Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

5.900.000 ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

BASIKO
Το Τεχνικό πρόγραμμα για το 2010, ενέκρινε το μεσημέρι της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα σύνθεσή του. Την αισιοδοξία του για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ύψους 5,9 εκ. ευρώ, που είναι και το τελευταίο πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Νίκος Παπαζιώγας.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Παπαζιώγας, βάζει προτεραιότητες και περιλαμβάνει την κατασκευή μιας σειράς νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχόντων, την επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και τη σύνταξη μελετών για έργα που θα ακολουθήσουν.
Το ύψος τους Τεχνικού Προγράμματος, ανέρχεται σε....... 5,9 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει ακόμη και 8 εκ. ευρώ, μόλις υπογραφεί από την Υπουργό Περιβάλλοντος, το έργο για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης του δημοτικού διαμερίσματος Σβορώνου, ενός έργου που ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 2,2 εκ. ευρώ. «Αναμένουμε την τελευταία έγκριση, για την έναρξη του έργου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πλήρη πρόταση την υλοποίηση της οποία καθυστέρησε η προκήρυξη των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2010 περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων «η κατασκευή γεωτρήσεων στο αντλιοστάσιο Βροντούς και στο δημοτικό διαμέρισμα Άνω Αγιάννη, καθώς και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα Σβορώνου, Κεραμιδίου, Άνω Αγίου Ιωάννη, καθώς και ο εξωτερικός αγωγός της Χράνης.
Όσον αφορά τον πολεοδομικό ιστό της Κατερίνης, σύμφωνα με το Τεχνικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το δίκτυο αποχέτευσης σε Ευαγγελικά, Νέα Ζωή, Π. Σουμελά, 25ης Μαρτίου, Ζωσιμάδη, Αθηνάς, Τυπάλδου, Σ. Σταθμό, Εφέσσου, Οινόης Φιλίππου, Ατήρων, Ακροπόλεως, Ν. Πλαστήρα, Καπνικό Σταθμό, επέκταση Ευαγγελικών, επέκταση Νέας Ζωής, Μ. Αντύπα, Θεσσαλονίκης, Μουσών, Ν. Δίκα, Δημοκρίτου, Χαιρωνείας, στην Περιμετρική οδό και στην Εθνικού Σταδίου.
Ένα σημαντικό ποσό, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, θα διατεθεί για την ολοκλήρωση μιας σειράς μελετών για νέα έργα και υποδομές. Σ’ αυτές τις μελέτες περιλαμβάνονται μελέτες αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων, μελέτες για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης Κατερίνης, καθώς και γεωλογική και εδαφοτεχνική έρευνα περιοχών που θα γίνουν μελλοντικά έργα.
«Επιδίωξή μας είναι η ορθή και πλήρης εφαρμογή του Τεχνικού Προγράμματος μέσα στο 2010», ανέφερε ο κ. Παπαζιώγας, τονίζοντας πως βασικός στόχος είναι «με την άψογη λειτουργία της Επιχείρησης να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των έργων και να συνεχιστεί  η ήδη αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών μας», κατέληξε.
Μετά την έγκριση του τεχνικού προγράμματος, αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, να συζητηθεί η τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης, αφού πολλοί είναι οι δημότες οι οποίοι διαμαρτύρονται για υπέρογκους λογαριασμούς.
Επί της ουσίας, οι προτεραιότητες της ΔΕΥΑΚ θα οριστικοποιηθούν από τον προϋπολογισμό και από τα ποσά που θα εγγραφούν σε κάθε κωδικό.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: