Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πυκνώστε τα δρομολόγια του προαστιακού Λάρισας-Θεσσαλονίκης

 

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ να επαναφέρει τα «κομμένα», αλλά και να πυκνώσει τα υφιστάμενα δρομολόγια στο δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Λάρισας-Θεσσαλονίκης, ζήτησε με ερώτησή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Η κ. Διώτη ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό ότι το ταξίδι τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες αιχμής είναι ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες και επικίνδυνο λόγω του γεγονότος ότι πολλοί αναγκάζονται να ταξιδέψουν όρθιοι, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλές υπογραφές (111 μετακινούμενοι με το τρένο και 34 επαγγελματίες των νομών Λάρισας και Πιερίας) για το θέμα.
Εξηγώντας τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ....

Περί προβλημάτων από ανοιχτά διόδια-κλειστά Τέμπη


2_THEMA_-_DS

Τα προβλήματα που δημιουργούν στο νομό η άκαιρη επαναλειτουργία του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς και ο κλειστός, από τον περασμένο Δεκέμβρη, δρόμος των Τεμπών θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Διοίκησης του Επιμελητήριου Πιερίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στην πρώτη του για το 2010 συνεδρίαση,
καλείται να αναζητήσει τρόπους στήριξης των μελών του στη δύσκολη οικονομική συγκυρία των ημερών, που επιβαρύνεται περεταίρω από τον οδικό αποκλεισμό της νότιας, κυρίως Πιερίας, λόγω Τεμπών.
Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι επίσης, μεταξύ άλλων, η δημιουργία μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου στο νομό, η συμμετοχή του ΕΒΕ στην «ΟΛΥΜΠΟΣ-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.Τ.Α»,η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, οι επιχειρηματικές αποστολές στη Μόσχα και το Βελιγράδι, η οικονομική ενίσχυση Σωματείων και Συλλόγων του νομού. 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2010
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2028-01-2010.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Είστε ΚΛΕΦΤΕΣ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ - Να μπει φυλακή όποιος έσβησε το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
http://troktiko.blogspot.com/2010/01/55_623.html
Κλείστε τους φυλακή. Όχι άλλο έλεος. Tο υπουργείο οικονομικών (Γιώργος Αλογοσκούφης - επί θητείας του , το 2008) με τις αλχημείες τις κυβέρνησης και τις εμπρόθεσμες προσφυγές διέγραψε το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ που είχε υποβάλει η ΦΑΕΕ Αθηνών στην "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για τα δομημένα ομόλογα. Οι κλέφτες και οι απατεώνες. Οι λήσταρχοι. Αυτό το ποσό δεν ζητάμε τώρα από τους ξένους επενδυτές και πήραμε 8 δισ. με 6,2% επιτόκιο;
Αν δεν διέγραφαν το πρόστιμο θα είχαμε το ποσό. Την καταγγελία έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης!
Ο εισαγγελέας ψάχνει να βρει ποιος έδωσε την....

Κτηνοτρόφοι: Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουμε εαν θα κάνουμε ΄΄κτηνοτροφικά΄΄ μπλόκα .

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010
Δεν φεύγουμε ικανοποιημένοι και τον λόγο έχουν τα μέλη των συλλόγων μας τόνισε ο Δημήτρης Καμπούρης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων μετά την συνάντηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης . Πάμε στις συνελεύσεις τόνισε χαρακτηριστικά και εκεί θα...... αποφασίσουμε για την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων με κτηνοτροφικά μπλοκ. Πάντως σε κάθε περίπτωση είμαστε μαζί με τους αγρότες, δίνουμε κι εμείς το δικό μας αγώνα δίπλα δίπλα και θα αποφασίσουν οι κτηνοτρόφοι στη βάση για τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων.Εάν τα μέλη μας αποφασίσουν είπε θα δημιουργήσουμε και καθαρά δικά μας μπλοκ ή θα ενισχύσουμε αυτά των αγροτών. Μπορεί να υπάρξει και άλλη τροπή.Εμείς εδώ και 2 - 3 χρόνια διεκδικούμε και δημοσιοποιούμε τα προβλήματα μας χρησιμοποιώντας άλλες τακτικές. Μοιράσαμε γάλα, μοιράσαμε γαλακτοκομικά προϊόντα, χύσαμε γάλα, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια ενός ....

Στο ΄΄μικροσκόπιο ΄΄ της Επιτροπής οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Τετάρτη, 27 Ιανουάριος 2010
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ό,τι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009. Η Επιτροπή έχει ...... αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της επίσημης διαδικασίας έρευνας θα δώσει τη δυνατότητα, αφενός, στην Επιτροπή να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται, προκειμένου να αξιολογήσει τις ενισχύσεις και, αφετέρου, στα ενδιαφερόμενα μέρη να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενισχύσεις χορηγούνται από ....

Ενίσχυση της ρευστότητας και διαφάνεια

Katseli-001Ο νόμος για τη ρευστότητα στην αγορά, μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί από επιχειρηματίες, ενώ τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , ανέφερε η Υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς. Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δοθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου που θέτει τέρμα στα ψιλά γράμματα των τραπεζικών συναλλαγών, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο σχέδιο νόμου για τη διαφάνεια στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Αναφερόμενη στην κατάσταση στην αγορά η Λούκα Κατσέλη επεσήμανε ότι δεν ....

Νεολιθικοί... χειρουργοί

neolithic_toolsΚαι όμως, υπήρχαν Νεολιθικοί χειρουργοί, που έκαναν πετυχημένους ακρωτηριασμούς, σύμφωνα με νέα ανακάλυψη. Πριν από περίπου 6.900 χρόνια (4.900 π.Χ.), οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης είχαν πολύ πιο εξελιγμένες ιατρικές γνώσεις από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σε βαθμό που έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις ακρωτηριασμού, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.
Ο χειρουργός, ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου, κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα και χρησιμοποιώντας κάποια φυτική αναισθητική ουσία, ακρωτηρίασε το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου "ασθενούς" του με επιτυχία. Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με ....

Με την εικόνα του Ιωσήφ Στάλιν θα κυκλοφορήσει αναψυκτικό στη Ρωσία

stalin_soft_drinkΤο κουτί ενός αναψυκτικού θα κοσμεί το πρόσωπο του Ιωσήφ Στάλιν, το οποίο θα βρεθεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Ρωσίας από το Φεβρουάριο με την ευκαιρία του εορτασμού της 67ης επετείου της νίκης στη μάχη του Στάλινγκραντ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ιδέα ανήκει στο εργοστάσιο Pivovar στο Βολγκογκράντ, την περιοχή του πρώην Στάλινγκραντ. Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει μία περιορισμένη ποσότητα ενός ανθρακούχου αναψυκτικού με την εικόνα του Στάλιν, καθώς και άλλων δύο αξιωματικών του Ερυθρού Στρατού, στοχεύοντας στην τόνωση των πωλήσεων.
Ο διευθυντής της Pivovar Μπόρις Ιζγκαρτσέφ δήλωσε στην.....

Η πρώτη φυλακή για τρανσέξουαλ στην Ιταλία

fylakh_italia_potsaleΤο πρώτο σωφρονιστικό ίδρυμα αποκλειστικά για τρανσέξουαλ, πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στην Ιταλία.
Πρόκειται για τις , κοντά στην πόλη Έμπολη, δηλαδή, στον κεντρικό νομό της Τοσκάνης, όπου ανακατασκευάστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν 24 τρανσέξουαλ κρατούμενες.
Μέχρι προσφάτως, οι φυλακές του Ποτσάλε ήταν γυναικείες. Όμως, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι κρατούμενες ήταν μόνον δύο. Κατά συνέπεια, αποφασίσθηκε να αξιοποιηθούν πιο αποδοτικά οι χρηματικοί πόροι που απαιτούνται για την λειτουργία του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος. Οι κρατούμενες στη φυλακές θα έχουν ατομικά κελιά με τηλεόραση, τουαλέτα και ντουλάπα. Οι φυλακές διαθέτουν επίσης, οδοντιατρείο, βιβλιοθήκη, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και χίλια τετραγωνικά μέτρα αγροτικής έκτασης, με ελιές και αμπέλι.
Η υπεύθυνη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της....

Ενδιαφέρον και διαψεύσεις για τα ελληνικά ομόλογα

papakonstantinou_papandreou_mΤρία έως πέντε δισ. ευρώ αναζητά το ελληνικό δημόσιο στις διεθνείς αγορές. Ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου μιλώντας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο προανήγγειλε την πώληση ελληνικών ομολόγων αξίας έως και 10 δισ ευρώ στις ασιατικές αγορές. Η σεναριολογία για τα ελληνικά ομόλογα μονοπωλεί το διεθνή τύπο, με τους Financial Times να αναφέρουν ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 25 δισ. ευρώ, είδηση η οποία διαψεύστηκε κατηγορηματικά  από το Υπουργείο Οικονομικών. Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Με δηλώσεις του ο προεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας της Ελλάδας και χαρακτηριζει παράλογη την έξοδό της από την ευρωζώνη.
Σε κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχει....

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ: Στηρίζουν επανεκλογή Κ. Παπούλια

papoulias_kalph
Την προσεχή Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, αναμένεται να επικυρωθεί η επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εκκίνηση της διαδικασίας έγινε επισήμως το μεσημέρι της Τετάρτης με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Αυτονόητη χαρακτήρισε την επιλογή του κ. Παπούλια για μια νέα θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Γ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως με τη στάση του ενίσχυσε την αίσθηση της σιγουριάς, της ασφάλειας και της δημοκρατίας για τον τόπο και η επιλογή στο πρόσωπό του εχει την ευρύτατη συναίνεση των κομμάτων και του ελληνικού λαού. "Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το καθήκον μου", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό. Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής και ο Αντώνης Σαμαράς γνωστοποίησε ότι και η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, ενώ και το ΛΑΟΣ έχει εκφράσει τη στήριξή του στο πρόσωπό του.
Με θερμά λόγια ο πρωθυπουργός επανέλαβε την .....

Αντωνίου: "Να αφήσουμε τις φιέστες"

alt
Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Κώστας Αντωνίου σε συνέντευξη που παρεχώρησε εφιστά την προσοχή των παικτών του «τριφυλλιού» και να μην εφησυχάσουν από την διαφορά των 8 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ μιλώντας για τον Νίκο Νιόπλια τόνισε ότι έγινε επί ημερών του πιο ξεκάθαρη η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και η συνεισφορά του στο κλίμα της ομάδας είναι πολύ  μεγάλη.
Μεταξύ άλλων είπε ο Κώστας Αντωνίου στον ρ/σ «NovaΣΠΟΡ»: Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αν δούμε τα πράγματα πως έχουν. Δεν είναι δυνατό, ένδεκα αγωνιστικές πριν από το τέλος, να λέμε ότι είμαστε χαρούμενοι, επειδή έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα πρωταθλήματα τελειώνουν στη λήξη τους, όταν είσαι ....

Προβληματισμός Σαμαρά για τις επιστολές Παπανδρέου- Ερντογάν

samarasKEΤη δημοσιοποίηση των επιστολών που αντάλλαξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο αυτών των επιστολών, αλλά και την ανησυχία του για την διαχείριση των Ελληνοτουρκικών από την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως με αυτή την κίνηση ενισχύεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης κεκλεισμένων των θυρών την ώρα που η Τουρκία προσθέτει όλο και περισσότερα προβλήματα και διεκδικήσεις στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρει: «Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και .....

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΠΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010

Παρατείνεται ως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που έληξε εχθές. Η παράταση δόθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν με τη λειτουργία του ΤΑΞΙΣ-net. 

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη χώρα

xionia_makedoniaΜε ιδιαίτερη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο νομό της Φθιώτιδας. Ήδη χιονίζει και στο εθνικό δίκτυο τόσο στην περιοχή του Μαρτίνου όσο και στην περιοχή πριν και μετά τη Λαμία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν παρατηρείται προς το παρόν ιδιαίτερο πρόβλημα στο εθνικό δίκτυο, ωστόσο ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν συνέχεια αλάτι για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό. Στο μεταξύ, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, η κίνηση στους δρόμους από και προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας και Διακοπτού, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως επίσης και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αχαΐας. Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις της Olympic air και της Aegean Airlines λόγω της κακοκαιρίας.
Στη Φθιώτιδα
Από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης η χιονόπτωση παρουσιάζει μεγάλη ένταση σε όλα τα σημεία του νομού Φθιώτιδος. Στο δρόμο ......

Με πτώση 3,89% έκλεισε το Χρηματιστήριο

xrimatistirioΗ αναταραχή στην αγορά των ομολόγων οδήγησε την αγορά του χρηματιστηρίου σε μεγάλη πτώση, με τον βασικό δείκτη να διασπά καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 μονάδων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.972,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,89%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 210,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,03% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,83 %.
Ολοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν με πτώση. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών -5,89% και των Πρώτων Υλών -5,69%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές : Εικόνα- Ηχος +13,33%, Εμπορικός Δεσμός (κο) +12,50%, Plias +10,00%, Ζάμπα +9,93% και Vivere +9,43%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Nexans -9,74%, Πραξιτέλειο Θεραπευτήριο(κο) -9,43%, Envitec -9,38%, Τεξαπρέτ -8,33% και Τεχνικές Εκδόσεις -8,11%.47 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 139 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές. 

Την Πέμπτη η συνάντηση για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Maniatis_Ioannis_yfPerivalontosΑναβλήθηκε για το πρωί της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου, η συνάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτη με τον Βούλγαρο Υπουργό Οικονομίας Ενέργειας και Τουρισμού, κ. Traicho Traikov που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Σόφια. Ο κ.Μανιάτης βρίσκεται στη Βουλγαρική πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Black Sea Economic Cooperation), την Προεδρία του οποίου αναλαμβάνει η Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Επί τάπητος στη συνάντηση με τον Βούλγαρο υπουργό, η πορεία υλοποίησης των δύο μεγάλων ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και του αγωγού φυσικού αερίου Χάσκοβο-Κομοτηνή. Αναφορικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη η βουλγαρική εφημερίδα "ΠΑΡΙ" δημοσιεύει δηλώσεις του Διευθυντή της.....

Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ:«Όταν βγαίνεις από μια συντριβή είναι δύσκολο να ξαναβρείς το δρόμο σου.»



Συνέντευξη στην εκπομπή τη ΝΕΤ 105,8 με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Χρήστο Βασιλόπουλο. Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι γίνεται στο εσωκομματικό κ.Μανώλη;»
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Όταν βγαίνεις από μια συντριβή είναι δύσκολο να ξαναβρείς το δρόμο σου. Θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα σήμερα αν δεν είχαμε ένα γεγονός, το πολύ σημαντικό και δίνει τις δυνάμεις αυτής της παράταξης δηλαδή τη συμμετοχή αυτού του κόσμου. Αυτό λοιπόν είναι που δίνει τη δύναμη στον αρχηγό και στην παράταξη να προχωρήσει και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί άνθρωπος που θα μπορεί να πάει κόντρα σε αυτή την εντολή ή που θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντολή. Είναι πανίσχυρος ο πρόεδρος, πιστέψτε με, κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει.» 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η επόμενη μέρα δεν έχει έρθει γιατί ο καβγάς γίνεται για τη siemens και τις επιστολές Καραμανλή – Χριστοφοράκου.» «Πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για αυτή την επιστολή;» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Έδωσε κάποιες διευκρινίσεις, εγώ επειδή την επιστολή την είδα -τη διάβασα στη εφημερίδα- ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη είναι επιστολές που για οποιοδήποτε λόγο στέλνονται σε πολλούς που έστειλαν ένα τηλεγράφημα. Τις περισσότερες φορές ο πρόεδρος δεν γνωρίζει … Αν δεν έβλεπα την επιστολή, τον τύπο της επιστολής, θα ζητούσα διευκρινήσεις.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Για την περίπτωση του Βατοπεδίου, η υπογραφή της γνωμοδότησης του νομικού συμβουλίου του κράτους δύο μέρες πριν της εκλογές από τον κ.Παπαθανασίου όπου για ένα κομμάτι των εκτάσεων που αντηλλάγησαν ρυθμιζόταν μια αμοιβαία ανταλλαγή αλλά πάντως σε ζημία του δημοσίου απέβαινε πως σχολιάζεται;» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Χωρίς να είμαι σε θέση να αποδείξω αν οι εκάστοτε υπουργοί όλων των κυβερνήσεων και όχι μόνο των κυβερνήσεων Καραμανλή, ενέδιδαν στις πιέσεις ενός ικανότατου ανθρώπου κατά τ’ άλλα και ενός μοναστηριού, εάν το έκαναν με ανταλλάγματα κάποιων που πίεζαν ή το έκαναν στη λογική ότι ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους πρέπει να το στηρίξουμε. Εγώ όταν έψαξα και είδα πολλές υποθέσεις τέτοιες δεν θα το έκανα γιατί θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν προσβάλει ακόμα και αυτή την εκκλησία. Από κει και πέρα ο κ.Σαμαράς δεν οφείλει σε κανέναν τίποτα, το ξεκαθάρισε και πρέπει να σας πω ότι οφείλει ο αρχηγός και αυτό κάνει, να προστατέψει μόνο την παράταξη και τον εαυτό του.» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κ.Σαμαράς εχθές συναντήθηκε με αγρότες που πρόσκεινται στη ΝΔ, τους είπε ευθέως φύγετε από τα μπλόκα.» 
Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ: «Στο δρόμο μπορεί να είναι, μπορεί να κάνουν κάποιους συμβολικούς αν θέλετε κατά την άποψη μου αποκλεισμούς για να αναδεικνύουν το πρόβλημα μιας ώρας ή δύο ωρών αλλά το κόψιμο της Ελλάδος αυτό και εγώ διαφωνώ. Και συνδικαλιστικά σας το λέω, άμα κόψουν τώρα και παρακαμπτηρίους από τα Τέμπη θα είναι καταστροφή. Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει πως αντιμετωπίζουν οι υπουργοί τους αγρότες. Όταν είσαι στο δρόμο δεν μπορείς να λες ότι είναι αναρχό… ξέρω εγώ τι είναι. Αν εγώ ήμουν στο δρόμο και έχω δίκιο και με έβριζε ένας υπουργός θα πήγαινα στα άκρα.» 

Σχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

XenogiannakopoulouΣχέδιο νόμου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση κατά το προσεχές δίμηνο, σε μια προσπάθεια εκκαθάρισης του συστήματος προμηθειών και πάταξης των υπερτιμολογήσεων, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η Υπουργός διευκρίνισε, μεταξύ άλλων,πως θα υπάρξουν ρυθμίσεις που να καθιερώνουν ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραγγελιών, καθώς και ειδική νοσοκομειακή συσκευασία για τα φάρμακα.
Το σύστημα προμηθειών είναι, είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου,ο βασικός υπεύθυνος για την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων,για τα οποία η υπουργός διαπίστωσε να ανέρχονται, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ (2005-2009) σε 6,2 δισ., εκ των οποίων έχει πληρωθεί 1,2 δισ. ευρώ και για τα υπόλοιπα αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση.
«Ειδικά για τα αναλώσιμα, οι τιμές είναι πέντε και έξι ....

"Πράσινο ταμείο" με ενίσχυση από τα έσοδα των ημιυπαιθρίων

birbiliΠράσινο ταμείο, το οποίο, ενδέχεται να ενισχυθεί με έσοδα, που θα προκύψουν από τη ρύθμιση για τους ημιυπαιθρίους, θα συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να χρηματοδοτεί, αναπλάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, και αύξηση του πρασίνου. Στη Βορειο-ανατολική Αττική, κηρύχθηκαν αναδασωτέες καμένες περιοχές, και ξεπαγώνει η έκδοση οικοδομικών αδειών, στις εντός σχεδίου πόλεως, περιοχές.
Αναπλάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές , αλλά και αύξηση του πράσινου σε πυκνοδομημένες γειτονιές όπως η Κυψέλη, το Παγκράτι και τα Πατήσια θα χρηματοδοτεί το πράσινο ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν και τα πρόστιμα από τις πολεοδομικές παραβάσεις. Με την ενίσχυση των εσόδων αυτού του ταμείου εξετάζεται να συνδεθεί και η ρύθμιση για τους ημιυπαιθρίους η οποία αναμένεται στις αρχές της άνοιξης.
Αποκατάσταση του πράσινου που ....

Ξεκίνησε περιπολίες ο "αστυνομικός της γειτονιάς"

Oikonomou-ELASΕπίσημη πρώτη σήμερα για τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, η παρουσίαση του οποίου έγινε σήμερα στο Περιστέρι από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου. Στόχος του νέου θεσμού, είναι η άμεση αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέφτηκε το πρωί το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπου συναντήθηκε με «Αστυνομικούς της Γειτονιάς».

Ο κ. Αρχηγός,....

Να καταργηθούν όλα τα διόδια μέχρι τα Τέμπη ζητούν επιτροπές πολιτών

diodiaΝα καταλογίσει το ελληνικό δημόσιο ευθύνες στην πολυεθνική κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.", που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο "Μαλιακός – Κλειδί", για την βραχόπτωση στα Τέμπη, ζητούν οι επιτροπές πολιτών " Ακρίβεια-Ανεργία-Stop", καθώς και πανελλαδική επιτροπή που συστήθηκε ενάντια στα διόδια. "Η κοινοπραξία να επωμισθεί τόσο το κόστος της αποκατάστασης των Τεμπών, όσο και τις αποζημιώσεις των επαγγελματικών τάξεων, που επλήγησαν από το κλείσιμο το δρόμου", επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής των επιτροπών "Ακρίβεια-Ανεργία-STOP", Γιώργος Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας ότι μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα διόδια στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη. Οι επιτροπές υποστηρίζουν ότι η κοινοπραξία, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για την διάνοιξη των σηράγγων στα Τέμπη, προκάλεσε τις καταπτώσεις των πρανών. Μάλιστα, καλεί εκπροσώπους της εταιρίας να συμμετάσχουν σε "ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης" γύρω από τα αίτια της .......

Ψάχνουν τη λύση - Εμμένουν στα μπλόκα



AGROTIKO_MPLOKOΝέα πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε στους αγρότες ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα προβλήματα δεν λύνονται με τα μπλόκα αλλά μέσα από το διάλογο, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τη διάθεση για μεγάλες ανατροπές που χρειάζονται τη βοήθεια όλων. Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο, όσο και στα μέτωπα των αγροτών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής φόρμουλας για τον τερματισμό των κινητοποιήσεων. Μέτρα για τους νέους αγρότες ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.  Κοινή πλατφόρμα αιτημάτων ετοιμάζουν οι αγρότες από όλη τη χώρα στην προσπάθεια τους να παρουσιάσουν ενιαία στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ εμμένουν στην τακτική των μπλόκων ως μέσο πίεσης. Έρευνα ξεκινά η Κομισιόν για το "πακέτο Χατζηγάκη" ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η χώρα μας στους αγρότες την περίοδο 2008 – 2009.Την ίδια ώρα στην αγορά έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγές όσο και στις μεταφορές των εμπορευμάτων απο τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.
Την φόρμα που θα οδηγήσει στην άρση του αδιεξόδου ψάχνουν ......

ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010
http://lefteria.blogspot.com/

Δεξίωση παρέθεσε ο δήμαρχος Πιερίων Δημήτρης Βαϊνάς σήμερα το πρωί στο χιονισμένο Ελατοχώρι μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα που προκάλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές τον Ιανουάριο του 1944.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 
 

Διαιτητές του Συνδέσμου Πιερίας Σε αγώνες Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010

http://www.hdsa.info/media/Referee%20-%20Cartoon%202.GIF
Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής
Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ
Διαιτητής: Θάνος Δ. (Γρεβενών)
Α’ Βοηθός: Καραϊσαρίδης Ν. (Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Γεωργιάδης Γ. (Κοζάνης)
4ος Διαιτητής: Κύζας Γ. (Δράμας)
Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής
Κοζάνη – Βέροια
Διαιτητής: Στεφανίδης Χ. (Καστοριάς)
Α’ Βοηθός: Παρχαρίδης Θ. (Δράμας)
Β’ Βοηθός: Μαλεζίδης Π. (Φλώρινας)
4ος Διαιτητής: Ίσαρης Λουκάς (Πιερίας)
http://athlitikipierias.blogspot.com/

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναλύαμε, από τη συγκεκριμένη στήλη, τους λόγους που καθορίζουν τη βαθμολογική θέση του Πιερικού στο σάπιο και νοσηρό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, την Κυριακή που μας πέρασε λάβαμε για μια ακόμη φορά  το μήνυμα από τους «αρχιτέκτονες» και τους «εξουσιαστές» του κακόμοιρου πρωταθλήματος, στο οποίο δυστυχώς αγωνίζεται η ομάδα μας.
Ως υγιείς φίλοι του ποδοσφαίρου και του Πιερικού αισθανόμαστε προσβεβλημένοι από την αντιμετώπιση που υφίσταται η ομάδα μας από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Αισθανόμαστε ντροπή που ο Πιερικός αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που ποδόσφαιρο παίζουν μεν οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι νίκες, οι ισοπαλίες και οι ήττες δεν κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Σε κάθε αγωνιστική είμαστε μάρτυρες μιας σκηνοθετημένης παράστασης, όπου οι σεναριογράφοι είναι γνωστοί και οι φίλαθλοι τα αθώα θύματα.
Πολλοί με βρίσκουν στο δρόμο και με ρωτούν με απορία: «Ακόμη με τον Πιερικό ασχολείσαι, δεν βαρέθηκες…». Κι εγώ προσπαθώ να αιτιολογηθώ για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου, να υπερασπίσω τα δίκαια της ομάδας μου, να τους φέρω ξανά κοντά στον Πιερικό, να σώσω κάτι από την αξιοπρέπεια που καταπατούν οι τυχάρπαστοι παράγοντες που καλλιεργούν δήθεν αθλητισμό και προάγουν το φίλαθλο πνεύμα.
Όχι κύριοι, δεν θα νικήσετε εσείς. Θα νικήσει ο αθλητισμός. Θα νικήσει το ποδόσφαιρο. Θα νικήσει μια φορά και ο Πιερικός. Γιατί είναι τιμή σας που αγωνίζεται σ’ αυτό το πρωτάθλημα ο Άρχοντας του Βορρά. Δεν μπορείτε να τη διαλύσετε αυτή την ομάδα, όπως μας απειλείτε κατά καιρούς. Ο Πιερικός έχει τιμήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει εκπροσωπήσει επάξια την επαρχία με συμμετοχές στην Α’ εθνική, με συμμετοχή σε τελικό κυπέλου Ελλάδας, σε ημιτελικό κυπέλου Ελλάδας, με συμμετοχή στο Βαλκανικό κύπελο, με κατάκτηση της 5ης θέσης για δύο φορές. Να αναφέρουμε τους παίκτες που κόσμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα του Πιερικού θα χρειαστούμε χώρο και χρόνο, και σιγά μη καθίσουν οι ποδοσφαιρικοί γίγαντες του Πιερικού της μεγάλης εποχής να ασχοληθούν μαζί σας.
Οι διοικούντες της ΠΑΕ Πιερικός θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ρομαντικοί και αγνοί φίλοι της ομάδας θα είναι πάντα κοντά στο σύλλογο της καρδιά τους κι ας λοιδορούνται κι ας χλευάζονται, ακόμη και από κάποιους δήθεν υποστηρικτές του συλλόγου. Δεν είμαστε ούτε απαίδευτοι, ούτε αμαθείς, ούτε αγνώμονες. Έχουμε τα μυαλά μας στη θέση τους, γνωρίζουμε τι γίνεται στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς για κάποιους που θέλουν το κακό της ομάδας, εμείς είμαστε Πιερικός. Και είμαστε Πιερικός γιατί για μας ο Πιερικός είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αυτό  μπορούμε να το λέμε υπερήφανα και να το διαδίδουμε με αγάπη.
Περάσαμε πολλές δοκιμασίες με την ομάδα μας και θα αντέξουμε κι άλλες. Επώνυμοι κι ανώνυμοι πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και τους ανθρώπους που επενδύουν. Ο Πιερικός και οι φίλαθλοι του δεν έχουν καμιά συγγένεια με τους απίθανους «ρολίστες» της Β’ εθνικής. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ήρωας μας σ’ αυτό είναι ο Πιερικός. Σ’ αυτό το παιχνίδι θέλουμε να απολαμβάνουμε το θέαμα και απαιτούμε να τηρούνται επιτέλους και οι κανόνες του. Δεν ζητάμε καμιά χάρη και καμιά εύνοια, μόνο ισονομία.
Πέραν αυτών, η εικόνα που θέλουμε να βγαίνει προς τα έξω από την ομάδα μας, για να εισπράττει το σεβασμό όλων, αποτυπώνεται σε όσα γράφει ένας φίλος του Παναιτωλικού στο site της ομάδας του: «Ο Παναιτωλικός έκανε άλλη μια μέτρια εμφάνιση σήμερα απέναντι στον Πιερικό που παρουσιάστηκε πολύ επικίνδυνος και δουλεμένος. Η ομάδα μας στο α΄ ημίχρονο δεν βρήκε καθόλου τα πατήματά της, ενώ ο Πιερικός κυριαρχούσε στον χώρο του κέντρου και έβγαινε συντονισμένα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πιερικός σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κλείστηκε στα καρέ του από τον Παναιτωλικό, που προσπαθούσε με σέντρες κυρίως από δεξιά να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή».
Γιάννης Τσαπουρνιώτης
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

"Δεν μας φταίει μόνο η Τουρκοκρατία!" του Γιάννη Κορομήλη



ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010
Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου το Γεωφυσικό Ινστιτούτο Ερευνών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα μίλια μακριά από τις ακτές της Αϊτής. Ο σεισμός αυτός επέφερε τόσο σοβαρές ανθρώπινες απώλειες - ήδη έχουν ανασυρθεί αρκετές χιλιάδες νεκροί και τέτοιας έκτασης υλικές ζημιές που μάλλον αποτελούν τη χειρότερη φυσική καταστροφή που αντιμετώπισε ο ΟΗΕ στην ιστορία του.
 Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, υπενθύμισε κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το νέο Ελληνικό ανεξάρτητο κράτος που συστάθηκε μετά την επανάσταση του 1821. Η Αϊτή ήταν ήδη ελεύθερη, από τις αρχές του 1800, χάρη στην επανάσταση των υπόδουλων σκλάβων κατά των Γάλλων αποικιοκρατών. Ήταν η πρώτη επανάσταση σκλάβων στον κόσμο που στέφθηκε με επιτυχία.
 Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει μια από τις ......

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010
Πρωτοσέλιδο 27.1.2010

ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
Λοιπόν ή θα χιονίσεις κανονικά και με το νόμο ή θα σταματήσεις να παίζεις με τα νεύρα μου παλιόκαιρε, διότι λίγο «λευκή μέρα» δεν γίνεται. Ή λευκή κατάλευκη ή τίποτα. Ντεμί και λίγο απ’όλα δεν θέλουμε.
Ούτε ο καιρός δεν μας κάνει τα κέφια τελευταία πόσο μάλλον η επικαιρότητα. Ο παγετός δεν αρκεί για να καθίσουμε στα αβγά μας, θέλουμε κάτι πιο δραστικό. Να χιονίσει ένα μέτρο γίνεται;
Πάμε επικαιρότητα. Χθες είχαμε δημοσιογραφικό-νομαρχιακό-σύναξη. Οικοδεσπότης των δημοσιογράφων ο νομάρχης Πιερίας, πλαισιωμένος από τους αντινομάρχες του, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, συνεργάτες του στο γραφείο νομάρχη και στο γραφείο τύπου.
Λίγο έξω από την Κατερίνη το ραντεβού και φυσικά η επικαιρότητα των ημερών κυριάρχησε και στις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν.
Έγινε ακόμη και ιστορική αναδρομή….

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
«Ανοίξτε το πουγκί και στάξτε τα». Τάδε έφη αγροτοπατήρ στον Προμαχώνα, γιατί έχει κεσάτια.
***
Και γιατί δεν πας στην τράπεζα, δερβίση μου, να πάρεις ένα δανειάκι, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι κα θέλεις αέρα παρά;
***
Άντε να βγούμε όλοι στο δρόμο και να ζητάμε επιδοτήσεις και επιδόματα. Οι βιοτέχνες γιατί δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό, οι έμποροι για τα κινέζικα, οι κτηνοτρόφοι για τα παστεριωμένα μακράς διαρκείας, οι αλιείς για τα κατεψυγμένα και βάλε.
***
Ωραίοι είστε, πήραμε 8 δις δάνειο θα.......

Ανένδοτοι οι αγρότες

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
Παρά τις διαβεβαιώσεις της Μπατζελή για ενισχύσεις 5,5 δις μέσα στο 2010
Ανένδοτοι
οι αγρότες
Στις θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το μέλλον της γεωργίας αναφέρθηκε η Κατερίνα Μπατζελή μετά το πέρας της διημερίδας στο Ζάππειο, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων.
Η ίδια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν αθετεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις και θα υλοποιήσει το νομοθετικό έργο μέχρι τον Απρίλιο.
Η υπουργός επισήμανε ότι βασικό εμπόδιο στον εξορθολογισμό της λειτουργίας της αγροτικής οικονομίας αποτελούν κατεστημένες αντιλήψεις, μεταξύ των οποίων και η άποψη ότι οι αγρότες θα πρέπει να ζουν από τις επιδοτήσεις.
«Οι παλιές αντιλήψεις θα φύγουν και θα έλθουν νέες» τόνισε.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για τις νομοθετικές παρεμβάσεις, μέσα στο 2010 οι αγρότες θα εισπράξουν 5,5 δισ. ευρώ. Ποσό που αφορά εξόφληση υποχρεώσεων Γ' ΚΠΣ, κοινοτικές επιδοτήσεις, κυβερνητικές ρυθμίσεις (αύξηση επιστροφής ΦΠΑ, ειδικός φόρος, πετρελαίου, ρύθμιση δανείων κλπ).
Παράλληλα, θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην αγορά. Ετοιμάζεται .......

Ο καιρός της Τετάρτης σε video...

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010

 

Το είδαμε και αυτό

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

http://ksipnistere.blogspot.com

Ε ..... ναι λοιπόν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει και αυτός το δικό του BLOG .......
Ρε τι έχουμε πάθει....για του λόγου το αληθές.. νάτοhttp://kwnmitsotakis.blogspot.com/






Από μια άλλη οπτική γωνία

ΤΕΤΑΡΤΗ  27.01.2010

του Δημητρίου Μοσχοτέλια (ΠΙΕΡΙΚ.ΑΝΤΙΛ)
- Το ότι οι αγρότες μας χρειάζονται περισσότερα χρήματα είναι κάτι αναμφισβήτητο.
Όλη η αγορά περιμένει απ' τους αγρότες για να κινηθεί.
Όλα τα μαγαζιά, κάθε κατηγορίας και κάθε είδους περιμένω την κάθοδο των αγροτών στην πόλη για να δουλέψουν.
Εκτός των άλλων θα πούμε και κάτι που δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο.
Οι πόλεις γέμισαν μπαράκια με σερβιτόρες κυρίως αλλοδαπές. Αν δεν έχουν χρήματα οι αγρότες, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν. Δεν θα μπορέσουν να στείλουν χρήματα στις πατρίδες τους. Ούτε ακόμη και να επιβιώσουν με τον τρόπο που έμαθαν να ζουν.
Όποιος επισκεφτεί, από περιέργεια, τα διάφορα μπαράκια δεν θα δει άλλες τάξεις εργαζομένων, παρά μόνο αγρότες.
Ας ληφθούν υπόψη και αυτές οι... υποχρεώσεις των αγροτών.
- Με αφορμή τα όσα ακούγαμε περί "δικαιωμάτων" των αγροτών και το μεγάλο συνωστισμό στην Αγροτική Τράπεζα, θέλησα να μάθω για το ύψος του χρηματικού ποσού.
Νόμιζα ότι θα ήταν λίγα κατοστάρικα ευρώ και έτσι δεν ....

Ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία;

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-1-2010


Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το "χούι" του. Κι' εμένα το δικό μου "χούι" ήταν πάντα το ρεπορτάζ.
Για να δω λοιπόν πόσο "εθνικός" και πόσο "διάλογος" είναι αυτό που γίνεται, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, στο Ζάππειο, έκανα μια βόλτα ως εκεί για να έχω άμεση αντίληψη.
Ήξερα βέβαια ότι οι αγρότες που παίρνουν γραμμή από το ΚΚΕ δεν επρόκειτο να είναι εκεί. Αλλά τελικώς διαπίστωσα πως εκτός από αυτούς έλλειπαν και οι "γαλάζιοι" και οι "ροζ" και οι πολιτικοποιημένοι "ανένταχτοι", αλλά ακόμη και τα μαχητικότερα στοιχεία των "πράσινων" στελεχών του αγροτικού κινήματος.
Η  απουσία των γαλάζιων αγροτοσυνδικαλιστών έδωσε την αφορμή και στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κασαπίδη να κηρύξει την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μακάρι η άρνηση διαλόγου να έλυνε τα προβλήματα. Αλλά δεν τα λύνει. Όπως δεν τα λύνει και κανένας "διάλογος" ανάμεσα μόνο σε υποστηρικτές, ή τους ίδιους τους υπουργούς της κυβέρνησης.
Επομένως όσοι προπαρασκεύασαν αυτή την συνάντηση του Ζαππείου, που καταγγέλλεται ως "φιέστα" από το ΚΚΕ, ελέγχονται για το ότι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τις συνθήκες που θα την καθιστούσαν πράγματι "διάλογο" έστω και με απουσίες Και ελέγχονται ακόμη περισσότερο ως αποτυχόντες στο εγχείρημα τους, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μια θετική στάση, αποδοκιμάζοντας τις καταλήψεις.
Για να οργανώσεις όμως ένα διάλογο επί του αγροτικού, πρέπει να έχεις αποδείξει ως τώρα, ότι, επί του συγκεκριμένου προβλήματος, δεν κομματίζεσαι, δεν λαϊκίζεις, δεν γίνεσαι ουρά πίσω από πάντα διαμαρτυρόμενο, δικαίως ή αδίκως, δεν έχεις και εσύ τορπιλίσει κάθε απόπειρα διαλόγου στο παρελθόν.
Δυστυχώς κ. Πρόεδρε, ένα χρόνο πριν, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακολουθούσατε άλλη πρακτική. Αν και γνωρίζατε ότι και η ελληνική γεωργία δεν είναι δυνατόν να επιζήσει με τις υπό εξαφάνιση επιδοτήσεις και χρειάζεται δομικές αλλαγές, όπως και η ελληνική οικονομία το σύνολο της.
Ως τώρα πολιτευθήκατε όλοι τρέχοντας, ψηφοθηρικά, πίσω από τους καταληψίες. Ε, αυτά πληρώνονται.
Και όμως, η χώρα έχει ανάγκη από πραγματικό διάλογο και για το αγροτικό της πρόβλημα. Που δεν θα λυθεί επειδή οι "ανεξάρτητοι" των Σερρών αποφάσισαν να κόψουν και τον σιδηρόδρομο.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου


SKITSO_HLIA_MAKRHΟι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Ακριβή ανάσα 8 δισ
Λεφτά υπάρχουν, αλλά είναι ακριβά
Μας δάνεισαν, μας έγδαραν
Μάθανε πως δανειζόμαστε με 6,2% κι έτρεξαν με 25 δισ. ευρώ
Στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων η χώρα….
Ανθολογία από χθεσινούς τίτλους εφημερίδων για το πρώτο ομολογιακό δάνειο της κυβέρνησης Παπανδρέου

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κοστίζει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις παρελάσεις επί εθνική επετείω και άλλες παρεμφερείς, τοπικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις.
Πράγμα το οποίο τώρα υπολογίζεται (μπορεί να μας κοστίζει και παραπάνω δηλαδή), που ο Βενιζέλος σκέφτηκε να τις κόψει.
Σύμφωνα, λέει, με τις πρώτες εκτιμήσεις, μόνον δύο μεγάλες παρελάσεις κοστίζουν τουλάχιστον 7 εκατομμύρια ευρώ: η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αγγίζει τα 4,2 εκατομμύρια, ενώ της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη κοστίζει περίπου 2,8 εκατομμύρια.
Όλα τα είχε η Μαριορή, οι παρελάσεις της λείπανε.

moustafa
 
Συμβολή των οικονομικών μεταναστών στην πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

Συνάντηση των δημάρχων Δίου, Πέλλας και Βεργίνας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ στο δημαρχείο Δίου, όπου θα συζητηθεί η πρόθεση των τριών ιστορικών δήμων της Μακεδονίας, να αδελφοποιηθούν με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η συνάντηση, όμως αποκτά και ένα επιπλέον ενδιαφέρον, αφού δεν αποκλείεται να γίνει συζήτηση και για τον «Καλλικράτη». Δεν αποτελεί μυστικό ότι και οι τρεις δήμοι θα ήθελαν να συνεχίσουν να υφίστανται με τη σημερινή τους μορφή.
Το ζήτημα είναι ποιος θα τους ακούσει… εδώ καταργήθηκε ολόκληρο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε τρεις δήμους θα κολλήσει ο Ραγκούσης;

A_2
Στις άμεσες προτεραιότητες της Υπουργού Υγείας, είναι να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου (νέο-παλιού όπως το λέει και ένας φίλος) Κατερίνης. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στον βουλευτή Πιερίας η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους στη Βουλή.
Έχει πλάκα να έρθει και να μας πει, ότι το νοσοκομείο Κατερίνης, θα λειτουργήσει σε 2 χρόνια…

A_3
 

Ενοχλημένοι φέρεται να είναι εργολάβοι της ΔΕΥΑ Κατερίνης, διότι πλέον τους ζητούν ζυγολόγιο για τα χαλίκια που παραδίδουν στην Επιχείρηση…
Από τη μέρα που ο πρόεδρος της Επιχείρησης αποφάσισε να προχωρήσει σ’ αυτό το μέτρο, ως δια μαγείας οι καρότσες των φορτηγών μίκρυναν και από 16(!) κυβικά χαλίκι που χωρούσαν, ξαφνικά δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 13 με 14 κυβικά…
Κάτι τέτοια ακούω και αρχίζω να πιστεύω ότι λεφτά υπάρχουν!
Παρεμπιπτόντως η ΔΕΥΑΚ αναμένεται να παρουσιάσει επιπλέον έσοδα 1,5 εκ. ευρώ κατά το 2009. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο θα ήταν να γνωρίζαμε πόσα προέρχονται από περικοπή δαπανών και «συμμάζεμα» και πόσα από τις αυξήσεις στα τιμολόγιά της, αφού σε κάποιες των περιπτώσεων πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται ότι πληρώνουν το νερό για… πετρέλαιο!

5.900.000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

BASIKO
Το Τεχνικό πρόγραμμα για το 2010, ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή του. Την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ύψους 5,9 εκ. ευρώ, που είναι και το τελευταίο πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Παπαζιώγας.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Παπαζιώγας, βάζει προτεραιότητες και περιλαμβάνει την κατασκευή μιας σειράς νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχόντων, την επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη σύνταξη μελετών για έργα που θα ακολουθήσουν.
Το ύψος τους Τεχνικού Προγράμματος, ανέρχεται σε.......

Διασυνοριακές, κλαδικές συνεργασίες


SYNERGASIES_1
 
Πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις στον κλάδο του Επίπλου και της επεξεργασίας Ξύλου
Πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ του νομού για διοργάνωση δύο κοινών εκθέσεων σε Νις και Πιερία
Πολυμελή επιχειρηματική αποστολή από το αδελφοποιημένο Περιφερειακό Οικονομικό Επιμελητήριο της Νις Σερβίας υποδέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας το Επιμελητήριο Πιερίας. Επικεφαλής της Σέρβικης αποστολής ήταν ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Milovan Kocić, ο οποίος συνοδεύονταν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη του Επιμελητηρίου και επιχειρηματίες της πόλης Νις από τον κλάδο του επίπλου και της επεξεργασίας ξύλου.
SYNERGASIES_2Ο κ. Kocić, κατά την άφιξή του, υπογράμμισε ότι «το Επιμελητήριο Πιερίας είναι το πρώτο εκτός Σερβίας Επιμελητήριο που επισκέπτομαι ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Οικονομικού Επιμελητηρίου Νις, καθώς με την αδελφοποίησή μας έχουμε χτίσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας, κάτι που σκοπεύω να διατηρήσω και να εμβαθύνω».
Η συνάντηση ξεκίνησε με μια σύντομη εκδήλωση πρωτοκόλλου όπου οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χαιρετισμούς και δώρα. Το Επιμελητήριο Πιερίας πρόβαλε .......

Παράδειγμα προς μίμηση

PARADEIGMA_1
 
Κι όποιος δεν το πιστεύει, ας το επισκεφθεί να το δει από κοντά, λέει ο Ζ. Σατραζέμης
Έμμεση απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται η περί του κυνοκομείου πολιτική του δήμου Κατερίνης από το Ζωοφιλικό Σωματείο «ΑΡΓΟΣ», δίνει χθεσινή λεπτομερής ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του νέου διαχειριστή του, της «Ολυμπιακής Αναπτυξιακής».
Οι πρωτοβουλίες αυτές που, όπως τονίζεται, «συνέβαλαν αποφασιστικά στην καλύτερη δυνατή φροντίδα των αδέσποτων ζώων», είναι: η ενίσχυση του κυνοκομείου με ειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, η βελτίωση των εγκαταστάσεων μέσω όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων για την καλύτερη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων (αλλαγές στα κλουβιά κ.λ.π.), ο εμβολιασμός των ζώων και η απαλλαγή τους από κάθε είδους παράσιτα, η σίτισή τους αποκλειστικά με ξηρή τροφή-κροκέτα καλής ποιότητας, η ουσιαστική συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης, καθώς και με κτηνιάτρους οι οποίοι, σε καθημερινή βάση, είναι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και παροχή κτηνιατρικής βοήθειας στα σκυλιά εντός του κυνοκομείου και η έγκαιρη παρέμβαση σε κάθε έκτακτο περιστατικό, όπως δηλητηρίαση ή τραυματισμός αδέσποτου σε ......

Κώστας Κουκοδήμος: Μικρομεσαίοι εναντίον …οδοντιάτρων


KOYKODHMOS
Ερώτηση για τις αντιδράσεις των οδοντιάτρων στη μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος ενίσχυσης των ελευθέρων επαγγελματιών, μέσω του ΕΣΠΑ, που τους στερεί ευκαιρίες να ανανεώσουν τον ιατρικό τους εξοπλισμό και να παράσχουν έτσι καλύτερη πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη, απηύθυνε στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος. Στην παρούσα φάση προέχουν οι μικρομεσαίοι, φαίνεται να είναι η απάντηση της υπουργού.
Οι οδοντίατροι και οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να απαξιωθούν από το ΕΣΠΑ ήταν  το αντικείμενο της ερώτησης του βουλευτή, αλλά η υπουργός επέλεξε να μη τους αναφέρει καν στην απάντησή της, εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το ακριβές κείμενο τη απάντησης, που μας έστειλε (ασχολίαστο) ο βουλευτής, έχει ως ακολούθως:
«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την παρούσα
χρονική στιγμή η παγκόσμια οικονομία διέρχεται τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η οποία επηρεάζει το σύνολο των οικονομιών των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερο από την κρίση πλήττονται οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις όπως και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές.
Κατά συνέπεια η στήριξη, με τη μορφή της άμεσης κεφαλαιουχικής ενίσχυσης, των μικρών επιχειρήσεων αποτελεί κρίσιμης σημασίας ζήτημα. Οι περιφέρειες της χώρας, στην παρούσα χρονική και οικονομική συγκυρία βιώνουν προβλήματα προσαρμοστικότητας και έχουν λιγότερες ευκαιρίες ανάπτυξης, έναντι των μεγάλων επιχειρήσεων ή αυτών που δραστηριοποιούνται σε κεντρικό επίπεδο. Παράλληλα, χαρακτηρίζονται από περιορισμένη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων, εξαιτίας κυρίως της αδυναμίας πρόσβασής τους στον χρηματοοικονομικό σύστημα, από έλλειψη τεχνογνωσίας, από αδυναμία επέκτασης σε διευρυμένες αγορές, ενώ συνήθως αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος παραγωγής και λειτουργίας.
Η επιλογή της στήριξης και ανάπτυξης των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο αποβλέπει πρωτίστως στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας, στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων, με απώτερο στόχο τη συγκράτηση του πληθυσμού στις περιοχές αυτές και στην αύξηση της κοινωνικής συνοχής.
Τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των Δράσεων των Διαρθρωτικών Ταμείων, για την κοινωνική και οικονομική συνοχή και στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Εν προκειμένω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο της προκήρυξης της δράσης για την «1η Δράση για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013, δεν γίνεται περικοπή του ποσού του 1.050 εκ. ευρώ, το οποίο είχε ανακοινωθεί, αλλά η παρούσα προκήρυξη θα γίνει σε δυο φάσεις».(
Πολιτεία)