Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ - ΝΕΟΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΝΕΟΙ ΠΙΕΡΙΚΟΥ 0-5 (ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΙΚΗ Ο ΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010

Πρίν απο λίγο έληξε το παιγνίδι της ομαδας Νέων του Πιερικού με την ομάδα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και η ομάδα μας πέτυχε μεγάλη νίκη με σκόρ 5-0.Θα έχουμε ανΑλυτικό ρεπορτάζ σε λίγη ώρα, αφού επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους της ποασοτλής του ΠΙΕΡΙΚΟΥ εκεί..Μπράβο στα παιδιά μας.Μπράβο στο μέλλον του Πιερικού...

Τα χαδάκια τέλειωσαν θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας για να σώσουμε την πατρίδα μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010


Κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση σκληρή και έτσι πρέπει να κάνουμε όταν δεν  ενεργεί  για τα συμφέροντα του λαού. Όμως έχουμε ξεχάσει η κάνουμε τον πόντιο Πιλάτο και παραβλέπουμε τη παρέλαβε και σε τη θέση βρίσκετε για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού. Ξεχνάμε ότι είναι κυβέρνηση τριών μηνών. Αυτό όμως που κάναμε γαργάρα όλοι μας είναι ότι  ξέχασαν τους υπεύθυνους αυτής της καταστροφής. Ο Καραμανλής πήγε τις διακοπές του στο εξωτερικό και ο λαός ψήνετε και δυστυχά και τώρα θα έρθει να ξανά μας σώσει. Ο κύριος Καραμανλής και οι απατεώνες που στελέχωναν την κυβέρνηση του τους ξεχάσαμε, να απαιτήσουμε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Και ο κύριος Σαμαράς και η κυρία Μπακογιάννη  ήταν στην κυβέρνηση του Καραμανλή και τώρα έχουν ο ένας σαν αρχηγός και η άλλη σαν βουλευτής να κατηγορούν την κυβέρνηση για τις δικές τους  βρομιές κλοπές και ατιμίες. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τους κλέφτες ολκής που έφεραν σε αυτή την κατάσταση την χώρα με μια κυβέρνηση τριών μηνών  είναι παράλογο και καταστροφικό. Εάν δεν πάνε φυλακή εδώ και τώρα όλοι μα όλοι οι καταχραστές και κλέφτες  δεν πρόκειται  η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη ο λαός  να εμπιστεύεται κανένα και χωρίς την εμπιστοσύνη του λαού σε μια κυβέρνηση είναι καταστροφική.  Είναι μονόδρομος η σωτηρία της πατρίδος μας προϋποθέτει χωρίς αναβολή οι κλέφτες στην φυλακή  δεξιοί πασοκτζήδες  οι πάντες. Η πολιτική ζωή της χώρας σώνετε μόνο με κάθαρση από τους κλέφτες πολιτικούς  γραμματείς διευθυντές και τα λαμόγια τους. Εάν δεν καθαρίσει η πολιτική ζωή της χώρας την παραδίνουμε  με μαθηματική ακρίβεια στην σκλαβιά.(ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.)

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 24 1 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Τι έδωσε ο Μιζοφοράκος στον Καραμανλή...

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010

Γράφει ο Μικρός Φωκίων

Επιστολή είχε στείλει ο ξεκούραστος κάτοικος Ραφήνας στον Μιζοφοράκο για να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια του ώστε να κερδηθούν οι εκλογές του 2004.
Είναι γνωστό ότι ο Μιζοφοράκος είναι καλός άνθρωπος και βοηθούσε όπου μπορούσε τους συνανθρώπους τους. Πότε με καμιά τοστιέρα, πότε με κανένα τηλεφωνικό κέντρο, πότε με καμιά επιταγούλα.
Προφανώς κάπως έτσι θα έγινε και με τον ξεκούραστο. Τι ήταν όμως αυτό που του έδωσε; Όσοι νομίζουν ότι του χάρισε καινούριο play station κάνουν λάθος. Στην αποκλειστική φωτογραφία βλέπετε το δώρο του Μιζοφοράκου προς τον ξεκούραστο κάτοικο Ραφήνας 

Υγ. Ο Καραμανλής έχει πει ότι από την Siemens δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ (ή δραχμή) στα ταμεία της ΝΔ. Τον πιστεύω. Σιγά μην άφηναν τα λεφτά να πάνε στα ταμεία του κόμματος. Σε κάποιες τσέπες θα έβρισκαν περισσότερη ζεστασιά.(ΠΗΓΗ)
ΥΓ ΚΡΑΧΤΗ: Σιγά το θέμα το τί είχε πεί ο Καραμανλής.Τώρα πιά το ξέρουν και οι πέτρες, ότι , τα πάντα γίνονταν με την συκγατάθεσή του ή με τη ανοχή του, όλα τα σκάνδαλα τα γνώριζαν και ο Ρουσόπουπλος είχε ειδική αποστολή να προστατεύει την εικόνα του Καραμανλή,αλλά ότνα ο Ρουσόπουλος την έκανε, ο ¨βασιληάς έμεινε γυμνός" και έτσι έφυγε και το τελευταίο "φύλλο συκής", δηλα΄δ κατά το κοινώς λεγόμενο και σύμφωνα με τα απλά ελληνικά "ξεβρακώθηκε"...
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


Κείμενο υπογραφών κατά των διοδίων
1805 Signatures


Published by ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ on Nov 15, 2009
Region: Greece
Target: E.Ε., Ελληνική Κυβέρνηση
Background (Preamble):
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Φίλες, φίλοι
Στις Αφίδνες Αττικής, προκλητικά 5 μέρες πριν τις εκλογές η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., στην οποία έχει εκχωρηθεί η κερδοσκοπική εκμετάλλευση της Εθνικής Οδού (Ε.Ο.) Αθηνών-Λαμίας από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Μαλιακό, προχώρησε εσπευσμένα στην εγκατάσταση νέων διοδίων. Έτσι κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την Εθνική Οδό, είτε για να πάμε στη δουλειά μας, είτε για άλλους λόγους ήμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε το νέο χαράτσι των 3.7ευρώ. Νέοι σταθμοί διοδίων τοποθετήθηκαν και παράπλευρα
σε Μαλακάσα, Καπανδρίτι, Αυλώνα, αλλά και τη Θήβα.
Ο περισσότερος κόσμος από τις γύρω περιοχές, εδώ κι ένα μήνα, έχει συσπειρωθεί πρωτοφανώς και αντιδρά σθεναρά με κινητοποιήσεις, όπως πορείες προς τα διόδια και το άνοιγμα τους σε μέρες με μεγάλη κυκλοφορία, ενημέρωση του κόσμου, αφίσες, πανώ, blog κλπ.
Επειδή, πιστεύουμε ότι οι δρόμοι είναι δημόσια περιουσία, πληρωμένη πολλαπλά από τον Ελληνικό Λαό, επειδή η λειτουργία των διοδίων επιβαρύνει περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά την περιοχή μας και επειδή η πρόσβαση στην Εθνική Οδό πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, αποφασίσαμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους και πέρα των παραπάνω ενεργειών μας,
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
Είναι η ενέργεια που αν διαδοθεί σε όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους και έπειτα σε φίλους, ταξιδιώτες κλπ, μπορεί να καταργήσει οριστικά τα διόδια. Η εταιρία φοβούμενη αυτό, μερικές φορές κάνει προσπάθειες για εκφοβισμό των διερχόμενων οδηγών που δεν πληρώνουν, οι οποίες όμως είναι αναποτελεσματικές, καθώς το κύμα αντιδράσεων αυξάνεται.
Συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα μας:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν οι αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, που αποτελούν δημόσια περιουσία και έχουν χρυσοπληρωθεί από το λαό. Επιτρέπουν δε στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθούν άμεσα ΟΛΑ τα νέα διόδια.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ, σταματώντας στα διόδια, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ δηλώνοντας κάτοικοι ή εργαζόμενοι της περιοχής και να μη δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας, αρνούμενοι να παραλάβουμε οποιοδήποτε χαρτί και να απαντήσουμε στις εριστικές ερωτήσεις των ανθρώπων της εταιρίας. ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ το δίκαιο των αιτημάτων μας
Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς στις κινητοποιήσεις μας αρνούμενοι να πληρώνετε τα διόδια (και πολύ περισσότερο αν κατοικείτε ή εργάζεστε στη περιοχή μας).

Petition:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κείμενο υπογραφών κατά των διοδίων
Εμείς οι κάτοικοι και εργαζόμενοι που υπογράφουμε παρακάτω εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε προσπάθειες περαιτέρω υποβάθμισης της Βόρειας Αττικής.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Ε.Ο., από τη φορολογία και από τα πανάκριβα διόδια που τόσα χρόνια πληρώνουμε, καλούμαστε να πληρώνουμε για έργα που το κράτος είχε και έχει υποχρέωση να κατασκευάσει και να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα, γιατί αυτό επιβαρύνει περισσότερο το εισόδημα των κατοίκων και εργαζομένων περιοχής μας ,που χρησιμοποιούν την Ε.Ο πηγαίνοντας στα σπίτια και τις εργασίες τους καθώς δεν υπάρχουν παράδρομοι, ούτε αστική συγκοινωνία και κατάλληλο οδικό δίκτυο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ και
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταργηθεί η αποικιακού τύπου σύμβαση παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων. Μια σύμβαση που επιτρέπει στην «παραχωρησιούχο» εταιρεία να τοποθετεί διόδια μετωπικά και πλευρικά όπου και όσα θέλει, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται ,καθώς και να αυξάνει κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων.
· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μαζί με το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής και τους 14 Δήμους και Κοινότητες της Βόρειας Αττικής να καταργηθούν ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ εντός της Αττικής, και
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα μας με τους κατοίκους και των άλλων περιοχών της χώρας μας για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.
· ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να κατασκευαστούν άμεσα οι παράδρομοι και τα αναγκαία έργα υποδομής για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ & ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.


The Κείμενο υπογραφών κατά των διοδίων petition to E.Ε., Ελληνική ΚυβέρνησηΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ and is hosted free of charge at GoPetition. Contact author here. was written by

Η Ελένη Φιλίνη… είναι cult (video)

KYRIAKH 24-1-2010 (nooz.gr)

Η Ελένη Φιλίνη συναντά τον Χίτλερ ως… «Κομαντάντ Μαρία»! Ο Φαίδωνας Γεωργίτσης μπλέκει με… «Σατανικές Ερωμένες». Και ο Κώστας Γκουσγκούνης είναι… «Διεστραμμένος από τη γέννα του»! Αξέχαστες σινεφιλικές στιγμές από τα ‘80s ζωντανεύουν στο 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στο Gagarin, στις 28, 29 και 30 Ιανουαρίου…
Με τιμώμενο πρόσωπο την… αειθαλή Ελένη Φιλίνη, το 8ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου σηκώνει αυλαία και έρχεται να μας θυμίσει… όσα θέλουμε να ξεχάσουμε! Την εποχή που ο Βαγγέλης Φουρνιστάκης ήταν ο «βασιλιάς» της βιντεοκασέτας και ο σκηνοθέτης Χρυσόστομος Λιάμπος έβαζε παρέα με τον Κώστα Γκουσγκούνη τη δική του σφραγίδα στο… ελληνικό soft πορνό.
Τίτλοι όπως, «Ελλάδα, η Χώρα της τσόντας», «Άγγελλι διαστροφής», «Ο πυρετός της ηδονής», «Ναρκωτικά στα θρανία», «Οι μπάτσοι που πουλάνε την ηρωίνη 2» (προφανώς το 1 θα το έχουν δείξει στα προηγούμενα φεστιβάλ…) μονοπωλούν το απολύτως cult πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των «νοσταλγών» της εποχής και… όσων έχουν χιούμορ!
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τιμηθούν για την… προσφορά τους η Ελένη Φιλίνη, ο Φαίδωνας Γεωργίτσης, ο Χρυσόστομος Λιάμπος και ο Στηβ Ντούζος.
Θα προβληθεί επίσης σε παγκόσμια πρώτη η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη «Κάθαρση».
Closing Party: ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ LIVE + DJ sets.
8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 28 / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 / ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΣΤΟ GAGARIN 205 LIVE MUSIC SPACE: Λιοσίων 205, κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 6944 814543
Doors Open / Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου:
Πέμπτη 28/1 - 16:30 / 10 ευρώ
Παρασκευή 29/1 - 15:30 / 10 ευρώ
Σάββατο - 15:30 / 15 ευρώ

Δείτε το video με το αφιέρωμα στην Ελένη Φιλίνη


Ενας νεκρός από σύγκρουση ΙΧ με ταξί στην Αθήνα


ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010


Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ΙΧ με ταξί στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα, μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών.
Από τη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια του ΙΧ δύο άτομα και απεγκλωβίστηκαν λίγο αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Νεκρός ανασύρθηκε ο συνεπιβάτης, ηλικίας 30 ετών, και τραυματισμένος ο οδηγός, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Για τα αίτια του δυστυχήματος προανάκριση δινεργεί η Τροχαία Αθηνών.

Ανακύκλωση: 8 τόνοι ηλεκτρικές συσκευές σε 5 ώρες

Κυριακή 24-1-210


Χθές, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 οι κάτοικοι της πόλης της Κατερίνης συμμετείχαν δυναμικά στο μαραθώνιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που οργάνωσε ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Δήμου, συγκεντρώνοντας μέσα σε πέντε ώρες 8 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά. Οι πολίτες που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δήμο Κατερίνης και ένα μικρό φορτηγάκι της υπηρεσίας καθαριότητας παραλάμβανε τις ηλεκτρικές συσκευές από τα σπίτια των δημοτών και τα μετέφερε στην κεντρική πλατεία, όπου συγκεντρώθηκε το υλικό για να παραδοθεί στη συνέχεια στις εταιρείες ανακύκλωσης.
Στη χθεσινή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών συμμετείχε και η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) η οποία αναπτύσσει παρόμοιες δράσεις για την ανακύκλωση απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου» Κική Κιτιξή και Σταματία Μπέση με τη βοήθεια πολλών μελών που συμμετείχαν στη δράση, διένειμαν στους περαστικούς το ενημερωτικό τρίπτυχο της ομάδας για την ανακύκλωση, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβαν την αντικατάσταση της τσάντας για τα ψώνια, ανταλλάσσοντας τις πλαστικές σακούλες των περαστικών με πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ καθώς και την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης. Βεβαίως τα συγχαρητήρια ανήκουν στους δημότες της Κατερίνης οι οποίοι έστειλαν στην ανακύκλωση 8 τόνους ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μέσα σε μόνο 5 ώρες. 

Υπόθεση Χατζηκωστή - Ψάχνουν το όπλο της δολοφονίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Ανανεώθηκαν για άλλες οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης των τριών υπόπτων Αντρέα Γρηγορίου, Φάνου Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστού για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» .
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης υπεύθυνος Θωμά Ευθυμίου στην ομολογία του ο Χατζηγεωργίου είπε ότι τον προσέγγισε ο Γρηγορίου και του πρότεινε να λάβει μέρος στη δολοφονία κάποιου πλούσιου και αυτός αποδέχθηκε.
Από την πλευρά του, ο Χατζηγεωργίου υποστήριξε επίσης ότι την παρακολούθηση του Άντη Χατζηκωστή καθώς και το σχεδιασμό του τρόπου δολοφονίας του ανέλαβε και εκτέλεσε ο καταζητούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό.
Ο δικηγόρος του Κώστα Προεστού έφερε ένσταση στην ανανέωση της κράτησης τού πελάτη του λέγοντας ότι σύμφωνα με την ομολογία του Χατζηγεωργίου, ο Προεστού δεν εμπλέκεται στο έγκλημα.
Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για εμπλοκή του στα υπό διερεύνηση αδικήματα και διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση.
Στο μεταξύ, άκαρπες απέβησαν έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε φράκτη, στην νεκρή ζώνη μεταξύ Περιστερώνας και κατεχόμενης Αυλώνας για εντοπισμό του όπλου, που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.
Λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε έρευνες εντός του φράκτη και έτσι διακόπηκαν το μεσημέρι.
Η Αστυνομία πήγε στην περιοχή ύστερα από υπόδειξη ενός εκ των τριών υπόπτων, που ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία και είχε αναφέρει ότι στο φράκτη αυτό είχε πετάξει το όπλο.
Τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες συνόδευαν άντρες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. 

Δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε αεροσκάφος την ώρα της προσγείωσης στο Ιράν Διεξάγεται έρευνα



ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Τουλάχιστον 46 άτομα που επέβαιναν σε αεροσκάφος της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Taban τραυματίστηκαν, όταν αυτό έπιασε φωτιά στη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο της Μάσαντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η φωτιά ξεκίνησε στο πίσω τμήμα του αεροσκάφους, τύπου Tupolev 154.
Τουλάχιστον 46 από τους 157 επιβάτες και τα 13 μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, πληροφορίες για θύματα.
Το αεροσκάφος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.
Ομάδα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ιράν ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα στην επαρχία Χορασάν Ροζαβί, της οποία η Μασάντ είναι πρωτεύουσα.

To ψηλότερο κτίριο στον κόσμο

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Πόσος χρόνος χρειάζεται για ν' ανεβεί κάποιος στον 124ο όροφο ενός κτιρίου; Αν πρόκειται για το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το περίφημο Μπουρζ Χαλίφα (Πύργος Χαλίφα), τότε η διαδρομή διαρκεί μόλις ένα λεπτό. Εξήντα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να βρεθείς μια  ανάσα από τον ουρανό, να υψώσεις ψηλά το χέρι και να νομίζεις πως ακουμπάς το άπειρο.
Μόνο που, δυστυχώς, η αντίστροφη μέτρηση για την "εκτόξευση" στο παρατηρητήριο του ύψους 828 μέτρων κτιρίου, με τους περισσότερους από 160 ορόφους, μπορεί να εξελιχθεί σε "μικρή οδύσσεια", αφού θα πρέπει να προσπελάσεις τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται μπροστά από τα ταμεία για να αποκτήσεις το "μαγικό" χαρτάκι.
Αυτό, που σου δίνει τη δυνατότητα να ατενίσεις -αν όχι τον κόσμο ολόκληρο-τουλάχιστον το Ντουμπάι, από  πολύ ψηλά και μέσα από υψηλής ευκρίνειας τηλεσκόπια να ανακαλύψεις γωνιές του εμιράτου που ούτε είχες φανταστεί, όταν περιδιάβαινες τους δρόμους και τις αγορές του. 
(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Την ευθύνη για την απόπειρα στο αεροπλάνο της Delta αναλαμβάνει η Αλ Κάιντα Μήνυμα Μπιν Λάντεν

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Με ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Οσοάμα μπιν Λάντεν ανέλαβε η Αλ Κάιντα την ευθύνη για την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροπλάνο της Delta ανήμερα των Χριστουγέννων, απειλώντας με νέες επιθέσεις. Το μήνυμα μεταδόθηκε από τον Αλ Τζαζίρα το πρωί της Κυριακής, και φαίνεται να είναι γνήσιο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Στο μήνυμα, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα χαρακτηρίζει «ηρωικό πολεμιστή» τον Νιγηριανό που προσπάθησε να ανατινάξει το αεροπλάνο που κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ και είχε ξεκινήσει από το Αμστερνταμ στις 25 Δεκεμβρίου. Η επίθεση ήταν «μήνυμα που επιβεβαίωνε τα προηγούμενα μηνύματα που σας παρέδωσαν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου» συνέχισε ο Μπιν Λάντεν, αναφερόμενους στις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη το 2001.
Απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τον προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις: «Η Αμερική δεν θα ονειρευτεί ποτέ την ασφάλεια μέχρι να δούμε την ασφάλεια στην Παλαιστίνη» πρόσθεσε, απειλώντας με τρομοκρατικά πλήγματα εναντίον των ΗΠΑ εάν συνεχιστεί η υποστήριξη στο Ισραήλ.

Επεισόδια στην Πανόρμου - Στον εισαγγελέα οι 44 ακροδεξιοί

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα και οι 44 ακροδεξιοί που συνελήφθησαν λίγο μετά τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν το μεσημέρι στο σταθμό του Μετρό Πανόρμου. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στη στάση του μετρό στην Πανόρμου, κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμπελοκήπων. Τα μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης επιτέθηκαν σε κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα. Μια 50χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένη στον Ερυθρό Σταυρό.(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 


Αυξάνεται ο φόρος για 20 επαγγέλματα - ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΑ- ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Στο «απόσπασμα» της Εφορίας στέλνει το υπουργείο Οικονομικών 20 περιπτώσεις αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων από αποδοχές και επιδόματα, καταργώντας αναδρομικά από τις αρχές του έτους αυτόν τον ειδικό τρόπο φορολόγησης. Επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων, αποδοχές βουλευτών και δικαστικών, νομαρχών και δημάρχων, αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών, υπερωρίες γιατρών και χορηγίες προς εθνικές ομάδες αποτελούν μόνο ορισμένες από τις περιπτώσεις που φορολογούνταν μέχρι και σήμερα αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως και 20%, προκαλώντας αιμορραγία στα έσοδα του Δημοσίου. Όλες αυτές οι αμοιβές- με εξαίρεση τόκους καταθέσεων και αποζημιώσεις απόλυσης που επίσης φορολογούνται αυτοτελώς και θα συνεχίσουν να φορολογούνται με ειδικό τρόπο- θα μπαίνουν πλέον στην κλίμακα, που σημαίνει πως θα επιβαρύνονται ανάλογα με το ύψος των συνολικών εισοδημάτων των φορολογουμένων, με συντελεστές έως και 40%. Μόνο και μόνο από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, αλλά και μεγάλων κατηγοριών φοροαπαλλαγών, την οποία επίσης έχει προαναγγείλει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα έσοδα του Δημοσίου θα ενισχυθούν φέτος κατά 900 εκατ. ευρώ επιβαρύνοντας ισόποσα όσους μέχρι σήμερα ωφελούνταν από τις σχετικές διατάξεις.
Επιβαρύνσεις και αντιδράσεις
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για .....

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010

ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ (ΒΗΜΑ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13564475&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Κυριακή 24-1-2010
http://www.frontpages.gr/data/20100124/IEleutherotypia-1.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Ευχαριστώ, κ. Χριστοφοράκο - Ετσι ο Καραμανλής που τάχα δέν ήξερε, δέν γνώριζε τίποτε, αλλά ευχαριστούσε τις προσφορές της ΖΙΜΕΝΣ στη ΝΔ

Ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τη νίκη της 7ης Μαρτίου 2004, με προσωπική επιστολή, που σήμερα αποκαλύπτει η «Ε», αναφέρει στον Mister 2% (του πολιτικού μαύρου χρήματος που αυτός μοίραζε στα κόμματα εξουσίας): «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξή σας στη μεγάλη μας προσπάθεια για το νέο ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως μείζονα στόχο της να κάνει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, για ένα καλύτερο αύριο, πραγματικότητα».

Ποιος ζήτησε από τον Καραμανλή να ευχαριστήσει τον άνθρωπο της Siemens; 
Ποιος ζήτησε από τον Καραμανλή να ευχαριστήσει τον άνθρωπο της Siemens; Η επιστολή αυτή (δημοσιεύεται σήμερα αυτούσια) φέρει ημερομηνία 24 Μαΐου 2004, είναι γραμμένη από τη Ρηγίλλης 18 και ο τότε πρωθυπουργός την απευθύνει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο υπό τον τίτλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η προσφώνηση «Κύριε Χριστοφοράκο» αλλά και η υπογραφή «με εκτίμηση, Κ. Καραμανλής» είναι χειρόγραφες.
Η επιστολή του Κ. Καραμανλή 
Η επιστολή του Κ. Καραμανλή Η σημαντική αυτή επιστολή κρατήθηκε στο προσωπικό αρχείο του Μιχάλη Χριστοφοράκου (αρχείο Γενικής Διεύθυνσης στη Siemens Ελλάδος) και μάλιστα με ειδική φροντίδα.
Και με σφραγίδα
Πάνω αριστερά «σφραγίσθηκε» με στάμπα «Karamanlis» και υπογραμμίσθηκε από τους θεματοφύλακές της. Ωστόσο, παρά τη φροντίδα για τη φύλαξή της... αποσιωπήθηκε επί πολλά χρόνια. Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι αυτή περιήλθε στα χέρια των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών που κατάσχεσαν το περιβόητο αρχείο Χριστοφοράκου.
Η ευχαριστήρια επιστολή του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τον ισχυρό -τότε- άνδρα της Siemens περιλαμβάνεται στην πολύκροτη δικογραφία του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς και δωροδοκιών, με τα δύο μεγάλα κόμματα -ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- να «ταΐζονται» με μαύρες χορηγίες που συναρτώντο με τις χρυσές συμβάσεις στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ, στις ένοπλες δυνάμεις, στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων (C4Ι). Δικαστικά, ουδείς τόλμησε να την αξιολογήσει. Πολιτικά όμως, ενόψει της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής, πρέπει να φανεί πώς εξηγείται το ευχαριστώ Καραμανλή προς τον Χριστοφοράκο για την υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια της Νέας Διακυβέρνησης...

Συριζικά αντίθετοι

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010


Με την αγωνία να κτυπάει «κόκκινο» ζουν στον Συνασπισμό για το πότε και πώς θα εκδηλωθεί το επόμενο κτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κόμματος. Στην Κουμουνδούρου συμφωνούν ότι η κίνηση των «εταίρων» κατά του Φ. Κουβέλη είναι αιτία «πολέμου», αφού αφορούσε όχι μόνο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο αλλά το σύνολο του κόμματος και προσωπικά τον πρόεδρό του.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω» και ήδη έχει διαμηνυθεί στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χωρίς ΣΥΝ δεν νοείται ΣΥΡΙΖΑ και αν μεθοδεύετε τη διάλυση του σχήματος, πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας». Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να ωριμάζει η ιδέα ενός νέου πολιτικού συμβολαίου με όσες από τις συνιστώσες το επιθυμούν, αρνούμενοι να μετατραπούν σε «σάκο του μποξ» για εκείνες που ποντάρουν στη διάλυση του ΣΥΝ.
«Τους αριστεριστές και τους διασπαστές αναζητήστε τους στην Κουμουνδούρου. Αν αυτοί επιτέλους γίνονταν κόμμα, τότε θα ......

Το βλέμμα στη συνάντηση με την Κ. Μπατζελή

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/01/10



Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα τους, αναμένοντας ωστόσο και το αποτέλεσμα από τη συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής τους.
Ήδη πάντως αγρότες από δέκα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση με την υπουργό, υπογραμμίζοντας ότι το κεντρικό τους αίτημα είναι οικονομικό.
Ανάμεσα στους αγρότες που δεν θα προσέλθουν στη συνάντηση με την υπουργό είναι και οι αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα, οι οποίοι από το Σάββατο το μεσημέρι ξαναέκλεισαν την συνοριακή δίοδο.
Ωστόσο, μπλακ άουτ στο εθνικό οδικό δίκτυο αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη, καθώς 11 το πρωί με 2 το μεσημέρι, την ώρα που θα διεξάγεται ο διάλογος για το αγροτικό στο Ζάππειο, οι «γαλάζιοι» αγροτοσυνδικαλιστές προγραμματίζουν να κλείσουν και τους παράδρομους στις εθνικές οδούς.
Παράλληλα, στο Ζάππειο θα κατέβουν την Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας, όχι για να συμμετάσχουν στον διάλογο αλλά για να διαμαρτυρηθούν. Στον χορό των κινητοποιήσεων απειλούν, εν τω μεταξύ, να μπουν και οι κτηνοτρόφοι.

Η νεοδημοκρατική Βαβέλ στη Βουλή

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=13561898&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=310&h= 



Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ενοχλημένος ο πρόεδρος της ΝΔ από τις πολυποίκιλες απόψεις των βουλευτών του

Οι ονομαστικές ψηφοφορίες, οι απουσίες και τα «γυμνάσια» από τον κ. Καρατζαφέρη/
«Αν δεν σταματήσει η πολυφωνία και δεν υπάρξει κοινή γραμμή μέσω στοιχειώδους κομματικής πειθαρχίας, η ΝΔ δεν θα καταφέρει να ανακάμψει και θα παραμείνει στάσιμη, με πολλαπλές συνέπειες στη δημόσια εικόνα της». Με τη φράση αυτή έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ συνομιλώντας με «Το Βήμα» σχολίαζε την κατάσταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, με την επανέναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής μετά τις γιορτές. Η πολυφωνία που καταγράφεται στη ΝΔ το τελευταίο διάστημα έχει ενοχλήσει τον πρόεδρό της κ. Αντ. Σαμαρά , ο οποίος διαπιστώνει παράλληλα και την αδυναμία του κόμματός του να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη φθορά της κυβέρνησης.
Ενδεικτική της ανησυχίας που υπάρχει σε μια σειρά κορυφαίων στελεχών της ΝΔ για την εικόνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν και η παρατήρηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη η οποία προ ημερών εμφανίστηκε.....