Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010
Έτυχε να παρακολουθήσω τα τελευταία δέκα χρόνια όλα σχεδόν τα ετήσια συνέδρια της ΚΕΔΚΕ. Παραβρέθηκα και στο φετινό τριήμερο συνέδριο με τη δημοσιογραφική ιδιότητα, προσκεκλημένος από την ΤΕΔΚ Πιερίας.
***
Ήταν ίσως το πιο κρίσιμο συνέδριο αλλά και το πιο πολιτισμένο παρότι υπήρχε έδαφος για αντεγκλήσεις και σκληρές αντιπαραθέσεις.
***
Ο Καλλικράτης είναι μια νέα πραγματικότητα και οι συνενώσεις των δήμων μετά από τη διαβούλευση τίθενται επί χάρτου.
***
Παρά τις επιμέρους διαφωνίες είναι βέβαιο ότι τη δεύτερη ...Κυριακή του Νοέμβρη οι πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν τους νέους τους τοπικούς άρχοντες και ο αριθμός των οποίων θα είναι δραστικά περιορισμένος.
***
Παρόντες οι δήμαρχοι της Πιερίας, δημοτικοί σύμβουλοι απ’όλα τα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και μεμονωμένοι παρατηρητές  άκουσαν, μίλησαν, σχολίασαν, τοποθετήθηκαν συμμετέχοντας με θέρμη στη μεγαλύτερη εκδήλωση της ΚΕΔΚΕ.
***
Για τα καθαρά δημοσιογραφικά θέματα έγινε και θα γίνει εκτενής αναφορά σε άλλες στήλες της «Η» ούτως ώστε να δοθεί πλήρης ενημέρωση στους πολίτες.
***
Εκείνο που θα ήθελα να σχολιάσω, αν και απρέπεια για έναν προσκεκλημένο σε συνέδριο, είναι οι οικονομικές διαστάσεις που πήρε η εκδήλωση και δεν εννοώ φυσικά τους πόρους που ζητάνε οι αυτοδιοικητικοί.
***
Εννοώ τις δαπάνες αυτού του ίδιου του συνεδρίου που φαντάζομαι ότι πήρε εκρηκτικές διαστάσεις σε μια εποχή γενικής λιτότητας όπου ο μέσος Έλληνας καλείται με θυσίες να συνδράμει.
***
Με μια πρόχειρη εκτίμηση το συνέδριο παρακολούθησαν ίσως περισσότερα από 5.000 άτομα με ημερήσιες αποζημιώσεις, εισιτήρια, διανυκτερεύσεις και τα παρελκόμενα. Μιλάνε για κάποια εκατομμύρια ευρώ.
***
Η κοινή γνώμη προκαλείται, όταν μέσα στην κρίση δεν δίνεται το καλό παράδειγμα έστω και συμβολικά από φορείς του κύρους της ΚΕΔΚΕ και αγανακτεί όταν γίνεται θεατής μιας χλιδής που δεν αρμόζει στα σημερινά δεδομένα.
***
Σχολιάστηκε ευμενώς η παρουσία κυβερνητικών στελεχών με αυτοκίνητα μικρού κυβισμού καθώς και η μετάβαση τους και με το μετρό στο χώρο του συνεδρίου, σε αντίθεση με πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη που κατέφθαναν λιμουζινάτα ή με πολυτελή τζιπ.
***
Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε το ποσό που δαπανήθηκε στο συνέδριο και θα έχετε μια εικόνα για το πώς οι Έλληνες αντιστέκονται στον Αλμούνια.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: