Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κυβερνητικός έλεγχος στις προσλήψεις ΟΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Αλλάζουν άρδην με την 6/2009 πράξη του υπουργικού συμβουλίου οι όροι και οι προϋποθέσεις πρόσληψης των συμβασιούχων στους δήμους και τις κοινότητες. Η σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών Αθ. Νάκου εστάλη προς τους δημάρχους και κοινοτάρχες μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

Τα πάνω-κάτω φέρνει η εγκύκλιος Νάκου Τα πάνω-κάτω φέρνει η εγκύκλιος Νάκου Και τούτο εν ονόματι της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της οικονομικής κρίσης εν γένει. Η αρχή θα γίνει με τους 10.000 συμβασιούχους, οι οποίοι θα προσληφθούν στους ΟΤΑ εντός του 2009.

Εξαιρούνται εν προκειμένω οι 20.000 συμβασιούχοι άνεργοι, οι οποίοι θα προσληφθούν για τρία χρόνια, βάσει του μνημονίου συνεργασίας υπουργείου Απασχόλησης - ΟΑΕΔ - ΚΕΔΚΕ.

Παράλληλα, εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2010, μπαίνει «μαχαίρι» στα επιδόματα και στις υπερωρίες των εργαζομένων στο υπουργείο, στους δήμους και στις νομαρχίες, ενώ προαναγγέλλεται ότι η αυστηρή λιτότητα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2012.

Πιο συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του κ. Νάκου, η οποία εστάλη στις 27/5/2009, ενημερώνονται όλοι οι δήμαρχοι ότι βάσει της υπ' αριθμόν 6/2009 πράξεως του υπουργικού συμβουλίου «απλουστεύεται» η διαδικασία έγκρισης προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου και σύναψης συμβάσεων έργου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), καθ' ότι:

* «Δεν απαιτείται πλέον η συνδρομή των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, αλλά η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας του υπουργείου Εσωτερικών εισηγείται απευθείας στην Τριμελή εξ Υπουργών Επιτροπή την ικανοποίηση ή μη των αιτημάτων των φορέων».

Οπερ σημαίνει ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ δεν θα υπόκεινται πλέον στον προληπτικό έλεγχο του ΑΣΕΠ, ούτε θα απαιτείται βεβαίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί της διασφάλισης των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Ουσιαστικά θα προσλαμβάνονται από την ίδια την κυβέρνηση, προφανώς με ιδιοτελή κριτήρια, η οποία θα προβαίνει στην κατανομή τους προς τους δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ο κ. Νάκος γνωστοποιεί επίσης προς τους δημάρχους ότι για το 2009 ο μέγιστος αριθμός συμβασιούχων που θα προσληφθούν στους ΟΤΑ ανέρχεται στις 10.000 και τους καλεί να απαντήσουν εντός τριών ημερών πόσους συμβασιούχους απασχολούν, με ποιες ειδικότητες και πότε λήγουν οι συμβάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: