Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Προοπτική συνεργασίας



PROOPTIKH_SYNERGASIAS_2Η επίσκεψη του εμπορικού ακόλουθου της Τάι Πέι στην Ελλάδα κ.  C. J. Lo, αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια προηγούμενης επίσκεψης παραγόντων της Ασιατικής χώρας στο νομό μας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του πρώην βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα στην Επιτροπή Φιλίας της Βουλής με τη συγκεκριμένη χώρα.PROOPTIKH_SYNERGASIAS_1
Ασιατικό ενδιαφέρον για ακτινίδια και καπνό, από την ασιατική χώρα

Στην Κατερίνη βρίσκεται από χθες, ο Εμπορικός Ακόλουθος της πρεσβείας της Ταϊ Πέι στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς του αγροτικού τομέα, διερευνώντας τις προοπτικές συνεργασίας.


Όπως ανέφερε ο κ. Καρπούζας, εδώ και λίγες μέρες ενημερώθηκε από την Πρεσβεία της Τάι Πεϊ για την επίσκεψη του κ. Lo στην Πιερία, ενώ του ζητήθηκε να ....συνδράμει «στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που είχανε με την προηγούμενη ιδιότητά του» και στην πραγματοποίηση κάποιων σημαντικών συναντήσεων με παράγοντες του αγροτικού κόσμου της Πιερίας.
Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από πλευράς της Τάι Πέϊ για προϊόντα όπως το καπνό και τα ακτινίδια, προϊόντα που παράγει η περιοχή μας και φημίζονται για την ποιότητά τους.
Τον κ. Lo, υποδέχθηκε χθες ο κ. Καρπούζας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σειρά επαφών με τον πρόεδρο της ΕΑΣ και αντινομάρχη αρμόδιο για αγροτικά θέματα, Πέτρο Παπανικολάου, καθώς και με εκπροσώπους της Ακτινιδια ΖΕΥΣ.
PROOPTIKH_SYNERGASIAS_3Στόχος των συναντήσεων, είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες προώθησης ακτινιδίων και καπνού προς την Ασιατική χώρα. Με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική δυστοκία στην προώθηση των δυο σημαντικών προϊόντων για την τοπική οικονομία, οι σημερινές συναντήσεις με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Τάι Πέι, ίσως αποδειχθούν σημαντικές.
Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κ. C. J. Lo στην Πιερία, δήλωσε ο Αντ. Καρπούζας, ευχαριστώντας τον κ. Λο για το ενδιαφέρον της χώρας του, για δύο προϊόντα τα οποία όπως είπε είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ σημαντικά για την τοπική οικονομία.
Οι σημερινές συναντήσεις του Εμπορικού Ακολούθου με τους Πιεριείς, έχουν καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα, αλλά δεν παύουν να αποτελούν μια πρώτη ευκαιρία για την προώθηση των δυο τοπικών προϊόντων σε μια ενδιαφέρουσα περιοχή, από οικονομικής πλευράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: