Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Θεσσαλονίκη


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Η κινητοποίηση των φορέων και των κατοίκων στο δήμο Ασσήρου έχει προκαλέσει επικίνδυνη συσσώρευση απορρίμμάτων σε όλο το Νομό της συμπρωτεύουσας
Αμετακίνητοι στην απόφασή τους να παραμείνουν στο δρόμο μέχρις ότου να υπάρξουν οριστικές δεσμεύσεις από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση για τα έργα που απαιτούνται στην περιοχή είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της Ασσήρου, που έχουν αποκλείσει το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της μονάδας καύσης απορριμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και διαμαρτύρονται για την απουσία οποιουδήποτε περιφερειακού έργου που προέβλεπαν οι αρχικές συμβάσεις για το ΧΥΤΑ, όπως περιφερειακό οδικό δίκτυο ώστε τα απορριμματοφόρα να μην περνούν μέσα από τους οικισμούς.

Η τέταρτη ημέρα κινητοποιήσεων έχει οδηγήσει σε συγκέντρωση τουλάχιστον έξι χιλιάδων τόνων απορριμμάτων σε όλο το νομό, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς, με τον κίνδυνο να είναι μεγάλος για το κοινό λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών της περιόδου.

Οι κάτοικοι επέτρεψαν την Παρασκευή την είσοδο στο ΧΥΤΑ 17 κοντέινερ με οργανικό φορτίο από τη Λαχαναγορά, το οποίο είναι ιδιαίτερα πρόσφορο για δημιουργία δυσωδίας, αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

«Η ανοχή και η αντοχή των κατοίκων έχει τελειώσει. Ένας χρόνος πέρασε από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις και δεν έγινε τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκαν. Όλα τα αιτήματα έχουν μείνει στα χαρτιά», είχε δηλώσει προ ημερών ο δήμαρχος της Ασσήρου Δημ.Ράβναλης.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: