Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

sinthimata

Η ιστορία γράφεται στον τοίχο…

sinthimata2



Τελικά, δεν έχουν μόνο οι τοίχοι αυτιά, αλλά και οι γυψοσανίδες!



Εθνική κόκκινη γραμμή έχει η Ελλάδα στο ζήτημα τον Σκοπίων.
Μόνο που σε κάποια σημεία είναι διακεκομμένη!



Οι θυελλώδεις άνεμοι έκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά και για τα επιβατικά πλοία
Ο κακός(co) ο καιρός μας δηλαδή!



Δεν μπορώ να κρίνω από αισθητικής άποψης το αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη η νέα πλατεία Ελευθερίας, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα παρέχει περισσότερες διευκολύνσεις στα… τετράποδα, καθότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται στα ζώα.



Αγωγή κατά του δήμου Πύδνας έκανε (Χριστούγεννα του 2003 κι εκδικάζεται Νοέμβρη του 2009) μια γυναίκα που σκόνταψε σε φρεάτιο ενός καινούργιου δρόμου στο Κίτρος (το οποίο ήταν μερικούς πόντους χαμηλότερο από το οδόστρωμα) κι έσπασε σε τρεις μεριές το χέρι της.
Το κακό (για το δήμο) είναι ότι το ατύχημα ναι μεν θα συνέβαινε ούτως ή άλλως σε κάποιον (όλοι οι πεζοί από κάπου κει θα περνούσαν αφού δεν υπήρχαν πεζοδρόμια) αλλά του ‘λαχε να ‘ναι και η γυναίκα πολίτης Γερμανίας (που διαμένει στο Κίτρος) και οι Γερμανικές ασφάλειες δεν παίζουν …βαλκανικά.

Σκεφτείτε πάντως να είχαμε και μείς, οι τριτοκοσμικοί της ψωροκώσταινας, τα μέσα και την υπομονή να κάνουμε αγωγές για τις λακκούβες, ή τα φρεάτια (που ποτέ δεν καταφέρνουν να ευθυγραμμιστούν με το οδόστρωμα, ή κάτω ή πάνω θα είναι, τα άτιμα!) στους δρόμους της Κατερίνης. Θα ξημεροβραδιάζονταν σύσσωμη η διοίκηση στα δικαστήρια.
Και κει δεν μπορούσαν να πουν, ενώπιον δικαστή, «άμα θέλετε να κάνετε ράλι να πάτε στο Μόντε Κάρλο!»,όπως είχε παλιότερα δήμαρχος τις της πόλης σε δημότη που ζητούσε αποζημίωση γιατί είχε σπάσει ο άξονας του αυτοκινήτου του σε ‘ένα δρόμο που έβριθε από λακκούβες.



Όλοι οι περιφερειάρχες έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών, μαθαίνω.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά μου ‘λειψαν εκείνα τα μακροσκελή δελτία τύπου του καθηγητή κ. Τσιότρα που, κάθε φορά που υπέγραφε δημοπρατήσεις έργων του «Θησέα», κοτσάριζε και μια ανακεφαλαίωση των όσων είχε υπογράψει από την έναρξη του προγράματος μέχρι σήμερα.



Με Δανικό μοντέλο οικονομίας και Γερμανικό μοντέλο εκλογικού νόμου, το δίχως άλλο θα γίνουμε επιτέλους Ευρωπαίοι!



Θα ενημερώνονται πλήρως οι βουλευτές για κάθε σύμβαση πριν την υπογραφή της, σύμφωνα με τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού.
Αν ίσχυε και πριν θα γλυτώναμε μπελάδες. Γιατί, κατά πως μας έλεγαν οι βουλευτές, δεν ήξεραν τι ακριβώς προέβλεπε η σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού, όταν την επικύρωναν, πριν δυο χρόνια, στη Βουλή και μετά έτρεχαν να διαμαρτύρονται για κόμβους, παράπλευρα έργα και διόδια.



Μαθαίνω ότι τα φετινά Αικατερίνεια, δεν θα είναι μπάτε σκύλοι αλέστε (κάνει εκπομπή για το χωριό η ΕΤ3, βάλ’ την στο πρόγραμμα, ένα πράμα), αλλά μια σοβαρή πρόταση πολιτισμού με εκδηλώσεις (συναυλίες, συνέδριο επιστημονικό, θεατρικό έργο στηριγμένο σε κείμενα συμπολιτών μας συγγραφέων, προβολές, εκθέσεις, εκδηλώσεις βιβλίου), που κινούνται γύρω από ένα θέμα: την μεταπολεμική Κατερίνη.
Στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζεται και η έκδοση φωτογραφικού Λευκώματος (από τη διαδρομή ενός περίπου αιώνα της πόλης) και βιβλίου με λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις από τον πνευματικό μόχθο της σύγχρονης Πιερίας…

Άντε, γιατί κοντεύαμε να πιστέψουμε ότι ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Οργανισμός δεν είχε άλλο ρόλο παρά να συνδιοργανώνει πανηγύρια με λαογραφικούς-χορευτικούς Συλλόγους της πόλης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: