Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Μεϊμαράκης μαινόμενος, πυρά και κατά Καραμανλή, Σιούφα!

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ούτε η ορκωμοσία της Βουλής στάθηκε ικανή να φέρει ειρήνη στο εσωτερικό της Ν.Δ. Κορυφαίος του χορού, ο πρώην γραμματέας του κόμματος Β. Μεϊμαράκης.

Δεύτερο γύρο για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. βλέπει ο Β. Μεϊμαράκης, δείχνοντας ότι προτιμά Σπηλιωτόπουλο Δεύτερο γύρο για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. βλέπει ο Β. Μεϊμαράκης, δείχνοντας ότι προτιμά Σπηλιωτόπουλο Σε συζήτησή του με δημοσιογράφους στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, άφησε βαρύτατες αιχμές τόσο κατά του πρόεδρου του κόμματος Κ. Καραμανλή όσο και κατά του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής για το επικείμενο συνέδριο, Δ. Σιούφα. Προέβλεψε δε ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.

Στα πυρά του συμπεριέλαβε και τον φερόμενο ως υποψήφιο πρόεδρο Α. Σαμαρά, μεταξύ αστείου και σοβαρού έδειξε σαφή προτίμηση στο πρόσωπο του Α. Σπηλιωτόπουλου, ενώ πήρε εμμέσως θέση και υπέρ της εκλογής της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Είσαι τρελός;»

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε κατ' αρχάς τη θέση του για τη διενέργεια τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. και έκανε γνωστό ότι υπέβαλε τη σχετική πρόταση στον πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή αλλά, κατά τα λεγόμενά του, ο τελευταίος τον ρώτησε: «Είσαι τρελός; Πότε να γίνει το τακτικό;».

Η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη ήταν να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και να αποφασίσει τη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου. Στο σημείο αυτό στηλίτευσε την ακολουθούμενη διαδικασία από την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον πρόεδρό της, Δ. Σιούφα: «Οπως προχωρά η διαδικασία, θα πάμε για να πάρει χειροκροτήματα ο Δ. Σιούφας και μετά θα φύγουμε. Εμένα φίλος μου είναι, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι διαφωνώ για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα».

Εκτίμησε δε ότι, έτσι όπως πάει να γίνει το συνέδριο, θα διχαστεί και η βάση της Ν.Δ., διότι αυτός που θα εκλεγεί θα αναγκαστεί να υιοθετήσει δεξιό λόγο απευθυνόμενος στον σκληρό πυρήνα της παράταξης.

Τασσόμενος δε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ του μεσαίου χώρου, εξέφρασε τον φόβο ότι η Ν.Δ. θα εγκλωβιστεί στον δεξιό λόγο «και μετά άντε να ανοιχτούμε στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Καρτούν»

Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης, παρ' ότι στο κύκλο βρίσκονταν τουλάχιστον δέκα συνομιλητές και αφού τα είχε πει όλα αυτά, θέλησε «να τα μαζέψει» και ζήτησε να αποδοθούν σε κύκλους και συνεργάτες.

Μάλιστα, ζήτησε να μη γραφεί τίποτα από όσα είπε για τον Δ. Σιούφα, χαρακτηρίζοντάς τον «καρτούν».

Παρά το αίτημα αυτό συνέχισε τη συζήτηση στρεφόμενος αυτή τη φορά κατά του Α. Σαμαρά. Καταλόγισε στον φερόμενο ως υποψήφιο πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «πυροδότησε και δυναμίτισε με τη στάση του τον ενδεχόμενο δεύτερο γύρο για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ.» γιατί, όπως είπε, «μπορεί να μην εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο».

Εκτιμώντας δε ότι η στάση του Α. Σαμαρά «βοηθά» την Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρίνισε ότι επεδίωξε τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, που ποτέ δεν έγινε, διότι «λογικά, αν δεν εκλεγεί αρχηγός από τον πρώτο γύρο, θα γίνει αντιντορικό μπλοκ».

Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης είχε αγκαλιά τον Α. Σπηλιωτόπουλο και ενώπιον όλων του έστειλε μήνυμα να θέσει υποψηφιότητα, εάν η εκλογή γίνει από τη βάση, προτρέποντας ταυτόχρονα την οργανωτική επιτροπή να αποφασίσει για τον τρόπο εκλογής του προέδρου πριν κλείσουν οι υποψηφιότητες.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: