Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

KATHARIOTHTA
Έκκληση στους δημότες να μην επιτρέπουν να μετατρέπονται σε σκουπιδότοπο οι γειτονιές τους, απηύθυνε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, με αφορμή των καθαρισμό, από συνεργεία του δήμου, δυο πεζοδρομίων (δίπλα σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα), στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος-Ορφέως και Αγίας Αικατερίνης-Κοϊδάκη, όπου η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων δυσκόλευε την πρόσβαση στους πεζούς και δημιουργούσε εστίες μόλυνσης.
Η αλήθεια είναι ότι μερικοί (δημότες) το παρακάνουν. Μπορεί ......μέσα στο σπίτι τους να βγάζουν τα παπούτσια μην το λερώσουν, άμα βγουν όμως έξω στο δρόμο, λες και δεν είναι κανενός!
Άλλο όμως αυτό (και κόψ’ του, ως δήμος, κι ένα πρόστιμο βαρβάτο του ασυνείδητου) κι άλλο να ζητάς απ’ τους δημότες να ξεχορταριάζουν τα εγκαταλελειμμένα.

24 κάλπες, σε 13 εκλογικά τμήματα (ένα σε κάθε δήμο) θα στήσει η Ν.Δ στην Πιερία στις 29 Νοεμβρίου, για την ψηφοφορία της εκλογής του (της) νέου (νέας) προέδρου.
Τα εκλογικά τμήματα, όπου μπορούν να ψηφίσουν οι νεοδημοκράτες είναι:
-    Στην Κατερίνη στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου ( 6 κάλπες)
-    Στην Κονταριώτισσα στο Δημαρχείο Δίου (2 κάλπες)
-    Στη Λεπτοκαρυά, στο Δημαρχείο του δήμου Ανατολικού Ολύμπου (2 κάλπες)
-    Στον Κολινδρό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ Συμβουλίου (2 κάλπες)
-    Στο Αιγίνιο, στο ισόγειο του Δημαρχείου (1 κάλπη)
-    Στο Π. Κεραμίδι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου Ελαφίνας (2 κάλπες)
-    Στον Κορινό, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου (2 κάλπες)
-    Στο Λιτόχωρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (1 κάλπη)
-    Στο Μακρύγιαλο στη αίθουσα δημ. συμβουλίου Μεθώνης (1 κάλπη)
-    Στην Καλλιθέα στο Δημαρχείο Παραλίας (1 κάλπη)
-    Στο Μοσχοχώρι στο Κ.Ε.Π δήμου Πέτρας (2 κάλπες)
-    Στη Ρητίνη στο Κ.Ε.Π στο Δημαρχείο Πιερίων (1 κάλπη)
-    Στο Κίτρος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο Πύδνας (1 κάλπη)
Και για όσους έχουν περεταίρω απορίες και δεν πήραν την επιστολή Σιούφα (που εστάλη σε 370.000 μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ) του πληροφορούμε ότι στην εκλογική διαδικασία μετέχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη της ΝΔ, αλλά και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη, κατά την ημέρα των εκλογών, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση, επιδεικνύοντας Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης και καταβάλλοντας 2 ευρώ.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Σε περίπτωση που γίνει και επαναληπτική εκλογή, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ.

Εις εκ των πολιτών που συμμετείχαν στον διαδικτυακό διάλογο (διαβούλευση) για την αλλαγή στις προσλήψεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, πρότεινε να επεκταθεί το ΑΣΕΠ και στους πολιτικούς.
Να κάνει (λέει) εξετάσεις τέσσερα χρόνια και ο καλύτερος να γίνεται πρωθυπουργός!

Μην τρομάξετε (ειδικά οι γεροντότεροι, που έχουν και βιώματα) αν ακούσετε (που θα ακούσετε) σειρήνες σήμερα το πρωί, μεταξύ 10:00 και 12:00.
Θα είναι οι ηλεκτροκίνητες σειρήνες συναγερμού της πολιτικής άμυνας στην Κατερίνη, που θα ηχήσουν στο πλαίσιο της άσκησης «ΤΑΑΣ Αλέξανδρος-2009».
«Οι σειρήνες», μας πληροφορεί ο δήμος, «θα είναι διάρκειας ενός λεπτού και έχουν καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα, επομένως ο πληθυσμός καλείται να συνεχίσει την εργασία του, χωρίς διακοπή και χωρίς καμία απολύτως σύγχυση ή ανησυχία».

Τους πρώτους μήνες του 2010, προβλέπεται (λέει) να έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε η ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων στα σημεία εκείνα (μόνο) που έχουν σχέση με το ύψος των διοδίων.
Ήδη είναι γνωστό πως το υπουργείο προκρίνει ή να αφαιρεθούν, καθ’ ολοκληρίαν ή στο μεγαλύτερο μέρος τους, οι φόροι υπέρ του Δημοσίου που έχουν ενσωματωθεί στο αντίτιμο του διοδίου, για να μειωθεί (το αντίτιμο).
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι το υπουργείο μελετά την κατάργηση των μετωπικών σταθμών διοδίων και την αντικατάστασή τους με σύστημα ηλεκτρονικού «ματιού», που θα καταγράφει το όχημα κατά την είσοδο και την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο και θα στέλνει το λογαριασμό στο σπίτι.
Καλά, πλάκα μας κάνει; Και θα μείνει ο νεότευκτος σταθμός διοδίων του Αιγινίου αμανάτι στην ΑΙΓΑΙΟ;

A119-11
Δυο ψηφιδωτά του Γιώργου Φέσσα κοσμούν τον τοίχο του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη.
Δεν γνωρίζουμε αν ο συντοπίτης μας καλλιτέχνης είναι εις εκ των υποστηρικτών της κ. Μπακογιάννη, αλλά το ότι αντικρίσαμε έργο ενός Πιεριέα καλλιτέχνη σε έναν τέτοιο χώρο, μόνο υπερήφανους μας έκανε, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς, ότι η υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έχει δεχθεί από περιοδείες της σε Ελλάδα και Εξωτερικό πάμπολλα δώρα.
Όσο για την συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη, όλα τα σημαντικά θα έχετε την ευκαιρία να τα διαβάσετε στην ΕΠΤΑ του Σαββάτου.

Τη σύναψη Κοινωνικού συμβολαίου επιθυμεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, για να βγει η οικονομία από την κρίση…
Ωχ την τελευταία φορά που ο Ελληνικός λαός επιχείρησε να «συνάψει» συμβόλαιο ακολούθησε μια μακρά περίοδος λιτότητας. Άσε που τα συμβόλαια ενέχουν και κινδύνους στα «ψιλά» γράμματα.

A3_19-11
Απάντηση στην επιστολή του Κ. Κουκοδήμου, έστειλε το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν περιοχές της Πιερίας από τις πρόσφατες νεροποντές.
Την απάντηση δεν την υπογράφει ούτε καν ο Γραμματέας του Υπουργείου! Αντί του Υπουργού ή του Υφυπουργού, ένας εκ των υπηρεσιακών παραγόντων ανέλαβε να απαντήσει.
Τουλάχιστον οι προηγούμενοι μπορεί να μην δίνανε λύσεις, αλλά τουλάχιστον έμπαιναν στον κόπο να στείλουν και μια απάντηση.
Ελπίζουμε, αυτή η «επιδεικτική υποτίμηση» του βουλευτή Πιερίας, να οφείλεται στον υπερβολικό φόρτο εργασίας (λόγω προετοιμασίας του προϋπολογισμού) και όχι επειδή δεν άρεσε στον πρώην Γραμματέα του Πα.Σο.Κ., το χρώμα που είχε ο χάρτης της Πιερίας το βράδυ των βουλευτικών εκλογών, διότι τότε το ‘χουμε χαμένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: