Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τααλού

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

 
Άλλο ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν συμπολίτη μας, επισκιάζει την όποια τοπική επικαιρότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαμε στην καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων πανελλαδικά τα θανατηφόρα έφτασαν τα 200, τα οποία, με τους τραυματισμούς, το ΙΚΑ καταγράφει ως 15.000, έναντι 5.000 που αναφέρει η Επιθεώρηση Εργασίας.
Αυτό αναδεικνύει και πόσο μεγάλη σημασία δίνει η πολιτεία στα θέματα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.
Αλλαγή θέματος και κλίματος.
Πάμε Ν.Δ. όπου «τα καλύτερα έρχονται» και μάλιστα πολύ σύντομα, αφού σήμερα έχουμε και έκτακτο συνέδριο.
Τι θα ακούσουν πάλι τα αυτιά μας;;
Στη Ρηγίλλης επικρατεί προβληματισμός για τον αριθμό των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 29 Νοεμβρίου για την εκλογή προέδρου, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι αρκετά χαμηλό.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 11 σήμερα το πρωί, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.
Θα ακολουθήσει η εισήγηση της ομόφωνης απόφασης της ΚΕ από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Λευτέρη Ζαγορίτη, ενώ αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής.
Στη συνεχεία, το λόγο θα πάρουν οι τρεις υποψήφιοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης).
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.
Αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί ομιλίες συνέδρων.
Στους δρόμους η Πιερία την Κυριακή. Να είμαστε όλοι εκεί, προτρέπουν επαγγελματικές ενώσεις, σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις και φυσικά η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στο Αιγίνιο.
Εμείς βέβαια στην Πιερία δεν έχουμε και μεγάλη παράδοση σε τέτοιους αγώνες αλλά έτερον εκάτερον. Ποτέ δεν είναι αργά να ….σπάσουμε την παράδοση.
Το κάλεσμα είναι για τις 11.30 το πρωί της Κυριακής στην αερογέφυρα του Αιγινίου στην εθνική οδό.
Αναμείνατε νεότερα τη Δευτέρα.
Οι ειδήσεις παραμένουν ενδιαφέρουσες βέβαια και σε ο,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ που έχει πάρει σβάρνα όλες τις εκκρεμότητες και θέλει μέσα σε 100 μέρες να επιδείξει έργον σπουδαίον και τρανόν.
Όσο κρατούν τα όργανα στη Ν.Δ. κάντε παιχνίδι, γιατί ο νέος πρόεδρος στην αντιπολίτευση θα έρθει ορεξάτος και δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί.
Εντυπωσιασμένος από τα αρχαιολογικά ευρήματα και την πλούσια –βαριά όπως την είπε-πολιτιστική κληρονομιά του Δίου ο Γάλλος πρέσβης που χθες επισκέφθηκε τον ιστορικό δήμο του νομού μας.
Γαλλικό άρωμα συνεργασίας με το δήμο Δίου μου μυρίζει. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σ’αυτόν τον τόπο.
Σκεφτείτε το λίγο.
Σήμερα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στην Κατερίνη σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες και αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των Αικατερινίων.
Ευτυχώς που δεν τον «έκοψε» η υψηλή κουλτούρα.
Καλό μας και ήσυχο διήμερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: