Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Αλλοδαπός εργάτης νεκρός από ηλεκτροπληξία - Ήταν ανεβασμένος σε σιδερένια πινακίδα η οποία βρίσκονταν πολύ κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
 
Ηλεκτροπληξία υπέστη αλλοδαπός εργάτης χθες το πρωί όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρο καλώδιο μέσης τάσης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Πρόκειται για 32χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας, χθες στις 11.05 το πρωί πραγματοποιούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε διαφημιστική πινακίδα σούπερ μάρκετ στο 2ο χλμ της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το αστυνομικό τμήμα Κατερίνης διενεργεί προανάκριση – έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
 Δηλώσεις περιοίκων στην «Η»
Ο αλλοδαπός εργάζονταν πάνω σε μεγάλη σιδερένια πινακίδα μπροστά στο πρώην σούπερ μάρκετ Πασχαλίδη, που τώρα έχει .....αναλάβει μια άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
Κάποιοι από τους περιοίκους στον οικισμό Σβορώνου Δ. Κατερίνης δήλωσαν στην «Η» ότι ο αλβανικής υπηκοότητας εργάτης δεν εργαζόταν μόνος του αλλά ήταν μαζί με συνάδελφό του.
Και υπέδειξαν στο δημοσιογράφο της «Ημερήσιας» ότι κάποια από τα καλώδια της ΔΕΗ είναι πάρα πολύ κοντά στο επάνω μέρος του ενός ικριώματος της διαφημιστικής πινακίδας. Ανέφεραν δε ότι ο άτυχος αλλοδαπός, πατέρας τριών παιδιών, προφανώς ακούμπησε κατά λάθος σε κάποιο από αυτά τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.
Γι αυτό και εκτίμησαν ότι το γεγονός αυτό δεν ήταν απλώς ένα άτυχο συμβάν αλλά ένα συμβάν που μάλλον προήλθε από εγκληματική αμέλεια.
Ανέφεραν επίσης ότι η νέα εταιρία που έχει αναλάβει να λειτουργήσει το, κλειστό σήμερα, σούπερ μάρκετ, δεν είναι εκείνη που κατασκεύασε την πινακίδα αυτή. Πρόκειται, είπαν, για μια πινακίδα που είναι στημένη εδώ και 17 χρόνια. Οι δε εργαζόμενοι στη διαφημιστική αυτή πινακίδα έκαναν εργασίες ανακαίνισής της.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: