Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΓΩΓΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (pressmme)


Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση, στα ύψη και η σκληρή κόντρα ΜΜΕ με πολιτικούς . Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε αγωγή κατά της εφημερίδας Αυριανή για δημοσίευμα το οποίο χαρακτηρίζει συκοφαντικό.
«Παίρνοντας απευθείας "γραμμή" από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η εφημερίδα "Αυριανή" δημοσιεύει ένα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε εμένα», αναφέρει σε δήλωση που διένειμε σήμερα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα απαντήσει αύριο η εφημερίδα...

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Άκαρπες παραμένουν οι συνεχιζόμενες έρευνες στον Ατλαντικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Airbus A330 της Air France, το οποίο εξαφανίστηκε σε καταιγίδα, ενώ πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, με 228 επιβαίνοντες.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες είναι «μηδαμινές». Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Γαλλίας, στο αεροσκάφος επέβαιναν άτομα από 32 χώρες. Μεταξύ αυτών 73 Γάλλοι (61 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος), 58 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί. Ανάμεσά τους βρισκόταν και απόγονος του τελευταίου αυτοκράτορα της Βραζιλίας Δομ Πέντρο ΙΙ.

Επιβατικό αεροσκάφος της ΤΑΜ ανέφερε ότι εντόπισε «φωτεινά σημεία» στην επιφάνεια του ωκεανού, ωστόσο ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ερβέ Μορέν δήλωσε ότι «πρόκειται για υπόθεση, η οποία για εμάς, δεν έχει επιβεβαιωθεί».

Στην έρευνα συμμετέχουν πολλές χώρες. Η Γαλλία κινητοποίησε δύο αναγνωριστικά αεροσκάφη, η Βραζιλία έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και τρία πλοία. Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και μια ομάδα διάσωσης.

Η ζώνη των ερευνών βρίσκεται 820 χλμ. από το αρχιπέλαγος του Φερνάντο ντε Νορόνια της Βραζιλίας, μεταξύ των εναέριων χώρων της Βραζιλίας και της Σενεγάλης και συμπίπτει με το τελευταίο αυτόματο σήμα, το οποίο έστειλε το αεροπλάνο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι έρευνες θα συνεχισθούν για όσο χρόνο απαιτηθεί, δήλωσε ο κ. Μορέν. «Πρέπει να εργαστούμε σαν να ήταν δυνατό να βρεθούν επιζώντες», είπε ο στρατηγός Ζόρζε Αμαράλ της αεροπορίας της Βραζιλίας. Αν δεν βρεθεί κανένας, θα πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην 75χρονη ιστορία της Air France.

Το αεροσκάφος έπεσε σε καταιγίδα τέσσερις ώρες μετά την απογείωση και μετά από 15 λεπτά έστειλε αυτόματο μήνυμα για βλάβες στα ηλεκτρικά του συστήματα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πιθανώς να ευθύνεται κεραυνός, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι οι κεραυνοί είναι σύνηθες φαινόμενο και το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να εξηγήσει από μόνο του την καταστροφή.

Ο κ. Μορέν από την πλευρά του, δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείουμε εκ προοιμίου την τρομοκρατική ενέργεια, αφού η τρομοκρατία αποτελεί την κύρια απειλή για το σύνολο των δυτικών κρατών, αλλά δεν έχουμε σήμερα κανένα στοιχείο που να επιτρέπει την επιβεβαίωση και της παραμικρής υπόθεσης για τα αίτια του δυστυχήματος», όπως είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χάθηκε πάνω από τον Ατλαντικό

Αγωνία στο Παρίσι για το αεροσκάφοςVideo

Έρευνα στον ΑτλαντικόVideo

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως τις 30 Ιουνίου


ΤΡΙΤΗ 2009-06-02 (taxheaven.gr)

Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν έως τις 30 Ιουνίου
Ακόμη και παλαιές οφειλές προς το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ που είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν και οι οφειλέτες δεν τις έχουν αποπληρώσει μπορούν να ρυθμιστούν με την υποβολή αιτήσεως έως τις 30 Ιουνίου.
Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ για τη νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπει ειδική διάταξη του νόμου (άρθρο 40 του ν. 3762/09) για την αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ.
Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:
Οφειλές μισθολογικών περιόδων απασχόλησης μέχρι 30/4/09 των εργοδοτών τόσο των κοινών επιχειρήσεων όσο και των επιχειρήσεων οικοδομικοτεχνικών έργων.
Βεβαιωμένες οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί επίσης για τις περιόδους απασχόλησης μέχρι 30/4/09.
Ρυθμισμένες οφειλές της παραπάνω περιόδου για το υπόλοιπο ποσό της οφειλής μετά από αίτηση του οφειλέτη εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι ενήμερος με τους όρους της απόφασης για την εξόφληση των οφειλών του. Στην περίπτωση αυτή οι υπάλληλοι του ΙΚΑ θα ελέγχουν τόσο την καταβολή της δόσης του προηγούμενου μήνα όσο και αν έχουν καταβληθεί οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ακόμη και οφειλέτες που είχαν ρυθμίσει τα χρέη τους με ειδικές διατάξεις νόμων αν χάσουν το σχετικό δικαίωμα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2009 που είναι και η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων.
Αντιθέτως δεν θα ρυθμίζονται οφειλές που έχουν προκύψει από την προαιρετική ασφάλιση των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

7.30 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


  • Τρίτη 02/06/2009

- 19:30 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. (Πλατεία Αριστοτέλους)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Αθανάσιος Τζήκας : "Από κακότεχνη κατασκευή η βλάβη στον αγωγό του φράγματος της Μόρνας Πιερίας"





ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΛΕΦΤΕΡΙΑ)


Προς τον κ. Δήμαρχο & το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέτρας Πιερίας
ΔΗΛΩΣΗ
Του Αθανασίου Τζήκα του Γεωργίου και της Ζαχαρούλας, κατοίκου Κάτω Μηλιάς Πιερίας
κ. Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Όπως γνωρίζετε, ασκώ από πολλών ετών το επάγγελμα του εμπειροτέχνη εργολήπτη χωματουργικών και υδραυλικών εργασιών σε δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.
Την 23/5/2009 κλήθηκα από τον κ. Κων/νο Αμοιρίδη, κάτοικο Κατερίνης, που έχει ορισθεί από τη Ν.Α. Πιερίας ως υπεύθυνος για τη συντήρηση του αγωγού μεταφοράς νερού που συνδέει το φράγμα της Μόρνας με τα διυλιστήρια του έργου ύδρευσης των Δήμων της Πιερίας, προκειμένου να προβώ σε επιδιόρθωση βλάβης που, όπως μου ανέφερε, έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 στον αγωγό αυτόν και σε σημείο του που βρίσκεται ανάμεσα στο παλιό εργοστάσιο ξυλείας της Μόρνας και σε μικρό γεφυράκι, γνωστό ως «Ξυλογέφυρο», δηλαδή στον παλιό αγωγό που δεν αντικαταστάθηκε πέρυσι.
Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2009 πήγα με το μηχάνημά μου JCB στο σημείο της βλάβης, για να την επιδιορθώσω, όπως έκανα πολλές φορές και στο παρελθόν για άλλες βλάβες στον ίδιο αγωγό. Όταν έφτασα στο σημείο της βλάβης είδα τον κρατήρα που είχε δημιουργηθεί από την έκρηξη του νερού του αγωγού, διαστάσεων 1μ. x 1μ. περίπου και βάθους περί τα 80 εκατοστά.
Κατά την εργασία εκσκαφής αποκαλύφθηκε ο αγωγός, που είχε επιμήκη ρωγμή - σχίσιμο, μήκους περίπου τριών μέτρων, στο κάτω μέρος του, καθώς και ότι αυτός επικαθόταν πάνω σε βράχους. Βράχοι υπήρχαν και πέριξ αυτού.
Από τη μακρά εμπειρία μου κρίνω ότι η βλάβη αυτή προκλήθηκε όχι από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια, αλλά από κακότεχνη κατασκευή και τοποθέτηση του αγωγού εντός του εδάφους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πουθενά άμμος, είτε κάτω είτε γύρω από τον αγωγό.
Τα παραπάνω θα ήθελα να σας τα καταστήσω γνωστά, διότι πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας με το να αποδίδεται η πρόκληση της βλάβης αυτής σε δολιοφθορά που αποδίδεται, προφανώς και σκόπιμα αορίστως, σε συνδημότες μου.
Θεωρώ ύψιστο καθήκον μου να φωτίσω την αλήθεια και να προασπίσω το ήθος, την εντιμότητα και την προσήλωση εμού, των συνδημοτών μου, των αιρετών μας δημοτικών αρχόντων και των παραγωγικών φορέων του Δήμου μας στην τήρηση της νομιμότητας απέναντι σε αναληθείς φήμες και διαδόσεις απ όπου και αν αυτές προέρχονται ή εκπορεύονται, προκειμένου να υπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.
Μηλιά 29 Μαΐου 2009
Με τιμή
Αθανάσιος Γ. Τζήκας
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Η χαμένη τιμή των πολιτικών


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Από τον Ξενοφώντα Ι. Κοντιάδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Παρά την προεκλογική πόλωση που επιδιώκεται, ιδίως από τα δύο κόμματα εξουσίας, προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν υψηλό ποσοστό αποχής την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό δεν οφείλεται κυρίως στην αποτελμάτωση της πορείας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά κατά βάση στη γενικευμένη δυσθυμία των πολιτών απέναντι στο ελληνικό κομματικό σύστημα και στην πολιτική τάξη. Τούτο αποτυπώνεται, άλλωστε, και στα απρόσμενα υψηλά ποσοστά που καταγράφουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, των οποίων οι πολιτικές θέσεις δεν έχουν γίνει ακόμη ευρέως γνωστές στο εκλογικό σώμα, όμως εκπροσωπούνται από στελέχη άφθαρτα, χωρίς προηγούμενη εμπλοκή σε «βρώμικα» παιχνίδια εξουσίας.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ρεκόρ αποχής, που μάλιστα δεν θα εκφράζει μόνο την αδιαφορία, αλλά σε έντονο βαθμό τη δυσανεξία και την αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς. Αυτή η εκλογική στάση πιθανόν αποτελεί προπομπό μιας ευρύτερης αντι-συστημικής τοποθέτησης διευρυνόμενων τμημάτων της κοινωνίας και ασφαλώς συναρτάται με την παρατεταμένη σκανδαλολογία και τη συρρίκνωση της αξιοπιστίας της πολιτικής τάξης.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν αποκλείεται βέβαια να θεωρηθεί θετική από όσους πρεσβεύουν τη ριζική ανατροπή του σημερινού πολιτικού-κομματικού σκηνικού και την ολική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, ωστόσο εγκυμονεί ταυτόχρονα σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Είναι όλοι οι πολιτικοί σήμερα διεφθαρμένοι και επίορκοι; Εχουν διαβρωθεί οι θεσμοί και η πολιτική τάξη σε τέτοιο βαθμό, ώστε οποιαδήποτε συμμετοχή στα κοινά να θεωρείται εξ ορισμού ύποπτη ή μάταιη; Οσα πολιτικά πρόσωπα κατηγορήθηκαν για εμπλοκή σε σκάνδαλα κρύβουν πράγματι σκοτεινές διαδρομές και συναλλαγές;

Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η Βουλή, η κυβέρνηση αλλά και τμήμα της Δικαιοσύνης στο ζήτημα των σκανδάλων πολιτικής διαφθοράς ενίσχυσε τις υποψίες και παρείχε σοβαρά ερείσματα στους υποστηρικτές της άποψης ότι «όλα είναι σάπια». Ο θεσμός της ποινικής ευθύνης των υπουργών αποδείχτηκε διάτρητος. Οι παρεμβάσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χαρακτηρίστηκαν ως συνταγματικά απαράδεκτες. Η πρόωρη λήξη της δεύτερης Συνόδου της Βουλής εξέθρεψε ποικίλα σενάρια περί συγκάλυψης σκανδάλων. Η πολιτική τάξη λειτούργησε, εν τέλει, κατά τρόπο ώστε να υποσκαφθεί η αξιοπιστία της εν συνόλω. Ολοι πλέον εμφανίζονται δυνάμει ένοχοι, συνένοχοι ή συγκαλύπτοντες. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της πολιτικής τάξης, όταν δίωξη για ποινικά αδικήματα κατά όσων διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης την περίοδο 2004-2007 δεν είναι πλέον επιτρεπτό να ασκηθεί λόγω παραγραφής; Θα μείνει για πάντα αναπόδεικτη και ανεξιχνίαστη η τυχόν εμπλοκή τους, όταν η τιμή τους έχει ίσως θιγεί ανεπανόρθωτα;

Την έσχατη διέξοδο (αυτο)προστασίας τόσο των «ύποπτων» πολιτικών προσώπων όσο και του συνόλου της πολιτικής τάξης προσφέρει το άρθρο 86 παρ. 5 του Συντάγματος, που προβλέπει τη σύσταση από τη Βουλή ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο των κατηγοριών, ύστερα από αίτηση των διωχθέντων ή των κληρονόμων τους. Αυτή τη διαδικασία οφείλουν να ακολουθήσουν όσοι έχουν το θάρρος, για να αποκαταστήσουν έστω την έσχατη ώρα τη χαμένη τιμή των πολιτικών.

www.kontiadis.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ AIR FRANCE






ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Αντιφάσεις

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Τεράστια τα ερωτήματα για τις αποδράσεις

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ)

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ να είναι υπερβολική η εκτίμηση ότι τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τη διεξαγόμενη ανάκριση για την υπόθεση της Siemens θα ήταν ποτέ δυνατό να συμβούν σε μια ευνομούμενη χώρα όπου οι δικαστικές αρχές και οι κυβερνητικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.

ΣΕ ΠΟΙΑ άλλη χώρα, για παράδειγμα, μια τόσο σοβαρή έρευνα θα προχωρούσε με τέτοια βραδύτητα και δεν θα είχαν ληφθεί τα στοιχειώδη έστω μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι οι βασικότεροι από τους θεωρούμενους ως υποψήφιους κατηγορουμένους θα ήταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της ανάκρισης;

ΣΕ ΠΟΙΑ άλλη χώρα η φυγή στο εξωτερικό του ανθρώπου-κλειδί σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως είναι ο Χριστοφοράκος, δεν θα είχε προκαλέσει άμεση κινητοποίηση των δικαστικών και των άλλων αρμόδιων αρχών, έτσι ώστε να μη συμβεί το ίδιο και με άλλους υποψήφιους κατηγορουμένους;

ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ άλλη χώρα θα είχε ενημερωθεί επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών για ενέργειες όπως αυτές του Καραβέλα και δεν θα είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα για να εμποδιστεί και η δική του φυγή στο εξωτερικό;

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να παραθέσουμε και άλλα ανάλογα ερωτήματα, αλλά θεωρούμε ότι τα παραπάνω είναι υπεραρκετά για να καταδείξουν ότι δεν είναι και πολλά τα περιθώρια επιλογών που μας αφήνουν. Ή θα πρέπει να δεχτούμε ότι ζούμε σε χώρα όπου η ανικανότητα και η βλακεία αποτελούν τα κύρια γνωρίσματα των εκπροσώπων των κυβερνητικών, δικαστικών και άλλων αρχών ή ότι ενσυνείδητα έγιναν τα όσα έγιναν προκειμένου ν αποφευχθούν αποκαλύψεις που θα προκαλούσαν προβλήματα στην κυβέρνηση.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να μας πείσει ότι συμβαίνει το πρώτο και ότι τόσο τα μέλη της όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι άνθρωποι που δεν διακρίνονται για την οξύνοιά τους και ή δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει ή το αντιλαμβάνονται καθυστερημένα.

ΠΕΙΘΟΥΝ κανέναν;

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τέσσερα μέλη της οικογένειας του Χρ. Καραβέλα, ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό, προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση Siemens. Συνελήφθη σε ταξί η 22χρονη κόρη του κατηγορουμένου

Σε νυχτερινό... παιδομάζωμα προχώρησε χθες ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, που ερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, o οποίος αιφνιδιαστικά εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τέσσερα μέλη της οικογένειας του Χρήστου Καραβέλα.


Αργά το βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη με ταξί, συνελήφθη η 22χρονη κόρη του Χρήστου Καραβέλα
Αργά το βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη με ταξί, συνελήφθη η 22χρονη κόρη του Χρήστου Καραβέλα

Στην κίνηση αυτή που δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά προχώρησε ο ειδικός ανακριτής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ότι μετά τη φυγή του Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό θα τον ακολουθήσει και η οικογένειά του!

Η πρωτοφανής και ανήκουστη ενέργεια του κ. Ζαγοριανού, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, χαρακτηρίστηκε από νομικούς ότι κινείται στη λογική του εκβιασμού και της εκδίκησης, μετά το φιάσκο της απόδρασης στο εξωτερικό του Χρήστου Καραβέλα, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και δικαιοσύνη.

Εντολή
«Συλλάβετε τη σύζυγο και τις κόρες του Χρήστου Καραβέλα». Αυτή την εντολή έδωσε ο ανακριτής στους αστυνομικούς της ασφάλειας που «ξαμολήθηκαν» για να τις ψάξουν.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις των μελών της οικογένειας του κατηγορούμενου διατάχθηκαν για το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που αφορά το πολυτελές ακίνητο της Ουρουγουάης, που κατά τον δικαστικό λειτουργό αγοράστηκε από τα μέλη της οικογένειας του πρώην στελέχους της Siemens με χρήματα από τα μαύρα ταμεία.

Αργά το βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη με ταξί, συνελήφθη η 22χρονη κόρη του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος έχει ακόμα τρία παιδιά, έναν γιο 17 ετών και δύο κόρες μεγαλύτερες.

Η κοπέλα οδηγήθηκε κρατούμενη στην ασφάλεια, ενώ σήμερα το πρωί πρόκειται να μεταφερθεί στο γραφείο του κ. Ζαγοριανού για να της απαγγείλει κατηγορία και να απολογηθεί.

Ως «παραλογισμό που κινείται στη λογική των προεκλογικών εντυπώσεων», χαρακτήρισε την ενέργεια του ανακριτή ο συνήγορος του Χρήστου Καραβέλα, Γιάννης Μαρκουλάκος, ο οποίος τόνισε «δεν μπορεί να φυλακίζονται παιδιά 22 και 23 χρόνων, επειδή ο πατέρας τους αγόρασε το οποιοδήποτε σπίτι ή τους έδωσε χρήματα».

Εφοδος
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες και αναζητούσαν και τις άλλες δύο κόρες, αλλά και τη σύζυγο του κατηγορουμένου, ενώ αργά τη νύχτα αστυνομικοί συνοδευόμενοι από εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο και έρευνα στη βίλα τους στην Εκάλη.

Η απίστευτη ενέργεια του ανακριτή που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα... γυναικόπαιδα της οικογένειας Καραβέλα έρχεται τρεις μέρες μετά τις νυχτερινές συλλήψεις με... πιτζάμες στα σπίτια τους, των Γ. Σκαρπέλη και Η. Γεωργίου, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ενώ λίγες ώρες πριν βρίσκονταν στο γραφείο του ανακριτή και τους είχε δώσει προθεσμία.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων για το οποίο κατηγορούνται τα παιδιά του πρώην στελέχους της Siemens φέρεται να αφορά την αγορά του ακινήτου στην Ουρουγουάη που έγινε στο όνομά τους.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑ
Κάντε κάτι, είναι απαράδεκτο αυτό

Συνελήφθη αργά χθες το βράδυ η κόρη του κατηγορουμένου για το σκάνδαλο της Siemens Χρήστου Καραβέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί περίμεναν την κόρη του Χρ. Καραβέλα έξω από το πατρικό σπίτι της στην Εκάλη και τη συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκε από το ταξί που τη μετέφερε εκεί.

Λίγο πριν από τις 10 δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στην οδό Υακίνθων, έκαναν σήμα στον οδηγό του ταξί που επρόκειτο να σταματήσει στην οικία Καραβέλα και συνέλαβαν τη νεαρή.

Εντάλματα σύλληψης, όπως δήλωσε στο «Εθνος» η μητέρα της 22χρονης, Μάρθα Καραβέλα, έχουν εκδοθεί για όλα τα μέλη της οικογένειας.

«Συνέλαβαν το παιδί μέσα στο ταξί με την κατηγορία ότι ξεπλένει μαύρο χρήμα. Αν είναι δυνατόν. Είναι απαράδεκτο να μας φέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν μπορώ να προστατέψω τα παιδιά μου. Τι τους φταίει η κόρη μου; Ενα παιδί είναι που δύο αστυνομικοί κραδαίνοντας ένα ένταλμα σύλληψης το συνέλαβαν σαν να επρόκειτο για τον μεγαλύτερο κακοποιό. Εχει χαθεί κάθε μέτρο και δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια», ξεσπά στο «Εθνος» η κ. Καραβέλα.

Στέλλα Κεμανετζή

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Απαγωγή οικογένειας με... δικαστική εντολή!

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟΣ)

Σε εφαρμογή των κανόνων συλλογικής ευθύνης που εφάρμοσαν και οι ναζί προκάτοχοί τους ξεκληρίζοντας ολόκληρα χωριά, απήχθη πριν λίγη ώρα από το σπίτι της, με εντολή του "εισαγγελέα" και του "ανακριτή" του κόμματος, η 22χρονη κόρη του Καραβελα. Θα πρέπει να θεωρείται ότι κρατείται σαν όμηρος με σκοπό να γίνει ανταλλαγή με τον πατέρα της, αν όχι και καταβολή λύτρων στην ΝΔ.
Βαρύνεται με την προφασιζόμενη κατηγορία της συνέργειας σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος (που έγινε όταν αυτή ήταν ετών... 8). Αναμένονται να φτάσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να απαχθούν και εκείνα.

UPDATE
Συνέλαβαν και τα υπόλοιπα παιδιά του Καραβελα για να τον εκβιάσουν. Μαζί τους συνελήφθη και η σύζυγος. Να σημειωθεί ότι αυτή τουλάχιστον είναι ενήλικο άτομο. Οι νονοί των ναρκωτικών του Μαξίμου, σε απόλυτη αποθράσυνση. Ηρθε η ώρα τους... Και με συλλογική/οικογενειακή ευθύνη.
Το Ελληνικό κράτος (δηλαδή το πραξικόπημα της ΝΔ), με εντολή εισαγγελέα και ανακριτή, δηλαδή από τον Λεωνίδα Νικολόπουλο και τον Νίκο Ζαγοριανό, τώρα προχωράει και σε απαγωγές πολιτών!
Επείγει να γίνει κάτι για την επάνοδο της χώρας στην δημοκρατική ομαλότητα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αναμένεται ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλία.
Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το σύνταγμα, για τις περιόδους συνταγματικής εκτροπής, η ασυλία και η παραγραφή αναστέλλονται, ενώ αρχίζει να μετρά ο χρόνος μετά την επάνοδο της χώρας στην πολιτειακή ομαλότητα. Με τα ισχύοντα αυτά από το Σύνταγμα και τους νόμους, προβλέπεται μέχρι και ποινή φυλάκισης για τον Καραμανλή, ενώ αντίστοιχες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, μπορούν να αποδοθούν σε επίορκους δικαστικούς λειτουργούς.
Συγκεκριμένα προβλέπεται η ατιμωτική απόλυση τους με ταυτόχρονη στέρηση παντός εργασιακού ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού δικαιώματος, και μετέπειτα ο εγκλεισμός τους στις φυλακές για τα όποια ποινικά έχουν διαπράξει.
Παράλληλα βέβαια, αρχής γενομένης από σήμερα, θα ζουν μέσα στην αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, εφόσον αυτή ξημερώσει για εκείνους.
Σύμφωνα πάντως με δικές μας πληροφορίες, ως άμεση αντίδραση, το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα θα τεθεί για μια ακόμα φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά επιπροσθέτως και στον ΟΗΕ.

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΑΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ simens


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Φωτια στο πολιτικό σκηνικό οι εξιλείξεις το σκάνδαλο simens και τις διαφυγές των κατηγορουμένων. ΕΔΕ ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις αργοπορίες στο Υπουργείο Εξωτερικών και ανέλαβε και την ευθύνη. Φωτιές έβγαλε η Βάσσω Παπανδρέου για την mayo και τα κονδύλια απο την simens.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Νέο έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Πέτρας για τη βλάβη στον αγωγό "Κακοτεχνίες" στον αγωγό "δείχνει" νέα εμπειρογνωμοσύνη


(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

ΤΡΙΤΗ 02.06.2009 (Π.Α)
ο Δήμαρχος Πέτρας κ. Θωμάς Παπαδημητρίου την εμπειρογνωμοσύνη του Αθανασίου Τζήκα, εμπειροτέχνη εργολήπτη χωματουργικών και υδραυλικών εργασιών σε δημόσια και τεχνικά έργα, η οποία κάνει λόγο για "κακοτεχνίες" στον αγωγό που συνδέει το φράγμα της Μόρνας με τα διυλιστήρια.
Ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πέτρας σχετικά με τη νέα αυτή εμπειρογνωμοσύνη αναφέρει:

Η ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
Προς τον κ. Δήμαρχο & το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέτρας Πιερίας
ΔΗΛΩΣΗ
Του Αθανασίου Τζήκα του Γεωργίου και της Ζαχαρούλας, κατοίκου Κάτω Μηλιάς Πιερίας
κ. Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Όπως γνωρίζετε, ασκώ από πολλών ετών το επάγγελμα του εμπειροτέχνη εργολήπτη χωματουργικών και υδραυλικών εργασιών σε δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.
Την 23/5/2009 κλήθηκα από τον κ. Κων/νο Αμοιρίδη, κάτοικο Κατερίνης, που έχει ορισθεί από τη Ν.Α. Πιερίας ως υπεύθυνος για τη συντήρηση του αγωγού μεταφοράς νερού που συνδέει το φράγμα της Μόρνας με τα διυλιστήρια του έργου ύδρευσης των Δήμων της Πιερίας, προκειμένου να προβώ σε επιδιόρθωση βλάβης που, όπως μου ανέφερε, έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 στον αγωγό αυτόν και σε σημείο του που βρίσκεται ανάμεσα στο παλιό εργοστάσιο ξυλείας της Μόρνας και σε μικρό γεφυράκι, γνωστό ως «Ξυλογέφυρο», δηλαδή στον παλιό αγωγό που δεν αντικαταστάθηκε πέρυσι.
Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2009 πήγα με το μηχάνημά μου JCB στο σημείο της βλάβης, για να την επιδιορθώσω, όπως έκανα πολλές φορές και στο παρελθόν για άλλες βλάβες στον ίδιο αγωγό. Όταν έφτασα στο σημείο της βλάβης είδα τον κρατήρα που είχε δημιουργηθεί από την έκρηξη του νερού του αγωγού, διαστάσεων 1μ. x 1μ. περίπου και βάθους περί τα 80 εκατοστά.
Κατά την εργασία εκσκαφής αποκαλύφθηκε ο αγωγός, που είχε επιμήκη ρωγμή - σχίσιμο, μήκους περίπου τριών μέτρων, στο κάτω μέρος του, καθώς και ότι αυτός επικαθόταν πάνω σε βράχους. Βράχοι υπήρχαν και πέριξ αυτού.
Από τη μακρά εμπειρία μου κρίνω ότι η βλάβη αυτή προκλήθηκε όχι από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια, αλλά από κακότεχνη κατασκευή και τοποθέτηση του αγωγού εντός του εδάφους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πουθενά άμμος, είτε κάτω είτε γύρω από τον αγωγό.
Τα παραπάνω θα ήθελα να σας τα καταστήσω γνωστά, διότι πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας με το να αποδίδεται η πρόκληση της βλάβης αυτής σε δολιοφθορά που αποδίδεται, προφανώς και σκόπιμα αορίστως, σε συνδημότες μου.
Θεωρώ ύψιστο καθήκον μου να φωτίσω την αλήθεια και να προασπίσω το ήθος, την εντιμότητα και την προσήλωση εμού, των συνδημοτών μου, των αιρετών μας δημοτικών αρχόντων και των παραγωγικών φορέων του Δήμου μας στην τήρηση της νομιμότητας απέναντι σε αναληθείς φήμες και διαδόσεις απ όπου και αν αυτές προέρχονται ή εκπορεύονται, προκειμένου να υπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.
Μηλιά 29 Μαΐου 2009
Με τιμή
Αθανάσιος Γ. Τζήκας
ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στον ΑΝΤ1

ΤΡΙΤΗ 2/6/2009 (http://piazzadelpopolo.blogspot.com)
Η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο στις 1 Ιουνίου 2009.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com).

ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ellas crete )
Νέα Δημοκρατία
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αναπτερωθεί οι ελπίδες στο στρατηγείο της Ν.Δ με την ψαλίδα να κλείνει. Αλλά τα πράγματα δεν συνέχισαν έτσι, να σημειώσω εδώ πως η Ν.Δ είναι το πρώτο κόμμα ιστορικά που θα προσπαθήσει να περάσει στον κόσμο πως μικρή σε διαφορά ήττα ίσον.....νίκη! Παρόλα αυτά αυτήν την στιγμή το ζητούμενο είναι η συσπείρωση και αφού στον ορίζοντα αυτό φαίνεται από δύσκολο έως ακατόρθωτο, μην σας κάνει εντύπωση που τις τελευταίες ημέρες θα πληθύνουν οι φωνές που θα προτείνουν μπάνιο αντί για ψήφο.
ΠΑΣΟΚ Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Παρόλο που οι συνθήκες θα ευνοούσαν το οποιοδήποτε κόμμα που θα ήταν στην θέση του ΠΑΣΟΚ να κάνει ένα υγιή περίπατο. Στο κίνημα κάνουν ότι μπορούν να το μετατρέψουν σε θρίλερ. Το σίγουρο είναι πως ότι και να γίνει τελικά, είτε έρθει νίκη με μικρή διαφορά είτε με μεγάλη τα μέλη θα βγάλουν το ίδιο μήνυμα προς τα έξω πως το αποτέλεσμα είναι καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής. ΚΚΕ Σενάρια περι προβοκάτσιας και άλλων. Είναι όμως έτσι; φοβούνται προβοκάτσια στο Περισσό η προσπαθούν να προκαλέσουν τεχνητή συσπείρωση για να μην χαθεί η ιστορική τρίτη θέση που θα σημάνει αυτόματα την αλλάγή συσχετισμών στην πολιτική σκηνή και την ταυτόχρονη υποτίμηση του μέχρι τώρα ρόλου τους.
ΣΥΡΙΖΑ Στην Κουμουνδούρου επικρατεί σύγχιση γιατί δεν γνωρίζει κανείς πως θα διαχειριστούν τα μη προσδοκόμενα αποτελέσματα που φαίνονται. Το ασανσερ των δημοσκοπήσεων της χρονιάς που πέρασε δημιουργούν την εικόνα της αβεβαιότητας. Την όλη κατάσταση επιδεινώνουν με την σειρά τους η κάθοδος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το άδειασμα Τσίπρα και η εσωτερική αμφισβήτηση που περιμένει την επομένη της 7ης Ιούνη για να δείξει τα δόντια της.
ΛΑΟΣ Αν στην κουμονδούρου επικρατεί σύγχιση, στην Καλλιρόης επικρατεί απογοήτευση εως πανικός για τα αποτελέσματα που φαίνεται πως θα έρθουν. Η δημιουργία υψηλών προεκλογικών προσδοκιών ( 3 ευρωβουλευτες έλεγε ο Καρατζαφέρης), η επιλογή Τζαβέλλα, η αναδίπλωση και χαμήλωμα του πήχη της τελευταίας εβδομάδας αλλά και η υποτίμηση της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξίας δημιουργούν ένα περίεργο σκηνικό. Στην περίπτωση που το ΛΑΟΣ δεν ξεπεράσει το 6% με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων θα φέρει την μουρμούρα ως κεντρικό σύνθημα στην Καλλιρόης.
Οικολόγοι Πράσινοι Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα. Ένας συνδυασμός Οικολόγων που μόνο με την οικολογία δεν ασχολείται, και κάποια μιντιακά συγκροτήματα που έχουν βάλει σκοπό ζωής να τους επιβάλουν. Το μόνο που θα μπορούσε να πει κάποιος είναι πως από το αποτέλεσμα τους θα φανεί η γύμνια της ενημέρωσης και οι δυνατότητες που έχουν κάποια κέντρα να δημιουργούν και να επιβάλουν φούσκες για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Ισόβιος πρωταθλητής (videos)

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (novasports.gr)
Ισόβιος πρωταθλητής (videos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 94-81 του Ολυμπιακού στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες στέφθηκε για 30η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδος! Αυτός ήταν ο 7ος συνεχόμενος τίτλος και 11ος τα τελευταία 12 χρόνια για τους "πράσινους" που ολοκλήρωσαν ονειρεμένα τη σεζόν κάνοντας το Triple Crown για δεύτερη φορά!
Ομπράντοβιτς: "Η δόξα στους παίκτες". Αιχμές Γιαννάκη
Αλβέρτης: "Φανταστικό αντίο"
Διάσταση απόψεων
Αντίο με 25 τίτλους από τον Αλβέρτη
Ξεκάθαρη η υπεροχή του Ομπράντοβιτς

ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)

Δομές, υποδομές και… σχέδια


ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς

Συνέντευξη τύπου, εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης, αναφέρθηκε σε 10 σημαντικά σημεία που απασχολούν την πόλη, ξεκινώντας από το δίδυμο αγωγό και φτάνοντας στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τις εργασίες στον Πέλεκα.
Ο δήμαρχος, για περισσότερο από μια ώρα, απαντούσε στα ερωτήματα δημοσιογράφων, ανακοινώνοντας ότι η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Απασχόλησης, για τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΔΕΔΑΚ διπλασιάζεται σχεδόν την επόμενη χρονιά, αλλά και ότι το Στρατόπεδο στη Νεοκαισάρεια περιήλθε στο Δήμο (με ΦΕΚ) για να γίνει Οικομουσείο Φύσης και Περιβάλλοντος. Στη συνέντευξή του ο δήμαρχος απάντησε για το πρόβλημα που δημιουργούν οι εργασίες της αντιμετώπισης διάβρωσης των ακτών Παραλίας στην Ολυμπιακή Ακτή, για το Πολιτιστικό Κέντρο, για την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης, καθώς και για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η περιοχή πάνω από την υπογειοποίηση. Διπλάσια η χρηματοδότηση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΕΔΑΚ Περισσότερα από 1,3 εκ ευρώ εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης, για τη λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος. Η ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τα παιδιά που φιλοξενούνται, παραμένει υψηλή, διευκρίνισε ο δήμαρχος, παρότι ακόμη δεν πήραμε δραχμή από τα περσινά χρήματα, τα οποία ανέρχονται σε 750 χιλιάδες ευρώ. Ο κ. Χιονίδης εκτίμησε, ότι μέσα στον Ιούνιο θα εκταμιευθούν τα πρώτα 500 χιλιάδες ευρώ από τα 750 που οφείλονται στο Δήμο. Δικαιούχοι της δωρεάν παροχής υπηρεσιών από τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, είναι μητέρες που εργάζονται ως μισθωτές, εκτός των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα ή συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Επίσης δικαιούνται οι άνεργες μητέρες οι οποίες διαθέτουν δελτίο ή λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για σημαντική επιτυχία, γιατί ο διπλασιασμό του ποσού της επιδότησης, σημαίνει και αύξηση των παιδιών που θα φιλοξενηθούν», ανέφερε ο δήμαρχος, θυμίζοντας ότι την περσινή χρονιά οι συγκεκριμένες δομές του Δήμου, φιλοξένησαν περισσότερα από 750 παιδιά. Οικομουσείο Φύσης και Περιβάλλοντος το Στρατόπεδο της Νεοκαισάρειας Ο δήμαρχος Κατερίνης, ανακοίνωσε επίσης ότι το Στρατόπεδο της Νεοκαισάρειας, περιήλθε στο Δήμο Κατερίνης και με ΦΕΚ. Ο κ. Χιονίδης, είπε ότι η έκταση, όπως αναφέρεται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα μετατραπεί σε οικομουσείο της φύσης και του περιβάλλοντος. Στα σχέδια του Δήμου είναι να γίνει μια περιοχή, όπου θα φιλοξενούνται ζώα, θα αναδεικνύεται η πανίδα και χλωρίδα της περιοχής μας, ενώ παράλληλα θα γίνονται και εκθέσεις σχετικές με το περιβάλλον και την προστασία του. Υπογράμμισε ότι κάποια από τα κτίρια που υπάρχουν στην έκταση, που μαζί με εκείνη του Δήμου ξεπερνάει τα 100 στρέμματα, θα διατηρηθούν, όχι μόνο επειδή αποτελούν ιστορία της περιοχής μας, αλλά και γιατί μπορεί να μετατραπούν σε χώρους πολιτισμού και φιλοξενίας εκδηλώσεων, κυρίως εικαστικών. Ικανοποίηση για τη λειτουργία του δίδυμου αγωγού Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη μιας σειράς έργων, με πρώτο και καλύτερο την ολοκλήρωση του δίδυμου αγωγού ύδρευσης, ο εξέφρασε ο δήμαρχος Κατερίνης. Ο Σάββας Χιονίδης ανακοίνωσε ότι η ΔΕΥΑΚ ετοιμάζεται να καταθέσει προτάσεις χρηματοδότησης για την κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού στους περιμετρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και για τη δημιουργία μιας ακόμη υδατοδεξαμενής, ώστε το νερό να φτάνει σε όλα τα σημεία της πόλης γρήγορα και με πίεση. Προετοιμασία για χρηματοδότηση Πολιτιστικού Κέντρου «Ανοίγει το πρόγραμμα του Πολιτισμού από την Περιφέρεια και θα επιδιώξουμε τη χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός πολιτιστικού κέντρου, ανάλογο των αναγκών της πόλης», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χιονίδης, μιλώντας για τις πολιτιστικές υποδομές, που σχεδιάζονται από το Δήμο. Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η πόλη έχει ανάγκη ενός χώρου 500, 600 θέσεων, για να φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, αλλά και χορωδίες, ενώ επεσήμανε ότι δρομολογείται από το Δήμο, η βελτίωση κι άλλων χώρων για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, όπως στο κτίριο της ΜΕΚ το οποίο ανήκει στο Δήμο Κατερίνης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Περιφερειακή οδός Κατερίνης – Σε αναμονή Τελούμε εν αναμονή, απάντησε ο δήμαρχος, σε ερώτηση που αφορούσε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έγκριση του Περιφερειακού δρόμου Κατερίνης. Ο κ. Χιονίδης, συμπλήρωσε ότι ο φάκελος είναι στην Περιφέρεια, «υπήρξαν κάποιες παρατηρήσεις τις οποίες λάβαμε υπόψη» και πλέον δεν εξαρτάται από το Δήμο, αλλά από τη διαχειριστική αρχή, το αν θα χρηματοδοτηθεί ή όχι, η πρόταση του Δήμου. 8,5 εκ ευρώ σε 4 χρόνια από τα «παρακρατηθέντα», για το Δήμο Κατερίνης Μέχρι τις 10 Ιουνίου, όπως εκτίμησε ο κ. Χιονίδης, θα μπει στο ταμείο του Δήμου, η πρώτη δόση από τα «παρακρατηθέντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το Κράτος». Ο Δήμος, αναμένεται την επόμενη τετραετία, να εισπράξει περίπου 8,5 εκ. ευρώ. Τα παρακρατηθέντα, θα επιστραφούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 8 ισόποσες δόσεις και θα καταβάλλονται 31 Μαΐου και 31 Ιανουαρίου, κάθε έτους. «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», σχολίασε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως και η ΣΑΤΑ είναι προσαυξημένη για το Δήμο από 2 εκ. σε 3 εκ. ευρώ. «Είναι γεγονός ότι ήρθανε λεφτά, όχι όμως όσα θα έπρεπε να δίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε Η Αιγαίο υπεύθυνη για το χώρο πάνω από την υπογειοποίηση Απαντώντας σε παράπονα δημοτών, σχετικά με την κακή κατάσταση της οδού Ν. Πλαστήρα, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη οδός είναι ακόμη χαρακτηρισμένη Εθνική Οδός, κάτι που δημιουργεί προβλήματα, αφού δεν μπορεί να επέμβει ο Δήμος. Το ίδιο πρόβλημα, υπάρχει και για την περιοχή πάνω από το κομμάτι της υπογειοποίησης, το οποίο ανήκει στην Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ ΑΕ και βρίσκεται σε κακό χάλι από τα χόρτα. «Αν επέμβουμε και γίνει κάποιο ατύχημα, οι ευθύνες όλες θα αποδοθούν στο Δήμο», είπε χαρακτηριστικά. Υπαρκτό το πρόβλημα στην Ολυμπιακή Ακτή, από τις εργασίες στην Παραλία Ο κ. Χιονίδης, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες δημοτών από την Ολυμπιακή Ακτή, σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στη θάλασσα, από τις εργασίες που γίνονται στις ακτές της Παραλίας, αλλά και από τη διέλευση μεγάλων φορτηγών από τον οικισμό προς την Παραλία. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο και με ποιανού εντολή τα φορτηγά διέρχονται μέσα από την Ολυμπιακή Ακτή, για να πάνε στην Παραλία», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος παραδέχθηκε πάντως ότι δημιουργείται «οπτική ρύπανση» στη θάλασσα της Ολυμπιακής Ακτής από τις εργασίες στην Παραλία. Ο κ. Χιονίδης, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου, εφόσον συνεχιστεί το πρόβλημα «και στο πλαίσιο συνεννόησης με το Δήμο Παραλίας». Χωρίς πατάρια, αλλά με σταθερές κατασκευές, παραμένει η Ολυμπιακή Ακτή Δεν θα απομακρυνθούν οι σταθερές κατασκευές από την Ολυμπιακή Ακτή, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο δήμαρχος, σε σχετική ερώτηση. «Σίγουρα επιβάλλεται η απομάκρυνσή τους, αλλά εκεί μπαίνουν μόνο για τρεις μήνες», είπε, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα και «θεωρήσαμε ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κι εκεί η δημιουργία εξεδρών». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ενώ αρχικά η διοίκηση είχε σκεφτεί την τοποθέτηση παταριών και στην Ολυμπιακή Ακτή, τελικά αναβάλει το μέτρο κυρίως λόγο της οικονομικής κρίσης και επειδή «δεν θέλει να επιβαρύνει επιπλέον τους επαγγελματίες». Υπόθεση Πέλεκα: Το ΔΣ ψήφισε τη Μ.Π.Ε. από το Φλεβάρη Πλήρη κάλυψη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου παρείχε ο Σάββας Χιονίδης, για την απόφαση του πρώτου να μην δώσει το λόγο στον πρόεδρο των Φίλων του Περιβάλλοντος, κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος με τις εργασίες στον Πέλεκα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «είναι στην κρίση του Προέδρου, από τη στιγμή που θεώρησε ότι το θέμα εξαντλήθηκε.» Ο κ. Χιονίδης, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης, αφορούσε την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου από την Νομαρχία και αυτό που ζητούσε ο Δήμος από τους Συμβούλους ήταν να συμφωνήσουν να γίνει αυτή η ασφαλτόστρωση από τη Νομαρχία. Ο δήμαρχος Κατερίνης, απάντησε και για την ουσία του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τις εργασίες του Πέλεκα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για όποιες εργασίες είναι απαραίτητη, επισημαίνοντας ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ψηφίσανε την παραλαβή της μελέτης, τον Φεβρουάριο. «Αν δεν αντιλαμβάνονται οι συνάδελφοι το τι ψηφίζουνε ή δεν έχουνε την αίσθηση, το ποια είναι τα πράγματα τα οποία έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου», είπε ο κ. Χιονίδης. Συνεχίζοντας, είπε ότι η μελέτη που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο, δεν έγινε από το Δήμο για αυτό ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς αποδοχή. Από εκεί και πέρα, στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Νομαρχίας για να συμπληρώσει «στεναχωριέμαι με κάποιους συναδέλφους, όταν ρωτάνε πότε ψηφίσαμε την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων». Ο κ. Χιονίδης, μιλώντας για τις εργασίες στον Πέλεκα, μίλησε για «τρία ξεχωριστά πράγματα». Το πρώτο κομμάτι αφορά την περιμετρική οδό, η οποία προβλέπεται από το σχέδιο πόλης και είναι υποχρεωτικός από το νόμο. Το δεύτερο κομμάτι, όπως είπε ο δήμαρχος, περιλαμβάνει την υδραυλική μελέτη, την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την οριοθέτηση του ρέματος, η οποία έγινε από μελετητή έξω από το Δήμο Κατερίνης. Το τρίτο κομμάτι, είπε ο κ. Χιονίδης, είναι ο καθαρισμός του ποταμού και η κατασκευή ενός στενού παραποτάμιου δρόμου, ο οποίος θα είναι δρόμος περιπάτου και ποδηλάτου. «Όλα αυτά, περιλαμβάνονται στη μελέτη του παραποτάμιου δρόμου, η οποία είναι μια χωριστή μελέτη και η οποία έγινε από την Υπηρεσία του Δήμου», κατέληξε ο δήμαρχος.
ΚΡΑΧΤΗΣ
(
kraxtis-gr.blogspot.com)