Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η πρώτη φυλακή για τρανσέξουαλ στην Ιταλία

fylakh_italia_potsaleΤο πρώτο σωφρονιστικό ίδρυμα αποκλειστικά για τρανσέξουαλ, πρόκειται να λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στην Ιταλία.
Πρόκειται για τις , κοντά στην πόλη Έμπολη, δηλαδή, στον κεντρικό νομό της Τοσκάνης, όπου ανακατασκευάστηκαν ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν 24 τρανσέξουαλ κρατούμενες.
Μέχρι προσφάτως, οι φυλακές του Ποτσάλε ήταν γυναικείες. Όμως, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι κρατούμενες ήταν μόνον δύο. Κατά συνέπεια, αποφασίσθηκε να αξιοποιηθούν πιο αποδοτικά οι χρηματικοί πόροι που απαιτούνται για την λειτουργία του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος. Οι κρατούμενες στη φυλακές θα έχουν ατομικά κελιά με τηλεόραση, τουαλέτα και ντουλάπα. Οι φυλακές διαθέτουν επίσης, οδοντιατρείο, βιβλιοθήκη, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και χίλια τετραγωνικά μέτρα αγροτικής έκτασης, με ελιές και αμπέλι.
Η υπεύθυνη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της.... Τοσκάνης, Μαρία Πια Τζουφρίντα, σε δηλώσεις της τόνισε ότι "δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για γκέτο. Όλοι οι υπάλληλοι θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για να υιοθετήσουν την πρέπουσα και την πλέον κατάλληλη συμπεριφορά".
Οι φυλακές του Ποτσάλε, θα μπορούν να φιλοξενήσουν μόνον τρανσέξουαλ άνω των σαράντα ετών, σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί οριστική καταδικαστική απόφαση. "Μία λύση -σύμφωνα με τα όσα τονίζουν ψυχολόγοι στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα- που λύνει μόνο μερικώς, τα προβλήματα των τρανσέξουαλ". Όμως, είναι αλήθεια -συνεχίζουν οι ειδικοί- ότι τα άτομα αυτά, σε άλλες φυλακές αντιμετωπίζουν συχνά ουσιαστικές δυσκολίες, κατά την καθημερινή τους συνύπαρξη, τόσο με άνδρες, όσο και με γυναίκες".
Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης, Φεντερίκο Τζέλι, υπογράμμισε ότι "η πρόθεση είναι σαφώς καλή, αλλά, θα πρέπει να δούμε πώς θα εφαρμοσθούν οι λεπτομέρειες του όλου σχεδίου, διότι ο κίνδυνος να δημιουργηθεί γκέτο, όντως, υπάρχει".
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάσθηκε στον Τύπο, οι "μοναδικές" αυτές φυλακές του Ποτσάλε, θα πρέπει -μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο- να καταφέρουν να αγγίξουν την απόλυτη πληρότητα, με 26 κρατούμενες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: