Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αλλοδαπός εργάτης νεκρός από ηλεκτροπληξία - Ήταν ανεβασμένος σε σιδερένια πινακίδα η οποία βρίσκονταν πολύ κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
 
Ηλεκτροπληξία υπέστη αλλοδαπός εργάτης χθες το πρωί όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Πρόκειται για 32χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας, χθες στις 11.05 το πρωί πραγματοποιούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε διαφημιστική πινακίδα σούπερ μάρκετ στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αστυνομικό τμήμα Κατερίνης διενεργεί προανάκριση – έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
 Δηλώσεις περιοίκων στην «Η»
Ο αλλοδαπός εργάζονταν πάνω σε μεγάλη σιδερένια πινακίδα μπροστά στο πρώην σούπερ μάρκετ Πασχαλίδη, που τώρα έχει .....

Για το Πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
Σήμερα στις 11 το πρωί στο γήπεδο του Ατρομήτου (Μυλαύλακο)
Πιερικός – Αιγάλεω




Με τους αγώνες της 8ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα Νέων της Β’ Εθνικής Κατηγορίας με τον 2ο της βαθμολογίας Πιερικό ν’ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα του Αιγάλεω που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι για την ομάδα Νέων του Πιερικού είναι εύκολο.
Για να φτάσει στη νίκη ο Πιερικός θα πρέπει να παίξει το καλό ποδόσφαιρο που μας έδειξε ότι γνωρίζει ν’ αποδίδει και αυτό...

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις
Πιερικός – Αιγάλεω
Στην αποστολή και ο Σάββας Εξουζίδης

Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος του Πιερικού στην Κατερίνη με προπονητή τον κ. Σούλη Παπαδόπουλο.
Μετά την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη – πρόκριση του Πιερικού επί του Εργοτέλη οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα στην Κατερίνη και σε αγώνα πρωταθλήματος και να την απολαύσουν παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και να χαρούν τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής της ομάδας με τη χθεσινή πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία των παικτών του για το σημερινό παιχνίδι με το .....

Stage: Αναζητείται λύση για τους επόμενους διαγωνισμούς Νομοσχέδιο εγγυήσεων «για τη ζούγκλα της αγοράς εργασίας» μέχρι το τέλος του χρόνου

 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Του Γ. Χατζηδημητρίου και της  Κ. Γαλανού


Στροφή στο έδαφος του αυτονόητου στο πρόβλημα των εργαζομένων στα προγράμματα κατάρτισης και μαθητείας (Stage) επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις οξύτατες πολιτικές παρενέργειες που προκάλεσαν οι αποφάσεις των αρμόδιων υπουργών με τις οποίες καταργήθηκε η μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Μετά τη μεταφορά των επίμαχων προγραμμάτων από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και την οριστική κατάργηση της μοριοδότησης του 50% η οποία είχε χαρακτηριστεί από τον νομικό κόσμο της χώρας αντισυνταγματική, οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως φάνηκε χθες στη Βουλή, αναζητούν «ισορροπημένη λύση», ώστε στους επόμενους διαγωνισμούς για απασχόληση ορισμένου χρόνου να εξασφαλίζουν έναν βαθμό μορίων ή τουλάχιστον να μην ξεκινούν από άνιση αφετηρία σε σχέση με τους ανέργους, όσοι .....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τααλού

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Άλλο ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν συμπολίτη μας, επισκιάζει την όποια τοπική επικαιρότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε στην καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά τα θανατηφόρα έφτασαν τα 200, τα οποία, με τους τραυματισμούς, το ΙΚΑ καταγράφει ως 15.000, έναντι 5.000 που αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας.
Αυτό αναδεικνύει και πόσο μεγάλη σημασία δίνει η πολιτεία στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Αλλαγή θέματος και κλίματος.
Πάμε Ν.Δ. όπου «τα καλύτερα έρχονται» και μάλιστα πολύ σύντομα, αφού σήμερα έχουμε και έκτακτο συνέδριο.
Τι θα ακούσουν πάλι τα αυτιά μας;;
Στη Ρηγίλλης επικρατεί προβληματισμός για τον αριθμό των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 29 Νοεμβρίου για την εκλογή προέδρου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι αρκετά χαμηλό.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 11 σήμερα το πρωί, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.
Θα ακολουθήσει η εισήγηση της ομόφωνης απόφασης της ΚΕ από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής.
Στη συνεχεία, το λόγο θα πάρουν οι τρεις υποψήφιοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης).
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.
Αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί ομιλίες συνέδρων.
Στους δρόμους η Πιερία την Κυριακή. Να είμαστε όλοι εκεί, προτρέπουν επαγγελματικές ενώσεις, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις και φυσικά η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο.
Εμείς βέβαια στην Πιερία δεν έχουμε και μεγάλη παράδοση σε τέτοιους αγώνες αλλά έτερον εκάτερον. Ποτέ δεν είναι αργά να ….

"μαζική" ανεργία

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
Χιλιάδες "κρυφούς" ανέργους αποκάλυψε ο υπουργός Απασχόλησης
"μαζική"
ανεργία
Κόκκινο» χτύπησαν οι δείκτες ανεργίας στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ αγγίζει τους 650.000, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος. Από αυτούς, οι 470.000 είναι ενεργοί και μακροχρόνια άνεργοι, ενώ περίπου 180.000 είναι αυτοί που εγγράφονται στον Οργανισμό, προκειμένου να αυξήσουν τη μοριοδότηση τους για τον ΑΣΕΠ. Με τον αριθμό προτεραιότητας του ΟΑΕΔ στα χέρια της η 34χρονη άνεργη Ψυχολόγος Νίνα Γαβριηλίδου περιμένει για το επίδομα ανεργίας. Εποχικά εργαζόμενη προσπαθεί σχεδόν τους μισούς μήνες του χρόνου να τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ. Στον ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης η ουρά των νέων ανέργων είναι μεγάλη. Ο 32χρονος Ηλίας Σαρρής που είναι επαγγελματίας οδηγός, δεν πιστεύει ότι τελικά θα δοθεί το επίδομα αλληλεγγύης. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα αλληλεγγύης αφορά σε μόλις 400.000 άνεργους, καθώς στο ταμείο υπάρχουν 160 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 400 ευρώ για τον καθένα. Για 250.000 εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει πρόβλεψη.
Τους τελευταίους 5 μήνες πάντως είχαμε αύξηση των ενεργών ανέργων κατά 43.000, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία τον περασμένο Ιούλιο τους κατέγραφε στους 427.000. Δυσοίωνες προβλέψεις μάλιστα κάνουν λόγο για 700.000 ανέργους την επόμενη χρονιά.
.....