Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010
Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα αναλύαμε, από τη συγκεκριμένη στήλη, τους λόγους που καθορίζουν τη βαθμολογική θέση του Πιερικού στο σάπιο και νοσηρό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, την Κυριακή που μας πέρασε λάβαμε για μια ακόμη φορά  το μήνυμα από τους «αρχιτέκτονες» και τους «εξουσιαστές» του κακόμοιρου πρωταθλήματος, στο οποίο δυστυχώς αγωνίζεται η ομάδα μας.
Ως υγιείς φίλοι του ποδοσφαίρου και του Πιερικού αισθανόμαστε προσβεβλημένοι από την αντιμετώπιση που υφίσταται η ομάδα μας από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Αισθανόμαστε ντροπή που ο Πιερικός αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα που ποδόσφαιρο παίζουν μεν οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι νίκες, οι ισοπαλίες και οι ήττες δεν κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Σε κάθε αγωνιστική είμαστε μάρτυρες μιας σκηνοθετημένης παράστασης, όπου οι σεναριογράφοι είναι γνωστοί και οι φίλαθλοι τα αθώα θύματα.
Πολλοί με βρίσκουν στο δρόμο και με ρωτούν με απορία: «Ακόμη με τον Πιερικό ασχολείσαι, δεν βαρέθηκες…». Κι εγώ προσπαθώ να αιτιολογηθώ για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου, να υπερασπίσω τα δίκαια της ομάδας μου, να τους φέρω ξανά κοντά στον Πιερικό, να σώσω κάτι από την αξιοπρέπεια που καταπατούν οι τυχάρπαστοι παράγοντες που καλλιεργούν δήθεν αθλητισμό και προάγουν το φίλαθλο πνεύμα.
Όχι κύριοι, δεν θα νικήσετε εσείς. Θα νικήσει ο αθλητισμός. Θα νικήσει το ποδόσφαιρο. Θα νικήσει μια φορά και ο Πιερικός. Γιατί είναι τιμή σας που αγωνίζεται σ’ αυτό το πρωτάθλημα ο Άρχοντας του Βορρά. Δεν μπορείτε να τη διαλύσετε αυτή την ομάδα, όπως μας απειλείτε κατά καιρούς. Ο Πιερικός έχει τιμήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει εκπροσωπήσει επάξια την επαρχία με συμμετοχές στην Α’ εθνική, με συμμετοχή σε τελικό κυπέλου Ελλάδας, σε ημιτελικό κυπέλου Ελλάδας, με συμμετοχή στο Βαλκανικό κύπελο, με κατάκτηση της 5ης θέσης για δύο φορές. Να αναφέρουμε τους παίκτες που κόσμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο φορώντας τη φανέλα του Πιερικού θα χρειαστούμε χώρο και χρόνο, και σιγά μη καθίσουν οι ποδοσφαιρικοί γίγαντες του Πιερικού της μεγάλης εποχής να ασχοληθούν μαζί σας.
Οι διοικούντες της ΠΑΕ Πιερικός θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ρομαντικοί και αγνοί φίλοι της ομάδας θα είναι πάντα κοντά στο σύλλογο της καρδιά τους κι ας λοιδορούνται κι ας χλευάζονται, ακόμη και από κάποιους δήθεν υποστηρικτές του συλλόγου. Δεν είμαστε ούτε απαίδευτοι, ούτε αμαθείς, ούτε αγνώμονες. Έχουμε τα μυαλά μας στη θέση τους, γνωρίζουμε τι γίνεται στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά δυστυχώς για κάποιους που θέλουν το κακό της ομάδας, εμείς είμαστε Πιερικός. Και είμαστε Πιερικός γιατί για μας ο Πιερικός είναι η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αυτό  μπορούμε να το λέμε υπερήφανα και να το διαδίδουμε με αγάπη.
Περάσαμε πολλές δοκιμασίες με την ομάδα μας και θα αντέξουμε κι άλλες. Επώνυμοι κι ανώνυμοι πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και τους ανθρώπους που επενδύουν. Ο Πιερικός και οι φίλαθλοι του δεν έχουν καμιά συγγένεια με τους απίθανους «ρολίστες» της Β’ εθνικής. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και ήρωας μας σ’ αυτό είναι ο Πιερικός. Σ’ αυτό το παιχνίδι θέλουμε να απολαμβάνουμε το θέαμα και απαιτούμε να τηρούνται επιτέλους και οι κανόνες του. Δεν ζητάμε καμιά χάρη και καμιά εύνοια, μόνο ισονομία.
Πέραν αυτών, η εικόνα που θέλουμε να βγαίνει προς τα έξω από την ομάδα μας, για να εισπράττει το σεβασμό όλων, αποτυπώνεται σε όσα γράφει ένας φίλος του Παναιτωλικού στο site της ομάδας του: «Ο Παναιτωλικός έκανε άλλη μια μέτρια εμφάνιση σήμερα απέναντι στον Πιερικό που παρουσιάστηκε πολύ επικίνδυνος και δουλεμένος. Η ομάδα μας στο α΄ ημίχρονο δεν βρήκε καθόλου τα πατήματά της, ενώ ο Πιερικός κυριαρχούσε στον χώρο του κέντρου και έβγαινε συντονισμένα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πιερικός σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κλείστηκε στα καρέ του από τον Παναιτωλικό, που προσπαθούσε με σέντρες κυρίως από δεξιά να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή».
Γιάννης Τσαπουρνιώτης
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: