Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Προβληματισμός Σαμαρά για τις επιστολές Παπανδρέου- Ερντογάν

samarasKEΤη δημοσιοποίηση των επιστολών που αντάλλαξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο αυτών των επιστολών, αλλά και την ανησυχία του για την διαχείριση των Ελληνοτουρκικών από την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως με αυτή την κίνηση ενισχύεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης κεκλεισμένων των θυρών την ώρα που η Τουρκία προσθέτει όλο και περισσότερα προβλήματα και διεκδικήσεις στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ν.Δ αναφέρει: «Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και .....Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.
Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.
Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα "προβλήματα και διεκδικήσεις" στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ζητούμε, επομένως, τη δημοσίευση των επιστολών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Αντίδραση Πεταλωτή

"Εδώ φαίνεται η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Η κυβέρνησή μας παίρνει πρωτοβουλίες, αναζητεί λύσεις για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, ενώ η ΝΔ παραμένει σε στασιμότητα.
Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ ο Ελληνικός λαός τα βιώνει με οδυνηρό τρόπο. Εμείς επιζητούμε τη συναίνεση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και γι' αυτό εργαζόμαστε.
Η δε ενημέρωση των άλλων πολιτικών κομμάτων, για την κυβέρνηση είναι αυτονόητη.
Και κάτι ακόμη: Ο κ. Σαμαράς και η ηγεσία της Ν.Δ., καλά θα κάνουν όταν μιλούν για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην έχουν κατά νου τι έπρατταν οι ίδιοι στο παρελθόν, όταν άλλα έλεγαν και άλλα εννοούσαν και έκαναν" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.(ΝΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: