Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Στις 16/6 ξεκινά η δίκη της δασκάλας που επιχείρησε την αρμονική συμβίωση Ελλήνων - μεταναστών Στο πλευρό της Στέλλας Πρωτονοτάριου το ΠΑΣΟΚ

ΠΕΜΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Τη συμπαράστασή της στη Στέλλα Πρωτονοτάριου, τέως διευθύντρια του 132ου Δημοτικού σχολείου της Γκράβας, εξέφρασε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Η Στ. Πρωτονοτάριου διώκεται ποινικά επειδή παραχώρησε αίθουσες του σχολείου, εκτός ωραρίου, για να διδάσκονται παιδιά μεταναστών τη μητρική τους γλώσσα.

Η τέως διευθύντρια είχε αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση των παιδιών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, μέχρι την απομάκρυνσή της από το σχολείο. Τα προγράμματα διακόπηκαν από το διάδοχό της στη διεύθυνση του σχολείου. Η ποινική δίωξη σε βάρος της συζητείται στο ακροατήριο την ερχόμενη Τρίτη.

Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση, η Άννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέτρεψε τα πρωτοπόρα, όπως τα χαρακτηρίζει, προγράμματα που εφαρμόστηκαν στο 132ο Δημοτικό σχολείο, πως μετέθεσε τη διευθύντρια, με τρόπο απαράδεκτο και απέδειξε την συντηρητική πολιτική της: "Πρωτοπόροι δάσκαλοι άνοιξαν δρόμους στις εκπαιδευτικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Αντί να αποτελέσουν παράδειγμα, έγιναν αντικείμενο δίωξης".

"Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αφουγκραστούμε μια νέα γενιά παιδιών, τα παιδιά της 'δεύτερης γενιάς μεταναστών', που ζουν σε ένα παράλληλο κοινωνικό σύστημα εκτός του βασικού ιστού της κοινωνίας μας", υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. "Οφείλουμε να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην Ελλάδα, δηλαδή στη χώρα τους. Να ενταχθούν και να ενσωματωθούν, χωρίς να αποκόπτονται από την οικογενειακή και πολιτισμική τους παράδοση", πρόσθεσε.

Διαβάστε, τι είχε γράψει η "Ε" και η "Κ.Ε." για το έργο της Στ. Πρωτονοτάριου στο 132ο Δημοτικό σχολείο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απομάκρυνσή της, επιλέγοντας τους σχετικούς σύνδεσμους, στη δεξιά στήλη.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: