Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις
Πιερικός – Αιγάλεω
Στην αποστολή και ο Σάββας Εξουζίδης

Πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος του Πιερικού στην Κατερίνη με προπονητή τον κ. Σούλη Παπαδόπουλο.
Μετά την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη – πρόκριση του Πιερικού επί του Εργοτέλη οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα στην Κατερίνη και σε αγώνα πρωταθλήματος και να την απολαύσουν παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και να χαρούν τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο προπονητής της ομάδας με τη χθεσινή πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία των παικτών του για το σημερινό παιχνίδι με το .....
Αιγάλεω και αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε και την αποστολή στην οποία περιλαμβάνονται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:
Καρακούτσης, Κουδουνάς (οι δύο τερματοφύλακες), Παέζ, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Εξουζίδης, Παστός, Τόσκας, Αγγελόπουλος, Μακρής, Μαρτίνεζ, Φρέντερικς, Πέντα, Λαναρής, Ντεμπελέ, Θάνος, Γκουγκουλιάς και Ολγκίν.
Από τους παραπάνω θ’ αποκλειστούν δύο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.
Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Καλλιμάνης, ο τραυματίας Μανουσαρίδης καθώς και οι Τσιτλακίδης, Κοταράς, Κόιτς και Σουλίδης. Τσιτλακίδης και Κόιτς θα παίξουν με την ομάδα Νέων.
Το παιχνίδι θα γίνει σήμερα Σάββατο, θ’ αρχίσει στις τρεις λίγο μετά το μεσημέρι και θα το διαιτητεύσει ο κ. Σελίμος από τη Λακωνία με βοηθούς τους κ.κ. Κυριακόπουλο από τη Μεσσηνία και Ναλμπάντη από το Κιλκίς ενώ τέταρτος είναι ο κ. Κωνσταντινίδης από το Σύνδεσμο Διαιτητών Θεσ/νίκης.
Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν
Το ότι ο Πιερικός τη δεκαετία 1962-1972 στην έδρα του ήταν κυρίαρχος είναι κάτι πολύ γνωστό στους παλιούς. Με την ευκαιρία του αγώνα με το Αιγάλεω οι νεότεροι θα πάρουν ένα μικρό δείγμα της πολύ δυνατής έδρας του Πιερικού και με αντίπαλο την ομάδα του Αιγάλεω που τη δεκαετία αυτή ήταν μια από τις δυνατές αθηναϊκές ομάδες (Εξωμανίδης, Λυκουρίνος κ.λπ.).
Τη δεκαετία αυτή στις εννιά συναντήσεις τους στην Κατερίνη ο Πιερικός είχε επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έπαιξαν με γηπεδούχο τον Πιερικό άλλες δύο φορές για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με νικητή τον Πιερικό 4-0 στην Κατερίνη το 1977-78 και 3-1 την περίοδο 1984-85, παιχνίδι που έγινε στη Βέροια.
Έχουμε μεταξύ των δύο ομάδων, πάντα για το πρωτάθλημα, άλλες 4 συναντήσεις για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής που έγιναν στην Κατερίνη και είχαμε μία νίκη και μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Η τελευταία συνάντηση και των δύο ομάδων έγινε την περίοδο 2007-2008 και ήταν ισόπαλη χωρίς τέρματα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: