
Στην Πιερία
Στην Πιερία οι αγρότες έβγαλαν σε πρώτη φάση τα τρακτέρ τους στην 13η εθνική οδό στη διασταύρωση του Λόφου, και στις αερογέφυρες Αιγινίου και Κορινού.  Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν  οι έξι ομάδες καπνοπαραγωγών και οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα  Θωμάς Παπανικολάου ο αγώνας γίνεται καθώς χάνουν τα κεκτημένα, την επιδότηση την οποία είχαν συμφωνήσει το 2004 και αφορούσε στο 100% των δικαιωμάτων τους μέχρι το 2013.
"Φέτος έγινε και μια αλχημεία. Υπονόμευσαν την νοημοσύνη μας. Χωρίς να μας ρωτήσουν, μας έδωσαν μόνο το 65% των δικαιωμάτων, χωρίς καμία προειδοποίηση και ως πρόσχημα την ψηφιοποίηση.
Όπως είπε η κ. Μπατζελή, όταν στριμώχτηκε μας έκανε ταμειακή διευκόλυνση, έτσι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας πλήρωναν και όταν τελείωνε η διαδικασία των δικαιωμάτων άνοιγε ο κωδικός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Κράτος έπαιρνε τα χρήματα. Πεισμώσαμε, θυμώσαμε μ’ αυτό που μας έκαναν για αυτό αποφασίσαμε να εκφράσουμε κι εμείς την αγανάκτησή μας στήνοντας τα δύο μπλόκα στην Πιερία, ένα στο Αιγίνιο και ένα στο 9ο χλμ Κατερίνης Ελασσόνας.
Καλούμε τους παραγωγούς μας να πλαισιώσουν αυτόν τον αγώνα γιατί η φτώχεια θα έρθει από το 2013 και μετά. Αν δεν κάνουμε αγώνα, για εμάς και για τα παιδιά μας, το μέλλον θα είναι δυσοίωνο για την Πιερία η οποία πονάει από πολλές μεριές και κινδυνεύει να χάσει κι αυτόν τον οικονομικό πυλώνα που είναι η αγροτιά".
Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπανικολάου,  θα γίνει μια νέα σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να συζητηθεί η νέα ΚΑΠ, η οποία θα ισχύσει από το 2013 και μετά. "Διαφαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό το οποίο θα δοθεί στους καπνοπαραγωγούς, είναι 60 ευρώ το στρέμμα. Πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής: μόνο η
Πολωνία, διπλασίασε τον αγροτικό πληθυσμό της Ευρωπαϊλή Ένωση.
Ήμασταν 15 και η πίτα ήταν γνωστή. Αφού δεν αυξήθηκε ο προϋπολογισμός και μπήκαν άλλα τόσα κράτη μέσα, καταλαβαίνετε ότι η πίτα θα είναι πολύ μικρότερη από το 2013 και μετά. Για αυτό πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον".

 Ανοιχτή δρόμοι
Σύμφωνα  με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα δεν προτίθενται  να κλείσουν τους δρόμους. Αλλά αν διαπιστωθεί ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς,  συνέχισε "όχι να κλείσουν οι δρόμοι, αλλά να ανοίξουν το γεντί κουλέ να μας βάλουν μέσα για να μας ταΐζουν κι όλας. Είμαστε πνιγμένοι στα χρέη.
Μ’ ένα εκκαθαριστικό μας έδιναν δάνεια και τώρα δεν μας ζυγώνουν οι τράπεζες. Μας βλέπουν και μας γυρνάνε την πλάτη".
 Ποινικές διώξεις
Ιδιαίτερη  αναφορά έγινε  και στο ζήτημα των διώξεων. Όπως είναι γνωστό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους προϊσταμένους των εισαγγελιών εφετών της χώρας στις περιοχές των οποίων υπάρχουν αγροτικές κινητοποιήσεις. Κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους ζήτησε  να διενεργούν ελέγχους στα σημεία που συγκεντρώνονται οι αγρότες και μόνο αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακώλυσης των συγκοινωνιών να ασκούν ποινικές διώξεις.
 "Ο εισαγγελέας που έδωσε την εντολή στην Τροχαία να συλλαμβάνει όσους κλείνουν το δρόμο, που ήταν όταν έτρωγαν τα χρήματα από το Χρηματιστήριο, από τη Siemens και από το ένα ή τ’ άλλο; Πού ήταν αυτός ο Εισαγγελέας, δεν ζούσε στην Ελλάδα;"  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου και σημείωσε πως η στάση τους  θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην Κοιλάδα των Τεμπών

( ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2010 )



Από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας ανακοινώνεται ότι λόγω της εκτέλεσης των εργασιών της απομάκρυνσης θραυσμάτων βράχων από την Κοιλάδα των Τεμπών από Χ/Θ 382+600 έως τη Χ/Θ 391+700 και μέχρι την αποκατάσταση των φθορών απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και στο Τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης που αφορά το Νομό Πιερίας, από τη Χ/Θ 445 (Κόμβος Κορινού) μέχρι την Χ/Θ 399+800 (όρια Νομού Λάρισας), από την 00:01 ώρα της 17/1/2010 ημέρα Κυριακή για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών, ήτοι μέχρι την 00:01 ώρα της 01/02/2010 λόγω εκτελέσεως εκτάκτων εργασιών αποκατάστασης του εν λόγω προβλήματος.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Για τα βαρέα οχήματα (φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία) εκτροπή στην Χ/Θ 474+500 της Ε.Ο Αθηνών Θεσσαλονίκης (Κόμβος Κλειδίου Ημαθίας) προς Εγνατία οδό μέσω Κοζάνης προς Λάρισα.
Για φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα εκτροπή στην Χ/Θ 445 της Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κόμβος Κορινού) μέσω Αγίου Δημητρίου προς Ελασσόνα – Λάρισα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής:
* Λεωφορεία του τοπικού Κ.Τ.Ε.Λ για μεταφορά ΜΟΝΟ της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
* Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα (λ.χ τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π.) συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές. (Ολύμ.Βημ)


Στα 4,7 δισ. η εισφοροδιαφυγή

 ( ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2010 )


* Με "πρωταθλητή" το Κράτος
* Επιστροφή όλων των απωλειών των Ταμείων, ζητά το ΚΚΕ
* Έλεγχοι στην αγορά από 1ης Φεβρουαρίου
Την 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροκλοπής, δήλωσε στη Βουλή ο



υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Μία εβδομάδα νωρίτερα θα ξεκινήσει και η σχετική ενημερωτική καμπάνια με σύνθημα «Το νόμιμο συμφέρει».

239.000 Επιχειρήσεις - Οφειλέτες
Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί προτάσεως νόμου του ΚΚΕ για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι «η εισφοροκλοπή φθάνει τα 4,7 δισ. και αφορά 239.000 επιχειρήσεις - οφειλέτες, με μεγαλύτερο οφειλέτη την κρατική Ολυμπιακή με 600 εκατ. ευρώ.



Τη ζητά το ΚΚΕ

Στην πρόταση του ΚΚΕ, όπως αναλύθηκε από τον Γ. Μαυρίκο, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η επιστροφή όλων των απωλειών των Ταμείων από το 1950 και η κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει επενδύσεις σε μετοχές και χρηματοοικονομικά προϊόντα.
Επίσης, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για άνδρες και 55 για γυναίκες και η πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, σύνταξη στο 80% των συνολικών αποδοχών του τελευταίου μήνα πριν....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010
Πρωτοσέλιδο 21.1.2010
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Είπαν

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμαρχοι μετά το πέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ
Είπαν "ναι"
στον "Καλλικράτη"
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι σύνεδροι της ΚΕΔΚΕ υιοθέτησαν το ψήφισμα του συνεδρίου της Ένωσης, που συμφωνεί υπό όρους με την προωθούμενη από την κυβέρνηση διοικητική μεταρρύθμιση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης μετά τη λήξη του συνεδρίου σημείωσε: «Πήραμε την απόφαση να προσέλθουμε στο διάλογο πάνω στο κείμενο διαβούλευσης, που κατέθεσε η κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση. Ωστόσο, θα περιμένουμε έως τα τέλη Φεβρουαρίου να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, που αποτελούν πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή να αποδοθούν τα 331 οφειλόμενα εκατομμύρια του 2009, καθώς και να καταβληθεί η δεύτερη δόση των παρακρατηθέντων πόρων, που ανέρχονται στα 214 εκατομμύρια ευρώ.
» Επίσης, πρέπει να υλοποιηθεί η υπόσχεση του υπουργού Εσωτερικών όσον αφορά το χωροταξικό, σύμφωνα με την οποία θα προωθηθεί μετά από κοινή διαβούλευση».
«Θέλω να πιστεύω πως το όνειρο της μεταρρύθμισης, που υπήρξε κατ' αρχάς όνειρο της Αυτοδιοίκησης, θα το δουν όλοι ως τέτοιο ώστε να .....

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010
DEN_PLHRONOYME 

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
καλεί τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της, τα τοπικά συμβούλια νέων και όλους τους πολίτες της Πιερίας, το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 από 11:00 έως 12:00  στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης, να στηρίξουν με την ενεργή συμμετοχή τους την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων. Θα είμαστε και πάλι εκεί για να διανέμουμε στους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων το γνωστό πλέον σήμα της δράσης «Δεν πληρώνουμε» και να τους ενημερώσουμε για τις πιθανές συνέπειες της άρνησης πληρωμής των διοδίων.
Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων καλεί όλους τους νέους των Τοπικών Συμβουλίων του νομού  να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα της Πιερίας και να στηρίξουν τις προσπάθειές της. Οι νέες και οι νέοι του Αιγινίου και της Ελαφίνας ήδη έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν στη δράση του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης. Με την ευκαιρία αυτή η Επιτροπή Αγώνα θα ενημερώσει τα συμβούλια για τις επόμενες ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί.www.otoposmou.gr

Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών


ΠΕΜΠΤΗ 21.01.10
Ο ΣΚΑΪ στην πόλη μας, το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, από  τις 08:00 έως τις 13:00, στην Κεντρική Πλατεία
Φίλες και φίλοι της Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Όπως είναι γνωστό, στην πόλη μας η ανακύκλωση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ο Δήμος μας έχει συμβληθεί με τα περισσότερα συστήματα ανακύκλωσης. Είναι φυσικό λοιπόν η Κατερίνη να  συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που οργανώνει ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης.
Image 
Η επόμενή μας  δράση για την «Οικιακή Κομποστοποίηση»
Όπως γνωρίζετε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο: «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», «Το ενημερωτικό τρίπτυχο», «Η Φωτοδιασπώμενη σακούλα», «Χρησιμοποιώ την πάνινη τσάντα για τα ψώνια μου», «Η οικιακή κομποστοποίηση» κ.α. Έτσι κληθήκαμε από την δημοσιογράφο κυρία Χριστοφυλίδου να συμμετάσχουμε κι εμείς στη δράση και στη συζήτηση του Σαββάτου, να καταβάλουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας, αλλά και να επαναλάβουμε την διανομή της «Πάνινης τσάντας».
Η συντονιστική επιτροπή του «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας να βρίσκονται το Σάββατο στις 10:30 στην κεντρική Πλατεία της Κατερίνης φορώντας το πράσινο μπλουζάκι της δράσης μας. Εκεί θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση, θα ενημερωθούμε και θα παρακολουθήσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης των πέντε πόλεων που συμμετέχουν στο μαραθώνιο. Λίγο μετά τις 12.30 θα γίνει κλήρωση και ένας από τους συμμετέχοντες στην ανακύκλωση σε κάθε πόλη θα κερδίσει από ένα δώρο.
Συμμετέχουμε λοιπόν κι εμείς στη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων.
Ελάτε να γνωρίσουμε πώς μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε με εύκολους τρόπους στην ανακύκλωση των σκουπιδιών μας αλλά και στην επαναχρησιμοποίηση όσων πραγμάτων δεν χρειαζόμαστε πια, όπως βιβλία ρούχα και παιχνίδια.
Τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα ανακαλύψουμε ότι τα σκουπίδια μας έχουν αξία και μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, στο δήμο μας, στη χώρα μας.
Βοήθησε και εσύ το περιβάλλον, πετώντας τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών του δήμου σου!
 
Η επόμενή μας  δράση για την «Οικιακή Κομποστοποίηση»

Image 
ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1/2010στις 11πμ στην αίθουσα του σωματείου
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΑΝΗΣ ‘ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ»
και τη συμμετοχή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΑΝΗΣ
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΔΟ ΚΟΜΠΟΣΤ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ(www.otoposmou.gr)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΦΙΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010
Την ευκαιρία να τεστάρει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού που δεν αγωνίστηκαν με την Κέρκυρα, ή έπαιξαν λίγο, είχε το τεχνικό επιτελείο των "μελανολεύκων" στο προπονητικού χαρακτήρα φιλικό της ομάδας με την ομάδα Νέων του Συλλόγου που διεξήχθη στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου. Για τους άνδρες άνοιξε το σκορ ο Τσιτλακίδης στο 18' για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας ο Πέντα στο 30'. Οι Νέοι μείωσαν στο 60' με τον Σ. Παπαδόπουλο, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 ο Τσιτλακίδης στο 70'.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός: Γουμάγιας (46' Κουδουνάς), Κωνσταντινίδης, Παστός (46' Κωτσιόπουλος), Αγγελόπουλος, Καλλιμάνης, Μαρτίνεζ, Τόσκας, Ρέγιες, Πέντα (46' Κόιτς), Σεχολάρι, Τσιτλακίδης.
Νέοι Πιερικού: Τσιντώτας, Νίκου, Καραγκούνης, Κραγιόπουλος (46' Πουτσίκης), Κωτσιόπουλος (46' Παπατόλιος), Μάρκογλου, Μπαρέκας, Κόιτς (46' Μυστακίδης Ι.), Τσικαδέρης (46' Ταραράς), Ντόσης, Μυστακίδης Γ.), Παπαδόπουλος Σ., Παναγιωτίδης.
  • Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν την Δευτέρα με την Κέρκυρα, είχαν σήμερα ρεπό.
  • Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 13.30.
  • Στα αξιοσημείωτα της σημερινής ημέρας ήταν η χρησιμοποίηση του...παροπλισμένου Καλλιμάνη στο φιλικό.
  • Εκτός από τον Ντεμπελέ, του οποίου το συμβόλαιο λύθηκε κοινή συναινέσει, παρελθόν αποτελεί ουσιαστικά και ο Μανουσαρίδης, με τυπικές λεπτομέριες να απομένουν για τη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στον παίκτη και την ΠΑΕ Πιερικός. Έτσι, μοναδική εκρεμμότητα όσον αφορά στις αποδεσμεύσεις αποτελεί ο Κώστας Καλλιμάνης.
  • Εν όψει του επόμενου παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, δεν υπολογίζεται εκ νέου ο Μαρτίνεζ, όπως και οι Γκουγκουλιάς και Εξουζίδης (όλοι συμπλήρωσαν κάρτες), εξέτισε όμως και επιστρέφει ο Πέντα.()

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KYKLIKOS_KOMBOS
 
Νέο κυκλικό κόμβο ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο δήμος Κατερίνης στη συμβολή των οδών Τερζοπούλου και Αγίας Λαύρας. Κατά πώς μας είπαν οι τεχνικοί που έκαναν χθες το πρωί μετρήσεις, η οδός Τερζοπούλου θα γίνει διπλής κατεύθυνσης.
Υποθέτω ότι όσοι συμμετείχατε στη διαβούλευση για το κυκλοφοριακό θα το γνωρίζετε ήδη.

«Δε μπορούν να συνενωθούν δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς ή και περιφέρειες, ενώ μπορούν να μετακινηθούν τοπικά διαμερίσματα εκτός των σημερινών δήμων, νομαρχιών και περιφερειών», λένε οι δήμαρχοι, στο ψήφισμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.
Δηλαδή, δεν μπορούν οι Πόροι φερ’ ειπείν, να πάνε στη Λάρισα (όπως απειλούσαν παλιά), αλλά η Ν. Έφεσος μπορεί κάλλιστα να εγκαταλείψει το Δίον και να ‘ρθει Κατερίνη. Έτσι κι αλλιώς ούτε ένα τσιγάρο δρόμος δεν είναι.

DEN_PLHRONOYME
Η καμπάνια «Δεν πληρώνουμε» (διόδια) της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας συνεχίζεται και αυτό το Σάββατο (11.00 με 12.00 το πρωί) στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.
Άντε μπράβο να ξεκουνηθούν λιγάκι κι αυτά τα Συμβούλια των Νέων, γιατί τόσο καιρό μετά την εκλογή τους ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τι στο καλό; Έχουν έλλειψη αντικειμένου;

PAPAGEORGIOY
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου
στο κανάλι της Βουλής σήμερα στις 9.00το βράδυ

Οι εισηγητές των κομμάτων της Βουλής μιλούν (απόν τηλεοράσεως) για το νόμο του Υπουργείου Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα.
Στη συζήτηση, την οποία θα μεταδώσει το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής σήμερα το βράδυ (ώρα 21.00) και σε επανάληψη, την Κυριακή 24 (ώρα 16.00), από το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ο Βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου ο οποίος ήταν ο κύριος εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Διαφωνία Κουκοδήμου
για περικοπές στη χρηματοδότηση του αθλητισμού
KOYKODHMOSΤη διαφωνία της ΝΔ με τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Π. Μπιτσαξή για τη χρηματοδότηση των αθλημάτων εξέφρασε ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
«Η περικοπή κονδυλίων από τον ευαίσθητο αυτό τομέα δεν αναδεικνύει, παρά μόνο την προχειρότητα και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας για τον Αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Κουκοδήμος.
Και πρόσθεσε ότι «ο αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανόνες “διαφήμισης”. Δεν μπορεί να υπάρχουν αθλήματα και αθλητές δυο και τριών ταχυτήτων. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός, τόσο στην προσπάθεια που καταβάλλει ένας πρωταθλητής, όσο και σε αυτήν που καταβάλλει ένας αθλητής μικρού σωματείου σε ένα άθλημα όχι τόσο προβεβλημένο. Η δημιουργία λίστας “ελίτ αθλημάτων” μας βρίσκει αντίθετους».
Καλό. Ειδικά όταν λέγεται από αθλητή πρώτης ταχύτητας

Το θέμα των Τεμπών και της «ΑΙΓΑΙΟ» στο Ευρωκοινοβούλιο
Επείγουσα ερώτηση για το θέμα των Τεμπών και των διοδίων κατέθεσε χθες στο ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Ο βουλευτής, αφού επισημαίνει ότι έχει διακοπεί επ’ αόριστον η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε-75 λόγω εκτεταμένων κατολισθήσεων στην κοιλάδα των Τεμπών κι ότι από τις 11 Ιανουαρίου, οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου καλούνται να πληρώνουν αυξημένα διόδια στα γειτονικά εν λειτουργία τμήματά του, παρά το γεγονός ότι η διακοπή της κυκλοφορίας και οι αναγκαστικές παρακάμψεις επιβαρύνουν κατά πολύ τη διαδρομή τους, ρωτά την Κομισιόν:
- αν έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες της για το πρόβλημα, τη διαδικασία αποκατάστασης και τις έρευνες για τα αίτια;
- αν μπορεί η δράση της σιδηροδρομικής μεταφοράς των οχημάτων να είναι επιλέξιμη προς χρηματοδότηση από την Επιτροπή;
- και αν είναι νόμιμη η αξίωση για είσπραξη αυξημένων διοδίων, όταν η πλευρά που τα απαιτεί δεν είναι σε θέση να παρέχει τις αναλογούσες υπηρεσίες.

A_1
Το ερχόμενο Σάββατο, ο ΣΚΑΙ 100,3 της Αθήνας και ο ΣΚΑΙ 92,6 Πιερίας με την υποστήριξη του δήμου Κατερίνης πραγματοποιούν καλούν τους Πιεριείς να φέρουν τις ανακυκλώσιμες ηλεκτρονικές συσκευές που δεν τις χρειάζονται και να κάνουν πράξη το «δίνουμε ζωή στα σκουπίδια μας».
Η συλλογή θα γίνεται στο κέντρο της πόλης, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ζωντανές ραδιοφωνικές συνδέσεις με τον ΣΚΑΪ άλλων περιοχών της χώρας μας, όπου διάφοροι φορείς θα μιλήσουν για την πορεία της ανακύκλωσης στην περιοχή τους.


A_2
Ήδη ο Εισαγγελέας στις Σέρρες έχει παρέμβει για τα μπλόκα των αγροτών…
Τις ίδιες προειδοποιήσεις, δέχθηκαν και οι αγρότες της Πιερίας, αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων…
Μόνο μια «κατολίσθηση» θα τους βοηθούσε, αλλά από την περιοχή δεν περνάνε μαχητικά αεροπλάνα…

Δεν πάει άλλο


DEN_PAEI_1
Αγώνα για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους, χαρακτηρίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας, αυτόν που ξεκίνησαν χθες, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αιγινίου και στο 9ο χλμ της 13ης Εθνικής Οδού. Οι καπνοπαραγωγοί του νομού μας, θέλουν να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι «δεν πάει άλλο» και θα παραμείνουν σε θέση μάχης «μέχρι κάποιος να τους ακούσει». Το μέλλον των κινητοποιήσεων τους και το αν θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα θα εξαρτηθεί από την προθυμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει λύση στα προβλήματά τους. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι έξι ομάδες καπνοπαραγωγών και οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού μας.
«Χάνουμε τα κεκτημένα, χάνουμε την επιδότηση την οποία είχαμε συμφωνήσει το 2004 και η οποία αφορούσε το 100% των δικαιωμάτων μας μέχρι το 2013», ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Θωμάς Παπανικολάου, λίγη ώρα αφότου τα πρώτα τρακτέρ είχαν παραταχθεί στις άκρες της παλαιάς Εθνικής Οδού στη διασταύρωση του Λόφου.
DEN_PAEI_2«Φέτος έγινε και μια αλχημεία. Υπονόμευσαν τη νοημοσύνη μας. Χωρίς να μας ρωτήσουν, μας έδωσαν μόνο το 65% των δικαιωμάτων, χωρίς καμία προειδοποίηση και ως πρόσχημα την ψηφιοποίηση», λέει ο κ. Παπανικολάου, εκφράζοντας την αγανάκτηση των καπνοπαραγωγών, επειδή η κ. Μπατζελή δέχθηκε να διευκολύνει το Κράτος ταμειακά τους αγρότες, αλλά μόνο αφού πιέστηκε κατέβαλε ένα μέρος των χρημάτων, σε αντίθεση με ότι γινότανε τα προηγούμενα χρόνια. «Πεισμώσαμε, θυμώσαμε και για αυτό αποφασίσαμε να εκφράσουμε κι εμείς την αγανάκτησή μας στήνοντας τα δύο μπλόκα στην Πιερία, ένα ....

Ξέμειναν από γιατρούς

DEN_EXEI_GIATROYS_1
 
Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στην υπουργό Υγείας για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης κενών θέσεων και των νέων προσλήψεων
Δεν έχει ακτινολόγο, δεν έχει δερματολόγο, δεν έχει ενδοκρινολόγο και όπου να ‘ναι θα ξεμείνει και από οδοντίατρους. Η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης μπορεί να θεωρείται από κάποιους «πρότυπη» (λόγω και των σύγχρονων κτιριακών της εγκαταστάσεων), της λείπουν ωστόσο αρκετές ειδικότητες γιατρών. Τόσες ώστε και η ιατρική διάγνωση να χωλαίνει και τα έξοδα να είναι παραπανίσια, όχι μόνο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αλλά και για το ίδιο το Ίδρυμα.
Το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ Κατερίνης επανέφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή, με αποδέκτη την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από την οποία ζητά να μάθει
πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κατερίνης κι .....

Επιχειρηματικές συναντήσεις

1o_THEMA_-_EPIX._APOSTOLI_NIS

Με επικεφαλής το νέο πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Νις Milovan Kocić, σέρβικη αποστολή 22 επιχειρηματιών της περιοχής θα επισκεφθεί στις 25 και 26 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Πιερίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις αποκλειστικά με εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις από τον κλάδο του επίπλου και της επεξεργασίας ξύλου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου αναφερόμενος στην υποδοχή της σέρβικης αποστολής, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που θα υποδεχθούμε για ακόμη μία φορά στελέχη και επιχειρηματίες-μέλη του αδελφού Επιμελητηρίου της Νις. Επιπλέον, μέσα από τέτοιου είδους στοχευμένες επαφές δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πιερίας να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες επιχειρήσεις από τη Σερβία, μια χώρα με την οποία υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές εμπορικών συναλλαγών. Κυρίως σε τέτοιες οικονομικές περιόδους, οφείλουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ανάπτυξης εμπορικών συναλλαγών».
Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκινά στις 7.00 το απόγευμα της .....

Επίσπευση των διαδικασιών για τη μετάκληση αλλοδαπών εργατών γης

th_papageorgiou
Η διαδικασία μετάκλησης αλλοδαπών εργατών γης κατόπιν πρόσκλησης για την κάλυψη των εποχικών αγροτικών αναγκών παρουσιάζει μια σειρά προβλημάτων που χρήζουν προσεκτικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Τα προβλήματα αυτά επισημαίνει με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής Πιερίας Θ. Παπαγεωργίου και ζητά να υπάρξει συντονισμός και να δοθούν λύσεις ώστε να μην καθυστερήσει η έλευση των αλλοδαπών εργατών γης.
Το κείμενο της επιστολής που απευθύνει ο βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει ως ακολούθως:
«Οι αγρότες του νομού Πιερίας, μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είναι οι χρονοβόρες διαδικασίες και οι καθυστερήσεις στην προσέλευση των μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης, καθώς και η .....