Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση του Γ. Ραγκούση με την ΕΝΑΕ Μαχαίρι και στα έξοδα παράστασης δημάρχων και νομαρχών

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
Υπέρ της καθιέρωσης περιφερειακής αυτοδιοίκησης με αιρετό περιφερειακό συμβούλιο και πρόεδρο τάχθηκαν οι νομάρχες κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Aποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκουση με το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ). Την ίδια ώρα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η περικοπή των εξόδων παράστασης που ανεβάζουν τους μισθούς δημάρχων και νομαρχών.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, -

Οκτωβριανή Επανάσταση

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Για να εκτιμήσει κανείς πού βρισκόμαστε και περίπου πού πρόκειται να πάμε, καλό είναι να θυμάται ότι η χώρα έχει διώξει τις βάσεις του θανάτου, έχει φύγει από την ΕΟΚ των μονοπωλίων, έχει γίνει ήδη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχότερων, οι δημόσιες επιχειρήσεις λειτουργούν υπέρ του πολίτη με σεβασμό σ' αυτόν, οι προμήθειες ελέγχονται από ανεξάρτητες αρχές, έχει σταματήσει η σπατάλη στα έξοδα των υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών, έχουν περιοριστεί τα υπουργικά και βουλευτικά αυτοκίνητα, οι υπάλληλοι επιλέγονται αξιοκρατικά και οι ακτές ανήκουν στον λαό και όχι σε αετονύχηδες ιδιώτες και ποικιλώνυμα δημαρχοκοινοτικοϊδιωτικά συμφέροντα.

«Εκρηξη» ακάλυπτων επιταγών στο εννεάμηνο

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
NAFTEMPORIKI.GR
Οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 2,420 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 153% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 184,118 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 63,58% σε σχέση με πέρυσι.
Πάνω από τα 2,6 δισ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» στην αγορά το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τειρεσίας ΑΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αξία των επιταγών και συναλλαγματικών που αποδείχθηκαν ακάλυπτες από τις αρχές της χρονιάς διαμορφώθηκε στα 2,604 δισ. ευρώ από 1,273 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Εξώφυλλο στο People η 29χρονη Τζέισι που έζησε εφιαλτικές στιγμές στην πίσω αυλή Στην επιφάνεια 18 χρόνια μετά

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Το περιοδικό «People» κυκλοφόρησε δημοσιεύοντας για πρώτη φορά φωτογραφία της Τζέισι Ντιούγκαρντ, της νεαρής γυναίκας από την Καλιφόρνια, η οποία απελευθερώθηκε, 18 χρόνια μετά την απαγωγή της, την ώρα που πήγαινε ως μαθήτρια στο σχολείο.

Ραπτόπουλος ΕΝ δράση !

15 Οκτ 2009

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Δείτε τι συνέβη στην αθλητική ραδιοφωνική εκπομπή του Κωστή Ραπτόπουλου , αθλητικές ταξιαρχίες , όταν κάποιος ακροατής πήρε τηλέφωνο ώστε να τον βρίσει και να του χαλάσει την εκπομπή !

Μας έχει συνηθίσει βέβαια ο Ραπ σε τέτοιες αντιδράσεις !

Τα λόγια είναι περιττά βέβαια ακούστε το videaki που ακολουθεί.


Μεϊμαράκης μαινόμενος, πυρά και κατά Καραμανλή, Σιούφα!

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ούτε η ορκωμοσία της Βουλής στάθηκε ικανή να φέρει ειρήνη στο εσωτερικό της Ν.Δ. Κορυφαίος του χορού, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Β. Μεϊμαράκης.

Δεύτερο γύρο για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. βλέπει ο Β. Μεϊμαράκης, δείχνοντας ότι προτιμά Σπηλιωτόπουλο Δεύτερο γύρο για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. βλέπει ο Β. Μεϊμαράκης, δείχνοντας ότι προτιμά Σπηλιωτόπουλο Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, άφησε βαρύτατες αιχμές τόσο κατά του πρόεδρου του κόμματος Κ. Καραμανλή όσο και κατά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο, Δ. Σιούφα. Προέβλεψε δε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.

Στα πυρά του συμπεριέλαβε και τον φερόμενο ως υποψήφιο πρόεδρο Α. Σαμαρά, μεταξύ αστείου και σοβαρού έδειξε σαφή προτίμηση στο πρόσωπο του Α. Σπηλιωτόπουλου, ενώ πήρε εμμέσως θέση και υπέρ της εκλογής της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Είσαι τρελός;»

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε κατ' αρχάς τη θέση του για τη διενέργεια τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. και έκανε γνωστό ότι υπέβαλε τη σχετική πρόταση στον πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή αλλά, κατά τα λεγόμενά του, ο τελευταίος τον ρώτησε: «Είσαι τρελός; Πότε να γίνει το τακτικό;».

Η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη ήταν να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και να αποφασίσει τη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου. Στο σημείο αυτό στηλίτευσε την ακολουθούμενη διαδικασία από την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό της, Δ. Σιούφα: «Οπως προχωρά η διαδικασία, θα πάμε για να πάρει χειροκροτήματα ο Δ. Σιούφας και μετά θα φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα».

Εκτίμησε δε ότι, έτσι όπως πάει να γίνει το συνέδριο, θα διχαστεί και η βάση της Ν.Δ., διότι αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο απευθυνόμενος στον σκληρό πυρήνα της παράταξης.

Τασσόμενος δε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του μεσαίου χώρου, εξέφρασε τον φόβο ότι η Ν.Δ. θα εγκλωβιστεί στον δεξιό λόγο «και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Καρτούν»

Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης, παρ' ότι στο κύκλο βρίσκονταν τουλάχιστον δέκα συνομιλητές και αφού τα είχε πει όλα αυτά, θέλησε «να τα μαζέψει» και ζήτησε να αποδοθούν σε κύκλους και συνεργάτες.

Μάλιστα, ζήτησε να μη γραφεί τίποτα από όσα είπε για τον Δ. Σιούφα, χαρακτηρίζοντάς τον «καρτούν».

Παρά το αίτημα αυτό συνέχισε τη συζήτηση στρεφόμενος αυτή τη φορά κατά του Α. Σαμαρά. Καταλόγισε στον φερόμενο ως υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ.» γιατί, όπως είπε, «μπορεί να μην εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο».

Εκτιμώντας δε ότι η στάση του Α. Σαμαρά «βοηθά» την Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρίνισε ότι επεδίωξε τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, που ποτέ δεν έγινε, διότι «λογικά, αν δεν εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο, θα γίνει αντιντορικό μπλοκ».

Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης είχε αγκαλιά τον Α. Σπηλιωτόπουλο και ενώπιον όλων του έστειλε μήνυμα να θέσει υποψηφιότητα, εάν η εκλογή γίνει από τη βάση, προτρέποντας ταυτόχρονα την οργανωτική επιτροπή να αποφασίσει για τον τρόπο εκλογής του προέδρου πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Εντυπη έκδοση

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνάντηση με τον υπουργό. »naftemporiki.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Άγνωστο αν θα γίνουν οι προσλήψεις ανέργων στους ΟΤΑ


PROSLHPSEIS_OTA
Περίπου 300 θα προσλαμβάνονταν στους 13 δήμους της Πιερίας

Έως την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να υπάρξει απάντηση για το αν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ, το οποίο προέβλεπε την πλήρωση 25.000 θέσεων εργασίας, επί 36 μήνες, από άνεργους.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.
Φαίνεται ωστόσο ότι το ενδεχόμενο να υπάρξει θετική απάντηση δεν είναι και πολύ πιθανό, αφού ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πρόγραμμα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης που δεσμεύτηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ και του Υπουργού ήταν τα θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της άμεσης μισθοδοσίας των υπαλλήλων των δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Πρόγραμμα σωτηρίας του Θερμαϊκού Κόλπου


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Πρόγραμμα σωτηρίας του Θερμαϊκού Κόλπου

Πρόγραμμα, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την αειφορική χρήση του Θερμαϊκού Κόλπου ως θαλάσσιου πόρου, εγκρίθηκε από κοινοτικά κονδύλια και αναμένεται να υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου.

Τη σχετική ανακοίνωση θα κάνουν η Μαρία Περτζινίδου και η Μαρία Γανίδου, από τη Διεύθυνση Προστασίας, στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου, με θέμα "Κλιματική Αλλαγή, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Αναζητώντας λύσεις για το Ελληνικό Περιβάλλον" που διοργανώνει, από αύριο έως και το Σάββατο, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Το πρόγραμμα, με τίτλο, "Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΖΠ) Θερμαϊκού Κόλπου - Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη", εγκρίθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ/eegrants) και περνά σε φάση υλοποίησης.

Όπως θα αναφέρει στην εισήγησή της στο συνέδριο, η κ.Περτζινίδου, ο Θερμαϊκός είναι ένα ευαίσθητο υδάτινο οικοσύστημα, με ιδιαίτερα προβλήματα, αφού η ισορροπία του, από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έχει διαταραχθεί.

Η δυνατότητα αυτοκαθαρισμού υπολείπεται με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ρύπων, ενώ οι περιβαλλοντικές πιέσεις που δέχεται ο ευρύτερος Θερμαϊκός Κόλπος εξαιτίας των ποικίλων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, του ρυπασμένου φορτίου των ποταμών που εκβάλλουν στον κόλπο (Γαλλικός, Αξιός, Λουδίας και Αλιάκμονας), των μέχρι πρόσφατα ανεπεξέργαστων οικιακών λυμάτων καθώς και της αυξημένης αγροτικής παραγωγής σε περιοχές γύρω από τον κόλπο, είναι σημαντικές και οδηγούν σε μεταβολές του οικοσυστήματος.

Η Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου πραγματοποιεί, με ναυλωμένο σκάφος, κατάλληλα εξοπλισμένο, επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού από 1/6/2007, από επιπλέοντα απορρίμματα και κηλίδες, στη θαλάσσια περιοχή του εσωτερικού και κεντρικού Θερμαϊκού Κόλπου, δηλαδή από την παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι την ευθεία του ακρωτηρίου της Επανομής ανατολικά και τις αλυκές Κίτρους δυτικά, με έμφαση το θαλάσσιο χώρο μπροστά στην πόλη. Το διάστημα 1-6-2007 ως 15-3-2009 συλλέχτηκαν περίπου 1900 m3 στερεών απορριμμάτων και 13 m3 κηλίδων.

"Η Διεύθυνση θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ρύπανσης του Κόλπου, προσπαθώντας να σταματήσει την ανεξέλεγκτη διαχείριση των απορριμμάτων και προωθώντας τις πολιτικές για μείωση, ανακύκλωση και φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση, με σκοπό την προστασία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την οικολογική διαχείριση του Θερμαϊκού κόλπου", καταλήγει στην εισήγησή της η κ.Περτζινίδου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Λειτουργία διοδίων: Δεσμεύσεις … αλλού


DESMEYSEIS_ALLOY_-_DIODIA

Καμία απάντηση για το νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο

Δεν είναι μόνο η Πιερία που αντιδρά στα διόδια, οι άλλοι όμως φαίνεται ότι φωνάζουν περισσότερο. Ήδη βουλευτές και παράγοντες του νομού Φθιώτιδας επισκέφθηκαν προχθές τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και απέσπασαν υποσχέσεις.


Οι εκπρόσωποι των φορέων της Φθιώτιδας, που επισκέφθηκαν τον κ. Μαγκριώτη, έθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία των νέων διοδίων στην περιοχή τους, όπως και τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παράπλευρου Οδικού Δικτύου του άξονα ΠΑΘΕ στο τμήμα Αθήνα-Λαμία.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης δεσμεύτηκε να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους της «Νέας Οδού ΑΕ», της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μεταμόρφωσης-Σκάρφειας της εθνικής οδού, για να διερευνήσουν λύσεις για μερικά από τα ειδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους διαμαρτυρόμενους της Φθιώτιδας πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου ως ύψιστης προτεραιότητας, με στόχο οι νέες μειωμένες τιμές διοδίων να ισχύσουν μέσα στο 2010.
Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης, με σκοπό τη μείωση του ύψους των διοδίων, μέσω της αφαίρεσης των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου (ή σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέσω φορολογικών κινήτρων προς τους παραχωρησιούχους), καθώς και για την προώθηση της κατασκευής των παράπλευρων οδικών αξόνων.
Την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών περιμένει και η Πιερία, ενώ επιπλέον ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος για παύση των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, υπέρ του οποίου τάχθηκε και με πρόσφατη επιστολή του ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει απάντηση για το τελευταίο, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου σταθμού συνεχίζονται εντατικά. Δημοσιεύματα πάντως φέρουν τον κ. Μαγκριώτη να δηλώνει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση «κάποιων ή όλων των συμβάσεων παραχώρησης», πράγμα που αφήνει ανοιχτά όλα τα (ζημιογόνα) ενδεχόμενα για την Πιερία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Αγαπητή Κατερίνα,

τα κλαδιά και τα χόρτα δεν πρέπει να πάνε στον ΧΥΤΑ

ο Δήμος έχει μηχάνημα (www.otoposmou.gr)

Μηχάνημα του ...κουτιού!

Η ευθύνη είναι της δημοτικής αρχής, διότι διαθέτει ειδικό, πανάκριβο μηχάνημα το οποίο μπορεί να κατακερματίζει κλαδιά και να δημιουργεί από αυτά λίπασμα. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορέσαμε να δούμε πουθενά στο χώρο του γκαράζ το humus που θα μπορούσε να κερδίζει ο δήμος από την συλλογή και την στοιχειώδη επεξεργασία όλων αυτών των χρήσιμων υλικών. Το ολοκαίνουργιο μηχάνημα κατακερματισμού κλαδιών το παρουσίασε η δημοτική αρχή στην ομάδα μας την Άνοιξη του τρέχοντος χρόνου, όμως μέχρι σήμερα βρίσκεται ακόμη άθικτο κάτω από ένα στέγαστρο.

Δεν είμαστε απαισιόδοξοι και παρά όλα αυτά που συνέβησαν σήμερα συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην καλή θέληση και στις καλές προθέσεις της διοίκησης.

Μετά από συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ιτσιο και τον διευθυντή του τμήματος κ. Χατζεϊπίδη Μιχάλη, την επόμενη Τρίτη που θα τεθεί το νέο μηχάνημα σε λειτουργία, θα κληθεί η ομάδα μας να παρακολουθήσει την διαδικασία του κατακερματισμού των κλαδιών και τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος για να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συμπολίτες μας.

Με εκτίμηση


Μ’αρέσουν οι αναγνώστες μου. Κυρίως γιατί άμεσα ανταποκρίνονται και μου στέλνουν τις πληροφορίες τους.

Ότι υπήρχε μηχάνημα το ξέραμε βεβαίως-βεβαίως. Το θέμα είναι γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά είμαι βέβαιη ότι θα υπήρχε σοβαρός λόγος.


Περιμένουμε βεβαίως και την απάντηση των αρμοδίων για τα κλαδιά και τα χόρτα που προκάλεσαν την φωτιά προ ημερών σε …ειδικό χώρο.


Πάνε τα σιντριβάνια. Ο,τι προλάβατε –προλάβατε. Όσοι ειδικά πρόλαβαν και φωτογραφήθηκαν μπροστά σ’αυτά, θα μπορούν άνετα να περηφανεύονται ότι διαθέτουν συλλεκτικές φωτογραφίες.


Μετά από κάποια χρόνια όλοι θα θυμούνται πως για δυο –τρία χρόνια είχαμε και σιντριβάνια και μετά …τσουπ…έφυγαν.


Λοιπόν, άντε να τελειώνουμε και με τα πολιτικά μνημόσυνα παιδιά, γιατί μας κούρασε το σκηνικό και οι δακρύβρεχτες ιστορίες.

Κάτι στην ουσία έχετε να πείτε;


Πόλεμος νεολαίων στη Ν.Δ.

Δεν κοιτάτε ρε παιδιά να γίνεται «διαφορετικοί», να «αλλάξετε εσείς την ιστορία» από το να την καταγράφετε κλαίγοντας δεξιά κι αριστερά;


Έχει πλάκα πάντως το πράγμα. Πολύς ντόρος για το δέντρο και χάνετε το δάσος.


Πάμε και σε πιο ενδιαφέροντα θέματα. Ορκωμοσία χθες των 300 και φυσικά οι γυναίκες έκλεψαν την παράσταση για πολλοστή φορά.

Έβαλαν τα ταγεράκια τους, χτένισαν και κρεπάρισαν το μαλλί απίστευτα και έκαναν επιτέλους τη διαφορά στο κόκκινο-καφέ κοινοβούλιο.


Οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν στην αίθουσα για την ορκωμοσία, οι του ΚΚΕ παρέμειναν χωρίς να πάρουν μέρος στην τελετή.

Και πάμε πάλι από την αρχή.


Όχι ότι πήγαν πίσω και οι άνδρες του κοινοβουλίου. Αυτός ο Γερουλάνος…αυτός ο Γερουλάνος….δώστε του κι άλλες αρμοδιότητες επιτέλους.

Κάντε τον και κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον βλέπουμε πιο συχνά. Αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός.


Παρέλαση αύριο και ο χειμωνιάτικος καιρός δεν θα σταθεί εμπόδιο για να το …γιορτάσουμε καταλλήλως.

Το διήμερο ενδείκνυται –τριήμερο για κάποιους άλλους-για αποδράσεις από την καθημερινότητα. Μην πάτε μακριά. Εδώ κοντά θέλω να είστε. Εντός νομού. Είδατε τι παθαίνει όποιος φεύγει …μακριά ε;;;;;


Χα,χα,χα… καλή μας ημέρα και περιμένω να υποδεχθώ τους υβριδικούς μας βουλευτές εντός των προσεχών ημερών.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τετελεσμένο αυθαίρετο στον Όλυμπο!


AYTHAIRETO_STON_OLYMPO

Ολοένα και ψηλώνει η τοιχοποιία του αυθαίρετου, που χτίζεται σε υψόμετρο 2450 μέτρων, δίπλα από υπάρχον καταφύγιο ανάγκης στη θέση Μεγάλη Γούρνα του θεσσαλικού Ολύμπου, σε πείσμα όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων που δηλώνουν πως δεν πρόκειται να το επιτρέψουν.



«Μα επιτέλους τίποτε δεν λειτουργεί σ’ αυτή τη χώρα!», μας είπε χθες ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, πρώην και για πολλά χρόνια βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ, Νίκος Κάκκαλος. ‘Όπως μας διαβεβαίωσε ο ίδιος, το πρώτο έγγραφο που υπέγραψε από την ώρα της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ήταν αυτό της καταγγελίας του αυθαίρετου προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και προς το Υπουργείο, με αίτημα την αποστολή κατεπείγοντος σήματος διακοπής των εργασιών.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα επιτρέψει την παραμονή αυθαίρετων κτισμάτων στο βουνό, είχε δώσει το περασμένο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου (μιλώντας στον Σκάι) και εκπρόσωπος της Πολεοδομίας της Λάρισας.
Παρά ταύτα, μερικές φρέσκες εικόνες από την περιοχή, που απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ένας πολίτης, φίλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, αποδεικνύουν ότι οι εργασίες στο αυθαίρετο καλά κρατούν, τα οικοδομικά υλικά συνεχίζουν να καταφθάνουν χωρίς να υπολογίζουν αργίες, η μπετονιέρα δουλεύει στο φουλ και η τοιχοδομή του αυθαίρετου αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ύψος.

Κάποιοι «κάνουν πλάτες» στους παρανομούντες

Xristaki_eksoterikoΗ ιστορία του πέτρινου αυθαίρετου, που χτίζεται με σύγχρονες μεθόδους (από κάτω y-tong κι από πάνω επικάλυψη με πέτρα) έγινε γνωστή πριν από περίπου ενάμισι μήνα, όταν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008», ανακάλυψαν και κατήγγειλαν, με φωτογραφικά ντοκουμέντα, τις εργασίες ανέγερσής του, που είχαν ήδη προχωρήσει αρκετά.
Από τότε μέχρι σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα φιλοξένησαν επανειλημμένως τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, ενώ ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες κρατικές, αυτοδιοικητικές και δικαστικές υπηρεσίες. Δηλαδή ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Δασών Λάρισας, το Δασαρχείο Ελασσόνας, η ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Δήμος Ολύμπου και ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας.
Αλλά, προς δόξαν των αυθαιρέτων, ουδείς μέχρι σήμερα στάθηκε ικανός να σταματήσει τις εργασίες ανέγερσης του κτίσματος, που συνεχίζονται ερήμην κάθε δικαίου προστασίας του εθνικού δρυμού και της βιόσφαιρας που φιλοξενεί (για πόσο ακόμη;) το ασυλλόγιστο ανθρώπινο είδος.
«Είναι πλέον οφθαλμοφανές, πως κάποιες υπηρεσίες που έπρεπε να σταματήσουν την κατασκευή του αυθαιρέτου, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, κάποιοι "κάνουν πλάτες" στους παρανομούντες!», καταγγέλλει η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Πιερίας και ρωτά:
«Πότε επιτέλους θα παρέμβουν και θα εφαρμόσουν το νόμο; Όταν το αυθαίρετο θα αποκτήσει και ρεύμα; Μέχρι πού θα επιτρέψετε να ανέβουν τα φορτηγά; Τι περιμένετε; Να δείτε μπετονιέρες, τσιμέντα, αμμοχάλικα και Y-Tong στο θρόνο του Δία;».
Η Ομάδα των εθελοντών πάντως δεν έμεινε απαθής. Χθες ενημέρωσε τις οργανώσεις WWF και Greenpeace Greece, προκειμένου να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους αρμόδιους, ενώ ετοιμάζεται να επισκεφθεί και τον Εισαγγελέα Εφετών Κατερίνης.
Ταυτόχρονα ενημέρωσε για τη συνέχιση των εργασιών ανέγερσης του αυθαίρετου και τη νέα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η συμπεριφορά της αυθαιρεσίας των ιδιωτών απέναντι στον Όλυμπο, χρόνια τώρα σιγοντάρεται και θεριεύει από τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.Το βουνό των θεών μπορεί να αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καμία όμως ελληνική κυβέρνηση δε φρόντισε για την ουσιαστική προστασία του. Απόδειξη ότι μόλις στα μισά της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησαν τα σχέδια διαχείρισης του δρυμού, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ανυπόγραφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επέκταση των ορίων του και των κανόνων προστασίας του.
Έτσι, αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες βλέπουν το βουνό ως μέσο παραγωγής, και δη βιομηχανικής, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους.
Και δεν είναι περίεργο που, ακόμη και οι φυσιολατρικές τάσεις των ιδιωτών που κατοικούν στη σκιά του βουνού, περνούν μέσα από ανεγέρσεις κτισμάτων, άλλων κραυγαλέα παράνομων, όπως το συγκεκριμένο στις ψηλές κορφές του βουνού και άλλων ημιπαράνομων, ή ημινόμιμων, όπως αλλού, σε πλαγιές και ξέφωτα στα χαμηλά. Δικαιώνοντας πανηγυρικά τη ρήση «αυτή η χώρα γκρεμίζεται δια του χτισίματος».
Xristaki_me_kalyva
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Τελεσίγραφο Καραμανλή. Στις 8 Νοεμβρίου φεύγω. Έχει ημερομηνία λήξεως. Ούτε γιαούρτι να ήταν.

***

Τα καλύτερα για τον Καραμανλή έρχονται το 2010. Και να το θυμηθείτε.

***

Στο ΠΑΣΟΚ συμφέρει Ντόρα λόγω του προ—πατορικού αμαρτήματος.

***

Χαμός. 50.000 αιτήσεις για 85 θέσεις γραμματέων και συμβούλων. Ούτε στο X-Factor να ήταν.

***

Ψαλίδι στα κρατικά αυτοκίνητα. Με υβριδικό 1600άρι ο πρωθυπουργός. Γιατί όχι και cinquecento;

***

Η επόμενη κίνηση. Ανώτατο όριο μισθού 5.000 ευρώ στα golden boys.

***

Περικοπές στην προστασία υψηλών προσώπων. Τώρα στην προστασία του πολίτη. Κι όποιος, βρε αδερφέ, φοβάται ας πάρει σεκιουριτάδες.

***

Οδηγίες Παπανδρέου σε βουλευτές. Τέλος το ρουσφέτι. Η γκαντεμιά του να είσαι πασόκος. Και 5,5 χρόνια τζάμπα οι αγώνες ρε μεγάλε;

***

Πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Έχουν να κλάψουν μανούλες!

***

Βιάζεται ο Ραγκούσης για τον Καποδίστρια 2. Οπερ σημαίνει ότι στην Πιερία 10 στους 13 δήμαρχοι θα μπούνε στο ράφι.

***

Και αιρετός περιφερειάρχης σε 7 νέες περιφέρειες της χώρας. Κι εδώ θα κλάψουν μανούλες!

***

Ανοίγει ανεπίσημα την προεκλογική περίοδο ο Σάββας. Ξηλώνει τα σιντριβάνια της Πλατείας Ελευθερίας κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη ανάπλαση.

***

Σάββα, τύχη βουνό. Με καποδιστριακή Κατερίνη σε βλέπω δήμαρχο νυν και αεί είτε με συντριβάνια είτε χωρίς.

***

Παίρνουν θέση οι γαλάζιοι της Πιερίας. Έδαφος κερδίζει η Ντόρα που δέχεται επώνυμα τοπικά στελέχη και ζητάει τη στήριξή τους.

***

Για την ώρα πάντως και οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. έχουν τον «πρωτοκλασάτο» άνθρωπό τους, σύνδεσμο για να επηρεάσει το εκλεκτορικό σώμα που μάλλον θα είναι η βάση.

***

Ανατροπές βέβαια θα’χουμε ως την τελευταία στιγμή, αφού το παζάρι εντείνεται και όλοι θέλουν να θέσουν υποθήκη δίπλα στον νέο αρχηγό για τις καλύτερες μέρες, όταν θα προκύψουν, που όπως φαίνεται θα αργήσουν πολύ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

sinthimata

Η ιστορία γράφεται στον τοίχο…

sinthimata2



Τελικά, δεν έχουν μόνο οι τοίχοι αυτιά, αλλά και οι γυψοσανίδες!



Εθνική κόκκινη γραμμή έχει η Ελλάδα στο ζήτημα τον Σκοπίων.
Μόνο που σε κάποια σημεία είναι διακεκομμένη!



Οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά και για τα επιβατικά πλοία
Ο κακός(co) ο καιρός μας δηλαδή!



Δεν μπορώ να κρίνω από αισθητικής άποψης το αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη η νέα πλατεία Ελευθερίας, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα παρέχει περισσότερες διευκολύνσεις στα… τετράποδα, καθότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στα ζώα.



Αγωγή κατά του δήμου Πύδνας έκανε (Χριστούγεννα του 2003 κι εκδικάζεται Νοέμβρη του 2009) μια γυναίκα που σκόνταψε σε φρεάτιο ενός καινούργιου δρόμου στο Κίτρος (το οποίο ήταν μερικούς πόντους χαμηλότερο από το οδόστρωμα) κι έσπασε σε τρεις μεριές το χέρι της.
Το κακό (για το δήμο) είναι ότι το ατύχημα ναι μεν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως σε κάποιον (όλοι οι πεζοί από κάπου κει θα περνούσαν αφού δεν υπήρχαν πεζοδρόμια) αλλά του ‘λαχε να ‘ναι και η γυναίκα πολίτης Γερμανίας (που διαμένει στο Κίτρος) και οι Γερμανικές ασφάλειες δεν παίζουν …βαλκανικά.

Σκεφτείτε πάντως να είχαμε και μείς, οι τριτοκοσμικοί της ψωροκώσταινας, τα μέσα και την υπομονή να κάνουμε αγωγές για τις λακκούβες, ή τα φρεάτια (που ποτέ δεν καταφέρνουν να ευθυγραμμιστούν με το οδόστρωμα, ή κάτω ή πάνω θα είναι, τα άτιμα!) στους δρόμους της Κατερίνης. Θα ξημεροβραδιάζονταν σύσσωμη η διοίκηση στα δικαστήρια.
Και κει δεν μπορούσαν να πουν, ενώπιον δικαστή, «άμα θέλετε να κάνετε ράλι να πάτε στο Μόντε Κάρλο!»,όπως είχε παλιότερα δήμαρχος τις της πόλης σε δημότη που ζητούσε αποζημίωση γιατί είχε σπάσει ο άξονας του αυτοκινήτου του σε ‘ένα δρόμο που έβριθε από λακκούβες.



Όλοι οι περιφερειάρχες έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών, μαθαίνω.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά μου ‘λειψαν εκείνα τα μακροσκελή δελτία τύπου του καθηγητή κ. Τσιότρα που, κάθε φορά που υπέγραφε δημοπρατήσεις έργων του «Θησέα», κοτσάριζε και μια ανακεφαλαίωση των όσων είχε υπογράψει από την έναρξη του προγράματος μέχρι σήμερα.



Με Δανικό μοντέλο οικονομίας και Γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, το δίχως άλλο θα γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι!



Θα ενημερώνονται πλήρως οι βουλευτές για κάθε σύμβαση πριν την υπογραφή της, σύμφωνα με τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού.
Αν ίσχυε και πριν θα γλυτώναμε μπελάδες. Γιατί, κατά πως μας έλεγαν οι βουλευτές, δεν ήξεραν τι ακριβώς προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού, όταν την επικύρωναν, πριν δυο χρόνια, στη Βουλή και μετά έτρεχαν να διαμαρτύρονται για κόμβους, παράπλευρα έργα και διόδια.



Μαθαίνω ότι τα φετινά Αικατερίνεια, δεν θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε (κάνει εκπομπή για το χωριό η ΕΤ3, βάλ’ την στο πρόγραμμα, ένα πράμα), αλλά μια σοβαρή πρόταση πολιτισμού με εκδηλώσεις (συναυλίες, συνέδριο επιστημονικό, θεατρικό έργο στηριγμένο σε κείμενα συμπολιτών μας συγγραφέων, προβολές, εκθέσεις, εκδηλώσεις βιβλίου), που κινούνται γύρω από ένα θέμα: την μεταπολεμική Κατερίνη.
Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται και η έκδοση φωτογραφικού Λευκώματος (από τη διαδρομή ενός περίπου αιώνα της πόλης) και βιβλίου με λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις από τον πνευματικό μόχθο της σύγχρονης Πιερίας…

Άντε, γιατί κοντεύαμε να πιστέψουμε ότι ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είχε άλλο ρόλο παρά να συνδιοργανώνει πανηγύρια με λαογραφικούς-χορευτικούς Συλλόγους της πόλης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ο λόγος στη βάση

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Έως τα τέλη Νοεμβρίου προσανατολίζεται να παραμείνει στο τιμόνι της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής

Ο λόγος στη βάση

Σήμερα ενδέχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας θα παρουσιάσει την πρότασή του στους υποψήφιους, για επιλογή προέδρου από τη βάση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του καταστατικού.

Σήμερα επίσης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία και ο Αντώνης Σαμαράς. Κάλεσμα στον κ. Σαμαρά να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ απηύθυναν 29 στελέχη της ΟΝΝΕΔ, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και γραμματείς οργανώσεων.

Η ορατή συμβιβαστική λύση για την ανάδειξη του διαδόχου του Κώστα Καραμανλή από τη βάση του κόμματος, προϋποθέτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα δεχθεί να παραμείνει στην ηγεσία για ένα διάστημα πέραν της 7ης Νοεμβρίου, ώστε να εγγυηθεί τη διαδικασία.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, κλειδί για τις εξελίξεις αποτελεί η στάση που θα τηρήσει ο κ. Καραμανλής. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι εάν το χρονικό διάστημα είναι μικρό, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να δεχτεί την πρόταση να παραμείνει στην ηγεσία έως τις κάλπες.

«Εφόσον υπάρξει αυτή η συμφωνία, θα τεθεί υπόψη του κ. Καραμανλή. Έχω την ελπίδα ότι θα το αποφασίσει, ώστε να παραμείνει ένα ελάχιστο χρόνο και μετά το συνέδριο, που θα μας δώσει την ευκαιρία να οργανώσουμε αδιάβλητα και σωστά την εκλογή από τη βάση» δήλωσε στον Alpha 989 η κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο κ. Καραμανλής θα ξεκαθαρίσει τη στάση του είτε σήμερα, μετά την κίνηση Σιούφα, είτε -το αργότερο- την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα μιλήσει στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Κώστας Καραμανλής δεν αποδεχτεί την πρόταση, στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν λύση μεταβατικού προέδρου, ο οποίος θα επιλεχθεί από το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και θα οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες το νωρίτερο έως τα τέλη του ίδιου μήνα.

Μετά την ορκωμοσία των «300» της νέας Βουλής χθες ο κ. Καραμανλής είχε συνομιλίες με αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές. Την είδηση έβγαλε όμως ο διάλογός του με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην ποδοσφαιριστή Γιώργο Ανατολάκη, κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός άφησε να διαφανεί κάποια πικρία με το κόμμα του.

«Πρόεδρε, μετανιώνεις που είσαι σε αυτή την ομάδα;» ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή ο Γ.Ανατολάκης, εννοώντας την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζει ο πρώτος. «Δεν μετανιώνω ποτέ» απάντησε ο Κ.Καραμανλής και ο Γ.Ανατολάκης τού είπε: «Μα, συνέχεια σου δίνει τόσες πίκρες». «Μέχρι τα 45 μου έδινε και χαρές, μετά τα 45 χαρές μου έδινε η πολιτική. Τώρα που η πολιτική μου δίνει πίκρες, ξαναγυρίζω στην ομάδα» είπε ο κ. Καραμανλής.

Συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή είχε χθες ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με τους χειρισμούς του κ. Δημήτρη Σιούφα, ενώ τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης τακτικού και όχι έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.

Την ίδια ώρα, εννέα βουλευτές της ΝΔ με κοινή δήλωσή τους ζητούν τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα. «Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ιδεολογικό» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και προσθέτουν: «Oι ιδέες μας πρέπει να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει να διευρύνουν και όχι να περιχαρακώνουν την επιρροή μας».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2015-10-2009.jpg
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)