Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2009








Το Λιτόχωρο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετέβη πρώτα στο πεδίο βολής, μετά στην πυροσβεστική υπηρεσία και κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου της κωμόπολης, όπου αναφέρθηκαν τα τοπικά προβλήματα. Στη σύσκεψη παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι Λιτοχώρου, Δίου και Ολύμπου. Στη σύσκεψη τονίσθηκε το αίτημα για απομάκρυνση του πεδίου βολής από την περιοχή, καθώς και άλλα ζωτικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, όπως η ανάπτυξη και ο τρόπος μείωσης της ανεργίας, η προστασία του φυσικού πλούτου του Ολύμπου κ.α. ΠΗΓΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Η ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΞΑΝΑΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2009 

Μετά απο δικαστικούς αγώνες και πάντα με το δίκιο με το μέρος του και νομικά αλλά και ηθικά, ήλθε η ώρα οι άνθρωποι της ΕΡΜΗΣ , να δούν το κανάλι τους να εκπέμπει. Ηλθε η ώρα και για εμάς του τηλεθεατές σε λίγες μέρες να θυμηθούμε στιγμές τηλεόρασης, που μας έλλειψαν αυτό το διάστημα που ο ΕΡΜΗΣ ήταν κλειστός. Ηδη με σωρεία δικαστικών αποφάσεων ποινικών δικαστηρίων, η ΕΡΜΗΣ δικαιώθηκε και οι λόγοι (επίσημα τουλάχιστον) για τους οποίους έκλεισαν το κανάλι, αποδείχτηκε ότι ήταν ανύπαρκτοι, ψευδείς και σκοπούμενοι.Η υπομονή,η επιμονή και η αλήθεια διακιώνει όλους ΄σους

ασχολήθηκαν με την πυόθεση αυτή.Τώρα απομένει το τυπικό μέρος των υπογραφών... άν δέν έχουν πέσει και αυτές...Νομίζω ότι μπορώ να το γνωρίζω καλά αυτό... 






Απόδειξη τούτων είναι και το βιντεάκι που ακολουθεί που τραβήχτηκε απο το blog laikoyra. 
Δείτε το: Γειά σου Τάσσο!!!!!!!Δούλευε!!!!!

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

KATHARIOTHTA
Έκκληση στους δημότες να μην επιτρέπουν να μετατρέπονται σε σκουπιδότοπο οι γειτονιές τους, απηύθυνε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, με αφορμή των καθαρισμό, από συνεργεία του δήμου, δυο πεζοδρομίων (δίπλα σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα), στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος-Ορφέως και Αγίας Αικατερίνης-Κοϊδάκη, όπου η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων δυσκόλευε την πρόσβαση στους πεζούς και δημιουργούσε εστίες μόλυνσης.
Η αλήθεια είναι ότι μερικοί (δημότες) το παρακάνουν. Μπορεί ......

Προοπτική συνεργασίας



PROOPTIKH_SYNERGASIAS_2Η επίσκεψη του εμπορικού ακόλουθου της Τάι Πέι στην Ελλάδα κ.  C. J. Lo, αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης παραγόντων της Ασιατικής χώρας στο νομό μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του πρώην βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα στην Επιτροπή Φιλίας της Βουλής με τη συγκεκριμένη χώρα.PROOPTIKH_SYNERGASIAS_1
Ασιατικό ενδιαφέρον για ακτινίδια και καπνό, από την ασιατική χώρα

Στην Κατερίνη βρίσκεται από χθες, ο Εμπορικός Ακόλουθος της πρεσβείας της Ταϊ Πέι στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς του αγροτικού τομέα, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας.


Όπως ανέφερε ο κ. Καρπούζας, εδώ και λίγες μέρες ενημερώθηκε από την Πρεσβεία της Τάι Πεϊ για την επίσκεψη του κ. Lo στην Πιερία, ενώ του ζητήθηκε να ....

Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αν.Ολύμπου - Οργή για την κατάργηση της ελεύθερης διέλευσης των δημοτών από τα διόδια Λεπτοκαρυάς

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009


Συμπολίτες και συμπολίτισσες, σήμερα στο Δήμο Αν.Ολύμπου είδαμε την εταιρία με την επωνυμία “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.”η οποία εκμεταλλεύεται τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, να προσπαθεί να καταργήσει την ελεύθερη διέλευση των δημοτών μας εντός του Δήμου μας. Αυτό απλά μας εξόργισε αν μη τι άλλο!! Η Δ.Ο. μας το έχει πει πολλές φορές πως θα είναι απέναντι σε ότι είναι κατά ως προς την ανάπτυξη αυτού του τόπου, και σίγουρα σε τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές.

Καλούμε λοιπόν την εταιρία “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.” να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το παράπλευρο οδικό δίκτυο εκτός της εθνικής οδού για τις μετακινήσεις των δημοτών μας εντός του Δήμου μας, διότι τέτοιο οδικό δίκτυο δεν υπάρχει όπως ισχυρίζεται η ίδια.
Επίσης καλούμε όλους τους Πιερείς να αντιδράσουμε σε κάθε ενδεχόμενο, ο νομός μας από ένας νομός μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού κάλλους να μετατραπεί σε ένα νομό γνωστό για τα Διόδια του. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση ο νομός μας να γίνει μια απέραντη Διοδούπολη!!!
Τέλος θα ήθελα εκ’ μέρους της Δ.Ο. μας να ευχαριστήσω και τους τρεις βουλευτές μας στην Πιερία, τον Γιάννη Αμοιρίδη, τον Θανάση Παπαγεωργίου και την Μαρία Μίχου για την άμεση αντίδραση τους στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και την κυβέρνηση όπου δια του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη σταμάτησε αυτή η αυθαίρετη είσπραξη διοδίων από τους δημότες του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Εκ μέρους της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αν.Ολύμπου
Ο Γραμματέας
Μυλωνέρος Νικ. Δημήτριος....

Ξεκίνησε η νέα ανακαίνιση


NEA_ANAKAINISH_1
Το ‘χει η μοίρα της φαίνεται να είναι μονίμως «υπό κατασκευήν»! Τρία μόλις χρόνια μετά την τελευταία ανακαίνισή της, η πλατεία Ελευθερίας, η κεντρική πλατεία της πόλης, ξανασκάβεται για να ξαναφτιαχτεί σύμφωνα με την αισθητική της σημερινής διοίκησης.

Οι εκσκαφικές εργασίες ξεκίνησαν χθες το πρωί, με τη μπουλντόζα να γκρεμίζει τα τσιμεντένια τοιχία των σιντριβανιών. Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, τα σιντριβάνια θα μπαζωθούν και θα επιστρωθούν με πλάκες από γρανίτη, θα κατασκευαστούν (σε άλλα σημεία της πλατείας) χαμηλές λίμνες με περιμετρικό τοιχίο και χώρους πρασίνου (παρτέρια), επίσης με περιμετρικό τοιχίο, ενώ σε ένα τμήμα περιμετρικά των τοιχίων των παρτεριών θα δημιουργηθούν ζώνες από κεραμικό πλακάκι που θα ακολουθούν τις καμπύλες των χώρων πρασίνου.
NEA_ANAKAINISH_2Τα σχέδια της νέας διοίκησης, προβλέπουν ακόμα, ο «υποσταθμός» της ΔΕΗ που είναι σήμερα τοποθετημένος κάτω από την υπερυψωμένη τσιμεντένια εξέδρα, να βυθιστεί, για λόγους ασφαλείας.
Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της νέας εικόνας της πλατείας δεν έγινε γνωστό, αλλά φαίνεται παραπάνω από.....

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Περνούν οι μέρες, κάντε υπομονή. Θα τελειώσουν επιτέλους αυτές οι εσωκομματικές διαδικασίες και θα μπουν και οι γαλάζιοι στους κανονικούς τους ρυθμούς. Είναι αποσυντονισμένοι τις τελευταίες ημέρες ….
Οι δημοσκοπήσεις διχάζουν. Εξαρτάται με ποιον είσαι ….έχεις και μια δημοσκόπηση ανάλογη.
Οι Ντορικοί λέει μετά τον Άρη…πήραν τα πάνω τους. Οι Σαμαρικοί λένε ότι κρατούν μεγάλο προβάδισμα.
Και ο Πανίκας; Πού είναι ο Πανίκας ρε παιδιά;
Ανακοινώθηκαν και οι διαδικασίες για την εκλογή. Και αιτήσεις, και δίευρα και όλα τα καλά τα προέβλεψαν.
Για τα μαχαιρώματα δεν μας είπαν τίποτε. Προβλέπονται ή ....

Μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων


MPLOKO_STA_DIODIA
Σε αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί, από τις 9.00, οι εργαζόμενοι με Stage στους ΟΤΑ, το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη Β. Ελλάδα. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι με Stage στο νομό Πιερίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάργηση των προγραμμάτων Stage στο Δημόσιο και στη μη ανανέωση των συμβάσεων, οι συμβασιούχοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Έτσι, χθες, στη Αθήνα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη απέκλεισαν το πρωί την οδό Βασ. Όλγας στο ύψος της Νομαρχίας.
Για σήμερα έχουν προγραμματίσει απεργία, αλλά και αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων, από τις 9.00 το πρωί και για.....

Στη Σκιά του Ολύμπου με τον Δημήτρη Π. Κεραηλίδη

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΡΕ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟ ΡΕ. ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ;;;
*         Τέτοιες ανακοινώσεις κατά καιρούς και επί χρόνια πολλά, τις διαβάζουμε στα ΜΜΕ του τόπου μας.
*         Βέβαια ρε Πέτρο μικρός όταν ήμουν, χαμογελούσα, γιατί ως παιδί κι εγώ που μεγάλωσα με όπλα και τέτοια, γούσταρα..
*         Σκατά στα μούτρα μου!
*         Βέβαια που να ήξερε η φουκαριάρα η μάνα μου τι κρυβόταν πίσω από την ιστορία με τα όπλα.
*         Και σαν τώρα την ακούω να λέει - ας το παιδί να παίξει με όπλα, αγόρι είναι.
*         Σκατά στα μούτρα μου.
*         Πάμε Πέτρο να δούμε μια......

Πολλοί οι ένοχοι



POLLOI_ENOXOI
Κανείς από τους πολλούς αρμόδιους δεν είχε φροντίσει να «κατεβάσει» την παράνομη μεταλλική αψίδα, που βρισκόταν σε απόσταση 30 εκατοστών από καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ
Ευθύνες, όχι μόνο στους τέως και νυν ιδιοκτήτες του καταστήματος, αλλά και στο δήμο Κατερίνης και στην Πολεοδομία Κατερίνης και στην αρμόδια για τις εθνικές οδούς ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και στη ΔΕΗ, καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, για το θάνατο από ηλεκτροπληξία του 32χρονου πατέρα τριών παιδιών, σε σούπερ μάρκετ στο Σβορώνο Πιερίας.

Σε ερώτησή του προς τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το οριζόντιο επάνω μέρος του ικριώματος της .....

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Σκληροί διαπραγματευτές οι τραπεζίτες. Δεν κάμπτονται και τόσο εύκολα από τις πιέσεις της Κατσέλη για εξάλειψη χρεών και δυσμενών στον Τειρεσία. Στείλτε επειγόντως Ανωμερίτη.
***
Πασαλείμματα για τα δάνεια, πασαλείμματα στον Τειρεσία. Οι εξαλείψεις βαφτίστηκαν ρυθμίσεις και βελτιώσεις και τ’είχες Γιάννη, τ’είχα πάντα.
***
Σιγά μη τρέχει ο κόσμος στα Ειρηνοδικεία. Εξωδικαστικές ....

Δύο αποτυχημένοι αρχηγοί δεν κάνουν έναν επιτυχημένο

Άρθρο του Ν. Κάκκαλου για την εσωκομματική διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου

«Ηχηρή» παρέμβαση, λίγες μέρες πριν οι κάλπες ανοίξουν για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κάνει με άρθρο του στα μέσα ενημέρωσης ο πρώην βουλευτής Πιερίας και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Νίκος Κάκκαλος.
N._KAKKALOS_ARTHROΟ κ. Κάκκαλος, όχι μόνο παίρνει θέση υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά επιχειρεί μέσα από το άρθρο του να μιλήσει στην καρδιά του συνεπούς στους αγώνες νεοδημοκράτη, θυμίζοντας «λεπτομέρειες» που κάποιοι προσπαθούν να ξεχαστούν, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να εκλέξει αρχηγό το «σύστημα Πα.Σο.Κ.».
Ο πρώην βουλευτής, αναφέρεται στη διαδρομή του Αντ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «ύβρις» την υποψηφιότητά του. Αναφέρεται με λεπτομέρειες στα γεγονότα του ’93 και στο ρόλο του Αντώνη Σαμαρά,  υποστηρίζοντας ότι η πτώση της Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τότε έγινε από τον πρώην Υπουργό, αλλά όχι για το θέμα των Σκοπίων. «Την Τετάρτη το απόγευμα συναντήθηκε ο κ. Μάνος με τον κ. Κόκκαλη για τις ψηφιακές παροχές του Ο.Τ.Ε. και την Πέμπτη το πρωί είχαμε την δραματική πτώση της κυβέρνησης της Ν.Δ», λέει χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Κάκκαλος, υπενθυμίζει τα όσα προσβλητικά έχει πει ο Αντ. Σαμαράς για τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή, διερωτώμενος ......

"Χαλαρώνει" ο Τειρεσίας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της ρευστότητας  
"Χαλαρώνει"
ο Τειρεσίας
Γενικευμένη «αμνηστία» για όλους τους καταγεγραμμένους στα αρχεία του Τειρεσία, που έχουν καταχωρηθεί από την 1/1/2008 και αφορούν οφειλές που είτε έχουν εξοφληθεί ή θα εξοφληθούν μέσα σε 3 μήνες από την ψήφιση του νόμου, καθώς και δυνατότητα έκδοσης μπλοκ επιταγών μετά την εξόφληση προβλέπει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και την αναθέρμανση της οικονομίας, που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας Λ.Κατσέλη στο υπουργικό Συμβούλιο.
Στις σημαντικές παρεμβάσεις του νομοσχεδίου ανήκουν και οι διευκολύνσεις που προβλέπει για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς τις τράπεζες. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούν να καταβάλουν για δύο χρόνια μόνο τους τόκους.
Στο γιατί απαιτείται ρύθμιση για τις επιταγές και τον Τειρεσία το υπουργείο Οικονομίας σημειώνει ότι ήδη μέχρι το γ’ τρίμηνο του 2009 διαπιστώνεται υπερδιπλασιασμός των σφραγισμένων επιταγών τόσο σε επίπεδο ποσού όσο και.....

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-11-2009
http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2020-11-2009.jpg

ΚΡΑΧΤΗΣ

(http://kraxtis-gr.blogspot.com)