Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Λειτουργία διοδίων: Δεσμεύσεις … αλλού


DESMEYSEIS_ALLOY_-_DIODIA

Καμία απάντηση για το νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο

Δεν είναι μόνο η Πιερία που αντιδρά στα διόδια, οι άλλοι όμως φαίνεται ότι φωνάζουν περισσότερο. Ήδη βουλευτές και παράγοντες του νομού Φθιώτιδας επισκέφθηκαν προχθές τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και απέσπασαν υποσχέσεις.


Οι εκπρόσωποι των φορέων της Φθιώτιδας, που επισκέφθηκαν τον κ. Μαγκριώτη, έθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία των νέων διοδίων στην περιοχή τους, όπως και τις ελλείψεις και τα προβλήματα που παράπλευρου Οδικού Δικτύου του άξονα ΠΑΘΕ στο τμήμα Αθήνα-Λαμία.
Ο Γιάννης Μαγκριώτης δεσμεύτηκε να έχει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους της «Νέας Οδού ΑΕ», της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή και λειτουργία του τμήματος Μεταμόρφωσης-Σκάρφειας της εθνικής οδού, για να διερευνήσουν λύσεις για μερικά από τα ειδικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους διαμαρτυρόμενους της Φθιώτιδας πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου ως ύψιστης προτεραιότητας, με στόχο οι νέες μειωμένες τιμές διοδίων να ισχύσουν μέσα στο 2010.
Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης, με σκοπό τη μείωση του ύψους των διοδίων, μέσω της αφαίρεσης των εισπράξεων υπέρ του Δημοσίου (ή σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέσω φορολογικών κινήτρων προς τους παραχωρησιούχους), καθώς και για την προώθηση της κατασκευής των παράπλευρων οδικών αξόνων.
Την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών περιμένει και η Πιερία, ενώ επιπλέον ζητά την ικανοποίηση του αιτήματος για παύση των εργασιών κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, υπέρ του οποίου τάχθηκε και με πρόσφατη επιστολή του ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει απάντηση για το τελευταίο, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου σταθμού συνεχίζονται εντατικά. Δημοσιεύματα πάντως φέρουν τον κ. Μαγκριώτη να δηλώνει ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση «κάποιων ή όλων των συμβάσεων παραχώρησης», πράγμα που αφήνει ανοιχτά όλα τα (ζημιογόνα) ενδεχόμενα για την Πιερία.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: