Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Υπόθεση Χατζηκωστή - Ψάχνουν το όπλο της δολοφονίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2010
Ανανεώθηκαν για άλλες οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης των τριών υπόπτων Αντρέα Γρηγορίου, Φάνου Χατζηγεωργίου και Κώστα Προεστού για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» .
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης υπεύθυνος Θωμά Ευθυμίου στην ομολογία του ο Χατζηγεωργίου είπε ότι τον προσέγγισε ο Γρηγορίου και του πρότεινε να λάβει μέρος στη δολοφονία κάποιου πλούσιου και αυτός αποδέχθηκε.
Από την πλευρά του, ο Χατζηγεωργίου υποστήριξε επίσης ότι την παρακολούθηση του Άντη Χατζηκωστή καθώς και το σχεδιασμό του τρόπου δολοφονίας του ανέλαβε και εκτέλεσε ο καταζητούμενος Γρηγόρης Ξενοφώντος, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό.
Ο δικηγόρος του Κώστα Προεστού έφερε ένσταση στην ανανέωση της κράτησης τού πελάτη του λέγοντας ότι σύμφωνα με την ομολογία του Χατζηγεωργίου, ο Προεστού δεν εμπλέκεται στο έγκλημα.
Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για εμπλοκή του στα υπό διερεύνηση αδικήματα και διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση.
Στο μεταξύ, άκαρπες απέβησαν έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε φράκτη, στην νεκρή ζώνη μεταξύ Περιστερώνας και κατεχόμενης Αυλώνας για εντοπισμό του όπλου, που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.
Λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε έρευνες εντός του φράκτη και έτσι διακόπηκαν το μεσημέρι.
Η Αστυνομία πήγε στην περιοχή ύστερα από υπόδειξη ενός εκ των τριών υπόπτων, που ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία και είχε αναφέρει ότι στο φράκτη αυτό είχε πετάξει το όπλο.
Τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες συνόδευαν άντρες της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. 

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: