Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Ο Καρατζαφέρης βαράει τα όργανα και στη Κυβέρνηση χορεύουν

Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2009



"Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος σε συνέντευξή του χθες, αφού ανακοίνωσε τη... μετακόμιση του κόμματός του από την πολυκατοικία «που έχει γεμίσει καταληψίες και τρωκτικά», στην ίδια όμως «κεντροδεξιά» γειτονιά, κάλεσε όποιους από τους εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές «αισθάνονται την καταστροφή και την ήττα στις επόμενες εκλογές να έρχεται και ως εκ τούτου να μένουν εκτός Κοινοβουλίου» να έρθουν σε διάλογο μαζί του για να ενταχθούν στο κόμμα του όταν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές και διαλυθεί η παρούσα Βουλή.
Και στην Νέα Δημοκρατία άρχισαν οι χοροί και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!..."
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2009
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγο σε σούπερ-μάρκετ στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα κρατώντας ένα πιστόλι και ζήτησε τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε μηχανή... τύπου “εντούρο” και εξαφανίσθηκε. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση για τη σύλληψή του.(http://www.newsblog.gr)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Ηλεκτροσόκ σε 72χρονη οδηγό έκανε αστυνομικός










ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


Αστυνομικός έκανε ηλεκτροσόκ σε 72χρονη γυναίκα, γιατί έτρεχε και δέν υπέγραφε την κλήση.. τί έκανε ο προιστάμενος του Αστυνομικού αυοτύ στο ΤΕΞΑΣ; τον κάλυψε.. το περιστατικό έγινε πρίν απο ένα μήνα και τώρα δόθηκε το βίντεο που τραβήχτηκε απο την κάμερα του περιπολικού.
Δείτε τις εικόνες απο το βίντεο!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ο ΧΙΟΥ ΓΚΡΑΝΤ ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ






ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


Δείτε τον Χιού ΓΚράντ με τι νεύρο κλωτσάει φωτορεπόρτερ.. την πλα΄κα του έπαθε ο άνθρωπος.. του λύγισε το πόδι και τούπεσε και η κάμερα.. ένας απο τους πολλούς στάρ με ιδιαίτερα νεύρα και αυθάδεια....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Γείτονα χαρακτήρισεΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ ο Ψωμιάδης και στον γείτονα δέν του κλείνεις την πόρτα... διαφώνησε με τις δηλώσεις του κυβερνητιού εκπροσώπου... ο Καρατζαφέρης είναι περισσότερο κοντά στον Καραμανλή. παρά κάτι άλλα στελέχη της ΝΔ .. αφνήνοντας αιχμές για την Ντόρα Μπακογιάννη.... θεωρεί ότι πολλά στελέχη δέν έχουν πάρει ακόμη το μήνυμα.. ταμέτρα αυτά έπρεπε να τα πάρει η κυβέρνηση πιό πρίν... δέν θεωρεί ότι ο Καρατζαφέρης πάει τώρα να κλέψει βουλευτές απο τη ΝΔ..έδωσε συγχαρητήρια στη νίκη του ΠΑΣΟΚ... ξεστρατίσαμε απο τα αρχικά ιδανικά μας που πήραμε απο τον μεγάλο Κωνσταντίνο Καραμανλή.. στη ΝΔ ξέχασαν τις υποσχέσεις και το πρόγραμμά της.. σήμερα αυτοκτονούν συμπατριώτες μας για χρέη.. ποιός φταίει; Ξέχασε πολλά η ΝΔ και δέν μασάω τα λόγια μου είπε ο κ Ψωμιάδης....θα την υποχρεώσουμε να ξαναβρεί το δρόμο της..
Για τους λαθρομετανάστες είπε ότι έπρε να παρθούν μέτρα... για τα τζαμιά δήλωσε ότι έχουν δικαίωμα και αυτοί και θάπρεπε να είχε δοθεί λύση.. είμαστε παιδιά όλοι ενός θεού...
ΚΡΑΧΤΗΣ
(kraxtis-gr.blogspot.com)

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ













































ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009


Ανω κάτω η πολυκατοικία της δεξιάς μς τις κινήσεις Καρατζαφέρη. Συγκυβέρνηση αλλά Μπερολουσκόνι πρότεινε στον Καραμανλή ο Γιώργος Καρατζαφέρης.. ώστε να μήν έλθει στην κυβέρνησ το ΠΑΣΟΚ ..Θετική βλέπουν την ιδέα πολλά στελέχη της ΝΔ.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στα προβλήματα της καθημερινότητας στρέφεται το ΠΑΣΟΚ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Καταλογίζει στην κυβέρνηση επικοινωνιακή και επιφανειακή προσέγγιση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Σηκώνοντας ψηλά στην ατζέντα τα προβλήματα της καθημερινότητας, απαντά το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει το επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης -επιλογή που η Ιπποκράτους χρεώνει στη διαρροή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το ΛΑΟΣ. «Το ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει στην ατζέντα τα προβλήματα του πολίτη», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

"Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας και απαξίωσης των αρμόδιων υπηρεσιών η κυβέρνηση έχει συρθεί στο θέμα αυτό για λόγους επικοινωνίας", τόνισε για τη λαθρομετανάστευση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το κυβερνόν κόμμα δεν διαθέτει συγκεκριμένη πολιτική για την αντιμετώπιση της και επεσήμανε τον κίνδυνο καλλιέργειας φόβου και ρηγμάτων στην ελληνική κοινωνία.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι", τόνισε. "Χρειαζόμαστε μία σοβαρή μεταναστευτική πολιτική που αντιμετωπίζει τη λαθρομετανάστευση, αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και εντάσσει τους νόμιμους μετανάστες στην κοινωνία", πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρόκειται για μία σημαντική νίκη για το κόμμα του, πρόκριμα για αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές. "Οι πολίτες κοιτούν προς εμάς", σημείωσε , καλώντας όλα τα στελέχη του κόμματος να επιδείξουν υπευθυνότητα στον αντιπολιτευτικό τους λόγο.

Όσον αφορά στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες την 7η Ιουνίου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να το συλλάβει και να το μεταφράσει σε αλλαγή πολιτικής. Αντιθέτως, υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των πολιτών, τόσο εντός του κοινοβουλίου, όσο και με την παρουσία του στην κοινωνία. Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές, είπε, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη και όσων δεν το επέλεξαν στις ευρωεκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου τάχθηκε για ακόμη μια φορά υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας την αναγκαία για τη χώρα εξέλιξη. Εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε μικροκομματική και επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας της. "Δεν πρέπει η δική της κρίση να συμπαρασύρει την χώρα", τόνισε

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε το ναί στην προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία ανέρχεται στα 94 εκατ. ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και έδωσε την άδεια στη "βασίλισσα" να διαπραγματευτεί με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή! Και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε και είναι η ακριβότερη στην ιστορία του αθλήματος!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΗΡΘΕ ο Σεντρίκ Καντέ για τον ΠΑΟ


ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Σεντρίκ Καντέ. Ο 29χρονος αμυντικός από το Μάλι με Γαλλικό διαβατήριο, έχει συμφωνήσει σε όλα με το "τριφύλλι" και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει 700.000 ευρώ ετησίως.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική η εκποίηση του ΟΤΕ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα καταδίκασαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Λούκα Κατσέλη και Νίκος Σηφουνάκης αντίστοιχα.

Την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον του ΟΤΕ και το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων καταδίκασαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Οικονομίας και Μεταφορών και Επικοινωνιών, Λούκα Κατσέλη και Νίκος Σηφουνάκης αντίστοιχα.

«Στο βωμό των επιζήμιων πολιτικών, η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη νομιμοποίηση, δεν διστάζει ακόμα και σήμερα εσπευσμένα να προωθεί την πώληση της ΕΥΑΘ και της ΔΕΠΑ καθώς και την πώληση 5% επιπλέον μετοχικών μεριδίων του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ στο 20% και την περαιτέρω απώλεια του ελέγχου από το Ελληνικό Δημόσιο», σημείωσε η κ. Κατσέλη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην συνεχίσει την εγκληματική και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον πολιτική της εκποίησης κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας».

Δεσμεύθηκε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση «θα εξαντλήσει κάθε νομική, οικονομική και πολιτική δυνατότητα, ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να επανακτήσει τον έλεγχο του ΟΤΕ, πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νίκου Σηφουνάκη, ο οποίος τόνισε πως «με την πρόχειρη και πολλαπλώς ελεγκτέα συμφωνία Ελληνικού Δημοσίου - Deutsche Telekom αποδεικνύεται ότι απλώς η κυβέρνηση εκχωρεί ποσοστό αποκλειστικά για την εισροή εσόδων, αδιαφορώντας για τη στρατηγική σημασία των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του ρόλου του ΟΤΕ στον τομέα».

«Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω συμφωνία εκχώρησης, διότι δεν νομιμοποιείται, δεν δικαιούται αφού δεν διαθέτει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κυβερνητικός έλεγχος στις προσλήψεις ΟΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Αλλάζουν άρδην με την 6/2009 πράξη του υπουργικού συμβουλίου οι όροι και οι προϋποθέσεις πρόσληψης των συμβασιούχων στους δήμους και τις κοινότητες. Η σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Αθ. Νάκου εστάλη προς τους δημάρχους και κοινοτάρχες μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

Τα πάνω-κάτω φέρνει η εγκύκλιος Νάκου Τα πάνω-κάτω φέρνει η εγκύκλιος Νάκου Και τούτο εν ονόματι της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της οικονομικής κρίσης εν γένει. Η αρχή θα γίνει με τους 10.000 συμβασιούχους, οι οποίοι θα προσληφθούν στους ΟΤΑ εντός του 2009.

Εξαιρούνται εν προκειμένω οι 20.000 συμβασιούχοι άνεργοι, οι οποίοι θα προσληφθούν για τρία χρόνια, βάσει του μνημονίου συνεργασίας υπουργείου Απασχόλησης - ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ.

Παράλληλα, εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2010, μπαίνει «μαχαίρι» στα επιδόματα και στις υπερωρίες των εργαζομένων στο υπουργείο, στους δήμους και στις νομαρχίες, ενώ προαναγγέλλεται ότι η αυστηρή λιτότητα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του κ. Νάκου, η οποία εστάλη στις 27/5/2009, ενημερώνονται όλοι οι δήμαρχοι ότι βάσει της υπ' αριθμόν 6/2009 πράξεως του υπουργικού συμβουλίου «απλουστεύεται» η διαδικασία έγκρισης προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου και σύναψης συμβάσεων έργου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθ' ότι:

* «Δεν απαιτείται πλέον η συνδρομή των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, αλλά η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας του υπουργείου Εσωτερικών εισηγείται απευθείας στην Τριμελή εξ Υπουργών Επιτροπή την ικανοποίηση ή μη των αιτημάτων των φορέων».

Οπερ σημαίνει ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προληπτικό έλεγχο του ΑΣΕΠ, ούτε θα απαιτείται βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί της διασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Ουσιαστικά θα προσλαμβάνονται από την ίδια την κυβέρνηση, προφανώς με ιδιοτελή κριτήρια, η οποία θα προβαίνει στην κατανομή τους προς τους δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο κ. Νάκος γνωστοποιεί επίσης προς τους δημάρχους ότι για το 2009 ο μέγιστος αριθμός συμβασιούχων που θα προσληφθούν στους ΟΤΑ ανέρχεται στις 10.000 και τους καλεί να απαντήσουν εντός τριών ημερών πόσους συμβασιούχους απασχολούν, με ποιες ειδικότητες και πότε λήγουν οι συμβάσεις τους.

Ένας χρόνος Πιερικός Αρχέλαος







Κατερίνη, 11 Ιουνίου 2009

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείο Τύπου
Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας
Τηλ: 6978 495134
e-mail: dimsfikas@yahoo.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια Ομάδα - Ένα Όραμα - Μια Πόλη Ενωμένη


Ένα χρόνο συμπλήρωσε η ιστορική συνένωση των δύο μπασκετικών συλλόγων της Κατερίνης. Του Πιερικού και του τμήματος μπάσκετ του Αρχελάου. Το 2008 ήταν χρονιά ορόσημο στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, αφού η δυναμική αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών προχώρησε στο εγχείρημα της δημιουργίας ενός μεγάλου συλλόγου.

Και από ότι δείχνουν τα πράγματα ο σκοπός υλοποιείται, αφού εκτός από την ανδρική ομάδα που πέτυχε στην περσινή περίοδο το στόχο της παραμονής στη Β΄ εθνική κατηγορία, εκατοντάδες νέοι και νέες, θωρακισμένοι με πίστη και αγάπη για το άθλημα, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο αθλητικό ήθος, την αγωνιστική πειθαρχία και κύρια, στο ήρεμο κλίμα που υπάρχει στις ομάδες υποδομής. Αξιοσημείωτο είναι και το ενδιαφέρον των γονέων που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.
Η εκπλήρωση των υψηλών στόχων που απαιτεί χρόνο, χάρη στη δυναμική συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της Πιερίας που το αμείωτο και συγκινητικό ενδιαφέρον του για το σύλλογο που εκδηλώνεται πανηγυρικά τις Κυριακές στους αγώνες του πρωταθλήματος, θα είναι πιο εύκολη.
Με δεδομένη αυτή τη συμπαράσταση, η υπόσχεση του συλλόγου ότι η ομάδα θα σταθεί με ήθος και πολιτισμό μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και θα χαρίσει σημαντικές στιγμές στο φίλαθλο κοινό, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει τηρηθεί. Η κοινή συνισταμένη για την αγάπη προς τη νεολαία της περιοχής και το Ενωμένο Πιερικό Μπάσκετ, δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που τα αποτελέσματά της έχουν ήδη γίνει ορατά.
Με την ολοκλήρωση του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και την υλοποίηση των εξαγγελιών για άλλους νέους αγωνιστικούς χώρους, η αθλητική μπασκετική δραστηριότητα θα είναι στο μεγαλείο της. Και αν η συνεργασία με τις αρχές της πόλης και του νομού που βρίσκεται σε καλό επίπεδο, είναι πιο γρήγορα αποτελεσματική και ουσιαστική, τότε θα έχουμε στο πιερικό μπάσκετ τις επιθυμητές συνθήκες και αυτό όχι μόνο δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι πολύ απλό και λογικό.
Τέλος, εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Πιερίας στις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου, αφού σ΄ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η συνεισφορά του με τη μορφή της χορηγίας ήταν και είναι λίαν ικανοποιητική.
Και από ότι φαίνεται το μέλλον του Πιερικού Αρχελάου είναι ευοίωνο. Το ενωμένο πιερικό μπάσκετ που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο καλύτερα χέρια και συνθήκες, τώρα πρέπει να πάει ακόμη πιο ψηλότερα. Εκεί που το αρμόζει.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

«Μαστίγιο» για τους μετανάστες, «καρότο» για τους μουσουλμάνους

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Με υποσχέσεις για τέμενος και νεκροταφείο συνδυάστηκαν τα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Η κυβέρνηση προωθεί και τη μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία

Την κράτηση των μη νόμιμων μεταναστών σε κέντρα υποδοχής για διάστημα έως 12 μηνών, την αυστηροποίηση των ποινών για τους δουλεμπόρους και την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, προβλέπει μεταξύ άλλων, η κυβερνητική δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ασφάλεια. Παράλληλα, διατυπώθηκαν δεσμεύσεις ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία τεμένους και ισλαμικού νεκροταφείου, στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της κυβερνητικής Επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, στα οποία θα κρατούνται όσοι μη νόμιμοι μετανάστες συλλαμβάνονται, καθώς και την αύξηση του διαστήματος παραμονής σε αυτά, από τους τρεις, στους δώδεκα μήνες. Επίσης ανέφερε ότι το δουλεμπόριο μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακοίνωσε από τη μεριά του, ότι δρομολογείται η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ, από το κέντρο της Αθήνας, σε χώρους που θα υποδείξει το υπουργείο Υγείας. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η εκπόνηση των μελετών για τη δημιουργία τεμένους στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και ισλαμικού νεκροταφείου στο Σχιστό, θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών αποσύνδεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης αυτής από τις ευρωεκλογές και την αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με το ΛΑΟΣ. Είπε ότι το ζήτημα ετέθη επί τάπητος, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Υπενθύμισε τους παρευρισκόμενους ότι είχε απασχολήσει τις Βρυξέλλες και την περίοδο προ των εκλογών και συγκεκριμένα τη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ένωσης, την περασμένη Πέμπτη.

Όσον αφορά στη συνδρομή της Ε.Ε. στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την εισροή μεταναστών, τόνισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά. Σημείωσε την ανάγκη χάραξης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και άσκησης πίεσης στις τρίτες χώρες, για να υπογράψουν και να τηρήσουν συμφωνίες επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών. Για την Τουρκία, σημείωσε ότι οφείλει να τηρεί το κοινοτικό κεκτημένο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.

Όσον αφορά στην εθνική δράση, θα ιδρυθεί Συντονιστική Επιτροπή των συναρμοδίων υπουργείων, ώστε να προωθηθεί άμεσα η εφαρμογή όσων αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Στις 16/6 ξεκινά η δίκη της δασκάλας που επιχείρησε την αρμονική συμβίωση Ελλήνων - μεταναστών Στο πλευρό της Στέλλας Πρωτονοτάριου το ΠΑΣΟΚ

ΠΕΜΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τη συμπαράστασή της στη Στέλλα Πρωτονοτάριου, τέως διευθύντρια του 132ου Δημοτικού σχολείου της Γκράβας, εξέφρασε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η Στ. Πρωτονοτάριου διώκεται ποινικά επειδή παραχώρησε αίθουσες του σχολείου, εκτός ωραρίου, για να διδάσκονται παιδιά μεταναστών τη μητρική τους γλώσσα.

Η τέως διευθύντρια είχε αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των παιδιών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέχρι την απομάκρυνσή της από το σχολείο. Τα προγράμματα διακόπηκαν από το διάδοχό της στη διεύθυνση του σχολείου. Η ποινική δίωξη σε βάρος της συζητείται στο ακροατήριο την ερχόμενη Τρίτη.

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση, η Άννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέτρεψε τα πρωτοπόρα, όπως τα χαρακτηρίζει, προγράμματα που εφαρμόστηκαν στο 132ο Δημοτικό σχολείο, πως μετέθεσε τη διευθύντρια, με τρόπο απαράδεκτο και απέδειξε την συντηρητική πολιτική της: "Πρωτοπόροι δάσκαλοι άνοιξαν δρόμους στις εκπαιδευτικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Αντί να αποτελέσουν παράδειγμα, έγιναν αντικείμενο δίωξης".

"Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αφουγκραστούμε μια νέα γενιά παιδιών, τα παιδιά της 'δεύτερης γενιάς μεταναστών', που ζουν σε ένα παράλληλο κοινωνικό σύστημα εκτός του βασικού ιστού της κοινωνίας μας", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. "Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην Ελλάδα, δηλαδή στη χώρα τους. Να ενταχθούν και να ενσωματωθούν, χωρίς να αποκόπτονται από την οικογενειακή και πολιτισμική τους παράδοση", πρόσθεσε.

Διαβάστε, τι είχε γράψει η "Ε" και η "Κ.Ε." για το έργο της Στ. Πρωτονοτάριου στο 132ο Δημοτικό σχολείο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απομάκρυνσή της, επιλέγοντας τους σχετικούς σύνδεσμους, στη δεξιά στήλη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΑΚΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Με «νόμο και τάξη» ενάντια στον ΛΑΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ολα τα όπλα ρίχνει η κυβέρνηση στον σκληρό πόλεμο που άνοιξε με τον ΛΑΟΣ μετά τις σημαντικές διαρροές που είχε στις ευρωεκλογές. Μπροστά στον φόβο της ήττας και στις εθνικές εκλογές, βάζει στο στόχαστρο τον Γ. Καρατζαφέρη και υιοθετεί τη στρατηγική τού «νόμος και τάξη», με στόχο τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της.

Ντόρα και Σουφλιάς δείχνουν κόκκινη κάρτα στον Καρατζαφέρη, ενώ ο Α. Σπηλιωτόπουλος προτείνεται από στελέχη για διάδοχος του Θ. Ρουσόπουλου στο υπουργείο Επικρατείας Ντόρα και Σουφλιάς δείχνουν κόκκινη κάρτα στον Καρατζαφέρη, ενώ ο Α. Σπηλιωτόπουλος προτείνεται από στελέχη για διάδοχος του Θ. Ρουσόπουλου στο υπουργείο Επικρατείας Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος, απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση στους βουλευτές της Ν.Δ. να περάσουν στους κόλπους του ΛΑΟΣ.

Αγεφύρωτο χάσμα

«Η αντιδημοκρατική και πρωτοφανής για την πολιτική ζωή του τόπου προτροπή του κ. Καρατζαφέρη σε βουλευτές της Ν.Δ. ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ήθος του αρχηγού του ΛΑΟΣ», δήλωσε. «Ενα ήθος που απλά επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ». Το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ -ούτε καν ο εκπρόσωπός του!- απάντησε στον Β. Αντώναρο ότι υπάρχει «σύγχυση εν κρανίω» στο μυαλό της Ν.Δ.

«Εμείς είπαμε και δεσμευόμαστε ότι δεν θα πάρουμε κανέναν βουλευτή, όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία. Οταν προκηρυχθούν εκλογές και προκειμένου να μη χαθούν από τις αστοχίες της κυβέρνησης Καραμανλή, ισχυρά κομματικά στελέχη και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αυτά μπορούν να έχουν θέση στον συνδυασμό μας. Εμείς επαναλαμβάνουμε, Μητσοτάκης του '65 δεν γινόμαστε», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Για ένα σχέδιο-σκούπα των αλλοδαπών στην Αθήνα, αλλά και τα νησιά και την προώθησή τους σε εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, επρόκειτο να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, στις 12.30 και στη 1.30 συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για να το εγκρίνει.

Ημικρανία

«Ημικρανία» στο Μαξίμου προκαλεί το φλερτ βουλευτών της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ, παρά το αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο προχθές ότι «δεν είναι νοητές κομματικές συνεργασίες». Από την άλλη, βέβαια, είναι πολλά και τα στελέχη που εκτιμούν ότι η εγκατάλειψη της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου» θα στοιχίσει στη Ν.Δ.

Οι στρατοί στη Ν.Δ., μουδιασμένοι από τη μεγάλη ήττα των ευρωεκλογών, συγκροτούνται κοντά ή απέναντι στον Γ. Καρατζαφέρη με κίνητρα που ποικίλλουν:

*Σουφλιάς, Παυλόπουλος, Ντόρα, Ζαγορίτης δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στον Καρατζαφέρη. «Τα άκρα είναι άκρα, εμείς είμαστε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Κεντροδεξιάς κι έχουμε προ πολλού κάνει σε όλους τους Ελληνες γνωστό το μήνυμά μας», έχει δηλώσει η υπουργός Εξωτερικών. «Οχι συνεργασία με το ΛΑΟΣ, το ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα, έχει μια άλλη ιδεολογική τοποθέτηση», δήλωσε και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ψωμιάδης

*Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, που έχει και την επίσημη εκλογική στήριξη του ΛΑΟΣ, έχει προτείνει τη συγκρότηση της «Ενωμένης Λαϊκής Κεντροδεξιάς Παράταξης». Εχει δηλώσει μάλιστα ότι «παραπήραν επικίνδυνα ανοιχτά τη στροφή στον μεσαίο χώρο».

*Ο Γ. Μανώλης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που κάποιοι κατάλαβαν ότι το 7% δεν είναι άκρα» (Κανάλι 1). «Το κατάλαβαν. Το κατάλαβαν αργά, γιατί όσο έλεγαν "δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα και ο ΛΑΟΣ είναι άκρο", είδατε τι πάθαμε», πρόσθεσε.

*Της λαϊκής Δεξιάς και η Κατερίνα Παπακώστα, επίσης δεν θέλει να βλέπει ψηφοφόρους της να φεύγουν προς τον Γ. Καρατζαφέρη. Εχει μιλήσει για την «ανάγκη μιας "ενιαίας Κεντροδεξιάς"».

*Πέτρος Δούκας και Θανάσης Γιαννόπουλος επίσης δεν αποκλείουν την προσέγγιση των δύο ενοίκων της πολυκατοικίας. «Δεν θα χρησιμοποιούσα όρους τέτοιους (περί ακροτήτων), αν είμαστε στην ίδια "πολυκατοικία"», είπε ο Δούκας.

*«Αφήσαμε χώρο στο γήπεδο, να παίξει μπάλα ο κ. Καρατζαφέρης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να ξανακερδίσουμε αυτόν τον πολιτικό χώρο». «Αυτό που δεν έχουν καταλάβει κάποιοι συνάδελφοί μου είναι ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα αντίπαλο κόμμα, είναι ένα κόμμα το οποίο είναι ανταγωνιστικό, είναι ένα κόμμα το οποίο παίρνει πολλές ψήφους από τον χώρο τον δικό μας», χτύπησε το καμπανάκι και ο Θ. Καράογλου.

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009 -ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Και τώρα; Παραλιακά τα ρεπορτάζ παρακαλώ, να πάρουμε και λίγο χρωματάκι.
Δεν ησυχάζουν οι αναλυτές. Το τραβάνε από τα μαλλιά το εκλογικό αποτέλεσμα. Άντε ρε παιδιά, τελειώστε το.
Τι θα κάνει ο Καραμανλής την Τετάρτη; Ο,τι έκανε και την προηγούμενη.
Πάμε στα τοπικά λίγο.
Τι έγινε μ’εκείνους τους ελεγκτές της Ε.Ε. που θα ερχόταν για το φράγμα της Μόρνας;
Έγινε ο έλεγχος; Έχουμε πόρισμα; Σιγή ιχθύος προς το παρόν. Αναμένουμε.
Πανηγυρίζει η ΝΔ στο νομό. Για ποιον ακριβώς λόγο; Επειδή κατάφερε απλώς να χάσει λιγότερο σε σχέση με άλλους;
Α…συγχαρητήρια μην ξεχάσω να δώσω.
Τελικά τα αποτελέσματα είναι πολύ χρήσιμα και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αναλύστε, ακούστε, διαβάστε προσεχτικά.
Γιατί στην Πιερία ντυθήκαμε στα μπλε;
Για να αποδείξουμε ότι έχουμε υπομονή γαϊδάρου μάλλον.
Πάμε τώρα και σε μερικά στοιχεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αφορούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα.
Το βρήκαμε στο τρωκτικό. Δείτε οδηγίες στους οδηγούς όλης της Ελλάδας για να παρακάμπτουν τα διόδια της Λεπτοκαριάς.
Εκεί μας κατάντησαν.
Διόδια Λεπτοκαρυάς"
"Γιατί να πληρώνουμε προκαταβολικά διόδια για έναν αυτοκινητόδρομο που "θα" αποκτήσουμε;
Δεν υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα ρε παιδιά! Στις δικές μας πλάτες θα κάνει κάθε κατασκευαστική τις επενδύσεις της;
Γι' αυτό αδέρφια θα σας πω πως να παρακάμπτετε τα διόδια Λεπτοκαρυάς παρά πολύ απλά χωρίς να χάνετε παραπάνω από 2' λεπτά από το χρόνο σας κερδίζοντας ευρώ από την τσέπη σας.
Ερχόμενοι από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και στο σημείο που ο δρόμος ανοίγει και γίνετε διπλή κατεύθυνσης (λίγο πριν τα διόδια δηλ.) υπάρχει έξοδος προς Σκοτίνα. Δεξιά στην έξοδο λοιπόν και στην διασταύρωση που θα βρείτε στα 100μ. πάτε πάλι δεξιά.300μ μετά πάλι διασταύρωση, στροφή αριστερά και πλέον κινείστε παράλληλα με την "εθνική"-"...Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου...".περνάτε ακόμα μια διασταύρωση, συνεχίζοντας ευθεία, ανηφορίζετε μια μικρή ανηφόρα και βλέπετε στα αριστερά σας τα διόδια...φτάνετε σε ένα σημείο που ο δρόμος κάνει ένα "S" και καταλήγει σε μια διασταύρωση, όπου εσείς πηγαίνετε αριστερά και αμέσως δεξιά...συγχαρητήρια μόλις παρακάμψατε τα διόδια...Συνεχίζετε ευθεία (για περίπου 600-700μ.μέχρι να βρείτε μια διασταύρωση όπου απλά ακολουθείτε τις πινακίδες για Αθήνα, μπαίνετε στον ανισόπεδο κόμβο και αυτό ήταν!
Από την αντίθετη μεριά κινούμενοι ακριβώς την ανάποδη διαδικασία. Εν συντομία!
Βγαίνεις στην έξοδο ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ λίγα μόλις μέτρα πριν τα διόδια.
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (δεξιά)
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (ευθεία)
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (δεξιά)
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (αριστερά)
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (δεξιά)
Είμαστε παράλληλα στης γραμμές του τρένου.
στο δεύτερο στοπ ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (δεξιά)
ακολουθούμε την πινακίδα για Σκοτίνα (ευθεία)
ακολουθούμε την πινακίδα για Λάρισα και ΤΣΟΥΠ είμαστε εθνική λίγα μέτρα μετά τα διόδια!
Τόσο απλό ,τόσο εύκολο και κυρίως δεν πληρώνετε ΤΙΠΟΤΑ στους έξυπνους...
Υπήρχε αντίστοιχη παράκαμψη και για τα Τέμπη άλλα πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω των έργων για τα τούνελ...Βέβαια εάν κανείς άλλος έχει ανακαλύψει καμία εναλλακτική και για τα Τέμπη ας μας την πει και εμάς...."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Πάμε και λίγο Επιμελητήριο.
Αφού τους έκαναν μπαλάκι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο τους συνταξιούχους, αφού τους ταλαιπώρησαν, τους έσερναν από τα ξημερώματα στα γκισέ του ασφαλιστικού ταμείου για να θεωρήσουν, αφού τους διαβεβαίωσαν ότι θα βρεθεί…λύση και χορτάσαμε δηλώσεις, τους έκοψαν και τα θεραπευτικά.
Έτσι μπράβο. Και τώρα ξέρετε. Θα θεραπευτείτε ομαδικώς αλλά στο σπίτι σας.
Να πάτε να πάρετε τα θεραπευτικά από αυτούς που σας υποσχέθηκαν ότι όλα βαίνουν καλώς και όλα θα λυθούν.
Πάμε και στο τουριστικό έντυπο. Δεν απάντησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στα ερωτήματα που έθεσε ο Γ.Τσιαλός σχετικά με το έντυπο, τη συμμετοχή ή μη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και τις δηλώσεις του νομάρχη.
Οργή εισέπραξε μετά τα ερωτήματα και απόρησα γιατί.
Μια πολύ καλή πάσα –ευκαιρία για να δώσεις απαντήσεις σε αυτά που φημολογούνται εδώ και μέρες στην Κατερίνη σχετικά με το περιβόητο έντυπο, σου έδωσε πρόεδρε ο άνθρωπος.
Προς τι η οργή, η ειρωνεία και τα γέλια; Διότι είχαμε κι αυτά.
Γελούσαν περισσότερο, όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος από τον κ.Τσιαλό, που και ποιος τύπωσε τα περίφημα έντυπα.
Το γέλιο να υποθέσω ότι ήταν νευρικό.
Και φυσικά ακούστηκε ότι τυπώθηκε εκτός Πιερίας, και απορώ γιατί σας φαίνεται τόσο αστείο.
Προφανώς, γιατί είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί.
Η απάντηση πάντως δόθηκε. Την ευθύνη της εκτύπωσης ανέλαβε ο δήμος Κατερίνης με απευθείας ανάθεση.
Ωραία. Αυτό θέλαμε κι εμείς. Ένα ξεκαθάρισμα πρόεδρε.
Και μας διαβεβαίωσε ότι η «δουλειά» δόθηκε στην Κατερίνη. Ωραία.
Τώρα γελάστε όλοι μαζί.
Όσο για το νομάρχη; Δεν απάντησε, περιορίστηκε να πει ότι συμφωνεί με τη δήλωσή του «πως όλοι κρίνονται».
Ενθουσιασμένος δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης από το έντυπο και πρότεινε να βγει αντίστοιχο και χειμερινό.
Ναι, μόνο προσέξτε στο χειμερινό να βάλετε και σωστά τα τηλέφωνα.
Τρομάρα σας.
Α, και για πείτε μου. Και για το χειμερινό τουρισμό πάλι ο δήμος Κατερίνης θα πληρώσει; Να ξέρουμε πόσο large είμαστε.
Καλή σας ημέρα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Εν Ψυχρώ με τον ΓΙάννη Χατζηιωάννου


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
Το’χω ξαναγράψει με αφορμή τις «πατάτες» των εταιριών δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα. Σήκω Γκάλοπ να τους δεις. *** Καμαρώστε τους. Τύφλα να’χουν οι μάγισσες, τύφλα οι χαρτορίχτρες. Πρόκειται για μια άλλη Κατηγορία golden boys που εξέθρεψε το σύστημα. *** Κι έχει δίκιο η Ν.Δ. να παραπονιέται, γιατί όλες οι εταιρίες τα θαλάσσωσαν. Όμως όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι είναι δικά της παιδιά. Άλλος συμμετέχει στα προγράμματα του ΟΠΑΠ, άλλος του ΕΟΤ και βάλε. *** Μάλιστα είχαν τόσο καλή συνεργασία που ο Ρουσσόπουλος άλλαξε το νόμο περί δημοσίευσης δημοσκοπήσεων και τους τα’δωσε όλα. Τώρα σκέφτονται να γυρίσουν στα παλιά, γιατί κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με αδίστακτα ατίθασα, παιδάκια που χειραγωγούν το σύστημα. *** Πολλοί χαρακτηρίζουν ως μεγάλους χαμένους των ευρωεκλογών τους δημοσκόπους. Είναι αλήθεια ότι το βράδυ των εκλογών κατάπιαν τη γλώσσα τους (ποιος ξέρει τι μπινελίκια άκουσαν και τι παίχτηκε με το ΥΠΕΣ). Για ένα να είστε σίγουροι ότι οικονομικά ήταν οι περισσότερο κερδισμένοι. *** Στην ίδια κατηγορία και τα κανάλια των Αθηνών που χρυσώθηκαν για μια ακόμη φορά από κυβέρνηση και κόμματα, ενώ ο δείκτης αναξιοπιστίας τους εκτινάσσεται στα ύψη. *** Φτωχός συγγενής ή αν θέλετε αποπαίδι της ενημέρωσης ο περιφερειακός τύπος που δεν εδέησε ουδείς, πλην της Ν.Δ. να τιμήσει, έστω και συμβολικά με κάποιες καταχωρήσεις. *** Οι υπόλοιποι με το πρόσχημα των πενιχρών οικονομικών, έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα την περιφέρεια, την ώρα που βομβάρδιζαν με σποτάκια τα αθηναϊκά μέσα. Είναι βλέπετε η μεγάλη ευαισθησία τους για την αποκέντρωση και την περιφέρεια. *** Είναι αλήθεια ότι μας θεωρούν αφελείς. Όμως φαίνεται ότι η θεωρία του αφελούς επαρχιώτη αρχίζει να καταρρέει και ο μύθος των φτωχών κομμάτων να καταρρίπτεται, αφού λίγο-πολύ ο κάθε κομματικός σχηματισμός έχει το δικό του πλυντήριο είτε είναι Siemens είτε άλλου κατασκευαστή. *** Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν για μια ακόμη φορά να στηρίξουν την προσπάθεια των τοπικών ΜΜΕ έστω και συμβολικά αγνοώντας ότι απασχολούν χιλιάδες άτομα σε όλη την επικράτεια. *** Όμως από σήμερα πάλι τα περιφερειακά μέσα είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Καταιγισμός δελτίων τύπου από μικρούς και μεγάλους. *** Ένας νέος, μακρύς δρόμος για την ενημέρωση και την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας των ΜΜΕ που ο περιφερειακός τύπος χρόνια τώρα επιχειρεί, χωρίς να τυγχάνει της ανάλογης αναγνώρισης από τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Θερινό φορο-πακέτο


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
Νέο πακέτο φορολογικών μέτρων σε καύσιμα και κινητά, νέο σύστημα για τεκμήρια Θερινό φορο-πακέτο
Θερινό πακέτο φορολογικών μέτρων προωθεί η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να βρει έσοδα ύψους 3 - 3,5 δισ. ευρώ ώστε να μειώσει το έλλειμμα στο 3,7% του ΑΕΠ έως το τέλος του έτους. Μεταξύ των πρώτων μέτρων που αναμένεται να εφαρμοστούν είναι η αύξηση κατά 10% ως 20% των τελών κινητής τηλεφωνίας, η άνοδος των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και στα τσιγάρα, ανεξαρτήτως τιμής, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα τεκμηρίων για εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ακινήτων και σκαφών αναψυχής. Ακόμη, θα επιβληθεί ειδικός φόρος και στα καρτοκινητά, αλλά εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτός θα εφαρμοστεί. Επίσης, εξετάζεται η επέκταση της ρύθμισης για την αυτοπεραίωση με αύξηση του ορίου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, για την υπαγωγή σε αυτήν, από τις 300.000 στις 500.000-600.000 ευρώ και η επέκταση της ρύθμισης για την περαίωση για τη χρήση του 2007. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει νέο πακέτο, με έμφαση στη φορολόγηση των ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΤΑΚ ή την επιβολή κλιμακωτών συντελεστών, επαναφέροντας ουσιαστικά τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει καταργήσει. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται και το «πάγωμα» για δεύτερη συνεχή χρονιά των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων πλην του ΟΓΑ, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, ανοικτό είναι το θέμα της «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων χώρων, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)