Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Αθανάσιος Τζήκας : "Από κακότεχνη κατασκευή η βλάβη στον αγωγό του φράγματος της Μόρνας Πιερίας"





ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 (ΛΕΦΤΕΡΙΑ)


Προς τον κ. Δήμαρχο & το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέτρας Πιερίας
ΔΗΛΩΣΗ
Του Αθανασίου Τζήκα του Γεωργίου και της Ζαχαρούλας, κατοίκου Κάτω Μηλιάς Πιερίας
κ. Δήμαρχε
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Όπως γνωρίζετε, ασκώ από πολλών ετών το επάγγελμα του εμπειροτέχνη εργολήπτη χωματουργικών και υδραυλικών εργασιών σε δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.
Την 23/5/2009 κλήθηκα από τον κ. Κων/νο Αμοιρίδη, κάτοικο Κατερίνης, που έχει ορισθεί από τη Ν.Α. Πιερίας ως υπεύθυνος για τη συντήρηση του αγωγού μεταφοράς νερού που συνδέει το φράγμα της Μόρνας με τα διυλιστήρια του έργου ύδρευσης των Δήμων της Πιερίας, προκειμένου να προβώ σε επιδιόρθωση βλάβης που, όπως μου ανέφερε, έγινε το Σάββατο 23 Μαΐου 2009 στον αγωγό αυτόν και σε σημείο του που βρίσκεται ανάμεσα στο παλιό εργοστάσιο ξυλείας της Μόρνας και σε μικρό γεφυράκι, γνωστό ως «Ξυλογέφυρο», δηλαδή στον παλιό αγωγό που δεν αντικαταστάθηκε πέρυσι.
Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου 2009 πήγα με το μηχάνημά μου JCB στο σημείο της βλάβης, για να την επιδιορθώσω, όπως έκανα πολλές φορές και στο παρελθόν για άλλες βλάβες στον ίδιο αγωγό. Όταν έφτασα στο σημείο της βλάβης είδα τον κρατήρα που είχε δημιουργηθεί από την έκρηξη του νερού του αγωγού, διαστάσεων 1μ. x 1μ. περίπου και βάθους περί τα 80 εκατοστά.
Κατά την εργασία εκσκαφής αποκαλύφθηκε ο αγωγός, που είχε επιμήκη ρωγμή - σχίσιμο, μήκους περίπου τριών μέτρων, στο κάτω μέρος του, καθώς και ότι αυτός επικαθόταν πάνω σε βράχους. Βράχοι υπήρχαν και πέριξ αυτού.
Από τη μακρά εμπειρία μου κρίνω ότι η βλάβη αυτή προκλήθηκε όχι από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια, αλλά από κακότεχνη κατασκευή και τοποθέτηση του αγωγού εντός του εδάφους, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πουθενά άμμος, είτε κάτω είτε γύρω από τον αγωγό.
Τα παραπάνω θα ήθελα να σας τα καταστήσω γνωστά, διότι πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι επιχειρείται διαστρέβλωση της πραγματικότητας με το να αποδίδεται η πρόκληση της βλάβης αυτής σε δολιοφθορά που αποδίδεται, προφανώς και σκόπιμα αορίστως, σε συνδημότες μου.
Θεωρώ ύψιστο καθήκον μου να φωτίσω την αλήθεια και να προασπίσω το ήθος, την εντιμότητα και την προσήλωση εμού, των συνδημοτών μου, των αιρετών μας δημοτικών αρχόντων και των παραγωγικών φορέων του Δήμου μας στην τήρηση της νομιμότητας απέναντι σε αναληθείς φήμες και διαδόσεις απ όπου και αν αυτές προέρχονται ή εκπορεύονται, προκειμένου να υπηρετηθούν άλλα συμφέροντα.
Μηλιά 29 Μαΐου 2009
Με τιμή
Αθανάσιος Γ. Τζήκας
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: