Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 9 Ιουνίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Τελικά συμμετέχει ή δεν συμμετέχει η ΝΕΤΠ, στην έκδοση του διαφημιστικού φυλλαδίου το οποίο ξεκίνησε ήδη να μοιράζεται από το Επιμελητήριο το προηγούμενο Σάββατο;
Ο Νομάρχης είναι κατηγορηματικός, ότι η ΝΕΤΠ δεν έχει καμία σχέση. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ και ο δήμαρχος Κατερίνης, λένε ότι είναι και η ΝΕΤΠ…
Πάντως στο έντυπο, δεν έχει κανένα τηλέφωνο πληροφοριών από τη ΝΕΤΠ, ενώ και του Δήμου Κατερίνης είναι… λάθος!
Λάθος νούμερο, λάθος δηλώσεις;

Απαίτηση του λαού η προσφυγή στις κάλπες, λέει ο Παπανδρέου, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών…
Ακόμη κι αν το 36% ήταν επί του συνόλου των ψηφοφόρων που είχαν δικαίωμα ψήφου, πάλι το ποσοστό είναι μικρό… Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς, ότι επί του συνόλου των ψηφοφόρων, το Πα.Σο.Κ. προτίμησε μόλις το… 19,4 του εκλογικού σώματος!
Αντιστοίχως το νούμερο (επί του συνόλου των ψηφοφόρων) για τη Νέα Δημοκρατία, είναι 17%!

Κανένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη του Πα.Σο.Κ. στην Πιερία, δεν έκανε τον κόπο να περάσει από τη Νομαρχία και το Κέντρο Τύπου, πλην του Νομαρχιακού Συμβούλου, Θ. Παυλίδη.
Αντίθετα, από νωρίς ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Αντ. Μπάσδρας, ο Γιάννης Σκούφας (ΚΚΕ), ο Μίλτος Σπυριδόπουλος (ΛΑΟΣ) και βέβαια εκπρόσωποι των Οικολόγων-Πράσινων. Αργότερα, πέρασαν και οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κώνσταντόπουλος και Αντ. Καρπούζας.
Πάντως οι μόνοι χαρούμενοι, από τους εκπροσώπους των κομμάτων, ήταν (και το έδειχναν), οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων και ο εκπρόσωπος του Λα.Ο.Σ.
(Πιθανότατα να ήταν και του Πα.Σο.Κ. χαρούμενοι, αλλά δεν μας έκαναν την τιμή)

Για μια ακόμη χρονιά, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις μιας ακόμη εκλογικής μάχης, έχοντας ετοιμάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια από νωρίς.
Η καρδιά της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, χτυπούσε στο κέντρο τύπου, που στήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Μπορεί στις αρχές να ήτανε αργή η ροή, αλλά όταν πήρε φόρα το σύστημα, μετά δεν τους προλαβαίναμε! Πολύ καλή δουλειά από τον Βασίλη, αλλά και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την άμεση ενημέρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων

Δύο παρατηρητήρια στήθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Πιερίας για την φύλαξη του Ολύμπου και των Πιερίων.
Το παρατηρητήριο στην Ελαφίνα, λειτουργεί για πρώτη χρονιά και ήδη έχει καταγράψει το πρώτο συμβάν…
Όσο για το παρατηρητήριο στους Ν. Πόρους, όπως και πέρυσι, λειτούργησε μόνο χάρη στη διάθεση της εθελοντικής ομάδας και των εθελοντών.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν απούσα ακόμη και για τις πιο απλές διευκολύνσεις. Αντίθετα, καμάρωνε σαν «σκεπάρνι», όταν στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Υπουργός Τουρισμού, αναφερόταν με θερμά λόγια στην πρωτοβουλία.

«Θεωρώ ότι ο Κώστας Καραμανλής πρέπει να γίνει Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο ελληνικός λαός τον εμπιστεύεται, μπορεί να γίνει ένας νέος Τσε Γκεβάρα. Όμως, κρατώντας ισορροπίες, δεν μπορεί να γίνεις επαναστάτης»
Ε ναι, μετά το Ζορό και ένας Τσε, είναι ότι πρέπει. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν…

Θολό τοπίο, σαν τα «θολά» αποτελέσματα των exit polls στο Κέντρο Τύπου της Νομαρχίας. Τα τηλέφωνα πήρανε φωτιά, οι υπολογιστές πήρανε φωτιά και τα επιτελεία των κομμάτων, μάλλον «χαλαρά» αντιμετώπισαν το τελικό αποτέλεσμα…
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: