Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Γράμμα από έναν αγανακτισμένο νεοδημοκράτη...

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Από το http://politikiprotasi.blogspot.com/
.
Αναγνώστης: Ο Πρωθυπουργός οφείλει να προβεί ΑΜΕΣΑ σε κάποιες ενέργειες ΑΝ έχει πάρει το μήνυμα των εκλογών και ΑΝ έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ήττας.
1. Οφείλει να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό, χρησιμοποιώντας και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα είναι ανεπαρκής.
2. Όσοι από τους υπουργούς και τους βουλευτές εμπλέκονται σε σκάνδαλα και κακοδιαχείριση πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι τελειωμένοι δια παντός από το κόμμα και οφείλουν να παραδώσουν τις παραιτήσεις τους.
3. Οι βουλευτές και οι υπουργοί θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και...
να κοιτάζουν το πάτωμα. Η αλαζονεία και η έπαρση θα πρέπει να διαγραφεί από το λεξιλόγιό τους...

Μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να αλλάξουν οι διοικήσεις στον κρατικό μηχανισμό εκτός των ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτο έργο. Βουρλούμηδες, Φιλιππίδηδες, Φραντζήδες, Θωμόπουλοι, Καρσιώτες, κάτι ναύαρχοι εν αποστρατεία, κάτι καθηγητές πανεπιστημίου, κάτι περιφερειάρχες, κάτι διευθυντές εκπαίδευσης, κάτι φελλοί που επιπλέουν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους ΑΜΕΣΑ. Όλοι οι παραπάνω την έχουν δει κάπως. Έγιναν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Για να τους δεις στο γραφείο τους πρέπει να κάνεις τεμενάδες και αν θα τους δεις τελικά. Η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, αποτελεί τη βιτρίνα της κυβέρνησης και αυτή η βιτρίνα είναι σήμερα βρωμερή και άθλια.
5. Επιτέλους πρέπει να καταλάβει ο Πρωθυπουργός ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι η οικονομία της καθημερινότητας και η ασφάλεια. Δεν είναι δυνατό το μάρμαρο να το πληρώνουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Κάποτε πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες και κατέχοντες. Τι να την κάνω την Εγνατία όταν δεν έχω χρήματα να την περπατήσω; Τι να τον κάνω τον αγωγό φυσικού αερίου, όταν η ΔΕΠΑ με κλέβει στην τιμολόγηση; Πως είναι δυνατόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να εμφανίζονται ως οι πλουσιότεροι Έλληνες; Για την ασφάλεια τι να πούμε τώρα; Κάηκε η Αθήνα άλλες μεγάλες πόλεις επί ένα μήνα και δεν άνοιξε μύτη.
6. Αν ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να προβεί σ’ αυτές τις ενέργειες, είναι προτιμότερο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι καλύτερα να δώσει το στίγμα των αλλαγών που θέλει και αν δεν τον αφήσουν τα συμφέροντα να προκηρύξει εκλογές. Χίλιες φορές 20% στις εκλογές αλλά με ένα κόμμα καθαρό που θα δημιουργεί προσδοκίες, παρά διαχείριση της ήττας με τους ίδιους και τους ίδιους ανίκανους και πολιτικά ανεπαρκείς.
7. Η βάση της ΝΔ είναι έξαλλη. Απαιτεί άμεσες ενέργειες από τον Πρωθυπουργό. Εν θερμώ. Τις μπούρδες ότι ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ τις ακούω βερεσέ. Δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει άλλη υπομονή. Δεν υπάρχει άλλη αντοχή και ανοχή.
8. Προτείνω σε όλους τους οπαδούς της ΝΔ να δείξουν την αγανάκτησή τους. Μόλις θα εμφανίζεται μπροστά τους βουλευτής ή υπουργός να τον παίρνουν με τις λεμονόκουπες μπας και κουνηθεί το μυαλό τους. Αν τους έχει απομείνει βέβαια.
9. Δε θέλω να διανοηθώ ότι θα ξανακούσω δηλώσεις του τύπου «συνεχίζουμε το έργο μας με ταχύτερους ρυθμούς». Αυτό το έργο έφερε την παράταξη σ’ αυτό το χάλι. Ξυπνήστε επιτέλους και καταλάβετέ το .
10. Δε θέλω να ξανακούσω για την αποχή. Η αποχή αφορά ΟΛΑ τα κόμματα. ΟΧΙ μόνο τη ΝΔ. Προσέξτε καλά κύριοι της ΝΔ. Θα φύγουμε και οι τελευταίοι που απομείναμε στο κόμμα. Μεϊμαράκη άκου! Το ΠΑΣΟΚ καλά κάνει και θριαμβολογεί, γιατί η νίκη του ήταν θρίαμβος. Εσύ σκύψε το κεφάλι, ζήτα συγνώμη και άσε τις ανοησίες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Κοκκινούλης: Με Κλέφτες, Λωποδύτες, και Απατεώνες δεν κερδίζει η Ν.Δ.

Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Συντάχθηκε απο τον/την Giorgos

΄Αστραψε και βρόντηξε ο ΄΄γαλάζιος΄΄ αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης μιλώντας στην Εφημερίδα ΄΄Ελευθερία΄΄ της Λαρισας . Ο κ. Κοκκινούλης τόνισε οτι οσο ο Κώστας Καραμανλής και οι συνεργάτες του , θα φιλοξενούν στο κόμμα της ΝΔ, κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες η Νέα Δημοκρατία ανεξαρτήτως...... απο την αποχή θα βγαίνει δεύτερο κόμμα . Οσο οι παράγοντες της ΝΔ , θα διορίζουν εισπράκτορες , σε καίριες θέσεις του δημοσίου , η ΝΔ δεν πρόκειται να κερδίσει εκλογές , και οσο τα πρωτοκλασσάτα στελέχη εξακολουθούν να πιστεύουν οτι πολιτικά η δημιουργία , των προυποθέσεων να γίνουν αυτοι αρχηγοί προέχει της υποχρεωσής τους να υπηρετούν σωστά τον πολίτη , η παράταξη μας σταδιακά θα συρρικνώνεται . Καληνύχτα Θεοδώρα , Δημητρη, Αντώνη και λοιποί στην ιεραρχία του κόμματος .
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ - Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η “Κεραίας Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας” θέση “Γκαμήλα”


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας ότι, από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού), διαβιβάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η παρακάτω απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των πολιτών και των φορέων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 της με αριθμό 37111/2021/29-09-2003 (ΦΕΚ 1391 Β / 29-09-2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) και στο άρθρο 11 παρ. 5 της με αριθμό Η.Π. 11014 / 703 / Φ 104 / 14-03-03 (ΦΕΚ 332 Β / 20 – 03 - 2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.):
Η με αρ. Πρωτ. 5458 / 03 -06 - 2009 Απόφαση τροποποίησης της αρ. 14956 / 08 / 31-3-2009 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της “Κεραίας Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας” με την κωδική ονομασία “1101153 – ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ” της εταιρίας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ., όσον αφορά στη διεύθυνση της θέσης του Σταθμού από : θέση “Γκαμήλα” (Αγροτεμάχιο 169, πρώην 414) που ανήκει στο Δ.Δ. Άνω Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας, σε θέση “Γκαμήλα” (Αγροτεμάχιο 414 – πρώην 169), που ανήκει στο Δ.Δ. Άνω Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας. (Γεωγραφικές συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) : φ = 40ο 19΄ 20΄΄ και λ = 22ο 30΄ 30΄΄), σε υψόμετρο εδάφους 137,00 μέτρα.
(Ομάδα 10, Α/Α 15, Κατηγορία Β4).
Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό 14956/08/31-3-2009 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την παραπάνω δραστηριότητα.
Κατά της παραπάνω απόφασης επιτρέπεται, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503 / 97, προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.), μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ "ΚΡΑΧΤΗ": Γιάν να ελέγξετε μερικοί ΄τι πραγματικά συμβαίνει
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΟΜΑΡΧΗ ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ

Τρίτη, 9 Ιούνιος 2009

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Όλο νεύρα είναι ο κόσμος της ΝΔ με τον νομάρχη Πιερίας ,και μάλιστα ισχυρά στελέχη τις Ν.Δ λένε τα αποτελέσματα στην Πιέρια έχει μεγάλη ευθύνη ο νομάρχης Πιερίας ετοιμάζουν άλλον νομάρχη

Πνίγηκε 41χρονος σε πισίνα στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΛΕΦΤΕΡΙΑ)

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/4/8/6/130486/pool.JPG Τον θάνατο από πνιγμό σε πισίνα βρήκε σήμερα η ώρα μιάμιση το μεσημέρι ένας 41χρονος άντρας, αλβανικής καταγωγής στην περιοχή Ντοπόλιανη Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Ο άτυχος άντρας είχε έρθει πριν από είκοσι ημέρες από την Αλβανία με την σύζυγο του και σήμερα το μεσημέρι είχε πάει στο εκτός λειτουργίας συγκρότημα πολυκατοικιών, όπου εργαζόταν ως συντηρητής ο εξάδελφος του που την ώρα του συμβάντος έκοβε το γκαζόν.
Ο 41χρονος μπήκε στην πισίνα, για να κάνει μπάνιο και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πνίγηκε. Αμέσως εκλήθη και έσπευσε επιτόπου ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, αλλά ήδη ο 41χρονος είχε ανασυρθεί από το νερό νεκρός. Το αστυνομικό τμήμα Λιτοχώρου έχει επιληφθεί του θέματος, ενώ αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου συμβάντος.
Α.Λ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Με διάθεση συνεργασίας «Επίσημη πρώτη» των νέων ευρωβουλευτών με ερμηνείες για την αποχή


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ο προβληματισμός για την μεγάλη αποχή των Ευρωπαίων πολιτών από τις κάλπες, αλλά και της πρωτοφανούς αποχής των Ελλήνων εκλογέων, κυριάρχησε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη οι 22 νεοκλεγέντες ευρωβουλευτές της Ελλάδας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Ως ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντος αναδείχθηκαν επίσης από τους ευρωβουλευτές η ανάγκη της μεταξύ τους συνεργασίας από όποια πολιτική δύναμη και αν ανήκουν, ώστε να προωθηθούν τα ελληνικά συμφέροντα στην ΕΕ και το θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ως το μείζον πολιτικό ζήτημα ανέδειξε την αποχή η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας μάλιστα πως πρέπει να τεθεί σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής και Ευρωκοινοβουλίου, καθώς όπως εκτίμησε αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο.

Η απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική και ο διοικητικός τρόπος λειτουργίας της ΕΕ, ήταν οι αιτίες που καθόρισαν το κλίμα της αποχής, σύμφωνα με την κ. Γιαννάκου, η οποία συμπλήρωσε πως ενώ ήταν ευκαιρία οι ευρωεκλογές για να ενημερωθούν οι πολίτες για τα ευρωπαϊκά θέματα και παρ' όλες τις προσπάθειες, δυστυχώς αυτές διεξήχθησαν με όρους εσωτερικής πολιτικής «συνοδοιπορούντων των κομμάτων και των ΜΜΕ».

Στο γεγονός ότι οι ευρωεκλογές έγιναν με όρους εσωτερικής πολιτικής ατζέντας απέδωσε η Μαριέττα Γιαννάκου την υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, που ανέβασε τα ποσοστά του. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι έγιναν και λάθη και συμπλήρωσε: «Λάθη κάνουν όμως όλοι όσοι κάνουν έργα και δεν μένουν ακίνητοι».

«Στις Δημοκρατίες τις εξελίξεις καθορίζουν εκείνοι που ψηφίζουν» δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει όπως εξήγησε ότι η αποχή δεν είναι ζήτημα, το οποίο, όμως, λύνεται με σοβαρή δουλειά και άνοιγμα των πολιτικών κομμάτων προς τους πολίτες κι όχι πλέον με παραδοσιακούς όρους.

Σε άμεση προτεραιότητα έθεσε το να εξεταστούν οι παράγοντες που οδήγησαν τον κόσμο στην αποχή. Είπε ότι ψήφισαν 1 στους τρεις κι όχι ένας στους 2, ενώ τόνισε πως απαιτείται στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα συνδυασμός των εσωτερικών και των ευρωπαϊκών θεμάτων και καταληκτικά ανέφερε πως πρέπει να ανοίξει το θέμα για το πώς λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γ.Τούσσας τόνισε πως η αποχή ήταν αποτέλεσμα κυρίως της απογοήτευσης και της διαμαρτυρίας των πολιτών και υπείχε έννοια καταγγελίας των πολιτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Τα κόμματα, ιδίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, απέφυγαν να θέσουν τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην ατζέντα, τόνισε.

Ο Θανάσης Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ διαπίστωσε διαφοροποίηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά μεταξύ της «συνειδητής αποχής» των πολιτών και της «αποχής του τριημέρου και της Μυκόνου», συμφώνησε με την άποψη πως οι πολίτες που ψηφίζουν καθορίζουν τις εξελίξεις.

Κατέληξε λέγοντας ότι ενώ το 75% των αποφάσεων που λαμβάνονται σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων είναι απόρροια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, στην Ελλάδα κάναμε ευρωεκλογές αναλωνόμενοι ακόμη και σε δικαστικά ζητήματα.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής εξαιρώντας από την ελληνική αποχή τα χαρακτηριστικά του τριημέρου, είπε πως οφείλεται στην άγνοια αφενός, στην δυσαρέσκεια αφετέρου των πολιτών από την Ευρώπη και διερωτήθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών στη χώρα μας: «Μήπως έγιναν με γνώμονα τα πραγματικά εσωτερικά προβλήματα και λέμε ότι δεν έγιναν με ανάδειξη των ευρωπαϊκών;»

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκτίμησε ότι η αποχή μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη πληροφόρηση των πολιτών με ευθύνη των κομμάτων και στην αίσθηση ότι η Ευρώπη δεν επηρεάζει άμεσα των πολίτη, έθεσε όμως και ως αιτία της «ελληνικής αποχής» και την παράμετρο του τριημέρου και του καύσωνα που «αποτέλεσαν πρόκληση για πολλούς».

Ως προς το θέμα της συνεργασίας των Ελλήνων ευρωβουλευτών, η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε ερωτηθείσα για τη δυνατότητα στενής συνεργασίας της πολιτικής ομάδας της ΝΔ με του ΛΑΟΣ πως «στα εθνικά θέματα, πάντα τα υποστηρίζουμε λίγο-πολύ όλοι μαζί οι Έλληνες ευρωβουλευτές.

«Επομένως συνεννόηση υπάρχει εκεί που συμφωνούμε. Αυτό ισχύει για όλους και δεν έχει σημασία τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα. Εγώ πιστεύω σε μια γόνιμη συνεργασία με όλους» επισήμανε.

Και υπογράμμισε πως «εμείς οι 22 ευρωβουλευτές μπορεί να εμφανιζόμαστε ως ένα κοινό μέτωπο απέναντι στους 736 συνολικά βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα»

Ανοικτός σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος, ενώ ο Ν.Χουντής επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στις συνεργασίες, με προϋποθέσεις, ωστόσο πιστεύει πως συνεργασία με την πολιτική ομάδα που έχει ως επικεφαλής του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε» Ανασχηματισμό και ευρύτατες αλλαγές στο κόμμα για να ανακόψει την πτωτική πορεία εξετάζει ο Κ. Καραμανλής


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ
Ασφυκτικές πιέσεις να προχωρήσει σε θεαματικές πρωτοβουλίες τις προσεχείς εβδομάδες για να αποδείξει ότι κατανόησε τα μηνύματα δυσαρέσκειας των ευρωεκλογών δέχεται από χθες ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Κ. Καραμανλής σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα προαναγγείλει τέτοιου είδους κινήσεις, χωρίς όμως να τις προσδιορίσει, αφού ακόμη δεν έχει αποφασίσει, αλλά και επειδή ποτέ δεν λειτουργεί εν θερμώ. «΄Η θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε» τονίζουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει εντελώς την πολιτική της, αλλά και το μοντέλο λειτουργίας της, δεν έχει καμιά πιθανότητα να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα που τη θέτει στο περιθώριο.
Στις σκέψεις του Πρωθυπουργού παραμένει η ιδέα του ανασχηματισμού, αλλά όχι πριν από τις 20 του μήνα και τα προγραμματισμένα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και η αναδιάρθρωση του επικοινωνιακού του επιτελείου, σε συνδυασμό με ευρύτατες αλλαγές στο κόμμα. Τις αλλαγές αυτές προανήγγειλε ο ίδιος τη νύχτα των εκλογών, επισημαίνοντας τις αδυναμίες του κράτους και επιβεβαίωσε χθες σε συνεργάτες του, επισημαίνοντας ότι στις προσεχείς εθνικές εκλογές Μαξίμου και Ρηγίλλης θα πρέπει να συντονιστούν καλύτερα και να αποδίδουν περισσότερο.
Κ υβερνητικές πηγές εξέφραζαν χθες τη βεβαιότητα ότι ο κ. Καραμανλής θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, πιστεύοντας ότι με τις αναγκαίες αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του που στις ευρωεκλογές επέλεξαν την αποχή ή τον ΛΑΟΣ. «Δεν χάσαμε, απλώς μείναμε μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο» τόνιζαν χθες χαριτολογώντας υπουργοί, επισημαίνοντας όμως ότι η ΝΔ δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στην εικόνα της μέσα στο καλοκαίρι.
Οι ίδιες πηγές θεωρούσαν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός σαρωτικού ανασχηματισμού ως τις αρχές Ιουλίου, όχι μόνο για να διορθωθούν οι αδυναμίες της κυβέρνησης, αλλά και γιατί με τον τρόπο αυτόν ο Πρωθυπουργός παραμένει κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων και πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό σε μια περίοδο όπου η παράταξή του περιθωριοποιείται. Αν ο ανασχηματισμός οριστικοποιηθεί, εκτιμάται ότι θα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:
1. Απομάκρυνση ή μετακίνηση όλων των υπουργών για τους οποίους εκφράζεται αρνητικά η κοινή γνώμη και στις εκλογικές περιφέρειες των οποίων υπέστη καθίζηση το κυβερνών κόμμα.
2. Αλλαγή της επικοινωνιακής ομάδας, καθώς παρά το ευρηματικό σποτ με τους παπαγάλους το ΠαΣοΚ κέρδισε καθαρά τη μάχη της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
3. Θέσπιση θέσης αντιπροέδρου ή συντονιστή του κυβερνητικού έργου, αλλά και αλλαγή του Γραμματέα του κόμματος, για να υπάρξει αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης.
Πρόσωπα-κλειδιά στον νέο ανασχηματισμό, εφόσον τελικώς αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό, θα είναι ο κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος προτείνεται για τον ρόλο του συντονιστή του κυβερνητικού έργου, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης που θεωρείται καταλληλότερος να αναλάβει τη σύνδεση της κυβέρνησης με το κόμμα, ή για να αναλάβει τη ανασυγκρότηση του κόμματος, ο κ. Πρ. Παυλόπουλος που κατηγορείται για την αδράνεια της αστυνομίας, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης που επίσης προτείνεται για διάδοχος του κ. Ελ. Ζαγορίτη (ιδίως μάλιστα αν το υπουργείο του συγχωνευθεί με το Δημοσίων Εργων για να αυτονομηθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος) και ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, που εκτιμάται ότι θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο του στο υπουργείο Υγείας.
O κ. Καραμανλής έχει κατ΄ αρχάς αποφασίσει να αναβάλει τις αποφάσεις του τουλάχιστον για δέκα ημέρες, έτσι ώστε να καταλήξει με ηρεμία στις επιλογές του, αλλά και για να αξιοποιήσει το διάστημα αυτό ώστε να παγώσει η κριτική κατά της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία δεν σκοπεύει να μετακινήσει από το υπουργείο Εξωτερικών.
Από την άλλη πλευρά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ομολογεί ότι δεν μπορεί με το παρόν κυβερνητικό σχήμα να πάει σε εθνικές εκλογές, αφού αποδεικνύεται πως δεν είναι δημοφιλές, αλλά ούτε και λειτουργικό, σε μια περίοδο όπου δεν επιτρέπονται άλλα λάθη, αλλά ούτε και ολιγωρίες.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Καταργείται η διάταξη Ρουσόπουλου
Οπως πληροφορείται «Το Βήμα» ο κ. Κ. Καραμανλής έχει επίσης αποφασίσει την κατάργηση της διάταξης που θέσπισε ο κ. Θ. Ρουσόπουλος να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων ως και τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή ως και 48 ώρες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Η κυβέρνηση θα επαναφέρει την προηγούμενη διάταξη με την οποία η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων επιτρεπόταν ως και 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, πιστεύοντας πως ο τρόπος που λειτούργησαν επηρέασε το εκλογικόαποτέλεσμα. Το θέμα αυτό συζητήθηκε χθες και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο, ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο αύξησης των φημών και των ανυπόστατων διαδόσεων μέσω του Ιnternet, σε περίπτωση που καταργηθεί η διάταξη Ρουσόπουλου.
Ο κ. Καραμανλής όμως φαίνεται πως έχει καταλήξει ήδη στην απόφασή του, αφού όπως τόνιζαν χθες συνεργάτες του και άλλοι υπουργοί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων λειτούργησαν ομαδικά τις τελευταίες ημέρες αλλά και κατά τη διαδικασία των exit polls, δημιουργώντας εσφαλμένες πολιτικές εντυπώσεις τη βραδιά μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
«Η στάση τους ήταν τουλάχιστον περίεργη. Στις ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκαν και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες με μια συμπεριφορά επιλήψιμη και κατακριτέα επιχείρησαν να στρεβλώσουν την εκλογική διαδικασία» παρατηρούσαν τη βραδιά των εκλογών κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι «ακολουθώντας εναρμονισμένες πρακτικές και λειτουργώντας ως καρτέλεμφάνισαν μια διαφορά επτά μονάδων υπέρ του ΠαΣοΚ η οποία διαψεύστηκε από τα αποτελέσματα».
Αναμένονται καρατομήσεις βουλευτών από τα ψηφοδέλτια
Από τη δήλωση που έκανε ο κ. Κ. Καραμανλής τη βραδιά των ευρωεκλογών έγινε σαφές πως έχει αποφασίσει να τιμωρήσει με αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια του κόμματος όσους με τη συμπεριφορά τους πλήγωσαν τη ΝΔ και συνέβαλαν στην εκλογική ήττα.
«Γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν ενοχλήσει, παραβιάζοντας αρχές που έθεσααπό την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως δεν θα είναι υποψήφιοι όσοι έθεσαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα λάβει τις τελικές αποφάσεις τον Ιούλιο, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει περιβάλλον πίεσης στους συγκεκριμένους βουλευτές (αν και δεν τους κατονομάζει, είναι σαφές σε ποιους αναφέρεται) ελπίζοντας πως κάποιος θα παραιτηθεί οικειοθελώς απαλλάσσοντάς τον από το δυσάρεστο καθήκον, συμπαρασύροντας και τους υπολοίπους.
Οπως παρατηρούν κυβερνητικές πηγές, επιμένοντας στις αναφορές περί συμπεριφορών ο κ. Καραμανλής διαχωρίζει τους αποκαλούμενους «βατοπαιδινούς» υπουργούς από εκείνους που επέδειξαν αλαζονική συμπεριφορά, ανεξαρτήτως του αν ενεπλάκησαν ή όχι σε υποθέσεις διαφθοράς.
Ταυτόχρονα τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος διαψεύδουν δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Καλώς τα παιδιά!»


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Με 4,70% και έναν ευρωβουλευτή,
κάτω από το ποσοστό των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δεύτερος χαμένος της Κυριακής, μετά τη ΝΔ. «Καλώς τα παιδιά!», που θα έλεγε και ο Αλαβάνος. Η επίδοση ήταν αναμενόμενη (οι περισσότερες δημοσκοπήσεις την είχαν προαναγγείλει...) αλλά όχι προδιαγεγραμμένη. Κατέστη αναπόφευκτη μόνο από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ και όλοι αυτοί που αποτελούν τον έναν και τον άλλον εγκατέλειψαν τον χώρο της ευρωπαϊκής, ανανεωτικής Αριστεράς για να υιοθετήσουν τη λογική, το στυλ, τη νοοτροπία και τη φρασεολογία αριστεριστικού γκρουπούσκουλου. Ο λαός τούς έδωσε ό,τι διεκδίκησαν- και μάλιστα ελαφρώς ενισχυμένο...
Υποθέτω ότι το αποτέλεσμα θα απασχολήσει πρωτίστως τον ίδιο τον Συνασπισμό. Και αυτό επειδή το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι ο εαυτός του. Τι θέλει να είναι; Ο εκφραστής των Εξαρχείων και των περιθωρίων ή ο εκπρόσωπος μιας σύγχρονης αριστερής πρότασης; Το βέβαιον είναι ότι δεν μπορεί πλέον να πατάει σε δύο βάρκες. Και ότι αυτό είναι ένα κορυφαίο ζήτημα ουσίας το οποίο χρειάζεται διευκρίνιση.
Περισσότερο, όμως, και από την ουσία, τον ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε το στυλ. Ξαφνικά ο τόπος απέκτησε ένα κόμμα το οποίο διέθετε απαντήσεις σε όλα και κουνούσε το δάχτυλο σε όλους. Από το γήπεδο του Παναθηναϊκού ως την κατάσταση στις φυλακές και από τα υπόγεια πάρκινγκ στην Αθήνα ως το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βασικότεροι εκφραστές του παρέδιδαν μαθήματα στην κοινωνία με ύφος αλάνθαστων καρδιναλίων, όταν δεν προσπαθούσαν να επιβάλουν με τσαμπουκά τις απόψεις τους. Τέτοια περίπτωση δογματικού μικρομεγαλισμού ουδέποτε έχει προϋπάρξει στην ελληνική πολιτική.
Oλα αυτά είναι κρίμα, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται στον τόπο και στη δημοκρατία. Ακριβώς όπως το ΚΚΕ είναι χρήσιμο για να ενσωματώνει στο πολιτικό σύστημα τα κοινωνικά στρώματα της υστέρησης, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός ενσωμάτωσης της αμφισβήτησης.
Υπό αυτήν την έννοια, η προχθεσινή αποτυχία του έχει πολλαπλή σημασία. Κατεγράφη σε μια εκλογή όπου το στοιχείο της αμφισβήτησης ήταν κυρίαρχο και το οποίο εκφράστηκε με χίλιους τρόπους αλλά όχι μέσω αυτού. Υπενθυμίζω, ας πούμε, σε εκείνους οι οποίοι επιμένουν να το αγνοούν, ότι μόλις ένας στους τρεις έλληνες ψηφοφόρους επέλεξε την Κυριακή το ΠαΣοΚ ή τη ΝΔ- το 69% του 52% που πήγε να ψηφίσει! Αλλά αν ένα τέτοιο τοπίο δεν ευνοεί την «αριστερή αμφισβήτηση», τότε τι άραγε μπορεί να την ευνοήσει; jpretenteris@dolnet.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνελήφθη υπαρχιφύλακας για εγκατάλειψη θύματος Aναζήτηση βάσει τίτλου

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!



Μία 33χρονη υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας, που υπηρετεί στην Τροχαία Θεσσαλονίκης, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης επειδή παρέσυρε με το Ι.Χ. αυτοκίνητο και τραυμάτισε σοβαρά έναν 23χρονο άνδρα.

Το τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα στη Λεωφόρο Νίκης στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα όπως προέκυψε από την προανάκριση η 33χρονη υπαρχιφύλακας δεν κατείχε και άδεια οδήγησης.

Ο τραυματίας διεκομίσθη με πολλαπλά κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα, στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και δεν διατρέχει κίνδυνο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μείωση θητείας στους εννέα μήνες

Τη μείωση της στρατιωτικής θητείας από τους 12 στους 9 μήνες και μάλιστα από τον ερχόμενο Αύγουστο προανήγγειλε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Αμυνας Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τη σχετική πρότασή του και στο ΚΥΣΕΑ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι κληρωτοί που θα καταταγούν στις τάξεις του στρατού ξηράς με τη σειρά του Αυγούστου θα υπηρετήσουν 9 μήνες, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχει πρόβλεψη και για όσους παρουσιάστηκαν με την πρώτη και δεύτερη σειρά του 2009, με την ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου να υπηρετεί έντεκα μήνες και του Μαΐου δέκα. Παράλληλα, έχουν σταματήσει και οι μετατάξεις μεταξύ των τριών Σωμάτων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Στην ανακύκλωση το εκλογικό υλικό Οι εκλογές...ρυπαίνουν 1.275 δέντρα κόπηκαν για να γίνουν αφίσες

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Εκατόν δέκα τόνους υλικού που χρησιμοποιήθηκε κατά την προεκλογικη περίοδο και την ημέρα των ευρωεκλογών, συγκέντρωσε ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης.

Από το συνολικό υλικό που μόλις έπεσε η αυλαία των εκλογών κατέληξε στους κάδους της ανακύκλωσης οι 75 τόνοι αφορούσαν υλικό για αφίσες. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων τα πολιτικά κόμματα δε στάθηκαν στο ύψος των περιβαλλοντικών περιστάσεων τη στιγμή μάλιστα που έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους την προστασία του περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το χαρτί για τις αφίσες αντιστοιχεί στην καταστροφή 1.275 δέντρων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ * ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ «ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ» Στα δύο στενά ο Καραμανλής

Ενα διπλό πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει ο Κώστας Καραμανλής, μετά την προχθεσινή εκλογική ήττα της Ν.Δ. Από τη μια βλέπει, το ΠΑΣΟΚ να ξεφεύγει με τέσσερις μονάδες στην κούρσα προς τις εθνικές εκλογές. Και από την άλλη, τον ΛΑ.Ο.Σ. να λεηλατεί την εκλογική της βάση, διεκδικώντας κι άλλα «διαμερίσματα» στην «πολυκατοικία» της ευρύτερης Δεξιάς.

Σφιγμένα χαμόγελα τη νύχτα των εκλογών για τον Κ. Καραμανλή Σφιγμένα χαμόγελα τη νύχτα των εκλογών για τον Κ. Καραμανλή Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει την πίεση που του ασκείται να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες, τόσο για την εκτόνωση της εσωκομματικής δυσαρέσκειας όσο και, κυρίως, για την αντιστροφή της τάσης που ανέδειξαν οι κάλπες: το ΠΑΣΟΚ σε άνοδο, η Ν.Δ. σε πτώση και με μεγάλη απειλή στα δεξιά της.

Ολα αυτά, μάλιστα, έρχονται σε μια στιγμή που παρατηρείται περαιτέρω επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να επιβάλει νέα οικονομικά μέτρα.

Πρώτο δείγμα γραφής, για το πώς σκέφτεται να διαχειριστεί την εκλογική ήττα και να αντιμετωπίσει το συνολικό πρόβλημα κυβέρνησης και κόμματος, αναμένεται να δώσει ο κ. Καραμανλής στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Σ' αυτή τη φάση δεν αναμένονται αποφάσεις για αλλαγές προσώπων, αλλά ο πρωθυπουργός πιθανόν να δώσει πρόγευση για αποφάσεις της κυβέρνησής του τόσο στην καθημερινότητα (π.χ. εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση) όσο και στο πεδίο της οικονομίας.

Ο χρόνος πιέζει τον κ. Καραμανλή, καθώς η επόμενη κάλπη μπορεί να στηθεί το πολύ σε εννέα μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σήμερα αναμένεται να δώσει οδηγίες προς τους υπουργούς και τα στελέχη της Ν.Δ. τόσο για την παραγωγή έργου όσο και για τη συμπεριφορά τους. Αλλωστε, μία από τις βασικές αιτίες για την ήττα της Ν.Δ. στις προχθεσινές εκλογές ήταν η απώλεια του «ηθικού πλεονεκτήματος», εξαιτίας τόσο των σκανδάλων όσο και της συμπεριφοράς συγκεκριμένων προσώπων. Αποφάσεις για αλλαγές τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στο κόμμα μάλλον μετατίθενται για το φθινόπωρο.

Το εκλογικό αποτέλεσμα υποχρεώνει τον κ. Καραμανλή να μην αγνοεί πλέον το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει τα επιχειρήματα εκείνα που έπεισαν ψηφοφόρους της Ν.Δ. να πάνε στη δική του κάλπη. Χωρίς «επαναπατρισμό» μεγάλου ποσοστού αυτών των ψηφοφόρων θεωρείται αδύνατο για τη Ν.Δ. να μπορέσει να βρεθεί κοντά στο προπορευόμενο ΠΑΣΟΚ, στην κούρσα αντοχής ώς τις εθνικές εκλογές. *

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Γ. Παπανδρέου: Αλαζονική η στάση της ΝΔ


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Αλαζονική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη στάση της ΝΔ απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς όπως σημείωσε, παρά την ήττα «δεν αλλάζει τίποτα», εκτιμώντας παράλληλα πως ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί να κάνει σοβαρές ανατροπές, «μιας και πρέπει να ανατρέψει την ίδια του τη φύση».

Κατά τη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος, ο Γ. Παπανδρέου παρατήρησε πως το μόνο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι επικοινωνιακές κινήσεις χωρίς βάθος.

Όπως επεσήμανε, η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 7ης Ιουνίου είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε, με την αντιπολίτευση που άσκησε, και τις προγραμματικές του προτάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι έχει αξιόπιστη πρόταση τόσο για να βγάλει την χώρα από την κρίση, αλλά και για μια ευνομούμενη πολιτεία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την κατάσταση στην οικονομία με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, την ανομία και την ατιμωρησία.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ο Γιώργος Παπανδρέου διαπίστωσε ευρωπαϊκή αμηχανία -θεσμική και πολιτική- απέναντι στις εξελίξεις, ενώ εκτίμησε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και του σοσιαλιστικού κόμματος στην Μάλτα "επιφορτίζει" τα δύο κόμματα με το βάρος να "περάσουν" ένα διαφορετικό κλίμα στην Ευρώπη. Οι σοσιαλδημοκράτες, τόνισε, δεν πρέπει να "βράζουν" στην μιζέρια της ξενοφοβίας, που θέλουν να περάσουν οι συντηρητικοί.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Οχι» Παπαδημούλη στην αλλαγή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

O κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τριτη 9 Ιουνίου 2009 - πηγη εδώ!!

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real Fm ο Δημήτρης Παπαδημούλης και τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει μπροστά του, τον καταστατικό χρόνο που προβλέπεται στη θητεία του, για να ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Παράλληλα εκτίμησε ότι «το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να πάρει το μήνυμα της κάλπης, να επισημάνει και να προτείνει τι κατά την άποψή του έφταιξε και τι πρέπει να αλλάξει και να λειτουργήσει, ως πρόεδρος όλου του κόμματος και όχι μόνο αυτών που τον ψήφισαν».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την για πρώτη φορά απουσία ανακοίνωσης υπέρ της ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Λεωνίδα Κύρκο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε: «Σέβομαι τις επιλογές του, είτε συμφωνώ με αυτές, είτε όχι. Νομίζω, ότι όλοι μας στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ οφείλουμε να ακούμε προσεκτικά τον Λεωνίδα Κύρκο, ακόμη και τις σιωπές του».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Επόμενος στόχος της Ιπποκράτους η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές Γ. Παπακωνσταντίνου: «Εφησυχασμός η αποχή του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρία της Ν.Δ.»

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - πηγη εδώ!!

Για καθαρή και πειστική νίκη του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Γιώργος Παπακωσταντίνου τονίζοντας ότι καταγράφηκε συντριπτική καταδίκη των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό αποχής τόνισε ότι για τη Ν.Δ. ήταν κίνηση διαμαρτυρίας, ενώ για το ΠΑΣΟΚ κίνηση εφησυχασμού των ψηφοφόρων του κόμματος, που θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

"Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει "με υπευθυνότητα,αποφασιστικότητα και σοβαρότητα τη δουλειά του με στόχο την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές", για τις οποίες εκτίμησε ότι δεν θα αργήσουν.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, σημείωσε ότι "αφορούν τους ενοίκους της ίδιας πολυκατοικίας" , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αδυναμία των exit polls να προβλέψουν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και στη "σπουδή του υπουργείου Εσωτερικών να κρατά χαμηλή τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. μέχρι τις δηλώσεις του πρωθυπουργού".

Χρ. Παπουτσής: Αποδικιμάστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Αιχμές για τη ροή των αποτελεσμάτων εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, χαρακτηρίζοντας "περίεργο" το γεγονός ότι το ΥΠΕΣ έδινε τη διαφορά στο 2%, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της SingularLogic έλεγε στους δημοσιογράφους ότι η διαφορά θα φτάσει στο 4,4%. Απέδωσε αυτή την αναντιστοιχία σε σχεδιασμό, ώστε ο πρωθυπουργός να διευκολυνθεί να κάνει τη δήλωσή του με χαμηλότερη διαφορά.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, ο Χρ. Παπουτσής μίλησε και αυτός για καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για αποδοκιμασία του ίδιου του πρωθυπουργού. "Ο κ. Καραμανλής την τελευταία εβδομάδα έκανε ο ίδιος ένα προεκλογικό αγώνα με πολύ έντονο προσωπικό στοιχείο και δική του ανάμιξη, παίρνοντας ουσιαστικά όλο τον αγώνα στην πλάτη του, και είδαμε ότι τα αποτελέσματα πήγαν ακόμη χειρότερα", διευκρίνισε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν ψήφισε βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Όπως μαθαίνω απ΄την εφημερίδα Θεσσαλία (8/6/2009), ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Κώστας Καρτάλης, είχε ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές σε εκλογικό τμήμα της Ν. Ιωνίας.

Έτσι και έπραξε.
Την ημέρα των ευρωεκλογών, πήγε περιχαρής αργά το πρωί, να ψηφίσει στο εν λόγω εκλογικό τμήμα στο 1ο Δημοτικό σχολείο της Ν. Ιωνίας, αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του ανακοίνωσε ότι δεν είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους!
Μα πως; αναρωτήθηκε ο κ. Καρτάλης, αφού στις βουλευτικές εκλογές του 2007 εδώ ψήφισα!
Μόνο που στις βουλευτικές εκλογές ο Νόμος δίνει το δικαίωμα στους υποψηφίους να ψηφίζουν στον τόπο που βάζουν υποψηφιότητα, ανεξάρτητα απ' το που είναι γραμμένοι.
Ο κ. Κ. Καρτάλης ήταν και εξακολουθεί να είναι γραμμένος στο Δήμο Αθηναίων!
Προφανώς λοιπόν ο κ. Καρτάλης ή δεν φρόντισε να κάνει έγκαιρα μεταδημότευση ή αγνοούσε το Νόμο.
Μα τόσο δύσκολο ήταν στον ίδιο ή σε κάποιον απ' τους παρατρεχάμενους του πολιτικού του γραφείου, να μπει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και να μάθει που ψηφίζει;
Έτσι θα γίνετε η αυριανή κυβέρνηση της χώρας μας, εσείς και το κόμμα σας;
Έτσι θα κυβερνήσετε;
Ποιός Θεός θα συμπονέσει την τόση ανοησία και θα βάλει το χέρι του να μας βοηθήσει;

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Άγγιξε το 43% η αποχή και στην Πιερία. Μα με τόσα χιλιόμετρα ακτές και γαργάρα νερά…και λίγη ήταν θα μπορούσα να πω. Πολύ καλή η εκλογική διαδικασία παιδιά, αλλά τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών μάλλον δίδονταν …κατά περίπτωση. Μέχρι τις 12 το βράδυ η διαφορά ήταν στο 2,7 και μέσα στα ξημερώματα έφτασε 4,3%. Αχ, Προκόπη. Πάντως στο νομό όλα κύλησαν ομαλά. Τα εκλογικά κέντρα είχαν την τιμητική τους και η κεντρική πλατεία της Κατερίνης επίσης. Τα ψιλο-έχασαν οι γαλάζιοι με τα έξιτ πολς αλλά πήραν τα επάνω τους μόλις άρχισε ο …Προκόπης τη μετάδοση. Πολύς κόσμος στο κέντρο τύπου της νομαρχίας Πιερίας που κυριολεκτικά έσφυζε από κόσμο μέχρι τις 11 τουλάχιστον το βράδυ. Άψογη η διαδικασία και η φιλοξενία. Διαφορετικών ταχυτήτων και κλίματος δηλώσεις έκαναν οι βουλευτές της Ν.Δ. ανά ώρα σχεδόν. Άμα ακούγατε τις ραδιοφωνικές τους δηλώσεις θα νομίσατε ότι έπαθαν πανωλεθρία. Όταν άρχισε να μειώνεται η διαφορά στάνιαραν και ισορρόπησαν και οι δηλώσεις τους. Πάμε στα κομματικά στελέχια. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων έρχονταν κι έφευγαν από το κέντρο τύπου. Πολύς ντόρος με τα εκλογικά τμήματα στη Ράχη, τις Καρυές και τη Μ.Μηλιά. Ησυχάστε. Δήλωση με νόημα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας. Ίσα-ίσα τα αποτελέσματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στην πόλη της Κατερίνης. Αλί, αλί και τρισαλί. Παντού γαλάζιο στους δήμους πλην τριών εξαιρέσεων. Λιτόχωρο, Μεθώνη και Πύδνα. Δηλώσεις Αμοιρίδη που προκάλεσαν σχόλια. Ζήτησε και εκλογές. Λαλίστατοι οι των μικρών κομμάτων. Πικραμένος της ιστορίας ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδισμένος ο ΛΑΟΣ. Άντε και οι Οικολόγοι στην ευρωβουλή. Αυτά ήταν τα παραλειπόμενα των ευρωεκλογών στην Πιερία. Καλή μας εβδομάδα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Το μήνυμα ελήφθη. Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη ένταση. Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά.
***
Άλλα μηνύματα. Ο Θεός συγχωρεί, οι νεοδημοκράτες ποτέ.
***
Στις άγονες γραμμές Αττική, Αχαΐα, Κρήτη, Θεσσαλία, νήσοι Αιγαίου, Ιονίου, Εύβοια.
***
Σόλο Καρατζαφέρη. Πρώτα η πατρίς, μετά η οικογένεια, τρίτη και καταϊδρωμένη η Αλέκα.
***
Για όλα φταίει η αποχή. Και κεκλεισμένων θυρών να παίζαμε πρόεδρε, η τεσσάρα είναι τεσσάρα.
***
Πιερία. Μπορεί από γαλάζιες σημαίες ακτών να μην πήγαμε καλά αλλά γενικώς πήξαμε στο βαθύ σκούρο μπλε.
**
Πιερία. Στα βήματα που χάραξε η Σπάρτη. Ή ταν ή θα την φαν.
***
Πρόεδρε, θες τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα; Βάλε διόδια παντού, μην τελειώνεις νοσοκομεία, μην κάνεις έργα, το τραβάει ο κολαράκος του Έλληνα.
***
Άλλο μήνυμα. Δημοσκόποι, ρουφιάνοι, καιροσκόποι. Ούτε «πάμε στοίχημα» να παίζατε.
***
Υπουργείο Εσωτερικών, άψογο. Οι Έλληνες κοιμήθηκαν με το ΠΑΣΟΚ μπροστά 2 μονάδες και ξύπνησαν με 4,5 μονάδες μπροστά.
***
Τι τσιμπούσι ήταν αυτό. Καλύτερα στις χαρτορίχτρες παρά στα έξιτ πολς.
***
Οι Πιεριείς υπερασπίστηκαν το βιοτικό τους επίπεδο. Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά.
***
Νέο κόμμα. Ιδρυτική διακήρυξη. Τα καμάκια. Γιατί τάχα, με 700 ψήφους που πήραν οι Κυνηγοί στην Πιερία, τι παραπάνω έχουν;
***
Πολλοί «λοιποί» και στην Πιερία. Έδωσαν τα ρέστα τους, γιατί έτσι τους αρέσει.
***
Σάββα, sos. Μας πέρασαν στο δήμο οι πασόκοι. Το Ζήνωνα και τα μάτια σου.
***
Μήνυμα έσχατο. Ο Λεμονόπουλος θα κρίνει και τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
***
Μήνυμα της πλάκας. Ο λαός μάς γύρισε τις πλάτες. Ε, και ήταν ανάγκη να του την φέρουμε από πίσω;
***
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέο σκηνικό


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στο μικροσκόπιο των κομμάτων Νέο σκηνικό Με διαφορετικές διαθέσεις βρίσκει η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών τα κόμματα, που περνούν από το μικροσκόπιο τα αποτελέσματα της χθεσινής αναμέτρησης, ενώ προσπαθούν να εξηγήσουν και την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αποχή από τις κάλπες. Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη ΝΔ να αναζητά θεαματικές πρωτοβουλίες για να εκτονώσει την οργή της κοινής γνώμης, ενώ στα άμεσα σχέδιά της φαίνεται να είναι και ένας σαρωτικός ανασχηματισμός. Πρώτο βήμα, η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη. Η ευρωβουλευτής, Μαριέτα Γιαννάκου έκανε λόγο για δύο μηνύματα των ευρωεκλογών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989. «Το ένα είναι ότι η αποχή που υπήρξε επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα των σχέσεων των πολιτών με τα ευρωπαϊκά όργανα. Το δεύτερο μήνυμα σε εσωτερικό επίπεδο είναι ότι βλέπουμε μια δυσαρέσκεια από τους νεοδημοκράτες που πήγαν στη θάλασσα και προτίμησαν να μην ψηφίσουν». Αναφερόμενη στα ποσοστά της ΝΔ τόνισε ότι οι ψηφοφόροι έχουν θυμώσει και πρόκειται για ένα μήνυμα που θέτει επιτακτικότερα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, στάσεως και συμπεριφορών. Αποδίδοντας τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ στην αποχή, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αισιοδοξώντας πως σε περίπτωση εθνικών εκλογών οι συσχετισμοί θα είναι εντελώς διαφορετικοί. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε πως η ήττα της ΝΔ οφείλεται στην αποχή, το μεγαλύτερο μέρος της οποία προέρχεται από ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι όμως-όπως τόνισε-δεν έφυγαν από το κόμμα. Χρειάζεται περισσότερη και γρηγορότερη δουλειά τόνισε ο κ. Παυλόπουλος χαρακτηριστικά. «Ηχηρό το μήνυμα, όποιος δεν το πήρε είναι εκτός πραγματικότητας. Από χθες η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετέφρασε το μήνυμα. Μπορεί και το αποκωδικοποιεί. Η μάχη δεν είχε θετικό αποτέλεσμα, άρα οι πάντες έχουν ευθύνες. θα αποκωδικοποιηθούν και να έχουμε την ικανότητα να τις αποδεχτούμε» δήλωσε η Φεβρωνία Πατριανάκου, υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του πανηγυρίζοντας τη νίκη του, επαναλαμβάνει το αίτημα για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών που όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτελεί πλέον και λαϊκή απαίτηση. Ο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο μόνος που δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα είναι ο πρωθυπουργός, κρίνοντας τουλάχιστον από το χθεσινό του μήνυμα. Ο ίδιος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τη νίκη πρόκριμα για τη νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. «Ήταν μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ μ ένα ξεκάθαρο ποσοστό πρωτιάς. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της και όχι να τα φορτώνει με τόσο μεγάλη ευκολία στην αποχή. Αφενός αρνούνται να δουν ότι είναι δεύτερο κόμμα με μια μεγάλη αποδοκιμασία του λαού και αφετέρου ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την ίδια οικονομική πολιτική» είπε η Μ.Ξενογιαννακοπούλου. «Είναι μια μεγάλη και καθαρή νίκη του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Ένα καθαρό μήνυμα του ελληνικού λαού προς τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν αντέχει αυτή την πολιτική. Είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην πολιτική του κ. Καραμανλή και νομίζω ότι πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες με βάση αυτές τις εκτιμήσεις», τονισε ο Χρήστος Παπουτσής. Αναφερόμενος στα ποσοστά της αποχής τόνισε ότι αυτό αφορά όλα τα κόμματα. «Είναι ένα θέμα που πρέπει να το μελετήσουμε και να το αναλύσουμε». Και πρόσθεσε: «Όσο κι αν επιχειρεί ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο ποσοστό αποχής ως μαξιλάρι για να συνεχίσουν να κυβερνούν με την ίδια πολιτική, νομίζω ότι απλώς θα εξοργίζουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο, γιατί η αποχή αφορά και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών οι οποίοι εξοργίστηκαν από την πολιτική της». Θετικά εκτίμησε το χτεσινό αποτέλεσμα το ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα, να μιλά για προβοκάτσιες που αντιμετωπίστηκαν από το κόμμα παλικαρίσια. «Έχουμε αντοχή και δυναμική», τόνισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Κουμουνδούρου. Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε στην ΝΕΤ ότι τον θλίβει το αποτέλεσμα και έκανε λόγο για ανάγκη διαφοροποίησης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλύοντας τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίχθηκε στην ευρωπαϊκή του φυσιογνωμία ή το «κεκτημένο» του στον τομέα της οικολογίας. Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής τόνισε πως είχαμε βάλει υψηλούς στόχους με αποτέλεσμα ο κόσμος της Αριστεράς είχε μεγάλες προσδοκίες. Ικανοποιημένος ο ΛΑΟΣ από τα αποτελέσματα που τον κατέταξαν τέταρτο κόμμα μετά το ΚΚΕ. «Όλοι μας πρέπει να διαβάσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που λέει η κάλπη. Μην προσπεράσουμε εύκολα την ανάγνωση και να δούμε τι μπορεί να κάνουμε για τον τόπο», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 o Γ.Καρατζαφέρης. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κ.Αϊβαλιώτης τόνισε ότι: «Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ο πολίτες ζητούν έργα και όχι λόγια και ο ΛΑ.Ο.Σ σέβεται και τιμά πάντα τη λαϊκή εντολή». Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο που εκλέχτηκε ευρωβουλευτής να δηλώνει ότι έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι του κόμματος. «Εμείς είχαμε βάλει ως στόχο την εκλογή ενός ευρωβουλευτή και αυτό το πετύχαμε», δήλωσε την επομένη των ευρωεκλογών ο κ.Τρεμόπουλος στο ραδιόφωνο του Alpha 989.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Μήνυμα εστάλη, αλλά δεν ελήφθη

Τρίτη, 9 Ιούνιος 2009 (από ΠΙΕΡΙΟΙ)

Μήνυμα εστάλη, αλλά δεν ελήφθη, αν λάβουμε υπόψη την ανακοίνωση που έστειλε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής ΝΔ Πιερίας κ Μπάσδρας στον τοπικό τύπο. Η ΝΔ έπαθε πανωλεθρία στην Πιερία, έχοντας απολέσει 11.300 ψήφους και ποσοστό 7.03% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά ο κ. Μπάσδρας λέει στην ανακοίνωση του ότι η ΝΔ παραμένει ισχυρή αφού από 47% που είχε στις ευρωεκλογές του 2004 κατρακύλησε τώρα στο 39.97% και από 40.404 ψήφους που είχε τότε, έλαβε τώρα μόλις 29.138!. Ο λαός της Πιερίας, τους έστρεψε την πλάτη και η αποτυχία τους δεν εξαλείφεται με τέτοιες ανακοινώσεις που προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την βαριά ήττα της τοπικής νεοδημοκρατίας και μόνο θυμηδία προκαλούν. Άντε στο σπιτάκι σας κύριοι "κουρασμένοι" της ΝΟΔΕ. Αποτύχατε!
Αγανακτισμένος ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τι είχανε, τι χάσανε


Τριτη 9 ιουνιου 2009
Το βαθύ μπλε της χρώμα διατηρεί η Πιερία, παρά τη μεγάλη, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μείωση των ποσοστών της Ν.Δ.
Το κυβερνών κόμμα σημείωσε απώλειες της τάξης των 7μονάδων σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2004, όπου είχε κερδίσει το 47% και περίπου 8,5 μονάδων από το τις εθνικές εκλογές του 2007. Παρ’ όλα αυτά, το 39,97%, που της έδωσε η κάλπη της 7ης Ιουνίου, της επιτρέπει να κρατά ακόμη την πρωτοκαθεδρία της στο νομό. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 1,5 μονάδα (34,65%) σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (33,12%), συνεχίζει όμως να βρίσκεται κάτω από το ποσοστό του των προηγούμενων εθνικών εκλογών του 2007 (37,66%) κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, και πίσω από τη Ν.Δ με διαφορά 5,3 μονάδων. Τρίτο κόμμα ο ΛΑΟΣ Σε σχέση με τα αποτελέσματα της επικράτειας, η Πιερία δεν διαφοροποιείται μόνο ως προς το ποιο κόμμα ανέδειξε πρώτο, αλλά και ποιο ανέδειξε τρίτο. Σ’ αυτήν τη θέση κατέταξαν οι ψηφοφόροι της Πιερίας το κόμμα του Καρατζαφέρη, τον ΛΑ.Ο.Σ, που με ποσοστό 7,14%, πλασαρίστηκε μπροστά από το ΚΚΕ. Στήθος με στήθος Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη Η Ν.Δ συνεχίζει να διατηρεί την υπεροχή της σε 9 από τους 13 δήμους του νομού (Αιγινίου, Αν. Ολύμπου, Δίου, Ελαφίνας, Κολινδού, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων), ενώ το ΠΑΣΟΚ σε μόλις 4 (Πύδνας, Μεθώνης, Λιτοχώρου, Κατερίνης). Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να κάνει την επόμενη μάχη των δημοτικών εκλογών στη Κατερίνη το αποτέλεσμα της προχθεσινής ευρωκάλπης, η οποία έφερε μπροστά το ΠΑΣΟΚ με μια σκανδαλιστική διαφορά από τη Ν.Δ μόλις 27 ψήφων! Στον πρώτο δήμο της Πιερίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε 8.760 ψήφους, ενώ το κυβερνών 8.733. Κέρδισαν σε ποσοστά, έχασαν σε ψήφους Σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, σε επίπεδο ποσοστών χαμένοι βγήκαν από την κάλπη Ν.Δ (-7,03%) και ΚΚΕ (-1,22%) και κερδισμένοι το ΠΑΣΟΚ (1,53%), ο ΣΥΡΙΖΑ (0,60%) ο ΛΑ.Ο.Σ (2,16%) και οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,83%). Σε απόλυτους αριθμούς ωστόσο, κερδισμένοι φαίνονται μόνον οι τελευταίοι. Ο ΛΑ.Ο.Σ μετρά περίπου 1000 νέες ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2004 και 1650 σε σχέση με τις εθνικές του 2007, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι 1260 περισσότερες απ’ όσες το 2004 και 1150 περισσότερες απ’ όσες στις εθνικές του 2007. Τη ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ μετρά απώλειες (από τις εθνικές του 2007) της τάξης των 11.700 ψήφων και 3.200 από τις ευρωεκλογές του 2004. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να έχει κερδίσει 67 επιπλέον ψήφους, σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά να χάνει 210 από αυτές που είχε κερδίσει στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Οι Κατερινιώτες πήγαν παραλία Ρεκόρ (57,43%), σημείωσε και στην Πιερία η αποχή. Τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέγραψαν οι ψηφοφόροι του δήμου Πέτρας (67,10%) και τη μικρότερη (52,04%) οι ψηφοφόροι της πρωτεύουσας του νομού, του δήμου Κατερίνης. Συμμετοχή πάνω από το 60% είχαμε σε πέντε από τους 13 δήμους του νομού: Δίου (66,48%), Αιγινίου (65,53%), Πιερίων (65,44%), Κολινδρού (61,59%), Μεθώνης (61,24%), Οι καλύτερες και οι χειρότερες επιδόσεις Τη μεγαλύτερη πτώση της (σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές) η Ν.Δ τη σημείωσε στο δήμο Παραλίας (-10,36%). Ακολουθεί ο δήμος Κορινού (-9,45%) και ο δήμος Αν. Ολύμπου ( - 9,11%), ενώ η μικρότερη (-3,94%) καταγράφτηκε στο δήμο Δίου. Τα υψηλότερα ποσοστά του το κυβερνών κόμμα τα συγκεντρώνει στους δήμους Κολινδρού (55,47%), Πιερίων (53,86%), Πέτρας (50,65%) και Δίου (48,36%), ενώ στο δήμο Λιτοχώρου εμφανίζει το χαμηλότερο (29,22%) ποσοστό του. Το ΠΑΣΟΚ σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση (3,81%) στο δήμο Πύδνας και τη μικρότερη (0,49%) στο δήμο Λιτοχώρου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστά του στο δήμο Πύδνας (40,13%), και το χαμηλότερο (25,45%) στο δήμο Κολινδρού. Ιδιαίτερη δυναμική εμφάνισε σ’ αυτές τις εκλογές ο ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος σημείωσε αύξηση (τη μεγαλύτερη) 5,74% στο δήμο Παραλίας και τη μικρότερη (1,21%) στο δήμο Πέτρας. Τις μεγαλύτερες δυνάμεις του τις διατηρεί στο δήμο Παραλίας (11,14%), Ανατολικού Ολύμπου (8,85%) και Κατερίνης (7,91%). Το ΚΚΕ είδε τη μεγαλύτερη μείωσή του (-2,77%) να σημειώνεται στο δήμο Μεθώνης και τη μικρότερη (-0,22%) στο δήμο Παραλίας Τα υψηλότερα, διψήφια, ποσοστά του, το ΚΚΕ τα συγκεντρώνει στους δήμους Λιτοχώρου (14,81%), και Αν. Ολύμπου (10,23%) και τα χαμηλότερα στους δήμους Πέτρας (2,71%), Δίου (2,74%) και Ελαφίνας (2.79%). Τη μεγαλύτερη αύξησή του την κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο 1,18% στο δήμο Μεθώνης (1,18%), ενώ πτώση σημείωσε στους δήμους Πιερίων, Παραλίας, και Δίου. Το υψηλότερο ποσοστό του (5,78%) καταγράφτηκε στο δήμο Λιτοχώρου και το χαμηλότερο (1,44%) στο δήμου Δίου. Ο δικομματισμός ανηφόρισε στην Πέτρα Με τη Ν.Δ να καταγράφει απώλεια της τάξης των 6,5 μονάδων και το ΠΑΣΟΚ κέρδος μόλις 1,32%, ο Κολινδρός (με ποσοστό 80,92%) έχασε την πρωτοκαθεδρία στον δικομματισμό. Έτσι, τα δυο μεγάλα κόμματα συγκέντρωσαν αθροιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό (86,47%) στο δήμο Πέτρας. Μικρή πρώτη σημείωσε ο δικομματισμός και στο δήμο Δίου. Το 89,32% των ευρωεκλογών του 2004 και το απόστευτο 93,3% που είχαν συγκεντρώσει Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, μετατράπηκε στις κάλπες της 7ης Ιουνίου σε 86,33% Ποσοστά άνω του 80% διατηρούν τα δυο μεγάλα κόμματα και στους δήμους Ελαφίνας και Πιερίων. 7ο το ΠΑ.Μ.ΜΕ και 8οι οι Κυνηγοί Το Κόμμα των Παπαθεμελή-Ζουράρι, το ΠΑ.Μ.ΜΕ, συγκέντρωσε στην Πιερία 1.679 ψήφους (τις 801 στην Κατερίνη), σημειώνοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 2,30%,που τον κατατάσσει στην 7η θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων της Πιερίας. Στην 8η θέση, με 693 ψήφους, βρέθηκε το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, που συγκέντρωσε ποσοστό κοντά στο 1%. Ποσοστό που πλησιάζει στο 1% συγκέντρωσαν αθροιστικά κι οι άλλοι οικολόγοι, του Βεργή και του Παπανικόλα (συνειδητά, ή εκ καραμπόλας κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα),ενώ η Δράση του Στέφανου Μάνου δεν ευτύχησε ούτε στην Πιερία αφού συγκέντρωσε μόλις 334 ψήφους, ποσοστό 0,46%. Κοντά τρεις εκατοντάδες ψήφους (267) συγκέντρωσε στο νομό και η Χρυσή Αυγή, που έκανε το ντεμπούτο της σε αυτές τις εκλογές, παίρνοντας προφανώς θάρρος από τις νίκες των ακροδεξιών στην Ευρώπη. Διψήφιο αριθμό ψήφων για τους χρυσαυγίτες έβγαλαν οι κάλπες των δήμων Κατερίνης (93) και Ανατολικού Ολύμπου (64), καθώς και (από 12 έως 22) των δήμων Λιτοχώρου, Κορινού, Μεθώνης και Παραλίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝ "ΑΓΑΠΑΤΕ"...



ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Δείτε το μηχάνημα... ανα ναρωτιέστε τί κάνει;.. να σας εξηγήσουμε... περνάς κάποια φωτογραφία του προσώπου που θέλετε να δείρετε ... και το κάνει πράξη.. το ίδιο το κομπιούτερ... δέν ξέρω όμως άν μπορεί να δείρει την πεθερά σας... τους πολιτικούς όμως.... τους δέρνει...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αγρια καταδίωξη πρίν απο λίγο στην Αθήνα


ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΙΟΥ 2009

Αγρια καταδίωξη πρίν απο λίγο.. καταδιώχθηκε ληστής απο τους αστυνομικούς.. έπεσαν πυροβλισμοί .. τραυματίστηκε και τελικά συνελήφθη....
χθές ο ίδιος ληστής είχε κάνει ληστεία σε σούπερ μάρκετ...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο χρόνος της ΝΔ τελειώνει

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Τελικά, οι κάλπες έβγαλαν το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές φαινόταν ότι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ θα κυμαινόταν γύρω στις τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες - αποτέλεσμα πολύ κακό για το κυβερνών κόμμα.

Αν μάλιστα δεν είχαν προηγηθεί και οι υπερβολές των για ακόμη μία φορά άστοχων exit polls που έδιναν στο ΠΑΣΟΚ μια συντριπτική νίκη με 6,5% και τα οποία είχαν το παράδοξο αποτέλεσμα να μετριαστεί ο αρχικός ενθουσιασμός των οπαδών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και να αναθαρρήσουν κάπως οι νεοδημοκράτες παρά την ευρύτατη ήττα, οι ψυχολογικές συνέπειές της θα ήταν ακόμη πιο καταθλιπτικές για την κυβέρνηση.

Το εντυπωσιακό δεν είναι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέβαινε όλο κι όλο γύρω στο 3% από το καταστροφικό 34%, με το οποίο είχε σαρωθεί από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2004, όταν είχε χάσει με εννέα (!) εκατοστιαίες μονάδες διαφορά.

Το σημαντικότερο στο χθεσινό αποτέλεσμα είναι η καταβαράθρωση της ΝΔ, η οποία εμφανιζόταν να χάνει σχεδόν... δέκα (!) εκατοστιαίες μονάδες από το 43,01%, με το οποίο είχε θριαμβεύσει το 2004. Αυτό είναι το άκρως ανησυχητικό για την κυβέρνηση, καθώς ο καταποντισμός του ποσοστού της δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μόνο ως απογοήτευση και αποσυσπείρωση των οπαδών της από το κυβερνητικό έργο.

Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει πλέον ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή της για να επιχειρήσει την επανασυσπείρωση των αποκαρδιωμένων ψηφοφόρων της.

Γενικά, πάντως, οι οπαδοί της ΝΔ δεν φαίνεται να διέρρευσαν προς άλλα κόμματα, με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ, ο οποίος αποτελεί τον μεγάλο κερδισμένο των ευρωεκλογών.

Ο ΛΑΟΣ είναι ο πραγματικός νικητής αυτών των ευρωεκλογών και, φυσικά, η νίκη του σηματοδοτεί τη διολίσθηση ενός τμήματος των δεξιών ψηφοφόρων προς ακόμη πιο δεξιές κατευθύνσεις.

Φαιδρές αποδείχθηκαν οι δημοσκοπήσεις στο θέμα του ποσοστού των Οικολόγων, οι οποίοι βρίσκονταν παράλληλα σε ραγδαία πτώση, αλλά πρόλαβαν και διέσωσαν την έδρα τους. Αναδείχθηκαν βεβαίως έκτο, και όχι τρίτο κόμμα, όπως μας τους εμφάνισαν κάποια στιγμή οι δημοσκόποι.

Το ΠΑΣΟΚ έχει -βάσει των αποτελεσμάτων αυτών- πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κατακτήσει τη λαϊκή πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει τη χώρα.

Το χθεσινό αποτέλεσμα, αν εκτιμηθεί ψύχραιμα, δεν εκπέμπει το μήνυμα ότι άλλαξε ο συσχετισμός δυνάμεων και ότι ο λαός θέλει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη. Είναι όμως πλέον σαφές ότι έχει διαμορφωθεί λαϊκή πλειοψηφία, η οποία δεν θέλει πια τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το σημαντικότερο βήμα για την απομάκρυνση ενός κόμματος από την εξουσία και όταν αυτό παγιωθεί, η ήττα του κόμματος αυτού -της ΝΔ στην προκειμένη περίπτωση- καθίσταται αναπότρεπτη.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν μπορεί να νικήσει στις βουλευτικές εκλογές, αν δεν αποκτήσει αυτοτελή ελκτική δύναμη ψηφοφόρων. Για την ώρα, το στάδιο αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η αλαζονεία, δε, που επέδειξαν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις τηλεοπτικές οθόνες, ιδίως όταν ακόμη συζητούσαν στη βάση των exit polls και της διαφοράς 6%-6,5% που έδιναν, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και απώθησε. Λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει.

Οσο για την Αριστερά, σίγουρα δεν πήγε καλά. Το ΚΚΕ βέβαια επαναβεβαίωσε την ηγεμονία του με μεγάλη άνεση, υπερτερώντας σαφώς του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν, όμως, βέβαιο ότι θα κατόρθωνε να πάρει πάλι το 9,48% που είχε πάρει το 2004.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν διαγραφόταν η προοπτική να υπερβεί το 4,16% που είχε πάρει το 2004, αλλά φαίνεται πως οι εσωτερικές του διαμάχες του έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά, καθώς του έχουν φράξει τον δρόμο προς ευρύτερη απήχηση στον κόσμο της Αριστεράς.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αφησαν υποψήφιο τον... Ντερτιλή!

Με φρίκη διαπιστώσαμε στο εκλογικό τμήμα που πήγαμε να ψηφίσουμε ότι μας έδωσαν και ψηφοδέλτιο ενός υποτιθέμενου κόμματος με ονομασία «Ελληνική Ενότητα», όπου πρώτο πρώτο φιγουράριζε το όνομα του αποτρόπαιου δολοφόνου του Πολυτεχνείου... Ντερτιλή!

Πέρα από το γεγονός ότι είχαμε την εντύπωση ότι ο Αρειος Πάγος είχε απαγορεύσει τη συμμετοχή του αιμοσταγούς χουντικού δολοφόνου στις ευρωεκλογές (προφανώς κάποιοι μηχανισμοί κινήθηκαν μετά την αρχική απαγόρευση), εγείρεται για την κυβέρνηση Καραμανλή ένα τεράστιο θέμα ουσίας. Συνιστά βαρύτατη προσβολή και καταρράκωση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας η εμφάνιση ως υποψηφίου ενώπιον του ελληνικού λαού ενός καταδικασμένου, αμετανόητου δολοφόνου. Αίσχος!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)