Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Α.Τσίπρας:«Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» Φ.Κουβέλης: «Αρμενίζουμε στραβά...»

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Με αυτοκριτική διάθεση, αλλά και «αρχηγική» αποφασιστικότητα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, μετά τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Τόνισε ότι η αριστερή ριζοσπαστική γραμμή του ΣΥΝ δεν αλλάζει, έριξε το γάντι στην ανανεωτική πτέρυγα, λέγοντας ότι αν τον αμφισβητούν ας το κάνουν ευθέως και αν επιμμένουν στις αλλαγές να ζητήσουν συνέδριο. Συνεννόηση έξω από τις κομματικές μειοψηφίες και πλειοψηφίες ζήτησε ο Φ. Κουβέλης. Όσο για τον απόντα Αλ. Αλαβάνο ο Αλ. Τσίπρας διακριτικά έδειξε τις «λάθος» προεκλογικές του κινήσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τη συλλογικότητα του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του τόνισε ότι μπορεί ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχασαν τη μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών το οποίο όπως είπε ήταν κατώτερο των προσδοκιών και των στόχων του κόμματος.

"Οφείλουμε να αποτιμήσουμε το αποτέλεσμα, και να το διαχειριστούμε θετικά, γιατί η διαχείρισή του είναι πιο κρίσιμη από το ίδιο το αποτέλεσμα" τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε λέγοντας ότι "οφείλουμε να αναλύσουμε σε βάθος τα αίτια. Να μη προσπεράσουμε τις αδυναμίες μας. Να μη διστάσουμε την αυστηρή αυτοκριτική με στόχο να διορθώσουμε λάθη και παραλήψεις. Να αντιμετωπίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα όχι ως μια νέα αφετηρία εσωκομματικής γκρίνιας και εσωστρέφειας αλλά ως καμπανάκι κινδύνου για να διορθώσουμε λάθη και να διορθωθούμε" είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας εκτιμώντας ότι αυτή είναι η ευκαιρία να αντιμετωπίσει το κόμμα τις χρόνιες και δομικές δυσλειτουργίες που τόσο καιρό παραβλέπονταν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στα συμπεράσματα που προκύπτουν από το εκλογικό αποτέλεσμα αναφέροντας ως πρώτο την αποχή των πολιτών από τις κάλπες. Απέδωσε αυτό το φαινόμενο στο γεγονός ότι το διακύβευμα του κόσμου δεν ήταν ουσιαστικό, αλλά μόνο συμβολικό.

"Πάρα πολύς κόσμος και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να στείλουν κανένα πολιτικό μήνυμα σε κανέναν. Ή έστειλαν ένα συνολικό μήνυμα σε όλους μαζί. Και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί σοβαρά, ειδικά όταν βρισκόμαστε μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες σοβαρής όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων" είπε ο Αλέξη Τσίπρας.

Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει σύμφωνα με τον Τσίπρα, είναι ότι υπάρχει συνολική κρίση του πολιτικού συστήματος, γεγονός όμως που σώζει και διαιωνίζει το δικομματισμό. Ο δικομματισμός σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν καταδικάσθηκε, αφού η ΝΔ συνεχίζει με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της, ενώ το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει ότι δεν έχει ουσιαστική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ως τρίτο συμπέρασμα και πιο σημαντικό κατά τον Α.Τσίπρα είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με τον Τσίπρα αυτό οφείλεται στο ότι η ακροδεξιά καρπώνεται την αντίδραση ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων απέναντι στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής. Η άνοδος της ακροδεξιάς, είπε ο Τσίπρας, επηρεάζει και τα δύο μεγάλα κόμματα. ' "Η κυβέρνηση σπεύδει να υιοθετήσει πλήρως την γραμμή Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι, με επίδειξη δύναμης απέναντι στους μετανάστες, που δεν πρόκειται να παράξει κανένα αποτέλεσμα εκτός από τηλεοπτικά πλάνα" είπε ο Τσίπρας και τόνισε ότι πίσω από αυτή την πολιτική σέρνεται και το ΠΑΣΟΚ.

"Το ιδεολογικό και πολιτικό αντίβαρο απέναντι στον ακροδεξιό λαϊκισμό είναι ο ΣΥΝ" τόνισε ο Τσίπρας λέγοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι η ανάκτηση της ηγεμονίας των ιδεών στο κοινωνικό επίπεδο και αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "εκτός από τις επιχειρήσεις σκούπα που είναι αποτελεσματικές για δύο εικοσιτετράωρα, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Κέντρα υποδοχής, πολιτικές για την ένταξη στο κοινωνικό ιστό, χτύπημα των κυκλωμάτων trafficking, ναρκωτικών και όπλων, μια άλλη αντίληψη για τους χρήστες ναρκωτικών και την απεξάρτηση τους που θα χτυπάει τους εμπόρους και όχι τα θύματα".

Ως τέταρτο συμπέρασμα σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι έχει επέλθει μια πλήρης κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως είπε "δεν αναδεικνύεται ως εναλλακτική λύση απέναντι στη κρίση αλλά ως κομμάτι της κρίσης. Και είναι λογικό, αφού η σοσιαλδημοκρατία έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε κριτική στον νεοφιλελευθερισμό και αποσκοπεί στην διαχείρισή του".

Οι εξελίξεις αυτές τόνισε ο Τσίπρας επιβάλουν στον ΣΥΝ να δει πιο συστηματικά τις ευθύνες και τον ρόλο της αριστεράς απέναντι στις συνθήκες που διαμορφώνονται και ταυτόχρονα τον καθιστούν υπεύθυνο να υπερασπιστεί τη κοινωνία και να διαμορφώσει ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναγνώρισε ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να προβάλλει τη δική του απάντηση στη κρίση και στο φόβο που έχει εμφυσηθεί στο λαό ή τουλάχιστον όπως είπε αυτό δεν έγινε κατανοητό από τη κοινωνία.

Τα κρίσιμα συμπεράσματα που προκύπτουν για το κόμμα πρέπει να συζητηθούν είπε ο Τσίπρας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ανοιχτός σε κάθε είδους κριτική, λέγοντας ακόμη και πως αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει την ηγεσία να το κάνει ευθέως.

Δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές...

Ο Αλέκος Αλαβάνος δεν παρέστη στην πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα να αναφερθεί στις υποτιθέμενες όπως είπε προσωπικές διαφορές ή προσωπικές αντιπαραθέσεις στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πως όλα συζητούνται ανοιχτά και δημοκρατικά. Επισήμανε, ωστόσο, ότι "και οι πρώτοι μεταξύ ίσων έχουν υποχρέωση να λογοδοτούν στα συλλογικά όργανα", φράση που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως έκφραση της ενόχλησης του προέδρου του ΣΥΝ, προς τον Αλ. Αλαβάνο για την απόφασή του να εκπροσωπήσει το κόμμα στο ντιμπέϊντ.

Απευθυνόμενος στοπυς εσωκομματικούς του αντιπάλους ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι "οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζονται καθαρές εξηγήσεις" και πρόσθεσε πως όποιος "ζητάει μεγάλη πολιτική στροφή ας μιλήσει καθαρά, ας ζητήσει συνέδριο".

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας είπε πως ο ΣΥΝ είναι αριστερό Κόμμα και "η Αριστερά αρχίζει από εκεί που τελειώνει ο δικομματισμός"."Το ΠΑΣΟΚ είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι ο ένας από τους πόλους διαχείρισης της εξουσίας στο μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε βαθιές τομές και ριζική ανασυγκρότηση του ΣΥΝ και για το λόγο αυτό δήλωσε ότι θα ανοίξει βαθύς εσωκομματικός διάλογος.

Φ.Κουβέλης: Λείπει από την αίθουσα ο κοινωνικός ΣΥΝ"

Στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας διευκρίνισαν ότι δεν ζητούν συνέδριο, ούτε θέτουν ζήτημα εξουσίας, αλλά καταθέτουν προς συζήτηση τον προβληματισμό τους. "Δεν είνια στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε", τόινισε ο Φ. Κουβέλης χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως εκλογική ήττα. Σχολιάζοντας δε την προτροπή του κ. Τσίπρα αν επιμμένουν σε πολιτική στροφή να ζητήσουν συνέδριο, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε: "Το ζήτημα είναι να συνεννοηθούμε έξω από κομματικές μειοψηφίες και πλειοψηφίες", και πρόσθεσε πως απουσιάζει από τη φυσιογνωμία του κόμματος το κοινωνικό στίγμα, η ίδια η κοινωνία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Θεσσαλονίκη


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων στο δήμο Ασσήρου έχει προκαλέσει επικίνδυνη συσσώρευση απορρίμμάτων σε όλο το Νομό της συμπρωτεύουσας
Αμετακίνητοι στην απόφασή τους να παραμείνουν στο δρόμο μέχρις ότου να υπάρξουν οριστικές δεσμεύσεις από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση για τα έργα που απαιτούνται στην περιοχή είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της Ασσήρου, που έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της μονάδας καύσης απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και διαμαρτύρονται για την απουσία οποιουδήποτε περιφερειακού έργου που προέβλεπαν οι αρχικές συμβάσεις για το ΧΥΤΑ, όπως περιφερειακό οδικό δίκτυο ώστε τα απορριμματοφόρα να μην περνούν μέσα από τους οικισμούς.

Η τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων έχει οδηγήσει σε συγκέντρωση τουλάχιστον έξι χιλιάδων τόνων απορριμμάτων σε όλο το νομό, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς, με τον κίνδυνο να είναι μεγάλος για το κοινό λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών της περιόδου.

Οι κάτοικοι επέτρεψαν την Παρασκευή την είσοδο στο ΧΥΤΑ 17 κοντέινερ με οργανικό φορτίο από τη Λαχαναγορά, το οποίο είναι ιδιαίτερα πρόσφορο για δημιουργία δυσωδίας, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

«Η ανοχή και η αντοχή των κατοίκων έχει τελειώσει. Ένας χρόνος πέρασε από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και δεν έγινε τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκαν. Όλα τα αιτήματα έχουν μείνει στα χαρτιά», είχε δηλώσει προ ημερών ο δήμαρχος της Ασσήρου Δημ.Ράβναλης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονης από την ηλικία των 8


Σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονης από την ηλικία των  8

Πολίτες αντιλήφθηκαν 49χρονο να κάθεται μαζί με 12χρονο κοριτσάκι σε παγκάκι εκδρομικού χώρου, να το φιλά και να το χαϊδεύει όχι πατρικά

Το Κακουργιοδικείο χαρακτήρισε τις πράξεις του κατηγορούμενου απεχθείς και τέτοιες που προκαλούν το αίσθημα της αποστροφής και αηδίας στην κοινωνία μας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε χθες 49χρονο σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, σε έξι κατηγορίες για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιού, από την ηλικία των 8 χρόνων μέχρι και τα 12 του χρόνια. Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ο πατριός του κοριτσιού, άρχισε να το παρενοχλεί σεξουαλικά από το 2004 μέχρι και το έτος 2008.

Όπως πληροφορούμαστε η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2008, μετά από καταγγελία πολιτών που αντιλήφθηκαν τον 49χρονο να κάθεται μαζί με το κοριτσάκι σε παγκάκι εκδρομικού χώρου, να το φιλά και να το χαϊδεύει όχι πατρικά. Η μικρή είναι κόρη της αλλοδαπής συζύγου του 49χρονου από άλλο γάμο της. Μαζί έχουν αποκτήσει άλλα δύο παιδιά, τα οποία ήταν παρών στον εκδρομικό χώρο αλλά απασχολημένα στα παιχνίδια, όταν ο πατέρας τους έκανε τα αίσχη του.

Οι πολίτες κατέγραψαν τους αριθμούς του αυτοκινήτου του κατηγορουμένου και τους έδωσαν στην Αστυνομία. Με τη βοήθεια του Γραφείου Ευημερίας εντοπίστηκε και προσεγγίστηκε η 12χρονη, η οποία αποκάλυψε ότι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ο πατριός της από την ηλικία των 8 χρόνων την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Ανακρινόμενος ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων. Παραδοχή έκανε και στο Κακουργιοδικείο, κάτι που λήφθηκε υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής, αφού η παραπονούμενη δεν χρειάστηκε να βιώσει εκ νέου την τραυματική της εμπειρία καταθέτοντας στο δικαστήριο. Η 12χρονη είχε δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενόψει της φύσης της υπόθεσης, με σκοπό την προστασία της μικρής.
Τονίστηκε ότι η διάπραξη των αδικημάτων έχει δυστυχώς αφήσει στην παραπονούμενη ανεξίτηλα τραύματα στον ψυχισμό της, με αποτέλεσμα αυτή σήμερα να παρουσιάζει σοβαρές ψυχολογικές δυσκολίες και να κρίνεται σκόπιμη η ψυχολογική της παρακολούθηση.

Το Κακουργιοδικείο χαρακτήρισε τις πράξεις του κατηγορούμενου απεχθείς και τέτοιες που προκαλούν το αίσθημα της αποστροφής και αηδίας στην κοινωνία μας.
Επισημάνθηκε επίσης ότι τα αδικήματα για τα οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος είναι πολύ σοβαρά και καθίστανται ιδιάζουσας σοβαρότητας όταν αυτά διαπράττονται σε βάρος παιδιών από άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας με ελατήριο την ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεων τέτοιων ατόμων.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχοντας υπόψη τα κοινωνικά ήθη του τόπου, τη σημασία της οικογενειακής ηθικής στην Κύπρο και γενικά το χαρακτήρα και τις υψηλές, ευτυχώς, ακόμα ηθικές αξίες της κυπριακής κοινωνίας, τα δικαστήριά μας θεώρησαν σε σειρά νομολογίας ότι τέτοιες παράνομες πράξεις του είδους που έπραξε ο κατηγορούμενος πλήττουν ακριβώς τα πιο πάνω και σείουν τα θεμέλια της οικογένειας και της ηθικής τάξης του τόπου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Φτιάξε, καρδιά μου, το δικό σου παραμύθι….


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: ΕΠΤΑ / Βασίλης Βασιλούδας, Aρχιτέκτων Μηχανικός
Ο ΠΕΛΕΚΑΣ: «παραπόταμος του Αίσωνα που βρίσκεται Νοτίως της Κατερίνης …όπου η μειωμένη ροή νερού έχει αποδυναμώσει τις δυνητικές του οικολογικές λειτουργίες που, σε συνδυασμό με διάφορες χωροθετήσεις εγκαταστάσεων στην περιοχή της ευρείας κοίτης, έχουν αποκαταστήσει ένα μάλλον αδύναμο οικολογικό σύστημα. Παρόλα αυτά αποτελούν δέσμευση χώρου και διαμορφώνουν ένα φυσικό τοπίο που θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε περιαστικό πράσινο με περιπατητικές διαδρομές και …….».
Κάπως έτσι περιγράφεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και έτσι θα τον γνωρίζει στο εξής η νέα γενιά της πόλης μας. Όμως, οι άνθρωποι μιας άλλης γενιάς τον ξέρουν και τον θυμούνται διαφορετικά. Τον θυμούνται και νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια, όταν ανέμελοι πιτσιρικάδες βουτούσαν στα νερά του για να κολυμπήσουν και να κάνουν τσουλήθρες στις κατηφοριές του. Ο Αλέκος τον αποκαλούσε «ο Μισισιπής»! Έτσι τον έβλεπε με τα παιδικά του μάτια, όταν μέσα στην κοίτη του, με ένα παλιό τρύπιο καπέλο και ένα πλαστικό πιστόλι, προσπαθούσαν αυτός και η παρέα του να νικήσουν όλους τους κακούς του κόσμου μαζί με τη Ντιάνα και τον Πεπίτο. Κι η Σωτηρία έτρεχε ξοπίσω τους γκρινιάζοντας, γιατί δεν την έπαιζαν τ’ αγόρια! «Ευτυχώς που ήταν και ο Πέλεκας», μου έλεγε ο κυρ Αποστόλης ο γείτονας. «Όλο το χαλίκι από κει το πήρα όταν έχτιζα το σπίτι»! Εκεί δίπλα έφτιαξε μια μικρή κάμαρη ο κυρ Χαράλαμπος, ο σιδεράς, ο πρόσφυγας από τον Πόντο. Μακριά από τα φώτα της πόλης, έξω απ’ το Σχέδιο και δίπλα στις πλημμύρες. Αυθαίρετο, χωρίς άδεια. Χαμηλό, να μη φαίνεται απ’ τους άλλους, που είχαν στα χέρια τους την εξουσία και τους νόμους. «Θυμάστε την πλημμύρα το ΄70 τόσο!», έλεγαν κάποιοι φίλοι (ακόμη τον θυμούνται με φόβο όταν ξεχείλισε και «έπνιξε» τη μισή πόλη). Όμως τα χρόνια πέρασαν, το νερό λιγόστεψε, τα παιδικά παιχνίδια στεγάστηκαν στις PILOTIS και στους παιδικούς σταθμούς, η ρίψη σκουπιδιών συνεχίστηκε, η λήψη αμμοχάλικου απαγορεύθηκε δια νόμου, το σχέδιο πόλης, απαλλαγμένο από το φόβο της πλημμύρας, πλησίασε όσο μπορούσε για να δηλώσει την κυριαρχία του και με τη νέα επέκταση θα περάσει και απέναντι. Ο κυρ Χαράλαμπος πέθανε στη Γερμανία. Σε κάποια στοά, είπαν τότε. Δεν τη χρειάζεται πια την κάμαρη. Το γραφείο αυθαιρέτων θα κάνει τη δουλειά του κι οι μπουλντόζες τη δικιά τους. Ο φίλος μου ο Αλέκος μεγάλωσε και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. «Τον είδα από κοντά», μου είπε γελώντας όταν γύρισε από την Αμερική, «δεν είναι σαν τον δικό μας». Όχι Αλέκο, δεν είναι. Γιατί ο δικός σας είναι πιο μικρός, σχεδόν ασήμαντος. Αλλά εσείς, σ’ αυτόν τον Μισισιπή φτιάξατε τα όνειρα και τα δικά σας παραμύθια… Και τώρα, που όλοι αυτοί μεγάλωσαν και τα όνειρα λιγόστεψαν, μαζευτήκαν λίγοι φίλοι καλοί και από ενοχή αν θες ή από νοσταλγία για τα χρόνια της αθωότητας, φτιάξανε ένα παραμύθι και πήγαν παντού, το είπαν και σε άλλους και μαζεύτηκαν πολλοί και γίνανε χίλιοι και είπανε πολλά και ονειρευτήκανε ακόμη περισσότερα. -Να φέρουμε τον κόσμο ξανά κοντά του, όχι ως καταπατητή αλλά σαν επισκέπτη! -Να φέρουμε τα παιδιά να παίξουν στις κοίτες του! -Να φυτέψουμε δένδρα, να χαράξουμε μονοπάτια! -Να καθαρίσουμε τον «Μισισιπή» από τα σκουπίδια! …Σκεφτήκανε και άλλα πολλά. Και είπαν να δείξουνε στον κόσμο το όνειρό τους. Και μια Κυριακή, σήκωσαν τα μανίκια, αυτοί και τα παιδιά τους, πήγαν εκεί και καθαρίσανε και χίλια δέντρα φύτεψαν και ακόμη χίλιοι ήρθαν και χίλιες συγνώμες θα ζητήσουνε όσοι ποτέ δεν πήγαν. Ήρθαν και οι ταγοί της πόλης, αυτοί που τόσα χρόνια μπορούσαν να κάνουν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα και έδωσαν τα συχαρίκια τους για την πρωτοβουλία. Είπαν κάτι για τους «ενεργούς πολίτες», κάτι για τη συμπαράστασή τους στην όμορφη πρωτοβουλία, τα συνηθισμένα δηλαδή για την περίπτωση. Και όταν οι κάμερες έκλεισαν, αποχώρησαν, όπως πάντα. Και δεν ξανάρθαν. Γιατί ξέρανε. Και την άλλη μέρα, τη Δευτέρα, τα φορτηγά και οι μπουλντόζες πάτησαν το πρώτο δένδρο. Τρομάξανε οι άνθρωποι και πήγαν επί τόπου. Τρέξανε παντού, φωνάξανε, οργίστηκαν, χτύπησαν πόρτες. «Θα κάνουμε ένα περιμετρικό δρόμο», τους είπαν. Ίσως και περιφερειακό, δεν θυμάμαι. Μια πράσινη διαδρομή (ίσως και μπλε ο καιρός θα δείξει), να μπορούν οι πολίτες να περπατούν «Θα τον ασφαλτοστρώσουμε», είπαν, «5 μέτρα πλάτος θα έχει, ίσως και 10. Αυτοκίνητα δεν θα περνούν, μόνο ποδήλατα, από τη δεξιά πλευρά (βεβαίως-βεβαίως), οι πεζοί από την άλλη, τα καροτσάκια στη μέση και αν μαζευτούν πολλοί, ίσως βάλουμε και κάγκελα, όπως στους δρόμους της πόλης». Όμορφα και τακτοποιημένα, όλα σε τάξη και θα πηγαίνουμε μέχρι τον Σβορώνο με τα πόδια και θα γυρίζουμε και πάλι από την αρχή. Γιατί, είναι όνειρο ζωής ο Πέλεκας και τόσα χρόνια οι άλλοι (οι κακοί, ξέρετε) τι έκαναν; Τίποτε. Και το όνειρο; Το δικό μας όνειρο; Το δικό μας παραμύθι; Αυτό που το τελειώσατε πριν καν αρχίσει; Και τώρα πού να το βρούμε ανάμεσα στο δικό τους τίποτα και στο δικό σας κάτι; Και αν κάνετε λάθος; Αν η δική σας πράσινη διαδρομή, που θα σκουρύνει με την άσφαλτο, δεν είναι η καλύτερη λύση; Κάνατε όλες τις απαραίτητες ενέργειες; Μήπως βιαστήκατε; Μήπως το άγχος της επανεκλογής, σας οδηγεί σε βιαστικές παρεμβάσεις; …Κοντοστάθηκαν. Τι άλλο να ρωτήσουνε και τι να πούνε άλλο. « Έχετε μελέτες;» ρώτησαν στο τέλος. Ούτε οι ίδιοι είχαν, όχι βέβαια ότι τους ένοιαζε, όμως έπρεπε κάτι να βρούνε κάτι που θα σταματούσε τις μπουλντόζες. Όχι για να μη γίνει το έργο, αλλά για να ενώσουν τα όνειρα. Και μελέτες δεν είχαν και μελέτες θα φτιάξουν. Υδραυλικές τις είπαν (για να έχουν το κεφάλι τους και τη συνείδηση ήσυχη, αν τυχόν πλημμυρήσει) και εγκρίσεις από την Περιφέρεια θα πάρουν και περιβαλλοντικές μελέτες θα κάνουν και τον Πέλεκα θα οριοθετήσουν και το έργο θα κοστολογήσουν και τις μπουλντόζες θα πληρώσουν, και ο τοπογράφος στη διάθεσή τους και οι τεχνοκράτες του Τ.Ε.Ε στο πλευρό τους και οι Πανεπιστημιακοί παραδίπλα και κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει και όλα είναι υπό έλεγχο και … έβοσκαν τα πρόβατα πιο κάτω και αν τους έδειχναν μια μικρομελέτη θα πήγαιναν πιο πάνω... «Θα σας δώσουμε και το βήμα να μας πείτε τις απόψεις σας», είπαν, «όχι τώρα, όταν τελειώσουμε». Όλα μέσα στο πνεύμα των συμμετοχικών διαδικασιών και της άμεσης δημοκρατίας. Όμως, εμείς που αυτή τη φορά δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας πιστέψουμε, δε θα σας ρωτήσουμε αν έχετε μελέτες, δεν θα σας προκαλέσουμε για να αναζητήσετε τη συνδρομή των τεχνοκρατών του Τ.Ε.Ε και των καθηγητών, δεν θα αναζητήσουμε ξανά τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες, δεν θα σας στεναχωρήσουμε ξανά με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν θα σας ρωτήσουμε γιατί τέτοια βιασύνη. Γιατί το μήνυμα το λάβαμε και το κατανοήσαμε. Ας μιλήσουμε λοιπόν τεχνοκρατικά αφού θέλετε. Είναι μια γλώσσα γνώριμη, που την καταλαβαίνετε και εσείς και οι σύμβουλοί σας και τα αποστειρωμένα GOLDEN BOYS που σας περιτριγυρίζουν. Είναι μια γλώσσα που την ξέρουν και την καταλαβαίνουν οι τεχνοκράτες του Τ.Ε.Ε, που παθαίνουν όμως προσωρινή αμνησία, όταν πρόκειται να έρθουν σε σύγκρουση με την εξουσία. Είναι μια γλώσσα γνώριμη ακόμη και στον τοπογράφο παντός καιρού και εξουσίας. Είναι μια γλώσσα γνώριμη στους πανεπιστημιακούς, γιατί αυτοί μας τη διδάξαν. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη μεθοδολογία παραγωγής μελετών και έργων από τη διοίκηση και το κράτος. Ας πούμε λίγα για τη μέθοδο και τη διαδικασία που επιβάλλεται να ακολουθούμε. Ας πούμε λίγα λόγια για αυτή τη διαδικασία. Στην οποία η διοίκηση μπορεί να καταθέσει το δικό της όνειρο. Και οι σύμβουλοι το ίδιο. Κι εκείνοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν πράξη το όραμά τους δέκα χρόνια τώρα. Από κοντά σ’ αυτούς και ο Αλέκος. Και ο πιτσιρικάς που του πάτησαν το δέντρο. Και εμείς, οι άλλοι. Αν μας το επιτρέψετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Διερεύνηση δυνατοτήτων αξιοποίησης και μελέτη ανάπλασης του Πέλεκα»
Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:
ανάπλαση θεωρείται η επέμβαση σε μια περιοχή, η οποία περιλαμβάνει σύνολο κατευθύνσεων, μέτρων, παρεμβάσεων και διαδικασιών πολεοδομικού, κοινωνικού, οικονομικού, οικιστικού και ειδικού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα με σκοπό τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων, τη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, καθώς και την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων και χαρακτηριστικών της περιοχής (άρθρ. 8.1337/83).
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: 1. Μελέτη σκοπιμότητας.
Το επεξηγηματικό κείμενο βρίσκεται σε όλα τα επιστημονικά εγχειρίδια, είναι η ανάλυση ενός επιχειρησιακού προβλήματος ώστε να διαπιστώνεται αν αυτό μπορεί να επιλυθεί αποτελεσματικά. Οι λειτουργικές (θα έχει αποτέλεσμα;), οικονομικές (κόστος και οφέλη) και τεχνικές (μπορεί να κατασκευαστεί;) πτυχές αποτελούν μέρη της μελέτης. Τα αποτελέσματα της μελέτης καθορίζουν κατά πόσον η λύση είναι εφικτή από όλες τις παραπάνω απόψεις και, κατά συνέπεια, αν θα πρέπει να υλοποιηθεί.
Η Μελέτη θα εκπονηθεί από επιστημονική ομάδα με εμπειρία σε παρόμοιες μελέτες, με βάση τα βιογραφικά που θα καταθέσουν, θα συζητηθούν και θα εγκριθούν (συγκριτική αξιολόγηση) από το Δ.Σ. 2. Οδηγός Διαδικασιών Ωρίμανσης Έργων και Μελετών.
Περιλαμβάνει την καταγραφή όλων βασικών προπαρασκευαστικών ενεργειών/διαδικασιών που απαιτούνται, ώστε ένα Έργο να προωθηθεί προς δημοπράτηση σε πλήρη ετοιμότητα, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες αυτές. Τα διαγράμματα ροής των δραστηριοτήτων για κάθε σύστημα παραγωγής του έργου, θα συνταχθούν στο πνεύμα των Εγκυκλίων 37/95 και 31/97 του YΠEXΩΔE και την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία που ρυθμίζει τις σχετικές διαδικασίες μέχρι και τη δημοπράτηση του έργου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ:
Οι βασικές ενότητες δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζουν την όλη διαδικασία ωρίμανσης ενός Έργου, σε όλα τα συστήματα παραγωγής, διακρίνονται σε:
ΣΤΑΔΙΟ Ι.
Περιλαμβάνει όλες τις προκαταρκτικές διαδικασίες προγραμματισμού του έργου
όπου λαμβάνονται αποφάσεις επιτελικού επιπέδου για τη σκοπιμότητα, τη θέση, τη λειτουργία του έργου και τη διαμόρφωση του χρηματοδοτικού σχήματος υλοποίησης του, ενώ αξιολογούνται συνήθως προκαταρκτικές εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις και προσδιορίζονται οι αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις που είναι κατά περίπτωση αναγκαίες για τις γνωμοδοτήσεις, εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις από αρμόδιους δημόσιους φορείς.
ΣΤΑΔΙΟ ΙΙ.
Αφορά στην επιλογή μελετητή ή μελετητών και την εκπόνηση των κατά περίπτωση
αναγκαίων προκαταρκτικών και υποστηρικτικών μελετών (γεωτεχνικές μελέτες, εργαστηριακές δοκιμές, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, κυκλοφοριακή μελέτη κλπ.) που είναι απαραίτητες για τις γνωμοδοτήσεις ή εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων. Το Στάδιο ολοκληρώνεται με την ετοιμασία και υποβολή των στοιχείων για την έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων συναρμόδιων φορέων, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπόνηση σε επόμενο στάδιο της Προμελέτης και της Οριστικής Μελέτης.
ΣΤΑΔΙΟ ΙΙΙ.
Το στάδιο περιλαμβάνει την σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών και την εκπόνηση των προμελετών, των οριστικών μελετών και των μελετών εφαρμογής, εφόσον
επιλέγεται η διαδικασία δημοπράτησης με πλήρεις μελέτες. Στη φάση αυτή περιλαμβάνεται και η σύνταξη της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου το Έργο να δημοπρατηθεί άμεσα… Συμπέρασμα:
Η δική σας πράσινη διαδρομή καλή και η δική μας ίσως πιο καλή. Μα πιο καλή και από τις δύο, αυτή που θα προκύψει από τη διαδικασία.
Αυτή που θα μας προτείνουν οι επιστημονικές ομάδες μελετητών, με εμπειρία και γνώση στη μελέτη και επεξεργασία τέτοιων ζητημάτων. Αυτή που θα προκύψει από τις συμμετοχικές διαδικασίες μιας κοινωνίας που θέλει να ζει και να ονειρεύεται σε αυτήν τη πόλη και όχι εκ των υστέρων. Αυτή που θα πάρει χρόνο για να υλοποιηθεί, που θα ξοδευτούν χρήματα, θα συγκρουστούν απόψεις και ιδεολογίες, όμως κάποια στιγμή θα τελειώσει και όλοι θα είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Και έτσι εσείς, θα κερδίσετε τη χαμένη σας αξιοπιστία και εμείς θα σας εμπιστευτούμε ξανά, όταν θα ξεκινήσουμε μαζί να χτίζουμε το δικό σας όνειρο και το δικό μας παραμύθι. Ο επίλογος:
Από όλα τα παραπάνω τι ακριβώς δεν κάνατε; Τι δεν θυμηθήκατε να κάνετε;
Και τι ακριβώς δεν ξέρατε; Γιατί, έστω και τώρα, αν θυμηθείτε, σκεφτείτε. Ίσως και να υπάρχει ελπίδα γι’ αυτήν τη πόλη. Την πόλη μας. Που, τα δικά σας βιαστικά όνειρα από τη μια και τα πράσινα οράματα των άλλων, ίσως την καταδικάσουν να μην ξαναδεί τον Όλυμπο ποτέ.
… στον Αλέκο και τον «Μισισιπή» του … στον κ. Νομάρχη, για την απόφαση του να χρηματοδοτήσει την ασφαλτόστρωση των περιμετρικών οδών της πόλης μας … σ’ αυτούς που ίσως σκέφτηκαν να ενώσουν την πράσινη διαδρομή και το μπλε Νοσοκομείο, για την χρωματική τους ευαισθησία … στους πολιτικούς που ξέχασαν να ονειρεύονται, αλλά θυμούνται πώς να χτίζουν …και στους Φίλους του Περιβάλλοντος και της Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα, με χίλια συγνώμη γιατί δεν ήμασταν εκεί την Κυριακή…

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΑΝΟΣ .ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΟ ΗΑΒΑΝΑ

Σάββατο, 13 Ιούνιος 2009


Λίγο... σεξ γιατρεύει τον πονοκέφαλο


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Υποτίθεται ότι είναι η συνηθισμένη δικαιολογία των γυναικών προς τους συντρόφους τους όταν δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Τώρα, όμως, οι γυναίκες πρέπει να αναζητήσουν κάποια άλλη δικαιολογία. Σύμφωνα με ιταλική μελέτη, για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες υπάρχει μόνο ένα φάρμακο: η σεξουαλική πράξη. Αντίθετα, μάλιστα, από την κοινή πεποίθηση ότι ο πονοκέφαλος μειώνει τη σεξουαλική διάθεση, οι Ιταλοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι όποια ή όποιος υποφέρει από αυτόν τον ενοχλητικό πόνο έχει μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ. Η σεξουαλική πράξη αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, δύο νευροδιαβιβαστών που επιδρούν στη συναισθηματική διάθεση. Οι ορμόνες. Σύμφωνα με τη μελέτη των Ιταλών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας, το 45% του δείγματος βεβαιώνει ότι έχει κανονική σεξουαλική ζωή παρά τους πονοκεφάλους από τους οποίους υποφέρει, ενώ το 13% δήλωσε ότι απαλλάσσεται από το πρόβλημα κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την πράξη. Μία από τις κυριότερες αιτίες του πονοκεφάλου είναι το στρες, καθώς συνοδεύεται από την έκκριση ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόνη. Οι ορμόνες αυτές προκαλούν μεταξύ άλλων αύξηση του ρυθμού της καρδιάς (ταχυκαρδία), των αναπνοών (ταχύπνοια), αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της μυϊκής τάσης. Σε κάθε περίπτωση, η εποχή του χαπιού για τον πονοκέφαλο φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Εκτός από το σεξ, ένα τσιρότο που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε ιατρικό συνέδριο θεωρείται ότι θα απαλλάξει πολλούς ανθρώπους από το βασανιστικό πρόβλημα.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Στοπ στη λαθρομετανάστευση

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Ιουνίου 2009

Αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την παράνομη μετανάστευση
Στοπ στη λαθρομετανάστευση
Ποινές σε βαθμό κακουργήματος για τους δουλεμπόρους και δημιουργία στρατοπέδων μεταναστών για 12 μήνες.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργών Εσωτερικών, «αποφασίστηκε η οργάνωση Κέντρων Υποδοχής, όπου θα φιλοξενούνται όλοι οι μη νόμιμοι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται, για χρονικό διάστημα, μέσα στα πλαίσια ευρωπαϊκής οδηγίας η οποία υπάρχει - μέχρι 12 μήνες. Μέχρι σήμερα ο ανώτατος χρόνος φιλοξενίας σε αυτά τα κέντρα ήταν 3 μήνες. Θα υπάρξει πρόβλεψη, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία, ο χρόνος να επιμηκυνθεί μέχρι 12 μήνες».
Μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της.
Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (στις 18 και 19 Ιουνίου), πιέζοντας προς δύο κατευθύνσεις: την υπογραφή συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες και την άσκηση πίεσης σε χώρες, όπως η Τουρκία, που έχουν ήδη υπογράψει, ώστε να τηρήσουν τη συμφωνία.
Ήδη, ο κ. καραμανλής απέστειλε επιστολή στον Τσέχο πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της ΕΕ Γιαν Φίσερ στην οποία θέτει, εν όψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στα κράτη-μέλη «υπό το φως του επείγοντος και της σοβαρότητας της κατάστασης».
Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων υπουργείων, η οποία θα εξετάσει τα επιμέρους μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Επίσης μέσα στο καλοκαίρι θα έχει μεταφερθεί ο ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας σε χώρους που θα έχει υποδείξει το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, θα διευθετηθεί το θέμα της δημιουργίας τεμένους και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι οι απόφασεις δεν λαμβάνονται υπό την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος, αφού -όπως τόνισε- η κυβέρνηση θέτει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια, ιδιαίτερα όσον αφορά στην άρνηση της Τουρκίας να τηρήσει τη συμφωνία επανεισδοχής.
Στο θέμα αναφέρθηκε αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει δεχθεί δυσανάλογα μεγάλο αριθμό μεταναστών, που ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των λαθρομεταναστών και να επαναπατριστούν όσοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης λέγοντας ότι η χώρα δεν μπορεί μόνη της να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
«Η δικιά μας πρόταση είναι ότι εμείς μόνη μας σαν χώρα δεν μπορούμε να το λύσουμε. Πρέπει να απορροφήσει κάποιους η Ευρώπη» είπε.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι η πρόταση που έχει ήδη κάνει στον πρωθυπουργό είναι να δοθεί πολιτικό άσυλο, ταξιδιωτικά έγγραφα και δωρεάν εισιτήρια σε όλους τους παράνομους μετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στην Πάτρα.
«Θα τους στείλω όλους με πολιτικό άσυλο […]. Δεν θα πνίξω εγώ τη χώρα μου επειδή η Ευρώπη θέλει να το παίξει η 'κυρία με τις καμέλιες'.»
ΠΑΣΟΚ: Υπό την πίεση των του ΛΑΟΣ τα μέτρα
Ερωτηθείς για το θέμα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «η κυβέρνηση σέρνεται στο θέμα αυτό» και διερωτήθηκε που είναι η πολιτική της ΝΔ και σε ζητήματα όπως η δημιουργία «γκέτο» στο κέντρο της Αθήνας.
Σχολίασε επίσης ότι «η ΝΔ έχασε στις ευρωεκλογές ψηφοφόρους της προς τον ΛΑ.Ο.Σ. και ξαφνικά ανακάλυψε το θέμα των λαθρομεταναστών το οποίο χειρίζεται επικοινωνιακά για να ‘επαναπατρίσει’ κόσμο (στη ΝΔ)».
Παρατήρησε δε ότι «προκαλεί τεράστια εντύπωση ότι το θέμα των λαθρομεταναστών ανοίγει λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές, όπως προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η ΕΕ παίρνει πρωτοβουλίες, όπως αυτή που θα ανακοινωθεί από τον Επίτροπο Μπαρό με την συμμετοχή της Ιταλίας, της Μάλτας, της Ύατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Λιβύης, η ελληνική κυβέρνηση δεν παίρνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κάλεσε την κυβέρνηση να απελευθερώσει την έξοδο στους χιλιάδες μετανάστες προς τις χώρες της ΕΕ, όπως το επιθυμούν, και να νομιμοποιήσει τους υπόλοιπους.
«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει στη συνείδησή του, ούτε να αποδεχθεί, την αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης και συνολικά της ΕΕ κατά των μεταναστών, που εξαπολύεται στο όνομα της ασφάλειας» σημειώνει.

O ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να συσταθεί ειδικός φορέας που θα συμβάλλει στην αξιοπρεπή και ισότιμη παρουσία των μεταναστών στη χώρα.
Παράλληλα, αναφέρεται στο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ΟΤΑ στη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας.
«Λύσεις υπάρχουν για να προληφθούν ακραία φαινόμενα αυτοδικίας και να ανακουφιστούν άνθρωποι που καθημερινά ταλαιπωρούνται. Μένει τώρα η αντιμεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων να γίνει μεταναστευτική».
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Aνοίγουν 27 επαγγέλματα


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η κυβέρνηση θα «βαφτίσει» διαρθρωτική αλλαγή μια κοινοτική επιταγή, καθώς είναι υποχρεωμένη να την ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο ανοίγοντας τον δρόμο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα σε υπηκόους χωρών-μελών

Ανοίγει 27 «κλειστά» επαγγέλματα η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε μία προσπάθεια να εμφανίσει ότι διαθέτει μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Μετά τις συνεχείς εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για υλοποίηση ενός δεύτερου γύρου μεταρρυθμίσεων, στο υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζονται πυρετωδώς με στόχο να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους η σχετική κοινοτική οδηγία για την απελευθέρωση των υπηρεσιών.
Aνοίγουν 27 επαγγέλματα

Ετσι, θα «βαφτίσουν» διαρθρωτική αλλαγή μία κοινοτική επιταγή καθώς η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία 123/2006.

Eπικοινωνιακά
Πάντως, ανεξάρτητα με το πώς θα χειριστεί επικοινωνιακά το θέμα η κυβέρνηση, το βέβαιο είναι πως ξεκινά η απελευθέρωση των υπηρεσιών για 27 επαγγέλματα (μεταξύ των οποίων δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί , αρχιτέκτονες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.λπ.) ανοίγοντας τον δρόμο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επί του παρόντος εξαιρούνται ξεναγοί, συμβολαιογράφοι και οδηγοί ταξί.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στην εσωτερική αγορά και ένταση του ανταγωνισμού σε ορισμένους κλάδους.

Ο «Πολωνός υδραυλικός» θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ ελεύθερη θα είναι και η «εισβολή» ξένων αλυσίδων οπτικών ή μεγάλων δικηγορικών γραφείων.

Δεν είναι τυχαίο πως η χώρα μας έχει καταδικαστεί και της έχει επιβληθεί πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή απαγορεύει την είσοδο ξένων αλυσίδων οπτικών ειδών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η απελευθέρωση παροχής υπηρεσιών στο εσωτερικό από ξένους υπηκόους δεν σχετίζεται με το άνοιγμα επαγγελμάτων στα οποία η έκδοση αδειών και ο καθορισμός τιμών και αμοιβών γίνεται με διοικητικές πράξεις.

Επιπρόσθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απελευθέρωση των υπηρεσιών θα γίνει τμηματικά προκειμένου να αποφευχθούν έντονες αντιδράσεις.

Πιο αναλυτικά, από την 1η Ιανουαρίου 2010 θα τεθεί σε πλήρη ισχύ η οδηγία 123/2006 περί απελευθέρωσης των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με αυτήν θα επιτρέπεται σε υπηκόους άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ασκούν στην Ελλάδα μία σειρά από επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών όπως τα ακόλουθα:

-Δικηγόροι, Γιατροί, Χημικοί, Γεωπόνοι, Οπτικοί, Αρχιτέκτονες, Ορκωτοί ελεγκτές, Εμπορικοί πράκτορες, Ηλεκτρολόγοι, Υδραυλικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κουρείς, Κομμωτές, Λογιστές, Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Μαίες, Ναυπηγοί, Οδοντίατροι, Νοσηλευτές, Περιβαλλοντολόγοι, Πολεοδόμοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί, Φοροτεχνικοί, Φυσιοθεραπευτές, Πιστοποιητές - ειδικοί δοκιμών, Συμβολαιογράφοι, Ξεναγοί, Οδηγοί Ταξί.

Eξαιρέσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρούσα φάση η απελευθέρωση δεν θα αφορά τους ξεναγούς (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποδεχθεί σχετικό αίτημα που έχουν υποβάλει η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και άλλες χώρες), τους συμβολαιογράφους και τους οδηγούς ταξί.

Γενικότερα έχουν εξαιρεθεί όλες οι υπηρεσίες μεταφορών.

Πάντως, εκτιμάται ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των υπηρεσιών σε αρκετούς από τους παραπάνω κλάδους οι συνθήκες στην αγορά θα εξακολουθούν να είναι ολιγοπωλιακές.

Κι αυτό γιατί σε πολλά από τα επαγγέλματα αυτά οι τιμές θα συνεχίσουν να καθορίζονται με διοικητικές πράξεις.

Για παράδειγμα, ακόμη και αν εγκατασταθούν μεγάλες ξένες δικηγορικές φίρμες στην Ελλάδα, η πολιτεία θα συνεχίζει να ορίζει τις τιμές των δικαστικών παραστάσεων και να δημιουργεί συνθήκες τεχνητής ζήτησης με την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων και την παράλληλη οικονομική επιβάρυνση πολλών πράξεων (π.χ. συμβολαιογραφικών πράξεων) καθώς το επάγγελμα επί της ουσίας θα παραμείνει «κλειστό».

Το πλήρες άνοιγμα των επαγγελμάτων αποτελεί πάγιο αίτημα παραγωγικών φορέων οι οποίοι θεωρούν πως η διαιώνιση του σημερινού καθεστώτος νοθεύει τον ανταγωνισμό και δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά.

Κώστας Τσαχάκης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ - ΡΙΠΕΣ του "ΚΡΑΧΤΗ

Ρουσοπουλιάδας το ανάγνωσμα.

ΣΑΒΒΑΤΟ13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Σάν να μήν πέρασε μιά μέρα... σάν να μήν υπήρχε Βατοπέδι.. Σάν να μήν υπήρχε σκάνδαλο.. ο Καραμανλής όμως είχε πεί "ότι υπήρχε σκάνδαλο"... μόνο που ήταν αόρατο.. δέ ήταν αναμεμειγμένοι πολιτικοί.. ο Ρουσόπουλος δέν είδε.. δέν ήξερε.. δέν γνώριζε.. δέν παραπέμφηκε κάν.. τώρα θα μου πείτε γιατί έκανε δήλωση παραίτησης απο τι;... γιατί δέν παραιτήθηκε απο βουλευτής τότε ή έστω και τώρα;.. δέν θα κάλυπτε τη θέση του άλλος;; δέν θα υπήρχε πρόβλημα πλειοψηφίας της κυβέρνησης.Γιατί τώρα; απο πολύ ευαισθησία; Οχι βέβαια!!!!.Πιστεύω ότι:

1.Δέν μπορούσε να προχωρήσει η υποψηφιότητά του με δυνατότητα εκλογής με τα τόσα που έγιναν.

2.Υπήρχε έντονα αρνητικό κλίμα εις βάρος του και στο χώρο της Ν.Δ.

3.Θα ήταν πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών που δημοσκοπικά έχουν αποφανθει σε μεγάλο πσοστό για την πολιτκή τουλάχιστον ευθύνη του κ Ρουσόπουλου και θα ήταν ένας ακόμη λόγος δυσαρέσκειας των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές που θα αποτυπωνόταν εκ νέου σε μείωση των ποσοστών της ΝΔ.

4.Υπήρχε και έντονη αντίδραση συνυποψηφίων στν ίδια εκλογική περιφέρεια.

5.Ισως να υπήρχε και συνεννόηση για να ανοιξει ο δρόμος και για άλλους "Βατοπεδινούς", γιατί άν έμενε ο Ρουσόπουλος, ποιός θα οτλμούσε να αφήσει εκτός τους υπόλοιπους;

6.Η αλήθεια όμως είναι, ότι έστω και έτσι λύνει τσα χέρια του Καραμανλή.

7.Το κυρίως θέμα όμως είναι ότι.. άργησε πολύ... και ο λαός ώς πολύ υποψιασμένος δέν πείθεται περί των καλών και αγαθών προθέσεων, ώς αποκλειστικών λόγων της παραίτησής του.Αν αυτό γινόταν παρά χρήμα τότε θα ήταν εντελώς διαφορετική η εκτίμηση.

8.Βέβαια μπορεί κανείς να γίνει και πιό πονηρός και να σκεφτεί ότι (παραιτούμενος) ετσι ξεπληρώνει την υποχρέωσή του απένατι στον Καραμανλή που τον στήριξε με την μή παραπομπή του..

9. Είπε μεταξύ των άλλων ο κ Ρουσόπουλος ότι:«Οι συνθήκες ισοπέδωσης που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό δεν μου επιτρέπουν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την συκοφαντία είτε αυτή προέρχεται από αντιπάλους, είτε – δυστυχώς - από «φίλους».

Δηλαδή για να καταλάβω, θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο; Μίλησε για ισοπέδωση.. απο ποιούς; εάν εκείνος και κάποιοι άλλοι δέν ... ισοπέδωσαν τα πάντα.. τότε ποιοί; Αμετανόητος μάλλον ο κύριος Ρουσόπουλος, δέν λέει ακόμη και τώρα να αναλάβει καμμία ευθύνη.. ούτε και πολιτική.. γιατί άλλωστε να το πράξει... αφού τον παρέδωσνα οι της Ν.Δ λευκή περιστερά.. αλλά δέν θέλουν κιόλας να έινα υποψήφιος.. άν αυτό δέν είναι υποκρισία και κοροιδία τότε τί είναι;....

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δείτε αυτούς που ξαφνικά έμμεσα μας κυβερνούν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!



Μάκης Βορίδης

"*Παλιός γνωστός φασιστοτραμπούκος που διεγράφη το 1984 από τη συνέλευση των φοιτητών της Νομικής ως φασίστας.
* Γνήσιος φιλοαπριλιανός. Υπήρξε πρόεδρος της παπαδοπουλικής νεολαίας ΕΠΕΝ ακολουθώντας τα χνάρια του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου.
*Δήλωσε πνευματικό παιδί του λεπενισμού...
*Τον πάντρεψε ο αντιπρόεδρος του κόμματος του Λεπέν και ο ίδιος ο Λεπέν σε συνέντευξη του, μεταξύ άλλων, ανέφερε για το Βορίδη: «Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ένα πατριωτικό κόμμα το οποίο μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της Ελλάδας. Είναι το Ελληνικό Μέτωπο και ο Μάκης Βορίδης και σας καλώ να τους στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις»

Κυριάκος Βελόπουλος

* τ Νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας
* Φιλοχρυσαυγίτης. Πρόεδρος της οργάνωσης "Δίαυλος Ελλήνων", η οποία συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή και τη σκουπιδοφυλλάδα "Στόχος".
* Χρησιμοποιεί ναζιστικές εκ του Γκέμπελς προερχόμενες ρήσεις: «Και κάτι τελευταίο που το χρησιμοποιούν κάτι φίλοι νεαροί στην ηλικία. Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει, Συνέλληνες» (23/6/2002 Θεσσαλονίκη. Στο "μνημόσυνο" του Μ.Αλεξάνδρου (..ήμαρτον). Συμμετείχαν: Χρυσή Αυγή, Στόχος, Καρατζαφέρης και λοιπά καλόπαιδα)


Κώστας Πλεύρης (Πρώην στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ., Πατέρας του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Θάνου Πλεύρη)

* Ιδρυτής της ελληνικής ναζιστικής ομάδας «Κόμμα 4ης Αυγούστου»
* Γραμματέας και σύμβουλος του αρχιχουντικού Ιωάννη Λαδά
* Απολογητής του ρατσισμού και του εθνικοσοσιαλισμού
* Ορκισμένος εχθρός της δημοκρατίας
* Υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ στις βουλευτικές εκλογές του 2004 στην Α’ περιφέρεια Αθηνών

Άδωνις Γεωργιάδης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο πιο προσεκτικός από όλους, ίσως διότι βρέθηκε από νωρίς κοντά στον αρχηγό του ΛΑΟΣ, απολαμβάνοντας και την εμπιστοσύνη του και την προβολή του από το «ΤΗΛΕΑΣΤΥ». Ωστόσο, οι ακροδεξιές του απόψεις εκφράστηκαν πολλές φορές μέσα από τα βιβλία που προπαγάνδιζε. Το τελευταίο από αυτά δεν του επιτρέπει πλέον να καταφεύγει στα προσχήματα. Οι χαρακτηρισμοί του υπέρ του βιβλίου του Κ. Πλεύρη αλλά και η συμμετοχή του ως μάρτυρα υπεράσπισης στη σχετική δίκη δεν επιτρέπουν άλλες ερμηνείες.

Στις ευρωεκλογές του 2004, η ναζιστική Χρυσή Αυγή συμμετείχε με τέσσερις εκπροσώπους της στο ψηφοδέλτιο του Καρατζαφερη
(οι "κύριοι" Βασίλης Κολιός, Μιχαήλ Παπαδημητρίου, Νικόλαος Σκάντζος και Ηλίας Παναγιώταρος)."
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com

ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΗ ΝΔ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)
Τους ξέσκισε ο Καρατζαφέρης.. εγώ δέν είμαι ακραίος και φασίστας είπε... δείτε τί κάνει η ΝΔ και πείτε μου ποιός είναι ακραίος εγώ ή αυτοί;...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κρουζ: Φυσικά και θέλω να παίξω στον ΠΑΟ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την επιθυμία του να παίξει στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Αργεντινός επιθετικός Χούλιο Κρουζ –που έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ. Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» από την Ελούντα της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί τις διακοπές του.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:

«Θέλεις να έρθεις όμως; Υπολογίζεις σοβαρά την πρόταση του Παναθηναϊκού;

Φυσικά! (σ.σ. κοιτάει με απορία) Γιατί όχι; Δεν θα είχα το παραμικρό πρόβλημα να παίξω στον Παναθηναϊκό, αν συμφωνήσουμε. Αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα, για αυτό δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Σε ρωτάω γιατί κάποιοι παίκτες δεν ενθουσιάζονται με το ελληνικό πρωτάθλημα...

Κοίταξε... Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Πολύ γνωστή και στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Είδατε και εσείς τι κατάφερε φέτος. Το να μας νικήσει κάποια ομάδα δεν είναι εύκολο. Ήταν μεγάλη η επιτυχία σας, αν και για κάποια αποτελέσματα χρειάζεται και τύχη. Οπότε ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή επιλογή για εμένα. Παίζει και ο Ρεκόμπα εδώ, αλλά και άλλοι καλοί παίκτες, οπότε μάλλον υποτιμάτε λιγάκι περισσότερο το πρωτάθλημα σας.

Έχεις πει ότι έχεις συμβουλευτεί ήδη τον Ρεκόμπα και τον Καραγκούνη. Οπότε αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει;

(σ.σ. χαμογελάει) Ξεκάθαρα σημαίνει. Αυτό που σου είπα και πριν. Ότι ο Παναθηναϊκός είναι στις επιλογές μου και για αυτό θέλω να μάθω περισσότερα από όσα ξέρω. Μίλησα μαζί του και μου είπαν πολύ καλά πράγματα. Θα δούμε... Υπομονή….»

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)